18718
Oktober woonmaand
Gepubliceerd: 26-09-2016

Met de start van het najaar lopen we warm om het binnen extra gezellig te maken en dat betekent: tijd voor iets nieuws in je interieur! Oktober is van oudsher dé Woonmaand in Nederland. Alle woonwinkels presenteren hun nieuwste collecties en je kunt volop inspiratie op doen.

Geef je persoonlijke woonstijl een update en laat je vrijblijvend adviseren bij een woonspecialist. Ga kijken in de winkels naar interieurs die volgens de laatste trends gestyled zijn. Wat opvalt in het nieuwe aanbod zijn de steeds duurzamer gemaakte meubelen, vloeren en accessoires. We signaleren veel grafische patronen in het interieur. Visgraat, strepen, hexagon, stippen en ruiten worden verwerkt in dekbedovertrekken, kleden, plaids, servies en trays.

Op kleurgebied is er een scala aan spannende nieuwe retro kleuren die opvallen; met terra rood, donkerbruin of smaragd groen krijgt je interieur een chique uitstraling. Ook tegels maken een opvallende come back in huis. Wie denkt dat tegels alleen maar vierkant of rechthoekig zijn, heeft het mis. Wat dacht je bijvoorbeeld van grote vijfkantige tegels in drie aardse kleuren in patroon gelegd of een kunstwerk van tegels aan de muur.

inspiratiebrochures1.png

Met de nieuwe designer tegels van Piet Boon haal je in één klap een vleugje glamour in huis. De luxe uitstraling van fluweel en leer dragen ook bij aan dat glamour gevoel. We zien deze rijke materialen terug op luxe zitmeubelen zoals in de nieuwe collectie van onder andere Montis en Gelderland. Maar zelfs als je niets nodig hebt voor je interieur is het nog steeds inspirerend en gezellig om in Oktober een dagje te gaan woonshoppen. Wat neem jij mee naar huis?

Dutch Design

Meubelen van eigen bodem hebben bij ons een streepje voor. Dutch Design is vooruitstrevend en modern. Topontwerpers werken op duurzame wijze samen met merkfabrikanten die in Oktober hun nieuwste collecties showen. Bij het kiezen van meubelen gaat het erom dat ze passen bij je persoonlijke smaak en stijl. Je wilt verzekerd zijn van goede kwaliteit en comfort want het moet lang meegaan. Wij inspireren je graag met deze noviteiten.

Oktober woonmaand 2016

foto: Ori tafelserie van Lex Pott en eetkamerstoel 7854 en tafel 7851 uit de Remy Meijers collectie van Gelderlandgroep.com.

Must have: Design klassieker

De meubelcollectie van Gelderland is beroemd om zijn design klassiekers van grote ontwerpers uit eigen land; Jan des Bouvrie, Henk Vos, zijn zoon Roderick Vos en Lex Pott en Remy Meijers. Naast kwaliteit en optimaal comfort hebben de meubelen van Gelderland een hedendaagse look & feel die tijdloos is. Je kunt de zitmeubelen met verschillende stoffen en leersoorten laten bekleden zodat je een persoonlijke woonstijl in huis kunt creëren.

Handig en sterk

Je schuift het nieuwe bijzettafeltje Ori zó over de bank. Super handig in een kleine zitkamer waar geen ruimte is voor een grote salontafel. Het uit één stuk metaal gemaakte tafel ( B30 x D40 x H50 cm) is er ook in een grotere versie (60bx40dx40h cm). Ori is een ontwerp van Lex Pott, een van de jongste ontwerpers voor Gelderland. Hij studeerde aan de Design Academie in Eindhoven en werkt graag met pure, robuuste materialen zoals hout, steen en metaal. Door het tafeltje een wat fellere kleur te geven geef je de sfeer in huis een vrolijk en sportief accent.

Stylingtip:

de trendkleur 2017 van Pantone is denim drift. Door de eetkamerstoelen te bekleden in een stoere blauwe stof (eetkamerstoel 7854 van de Gelderlandgroep met de stof Rime van Kvadrat) krijgt de sfeer in de eetkamer een modern tintje. Blauw is dé trendkleur en combineert mooi met beton, glas, donkerhout en natuursteen. Een knipoog naar de industriële woonstijl!

Oktober woonmaand 2016

foto: Remy Meijers collectie voor Gelderlandgroep.com

Trend: Velours

Dit najaar presenteert topontwerper Remy Meijers voor Gelderland een serie banken, bestaande uit een love seat, 2,5 en 3 zits bank. De strakke rug kussens geven extra zitcomfort! Je kunt de bank bekleden in verschillende stoffen waaronder een warm velours, wat dit najaar dé trend is. Wij zijn zelf dol op deze combinatie van een licht grijze bank met de leren fauteuil in cognac. Het tafelblad van de bijpassende salontafel heeft een verrassend speels accent in het tafelblad, prachtig om een kleine verzameling boeken, vaasjes of accessoires in te zetten (optische kadering door het verzonken blad).

Oktober woonmaand 2016

foto: Fauteuil 400 van Jan des Bouvrie voor Gelderlandgroep.com

Feestje: 80 jaar Gelderland

In het kader van het 80 jarig bestaan van Gelderland wordt de beroemde fauteuil 400 ontworpen door Jan des Bouvrie dit jaar opnieuw uitgebracht. De bekende stoel kom terug met een aantal wijzigingen. Het geheel is iets ranker geworden, zo is o.a. het buisframe iets dunner en is de voet veranderd, nieuw is ook de bijpassende voetenbank. Fauteuil 400 is van oorsprong een jaren ‘70 ontwerp van Jan des Bouvrie die inmiddels al meer dan 40 jaar voor Gelderland ontwerpt en vele klassiekers op zijn naam heeft staan.

Oktober woonmaand 2016

foto: Bank Edge van Cazzaniga Mandelli Pagliarulo voor Montis.nl

Thuis loungen

Wie zoekt er nou niet de ultieme lounge bank? Een bank waar je in kunt ploffen en een beetje in wegzakt maar die toch strak en modern oogt! Dit najaar verrast Montis ons met de EDGE bank ontworpen door Cazzaniga Mandelli Pagliarulo. De bank bestaat uit een stevig omhulsel dat een zacht en comfortabel nest van kussens omarmt. Er is een licht grafisch contrast tussen de strakke ombouw en de kussens. De bank ziet er informeel uit en de verschillende mogelijke opstellingen zorgen voor een onweerstaanbaar comfort. Dankzij het strakke frame behoudt de bank een elegante en nette uitstraling.

Oktober woonmaand 2016

foto: Stoel Back me up en fauteuil Enzo van Montis.nl

Lekker zitten

Met zijn ingetogen karakter en compacte kuip vorm kan fauteuil ENZO met gemak worden geplaatst in verschillende interieurs: modern, eigentijds of klassiek. De gestroomlijnde vorm en gereduceerde dikte van de romp creëren een visuele lichtheid; de zachte, afgeronde binnenkant nodigt uit tot relaxen. Ook de nieuwe eetkamerstoel BACK ME UP staat garant voor urenlang comfortabel ‘tafelen’. De organische rugleuning geeft een vriendelijk onthaal en veert zachtjes met je mee dankzij het hoogwaardige schuim van de zitting en de rug. Ontdek deze eigentijdse stoel die unieke vormgeving en modern zitgemak samenbrengt. De BACK ME UP is een vriend voor het leven.

Woonwinkelen bij BMK interieur in Middelburg

Oktober woonmaand 2016

foto: bmk-interieurs.nl

Bij BMK Interieurs in Middelburg is het volop wooninspiratie opdoen. In Oktober worden hier allerlei noviteiten op een sfeervolle manier gepresenteerd. De eigenaren Bruno en Monique Kochanowski laten in hun grote winkel en interieur ontwerpstudio de nieuwste collecties meubelen, textiel en accessoires zien. De hipste merken en de leukste woonaccessoires inspireren om je eigen interieur eens onder de loep te nemen. Monique en het gehele BMK team geven interieuradvies en je kunt er met al je woonwensen en vragen terecht. Of je nu een nieuwe keuken, badkamer, slaapkamer of zitkamer wilt, dit team is professioneel in inrichting maar ook kleine verbouwingen (onder leiding van Bruno!) en het afstylen van een interieur tot in de kleinste details. En om alle indrukken tijdens het woonshoppen even te laten bezinken kun je lekker iets drinken in de koffie kamer. Hier hangt een gezellige sfeer en er worden heerlijke ambachtelijke taartjes en Earth koffie geserveerd.

Ja, hier kom je zeker nog een keertje terug!

Wooncadeau tip:

Oktober woonmaand 2016

foto: bmk-interieurs.nl

bij bmk-interieurs vind je de leukste wooncadeaus zoals stoere mokken, planten hangers, keuken accessoires, sierkussens, plaids maar ook ambachtelijk gemaakte jam in leuke potjes, hippe peper en zout flesjes etc.

Bron: Perscentrum Wonen

Fotocredits foto 1

Fotocredits: Hollandse tegels van 1000graden.nl, Dienblad en muislampen van Serax.com, Stoffen van StudioRUF.com, Kast story van Bodilson.nl, Tegelvloer van Intercodam.com, DIY kit wallhangers van draadzaken.nl, Dekbed van Ihanna Home via set-agency.nl, Tafel Butterfly tripod van Studio-Henk.nl, Bijzettafel Bottle stool van Kranen-Gille voor Pode.nl, Bijzettafel Small Square van Roderick Vos voor Gelderlandgroep.com, Tegels van PietBoon.com, Fauteuil Enzo van Gelderlandgroep.com, Tapijt van DessoTarkett.nl, sfeerimpressie van winkel bmk-interieurs.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide