Sterke kleurrijke patronen, ambachtelijke invloeden en traditionele materialen. Maak kennis met de nieuwe limited edition RYSSBY collectie van IKEA: een bonte mix van folklore en slim hedendaags design. De ontwerpers hebben over de hele wereld inspiratie opgedaan - van musea tot traditionele dorpen - en hun ideeën vertaald naar praktische ontwerpen voor het leven van nu. Vanaf oktober in beperkte oplage verkrijgbaar bij alle winkels van IKEA in Nederland.

Houtdraaiwerk In de RYSSBY collectie komen sterke invloeden uit traditionele ambachten, zoals houtdraaiwerk, terug. Het zwarte nachtkastje met opvallende gedraaide poten is een echte blikvanger in de slaapkamer.

Verschillende werelddelen Tijdens het designproces hebben de ontwerpers folkloristische patronen uit totaal verschillende delen van de wereld naast elkaar gelegd. Het resultaat is te zien op de prachtige kussens uit de RYSSBY collectie. Zin in iets nieuws? Beide kanten hebben een anders dessin.

Karakter
De bank uit de RYSSBY collectie biedt niet alleen handige bergruimte, maar heeft dankzij het gebruik van massief grenen, een natuurlijk materiaal dat met de jaren mooier wordt, een eigen karakter.

Nooit meer saai
Met het kleurrijke RYSSBY sprei is het nooit meer saai in de slaapkamer. Op het sprei komen alle patronen uit de collectie samen. Omdat de andere kant een effen kleur heeft, creëer je in een handomdraai een andere uitstraling.

Vervlogen tijden
Thee smaakt nog lekkerder uit de RYSSBY theepot. De geometrische patronen zijn geïnspireerd op vervlogen tijden. Het servies bestaat uit een theepot, kopjes en een serveerschaal.

Dierbaar
Aan de RYSSBY kisten van verzinkt staal en varkensleer kan je al je dierbare spullen toevertrouwen. Spiegeltje spiegeltje

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? De RYSSBY spiegel van verzinkt staal natuurlijk! Het handige plankje biedt plaats aan toiletspullen en sieraden.


Schijnt de zon dan gaan we naar buiten! De barbecue in de tuin of picknick in het park worden sfeervoller met een zomerse soundtrack. Dit zijn de mooiste nieuwe draadloze docking stations en radio's waarmee je van een tuinfeest een muziekfestival maakt of tijdens het tuinieren naar het nieuws luistert. De humoristische, nostalgische of futuristische vormen zijn vermakelijk en verhogen de sfeer in huis of op het terras. Mooi meegenomen is de hoge kwaliteit van het geluid. Laat nu die trendy soundbeats maar knallen.

Geen blaf maar beats!

Bij een feest geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En dat mogen ook huisdieren zijn. Of je nu een dierenvriend bent of niet, van deze Franse buldog wordt iedereen blij! In zijn blitse zonnebril en op zijn rug zitten de speakers verborgen, tussen zijn oren zit het docking station voor mobiele muziekspelers of telefoons en draadloos kan hij ook met het hifi-systeem van binnenshuis verbonden worden. Aerobull van Jarre Technologies; € 999

Draadloze docking stations

Een genot voor oor en oog

Zelfs wanneer er helemaal geen geluid uit komt, zijn deze draadloze speakers het waard om neer te zetten: zo mooi is het apparaat. De mat-aluminium behuizing, verkrijgbaar in zes kleuren, contrasteert met de geweven bekleding van beroemd stoffenhuis Kvadrat. En ook de details mogen er zijn: de volumeknoppen zijn op de stof geborduurd en het logo is subtiel gestanst. Gelukkig zit het met de techniek binnenin ook helemaal goed. Vifa ontwikkelt namelijk al 80 jaar speakersystemen voor andere bekende merken. De Copenhagen speaker is uitgerust met een lithium batterij, uitgebalanceerde woofers, digitale pure path versterkers, bluetooth en Apple Airplay. Vifa Copenhagen; € 899

Draadloze docking stations

Een match met de tuinstoel

Een radio die aan de ene kant zo gelikt is als een iPhone en aan de andere kant een handgemaakte uitstraling heeft. Ontwerper Mathieu Lehanneur bewijst dat dat heel goed kan met deze Hybrid radio. 'Smart & craft' is hoe hij deze mix karakteriseert. Achter het gewoven rotan schuilen krachtige speakers en bluetooth waarmee verbinding kan worden gemaakt met alle muziekspelers. Radio Hybrid van Mathieu Lehanneur voor Lexon; € 149

Draadloze docking stations

Licht tot in de late uurtjes

Wanneer het warm is, blijven we het liefst zo lang mogelijk buiten. De JBL Pulse speaker is speciaal gemaakt voor die avonden, want naast muziek zorgt dit apparaat ook voor een lichtshow middels 64 ingebouwde LEDs. Er zijn vijf voorgeprogrammeerde thema's, maar met de bijbehorende app stel je ook heel gemakkelijk een eigen lichtspektakel samen die past bij de ambiance van de avond. JBL Pulse van Harman; € 199

Draadloze docking stations

Nieuwe nostalgie

Waar vroeger bergen cassettebandjes mee moesten voor variatie, past nu een leven lang aan verzamelde muziek in je broekzak. Wie af en toe een beetje terug verlangt naar de dagen waarin alles wat minder compact en meer tastbaar was, vindt in de Berlin Boombox een mooie mix tussen vroeger en nu. De vorm is bekend: die van een grote ghettoblaster. De uitvoering is nieuw: de behuizing van deze speaker is van gerecycled karton en is zelf in elkaar te vouwen, zonder lijm of gereedschap. Op de plek van de cassettespeler is plek voor een smartphone of andere draagbare muziekspeler en met de aluminium volumeknop draai je het geluid harder dan verwacht! Leuke extra's: op de website biedt Berlin Boombox gratis downloads van nieuwe mixtapes en zijn er versies van de Boombox te bestellen die je zelf kunt customizen met bijgeleverde stiften. Berlin Boombox; € 65

Draadloze docking stations

Nostalgisch high tech

Hij doet denken aan de legendarische Philips AG4131-platenspeler uit 1965 maar dan met de afspeelfuncties van nu. De mintgroene platenspeler lijkt zo uit het decor van Mad Men te komen alleen dan met functionaliteiten waarvan ze het bestaan toen niet hadden kunnen vermoeden. Naast LP´s kun je met de Philips OTT2000 namelijk ook muziek streamen via Bluetooth of USB, je CD´s afspelen en naar de radio luisteren. Philips OTT2200-12; € 149,99.

Draadloze docking stations

Golden oldie

Prachtig design, die oude radio's uit de jaren 50 waar je oma vroeger haar favoriete nummers op luisterde. Helaas zijn deze radio's zijn niet meer van deze tijd. Grannies heeft vijftig ware collector's items uit het Rotterdams Radio Museum verzameld, gerestaureerd en voorzien van nieuwe elektronica en een bluetooth systeem. Het gebruik is simpel. Verbind de radio met je mobiele telefoon of laptop door middel van bluetooth en luister jouw favoriete muziek vanaf deze vintage eyecatcher. Alle radio's zijn one-of-a-kind en worden met de hand hersteld en omgebouwd. www.granniesradio.com; vanaf € 649

Bron: Perscentrum Wonen

Groot nieuws van IKEA. Het woonwarenhuis kondigt aan het aantal collecties per jaar aanzienlijk te verhogen: van 1 tot 2 collecties naar meer dan 10 per jaar, waarvan veel limited editions. De collecties belichamen de passie om het leven thuis beter te maken. Er staan samenwerkingen met onder andere Ilse Crawford, ACNE en Ingegerd Råman op het programma. “Om continue te kunnen vernieuwen en innoveren, laten we ons leiden door onze nieuwsgierigheid. Vanaf nu lanceren we ieder jaar veel meer collecties”, aldus Design Manager Marcus Engman. Bij de aankomende collecties staat het uitproberen van nieuwe dingen centraal. Zo werkt het IKEA design team samen met klanten, verschillende designers en creatieve artiesten, maar ook met leveranciers die werken met nieuwe productiemethodes en materialen.

Democratic Design Day
Op maandag 2 juni organiseerde IKEA de eerste Democratic Design Day ooit. Journalisten uit de hele wereld kwamen samen in de ‘ideeën fabriek’ in Älmhult, Zweden – het hart van IKEA – om de nieuwste collecties en samenwerking te bekijken. Zo heeft IKEA de krachten gebundeld met Ingegerd Råman, een van de meest vooraanstaande glasontwerpers van Scandinavië, het Zweedse creatieve bureau ACNE R&D, en Ilse Crawford, hoofd van het gerenommeerde design bedrijf Studioilse in Londen.

“Deze samenwerking draait om het ontdekken en ontwikkelen van de productiemethodes en het materiaalgebruik van IKEA. We willen de grenzen opzoeken. Met een ‘cool head, warm heart’ aanpak, gaan we voor de juiste combinatie van emotie en ratio”, zegt Ilse Crawford.

Collecties in ontwikkeling

Een andere nieuwe collectie die in ontwikkeling is, is het ‘Art event’ – een samenwerking met getalenteerde straatartiesten met als doel om kunst betaalbaarder te maken. Voor de nieuwe handgemaakte collectie wordt gebruikgemaakt van natuurlijke materialen als bamboe, bananenbladeren en waterhyacint. Verder staat er een collectie op het programma met als thema ‘makkelijk opladen’ – om het gebruik van technologie thuis te vereenvoudigen.

Jaarlijks evenement
Democratisch Design bestaat uit vijf elementen die van toepassing zijn op alle producten van IKEA: vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs zodat zoveel mogelijk mensen in staat zijn ze te kopen. De IKEA Democratic Design Days worden een jaarlijks terugkerend evenement.

Grote of beperkte ruimten, weggewerkt of juist prominent belicht, hout, glas of een combinatie daarvan – met de MEGA DESIGN en MULTI-FORMA programma’s van hülsta, wordt iedere individuele woonwens of interieurconcept mogelijk. De enorme variëteit aan kleuren en maten zorgen ervoor dat de vormgeving tot in de kleinste details kan worden doorgevoerd. In woonkamer, slaapkamer of kleedruimte.

MEGA DESIGN

Met MEGA DESIGN kan individualiteit vorm worden gegeven. Variaties in hoogte, breedte én diepte, een breed spectrum aan kleurmogelijkheden en materialen, uiteenlopende verlichtingsoplossingen en toebehoren zorgen ervoor dat woonmeubels volledig op de eigen smaak en wens kunnen worden toegesneden. De kleurmogelijkheden zijn groot. Lakwit, lakzand, lakcacao, natuureiken, kernnoten, lakgrijs en lak-wolwit kunnen worden aangevuld met de kleuraccenten petrol- en curryaccenten.

Voor de slaap- en kleedkamer: MULTI-FORMA

Of het nu gaat om draai-, vouw- of schuifdeurkasten of om ruimten of nissen: het MULTI-FORMA II systeem biedt vele en vooral individuele mogelijkheden. Opvallend zijn de grote maatverscheidenheid en indelingsvrijheid. Ook voor bijzondere of afwijkende kamerafmetingen biedt het systeem uitkomst dankzij de vele maatwerkmogelijkheden. Een persoonlijke kledingkast op zolder? Hoogte, breedte en diepte kunnen op maat worden samengesteld. Zo wordt iedere decimeter ten volle benut.

Het interieur is een veilige plek met in elke hoek een bijzondere herinnering. De meubels en accessoires
weerspiegelen je persoonlijke smaak, maar hoe zit het met de huls van het
interieur? De stijlmakers die je niet vaak wisselt, maar die van grote invloed
zijn op de sfeer en het binnenklimaat. Kijk eens kritisch om je heen: wat ligt
op de vloer, wat zit er op de muur en wat hangt er voor het raam en aan het
plafond? Je kunt net zo veel versiersels kopen als je wilt, als het met de huls
niet goed zit, wordt het nooit wat. We nemen de basis voor een mooie kamer
onder de loep.

Eijffinger Raval

Eijffinger Raval

Op de muur

Door het gebruik van kolen- en turfkachels was het vroeger noodzakelijk ieder
voorjaar met de grote schoonmaak een fris behangetje op de muur te plakken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, maar vergeet daarom niet
wat behang voor je huis kan doen. Je maakt in één keer een groots
stijlgebaar, ook al behang je maar één muur.
Heb je gekozen voor een neutrale inrichting maar wil je wel eens wat anders?
Met de felgekleurde bloemen uit de Raval-collectie van Eijffinger is het
binnen een handomdraai lente in huis. In combinatie met een kleurrijke
kussens en een boucherouite kleed op de vloer wordt het voorheen witte
interieur opgefleurd. Wil je wel kleur maar liever binnen een rustig
kleurenpalet? Met Raval-behang in verschillende tinten blauw integreer je
dessin en kleur zonder dat de muur overheerst.

Eijffinger Yasmin

Eijffinger Yasmin

Voor een exotische uitstraling kies je voor de Yasmin-lijn van Eijffinger. Met fijne
decoratieve dessins geïnspireerd op hennalijnen, mozaïektegels,
opengewerkt zilverwerk en Duizend-en-een-nacht maak je van de kamer een
zwoel paleisje. Dat wist men al in 1887, toen Eijffinger als Hofleverancier werd
erkend.

Desso

Desso

Desso Airmaster for Home als vloerkleed op maat of kamerbreed tapijt

Op de vloer

Je sport, eet gezond en streeft een gezonde levensstijl na? Dan is het goed
ook eens aan de vloer te denken. Die draagt namelijk bij aan de kwaliteit van
de lucht. Daarin zijn fijne stofdeeltjes aanwezig die we inademen en die zo in
longen en bloedsomloop terechtkomen. Bij een harde vloer heeft het stof vrij
spel: de deeltjes hechten niet op de grond en waaien daarom telkens op.
Met tapijt is dat anders, in het bijzonder met dat van Desso. De Airmaster for
Home is uitgerust met speciale garens die stofdeeltjes tot acht keer beter
vasthouden dan een gladde vloer en vier keer beter dan gewoon tapijt. Dat
is opgelucht ademhalen als de kinderen op de vloer spelen of wanneer je je
yogaoefeningen uitvoert.

Eijffinger

Voor het raam

Is je huis niet uitgerust met hoge plafonds? Dan kunnen zware gordijnen de
woonkamer wat bedompt maken. Met luchtigere raambekleding houd je het
lekker licht, terwijl de zon en nieuwsgierige blikken nog steeds geweerd
worden. De Begna-gordijnen van Eijffinger hebben een strakke uitstraling en
zorgen voor een subtiele lichtinval.

Luxaflex

Datzelfde doen de Duette Shades van Luxaflex. De bekende horizontale
lamellen werden verruild voor een plooistof die een zacht licht doorlaat. De
raambekleding is ook van onder naar boven te sluiten. Zo blokkeer je een
laagstaande zon, maar houd je zicht op een strakblauwe lucht.

Delightfull-Atomic-Suspension-lamp

Aan het plafond

Een statement piece is een investering waard, maar bedenk goed aan welk
designitem je deze grote uitgave doet. Een bank en stoelen slijten, maar een
plafondlamp niet. Bovendien hangt hij altijd in het zicht. Al overtuigd? Dan
moet je bij Delightfull zijn. De lamp Atomic Suspension past in een modern
interieur maar is ook spannend bij een klassieke stijl! De deels vergulde, glossy zwarte bollen vormen een asymmetrische compositie geïnspireerd op een
molecuul. Voor een futuristische vibe met een retro jaren 50 invloed!

Cymbale-doree-hanglamp

Bienvenue21

Dat design niet altijd bloedserieus hoeft te zijn, laat ontwerper Rébecca
Vallée-Selosse zien met haar nieuwe interieurmerk Bienvenue21, dat ze zelf
omschrijft als happy chic. Alle producten stralen positieve energie uit, zoals
deze speelse lamp in de vorm van een bekken mét drumstick! Voor mensen
die hun muzikaliteit graag uiten in het interieur of zich nu al verheugen op een
niet te negeren “Aan tafel!!!”.

OM NIET TE VERGETEN: DE EERSTE INDRUK

Nu het met de huls goed zit, kijken we naar nog een plek in huis die niet de
aandacht krijgt die hij wel verdient.
Jassen, schoenen, tassen en sleutels: ze komen allemaal in de hal terecht.
Maar de gang vormt wel de eerste indruk van een huis en je wilt dat deze
een goede is. Toch wordt deze ruimte vaak vergeten tijdens het inrichten van
een huis. Hoogtijd om eens goed te kijken hoe de hal zo mooi en praktisch
mogelijk geordend kan worden. Met slimme oplossingen creëer je een
opgeruimde gang waar het fijn binnenkomen is.

Nomess-Copenhagen

Georganiseerde gang

In de opstapelbare lades van Nomess Copenhagen passen al je schoenen,
sjaals en hoeden. Doordat ze transparant zijn, zie je wat er in welke lade zit en
stel je favoriete items mooi tentoon. En met deze hangers word je jas
ophangen een spel!

Nomess-Copenhagen-Line-up-kapstok

Zonnebrillen, sleutels, mobiele telefoons: deze kleine voorwerpen kun je
makkelijk kwijt op de kroonlijst van de strakke Line-up kapstok. De draaibare
haakjes klappen in wanneer er geen jas aanhangt, zodat het er, ook in een
kleine ruimte, altijd opgeruimd uitziet.

Norrmade-Hang-Sitt

Multifunctioneel? Daar steken we een stokje voor

In de kapstok van het eveneens Deense Norrmade komen twee functies
samen. De stokken zijn aan de bovenkant voorzien van gleufjes waar het lusje
van een jas in blijft hangen. Op het ingebouwde krukje trek je rustig je
schoenen aan en uit.

Schonbuch-Dice-systeem

Met de eenvoudige, rechthoekige elementen van het Dice-systeem van
Schönbuch maak je van de gang een mooi geheel. Jassen, tassen en
schoenen worden van het zicht ontdaan. Je kunt zelf kiezen welke elementen
– zoals verschillende kasten, een dressoir, kapstok en spiegel – je waar plaatst.
Combineren kan eindeloos, zowel in kleur als maat. De gestoffeerde panelen
van deze modules geven de hal een warme uitstraling.

Schonbuch-Epoca-consoles

En in de Epoca consoles en kleine hangkastjes, ook van Schönbuch, kun je de
dagelijkse voorwerpen kwijt die je graag altijd binnen handbereik hebt. Een
grote spiegel erbij weerkaatst het buitenlicht en zorgt ervoor dat de gang
groter lijkt.Op een terras, tuinfeest of zwoele avond op het strand, overal zie je mensen gekleed in luchtige outfits. Streep- en bloemdessins, felle en pasteltinten, maar natuurlijk ontbreken ook naturel en wit niet voor een frisse basis. Deze vrolijke mix in een 'crazy cocktail' van kleuren luidt het begin in van een seizoen vol optimisme. Let's have some fun!

De basis voor elke summer party zijn de theelichten, minivaasjes en kandelaren in kleuren coconut white, sunny yellow, ocean breeze en paradise pink. Gecombineerd of per kleur bij elkaar; op een zomerse buitentafel mogen ze niet ontbreken. Na het feest houd je een siësta op je loungebank tussen royale linnen kussens met strepen in cocktailkleuren. Voor het ultieme strandgevoel zijn er kussens in kleuren coconut white, sandy beaches en sky blue. Deze linnen kussens in combinatie met wit of naturel hout vormen de basis van jouw eigen 'beach house'.

Uniek zijn de, naar watermeloen ruikende, dip dye kaarsen, verkrijgbaar in vier maten en drie kleuren. Deze dip dye kaarsen brengen dat spannende accent in combinatie met de Riverdale basiskaarsen. Voor een ton sur ton effect plaats je ze op een kandelaar in de kleur van de kaars. Mis ook de witte metalen windlichten niet waarin een brede selectie wordt aangeboden. Kies uit heel groot of juist klein, met of zonder patroon en vierkant of rond.

De nieuwe romantische diffusers, in kleuren die zo uit de ijssalon lijken te komen, mag je beslist niet missen. De geurstokjes met bloemen en vlinders verspreiden een bloemenzee van zomerse geuren en de bijpassende geurzakjes brengen deze zelfs tot in je kast!

De succesvolle serie klein meubilair wordt naast de reeds bestaande poefen en mini fauteuils uitgebreid met een voetenbank, eetkamerstoel en minibank. Uiteraard ook allen verkrijgbaar in antracietgrijs en gebroken wit.

NIEUW: TIME. collection
De al eerder uitgebrachte puntcollecties DAYS. en TASTE. zullen dit voorjaar worden uitgebreid met de TIME. collection. Een zeer gevarieerde collectie van maar liefst 24 klokken. De modellen zijn uiteenlopend, van tafel- tot XXL wandklok, van stoer tot romantisch en van vintage tot klassiek. Maar ook basic zwarte en witte klokken in small, medium en large ontbreken niet. Kortom, voor iedereen een passende klok, zodat je altijd bij de tijd bent!

TASTE. collection
Het porseleinen I love... servies wordt dit voorjaar aangevuld met een pizzabord, hapjesschalen in klein en groot formaat en een handige etagère met losse borden. Ook komen er een schattig eierdopje en voorraadpotten (voor pasta en koekjes) bij. Tot slot ontbrak het nog aan een mok die goed onder een koffiepad of - cup apparaat past, maar dit hebben we opgelost, vanaf nu maakt dit maatje mok namelijk ook deel uit van de TASTE. collection.

DAYS. collection
Aan de bestaande lijn van DAYS. verzorgingsproducten worden een scrub (voor een zijdezachte huid) en shampoo toegevoegd. Daarnaast nieuw in de collectie: handcrème in een tube, handig voor in je tas! Uiteraard zijn deze drie producten verkrijgbaar in de reeds bekende geuren Lovely Lily, Poppy Pleasure en Rockin Rose.

Natuurlijk kan je online ook je favoriete Riverdale woonaccessoires bestellen!

 

Dé woontrend van 2014 is de ‘’retro look’’. Geen moderne en strakke vormen, maar juist een herbeleving van het verleden. De populariteit van de retro look is het afgelopen decennium sterk toegenomen en wordt nog steeds elk jaar populairder. Dit zie je onder andere terug in de beeldende kunst, kleding architectuur, muziek, architectuur maar ook zeker in het interieur.

Producten
De typische kenmerken voor de retro look wat betreft de meubels, zijn de felle kleuren in combinatie met het opmerkelijke design. Bij de loungestoelen kenmerkt dit design zich door de wolle bekleding in combinatie met de hoge, smalle poten van hout. De wollen bekleding zorgt voor een groot comfort bij deze stoelen. De opvallende knopen zijn erg netjes verwerkt in de stoel en het houten frame bestaat uit gelakt massief beukenhout. Een ander voordeel van deze retro stoelen is het feit dat ze weerbestendig zijn.

Bij de salontafel wordt qua design terug verwezen naar de jaren ´50. In deze periode was de niervormige salontafel erg populair. De bijzettafel beschikt over een glanzend groen geëmailleerd tafelblad, wat in deze creatie bijna tot kunst verheven wordt. De ovale vorm van deze bijzettafel zorgt voor een stijlvolle en jonge uitstraling. Al met al is deze tafel een prachtig voorbeeld van moderne vintage en is overigens ook in verschillend kleuren leverbaar.

Het tapijt versterkt de aanwezige retro invloed in deze kamer nog iets meer, dit retro tapijt is met de hand getuft en ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Het tapijt is in verschillende maten verkrijgbaar en bestaat voor 100% uit wol.

Accessoires
Je kunt ook zien dat er bij deze woonkamer veel accessoires aanwezig zijn, deze zorgen voor een passend geheel en maken het totaalbeeld van je huis compleet. De accessoires zijn vaak weliswaar kleine producten, maar kunnen een grote impact hebben op de sfeer van uw kamer.

Beschikbaarheid
Alle producten op de afbeelding zijn verkrijgbaar op de website van Home24. Hier kun je terecht voor nog veel meer retro producten. Ook kun je hier terecht voor al uw interieur benodigdheden, verlichting, accessoires, tuinmeubelen en natuurlijk ook voor allerlei aanbiedingen. Deze producten kunt u thuis gemakkelijk op het internet bestellen en de producten worden gratis bij je thuis bezorgd.

IKEA laat zich in februari van haar moderne- en romantische kant zien met een heleboel nieuwe producten. Van modern Scandinavisch design tot traditionele ontwerpen met veel oog voor detail. Laat je inspireren en ontdek de nieuwe producten voor februari.

Visueel statement
Maak een visueel statement met BOTKYRKA wandopbergers. De strakke stalen wandopbergers met een coating van poederlak laten je keukenspullen optimaal tot hun recht komen. Naast de keuken, staat BOTKYRKA ook prachtig in de woon- of slaapkamer. Verkrijgbaar in wit, donkergrijs en geel.

Revolutie
Sommige dingen lijken nooit te veranderen, zoals het design van een keukenrolhouder. IKEA start een revolutie door een slimme extra ring toe te voegen aan de FINTORP keukenrolhouder. Dankzij de metalen ring aan de bovenkant kan je de keukenrol ook eenvoudig ophangen aan een stang in de keuken en zo ruimte besparen.

Scandinavische traditie
Waan je in Scandinavië met de FÖRTROLLA afzuigkap. Dankzij de bijzondere ronde vorm is de afzuigkap een echte blikvanger in de keuken. Aan beide kanten van de stijlvolle afzuigkap is een traditionele Scandinavische afbeelding gestanst. De bloemvormige decoratie doet denken aan Zweedse kledendracht.

Gelaagd licht
Is het een artisjok? Of een bloem? De KVARTAR hanglamp is in ieder geval het stralende middelpunt van iedere ruimte. De flexibele plastic lagen geven de lamp een speelse retro uitstraling. Charmant kant Tijdloos en charmant. Kant doet terugdenken aan vervlogen tijden. De romantische MÖLNDAL hanglamp heeft een prachtig kanten patroon dat tot leven komt als je het licht aandoet.

Dubbelrol
Kok, tuinier of kunstenaar. De mogelijkheden zijn eindeloos met de SOCKER plantenstandaard. Mooi op het balkon of in de tuin, maar ook een handige manier om je keukenspullen te organiseren. (Hobby)kunstenaars kunnen er zelfs hun kwasten en verfspullen in opbergen. Dankzij het handige design past de standaard in iedere hoek van het huis.

IKEA brengt een heleboel producten uit in nieuwe kleuren. Rood, blauw, groen of toch geel? IKEA daagt je uit om kleur te bekennen door in februari een heleboel producten uit te brengen in opvallende nieuwe kleuren. Experimenteer met kleurrijke meubels en accessoires en maak je huis, tuin of balkon alvast klaar voor het voorjaar. Groene oase Woon je in een drukke stad? Met groene tuinmeubelen en accessoires creëer je je eigen groene oase. Zo zijn de ROXÖ stoelen en krukken vanaf februari ook verkrijgbaar in groen. SOCKER sierpotten maken het plaatje compleet. Zet ze op de grond, hang ze op of bevestig ze aan de balkonrails. Vanaf februari verkrijgbaar in rood, blauw, groen en geel.

Spetterend rood
Begin het voorjaar goed met een explosie van spetterend rood. Kies voor een blikvanger als de IKEA PS VÅGÖ tuinstoel, vanaf februari ook in het rood verkrijgbaar. Maak het geheel af met SOLVINDEN buitenverlichting. De vrolijke rode lampions werken op zonne-energie, je hebt dus geen kabels of stopcontact nodig.

Rustgevend blauw
Kom helemaal tot rust in een tuin of balkon vol blauwe accessoires. Het waterbestendige LISEL buitentapijt met opvallende print is ideaal om extra sfeer te creëren in de tuin of een saaie balkonvloer op te vrolijken. Blauwe LUGNT geurkaarsen zorgen voor de finishing touch.

Stralend geel
Met deze gele tuinmeubelen en accessoires schijnt het zonnetje altijd. Stralend middelpunt is de IKEA PS 2012 stoel. De nieuwe SOLFINT serie van plastic is ideaal om buiten te gebruiken. De bekers, borden en schalen neem je overal mee naar toe. Vanaf februari verkrijgbaar in rood, blauw, groen en geel.

De producten zijn vanaf februari verkrijgbaar bij alle winkels van IKEA, daarnaast zijn er meer dan 7.000 producten verkrijgbaar via de webwinkel op IKEA.nl.

 

De bert plantagie collectie staat voor modern design tegen een betaalbare prijs. De brochure bevat alle nieuwe en populaire modellen volgens de laatste trends!


Afgelopen week toog Perscentrum Wonen naar Parijs om zich te laten inspireren op de Maison & Objet interieurbeurs. Woonmerken presenteren hier hun nieuwste accessoires en kleinmeubelen aan inkopers, detaillisten en pers. Wij zetten onze voelsprieten uit en verwerken alles wat we zagen in trendsignalementen die je hier binnenkort kunt vinden. En omdat we niet geloven in ‘save the best for last’ doen we het precies andersom: we trappen af met onze favorieten. Wonenonline zet deze favorieten 1 voor 1 op een rijtje.

Favorite 10

Ralph Lauren Home

Hipper dan hip en nieuwer dan nieuw passeren de revue op Maison & Objet. Dan is het een verademing om even bij te komen in een klassiek interieur. Vooral wanneer die zo elegant is uitgevoerd als deze blauwe huiskamer van Ralph Lauren Home. Met subtiele industriële elementen (de lamp en tafel), Aziatische invloeden (de schalen, kussens en het kleed) en bloeiende bloemen in contrasterend oranje is klassiek hier ook heel modern.

Bron: Perscentrum Wonen

In oktober worden de dagen kouder en korter. Een goed excuus om ’s avonds weg te kruipen met een goed boek of vanuit je luie stoel je favoriete tv-programma te bekijken. Bij IKEA zijn vanaf oktober een aantal nieuwe producten verkrijgbaar om binnen optimaal te genieten van gure herfstavonden. Van buitengewoon comfortabele stoelen, tot industriële verlichting met karakter.

Retro revolutie
Waan je in de jaren 60 met de sterke lijnen en de slanke stalen frames van de VILLSTAD stoelen. De heerlijk zachte en comfortabel kussens nodigen uit om na een lange dag achterover te leunen. De retro fauteuil, armstoel met hoge rugleuning en voetenbank zijn verkrijgbaar in turquoise en antraciet.

Eindelijk samen
Modern design en comfort gaan niet altijd samen, maar de EKERÖ stoel bewijst het tegendeel. Deze stoel krijgt het voor elkaar om er geweldig uit te zien en ook nog eens buitengewoon comfortabel te zijn. Verkrijgbaar in donkerblauw, oranje en geel.

Industrieel karakter
Bij een spannend boek of tv-programma is goede verlichting onmisbaar. De nieuwe RANARP lampen zorgen niet alleen voor sfeervol licht, maar geven ook nog eens karakter aan iedere ruimte. De dikke metalen kappen, bronzen details en met stof omwikkelde bedrading doen denken aan de industriële lampen uit de jaren 30. Verkrijgbaar als staande-, plafond- of tafellamp.

Door naar bed
Vanuit je luie stoel nog even lezen in bed? Het zachte en ondersteunende SKOGN kussen biedt uitkomst. Het kussen is eenvoudig te bevestigen over het hoofdbord van je bed.

Laten stralen
Je mooiste spullen verdienen om gezien te worden. Laat je schatten stralen in het donker met de SYNAS led lichtboxen. De boxen zijn gemaakt van hard plastic en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dankzij de duurzame led technologie schijnt SYNAS tot wel 20.000 uur.

Opgeruimd staat netjes
Ruim je boeken, dvd’s en tijdschriften op in het minimalistische FJÄLKINGE wandrek. Met zijn strakke lijnen en Scandinavisch design is hij opvallend ingetogen. Dankzij het gebruik van 100% recyclebaar staal en de innovatieve bouwtechniek is FJÄLKINGE sterk en mooi tegelijk.

Scandinavië ontmoet China in de nieuwe limited edition TRENDIG 2013 collectie van IKEA. Voor deze bijzondere collectie maakte een designteam van ontwerpers en technici uit Zweden en China een rondreis van twee weken langs Chinese fabrieken. Het resultaat is een vernieuwende mix van Chinese cultuur en Scandinavisch design waarin verschillende tinten groen en rood worden gecombineerd met natuurlijke blanke materialen. De TRENDIG collectie is vanaf oktober 2013 verkrijgbaar bij alle IKEA vestigingen in Nederland.

Rijstpapier De lamp
van rijstpapier geeft sfeervol diffuus licht dat in alle richtingen wordt verspreid en staat prachtig boven de eettafels van massief eiken uit de TRENDIG collectie. De lampen zijn handgemaakt en dus is ieder exemplaar uniek.

Zitten in stijl
De TRENDIG stoelen met armleuning combineren comfort met design. De minimalistische stoelen van geschilderd massief berkenhout en blank gelakt eikenfineer zijn verkrijgbaar in wit, zwart en rood.

Eyecatcher
De TRENDIG kast is een echte eyecatcher. De vitrinekast van lichtgroen staal met rode, ronde handvatten verbindt Chinese cultuur met eenvoudig Scandinavisch design. Door het patroon in de deuren vang je een glimp op van wat er in de kast staat.

Goudvissen en bloesem
Sprinkhanen, goudvissen, waaiers en bloesem. Het textiel uit de TRENDIG collectie geeft persoonlijkheid aan je woning. De stoffen van 100 procent katoen zijn per meter verkrijgbaar.

Sterk en slim
De TRENDIG salontafel is dankzij het massief grenen frame niet alleen sterk, maar ook heel slim. Met de afneembare dienbladen van wilgen serveer je eenvoudig hapjes en drankjes.

Chinees tafelen
Ook dineren in Chinese sferen? Met het uitgebreide TRENDIG servies wordt het opdienen van elke maaltijd speciaal. Het gevarieerde servies bestaat onder andere uit bakjes, bekers, kopjes, borden dienbladen en serveerschalen. Het servies is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De nieuwe producten zijn vanaf oktober verkrijgbaar in alle vestigingen van IKEA. Daarnaast zijn meer dan 6.000 producten verkrijgbaar via de webwinkel op IKEA.nl.

De herfst staat voor de deur. Dat betekent dat we onze warme kleding tevoorschijn halen en weer naar school of aan het werk gaan. Hoe zorg je dat je hal dan niet bedolven wordt onder stapels handschoenen, jassen en post? IKEA denkt verder dan je kapstok en reorganiseert je hal met een aantal eenvoudige en creatieve ideeën. Gebruik opbergoplossingen uit alle kamers van het huis voor een perfect georganiseerde hal. De ideale tijdsbesteding voor een grauwe en regenachtige middag.

Zet de muren aan het werk

Zet de muren aan het werk en bevestig er transparante KUPOL opbergers aan. Ze creëren niet alleen meer opbergruimte, maar je ziet ook in één oogopslag welke spullen er in zitten.

Gelaagd kledingrek

Neem een rail, kleerhangers en wat lint en in een handomdraai heb je een gelaagd kledingrek. Zo eenvoudig kan het zijn.

Van pannen- tot sleutelrek

Sleutels lijken altijd op onverklaarbare wijze te verdwijnen. Creëer een handig sleutelrek door een LÄMPLIG pannenrek aan de muur te bevestigen. Gebruik BYGEL haakjes om er sleutels en andere belangrijke snuisterijen aan op te hangen.

Kreukvrij
Houd kranten en magazines kreukvrij met de hulp van kleerhangers en een DEKA staalkabel voor gordijnen.

Slim laadpunt

De RIBBA houder voor schilderijen en de BYGEL stang zijn een perfecte match. Samen vormen ze een slim laadpunt voor je laptop of tablet.

Peterselie of papier?
Wie zegt dat kruidenrekjes alleen in de keuken thuishoren? Twee BEKVÄM kruidenrekjes kunnen ook dienst doen als creatieve opbergoplossing voor brieven en andere papieren.

Kerst 2013 draait om het feestgevoel! De stijlvolle producten uit de collectie ‘The Party Guide’ van Riverdale bieden alle ingrediënten om in de feeststemming te komen.

Riverdale Sfeerlicht House dit is een sfeerlicht uit de Riverdale `Winterwonderland` serie. Een waxinelichthouder waar aan de voorzijde de huisjes geplaatst zijn zodat een winterse sfeer gecreeerd wordt. Maak uw eigen fantasie en uw eigen verlichte winterdorpje. Is in 3 maten verkrijgbaar.

Onder de noemer ‘Woonmode’ signaleert het Perscentrum Wonen al bijna twee decennia lang het modebeeld op interieurgebied. Uit het totale aanbod van nieuwe collecties op het gebied van interieurdesign worden twee keer per jaar de meest actuele woonsferen in beeld gebracht. Voor het voorjaar 2013 zien we de volgende trends voor het interieur.

Woontrend Flora, fauna & fun!
Het leven is mooi, wonen is leuk en het nieuwe interieur is vrolijk. In onze gedachten bloeien de bloemen en fladderen vlinders vrolijk in het rond. Na het zien van de pronkstukken uit Parijs heb jij waarschijnlijk hetzelfde. Have a nice day and a happy home! Lees meer over de woontrend Flora, Fauna & Fun

Woonmodetrend Eurasian
De Gangnam style beheerst de muziekwereld en de Asia Mania dringt ook in het interieur door, in kleuren, patronen, materialen en vormen. Met glanzende stoffen, bloesemdessins, drakenprints, indigo blauw met matzwart en geknoopte, gevlochten en gevouwen vormen ontmoeten Azië en Europa elkaar in een Eurasian interieur. Lees meer over de woontrend Eurasian

Woontrend Cirque d’Interieur
Nieuw voor thuis is de inspiratie vanuit de magische wereld van het circus. Voor veel ontwerpers is deze wonderlijke wereld een bron van inspiratie. Geef je interieur een flinke oppepper met een clownesk accent! Dit interieur van de toekomst blinkt uit in verrassende vormen, grafische patronen en een vrolijk kleurpalet, van pastel tot fluo. Of gaat woonmodetrend Cirque d’Interieur een stukje verder, en gaan we opzoek naar een nieuwe invulling van ons huis? Lees meer over woontrend Cirque d’Interieur

Voor wie op zoek is naar iets bijzonders voor het interieur is bij Wonenonline.nl op het juiste adres. wij hebben van diverse woon-webshops het meest inspirerende aanbod voor je op een rijtje gezet zoals....

Young Retro woonaccessoires
Hou je van kleur? Een tikkie retro? Surf en ski? Mix and match? Rommelmarkt versus design? Oma en Ikea? Relax and enjoy this Yellow, Orange, Blue, Brown, Red home stuff we selected for the funky you. Lees meer

Stoere & Landelijk
Je nieuwe basis! Weg met alle hutsels, frutsels en tierlantijnen! Het is tijd voor een stoerdere meer sobere basis. Geen gedecoreer meer op de vierkante centimeter. Richt je huis in volgens het principe less=more en creëer je nieuwe basis. Lees meer

Soft Home
Pasteltinten, wit, creme, grijs. Wat een heelijk vrouwelijk kleurenpalet met zachte fijne stoffen. Prachtig toe te passen in je living, slaapkamer of terras. Home sweet home. Cocoon er maar lekker op los in je gebreide vest, huispak en noorse sokken. Raam open, deur open, of toch al even echt naar buiten met je jersey plaid omgeslagen, je Birkenstocks omgeschoven en een heerlijke pot muntthee...  Lees meer

Klik hier voor de complete woonwebshop

Chillen op kantoor? Geen probleem bij Google! Google heeft wereldwijd meer dan 70 kantoren en allemaal zijn deze op zeer bijzondere wijze ingericht!

Hoewel geen twee Google-kantoren hetzelfde zijn,hebben ze wel een aantal dingen gemeen: muurschilderingen en decoraties voor wat ‘couleur locale’; Googlers die kantoren, yurts en ‘huddles’ delen; videogames, pooltafels en piano’s; cafés en ‘microkeukens’ gevuld met gezond eten; en ouderwetse whiteboards voor spontane brainstormsessies.

Bekijk het alle foto's op Pinterest. De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe inspirerende Google kantoren.

 


Style Avenue combineert de sfeer van antieke vormen en Aziatische sferen. De collectie is opgebouwd uit warme grijs- en beigetinten met zilver- en goudornamenten, bloemmotieven en streeppatronen. De prachtige unikleuren laten zich sfeervol combineren met de verschillende dessins. De gloedvolle tinten van Style Avenue zijn nieuw klassiek met een vleugje chique.

Ambachtelijke verf- en behangfabrikant Farrow & Ball onthult vier karakteristieke, nieuwe behangdessins. Het behang, dat klassieke elementen met eigentijdse elegance combineert, straalt pure exotiek uit door het gebruik van dierenmotieven en geometrische dessins.

Natuurlijke vormen en patronen benadrukken de traditionele, ambachtelijke manier waarop Farrow & Ball behang vervaardigd wordt door het gebruik van authentieke Farrow & Ball verf. Deze wordt gedrukt op speciaal papier en geeft het behang een uniek karakter en structuur. Het behang, gebaseerd op dessins uit de archieven, is eigentijds maar behoudt echter haar traditionele, zachte uitstraling.

Elk van de vier behangsdessins is verkrijgbaar in vijf kleurenschema's, van mooie rustige tonen tot opvallende combinaties. Kleurenschema's variëren van Plummett en Brassica tot Arsenic en Pointings en zijn tevens in neutrale en metallic combinaties verkrijgbaar.

Wit is een bron van inspiratie. Wit is warm en koel tegelijk. Wit is zuiver en fris. Wit is tijdloos. Wit biedt rust. Wit is de ideale kleur voor het interieur. Daarom biedt het nieuwe lifestylemerk WHITE II WHITE voornamelijk producten in wit en natuurtinten voor woning en tuin. Om het assortiment compleet te maken zijn voor bepaalde producten trendkleuren beschikbaar, zodat hiermee de juiste accenten aangebracht kunnen worden.

Not just another lifestylebrand

WHITE II WHITE is anders dan de meeste bestaande lifestylemerken. Het is een merk wat niet denkt vanuit producten. WHITE II WHITE richt een huis in vanuit een sfeer, vanuit een kleur; de kleur wit. Wit is een belangrijke kleur in het interieur en dat weten designers ook. Ga je op zoek naar mooie dingen in het wit, dan kom je al snel bij dure designerlabels terecht die voor veel mensen niet betaalbaar zijn. Niet bij WHITE II WHITE, hier vind je mooie betaalbare designproducten.

Rust en symmetrie

Het leven is vandaag de dag hectisch, mensen vliegen, rennen, vallen, staan weer op en komen gehaast thuis. Dat huis moet dan rust geven. En hoe bereik je rust in huis? Juist! Door het gebruik van veel wit en natuurtinten en door het aanbrengen van symmetrie. En dat is de drijfveer van WHITE II WHITE. Dat zie je terug in de naam en het logo! Het merk biedt kwaliteitsproducten voor de woonkamer, badkamer, slaapkamer & sanitair, eetkamer & keuken en tuin, zoals lampen, tafels, stoelen, vazen, woontextiel en kaarsen.

Not just another lifestylewebsite

Alle producten zijn momenteel alleen nog exclusief verkrijgbaar via de website www.whiteiiwhite.com. En dit is niet zomaar een woonwebsite. Jarenlang research heeft er voor gezorgd dat de webshop perfect voldoet aan de behoeften van de markt. Alle producten zijn van zeer goede kwaliteit. De webshop is erg servicegericht. En er is een uitstekend voorraadbeheer, waardoor alle producten (m.u.v. de met de handgemaakte bedden) op voorraad zijn. Binnen Nederland, België en Duitsland worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Er is een ‘niet goed – geld terug’-garantie. En je kunt de producten tot 45 dagen na aankoop ruilen.

Het Deense merk MENU introduceert de multifunctionele MENU Wall Panels. Het zijn hippe grijze muurpanelen die met vilt zijn bekleed. Door de strakke vorm en neutrale kleur passen ze werkelijk in elke kamer. De muurpanelen hebben naast een strak en modern uiterlijk ook nog eens een handige functie. Zo dienen ze als klok, als magnetisch paneel, als spiegel, als kapstop of als prikbord.

Met de verschillende muurpanelen van MENU creëer je een zeer persoonlijke wand. Als de panelen op één plek vlak naast elkaar hangen ga je nooit meer de deur uit zonder je haar te doen of zonder te weten hoe laat het is. Maar ook je jas, sleutels en belangrijke afspraken heb je nu altijd op je radar.

De zomerse kleuren van verse sinaasappels en helderblauw zeewater zijn volop terug te vinden in de nieuwe outdoor collectie van IKEA. Met de nieuwe ROXÖ serie breng je direct iedere tuin of balkon tot leven. Ook de vrolijke VÅGÖ stoel in oranje en blauw – een oude bekende uit de PS collectie – brengt je direct in zomerse sferen en nodigt uit om achterover te leunen. Maak het geheel af met kleurrijke potten, gieters, kussens en lantaarns.