Schoonheid en comfort zijn vaak moeilijk te verenigen. Modeontwerpster Sheila de Vries brengt daar verandering in en lanceert samen met Prominent, marktleider in comfortabel zitten, een exclusieve meubelcollectie.

Sheila de Vries ontwerpt al veertig jaar moeiteloos uiteenlopende couture en pret-a-porter, en voor heel verschillende klanten. “Ik vind dat huiskamers in Nederland nogal saai zijn. Daarom vond ik het een prachtige uitdaging om een meubelcollectie te ontwerpen”, aldus Sheila de Vries. Het resultaat: een fleurige en moderne collectie fauteuils en banken voor jong en oud.

“Ik begin mijn ontwerpen altijd met de stof, ik ben een echte stoffenjunkie. Het ontwerp volgt daarop. De prachtige stof van Designers Guild maakt deze collectie echt uniek. Het gaat, net als in mijn mode, niet alleen om het uiterlijk, maar ook om het enorme comfort. Dat is precies wat Prominent en ik gemeenschappelijk hebben. Daarom is het ook zo leuk om met hen samen te werken. Uiteindelijk is deze collectie er gekomen en ik ben er ontzettend tevreden mee. Eigenlijk vind ik dat iedereen deze collectie in huis moet hebben.“ De Sheila de Vries Collectie
De meubelcollectie van Sheila de Vries bestaat uit relaxbanken en -fauteuils, en hockers. Die hebben een eigentijdse uitstraling en zitten ook nog eens uiterst comfortabel.

De collectie kenmerkt zich door organische vormen in combinatie met natuurlijke materialen (two-tone: stof en leer). Mooie aardetinten zijn gecombineerd met kleur, waarbij de bloemstof van Designers Guild de collectie tot een echte eyecatcher in de huiskamer maakt.

Het meubel vervult dan ook een prominente rol in Nederlandse huishoudens. Om de momenten aan de eettafel nog persoonlijker te maken lanceert IKEA in februari een compleet nieuwe generatie eettafels waarbij alles draait om personalisatie. De sterke en duurzame frames en tafelbladen uit de nieuwe collectie worden apart verkocht en kunnen naar hartenlust met elkaar gecombineerd worden.

Papier en hout: een fantastische combinatie, geherwaardeerde materie die in een nieuwe ontstaansvorm de factor tijd weerstaat. Fotograaf en meubelmaker René Alink heeft een uniek procedé ontwikkeld, waarmee hij bestaande of zelfontworpen meubels combineert met alle mogelijke vormen van papier, zoals persoonlijke foto’s, ansichtkaarten, artikelen, tijdschriftillustraties of bestektekeningen. Dit levert unieke, persoonlijke meubelstukken op, die herkenning oproepen en een verhaal of thema vertellen.

Alles vanaf de jaren vijftig met letters en mooie illustraties komt in aanmerking voor de meubels die Alink maakt. Hij houdt van papier. Van echt oud papier. Kranten, tijdschriften, stripboeken, LP hoezen, kookboeken, TV gidsen, fotoboeken, reisgidsen, atlassen, naslagwerken, ansichtkaarten, postzegels, muziekboeken, filmkranten, vloeipapier, behang etc., etc. Maar papier is vergankelijk, net als de actualiteit die papier vaak als basis heeft. Wat nu geschiedenis is, was ooit actueel, vernieuwend, informatief, opzienbarend, schokkend of wereldnieuws. Waarheden van weleer bleken vaak minder waar dan de overtuiging waarmee ze ooit gebracht werden. Tijd is geen vriend van zowel actualiteit als papier. Uiteindelijk verpulveren beide. En dat vindt hij jammer. Beschermlaag epoxyhars
Door papier te integreren in meubelstukken roept Alink de vergankelijkheid van papier een halt toe. Elk meubelstuk is in uitvoering uniek door het gekozen verhaal of thema aan de hand van het papier, dat handmatig in stroken of andere vormen op meubelstukken wordt aangebracht. Met epoxyhars wordt een beschermlaag over het verwerkte papier aangebracht. Een gespoten hoogglans laag PU lak zorgt voor de definitieve afwerking.

Meubels die een verhaal vertellen
De meubels van Alink vertellen door de combinatie van papier en hout een verhaal. Het verhaal van de opdrachtgever. Of het nu een persoonlijk verhaal is of het thema van een bedrijf: elk verhaal of thema kan worden vormgeven en op meerdere, identieke, meubels worden uitgewerkt. Thema's lenen zich bij uitstek voor deze meubels voor woning, bedrijf, praktijk of horecaonderneming. Voor binnen of buiten.

Profiel René Alink
Alink (52) is een verhalenverteller, zowel als fotograaf als meubelmaker. Na jaren met verstandelijk beperkten te hebben gewerkt, besloot hij een aantal jaren geleden het roer om te gooien en stortte hij zich op zijn oude liefdes: fotografie en meubels maken. Alink is een autodidact die kijkt, luistert en vervolgens verhaalt, in foto’s en meubels.

Voor meer informatie: www.renealink.com

Van Broertjes is een klein familiebedrijf dat authentieke meubelen ontwerpt en produceert in eigen beheer. Het basismateriaal voor de duurzame en ambachtelijke meubelen is hergebruikt teak. Bijzonder is dat alle modellen uniek zijn. De productie wordt in kleine oplagen uitgevoerd, waarbij aanpassingen in de maatvoering altijd mogelijk zijn. Vrijwel elk model is demonteerbaar, hierdoor is het overal te plaatsen en herplaatsen.

Boeken
Een bijzondere teakhouten boekenkast die uit 6 losse letter elementen bestaat en waarmee het woord "boeken" gevormd kan worden. Iedere letter biedt op doordachte wijze plaats aan diverse boeken. De letters kunnen naast elkaar worden geplaatst maar kunnen ook, afhankelijk van smaak en beschikbare ruimte, worden gestapeld.

Een goede houding tijdens het werken is ontzettend belangrijk. Omdat we tegenwoordig steeds vaker en langer achter een computer werken is het belangrijk dat we een goede houding aannemen tijdens dit werk. Zeker als je weinig beweegt tijdens het computerwerk dan is het een vereiste om een goede bureaustoel te hebben.

Een goede bureaustoel op je werkplek is van zeer belang voor je lichaam. Daarnaast is voldoende beweging ook belangrijk zodat je de houdingen afwisselt op een dag. Een goede bureaustoel is voor iedereen anders omdat we allemaal een verschillend lichaam hebben. De maten van ons lichaam zijn belangrijk bij het kiezen van een bureaustoel.

Vind de juiste bureaustoel

Denk bijvoorbeeld eens aan het lichaamsgewicht, de lengte of omvang van het lichaam. Dit zijn allemaal unieke maten die op de juiste manier ondersteund moeten worden. Er zijn bijvoorbeeld speciale bureaustoelen voor lange mensen zoals de Aergo 247 ARBO bureaustoel met functies zoals een in hoogte verstelbare rugleuning, een in diepte verstelbaar zitvlak, een vast te zetten rugleuning, multifunctionele wielen, in hoogte verstelbare zitting, vierdimensionaal verstelbare armleuningen en de verstelbaarheid in kantelintensiteit.

Dit soort functies zijn ontzettend belangrijk voor een goede bureaustoel. Probeer altijd naar dit soort functies te kijken als je voor een bureaustoel op pad gaat. Daarnaast is het ook goed om een bureaustoel in de winkel of showroom helemaal te laten aanpassen op jouw lichaam zodat je 100% zeker weet dat de stoel ook echt bij jouw lichaam past.

Design Bureaustoelen

Naast ergonomische bureaustoelen zijn er natuurlijk ook vele design bureaustoelen verkrijgbaar. Misschien werk jij niet zo heel lang achter je computer of werkplek en hecht je meer waarde aan de uitstraling van een bureaustoel dan de functionaliteit.

Design bureaustoelen met een mooie uitstraling zijn bijvoorbeeld de Italic met hoge rug of de Bold Softpad met lage rug. Beide stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende leer soorten, zijn voorzien van multifunctionele wielen en zien er prachtig en ‘stylish’ uit. Een eye-catcher voor in je kantoor.

Voor meer ergonomische en design bureaustoelen kun je een kijkje nemen op www.bureaustoelexpert.nl

Vanaf januari 2015 zal Goossens wonen & slapen haar aanbod uitbreiden met een exclusieve collectie authentieke meubelen. Kenmerkend voor deze collectie is dat het gaat om overwegend unieke stukken, die zijn samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde en deels gerecyclede materialen.


Dat deze bijzondere collectie in het aanbod wordt opgenomen, ligt geheel in lijn met de filosofie van Goossens. Het bedrijf, dat dit jaar 60 jaar bestaat, onderscheidt zich onder meer door haar neus voor trends en de wens om voor elke stijl en smaak een verrassende en kwalitatieve oplossing te bieden.


Om de opmerkelijke collectie meubelen zijn authentieke karakter te geven, wordt gebruikgemaakt van industriële onderdelen, onalledaagse materialen en duurzame afwerkingen. Ook industrieel design en retro-elementen spelen een belangrijke rol, waardoor sommige items een vintage uitstraling krijgen. De collectie bestaat vooralsnog hoofdzakelijk uit tafels, stoelen en kleinmeubelen.


Echte eyecatcher van de collectie is het tafelvoetbalspel Winner. Het is gemaakt van onder meer gerecycled sloophout voor de kast, vulkanisch basalt voor het speelveld, omgesmolten gietijzer voor het onderstel en gegoten aluminium voor de spelers. De combinatie van deze natuurlijke materialen en hun ongewone toepassing zorgen voor een uniek stuk eigentijds vakwerk, dat extra kleur geeft aan het interieur.

Daarnaast trekken ook de functionele meubelen de aandacht, zoals stoelen, krukken, eetkamer- en bijzettafels. Functie en esthetiek vinden elkaar hierbij in één ontwerp. De eetkamertafels Press en Work (in drie royale formaten tot wel 260x100 cm) staan op een onderstel van massief gietijzer, zijn bevestigd met montagebeugels van omgesmolten industriële machineonderdelen en voorzien van een 12 mm dik glazen blad. De eetkamertafel of bijzettafel Cross bestaat voornamelijk uit massief eiken met moderne stalen bevestigingsbeugels. En voor de diverse stoelen en kleinmeubelen wordt veel gewerkt met gesneden geolied of gerookt eiken, nubuck leer en zelfs speciaal gevormde kunststof.


Alle stukken uit deze collectie zijn met de hand vervaardigd en stralen puur vakmanschap uit. Met de collectie authentieke meubelen mikt Goossens op een doelgroep die zich wil onderscheiden van de massa en een karakteristiek statement wil toevoegen aan het interieur.


Vanaf januari 2015 zijn deze nostalgische meubelen verkrijgbaar in alle winkels van Goossens wonen en slapen.

Tijdens de Woonbeurs in Amsterdam heeft BRYCK haar nieuwe indoorcollectie gepresenteerd. Een gelimiteerde collectie met bijzondere stoffen, speciaal voor binnen. Door het eenvoudig wisselen van de hoezen maak je van je BRYCK buitenmeubel eenvoudig een sfeervolle lounge omgeving voor binnenshuis.

De linnen- en stoere vintage stoffen uit deze collectie zorgen voor een totale nieuwe BRYCK beleving. BRYCK noemt het ook wel het buiten-wordt-binnen concept. De gehele BRYCK collectie is van Nederlands fabrikaat. De meubelcollectie bestaat uit de BRYCK Couch, Chair, Stretch en Hocker. Sinds dit najaar heeft BRYCK haar collectie uitgebreid met grote linnen leefkussens en plaids.

De laatste jaren zien we een verandering in de populairste interieur stijlen. Zo wilden we tien jaar geleden nog allemaal graag een strak en modern interieur met minimalistische kleuren en vormen maar tegenwoordig is dit veranderd in robuust, stoer en industrieel. De industrieel design trend is helemaal in opmars.

Originele industriële meubels

Dat de industriële trend helemaal in opmars is zien we vooral in de originele industriële meubels die we zien terugkomen in interieurs, winkels en trends. Denk bijvoorbeeld eens aan grootse fabriekslampen, metalen werkbanken die gebruikt worden als eetkamertafels, oude postkasten die terugkomen in onze woonkamers als pronkstuk, bureaustoelen uit de jaren 40 en 50 voor in onze werkkamers en woonkamers. Er zijn ontelbaar veel industriële elementen terug te vinden en te gebruiken in onze hedendaagse interieurs.

Deze industriële elementen worden vaak uit oude fabrieken en werkhallen gehaald en tegen een hoge prijs verkocht. Maar soms kun je ook veel geluk hebben als je een origineel industrieel element op een tweedehands website kunt vinden.

Industriële producten in de winkels

Daarnaast maken de bekendste woonmerken en woonwinkels steeds meer ontwerpen in de vorm van industriële design. Industrieel ogende hanglampen van groot formaat, staande lampen, oude blikken en krukjes die nagenoeg hetzelfde lijken als de originele. Het voordeel van deze producten is dat het betaalbaarder is dan een origineel industrieel element of product.

Betaalbaar industrieel meubilair

Als je op zoek gaat naar industrieel meubilair dan zou je zeker eens een kijkje moeten nemen naar de Barcelona Chair. Een prachtig stukje design uit de jaren 50 dat perfect in een industrieel interieur past. De stoel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen waardoor de stoel in vrijwel elk interieur te combineren is. Maar ook de eetkamerstoelen van de Barcelona Chair zijn een mooie oplossing voor in een industriële sfeer.

Kijk voor meer mooie industriële en design meubels op www.designstoelen.nl

Het inrichten van een interieur begint bij het kiezen van een interieur stijl die bij jou, je gezin of je partner past. Iedereen heeft een andere smaak, gelukkig ook maar anders zou alles zo eentonig en saai worden. Omdat we allemaal een andere smaak hebben ontstaan er vaak geheel nieuwe interieur stijlen zoals in de jaren 50 van de vorige eeuw gebeurde. Men was het huidige klassieke interieur zat en wilde wel eens iets anders.

Retro in de jaren 50

Typerend voor de retro interieur stijl uit de jaren 50 zijn de vrolijke en grafische patronen in de kleuren oranje, geel, groen en bruin. Deze patronen kwamen terug in behangsoorten, stoffen voor sierkussens en gordijnen. Daarnaast kwam er ook een verandering in het ontwerp van meubilair. Dressoirs en andere houten kasten kregen ranke pootjes waardoor de meubels veel verfijnder en fraaier uitzagen. Deze houten kasten zijn nog steeds razend populair maar worden tegenwoordig op een heel andere manier gecombineerd in het interieur.

Retro is het nieuwe modern

Tegenwoordig zijn we weer helemaal fan van retro maar combineren we het net iets anders dan we in de jaren 50 deden. Destijds kozen we voor veel kleur en patronen maar tegenwoordig combineren we de prachtige meubels liever met meer wit en licht in ons interieur. Retro elementen komen terug in onze ruimtelijke en lichte interieurs door middel van klassiekers zoals Eames stoelen, donker houten kastjes en retro geïnspireerde lampen.

Retro design klassiekers

Echte retro design klassiekers zijn bijvoorbeeld de Eames stoelen. Charles en Ray Eames kwamen in de jaren 50 met een vooruitstrevend en tijdloos ontwerp voor een eetkamerstoel. Dit ontwerp ontwikkelde zich razendsnel in andere stoelen zoals een schommelstoel en andere varianten in hetzelfde ontwerp. Zij waren destijds vooruitstrevend maar niemand had ooit durven denken dat de stoelen zo immens populair zouden worden en nog steeds zouden zijn een eeuw later.

De Eames DSW eetkamerstoel is populairste van de Eames collectie. Het is een simpel en eenvoudig stoeltje met minimalistische vormen. Vanwege deze minimalistische vormen is de stoel tijdloos en past de stoel nog zo goed in onze interieurs van nu.

Ben je op zoek naar een retro lounge stoel uit de jaren 50? Het Eames duo ontwierp in 1956 de Charles Lounge Chair afgewerkt in leer en walnoten hout. Een prachtige combinatie van retro vormgeving en minimalisme. Wederom een design voor in een modern interieur van nu.

Bekijk Designerchairs24.com voor een uitgebreide collectie design stoelen van diverse ontwerpers.

Heerlijk ontspannen in een comfortabele stoel, eten op een mooie eetkamerstoel, werken op een ergonomische bureaustoel, ontspannen in een fauteuil of een drankje drinken op een barkruk. Dagelijks zitten wij ontzettend veel zoals op het werk, in de auto en thuis. Het is belangrijk om lekker te kunnen zitten tijdens het eten, tijdens een drankje of thuis in een fijne stoel. Bezuinig daarom niet op je zit meubilair maar ga op zoek naar mooie en kwalitatieve stoelen voor in je interieur.

De eetkamerstoel

Een populaire eetkamerstoel op het moment is de ribstoel in een retro jasje. Deze stoel wordt bekleedt met corduroy stoffering in verschillende vrolijke kleuren. De metalen buizen geeft de stoel een retro tintje maar kan hierdoor ook erg mooi gecombineerd worden in een modern interieur. Varieer eens met kleuren zoals blauw, geel, groen of rood.

De bureaustoel

De bureaustoel is een stoel waar we misschien nog wel het meest van onze uren op zitten. Elke dag zitten we achter onze computers en willen we graag geen klachten ondervinden van het lange zitten. Dit bereik je door een goede bureaustoel te kiezen. Er izjn verschillende bureaustoelen verkrijgbaar zoals design bureaustoelen maar ook ergonomische bureaustoelen. Allemaal in verschillende kleuren, designs en materialen.

De schommelstoel

Wat dacht je van een schommelstoel? Heerlijk schommelen voor een open haard of samen met je baby of kind na een flesje melk. De schommelstoel kan in elke ruimte van het huis geplaatst worden. Gezellig in de woonkamer bij de zithoek, in een kinderkamer of in je eigen slaapkamer.

De fauteuil

Wil je eens echt loungen? Ga dan voor een fauteuil zoals een Barcelona Chair. Een prachtige designers stoel voor in je interieur die ook nog eens lekker zit. Een eye-catcher voor in je woonkamer!

De barkruk

De barkruk is tegenwoordig iets minder populair maar nog steeds comfortabel en functioneel. Er zijn veel verschillende soorten en maten barkrukken verkrijgbaar maar een van de leukste modellen is misschien wel de rib barstoel. Verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes en ideaal te combineren met de eetkamerstoel in het rib stof.

Kijk voor meer leuke en moderne stoelen op www.designstoelen.nl

Ben je op zoek naar een leuk en handig bijzetkrukje, voor als je onverwachts meer zitplaatsen nodig hebt? En ben je een echte zoetekauw? Dan is dit Cookie krukje van Balvi echt iets voor jou. Dit krukje heeft namelijk het uiterlijk van een Oreo koekje. Het Cookie krukje kan je gebruiken om op te zitten, maar je kan hem ook anders gebruiken. Handig, als je visite hebt en je wilt lekkere koekjes en koffie serveren. Het krukje doet namelijk net zo goed dienst als bijzettafeltje. Het krukje is gemaakt van kunststof en metaal. Je koopt het Cookie krukje online bij Ditverzinjeniet.nl.  

We zitten met z’n allen elke dag op onze bureaustoel op het werk. ‘s Ochtends gaan we er op zitten en aan het einde van de dag sta je weer op. Je brengt dus ontzettend veel tijd door op een bureaustoel, daarom moet een bureaustoel ook goed zijn. Een bureaustoel zorgt voor een goede houding van het lichaam waardoor we geen klachten ondervinden zoals nek-, schouder- of rugklachten.

De juiste bureaustoel

Een goede bureaustoel is een een ergonomische bureaustoel die je helemaal kunt afstellen op de afmetingen van je eigen lichaam. Elk lichaam is anders en heeft dus andere ondersteuningspunten nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan de ondersteuning van je onderrug, ellebogen of nek. Dit moet allemaal per lichaam worden afgesteld.

De functies van een goede bureaustoel

Een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een bureaustoel is dat er verschillende functies op zitten. Bijvoorbeeld:

Oscar is een heerlijke bank, een plek vol geborgenheid. Een echte Leolux bank, want je stemt hem helemaal af op je eigen smaak. Met zachte leuningen en een vriendelijk nonchalante stoffering in leer of stof. Zonder rechte lijnen, maar met een heel verfijnde afwerking van de pootjes en de biezen. Oscar van Leolux is ook veel bereikbaarder dan je denk. Deze designbank is er al vanaf € 1.945,- ( 2,5-zitsbank in stof). www.leolux.nl

De leukste woonwebshops onder 1 dak; kopen tegen internetprijzen met de service van een speciaalzaak.

Op 28 september a.s. opent het Woon Experience Centre officieel de deuren van haar nieuwe pand aan de Woonboulevard Spijksepoort te Gorinchem. Deze unieke winkelvorm huisvest op 1000 m2 verschillende stijlvolle webwinkels uit het woonsegment en brengt hiermee online winkelen tot leven. De feestelijke opening zal worden opgeluisterd door diverse lokale ondernemers, die hun producten tijdens een woon- en lifestyle fair zullen demonstreren. Bezoekers profiteren van zeer scherpe aanbiedingen en maken zelfs kans op een gratis luxe loungebank.

Woonwebwinkels onder één dak
Het Woon Experience Centre huisvest diverse woonwebwinkels die online bezoekers nu ook fysiek kennis kunnen laten maken met hun producten. “De consument kan bij ons de producten die men online tegenkomt in de praktijk zien, ervaren en ook gelijk aanschaffen. Persoonlijke service staat hierbij centraal”, aldus initiatiefnemer Bart Bockweg.

Maak kennis met de REGISSÖR serie van IKEA; een reeks duurzame opbergmeubels van populier die in een handomdraai te monteren zijn. Voor de revolutionaire serie maakt IKEA gebruik van een nieuwe, gepatenteerde montagetechniek. Dankzij het gebruik van vastgelijmde houten pluggen zijn de meubels snel te monteren door de onderdelen simpelweg in elkaar te klikken. Er komt geen schroef of inbussleutel aan te pas. Bovendien zijn de meubels dankzij het gebruik van een nieuwe board-on-frame techniek extra duurzaam en stevig. De nieuwe serie is vanaf heden verkrijgbaar. Ontdek in deze video hoe de innovatieve montagetechniek werkt.

Kan jouw kamer wel wat meer beleving gebruiken zoals meer kleur, een extra of nieuw meubel of iets spannends? Dan is een schommelstoel de juiste keuze voor jou. Een schommelstoel is namelijk niet zomaar een stoel maar een extra comfortabele en fijne zitstoel die geschikt is voor het hele gezin.

Schommelen vroeger

Schommelen in een schommelstoel is al jarenlang een favoriet voor veel mensen. Denk bijvoorbeeld eens aan de schommelbanken die je vaker in de tuin ziet hangen of de schommelstoel bij je grootouders. De schommelstoel is een tijdje weggeweest maar gelukkig weer helemaal terug.

Een schommelstoel voor elke kamer

Een schommelstoel kan je door het gehele huis plaatsen. Het is bijvoorbeeld heerlijk om lekker te schommelen tijdens de donkere dagen naast de open haard of voor de tv in de woonkamer. Maar ook schommelen samen met je kinderen of baby is een perfect idee en kun je door het gehele huis doen.

Veel mensen kiezen ervoor om de schommelstoel in de kinderkamer te plaatsen. Dit is ontzettend fijn, zeker als de baby nog erg jong is, om te voeden of de fles te geven. Even heerlijk ontspannen met z’n tweeën in een schommelstoel.

De verschillende schommelstoelen en materialen

Welke schommelstoel past nu het beste in jouw interieur? Het kiezen van een nieuwe schommelstoel kan lastig zijn omdat het afhangt van jouw type interieur. Van welke stijl hou jij en waarin zie jij jezelf al heerlijk schommelen?

Veel gebruikte materialen voor schommelstoelen zijn hout, riet, kunststof en stoffen bekledingen. Een prachtige witte houten schommelstoel past bijvoorbeeld in veel soorten interieur stijlen. Maar wil je iets specifieks dan kun je kiezen voor een rieten schommelstoel met een comfortabel kussen. De modernere interieurs zoals een Scandinavisch interieur zijn ideaal om te combineren met een houten en tijdloze schommelstoel.

Neem ook eens een kijkje op www.schommelstoel.nl voor meer leuke schommelstoelen in allerlei kleuren en materialen.

Een ontwerp kun je na een tijdje opnieuw bekijken met een frisse blik. Dit heeft ontwerper Kees Marcelis gedaan met de Wave. De oplettende kijker ziet meteen dat het silhouet is veranderd. De Wave is compacter en slanker geworden, wat vooraal goed te zien is aan de achterzijde van de stoel.

Schommelstoelen zijn al jarenlang populair in Nederland. Heerlijk schommelen in de tuin in een schommelbank aan een boom, schommelen in een stoel in de woonkamer bij de open haard of de baby de fles geven in een schommelstoel in de nieuwe kinderkamer. Kortom, schommelen in een Rocking Chair is fijn en daar houden we van.

De verschillende schommelstoelen

Schommelstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. De ouderwetse houten schommelstoel die we vaker op de rommelmarkt zien, de nieuwe houten schommelstoel die we in woonwinkels zien staan of de Rocking Chair van Charles en Ray Eames. De naam zegt je waarschijnlijk niets, maar zodra je de stoel ziet weet je waar we het over hebben.

De Rocking Chair van Eames, ook wel de RAR genoemd, is onwijs populair en gewild in allerlei interieurs en verschillende ruimtes. We zien de witte Rocking Chair terugkomen in Scandinavische interieurs zoals bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer, maar ook in een kinderkamer is de blauwe Rocking Chair of rode Rocking Chair ontzettend populair.

De ontwerpers van de Rocking Chair

De stoel is een ontwerp van Charles en Ray Eames, een koppel die de meest fantastische meubels hebben ontworpen. De Rocking Chair kwam in 1956 op de markt en is sindsdien onmisbaar geworden. Het tijdloze design van de Rocking Chair is al jaren populair en zal zeker nog tientallen jaren meegaan. Misschien nog wel veel langer.

De Rocking Chair in een interieur

De Rocking Chair komt heel goed tot zijn recht in verschillende interieurs. Zo is de Rocking Chair erg leuk in een kinderkamer om een boekje te lezen met kinderen maar ook te voeden wanneer ze nog erg klein zijn. Door het minimalistische design van de Rocking Chair kun je de stoel in vrijwel elk interieur plaatsen. Combineer de stoel met een leuke comfortabele zitbank in de woonkamer, een mooi en kleurrijk tapijt of juist een interieur met neutrale kleuren waarin je een kleurrijke Rocking Chair plaatst die als eye-catcher de ruimte vult.

Er zijn allerlei leuke ideeën te vinden en te bedenken hoe je de Rocking Chair in een interieur combineert. Zelfs je huidige interieur kan perfect zijn als combinatie met de Rocking Chair.

Kijk op www.designerchairs24.com voor meer leuke Rocking Chairs.

In 2005 bouwden Ton, Dennis en Ruud van Oudenallen een houten tafel in een klein schuurtje in Oudewater. Die ene tafel markeerde het begin van onze een eigen onderneming, waarin hout de hoofdrol speelt. Bijna 10 jaar later is het zover. Vele projecten zijn inmiddels afgerond en dit laten wij zien met onze nieuwe website! Nieuwsgierig geworden naar ons eigentijds design? Dan ga je direct naar RestyleXL.nl

Ambachtelijke, handgemaakte meubels en keukens; dat is waar het allemaal om draait bij RestyleXL! Vanuit onze eigen werkplaats krijgt menig wagonplank  , of antiek eikenplank weer een nieuw bestaan. En dit zie je terug in het design! Grove structuren en verschillende kleurschakeringen zorgen voor robuuste meubelen; onze keukens zijn regelrechte blikvangers!

Wat dacht je van een sloophout keuken, gecombineerd met houten aanrechtblad  in jouw huis? Of een antiek ongepolijst eikenkeuken, voorzien van een stevig betonnen aanrechtblad. Onze keukens zullen je verbazen! Maar niet alleen dat; ook onze handgemaakte meubels zullen jouw inrichting een enorme boost geven. Om onze meubels kan niemand heen! Bezoek onze website direct op ResytleXL.nl

Nostalgie in het digitale tijdperk. In het digitale tijdperk is de krant nog een rustpunt op de dag om het nieuws even door te nemen.
In deze comfortabele fauteuil is het zeker heerlijk je krant lezen en het kan tegelijkertijd een opvallend item in je interieur zijn.

Een mix van realiteit en retrogevoel.

Met een Barcelona Chair geef je het interieur een luxueus en modern tintje. De Barcelona Chair heeft een tijdloos design in een minimalistische stijl. De stoel is een echte eye-catcher in je interieur en zal de ruimte sfeer en uitstraling geven.

De Barcelona Chair in je woonkamer
Heb je een modern of strak interieur in je woonkamer, maar ben je nog niet helemaal tevreden? Dan kan een Barcelona Chair het interieur net wat meer karakter geven waardoor alles op zijn plaats valt in je woonkamer. De Barcelona Chair  is goed te combineren met verschillende interieur stijlen, zoals modern en strak, maar ook in een Scandinavisch, kleurrijk of juist klassiek interieur. De stoel past zich in elk interieur aan en vormt de eye-catcher van de ruimte.

De Barcelona Chair in je kantoor
De Barcelona Chair wordt ook vaak in kantoren gebruikt. Hier zien we de stoel vaker terug komen in wachtruimtes, maar ook in kantoren zelf. Klanten zitten comfortabel en op een mooi stukje design uit de jaren 20. Wist je dat de stoel is ontworpen in 1929 door Ludwig Mies van der Rohe? Een fantastische ontwerper met oog voor tijdloos design.

De Barcelona Chair in je slaapkamer
De stoel leent zich ook perfect als eye-catcher in de slaapkamer. Gebruik de stoel als lounge meubel of als eye-catcher om uw slaapkamer een sfeer van luxe te geven. De Barcelona Chair zwart is bijvoorbeeld erg mooi te combineren in een lichte slaapkamer waar je wat contrast zoekt tussen de kleuren en materialen.

De populairste Barcelona Chair
Welke kleur of materiaal is nu het meest gewild van de Barcelona Chair? De meeste Barcelona Chairs die wij zien zijn vaak in een zwarte uitvoering gemaakt. Het zwarte leer is gemakkelijk te onderhouden en wordt ook niet snel vies. Een witte Barcelona Chair kan natuurlijk sneller vies worden, maar het leer is goed schoon te maken en te onderhouden. De bruine Barcelona Chair wordt juist weer veel gebruikt in modern vintage interieurs, waarbij de stoel fantastisch staat naast andere vintage of industriële meubels.

Neem ook eens een kijkje op www.barcelonachair.nl voor meer informatie en voorbeelden van deze prachtige eye-catcher.

Met Atelier N/7 tekent Vincent Sheppard voor een derde collectie. Waar het merk ‘Vincent Sheppard’ focust op de gekende meubelen in Lloyd Loom en ‘Vincent’s Garden’ op de buitenmeubelen in weerbestendig materiaal, wordt ‘Atelier N/7’ het creatieve lab waar ambacht en design samenkomen.

CEO Coralie Claeys: “De bedoeling achter Atelier N/7 is eenvoudig: creatievelingen – al dan niet meubeldesigners – kunnen aan de slag met natuurlijke materialen die dan verder bewerkt en verfijnd worden door onze vakmensen. Zij kennen niet alleen de kneepjes van geweven papier maar zijn ook vertrouwd met rotan, hout, bamboe en andere natuurmaterialen. In onze ateliers in België en Java werken 380 ervaren ambachtslui, het idee voor de opstart van Atelier N/7 leek dan ook evident.”

Tabouret BOHO werd vervaardigd uit drijfhout en een afwerking in 100% polyester. (Diabolo Fabrics). De binnenkant van de tabouret is 100% ecologische mousse. Fluo detail. Tabouret BOHO geeft aan elk interieur een beetje kleur. Handgemaakt in de Provence. Op maat verkrijgbaar. Kleuren op aanvraag.

 

Meer artikelen...