1085
Begonia, Woonplant van oktober
Gepubliceerd: 01-10-2015 Laatste update: 07-05-2017

De herfst kun je vrolijk begroeten met de Begonia, de Woonplant van de maand oktober. Deze vrolijkert kan in verschillende kleuren in bloei staan. Mocht je toch meer een plantenliefhebber zijn, dan is de Bladbegonia een goed alternatief. Houd jij van warmte en licht in huis? Dan kan de Begonia wel eens een fijn gezelschap bieden.

Met of zonder bloemen
Zowel voor de planten –als bloemenliefhebber is de Begonia een gezellige woonplant. Grote kans dat je de bloeiende versie in je lievelingskleur kunt kiezen. Zowel rood, roze, oranje, wit en geel behoren tot het kleurenpalet. Wat natuurlijk extra gezellig is, is een bonte verzameling van alle kleuren samen in één pot. De basic Bladbegonia moet het van zijn fluweelachtige blad hebben. De bladtekeningen van deze kameleon kunnen zilverachtig, roze, bordeauxrood of verschillende tinten groen aannemen, afhankelijk van hoe het licht valt. Reislustig
De roots van de Begonia liggen in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Best reislustig dus die Begonia. Maar bij jou in de huiskamer kan deze woonplant het ook prima naar zijn zin hebben. Geef wel een plekje waar het goed licht is. Het liefst groeien ze in een stabiele temperatuur, wat ze gewend zijn vanuit hun roots.

Verzorging van de Begonia
Super fijn aan de Begonia is dat deze plant al genoegen neemt met een klein beetje verzorging. Veel licht doet goed, teveel zon of warmte wordt minder gewaardeerd. Heel dorstig is de Begonia ook niet te noemen. Met twee keer per week water krijg je al een mooi resultaat. Het beste resultaat krijg je als je een schotel onder de pot zet waar je het water in giet. De perfecte maand om de Begonia te verhuizen is maart. Om verdorring tegen te gaan, haal de uitgebloeide bloemen weg en geef een keer per week wat mest. Wil je jouw plant extra verwennen? Zet de Begonia dan in een kamertemperatuur van zo’n 18 graden Celsius. Wie houdt er niet van een beetje extra verzorging op zijn tijd?


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide