9412
Farrow & Ball kleuren
Gepubliceerd: 13-10-2016

De dagen worden korter en de avonden langer: het is tijd voor nieuwe inspiratie en om afscheid te nemen van de zomermaanden. Farrow & Ball licht 4 kleuren uit die dit seizoen onmisbaar zijn. De nieuwe trendkleuren sluiten naadloos aan op de delicate neutralen en aardetinten van het voorjaar 2016.

De kleuren Setting Plaster, Mahogany, Ichyra Blue en Shadow White weerspiegelen een verandering in de manier waarop we onze woningen tegenwoordig inrichten: zachtere aardetinten met roze nuances en donkere tinten die afwijken van de kleuren die we gewend zijn. De vier trendkleuren hebben een complexe samenstelling, maar creëren warme interieurs. Setting Plaster® Setting Plaster kan gezien worden als traditionele rozetint, maar de naam weerspiegelt de kleur echter op een doeltreffende manier en geeft ruimtes een nonchalante, ongeforceerde uitstraling. Deze relaxte kleurbenadering straalt zekerheid en rust uit, terwijl het subtiele en luxueuze karakter behouden blijft. De kleur onderscheidt zich van ‘zoete’ rozetinten en creëert een mooie, antieke sfeer.

Voor een tijdloze look combineert Setting Plaster prachtig bij de bescheiden tint Dimity op houtwerk en plafonds, of bij Tallow voor een frisse uitstraling. Om het subtiele karakter extra te benadrukken combineer Setting Plaster met een diepe kleur zoals Tanner’s Brown als accent op meubilair of vloeren. Mahogany®
Mahogany is een stijlvolle, elegante kleur die zowel stabiliteit als nostalgie uitstraalt. De van oorsprong traditionele kleur, is steeds vaker te zien in moderne woningen en wordt gebruikt als alternatief voor warme grijstinten. De kleur creeert een betoverende sfeer in ruimtes met weinig natuurlijk licht of met computerschermen of tv's. Gebruik deze tint die de natuurlijke nuances van Mahoniehout op een prachtige manier weerspiegelt, in combinatie met Oxford Stone op houtwerk en Joa's White op het plafond voor een eigentijds interieur. Voor een moderne look is de opvallende kleur Brassica de perfecte match voor Mahogany.

Inchyra Blue®
Inchyra Blue werd oorspronkelijk ontwikkeld als een kleur die mooi combineerde bij de stemmige sferen van het Schotse landschap. Deze complexe, enigszins rokerige tint is een verademing in vergelijking tot koelere grijstinten. De kleur, die zowel als grijs of blauw gezien kan worden, past uitstekend in moderne en klassieke interieurs. Het traditionele karakter van Inchyra Blue is een prachtige combinatie met de schemerige tint Bone op plafonds en houtwerk of bij het bescheiden Light Blue, of combineer Inchyra Blue met de sprekende kleur Vardo voor een flamboyante look.

Shadow White®
Neutrale kleuren zijn en blijven populair in frisse, ongecompliceerde interieurs. Shadow White is een met schaduw overspoelde witte tint. De kleur heeft een zachte, rustgevende uitstraling. Het melancholieke karakter van deze tint past goed in moderne interieurs, vooral omdat de kleur geen 'gele' ondertoon heeft, maar wel de koele eigenschappen van een moderne grijstint. Combineer Shadow White met de donkere tinten Shaded White of Drop Cloth op houtwerk en vloeren om de zachtheid van de natuur te weerspiegelen.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide