Deze herfst ben je bij IKEA aan het juiste adres voor een heleboel nieuwe producten. Breng warmte en sfeer in huis met handgeweven tapijten, geef je lampen een verrassende make-over of stel je eigen stoel samen. Zoals je van het woonwarenhuis gewend bent, zijn alle nieuwe items functioneel, duurzaam, stijlvol én betaalbaar. De nieuwe producten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij IKEA.

De design van Floris de Gelder is eerlijk, brengt kwaliteit en komt rechtstreeks van de fabriek. Dit is een uniek concept van het label Urbansofa en al 4 jaar een succes in Nederland. Dit lifestyle label zet een ware trend met Florisvangelder.nl. Urbansofa is te kenmerken aan zijn heerlijke grote lounge- en plofbanken. Met het label Floris van Gelder produceert dit merk de moderne strakke bank als aanvulling van hun label. Floris van Gelder heeft in Nederland verkooppunten waar de sofa's worden verkocht. Het geheim van dit label is dat je het rechtstreeks bij de fabrikant in Europa bestelt. Dat maakt de levertijd een stuk korter en de bank kan kostuum made gemaakt worden waardoor je een unieke bank kan samenstellen die jouw interieur compleet maakt. Op Florisvangelder.nl kun je verschillende modellen bezichtigen en bekijken welke stoffen er gecombineerd kunnen worden.

De Modellen van Floris van Gelder
Floris van Gelder beschrijft zijn modellen aan de hand van bijzondere benamingen die elk iets proberen te vertellen over het model. Zo is er bijvoorbeeld de Bjørn die met zijn strakke afwerking toch modern is. Het model Dinterloo staat voor comfort en sfeer in een strak jasje. Het model Jamie is geheel naar eigen stijl samen te stellen met de verschillende stoffen, kleuren en stylen. Trento is tijdloos en comfortabel tegelijk. Deze bank past zowel in een modern als klassieke huiskamer. De Floris past weer in een landelijk en modern interieur. Elk model spreekt voor zich en zijn tegelijkertijd ware meubelstukken. Kijk voor meer modellen Florisvangelder.nl.

Floris van Gelder; goed voor het milieu
Floris van Gelder is zeer milieubewust. De sofa's worden geproduceerd van 100 procent recyclebare producten die afkomstig zijn uit Europa en daarmee aan de normen en waarde voldoen. Geen grofvuil meer maar truien die van banken worden gemaakt. Ook houden ze hun ecologische voetafdruk klein door weinig transportkosten te maken door samen te werken met leveranciers uit Europa. Floris van Gelder gebruikt o.a. hardhout die speciaal hiervoor geplant worden. Dit maakt jouw bank uniek en ook nog eens maatschappelijk verantwoord. Je zult een lange tijd plezier hebben van deze bank.

 

IKEA bundelt haar krachten met de Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek. Het is het begin van een langdurige samenwerking waarin de Nederlandse ontwerper en het woonwarenhuis elkaar inspireren en van elkaar willen leren. Een eerste spannende zoektocht leidt tot een aantal producten in de limited designcollectie JASSA. In deze collectie staat onder andere het duurzame en robuuste materiaal rotan centraal. Met de producten in de JASSA collectie zetten Eek en IKEA samen een nieuwe stap in het toegankelijk maken van design voor zoveel mogelijk mensen. Na de bijdrage van Eek aan de JASSA collectie, die medio 2017 verwacht wordt, volgt er later nog een gezamenlijke collectie.

Veel mensen die een nieuwbouwwoning kopen willen de wanden en plafonds netjes laten afwerken door een stucadoor. In een nieuwbouwwoning worden namelijk de wanden in de regel behangklaar opgeleverd en de op de plafonds wordt 9 van de 10 keer standaard spack gespoten door de bouwer.

De wanden worden sowieso meestal op een andere manier dan de standaard manier afgewerkt, het plafond laat men nogal eens in de standaard spackafwerking. Er zijn wel enkele zaken waar je op moet letten als je een opdracht aan stucadoor geeft in de nieuwbouw.

Waar op te letten bij inschakelen stucadoor
Ondanks dat er veel keuze in de soorten afwerkingen die er zijn is het niet verstandig om zonder meer zomaar iets te kiezen voor een nieuwbouwwoning. De reden hiervan is dat een nieuwbouwhuis zichzelf vaak nog moet zetten nadat het opgeleverd is. Het vocht moet nog uit de wanden en dit heeft als gevolg dat de wanden wat krimpen, dit zorgt er weer dat er scheuren in het stucwerk kunnen ontstaan. De Stuc Concurrent is bijvoorbeeld erg ervaren in het stucen van nieuwbouwwoningen en kan je ook duidelijk informeren over de juiste werkwijze en methode.

Dit verklaart waarom er in nieuwbouwwoningen na verloop van tijd scheurvorming kan ontstaan, dit zul je ongetwijfeld wel eens gehoord of gezien hebben bij mensen die een nieuwbouwwoning gekocht hebben.

Deze scheuren hebben in principe niks te maken met de kwaliteit van het stucwerk of de manier waarop een stucadoor gewerkt heeft, een pleisterlaag kan immers niet het scheuren van wanden of plafonds tegenhouden. Het is daarom van belang dat er in nieuwbouw gekozen wordt voor een afwerking die goed herstelt kan worden. Daarom is het zeer raadzaam om de volgende soorten afwerkingen niet te kiezen:

• Spachtelputz

• Spackspuit

• Granietpleister

• Granol

• Structuurverf

De reden om niet voor deze afwerkingen te kiezen is duidelijk: ze zijn bij eventuele scheuren niet mooi te repareren. In bovengenoemde afwerkingen is namelijk een korrel verwerkt die elke keren een unieke grootte en afstand van elkaar hebben. Wanneer er dus op een later moment een deel van de wand bijgewerkt moet worden is het onmogelijk om dit in precies dezelfde structuur te doen, je zult dus altijd het verschil zien. Simpelweg gezegd kan een oude structuur nooit nagebootst worden in een nieuwe afwerklaag.

Bij voorkeur gladde afwerking
Bij een gladde afwerking hebt je geen last van bovenstaand probleem wanneer er scheuren in het stucwerk komen. Een scheur in een gladde wand kan gewoon dicht gesmeerd worden met een nieuwe gladde pleister. Dit omdat er geen structuur in een glad stucwerk zit.

Wel zal de gehele wand waarschijnlijk overnieuw geschilderd moeten worden nadat een scheur gerepareerd is. De verf op een bestaande wand of plafond verkleurd altijd na verloop van tijd, daarnaast is een verf die gemengd wordt op kleur eigenlijk nooit 1 op 1 dezelfde kleur.

Lang leve de nacht. Een grote trend voor 2016 is het belang van duisternis. Sinds de invoering van Earth Hour – waarbij miljoenen mensen wereldwijd hun lampen een uur lang uit laten – is maar weer eens duidelijk geworden hoezeer lichtvervuiling ons leven beïnvloedt. Onderzoek wijst uit dat het belang van een ongestoorde nachtrust niet moet worden onderschat en dat we eigenlijk alleen nieuwe energie opdoen in een lichtdichte omgeving. Het treft niet alleen de mens: ook de nachtelijke activiteiten en processen bij planten en wilde dieren worden verstoord door lichtvervuiling. De balans tussen licht en donker telt, met andere woorden. Zoals we de sterren alleen kunnen zien in een donkere nacht, zo toonden de Hollandse meesters uit de 17de eeuw hun kunstenaarschap door glans en lichtval af te wisselen met donkere tinten. Veel van de tinten in dit palet lijken naadloos in elkaar over te lopen, waarmee ze het karakter van het ‘gouden uur’ vangen: de tijd rond het ochtendgloren en de schemering.

Geniet in uw luxe guesthouse met uitzicht op de Rocky Mountains Inspiratiebron voor dit heerlijke, luxe thema is het wintersportparadijs Aspen in de Amerikaanse staat Colorado. Dit kloppende hart van de Rocky Mountains is sinds eind jaren ’40 vooral bekend als luxe ski-oord waar menig beroemdheid is neergestreken.

Haal warmte en pure schoonheid in huis met de SKOGSTA collectie van IKEA. De nieuwe collectie bestaat uit prachtige meubels gemaakt van massief acaciahout, een natuurlijk materiaal vol karakter dat met de jaren mooier wordt en generaties lang meegaat. De ontwerpen zijn geïnspireerd door de moderne landelijke keuken en ademen kwaliteit en veelzijdigheid. De nieuwe SKOGSTA collectie is vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA.

Is jouw kledingkast al summerproof? Mooi. Dan wordt het nu tijd om je interieur een vrolijke update te geven. Waan je in een Franse cottage, een NY loft of een hip appartement in Ibiza. En dat allemaal in eigen huis! En welke shop voor home & living kan jou daar nou beter bij helpen dan Westwing? Hier vind je elke dag nieuwe sales met korting, altijd volgens de laatste trend.

You like big brands? Westwing ook! Op Westwing.nl vind je dan ook meubels en accessoires van gerenommeerde merken. Denk aan Zuiver, Villeroy & Boch, Pols Potten en Rituals. Allemaal voor een zomers zoet prijsje.

Van pastelkleurige banken, kwalitatief hoogstaande keukenaccessoires, items voor een badkamer in Hammam look tot zijdezacht bedlinnen en musthaves voor in je tuin. Bij Westwing shop je voor iedere kamer van je huis de mooiste musthaves.

 

Ook fijn: de tips en binnenkijkers in het Westwing Magazine maken het stylen van je interieur nog leuker! Want stiekem gluren we maar al te graag naar binnen bij BN’ers, stylisten, ontwerpers en bloggers. En omdat je er met een leuke stoel of bijzettafel nog niet bent is Style Director Odette Simons er om je te helpen. Met haar stylingtips maak je van jouw huis een stijlvol thuis.

Al zin om je interieur die zomerse update te geven? De mooiste musthaves hiervoor vind je bij Westwing!

Van design krukken en stijlvolle keukenvrienden tot fruitige posters: IKEA komt in augustus met nieuwe, stijlvolle producten. Laat je verrassen en inspireren door nieuwe vormen en functies van vertrouwde kwaliteitsproducten.

De hoekbanken van Urbansofa.nl
Het hart van je zithoek is uiteraard de zitbank. Comfort, gezelligheid en gebruiksgemak zijn hier cruciale eigenschappen, maar ook materiaal en design zijn van belang. Het een bepaalt de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van je aankoop, het ander bepaalt zijn integratie in jouw woonruimte. Verschillende banken zullen al deze kwaliteiten op verschillende manieren prioriteren. Hieronder schept Urbansofa orde in de chaos. Zo kom je alvast een eindje op weg naar de bank van je dromen.

Sofa
De traditionele zitbank is en blijft de sofa. Dit stuk-op-zich is doorgaans een tweezit of een driezit. Vandaag bestaan ook grotere modellen. Een trend is bovendien dat de diepte van de sofa toeneemt. Vaak gebeurt dit met het oog op de integratie van een bed, maar niet minder ter verhoging van het comfort.

Hoekbank
De laatste twintig jaar is naast de sofa ook de urbansofa opgedoken. Het is een zeer populaire bank. Een voorname reden voor dit succes is uiteraard het slimme design. Dat laat zich perfect integreren in de meeste woonkamers. Je kan de bank daarbij net zo goed laten opgaan in de omgeving, dan wel inzetten als scheidingsobject. Opgeteld met de geïntegreerde chaise longue geeft dit type bank zo een unieke combinatie van comfort, ruimte en veelzijdigheid. In vergelijking met de U-bank biedt ze daarenboven ook nog eens de troef van een zekere compactheid. Zo kan de hoekbank ook in kleinere woonkamers wonderen doen.

U-bank
De U-bank heeft dan natuurlijk wel het voordeel van de luxe. Zonder twijfel is dit de koning van het banken-aanbod. De U-bank laat zich dan ook als geen andere converteren of heroriënteren. De mogelijkheden zijn eindeloos. De ruimte is ampel. Het comfort is weelderig. Je hebt er alleen wel een beetje ruimte voor nodig, want een U-bank heeft zelden een lengte onder 3,50 meter.

Lounge bank en outdoor
In verschillende vormen verschijnt tot slot de lounge bank, ook in je tuin als je dat wilt. Deze banken zijn inderdaad wat luxueuzer, 'luier' en 'loungier' dan hun collega's. Nieuwsgierigen bekijken bijvoorbeeld de nieuwe UrbanSofa Outdoor om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Het is een trend geworden om kantoorruimtes met de meest moderne artikelen te bemeubelen. Het brengt dan ook vele voordelen met zich mee. Naast dat het er gewoon heel mooi uit ziet kan het ook de productiviteit verhogen. Als ZZP’er kunt u dit principe natuurlijk ook binnen uw woning toepassen.

De meest voor de hand liggende verklaring daarvoor is het zicht in de ruimte. Als u zich begeeft in een saaie, grijze werkkamer worden de oogleden al gauw zwaar. Het aanzicht van een moderne kantoorruimte is dan een lust voor het oog. U krijgt dan meer zin om te werken en anderen in uw werkruimte uit te nodigen.

Men kiest om verschillende reden voor een moderne kantoorruimte.

1. Het moedigt mensen aan speels ideeën te bedenken. Het is een enorm pluspunt voor bedrijven waar vaak brainstormsessies worden gehouden.

2. Het zorgt ervoor dat klanten onder de indruk zullen zijn van de inrichting. Dit zet de toon voor de bespreking en een eventuele samenwerking.

3. Als uw werkruimte comfortabel is wordt u vanzelf productiever, wat in bijna elk bedrijf gepaard gaat met een hogere winst.

4. Het aanbieden van een eigenzinnige en levendige werkplek in plaats van een traditionele werkruimte kan een groot verschil maken op het gebied van prestaties en creativiteit.

Hoe wordt zo een ruimte gecreëerd?

1. Bepaalde kleuren en patronen hebben ook een positief effect op de productiviteit. Simpele kleuren en patronen die rust uitstralen zijn een aanrader. Dit behang van Sanders & Sanders is een goed voorbeeld.

2. Het is van belang dat de ruimte open is. Er moet niets zijn weggestopt in hoekjes. Dit kan alleen maar afleiden en heeft geen goede invloed op het werkproces. Vooral met het thuiswerken gebeurt het soms dat er langzaam maar zeker steeds meer spullen in uw werkruimte verschijnen. Probeer alleen het broodnodige in de kamer te laten. Als het er moet zijn, probeer het dan goed op te bergen, zodat het niet meer zichtbaar is.

3. Nadat er een paar uur hard en intensief is gewerkt is het nodig om even bij te komen. Het is dan een goed idee om daar speciaal een ruimte voor vrij te maken. Hierbij kunt u denken aan een lounge, koffiekamer, gameroom, bibliotheek en nog andere soorten ruimtes die rustgevend zijn. Zoek bijvoorbeeld een lekkere Fatboy of als u het wat formeler wilt houden is deze stoel van Staples ook een idee.

Als de werkruimte zo worden ingericht dat er genoeg ruimte is voor vergaderingen, brainstormsessies, pauzes en voor samenwerkingen met andere zal er al snel een verschil gemerkt kunnen worden in de productiviteit. Vergeet ook uiteraard de rest van uw huis niet. Dan kunt u gerust klanten over de vloer krijgen.

Schilderijen hang je natuurlijk aan de muur. Gaatje boren, plug erin, ophanghaak bevestigen en dat is het. Of kun je het toch nog leuker maken? Jazeker wel: wantje mag best spelen met de manier waarop je een schilderij (of fotolijst) ophangt aan de muur.

Trapsgewijs
Het is vooral leuk om een beetje te spelen met kunst. Heb je verschillende schilderijen? Hang ze dan niet recht naast elkaar, maar trapsgewijs. Meet het goed uit, want het is heel belangrijk dat het volgende schilderij net zoveel omhoog gaat als de vorige. Zo krijg je een mooi trapje. Perfect om op te hangen onder een trap in de woonkamer of boven een trapsgewijs lopende kast. Voor een perfect trapje zijn de schilderen ook even groot, maar dit hoeft niet.

Liever niet boren
Soms mag je niet boren in een muur. Of misschien wil je het zelf niet. Dan is het beter om voor een ander ophangsysteem te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een rails bevestigen aan het plafond. Hierin zitten haakjes met visdraad die je vervolgens aan het schilderij vastmaakt. Dit systeem van Artiteq zorgt er voor dat je schilderij mooi recht hangt – dit kun je vaak ook nog stellen – maar ook dat het wat lijkt te zweven voor de muur.

Muur in dienst van de kunst
Wil je het schilderij nog meer uit laten komen op de muur? Laat de muur dan in dienst van het schilderij werken. Hoe? Door bijvoorbeeld een kleur uit het schilderij te kiezen en hier de rest van de muur in te schilderen. Stel je hebt een mooi boerentafereel met koeien die grazen in het gras. Dan kun je de muur bijvoorbeeld donkergroen schilderen. Hierdoor lijkt de kleur door te lopen en ontstaat er een spannend geheel tussen schilderij en omgeving.

Creatief
Kijk ook goed naar het schilderij en de plek waar je het wil gaan ophangen. Zo kom je vast op nog meer creatieve, maar vooral unieke manieren, waardoor het tafereel en je interieur nog beter samen werken.

Haal een vleugje tropen in huis met de nieuwe IKEA NIPPRIG collectie. Voor de limited edition collectie heeft het woonwarenhuis haar krachten gebundeld met lokale vakmensen uit Vietnam en Indonesië. Het resultaat is een natuurlijke mix van traditionele handwerktechnieken en Zweeds design. Alle producten zijn handgemaakt van hernieuwbare en natuurlijke materialen als waterhyacint, zeegras, bamboe en kokosnoot. Ook is er veel aandacht besteed aan duurzaam transport. Omdat de producten niet uit losse onderdelen bestaan, is alles stapelbaar – en dus efficiënt - te vervoeren. De NIPPRIG collectie is vanaf juni 2015 verkrijgbaar bij IKEA.

Met de feestdagen voor de deur zijn Sinterklaas en de Kerstman van harte welkom bij IKEA om hun inkopen te doen. Bij het woonwarenhuis vinden zij namelijk de leukste, betaalbare cadeaus voor kinderen. Bijvoorbeeld een stoere speeltent, nieuwe meubels voor het poppenhuis of verkleedkleren waarmee jong en oud eindeloos kunnen spelen. Wie echt iets leuks in de schoen of onder de kerstboom wil leggen en daarmee goed wil doen, kiest voor een droomknuffel die door kinderen voor kinderen ontworpen is. Voor ieder pluchen speelgoed of kinderboek dat in november en december verkocht wordt, doneert IKEA 1 euro aan UNICEF en Save the Children voor beter onderwijs*.

Een bank, het meubelstuk dat in een gemiddeld huishouden het meeste wordt gebruikt en daarom een meubel dat moet worden gezien als gebruiksvoorwerp. Een gemiddelde bank gaat dan ook vijf tot maximaal tien jaar mee waar een bureau, commode of servieskast het vaak makkelijk langer dan 10 jaar volhouden. Natuurlijk hangt het er, net als bij bijvoorbeeld een auto, wel vanaf wat voor kwaliteit je aanschaft. Of deze nieuw of tweedehands is en natuurlijk hoe ermee wordt omgegaan. Heb je kinderen? Dan is de kans groot dat je bank het een stuk minder lang volhoudt dan het bankstel bij je overgrootouders in de seniorenflat. Maar een nieuwe bank, welke opties heb ik? We bouwen het artikel op van chique naar budget...

De Chesterfield: “Terug van weg geweest”
Bovenaan het lijstje van veel mensen staat een Chesterfield bank. Deze Engelse klassiekers zijn alweer een aantal jaar steeds vaker terug te zien in de gemiddelde Nederlandse woonkamer. Waar het ene gezin 10 jaar spaart voor een robuust staaltje Engels vakmanschap koopt de ander hem vrij impulsief. Sparen hoor ik je denken? Jazeker, want voor een Chesterfield van Springvale bijvoorbeeld betaal je al gauw enkele duizenden euro’s. Hier krijg je natuurlijk wel een hoop voor terug: 10 jaar garantie, persoonlijk advies en de bank bezorgd, daar waar u hem het liefste wil hebben. Voor meer Chesterfield inspiratie kan je terecht op Printerest.

Swedish budget conform
Afhankelijk van je budget kun je eens een kijkje nemen bij onze Zweedse vrienden van Ikea. Deze Scandinavische winkelketen is tegenwoordig door het hele land te vinden. Een beetje bank bij Ikea kost je nog geen €100, maar hoe meer opties, des te dieper je in de buidel zal moeten tasten. Een flinke hoekbank bestel je bijvoorbeeld niet voor minder dan €1000,-. Het beste kan je eens bij een filiaal bij je in de buurt langsgaan. Een meubel is ten slotte toch iets dat je ook even moet ‘voelen’.

De rommelmarkt?
Wil je echt geen cent te veel uitgeven aan je bank, bezoek dan eens een rommelmarkt. Hier kun je vanaf enkele tientjes een bank op de kop tikken, ideaal voor bijvoorbeeld studenten. Omdat je vaak 2de, 3de of zelfs de vierde eigenaar bent zal je niet willen weten wat er op de bank is gebeurd, zelfs niet als deze door een oud “degelijk” stel te koop is aangeboden. Tip: “Check in welke staat het frame is en laat je niet foppen door een goed uitziende bekleding.”

Te lang in dezelfde houding achter de computer zitten, kan zijn tol gaan eisen. In aanvulling op het elektrisch in hoogte verstelbare BEKANT zit/sta bureau, lanceert IKEA twee nieuwe producten voor een ergonomische werkhouding. Het SKARSTA zit/sta bureau en de NILSERINK stahulp zijn niet alleen goed voor je houding, maar ook voor je productiviteit. Door zitten en staan af te wisselen, blijft je lichaam in beweging zodat je je beter voelt en beter presteert. De nieuwe producten zijn vanaf april verkrijgbaar bij IKEA.

In een modern, open interieur vormt de trap vaak een beeldbepalend object in de ruimte. Zo is de afwerking van een trap een belangrijk onderdeel van het totale interieurontwerp. Eigenlijk dus vanzelfsprekend om ook de trap meer bij de rest van het interieur te betrekken. Bij Cosentino Group ziet men meer en meer dat het complete interieur op elkaar afgestemd wordt, en hierbij ook de trap meegenomen wordt. Bij grote projecten was dit al langer het geval, maar nu zet deze trend ook door in privéwoningen.

De materialen van Cosentino Group, Silestone kwartsoppervlakken en Dekton ultracompacte oppervlakken, lenen zich uitstekend voor veelbelopen vloeren als trappen. Slijtvast, krasbestendig en vlekbestendig zijn enkele van de eigenschappen van beide merken.

Silestone en Dekton zijn geschikt voor zowel de stootborden als de traptredes, en het materiaal kan als eenmonoliet geheel gemonteerd wordt, alsof het uit één stuk bestaat. Voor nog meer eenheid kan er vanuit de trap ook doorgetegeld worden op de vloer. Toon je liever het materiaal van de trap? Dan kan er ook voor een minimalistische afwerking gekozen worden door enkel de traptredes te bekleden. Keus is er in ieder geval genoeg. Beide merken zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en afwerkingen. Bij Silestone vindt u uiteenlopende kleuren variërend van strak wit tot appeltjesgroen. Dekton is verkrijgbaar in meer natuurlijke varianten waaronder marmer- en leisteentinten. Daarbij kan Dekton ook prima buiten toegepast worden, bijvoorbeeld voor terrasvloeren en trappen.

Vanaf 1 januari 2015 zijn huiseigenaren verplicht om bij de verkoop van hun huis een energielabel te overhandigen. Om een goed energielabel te krijgen, gaan veel mensen isoleren. Op zich niets mis mee, want isolatie zorgt voor energiebesparing. Maar het ventileren van het huis wordt vaak vergeten, waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Terwijl er een oplossing is: Jaga Oxygen in combinatie met Jaga Low-H2O radiatoren zorgt voor een labelsprong, minder energieverbruik en een gezond binnenklimaat.

Rondslingerende schoenen, speelgoed en kleding; rommel is één van de grootste ergernissen in Nederlandse huishoudens. Vooral vrouwen irriteren zich mateloos; 42 procent ergert zich regelmatig tot vaak aan troep in tegenstelling tot slechts 22 procent van de mannen. Een derde van de Nederlanders geeft dan ook aan dat rommel voor spanning in huis zorgt. In 3 op de 10 gevallen zelfs maandelijks of vaker. Ondanks deze spanning is rommel in huis geen reden om uit elkaar te gaan; slechts 4 procent zegt dat onenigheid over troep een reden kan zijn om de relatie te verbreken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van TNS Nipo naar rommel in huis onder ruim 1.000 Nederlanders, in opdracht van IKEA Nederland.

In februari verwelkomt IKEA traditiegetrouw een heleboel nieuwe producten. Het nieuwe jaar is net begonnen en de lente komt alweer om de hoek kijken, het perfecte moment dus om je interieur op te frissen. Dit jaar ligt de focus op de slaapkamer: van een Japans bed en een moderne slaapkamerserie tot prachtig textiel. Uiteraard is ook aan de rest van het huis gedacht. Geef je woonkamer bijvoorbeeld een nieuwe uitstraling met opvallende lampenkappen of kies voor kleur met een moderne klassieker.

Goossens wonen en slapen presenteert deze maand vol trots het nieuwe magazine 2015: ‘JouwStijl’. Opgesplitst in de vier woonstijlen: puur, modern, landelijk en luxe. Volop verrassende ideeën die perfect passen bij ieders interieurwensen. Vraag het gratis magazine aan via www.goossens.nl en ontdek uw woonstijl! Zoveel mensen, zoveel wensen. Een gevleugelde uitspraak die opgaat voor eten, drinken, vakanties, boeken en nog veel meer. En natuurlijk helemaal voor woonstijlen. Want, waar de een zich wellicht helemaal thuis voelt in een strak, modern interieur zal een ander meer op zijn gemak zijn tussen robuuste houten meubelen. Goossens begrijpt dat en heeft dat uitgewerkt in het stijlmagazine, waarbij in deze eerste uitgave eigenaren René en Margareth Goossens hun visie op de collectie geven. Een collectie die overzichtelijk is ingedeeld in vier stijlgroepen, met veel inspiratie en keuze voor elke smaak.

Slapen als beroep
In het nieuwe magazine ziet men in één oogopslag welke stijl meubelen aansluiten bij welke smaak. Daarnaast staat er ook een interview met Maayke Goossens in. Zij vertelt waarom ze van slapen haar beroep heeft gemaakt en ze geeft een kijkje achter de schermen van het ‘slapen van de toekomst’. Dat bewijst maar eens welk een enorme ontwikkeling deze afdeling slapen de afgelopen tijd heeft doorgemaakt

op het gebied van nieuwe concepten, diverse stijlen, persoonlijke sfeer en heerlijk comfort.

De vier grote woonstijlen
De collectie van Goossens is overzichtelijk ingedeeld in vier grote woonstijlen: puur, luxe, landelijk en modern. Daarbij staat puur voor de schoonheid van kleine dingen; pure and basic, van natuurlijke materialen met karakter, robuust en onverwoestbaar. De woonstijl luxe staat voor meubelen die écht de wow-factor hebben. Modern en exclusief met een gedurfd randje. Mensen die de voorkeur geven aan lichte tinten en verweerd hout voelen zich thuis in woonstijl landelijk om heerlijk tot rust te komen. Of wordt het toch design met uitgesproken vormen en kleuren? Voor die doelgroep heeft Goossens woonstijl modern.

Verrassende stijloriëntatie
In het nieuwe magazine ‘JouwStijl’ kan uiteraard maar een klein deel van de veel ruimere collectie worden getoond. Voor de echte ervaring en een veel ruimer aanbod, beschikt Goossens over 15 filialen in de Benelux. Een bezoek aan een van de winkels is altijd goed voor een verassende stijloriëntatie of een gratis interieuradvies. Uiteraard kan een eerste oriëntatie ook op de inspirerende website goossens.nl.

Vraag het magazine gratis aan via onze woonbrochureservice

Precies op tijd komt Interstil met een nieuwe serie ophangsystemen voor Wave gordijnen. De nieuwe modellen zijn mooier, groter en een tikje meer glamorous dan alle andere Wave railroedes. Echte blikvangers dus, te vinden bij RoedesOnline.

Nog iets wat in het oog springt is de uitbreiding met de kleur Wit. Normaal gesproken zijn de railsystemen leverbaar in de kleuren Edelstaal, Alu en Chroom. De kleur Wit slaat goed aan bij de volledig witte interieurs.

De bestseller uit de serie is Railroede Sphäre Edelstaal. De platte rail van 35mm hoog wordt strak tegen het plafond gemonteerd. Samen met de je nieuwe Wave gordijnen is deze railroede een strakke toevoeging aan je interieur. Op de site van RoedesOnline hebben klanten hun Sphäre foto’s ingestuurd. Neem gerust en kijkje in ons fotoblog: ‘Binnenkijken in….’

Bij RoedesOnline vinden we het ontzettend leuk om zulke feed back te krijgen!

De grote favoriet van RoedesOnline is railroede W2. In onze de RoedesOnline showroom hebben we direct een witte W2 rail geïnstalleerd en …… we zijn verliefd! Het model van de W2 is een gebogen platte koof waarin de rail en de Wave runners zijn verwerkt. Als je wil komen kijken: Alle modellen van de nieuwe Interstil collectie zijn uitgebreid te zien in de RoedesOnline showroom.

*De nieuwe serie Wave railroedes is voorzien van de nieuwste techniek om Wave gordijnen mooi te laten hangen. Zo is er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de 8cm koordjes in de rail en er is een eind-runner waardoor ook de laatste plooi van je gordijn netjes hangt! Wil je meer weten over het principe van Wave gordijnen - dan vind je hier alle bijzonderheden. Meer weten over Wave gordijnen ...

Een stellingkast was voorheen maar in enkele maten beschikbaar. Sinds kort is het mogelijk om zelf stellingkasten samen te stellen. Hierdoor is een stellingkast dus tegenwoordig een zeer praktische oplossing om extra opbergruimte te creëren.

Afgelopen jaar kwamen de bedenkers van stellingkast24.nl met het unieke idee om een webshop te beginnen waar klanten zelf hun stellingkast kunnen samenstellen. De bedenkers kwamen op het idee, omdat zij voor hun eigen garage geen geschikte stellingkasten konden vinden voor de opslag van zowel de autobanden als het gereedschap. Inmiddels hebben zij hun hele concept uitgewerkt en worden er dagelijks meerdere stellingkasten samengesteld en verkocht.

Voorheen kon je bij een bouwmarkt een paar standaard maten stellingkasten kopen. Daardoor kon je in een te kleine ruimte bijvoorbeeld net geen stellingkast kwijt. Eigenlijk gebeurde het nooit dat iemand zijn ruimte precies kon inrichten met een stellingkast die precies past. Sinds afgelopen jaar is het mogelijk om zelf online een stellingkast samen te stellen.

Het mooie van dit concept is dat je dus zelf kunt bepalen hoe hoog, breed en diep een stellingkast zou moeten zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een ruimte van 80 cm diep en 300 cm hoog precies opvullen met een stellingkast. Daarbij kun je in de webshop ook zelf selecteren hoeveel legborden je in jouw stellingkast wil hebben. Je kunt je dus vooraf afvragen welke producten je in de stellingkasten kwijt wil. Op het moment dat je maar drie legborden nodig hebt, omdat je heel veel hoge producten in je stellingkast kan het dus praktisch zijn om dit vooraf te bedenken. Hiermee bespaar je onnodige kosten en creëer je de perfecte opbergruimte.

Stellingkasten worden ook steeds meer geaccepteerd bij het interieur van bedrijven. Doordat bedrijven steeds meer ‘industrieel’ worden ingericht, passen stellingkasten hier dus erg goed tussen, zonder dat dit goedkoop oogt.