1107
Nieuwe bank, waar te beginnen?
Gepubliceerd: 12-05-2015 Laatste update: 06-06-2023

Een bank, het meubelstuk dat in een gemiddeld huishouden het meeste wordt gebruikt en daarom een meubel dat moet worden gezien als gebruiksvoorwerp. Een gemiddelde bank gaat dan ook vijf tot maximaal tien jaar mee waar een bureau, commode of servieskast het vaak makkelijk langer dan 10 jaar volhouden. Natuurlijk hangt het er, net als bij bijvoorbeeld een auto, wel vanaf wat voor kwaliteit je aanschaft. Of deze nieuw of tweedehands is en natuurlijk hoe ermee wordt omgegaan. Heb je kinderen? Dan is de kans groot dat je bank het een stuk minder lang volhoudt dan het bankstel bij je overgrootouders in de seniorenflat. Maar een nieuwe bank, welke opties heb ik? We bouwen het artikel op van chique naar budget...

De Chesterfield: “Terug van weg geweest”
Bovenaan het lijstje van veel mensen staat een Chesterfield bank. Deze Engelse klassiekers zijn alweer een aantal jaar steeds vaker terug te zien in de gemiddelde Nederlandse woonkamer. Waar het ene gezin 10 jaar spaart voor een robuust staaltje Engels vakmanschap koopt de ander hem vrij impulsief. Sparen hoor ik je denken? Jazeker, want voor een Chesterfield van Springvale bijvoorbeeld betaal je al gauw enkele duizenden euro’s. Hier krijg je natuurlijk wel een hoop voor terug: 10 jaar garantie, persoonlijk advies en de bank bezorgd, daar waar u hem het liefste wil hebben. Voor meer Chesterfield inspiratie kan je terecht op Printerest.

Swedish budget conform
Afhankelijk van je budget kun je eens een kijkje nemen bij onze Zweedse vrienden van Ikea. Deze Scandinavische winkelketen is tegenwoordig door het hele land te vinden. Een beetje bank bij Ikea kost je nog geen €100, maar hoe meer opties, des te dieper je in de buidel zal moeten tasten. Een flinke hoekbank bestel je bijvoorbeeld niet voor minder dan €1000,-. Het beste kan je eens bij een filiaal bij je in de buurt langsgaan. Een meubel is ten slotte toch iets dat je ook even moet ‘voelen’.

De rommelmarkt?
Wil je echt geen cent te veel uitgeven aan je bank, bezoek dan eens een rommelmarkt. Hier kun je vanaf enkele tientjes een bank op de kop tikken, ideaal voor bijvoorbeeld studenten. Omdat je vaak 2de, 3de of zelfs de vierde eigenaar bent zal je niet willen weten wat er op de bank is gebeurd, zelfs niet als deze door een oud “degelijk” stel te koop is aangeboden. Tip: “Check in welke staat het frame is en laat je niet foppen door een goed uitziende bekleding.”

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide