Zijn ideologie dat schoonheid voor iedereen toegankelijk moest zijn en dat eenvoud het kenmerk is van het ware, bracht Gerrit Th. Rietveld in 1934 met de Kratstoel in praktijk. Nieuw in de collectie van RIETVELD by rietveld is nu de speciale kinderversie van deze Kratstoel. De Junior zit in een handzame geschenkverpakking en kan thuis eenvoudig zelf in elkaar gezet worden.

Ries Seijler van RIETVELD by rietveld verwacht dat de Kinderkrat in grote getale de hele wereld over zal gaan. Precies zoals zijn overgrootvader dat bedoeld had. Met een prijsje van slechts € 169 is een echte Rietveld nu daadwerkelijk voor iedereen betaalbaar.

Recycling avant la lettre

In 1934 maakte Gerrit Rietveld zijn eerste meubelen van krathout; in feite hout dat als afval werd beschouwd. Voordat containervervoer bestond werd veel in kratten verpakt om het beschermd te kunnen vervoeren. Kratten die na vervoer overbleven en weggegooid werden. Rietveld vond dat jammer van een goede grondstof. Het waren de jaren 30 en Europa zat in een diepe economische crisis; een tijd waarin men niets verloren liet gaan. Rietveld maakte van dit krathout dus een stoel. Later volgde er in deze lijn nog andere stoelen, tafels en kasten. Mede door deze materiaalkeuze zou iedereen zich een kratmeubel kunnen veroorloven, was Rietvelds gedachte.

Massief beukenhout

De Junior wordt nu door RIETVELD by rietveld in Nederland gemaakt van massief beukenhout, waardoor de stoel kwalitatief hoogwaardiger en degelijker geconstrueerd is dan de originele kratmeubelen van Gerrit Rietveld. Er is keuze uit 7 uitvoeringen: blank gelakt, zwart, wit, rood, blauw, geel en onbehandeld. Zelf zag Rietveld deze meubels het liefst onbeschilderd. Dit is dus duidelijk een andere fase dan tijdens de Stijl, waarin kleur juist heel veel deed. De kinderstoel zit in een speciaal ontworpen flat-pack; een platte cadeauverpakking, die in woord en beeld informatie geeft over het leven en werk van Gerrit Rietveld en de collectie RIETVELD by rietveld.Bouwpakket

Net als de originele Kratstoel, is de Kinderkrat als bouwpakket verkrijgbaar. De vier afzonderlijke onderdelen zijn met behulp van een bijgeleverd imbussleuteltje thuis eenvoudig te monteren. Er komt geen schroef aan te pas. Zoals alle meubelen uit de RIETVELD by rietveld collectie, wordt ook de Junior voorzien van een chip, plaatje met uniek nummer plus certificaat. Want, meeneemprijs of niet, het is en blijft een echte Rietveld.

De Kinderkrat is van 13 tot 20 oktober exclusief te koop bij de designshop van het Centraal Museum Utrecht. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zal de stoel te zien en te koop zijn bij Galerie Yksi en de Krabbedans.lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen