We zitten met z’n allen elke dag op onze bureaustoel op het werk. ‘s Ochtends gaan we er op zitten en aan het einde van de dag sta je weer op. Je brengt dus ontzettend veel tijd door op een bureaustoel, daarom moet een bureaustoel ook goed zijn. Een bureaustoel zorgt voor een goede houding van het lichaam waardoor we geen klachten ondervinden zoals nek-, schouder- of rugklachten.

De juiste bureaustoel

Een goede bureaustoel is een een ergonomische bureaustoel die je helemaal kunt afstellen op de afmetingen van je eigen lichaam. Elk lichaam is anders en heeft dus andere ondersteuningspunten nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan de ondersteuning van je onderrug, ellebogen of nek. Dit moet allemaal per lichaam worden afgesteld.

De functies van een goede bureaustoel

Een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een bureaustoel is dat er verschillende functies op zitten. Bijvoorbeeld:  • Het instellen van de juiste zithoek.

  • Het instellen van de juiste zithoogte.

  • Het instellen van de juiste zitdiepte.

  • Het instellen van de hoogte en breedte van een armsteun.

  • Het instellen van de lenden ondersteuning.


Extra functies en eisen

Dit zijn de basis eisen aan een bureaustoel die je moet stellen bij het kopen van een bureaustoel. Een bureaustoel kan nog veel meer functies hebben zoals bijvoorbeeld een hoofdsteun voor mensen die tijdens hun werk veel recht vooruit of naar boven moeten kijken. Een hoofdsteun ondersteunt hierbij niet alleen je hoofd maar geeft je nek en schouders ook meer rust in de spieren en gewrichten.

Beweeglijkheid op een bureaustoel

Een goede bureaustoel staat ook op wielen. Dit vergroot het comfort waardoor je nog beter en efficiënter kunt werken. Je kunt gemakkelijk bewegen, opstaan en gaan zitten tijdens het werk. Als je een baan hebt waarbij je veel moet zitten is het belangrijk om af en toe ook eens op te staan, een stukje te wandelen en meer te bewegen.

Kijk voor meer design en ergonomische bureaustoelen op www.bureaustoelexpert.nl


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen