Een verfijnde, onverwacht neutrale kleur die tegemoet komt aan het groeiende verlangen naar comfort, privacy en hoop. Decoreer uw huis met deze vernieuwende neutraal grijze NCS-kleur, S 7010-R70B, de trendkleur van het jaar 2018. Volgens de PPG kleurenexperts draagt deze donkergrijze kleur, met een ondertoon van het diepste indigo, een boodschap uit van autonomie, bewegingsvrijheid en hoop uit. Iets dat veel mensen vandaag de dag steeds meer zoeken.Het is vergelijkbaar met de zoektocht naar die smoking of dat zwarte jurkje dat u op het lijf geschreven is. Zo is ook deze kleur verfijnd, gezocht en tijdloos. 

De trendkleur van het jaar, S 7010-R70B, werkt als een zwart gordijn, waardoor decoratieve elementen of meubels in uw interieur in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Het is een uitgebalanceerde mix van zwart en indigo, twee klassieke tinten. Zwart creëert de stilte die we wensen in deze wereld waar informatie massaal op ons afkomt, terwijl indigo staat voor mogelijkheden en diepe hoop. De mix van deze 2 kleuren brengt een ongelooflijk veelzijdige kleur, die toelaat zichzelf te onderscheiden op een tijdloze en trendy manier.Gebruik de kleur op een muur of plafond in matte afwerking, of in hoogglans op een trap die natuurlijk verlicht wordt. Op kasten, binnen- en buitendeuren en andere ondergronden, als accentkleur of een volledige muur waar het licht op valt. De veelzijdige donkergrijze kleur kan ook kracht en een moderne luxe uitstralen in interieurs met veel wittinten of pastelkleuren. 

De kleur werd unaniem geselecteerd door meer dan 20 kleurstylisten en –experts van PPG uit de hele wereld. Elk vanuit hun eigen specialisaties als consumentenelektronica, bouw en decoratie, auto-industrie en ruimtevaart. Alle inzichten en ontwikkelingen in deze markten werden uitvoerig bestudeerd en geëvalueerd om zo een kleur te kunnen kiezen die tegemoet komt aan de behoeften en reflectie in zich heeft van wat de mensen echt bezig houdt.Zwarte en donkergrijze kleuren worden vaak gezien als een afwezigheid van kleur. In combinatie met andere kleuren kan een donkergrijze kleur juist meer kleur en karakter geven aan een interieur. Het kan een interieur opnieuw tot leven wekken.

Bekijk zelf hoe de trendkleur van het 2018 het best tot zijn recht komt in uw interieur of zelfs buiten op een gevel, deur of raam, via de online kleurentool Sigma Colour Viewer. U laadt er gewoon een foto van uw interieur op, u kiest waar u de kleur wil toepassen en ziet onmiddellijk het effect van deze kleur op uw interieur. Surf snel naar sigma.be en probeer het meteen.

We hebben een grote behoefte aan licht. Letterlijk en figuurlijk. Het heldere licht van de zon op allerlei verschillende momenten van de dag van stralend geel tot warm oranje en rood. Dat geeft al gauw een Zuidelijke sfeer. Geel is al langer in opkomst en hier maken we er een statement van: geel heeft letterlijk een verlichtend effect. Ook een mooie accentkleur voor bij roomwitten, dan wordt het zonnig of juist goud. Naast de verschillende zonlichttinten en naturellen wordt deze kleurenkaart compleet gemaakt met een diep aubergine kleur en mooie, lichte roze en paarse pasteltinten.

Zomers kleurcontrast
De donkere versie van Zomer Zon, met als warme basiskleur voor de muur de bruin/aubergine kleur TC17032. Contrastwerking door de kleuren nude (zoutsteen, tapijt en kussen) en goud en (stoel) en oranje (papieren zak). De sfeer ademt modern 50-ties uit.

Helemaal van nu: kleuren mixen
Bruin/aubergine zorgt hier voor een moderne basis, waarop goud, nude en pasteltinten een fijne contrastwerking hebben. Het kleed in dit interieur verbindt alle kleuren met elkaar!!!

kleurentrends-zomer-zon-002.jpg

Stilleven met pastelkleurige kruiken
Stilleven van kruiken geverfd in matte pastelkleuren. Makkelijk zelf te doen met de Semppel van Wijzonol en per seizoen aan te passen aan je interieur.

kleurentrends-zomer-zon-003.jpg

Wringende kleuren
Roze en nude, tegenover geel oker, oranje en details in goud, dat maakt dit interieur helemaal van nu en geeft een verlichtend effect. Kleuren die wringen en in een licht contrast met elkaar en toch zijn verbonden!!!

kleurentrends-zomer-zon-004.jpg

Een sfeer van contrasten
Een pastelpalet tegen 2 donkere kleuren okergeel en oudroze. Een warme ontmoeting van diverse kleurgroepen, in een matte muurverf uitvoering.

kleurentrends-zomer-zon-005.jpg

Zomer Zon gevoel
Keramieken kruiken van kruidenbitters in een moderne jas gestoken met de matte muurverf van de Wijzonol Semppel kleurtester in okergeel (TC17038) en lichtgeel (P08820) op een houten krukje (W25010)! De contrasterende achtergrond zorgt voor een mooie moderne basis.

kleurentrends-zomer-zon-006.jpg

Bron: Wijzonol

De trend van groen in huis in de vorm van planten en grote bladeren op het behang is nog lang niet voorbij. Ons huis lijkt een hortus en appelleert aan de jungle. Tropisch en eclectisch. Groen geluk in verschillende tonen, helder en pastel, mat en fel. Nieuw is de invloed van geel en de aardse tonen van Noord Afrika of misschien wel de kruidige kleuren van de specerijen uit de Souk. Qua meubels en accessoires kom je zowel moderne als industriële inrichtingen tegen. Of zelfs een mix daarvan.

Bordeaux en paars: de nieuwe rijke interieurkleuren
In dit heldere, frisse interieur van Jungle Vibes komen de trendkleuren blauw en lichtgroen samen in een subtiel spel. Interieur keywords zijn industrieel, planten en groen geluk in verschillende tonen. In de vitrinekast verschillende items in diverse blauwe en groene trendkleuren, compleet gemaakt met de vilten kussens en de fluweelblauwe stoel.

Het hortus gevoel in accessoires
De botanische trend is nog lang niet voorbij, planten-en bladmotieven komen we overal tegen, hier diverse kussens met bladeren prints in verschillende groen- en natuurtinten. Voor de handige schilder: geef de achterzijde van een groot linnendoek ieder seizoen een andere kleur en gebruik deze als achtergrond. De vitrinekast is rommelig geschilderd, de rotanstoel is dik gekwast in de Wijzonol Mat Muurverf.

kleurentrends-jungle-vibes-002.jpg

Stilleven in blauw-groen pastellen
Stilleven in blauw-groenen, de trendcombinatie in de botanische trend. De 50-ties rotanstoel is behandeld met matte lichtgroene Wijzonol Mat Muurverf (TC17026) tegen een lichtblauwe achtergrond: TC17025.

kleurentrends-jungle-vibes-003.jpg

Jungle gevoel in optima forma
De donkere variant van Jungle Vibes heeft een olijfgroene achterwand in 2 tonen. Natuurlijke materialen zoals rotan en kurk onderstrepen het jungle-gevoel, evenals tropische dessins, zoals hier van het kussen.

kleurentrends-jungle-vibes-004.jpg

Etnische invloeden in een groene basis
Groen in allerlei varianten combineren, is heel erg nu. Olijfgroen, flessengroen en army groen samen met de aardetonen van de accessoires. Het levert een tropisch en eclectisch interieur op.

kleurentrends-jungle-vibes-005.jpg

Tropisch gevoel
Rotan in de hoofdrol, voor de stoel en het schaaltje. Het plantentafeltje is grof geverfd in een flessengroene kleur (TC17027) met Wijzonol Mat Muurverf. Door het rood en oranje van het kussen en schaaltje wordt het geheel warm en toegankelijk.

kleurentrends-jungle-vibes-006.jpg

Jungle Vibes stilleven
De combinatie van diverse groentinten is onuitputtelijk, en zeer gewild bij het grote publiek. De vaas voegt hier de eclectische noot toe. 1 Wijzonol Semppel kleurtesterzakje in de kleur TC17027 is voldoende voor het schilderen van deze plantentafel.

kleurentrends-jungle-vibes-007.jpg

Bron: Wijzonol

Het thema van dit jaar is jouw huis als een veilige haven waar je je terugtrekt van de hectische en impulsrijke buitenwereld. Heleen van Gent, Kleurexpert van Flexa, omschrijft het als volgt: “Het leven gaat steeds sneller; het is hoog tijd om op de ‘Pauze-knop’ te drukken. Ons huis moet een plek zijn waar we de ‘ruis’ buiten kunnen sluiten. Waar we aandacht kunnen besteden aan wat écht belangrijk is en waar we ons opnieuw opladen. Kleur kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van die balans.”

De Kleur van het Jaar 2018 is Heart Wood 
Heart Wood sluit perfect aan op de tijdsgeest en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Van Gent: “Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert. ‘A Welcome Home’ voor iedereen.”

Kleurpalet van het Jaar 2018
De Kleur van het Jaar maakt deel uit van vier paletten, gecreëerd door het designer team van Heleen van Gent naar aanleiding van het wereldwijde onderzoek. Het Heart Wood kleurpalet combineert zachte tinten grijsroze, blauwen en een zachte cacao kleur overgaand in krachtige tinten zoals inktblauw en paars. Het palet is gebaseerd op de warmte qua kleur van natuurlijk hout en aaibaarheid van zacht leer.

Drie paletten met Heart Wood als hoofdrolspeler
Juist in onvoorspelbare tijden wil je zonder twijfels beslissingen nemen over je huis. De ColourFutures™ 2018 paletten zijn speciaal daarvoor ontworpen. Elk palet telt een aantal kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl. Heart Wood komt terug in elk palet.

kleurentrends-2018-the-comforting-home-14.jpg

‘The Comforting Home’-palet 
Dit is een plek waar je je terugtrekt en het geluid buitensluit; je veilige haven, je schuilplek waar je de balans terugvindt. Warme aardetinten vind je overal in dit thuis terug. Klei- en lieflijk roze tinten kalmeren de geest en de zintuigen en sluiten het ‘lawaai’ buiten. Warme, zachte materialen zoals leer, zijde en fluweel vragen er om aangeraakt te worden.

kleurentrends-2018-the-inviting-home-04.jpg

‘The Inviting Home’-palet 
Kan een onderkomen zijn om samen in weg te kruipen, een warm nest om in op te groeien of een logeerplek waar je mooie herinneringen aan overhoudt. Comfort en gemak staan voorop in ‘The Inviting Home’. Het palet is ideaal voor mensen die zich willen omringen met wat belangrijk voor hen is. Koele tinten blauw zorgen voor een heldere kijk op het leven en vriendelijke natureltinten en zeegroen ondersteunen de behoefte aan verbinding. 

kleurentrends-2018-the-playful-home-13.jpg

‘The Playful Home’-palet 
Hier laad je je op, bedenk je nieuwe dingen en droom je lekker weg. Een inspirerende ruimte. Het is een topplek om vrienden over de vloer te krijgen, een lanceerplek voor ideeën en er is een goede vibe. Met dit palet van groen met een gele ondertoon en goud zet je je brein aan het werk en voed je creativiteit.

De Kleurentrends 2018 bij je thuis
Het wereldwijde kleurpalet ‘The Inviting Home’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2018 ‘A Welcome Home’-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Heart Wood. Deze kleuren live zien in je interieur zonder te schilderen, doe je met de Flexa Visualizer App. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf 1 oktober als Flexa Kleurtester onder andere via de Flexa website te bestellen. Alle kleuren uit alle vier de ColourFutures™-paletten zijn in Flexa lakken en muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine vanaf 20 september.

kleurentrends-2018-a-welcome-home-05.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-07.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-08.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-05.jpg

kleurentrends-2018-a-welcome-home-23.jpg

kleurentrends-2018-a-welcome-home-20.jpg

kleurentrends-2018-a-welcome-home-07.jpg

 

Vandaag onthult AkzoNobel haar wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ 2018, in Nederland onder het verfmerk Flexa. Dit jaarlijkse onderzoek is voor de 15e keer uitgevoerd en voorspelt de kleurentrends voor het komende jaar. Voor 2018 is de Kleur van het Jaar Heart Wood. In de hectiek en onvoorspelbaarheid van ons huidige leven wil je je terugtrekken in een warm, veilig nest: ‘A Welcome Home’. De Kleur van het Jaar Heart Wood is een volwassen grijsroze kleur die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt in je huis. De kleur staat voor warmte die we als houvast nodig hebben in tijden van verandering.

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld en vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument. Hierbij werken ze samen met 11 (design) experts uit alle werelddelen en uit andere branches.

de-kleur-van-2018-heart-wood-05.jpg

de-kleur-van-2018-heart-wood-08.jpg

de-kleur-van-2018-heart-wood-10.jpg

de-kleur-van-2018-heart-wood-11.jpg

de-kleur-van-2018-heart-wood-20.jpg

de-kleur-van-2018-heart-wood-23.jpg

Hier laad je je op, bedenk je nieuwe dingen en droom je lekker weg. Een inspirerende ruimte. Het is een topplek om vrienden over de vloer te krijgen, een lanceerplek voor ideeën en er is een goede vibe. Met dit palet van groen met een gele ondertoon en goud zet je je brein aan het werk en voed je creativiteit.

kleurentrends-2018-the-playful-home-01.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-03.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-05.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-07.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-08.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-10.jpg

kleurentrends-2018-the-playful-home-13.jpg

Bron: Flexa - ColourFutures™

Kan een onderkomen zijn om samen in weg te kruipen, een warm nest om in op te groeien of een logeerplek waar je mooie herinneringen aan overhoudt. Comfort en gemak staan voorop in ‘The Inviting Home’. Het palet is ideaal voor mensen die zich willen omringen met wat belangrijk voor hen is. Koele tinten blauw zorgen voor een heldere kijk op het leven en vriendelijke natureltinten en zeegroen ondersteunen de behoefte aan verbinding. 

kleurentrends-2018-the-inviting-home-02.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-03.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-04.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-06.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-07.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-08.jpg

kleurentrends-2018-the-inviting-home-12.jpg

Bron: Flexa - ColourFutures™

Dit is een plek waar je je terugtrekt en het geluid buitensluit; je veilige haven, je schuilplek waar je de balans terugvindt. Warme aardetinten vind je overal in dit thuis terug. Klei- en lieflijk roze tinten kalmeren de geest en de zintuigen en sluiten het ‘lawaai’ buiten. Warme, zachte materialen zoals leer, zijde en fluweel vragen er om aangeraakt te worden. 

kleurentrends-2018-the-comforting-home-01.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-04.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-05.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-06.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-11.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-12.jpg

kleurentrends-2018-the-comforting-home-14.jpg

Bron: Flexa - ColourFutures™

 Meer dan twintig jaar geleden werd Paint & Paper Library opgericht door de Londense interieurarchitect en gerenommeerd kleurendeskundige David Oliver. Paint & Paper Library biedt sindsdien inspiratie, kleurexpertise en ontwerpideeën aan interieurarchitecten, architecten, opdrachtgevers en kritische huiseigenaren wereldwijd. Toegepast in enkele van de meest prestigieuze gebouwen in de wereld, wordt de verf van Paint & Paper Library geprezen om zijn ongeëvenaarde kleurbalans, helderheid en sfeer in hedendaagse interieurs. Het gedistingeerde palet van 180 unieke kleuren is vervaardigd volgens uitzonderlijk hoge normen. Vanaf heden is de geraffineerde verfkleurenkaart van Paint & Paper Library ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. 

4.-WATTLE-V,-WATTLE-I,-HORNBLENDE.jpg

Onder de hoede van een nieuwe eigenaar heeft Paint & Paper Library afgelopen jaar haar kleuraanbod gestroomlijnd en de kwaliteit van de verschillende finishes verhoogd, waarmee het merk nu de matste emulsieverf op de markt biedt. Daarbij is er een nieuwe kleurenkaart gecreëerd, die zowel de beproefde Paint Library kleuren bevat als 40 nieuwe, unieke tinten. 

De kleurenkaart van Paint & Paper Library omvat twee paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’. ‘Architectural Colours’ is een eenvoudig te gebruiken kleur-op-nummer systeem, ontworpen om eenvoudige alternatieven te bieden voor wit. Er is keuze uit 95 verrijkte tinten. Deze zijn individueel geformuleerd met behulp van verschillende sterktes van dezelfde pigmenten. Hiermee worden subtiele schaduwdifferentiaties binnen elk interieur behaald. De tinten zijn chromatisch geordend in 19 groepen van vijf geleidelijk verlopende tinten, genummerd I, II, III, IV en V. Met een kleurverloop van licht naar donker en warm naar koel, kan elke toon individueel gebruikt worden of moeiteloos gecombineerd worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk. 

De 85 ‘Original Colours’ zijn een eclectische kleurenmix. Deze kunnen onafhankelijk worden toegepast of als onderdeel van hetzelfde kleurschema, om zo meer diepte te creëren of om accenten en highlights toe te voegen, zonder dat het algehele gevoel van kleurbalans verstoord raakt. De ‘Original Colours’ zijn geïnspireerd op historische, traditionele en hedendaagse interieurs van over de hele wereld en daardoor buitengewoon toepasbaar en vol van persoonlijkheid en verfijning. 

1.-BLUE-BLOOD.jpg

De nieuwste kleuren, die aan de uitgebreide kleurenkaart zijn toegevoegd, zijn onder meer Porcelain I-V en kleuren met een meer beeldende benaming, zoals ‘Paris Rooftops’, ‘Sea Nor Sky’, ‘Stable Green’, ‘Aeoli’ en ‘Geisha’. Marketing Directeur, Ruth Mottershead, legt uit: “We hebben het bestaande kleuraanbod van Paint & Paper Library zeer zorgvuldig bekeken, tinten bewerkt en de balans tussen de architecturale kleuren en de originele kleuren aangepast. We hebben tonen toegevoegd aan beide uiteinden van het spectrum, zoals ‘Clean White’ en ‘New Black’, met nuances van kleuren er tussenin. De nieuwe tinten vullen het bestaande palet aan, maken de ‘look’ compleet, en nemen daarbij de vernieuwde kleurenkaart mee naar een nieuwe, spannende dimensie.” 

Paint & Paper Library biedt het volledige kleurenpalet aan in vijf superieure finishes. De meest geliefde afwerking, Pure Flat Emulsion, is een matte emulsieverf op waterbasis, met een ultiem zachte, kalkachtige afwerking. Het hoge pigmentatiegehalte geeft een intense kleurdiepte en de hoge kwaliteit van de basisingrediënten maken dit de meest matte verf op de markt. Pure Flat Emulsion is ook microporeus, waardoor de muren, vloeren en plafonds van een gebouw kunnen ademen; een belangrijke overweging bij historische gebouwen. 

6.-ERICA,-MASQUE,MONUMENT,-QUAIL.jpg

De afwerkingen op waterbasis, over het algemeen bekend als Architects’ paints, zijn ontworpen voor alle ruimtes in een hedendaags huis. Deze afwerkingen zijn volledig afwasbaar en sluiten geen esthetisch compromis voor het verkrijgen van een hogere glans. De hoogwaardige Architects’ Matt Emulsion is op water gebaseerd, volledig afwasbaar en biedt een uitstekende slijt- en vlekbestendigheid. Daarmee is deze finish een kwalitatief alternatief voor Pure Flat Emulsion. Architects’ Eggshell is een duurzame acrylverf op waterbasis met een lage glansgraad en is geschikt voor interieurhoutwerk en muren, in het bijzonder voor keukens en badkamers waar condensatie problematisch kan zijn. Het kan ook worden toegepast op metaalwerk, meubels en conventionele radiatoren. 

Paint & Paper Library biedt ook Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Deze verven zijn dé keuze van de interieurprofessional, gezien de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en legendarische hechting aan houtwerk, zowel binnen- als buitenshuis. 

Paint & Paper Library doet er alles aan om de negatieve impact van de verfproductie, op zowel het milieu als de gezondheid, te minimaliseren. Alle verfproducten van het bedrijf worden traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en daarmee voldoet de verf aan alle regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. De verf moet tenslotte impact geven aan het interieur, en niet aan het milieu.

8.-LEAD-V.jpg

10.-CONSTANTIA-BLUE,-MASQUE.jpg

15.-DEEP-WATER-GREEN.jpg

17.-STABLE-GREEN,-TEAL.jpg

24.-PLASTER-V,-PLASTER-II.jpg

29.-GRENACHE,-LADY-CHARS-LILAC.jpg

34.-LEATHER-V,-LEATHER-III,-LEATHER-I.jpg

Denim Drift is een zachte grijsblauw die sfeer brengt maar niet de boventoon voert, waardoor het niet snel zal vervelen. Het is een kleur die eenvoudig aansluit bij talloze interieurstijlen en -sferen. Het is een echte allemansvriend. Een stoere tint die mooi te mixen is met andere blauwtinten maar het ook goed doet met kleuren als wit, hout, pasteltinten of goud. Kortom: deze kleur verdient een plek in ieder interieur. 

Meerdere kleuren
De kleur Denim Drift past mooi bij de kleur wit, maar er past ook nog een andere kleur bij. Als u meer dan 2 kleuren gebruikt komt er meer diepte in uw kamer. Zorg dat de kleuren die u erbij kiest net wat zachter is dan Denim Drift, want deze mag best de boventoon voeren.

denim-drift-kast.png

Op de wand
De kleur Denim Drift kan ook uitstekend op de muur. Door de wand of een gedeelte ervan te schilderen of door een leuk behang te kiezen. De kleur past zich eenvoudig aan, aan elke omgeving. Het mooiste effect krijg je, wanneer de meubelen en woonaccessoires een neutrale kleur hebben. Warmte toevoegen kan eenvoudig met houten meubelen en decoratie.

Mooi als accentkleur
Denim Drift kan ook heel goed gebruiken als accentkleur. Zo kun je een vloerkleed, gordijnen, verlichting, kussens en woonaccessoires kiezen in deze kleur. Zorg dat ze goed uit de verf komen en dat er voldoende accenten zijn voor het gewenste effect. 

denim-drift-lamp.png

Meubelen in Denim Drift
Er zijn al diverse meubellijnen die de kleur Denim Drift verwerkt hebben in hun collectie, gewoon omdat het een kleur is die overal goed bij past. Een bank, fauteuil, eetkamerstoel of loveseat in denim drift, het is allemaal mogelijk. Geniet van deze prachtige kleur en we weten bijna zeker dat deze kleur een echt blijvertje is.

Löwik Wonen & Slapen is de grootste woonboulevard van Oost-Nederland. Met ruim 40.000m2 wooninspiratie een dagje uit voor het gezin. Door een zeer uitgebreide collectie slaagt u altijd voor uw nieuwe meubelen, slaapkamer of keuken. Laat u inspireren in onze ruim opgezette showroom, of bekijk onze collecties online op https://www.lowikmeubelen.nl. Woonzinnig compleet!

Little Greene biedt een ruim assortiment hoogwaardige, traditionele en moderne verfsoorten voor zowel binnen- als buitenshuis. De Britse verf- en behangfabrikant introduceert nu een nieuwe verfkwaliteit speciaal voor het interieur; Flat Oil Eggshell. Deze duurzame, oliegedragen verf heeft slechts 10% glansniveau en is daarmee matter dan gewone eggshell-verven. Hierdoor kan deze verf perfect gecombineerd worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven.

Little Greene biedt een ruim assortiment hoogwaardige, traditionele en moderne verfsoorten voor zowel binnen- als buitenshuis. De Britse verf- en behangfabrikant introduceert nu een nieuwe verfkwaliteit speciaal voor het interieur; Flat Oil Eggshell. Deze duurzame, oliegedragen verf heeft slechts 10% glansniveau en is daarmee matter dan gewone eggshell-verven. Hierdoor kan deze verf perfect gecombineerd worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven.

Little Greene’s nieuwe verfkwaliteit, Flat Oil Eggshell, is op oliebasis en geeft een eigentijdse, vlakke eggshell finish met een laag glansniveau van 10%. Deze verf bevindt zich in het midden, qua glansgraad, tussen matte verven en eggshell verven. Hierdoor combineert deze verf prachtig met de matte muurverven van Little Greene, zoals de Absolute Matt Emulsion en Intelligent Matt Emulsion.

Flat Oil Eggshell is speciaal ontwikkeld voor het interieur en duurzaam genoeg om de slijtage in een familiehuis te weerstaan. Flat Oil Eggshell betreft een superieure, gebruiksvriendelijke verf, met soepele toepassingseigenschappen en een langere verwerkingstijd. Deze traditionele olieverfformule, geliefd bij professionele decorateurs, zorgt ervoor dat mogelijke oneffenheden, die ontstaan bij het verven, gemakkelijk geëgaliseerd worden tijdens het droogproces. De alkydhars, die gebruikt is voor deze verfformule, is speciaal geselecteerd uit hernieuwbare grondstoffen met een lagere koolstofvoetafdruk dan de meeste conventionele alkydverven. Alle Little Greene verven op oliebasis worden gemaakt van duurzame, plantaardige oliën, zonder afbreuk te doen aan hun ongeëvenaarde kwaliteit.

Evenals alle andere verfsoorten van de Britse fabrikant is ook Flat Oil Eggshell verkrijgbaar in Little Greene’s volledige reeks aan rijke, historische kleuren. De verf kan worden toegepast op interieurhoutwerk, zoals deuren, plinten, kozijnen, architraven, lambrisering en meubels, maar ook op geprimed metaal, zoals radiatoren en leidingen.

Flat Oil Eggshell is een duurzame en uiterst verfijnde keuze voor het interieur. Het heeft uitstekende toepassingseigenschappen, waardoor het nog makkelijker is om een prachtige, kleurrijke en duurzame afwerking te realiseren. Hierdoor is verven met de Flat Oil Eggshell écht een plezier, zelfs voor onervaren schilders.

Little Greene’s Flat Oil Eggshell is beschikbaar in 1, 2,5 en 5 literblikken en nu verkrijgbaar via de betere verf- en behangspeciaalzaken of via www.littlegreene.nl.

Geïnspireerd door maatschappelijke tendenzen komt Mieke Cops, kleurexperte bij MATHYS®, met een selectie trendkleuren voor 2017. Onder de collectie 'Trustworthy' stelt ze dat we enerzijds teruggrijpen naar serene authenticiteit en anderzijds ongebonden buiten de lijnen kleuren. Twee uiteenlopende visies die volgens kleurenpaletten 'Serenity' en 'Infinity' een persoonlijke invulling krijgen.

Mieke Cops: "Terwijl het buiten woelt van politieke verdeeldheid, terroristische aanslagen en ongelijkheid versterkt ons vertrouwen dat we zelf een verschil kunnen maken. Dat uit zich in ons interieur waarmee we een wereld creëren die wij graag zien.

Serenity brengt concentratie terug
Wie door alle veranderingen verlangt naar rust en een "less-is-more"-mentaliteit, is gebaat bij het Serenity-keurenpalet. Het erkent de nood om het multitasken in te ruilen voor concentratie. Denk hierbij aan kleuren die linken naar de natuur en elk een grijze ondertoon hebben. Donkere tinten en pastels worden gemixt en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw.

De Serenity-gedachte uit zich in een interieur waarin we via kleuren een comfortabel, verzadigd gevoel nastreven. Donkere tinten en pastels worden gemixt en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw: kleuren die linken naar de natuur, maar elk een grijze ondertoon dragen. “Dat zorgt voor de nodige kalmte, leidt niet af en accentueert het licht in de kamer . De kleuren passen bij gerecycleerde en/of natuurlijke materialen zoals hout, metaal of leer. In combinatie met felgekleurde meubels leven de grijzige muren op en krijgt de ruimte energie”, aldus Mieke.

Infinity: felle kleuren zorgen voor verandering
Aanhangers van verandering gooien oude concepten overboord en kleuren buiten de lijntjes. Letterlijk. Door zichzelf en de omgeving opnieuw te definiëren, vinden ze andere manieren van leven én van het inrichten van de woning. Dat is wat het Infity-kleurenpalet symboliseert. Het laat toe om de norm tegen te spreken met felle, luxueuze tinten: vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood en limoengroen spannen de kroon.

Infinity laat je een eigen stijl ontwikkelen. Het kleurenpalet bestaat uit constrasterende kleuren en legt opvallende accenten. We durven buiten de lijntjes te kleuren met felle, luxueuze tinten: vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood en limoengroen spannen de kroon. “Zolang het uitgesproken is met veel creativiteit en kracht, kan je volgens het Infinity-principe niets fout doen. Het palet zal vooral jonge mensen bekoren, want die snakker ernaar een eigen stijl te ontwikkelen en zichtbaar te zijn. Ik verwacht energieke, contrasterende kleuren op plaatsen waar je echt het niet verwacht”, aldus Mieke.


We kunnen er niet omheen: groen is dé trendkleur van 2017. Bankstel, lamp, kussen of vaas? Het is groen, groen en nog eens groen. Geef snel en gemakkelijk een interieur-update aan een ruimte met de verschillende groentinten van het krijtverfmerk Amazona. Groener wordt het niet, want deze verf is 100% biologisch afbreekbaar. Geen enkel ander krijtverfmerk op de Nederlandse markt mag dit claimen. Kies voor jouw interieur dus voor de groenste verf van 2017.

3 x groen, 3 x anders
Amazona heeft 20 met de hand gemengde feel-good kleuren in het assortiment, waaronder meerdere groentinten. Met elke kleur zet je een andere stijl weg. Al zorgt de minerale basis van de verf altijd voor een zachte sfeer in de ruimte. Snel resultaat
Zin gekregen in een restyling maar geen trek in een project dat meerdere dagen in beslag neemt? Met Amazona schilder je muren, inclusief stucwerk of behang, vaak in één keer over. Voorbehandelen is niet nodig. En ook je meubels of accessoires voorzie je binnen de kortste keren van een nieuw jasje, zonder dat je deze eerst hoeft te schuren of gronden. En omdat de verf niet ruikt of schadelijk is, kun je gerust binnenshuis aan de slag. Verfspetters poets je gemakkelijk weg met water en de lege verfemmer mag gewoon in de prullenbak.

Mocht je nog twijfelen: Amazona is niet duurder dan andere verfmerken uit dezelfde kwaliteitsklasse. Voor 0,75 L betaal je € 26,95. Dan is de keuze toch snel gemaakt?

Woman on a mission
Amazona krijtverf wordt op de markt gebracht door de Nederlandse interieurstyliste Christel van Bragt. Christel is ‘a woman on a mission’ en pleit voor een milieubewuster gebruik van verf in ons interieur. Want waarom kiezen voor een vervuilende verf als het ecologische alternatief zoveel beter is?


Ontdek ieder seizoen de nieuwste colourmoods van onze trendwatchers: gespot op de internationale designbeurzen en catwalks en doorvertaald naar de meest actuele interieurtrends met Trend Corner van Wijzonol. Recent geïntroduceerd: “Buiten Guur, Warmte Binnen” en “Realisme & Surrealisme; Dromen & Fantasie”.

Trend Corner: Buiten Guur, Warmte Binnen
In het najaar profiteren we optimaal van het contrast tussen koud en guur weer buiten en de comfortabele warmte binnen. Dat vertaalt zich in een spannend combinatie van koele, vergrijsde tinten met warme gloedvolle kleuren. Warme, poederige roze tonen zorgen voor vernieuwing in het interieur. All over toegepast of als accent bij donkere historische nuances van paars-roden, natuurlijke groenen of stadse neutralen. Dit thema is vertaald in 3 uiteenlopende colourmoods:

Botanische Herfst
Maak van je huis een binnentuin waar het weer geen vat op heeft! We zoeken continue de verbinding met de natuur en in de herfst halen we buiten naar binnen.

Mysterieus & Romantisch 

Buiten is het guur en koud, binnen omringen we ons met sfeer, schoonheid en warmte. We verzamelen bijzondere schatten en etaleren die bij elkaar in een mix van klassiek, romantisch, vintage en modern. Stadse Neutralen 

De inspiratie voor dit kleurpalet vindt zijn oorsprong in de stad: het zink van de daken, metaal en hout kleuren, de grijzen en bruinen van beton en bakstenen, de schittering van gebouwen en nat asfalt.

Trend Corner: Realisme & Surrealisme; Dromen & Fantasie
Kenmerkend aan trends is dat bijna paradoxale elementen samensmelten. Romantiek met strak, modern met vintage, realiteit met surrealisme en sprookjes. Geometrische vormen en vlakverdelingen, gecombineerd met vintage meubelen, romantische bloemen in het behang, op een poster of als een echt boeket. Juist de mix van dit alles maakt het spannend. Dat geldt dus ook voor kleur en daarom gaan we in 2017 verder met het combineren van warme tonen met vergrijsde tinten in diverse schakeringen.

Vintage & Fantasie 

Een gedurfde en creatieve mix van modern en vintage, van fantasie met zakelijk. Zeer eigentijds, zorgeloos en eigenzinnig. Maak een muur in fris geel als achtergrond voor cognackleurige leren of houten meubels.

Fris & Romantisch 

Moderne, frisse vertalingen van romantiek door de combinatie van strakke geometrische vormgeving van meubilair en accessoires met romantische zachte kleuren en accessoires. Zachte, warme pastels steken af tegen koele grijzen of worden bruusk doorbroken met bloedrood of zwart.


Maak van je huis een binnentuin waar het weer geen vat op heeft! We zoeken continue de verbinding met de natuur en in de herfst halen we buiten naar binnen. Het groen van bomen, gras en mos, de prachtige bruinen van herfstbladeren, en het loodgrijs van een stormachtige lucht zorgen voor bijzondere vernieuwing in huis, terwijl het buiten koud en donker wordt. Zonnig lindegroen op de muur, zeegroen voor accessoires en stemmig grijs als tegenhanger. Maak het speels met een toefje aards bruin, door vintage hout toe te voegen aan het interieur, of door een lambrisering in een contrastkleur te schilderen. Durf te mixen, zoek het spannende contrast op van vergrijsd groen tegenover energiek lindegroen. Grijsbruin samen met warm bruin, donker vergrijsd groen tegenover fris groen. Mix met doorleefd hout en matglanzend staal. Breng industriële elementen samen met verfijnde etnische invloeden, krachtig en robuust komt samen met frêle en verfijnd. Juist die verschillen zullen het beste in elkaar naar boven halen.

Bron Wijzonol

 

 

Buiten is het guur en koud, binnen omringen we ons met sfeer, schoonheid en warmte. We verzamelen bijzondere schatten en etaleren die bij elkaar in een mix van klassiek, romantisch, vintage en modern. Een bonte verzameling van tijden en stijlen in een verrassende mix van vitrine kastjes, schilderijtjes, losse lijstjes, ‘souvenirs de voyage’ en verschillende dessins. Het maakt je nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Het kleurpalet toont een mix van vergrijsde oude foto’s en donkere vintage fluweelkleuren. Tegelijkertijd romantisch, mysterieus en sensueel. Schakeringen van warme roden, koraal/oranje, vergrijsd roze en grijsgroen in koele en warme schakeringen geven een donkere warmte aan de herfst. Accenten van een wat fellere fuchsia in bijvoorbeeld accessoires of een boeket bloemen geven ‘als een theatraal gebaar’ pit aan dit palet!

Bron Wijzonol

De inspiratie voor dit kleurpalet vindt zijn oorsprong in de stad: het zink van de daken, metaal en hout kleuren, de grijzen en bruinen van beton en bakstenen, de schittering van gebouwen en nat asfalt. De schier oneindige reeks neutralen van een stad. Hier en daar een toefje groen van mossige aanslag op steen geeft net wat levendige natuurlijkheid aan de neutralen. We mixen niet alleen met kleur, maar ook met verschillende stijlen: vintage, industrieel, klassiek, modern, geometrisch en ornamentaal. De, op het eerste gezicht, koele en harde kleuren worden verzacht door een knusse mix met zachte vachtjes en kussens. Tin en brons van machines en gereedschap zorgen voor verrassende mat-metallic accenten. Door gouden of zilveren accessoires toe te voegen wordt het stoer en glamoureus tegelijk! Zwart met wit blijft een klassieke combinatie, en daar voegen we houttinten aan toe om de warmte te blijven voelen.

Bron Wijzonol

 

Een gedurfde en creatieve mix van modern en vintage, van fantasie met zakelijk. Zeer eigentijds, zorgeloos en eigenzinnig. Maak een muur in fris geel als achtergrond voor cognackleurige leren of houten meubels. Zet koele grijzen en vintage vergrijsde groenen tegenover natuurlijk warm bruin en modern energiek geel. Speel met bloemen aan de muur of op de vloer. Accenten van zacht oranje benadrukken het vintage gevoel.

Bron Wijzonol

Moderne, frisse vertalingen van romantiek door de combinatie van strakke geometrische vormgeving van meubilair en accessoires met romantische zachte kleuren en accessoires. Zachte, warme pastels steken af tegen koele grijzen of worden bruusk doorbroken met bloedrood of zwart. Sprookjesachtige tinten van roze en zachte roden met een vleugje duister als een stoer en scherp randje aan die frêle liefelijkheid. Gemengde boeketten van bloemen in decoratieve vaasjes bieden de mogelijkheid van bijzondere kleuraccenten zoals oranje of hard rood bij roze.

Bron Wijzonol

 

Wees voorbereid op een seizoen vol kleur! Farrow & Ball onthult de trendkleuren voor het voorjaar van 2017. De kleuren van komend seizoen zijn gedrufd, subtiel en een tikkeltje dramatisch. De tinten Radicchio, Studio Green, Hay en All White luiden een nieuwe trend in qua kleurgebruik voor het interieur en laten zien dat we steeds zelfverzekerder worden in onze decoratie keuzes.

Combineer het tijdloze karakter van Hay en Studio Green of de sprekende toon van Radicchio met het hagelwitte All White om zowel moderne als klassieke interieurs weer te laten spreken, De vier kleuren voelen vertrouwd aan, maar zorgen voor verrassende effecten.

Radicchio
Met pijn in ons hart is het tijd om afscheid te nemen van de decoratieve trend vorig jaar: de roze tinten. Komend seizoen zien we namelijk een geleidelijke overgang naar meer sprekende, karaktervolle rode tinten zoals Radicchio. Deze complexe kleur met een blauwe ondertoon heeft een uitbundige, romantische en sensuele uitstraling. Radicchio combineert prachtig bij minimalistische grijstinten zoals Mole's Breath, Purbeck Stone en Ammonite, en zorgt voor meer impact en diepte in het interieur. Radicchio heeft altijd de dominante factor in dit kleurenpalet, de grijstinten zorgen voor een balans waardoor de ruimte zacht en comfortabel blijft aanvoelen. Studio Green
Haal buiten naar binnen door de botanische kleur Studio Green te gebruiken in jouw interieur, in plaats van een van de bekende donkergrijze tinten. Een tint met een stijlvolle klassieke uitstraling die ook in die moderne interieurs uitstekend tot recht zijn komt. Deze stemmige kleur weerspiegelt de natuur op een elegante manier, vooral in combinatie met crémekleurige tinten zoals New White, Farrow's Cream en Pointing. Een kamer geschilderd in Studio Green is een ware oase van rust en sereniteit. De kleur, die zowel een esthetisch als een geruststellend karakter heeft, geeft het interieur een sfeer van harmonie en geborgenheid.

Hay
De ingetogen kleur Hay voelt zacht en vertrouwd aan. Het bescheiden uiterlijk van deze tint creëert een zachte sfeer in ruimtes. De kleur is niet heldergeel van aard, maar heeft in fel licht wel speelse, antieke uitstraling met een groene ondertoon. Reis terug in de tijd door Hay te combineren met de tinten Oval Room Blue of Setting Plaster en roep herinneringen op van interieurs uit de jaren '50. Gebruik de tint Wimborne White als een warme, neutrale tegenhanger op het plafond. Deze kleurencombinaties zorgen voor een eclectische uitstraling, een waar iedereen zich snel in thuis voelt.

All White
Er is geen tint zo zuiver als All White. All White bezit geen pigment en geeft het interieur een minimalistische uitstraling die fris maar niet kil of hard overkomt. De essentie van deze look ligt in het creëren van een rustgevende, ontspannen sfeer door verschillende wittinten te combineren. Great White, Cabbage White en Strong White verschillen onderling subtiel van kleur en geven, combinatie met All White, interieurs een verrassend decoratief tintje. Deze tinten zijn eveneens schitterend als achtergrond voor zowel kunstwerken als natuurlijke materialen.

De vier kleuren zijn gemaakt op dezelfde manier als de andere verfproducten van Farrow & Ball; met het gebruik van uitsluitend de beste ingrediënten en hoogwaardige pigmenten. De producten, verkrijgbaar in breed assortiment aan duurzame finishes voor binnen en buiten, bieden een presentatie van topkwaliteit en een ongeëvenaarde diepte van kleur.


De dagen worden korter en de avonden langer: het is tijd voor nieuwe inspiratie en om afscheid te nemen van de zomermaanden. Farrow & Ball licht 4 kleuren uit die dit seizoen onmisbaar zijn. De nieuwe trendkleuren sluiten naadloos aan op de delicate neutralen en aardetinten van het voorjaar 2016.

De kleuren Setting Plaster, Mahogany, Ichyra Blue en Shadow White weerspiegelen een verandering in de manier waarop we onze woningen tegenwoordig inrichten: zachtere aardetinten met roze nuances en donkere tinten die afwijken van de kleuren die we gewend zijn. De vier trendkleuren hebben een complexe samenstelling, maar creëren warme interieurs. Setting Plaster® Setting Plaster kan gezien worden als traditionele rozetint, maar de naam weerspiegelt de kleur echter op een doeltreffende manier en geeft ruimtes een nonchalante, ongeforceerde uitstraling. Deze relaxte kleurbenadering straalt zekerheid en rust uit, terwijl het subtiele en luxueuze karakter behouden blijft. De kleur onderscheidt zich van ‘zoete’ rozetinten en creëert een mooie, antieke sfeer.

Voor een tijdloze look combineert Setting Plaster prachtig bij de bescheiden tint Dimity op houtwerk en plafonds, of bij Tallow voor een frisse uitstraling. Om het subtiele karakter extra te benadrukken combineer Setting Plaster met een diepe kleur zoals Tanner’s Brown als accent op meubilair of vloeren. Mahogany®
Mahogany is een stijlvolle, elegante kleur die zowel stabiliteit als nostalgie uitstraalt. De van oorsprong traditionele kleur, is steeds vaker te zien in moderne woningen en wordt gebruikt als alternatief voor warme grijstinten. De kleur creeert een betoverende sfeer in ruimtes met weinig natuurlijk licht of met computerschermen of tv's. Gebruik deze tint die de natuurlijke nuances van Mahoniehout op een prachtige manier weerspiegelt, in combinatie met Oxford Stone op houtwerk en Joa's White op het plafond voor een eigentijds interieur. Voor een moderne look is de opvallende kleur Brassica de perfecte match voor Mahogany.

Inchyra Blue®
Inchyra Blue werd oorspronkelijk ontwikkeld als een kleur die mooi combineerde bij de stemmige sferen van het Schotse landschap. Deze complexe, enigszins rokerige tint is een verademing in vergelijking tot koelere grijstinten. De kleur, die zowel als grijs of blauw gezien kan worden, past uitstekend in moderne en klassieke interieurs. Het traditionele karakter van Inchyra Blue is een prachtige combinatie met de schemerige tint Bone op plafonds en houtwerk of bij het bescheiden Light Blue, of combineer Inchyra Blue met de sprekende kleur Vardo voor een flamboyante look.

Shadow White®
Neutrale kleuren zijn en blijven populair in frisse, ongecompliceerde interieurs. Shadow White is een met schaduw overspoelde witte tint. De kleur heeft een zachte, rustgevende uitstraling. Het melancholieke karakter van deze tint past goed in moderne interieurs, vooral omdat de kleur geen 'gele' ondertoon heeft, maar wel de koele eigenschappen van een moderne grijstint. Combineer Shadow White met de donkere tinten Shaded White of Drop Cloth op houtwerk en vloeren om de zachtheid van de natuur te weerspiegelen.


Er zijn meer dan duizend mogelijkheden wanneer het gaat om het verven van de muren. Wij laten ons inspireren door woonmagazines en foto's op het internet bij het kiezen van een leuke kleur op de muur. Waar wij soms niet bij stilstaan is dat kleuren wel degelijk invloed hebben op de sfeer en op onze stemming. Daarom is het goed je te verdiepen in de invloed de iedere kleur met zich meebrengt. Op deze manier weet je ook het beste welke kleuren je eventueel het best kunt combineren of juist moet vermijden.

Blauw
Vanzelfsprekend is blauw de kleur van de lucht en dit brengt een rustig gevoel met zich mee. Om deze reden zie je dat veel slaapkamers en werkkamers blauw geverfd zijn. Zeker in kamers waar veel licht binnenvalt kan blauw een uitstekende optie zijn. Je zult merken dat je veel beter tot rust komt en veel geconcentreerder bent. En dit allemaal door een ander kleurtje op de muur.

Groen
Net zoals blauw is groen een kleur die rustgevend werkt. Echter oogt groen minder koel en gebruikelijk als blauw op de muren. Je zit dan ook niet veel woonkamers of slaapkamers met groene muren. Wat je echter wel goed kunt doen is groene accenten gebruiken in kamers waar je rust wilt creëren. Denk hierbij aan groene decoraties of gordijnen waar groen in zit verwerkt.

Geel
Geel is de kleur van gezelligheid en deze kleur kan een kamer opfleuren als geen enkele andere kleur. Als het ware creëer je het warme gevoel van de zon in je eigen woning. Kijk echter goed uit met welke tint van geel je kiest. Erg hard geel kan een kamer er veel te surrealistisch uit laten zien waardoor de sfeer in één keer omslaat. Kies dus voor zacht geel dat prettig oogt. Je zult merken dat het gevoel van gezelligheid langer blijft hangen.

Rood
Rood kennen wij als de kleur van passie. Dit houdt niet alleen romantiek in, maar ook agressie. Het is een kleur die onze hersenen constant stimuleert. Dit kan erg afleiden en zelfs een onrustige sfeer creëren. Werk dus niet met teveel rood in een ruimte. Maar rode accenten of versieringen kunnen een kamer een zekere boost geven zoals geen andere kleur dat kan.

Zwart
Hoe donkerder de kleur hoe kleiner een ruimte zal aanvoelen. Daarom zul je ook weinig kamers zien met zwarte muren. Deze kleur is echter wel geschikt voor het verbergen van onevenheden en het creëren van contrasten. Er kan dus wel met deze kleur gespeeld worden om een mooi contrast te creëren. Denk bijvoorbeeld aan zwarte tegels boven het fornuis of in de badkamer. Door de donkere kleur voelen de keuken en badkamer schoner en strakker aan omdat vuil minder zichtbaar zal zijn.

Wit
Tot slot hebben we wit. Dit is een neutrale kleur waar wij ons het meest veilig bij voelen. Het reflecteert zonlicht het beste waardoor een ruimte groter en lichter aan zal voelen. Niet alleen is wit fris en helder. Het is ook nog eens het beste te combineren met andere kleuren waardoor het interieur makkelijker samen te stellen is.

Handige tips

- Voor de schilderwerken zelf uit en bespaar op kosten van een schilder
- Kies de juiste kleur op basis van je interieur en persoonlijkheid

- Behandel een vochtige muur eerst met muurvoorstrijk

- Bewaar de kwasten in de verf als je de volgende dag weer schildert


Met de vier kleurtrends speelt Histor in op de verschillende ontwikkelingen. Kies bijvoorbeeld voor pure tinten die rust geven in je hectische leven of juist voor intense, krachtige tinten die je creatieve energie laten stromen Alle Histor trendkleuren van 2017 zijn verkrijgbaar als Histor lak en Histor muurverf op de mengmachine in de bouwmarkt.

De Histor kleurtrends:Tijdloos ElegantPuurKracht en Natuurlijke Ruimte

Meer artikelen...