De cursus Bloemschikken van de LOI is voor iedereen die graag creatief bezig is met natuurlijke materialen en daarmee wil leren bloemschikken. Bijvoorbeeld om een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of familiefeest, op te fleuren met bloemstukken die helemaal naar je eigen smaak zijn. De cursus is bovendien een waardevolle aanvulling op de vakkennis van bijvoorbeeld weddingplanners of verkoopstylisten.

Bloemschikken is het ontwerpen van werkstukken met organische (bloemen, blad, takken, mos) en andere materialen (metaal, steen, glas), tot een aantrekkelijke compositie. Ben jij dol op bloemen en graag creatief bezig? Dan is de cursus Bloemschikken echt iets voor jou! Tijdens de cursus leer je werken met bloemen, planten en andere natuurlijke materialen. Ook hout, touw of papier kunnen prima tot hun recht komen in een bloemstuk. Jouw gevoel voor kleur en vorm kun je gebruiken als inspiratie voor prachtige creaties, zo doe je jezelf of anderen een groot plezier met jouw hobby. 

Aan de hand van foto’s, illustraties en filmpjes krijg je stap voor stap de diverse technieken onder de knie. Het materialenpakket dat je bij deze cursus krijgt, bevat alles wat je nodig hebt om echte blikvangers te creëren.

De cursus Binnenhuisarchitectuur is een goede keuze voor iedereen die gevoel voor stijl heeft en creatief en origineel is. Deze cursus binnenhuisarchitectuur is een aanrader als je anderen een professioneel advies wilt kunnen geven op interieurgebied. Ook als je beroepsmatig al te maken hebt met interieurs en je kennis op peil wilt brengen, is de cursus Binnenhuisarchitectuur een goede keuze.

Het inrichten van een (woon)ruimte gaat veel verder dan het uitkiezen van de meubels die je mooi vindt. Binnenhuisarchitectuur is een vak. Een vak dat veel vraagt van je creativiteit en deskundigheid. Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur leer je wat er allemaal bij komt kijken. Je bouwt stap voor stap aan je tekenvaardigheid, je technische inzicht en je ontwerpkennis. Tijdens de cursus ga je meteen zelf aan de slag. Met uitdagende praktijkopdrachten ontwikkel je je creativiteit en je vaardigheden. 

Je leert hoe je een goed doordacht interieurontwerp maakt en maakt uitgebreid kennis met het ontwerpproces. Je leert alles over stijlen, trends en sfeer. Ook komen bouwkundige constructies die nodig zijn om je ontwerpen te realiseren aan bod. Zo ben je na afloop van de cursus uitstekend in staat om op professionele wijze je eigen huis of bedrijfsruimte in te richten of om anderen hierbij advies te geven. Kies voor de cursus Binnenhuisarchitectuur met of zonder digitaal interieurtekenen, je studieduur wijzigt afhankelijk van je keuze.

Kijk jij graag naar woonprogramma’s? Struin je regelmatig door woon- en lifestylewinkels op zoek naar leuke items voor in huis? Dan is deze creatieve cursus echt iets voor jou! Of je je huis nou een compleet nieuwe sfeer wilt geven, of praktische oplossingen zoekt voor bepaalde woonproblemen, met de cursus Interieurontwerpen en –styling doe je alle kennis op om je eigen huis óf dat van anderen smaakvol en praktisch in te richten. Ook als je beroepsmatig te maken hebt met interieur en je kennis verder wilt verdiepen, is deze cursus een aanrader. 

De LOI-cursus Interieurontwerpen en –styling is de ideale keuze voor iedereen die graag met interieur en styling bezig is of anderen advies wil kunnen geven op interieurgebied. Wil je van je huis of kantoor een sfeervol geheel maken, een bepaalde uitstraling creëren of een interieur dat helemaal past bij de bewoners? Dan is deze interieurontwerpen en –styling cursus een aanrader. De cursus Interieurontwerpen en –styling besteedt aandacht aan interieurstijlen en het inrichten van een interieur waarin alles klopt. Na afloop van de cursus Interieurontwerpen en –styling heb je kennis opgedaan waar je je leven lang iets aan hebt. Ook zul je ontdekken dat je, door je deskundigheid, meer plezier zult beleven aan je eigen interieur!

