7545
Okergoud is De kleur van 2016
Gepubliceerd: 15-09-2015

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa, onthult de kleurtrends voor 2016 met het wereldwijde trendboek ColourFutures. ColourFutures, het resultaat van het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar kleurtrends van de grootste fabrikant van verven en coatings, AkzoNobel, heeft ‘Okergoud’ aangewezen als dé wereldwijde kleur van 2016. Goud en goudtinten zijn alom vertegenwoordigd binnen de designwereld. Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. ‘Okergoud’ is precies het juiste geel dat de invloed van goud op deze kleurtrends het best vertegenwoordigt. Een goudachtig okergeel; een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten. ‘Okergoud’ is in Nederland te verkrijgen via het merk Flexa.

Looking both ways
Okergoud belichaamt alle grote trends voor 2016. Net als bij de dertien eerdere edities van het trendboek ColourFutures, is de kleur van het jaar geïnspireerd door een groter idee. Voor 2016 is dat: ‘Looking both ways’. “We staan op het kruispunt van twee tijdperken. Een interessant punt, vanwaar je twee kanten op een mooi uitzicht hebt: het belang van tradities aan de ene kant en de zin van moderne innovaties aan de andere. Nooit eerder was het zo belangrijk om verschillende visies en benaderingen een plek te gunnen.”, aldus Heleen van Gent, Manager van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Dualiteit, wat ook terug te vinden is in de kleur ‘Okergoud’, is dan ook het onderliggende thema voor de trends van 2016. De tegenstellingen spelen een rol in alle onderliggende trends: ‘Heritage & Futures’, ‘Dark & Light’, ‘The Grid & Letting Go’ en ‘Words & Pictures’. De veertiende editie
AkzoNobel’s ColourFutures onderzoek wordt uitgevoerd door het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Zij nodigt jaarlijks een team van internationaal vooraanstaande en onafhankelijke designers en kleurexperts uit om opkomende wereldwijde trends te bespreken. Na diepgaand onderzoek in het lab en in het veld bepalen de experts gezamenlijk wat de trends en thema’s van het jaar moeten worden, en in welke tinten dit vertaald wordt. Van het onderzoek wordt een trendboek gemaakt vol ideeën, thema’s en kleurinspiratie als inspiratiebron voor architecten, designers en interieurprofessionals.

Bronvermelding: Flexa ColourFutures 2016


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide