De herfst is alweer in volle gang. Tijd om het binnen gezellig te maken en omdat het er buiten altijd zo mooi ziet met al die verschillende herfstkleuren willen we de herfstsfeer ook graag in onze woonkamer terugbrengen.

Wij geven je een paar inspirerende tips om je woonkamer herfstproof te maken.

  • Zet grote mooie schalen op de salontafel of eettafel en vul deze met een aantal kaarsen in diverse vormen en maten in rode en oranje tinten
  • Berg de zomerse kussens op en gooi op je bank eens wat nieuwe kussens. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke kussentjes verkrijgbaar, ook in allerlei najaarstinten of met gezellige herfstprintjes
  • Heb je nog geen kleed op de vloer dan creeer je de ultieme knusheid door een wollig vloerkleed onder je salontafel te leggen. Je hebt niet alleen heerlijk warme voeten dit najaar maar het geeft ook een hele knusse uitstraling aan je interieur
  • Haal de herfst naar binnen! Ga een herfstachtige zondagmiddag eens lekker het bos in en verzamel allerlei natuurijke woonaccessoires zoals takjes, denneappels, grote rode bladeren en andere herfstachtige elementen. Je kunt deze leuk in glazen potten neerzetten of neerleggen op een mooie schaal
  • Heerlijk op de bank ... in het najaar vaak al snel met koude voeten. Koop een mooi plaid en drapeer deze op je bank en sofa's
  • Breng de geur van de herfst in je woonkamer door wat geurkaarsen of oliën neer te zetten. Kaneel, katoen en mahoniehout zijn echte herfstgeuren.

Wanneer een nieuw seizoen aanbreekt krijgen we vaak zin om ons interieur een metamorfose te geven en deze aan te passen aan de sfeer van de tijd het jaar. Voordat we aan zo'n metamorfose beginnen is opruimen en het opbergen van alle spullen die we even niet meer willen zien een must. Helaas hebben we niet allemaal zoveel ruimte om onze spulletjes op te slaan. Gelukkig bestaat er zoeiets als een goederenopslag. Je huurt voor een korte of langere tijd een box waarin je gemakkelijk je meubels of dozen met woonaccessoires kunt opslaan. Zo staan je spulletjes veilig opgeborgen zonder dat het je thuis extra ruimte kost. Zodra je ze weer nodig hebt kan je ze op elk gewenst moment weer ophalen.

De vakantieperiode is voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan. Na deze ontspannende tijd ben je weer klaar om vol energie aan het werk te gaan. Wat hier bij helpt is een opgeruimde en comfortabele werkplek. Door op te ruimen kun je weer met een schone lei aan de nieuwe werkperiode beginnen. Maar nu hoef je niet al je bureauspullen weg te stoppen in laden en kasten. Hier heb je ook prachtige design organizers voor die niet misstaan op je bureau. Met de opbergers van Vitra kun je je spullen overzichtelijk kwijt en zijn je bureauaccessoires mooi geëtaleerd.

Familiebedrijf Vitra
Vitra is een Zwitsers familiebedrijf opgericht door Willi en Erika Fehlbaum. Na jaren bezig te zijn geweest met winkelinrichting stapten ze in 1957 over op de meubelmarkt. Dit was een gouden idee want door de vele samenwerkingen met verschillende designers was en is Vitra een koploper op de design meubelenmarkt.
De meubels en accessoires van Vitra worden veel gebruikt voor thuis, maar ook in openbare ruimtes en op kantoren. Dit maakt het gebruik van de Vita meubels heel divers. Vitra heeft een ruim assortiment met opbergers, tafels, verlichting en design stoelen. 

Vitra opbergmogelijkheden
Bureauspullen opbergen doe je makkelijk met de Vitra Storage Toolbox opbergbak ontworpen door Arik Levy. Deze opbergbak is vormgegeven als een gereedschapskist met handige vakkenverdeling. Hier kun je je pennen, post-its, paperclips en andere bureauspullen in bewaren. Deze staat heel leuk op het bureau en zo heb je al je spullen snel bij de hand. De Toolbox is tevens ook voor andere doeleinden zeer geschikt zoals het bewaren van je tuiniersgereedschap of fietsonderdelen.

vitra-misterdesign-2.jpg

vitra-misterdesign-3.jpg

Liever geen ruimte kwijtraken op je bureau voor het opbergen van je spullen, ook daar is een oplossing voor! Kies dan bijvoorbeeld voor de Uten Silo 2 opbergvakken. Deze vakken zijn erg handig in te richten met kleine bureauaccessoires. De verschillende vormen van de vakken zorgen voor dynamische aanblik en zijn geschikt voor alle kleine spullen die je snel nodig hebt.

vitra-misterdesign-4.jpg

Vitra maakt van elke werkplek een inspirerende en georganiseerde omgeving. Meer zien van Vitra? Kijk dan op MisterDesign voor de uitgebreide Vitra collectie.

 

Tot nu toe was er eigenlijk geen goede oplossing voor rondslingerende spullen die je netjes wilt opbergen, maar wel snel en makkelijk bij de hand wilt hebben. Kasten en lades zijn al snel te vol en de gebruikelijke transparante opbergkisten of kartonnen dozen wil je liever niet in het zicht hebben staan. Daarom introduceert Leitz MyBox® het nieuwe opbergen: designboxen waarin je alles in een handomdraai opruimt en die wél mooi passen bij de stijl van het interieurontwerp. De Leitz MyBox® is afsluitbaar en de boxen zijn handig te stapelen. Bovendien kun je de binnenzijde indelen in verschillende vakken en lagen. Kortom, de opbergoplossing die gezien mag worden in elk huis of kantoor.

De MyBox® is gemaakt van hoogwaardig (BPA-vrij) kunststof, dus duurzaam, waterafstotend en makkelijk schoon te houden. Van schoenpoets, sokken, tijdschriften, plakband en batterijen tot knutselspullen van de kinderen. Met de Leitz MyBox® berg je alles niet alleen handig en overzichtelijk op, maar ook nog op een manier die past bij jouw stijl en inrichting.

Slimme inrichting
De MyBox® is verkrijgbaar in verschillende maten die je onderling kunt stapelen en combineren. Maar ook over de inrichting ervan is goed nagedacht. Zo kun je de boxen uitbreiden met diverse opbergtrays waarmee je ze ook vanbinnen handig kunt inrichten en organiseren in verschillende vakken en lagen. Zo gebruik je de beschikbare ruimte optimaal en vind je alles weer snel en makkelijk terug.

WOW wonen en werken
De Leitz MyBox® is verkrijgbaar in wit met vier verschillende accentkleuren: roze, groen, blauw en grijs. De luxe boxen zijn bovendien perfect te combineren met de bureauaccessoires uit de Leitz WOW serie. Zo kun je zowel je werkplek als je interieur helemaal naar jouw stijl inrichten. Dat woont en werkt een stuk fijner!

mybox-leitz-01.jpg

mybox-leitz-02.jpg

mybox-leitz-04.jpg

mybox-leitz-05.jpg

mybox-leitz-06.jpg

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je je inboedel op moet slaan. Zo kan het zijn dat je tijdelijk in het buitenland werkt, het huis aan het verbouwen ben of dat je gewoon teveel spullen hebt. Wat het meest belangrijk is bij het opslaan van spullen is dat de kwaliteit ervan behouden blijft. De inboedel moet er tenslotte weer net zo uitkomen als toen het werd opgeslagen. 

Easybox met oa vestigingen in Amersfoort en Breda geeft je 10 inpaktips om het opslaan van je inboedel zo goed mogelijk te laten verlopen! 

1. Goede verpakkingsmaterialen
Het inpakken van goederen is een belangrijke stap in het opslaan van de inboedel. Je hebt er meestal van alles bij nodig. Denk hierbij aan verhuisdekens, inpakpapier, etiketten, spanbanden, wikkelfolie, enzovoort. Vaak is het verleidelijk om voor de opslag de meest goedkope materialen te kiezen, zoals kartonnen dozen. Wij raden aan om voor stevig verpakkingsmateriaal te kiezen. Verhuisdozen gemaakt van kunststof zijn nog steviger, sluiten uw spullen goed af, zijn makkelijker te dragen door de handgrepen. Daarbij zijn ze milieuvriendelijker omdat ze langer meegaan dan karton.

2. Opslag van kleding
Garderobeboxen lenen zich uitstekend voor het verpakken van kleding. Reinig de kleding voordat het wordt ingepakt om ze zo het beste te bewaren, eventueel met mottenpapier. Voor wollen kledingstukken is het een goed idee om ze een nacht van te voren in de vriezer te leggen. Om ruimte te besparen kun je de items ook vacuüm te verpakken. 

3. Meubels
Wanneer banken en stoelen opgeslagen moeten worden, reinig deze dan eerst voordat je ze verpakt in een speciale meubelhoes. De meubels blijven hierdoor niet alleen goed van kwaliteit, maar ook tijdens het transport zijn deze goed beschermd. Beschermhoeken kunnen hierbij ook goed van pas komen. 

Wikkelfolie is erg belangrijk bij de opslag van kasten. Ook deze maak je eerst schoon en droog, vervolgens plaats je de beschermhoeken en tenslotte verpak je de kast in het folie. Deurtjes of laden raken op deze manier niet beschadigd omdat ze niet open gaan tijdens het transport.

Tafels hebben niet heel veel ruimte in beslag te nemen. Haal de poten eraf, plaats de beschermhoeken en plak een plastic zakje met schroeven aan de tafel. De onderkant heeft de voorkeur. Zo kun je ze gemakkelijk weer terugvinden wanneer je de spullen uit de opslag haalt. Vergeet niet om de tafel te verpakken in wikkelfolie, zodat deze in dezelfde staat blijft.

4. Matrassen
Het is erg belangrijk om de matrassen te reinigen voordat je ze opslaat. Wanneer de inboedel voor langere tijd opgeslagen wordt, reinig de matrassen dan extra grondig met een stofzuiger. Zorg echter ten alle tijden dat de matrassen goed droog zijn voordat je ze verpakt. Speciale matrashoezen voorkomen dat de matrassen vochtig worden, slijten of vies worden tijdens het transport. Zeker een aanrader!

Aangekomen bij de opslag is het belangrijk om rekening te houden met het soort matras. Een matras van koudschuim kan opgerold worden, maar een met binnenvering dient horizontaal te worden opgeslagen. Vouw een matras dus niet zomaar dubbel, maar bedenk eerst wat voor soort het is.

5. Breekbare items
Gebruik bij het inpakken van breekbare spullen inpakpapier of noppenfolie. Krantenpapier heeft de neiging om af te geven, waardoor wij dit afraden. Zet de glazen, het servies ander breekbare spullen in een stevige verhuisdoos samen met beschermkorrels van Flo Pack. Je kunt voorkomen dat de onderste borden kapot gaan door inpakpapier tussen alle borden te stoppen en verticaal in de doos te zetten. Waarschuwingsstickers kunnen erg handig zijn om op de verhuisdoos te vermelden dat er breekbare items in zitten.

6. Schimmel voorkomen
Vochtvangers zijn dé oplossing om vochtproblemen in de opslag te voorkomen. Voeg daarom kleine zakjes met vochtvangers toe aan de verhuisdozen. Controleer echter regelmatig de schimmelgevoelige spullen op vocht! Eventueel kun je losse vochtvangers plaatsen, maar bedenk dat deze regelmatig geleegd moeten worden.

7. Hou rekening met vlooien
Wanneer je huisdier(en) hebt, is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met vlooien. Een larvepop van een vlo komt pas uit als jij of jouw huisdier in de buurt komt en kan tot twee jaar dicht blijven. Zorg daarom dat alle stoffen items zijn behandeld met een antivlooienmiddel voordat je ze naar de opslag brengt.

8. Rubbers beschermen
Het scheuren van de rubbers van het witgoed of koelkast kun je voorkomen door ze te reinigen, drogen en te behandelen met talkpoeder voordat je ze opslaat. Laat hierbij altijd de deur van het apparaat open! Maak de wasmachine schoon met een kookwasmachine met een soda of speciale wasmachinereiniger van HG. Vergeet daarbij het wasmiddelbakje niet omdat deze vatbaar is voor schimmels. Een witgoedzak kan het tillen van apparaten vereenvoudigen en vervoer deze altijd rechtop!

9. Vermeld de inhoud
Wanneer je terugkomt en de spullen uit de opslag haalt, is het fijn dat je alle spullen moeiteloos kan vinden. Vermeld daarom op alle verhuisdozen de inhoud en eventueel de kamer waar ze moeten staan. Vergeet niet om de vermelding van de inhoud aan te passen wanneer je toch een item uit de opslag pakt.

10. Houdt rekening met de rug
Bij het verhuizen van spullen verschilt het gewicht van de dozen nogal vaak. Verpak de zwaardere spullen daarom in kleinere dozen zodat de rug bespaart wordt. Er zijn bijvoorbeeld speciale verhuisdozen voor boeken die door hun formaat er voor zorgen dat ze niet te zwaar worden. Wanneer een doos zwaarder wordt dan in eerste instantie gedacht, versterk hem dan met verpakkingstape langs de sluitingsnaad.

Ondanks dat we de meeste tijd in onze slaapkamer doorbrengen met onze ogen dicht kunnen we er af en toe ook best een lekker rommeltje van maken. Zo nu en dan is het dan ook de hoogste tijd om de slaapkamer van een grondige opruimbeurt te voorzien. Wij zetten een paar slaapkamer opruimtips voor je op een rijtje.

1 Luchten
Een tip die niet voor af en toe bedoeld is maar gewoon voor iedere dag is het luchten van je slaapkamer. Gooi de ramen lekker open, of nog beter, slaap 's nachts met het raam open. Een slaapkamer die lekker gelucht is geeft al een schoon en fris gevoel. En vergeet natuurlijk niet je dekbed open te leggen zodat ook je bed weer lekker fris gelucht wordt

2  Stof opruimen..
We stofzuigen onze woonkamer vaak meerdere malen per week maar vergeet je je slaapkamer niet? Door het gewoel in bed ontstaan er al snel stofwolken onder je bed en deze verplaatsen zich gemakkelijk de hele kamer door, Vergeet ook achter je bed en de gordijnen niet mee te nemen. Wil je zo min mogelijk huisstofmijt in bed dan is het een goed idee om de stofzuiger ook regelmatig even over je matras te halen. En oja... vergeet je lampenkapjes niet...

3 Mest je kledingkast uit
Heerlijk... als het lente is ... eindelijk de winterkleding uit je kast en plaats maken voor je zomergardarobe. Een goed moment om de kast gelijk eens flink op te ruimen want voor die nieuwe zomerjurkjes heb je natuurlijk wel wat ruimte nodig. Kijk eens goed wat je lang niet meer hebt gedragen. Misschien kan je je vriendinnen er nog blij mee maken of  breng kleding wat je niet meer draagt naar een tweedehandswinkel. Voor die paar euro's koop jij weer een potje nagellak in een trendy zomerkleur.

4 Opzij opzij opzij met die spullen
Een opgeruimde slaapkamer geeft rust in je hoofd en dat zorgt weer voor de nodige dosis ontspanning. Stop rondslingerende boeken, brillen, tijdschriften en afstandsbedieningen in de kast. Heb je geen kast op je slaapkamer dan kan je deze spulletjes natuurlijk ook prima kwijt in je nachtkastjes.

5 en tenslotte... de stoel de deur uit
Heb jij zo'n stoel op je slaapkamer staan, je weet wel zo eentje die bomvol met kleding hangt dat je helemaal die stoel niet meer ziet staan? Hop, leeghalen die stoel, kleding in de kast of wasmand wen weg met de stoel. Verplaats hem lekker naar een andere ruimte zodat je niet in de verleiding kunt komen hem weer vol te hangen met jouw kostbare pronkstukken.

Houd jij ook zo van een lekker opgeruimd huis en krijg je de kriebels van allerlei rondslingerende spullen? Dan is een opbergkast de ideale oplossing om jouw woonkamer er netjes uit te laten zien.

Je kent het wel, even dit en even dat en voordat je het weet ligt de eettafel of misschien zelfs de grond vol met allerlei spullen. Je creeert rust en ruimte door je spullen achter gesloten deuren in een opbergkast op te bergen.

Buiten dat een opbergkast een praktische oplossing is wil het oog natuurlijk ook wat. Opbergkasten zijn er in vele soorten en maten. De keus voor jouw ideale opbergkast hangt af van de stijl van je interieur en het comfort wat je wenst. 

Natuurlijk kan je voor een kast kiezen met grote deuren zodat je al je spullen netjes uit het zicht kunt plaatsen maar tegenwoordig zijn er ook kasten die een combinatie hebben met deuren en open vakken. Zo kan je in de open vakken bijvoorbeeld mooie fotolijstjes plaatsen of design interieuraccessoires. Of gebruik de open vakken in de kast om gezellige mandjes in te plaatsen waar je de kleinere spulletjes in kunt opbergen. 

Heb je een kleine kamer en wil je niet dat de kast de ruimte optisch kleiner maakt dan kan je de muur verven in de kleur van de kast. De kast valt dan niet heel erg op maar bied je wel de praktische opbergruimte die je nodig hebt.

Wanneer je een grote kamer hebt en juist van de kast een blikvanger wilt maken dan kan je een kast kiezen in een contrasterende kleur. Ook is het leuk om een paar smalle kasten naast elkaar te plaatsen voor een wat speelser effect.

Kan jij wel wat meer opbergruimte gebruiken dan kan je online heel wat opbergkasten inspiratie opdoen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Goossens wonen en slapen. Zij bieden een mooi assortiment opbergkasten in allerlei stijlen en afmetingen. 

Weg met de rommel en opruimen maar!

Opruimen is niet de prettigste klus in huis. Dat begrijpt IKEA maar al te goed. Daarom komt het woonwarenhuis dit voorjaar met nieuwe producten om opruimen makkelijker en leuker te maken. Van garderobekasten en innovatieve ideeën voor het opbergen van winterjassen tot een verrassend pegboard en vilten manden. Niet alleen heel praktisch, maar met deze slimme oplossingen haal je ook meteen design in huis. Over design gesproken: IKEA lanceert ook een designstoel en een designlamp voor maar 2 euro. En wat dacht je van de nieuwe RYET ledlamp voor maar 1 euro? Je vindt al deze nieuwe producten vanaf nu bij het woonwarenhuis.

Jassen en schoenen uit
Zelfs in de kleinste hal of gang is plaats voor de garderobekast uit de MACKAPÄR serie. De witte kast biedt ruimte aan jassen, kleding en schoenen en is eenvoudig te monteren. Of ga voor de PINNIG serie: een stoere zwarte kapstok met bank waarin je alle schoenen en losse spullen kwijt kan.

Kamperen in je kledingkast
Doet de nieuwe VUKU kledingkast je denken aan een tent? Dat klopt, want IKEA heeft zich hiervoor laten inspireren door kampeeroplossingen. In deze draagbare garderobe kan je winterjassen en andere kledingstukken stofvrij ophangen. De innovatieve constructie wordt steviger naar mate je er meer in opbergt.

Chique stoel
Style je lounge, ontvangstruimte of woonkamer met de nieuwe VEDBO stoel met armleuning. Deze designstoel heeft een elegante vorm en zit heel comfortabel. Dankzij het essenhout heeft de stoel die iconische Scandinavische uitstraling.

Mix & match
Scandinavisch en Aziatisch minimalistisch design ontmoeten elkaar in het SVALNÄS plankensysteem. De planken, lades en kasten zijn gemaakt van bamboe en hebben een warme uitstraling. Je kan eindeloos combineren met de elementen om grote of kleine, open of dichte opbergruimte te creëren. Designlamp voor 2 euro
Het is ongelooflijk, maar waar: de TVÄRS tafellamp is astronomisch laag geprijsd. Voor maar 2 euro haal je deze designlamp al in huis. Dankzij het slimme ontwerp kan IKEA deze futuristische lamp - die zo uit de ruimte op je tafel lijkt te landen - met 500 tegelijk op een pallet vervoeren en dat scheelt in transportkosten. Bovendien is TVÄRS gemaakt van materialen die eenvoudig te scheiden en te recyclen zijn. Dus ook nog eens heel milieuvriendelijk!

Duurzaam en niet duur
Ben je al overgeschakeld op led? IKEA maakt het je nu wel heel makkelijk om energie te besparen, want de nieuwe RYET ledlamp kost vanaf april nog maar 1 euro. Ledlampen verbruiken tot 85 procent minder energie dan traditionele lampen en gaan tot wel 20 jaar mee. Heel duurzaam en niet duur dus.

Originele organizer
Natuurlijk zijn er vele opbergmogelijkheden voor keukengerei, gereedschap of badkamerspullen, maar geen één is er zo veelzijdig als het SKÅDIS pegboard. Op dit pegboard, oftewel een bord met gaten of sleuven, kan je al je creativiteit kwijt. Dus ga los en creëer je eigen persoonlijke organizer.

Vijf kleuren VIMLE
Is het tijd voor een nieuwe bank? Maak kennis met VIMLE! Deze comfortabele familiebank is het pronkstuk van je voorjaarsinterieur. De modulaire bank is in modules opgebouwd en kan dus met je meegroeien van een degelijke 2-zitter naar een complete hoekbank. En niet onbelangrijk, in de losse voetenbank kan je ook nog eens je spullen opbergen. Verkrijgbaar in vijf kleuren.

Vilt is fun
Rondslingerende spullen zijn verleden tijd dankzij de grijze vilten PUDDA manden. Natuurlijk passen deze warme, zachte manden van duurzaam en recyclebaar vilt goed bij de andere opbergsystemen van IKEA.

Design in details
Soms maken de simpelste details het verschil in je interieur. Neem de decoratieve SKUGGIS haak. Eenmaal aan de wand wordt het een designelement. Bovendien is de haak gemaakt van duurzame waterafstotend bamboe, dus prima te gebruiken in de badkamer en keuken.

Als je de trotse bezitter van een motor of scooter bent zal het uiteraard erg belangrijk voor je zijn dat je voertuig veilig en schoon staat opgeborgen. Alleen het idee van een diefstal al, zal je waarschijnlijk sterk motiveren een goed slot bij een zaak als Slotenspeciaalzaak.nl te kopen. Daarnaast zal je waarschijnlijk goed nadenken over de beste plaatsing van je voertuig. Maar waar kun je eigenlijk je helm het beste opbergen in huis? In dit artikel geven we een aantal zeer bruikbare tips!

Bouw een mooi kastje
Als je goed voor je helm wilt zorgen is het belangrijk dat je die zo schoon en droog mogelijk bewaart. Hiervoor kun je als je tijd hebt een kastje op maat maken (of kopen als dit teveel tijd kost) waarin je de helm veilig op kunt bergen. Als je creatief bent kun je in het kastje ook andere vakjes maken, waar je bijvoorbeeld je motorhandschoenen in kwijt kunt. Op deze manier hoef je nooit lang te zoeken, en zit je lekker snel op je motor om op pad te gaan.

Onder in een kast
Belangrijk voor je helm is dat hij warm ligt opgeborgen. Dit is ook wel zo prettig als je de helm op je hoofd zet, een koude helm die in de schuur ligt kan erg onprettig aanvoelen in de winter. Als je je helm opbergt in een kast, zorg er dan voor dat de helm niet verdwijnt onder een stapel sjaals of T-shirts. Maak een duidelijke ruimte vrij voor de helm, zodat je er snel bij kunt en de helm niet wordt beschadigd door spullen die er bovenop vallen.

In de hal
Als je een ruime hal hebt, dan kan dit ook een zeer geschikte plek zijn om je helm op te bergen. Op je weg naar buiten kun je makkelijk je helm even pakken, als je ook je jas aantrekt. Zorg er ook in de hal voor dat de helm een eigen, schone en droge plek krijgt! Zoek je nog een nieuwe scooter- of motorhelm? Bij Helmonline.nl: vóór 23,00 uur besteld = morgen in huis.