De cursus Eigen interieurontwerpbureau starten is een aanrader voor iedereen die vanuit een eigen interieurontwerpbureau opdrachten wil aannemen en ontwerpen wil maken voor het hele huis. Heb je gevoel voor stijl en ruimtes, ben je creatief en origineel? Dat is een uitstekende basis voor deze unieke cursus. Na afloop kun je als interieurontwerper professioneel advies geven op interieurgebied en de wensen van opdrachtgevers vertalen naar sprekende interieurontwerpen. 

Na deze opleiding kun je vrij de aanduiding interieurontwerper, binnenhuisontwerper of -designer gebruiken. De titel (interieur)architect en de aanduiding binnenhuisarchitect zijn wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. 

Het ontwerpen van een interieur is een vak apart. Er komt nogal wat bij kijken: creativiteit, ruimtelijk en technisch inzicht, gevoel voor stijl, tekenvaardigheid… Niet zo verwonderlijk dat dit vaak wordt uitbesteed aan specialisten. Wil je jezelf in de markt zetten als zo’n specialist? Dan is de cursus Eigen interieurontwerpbureau starten de perfecte keuze. Tijdens deze praktijkgerichte cursus – met veel inspirerende opdrachten – leer je een goed doordacht interieurontwerp maken, dat ook nog te realiseren is. Bovendien is er aandacht voor belangrijke ondernemersvaardigheden. Na afloop heb je alles in huis om vol vertrouwen een professionele interieurontwerpbureau te beginnen.

Wil je je huis makkelijker kunnen verkopen of lijkt het je leuk om vrienden en familie te adviseren bij de verkoop van hun huis? En ben je geïnteresseerd in styling en interieur? Kies dan voor de creatieve cursus Verkoopstyling! In zes maanden tijd kom je alles te weten over de indeling, functionaliteit en inrichting van een woning. Zo leer je hoe je elke ruimte van je huis optimaal presenteert en wat voor effect kleur en verlichting hebben. Na afloop van deze cursus heb je alles in huis om je woning verkoopklaar te maken!

Voor wie is de cursus Verkoopstyling bestemd
Deze cursus is een aanrader voor iedereen die zijn huis snel en tegen een goede prijs wil verkopen. Ook als je het leuk vindt om anderen advies te geven op dit gebied is deze cursus een goede keuze. Overweeg je om van verkoopstyling je beroep te maken, maar twijfel je nog of het echt iets voor je is? Dan is deze cursus een goede kennismaking. Deze cursus vormt een prima opstap voor de professionele cursus Vastgoedstylist. Je kunt dan een verkort traject volgen.

Lees meer over de cursus verkoopstyling, bestel direct een brochure of schrijf je in.

Of u nu in een villa woont of in een rijtjeshuis, in een appartement of een flat, elke woning kunt u straks omtoveren tot een omgeving die alles heeft wat u wenst. U crëert de woonsfeer die bij u past. Voor een smaakvol binnenhuis hoeft u beslist geen dikke beurs te bezitten. Uw persoonlijke leraar, zelfstandig architect van beroep, brengt u de fijne kneepjes bij. Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur groeit uw creativiteit en gaat een wereld vol ideeën voor u open! Vraag hier geheel vrijblijvend de gratis studiegids aan.

Binnenhuisarchitectuur: praktisch en verrassend U begint met een korte inleiding over de geschiedenis van het wonen en maakt kennis met vele interieurstijlen. Vervolgens leren we u ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten. Hierbij vindt u een handig overzicht waarin vele duidelijke symbolen (voor objecten en materialen) zijn afgebeeld die u nodig heeft bij het tekenen van plattegronden. Zo legt u de basis voor de lessen waarin uw schaaltekeningen een ruimtelijke dimensie krijgen.

Nu kijkt u misschien soms vol bewondering toe hoe een bekende interieurstylist op televisie in een paar ogenschijnlijk simpele bewegingen een ruimte vastlegt op papier. U kunt dat straks zelf ook! Leuk en praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele houten steensoorten. In de cursus Binnenhuisarchitectuur wordt nog eens extra ingegaan op de mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk, etc.), de wand (o.a. speciale bespanningen), het plafond, de ramen (gordijnen, lamellen, etc.) en de afwerking van meubelen.

Uw eigen sfeer bepalen
U leert "spelen" met ruimtelijke elementen en rekening houden met looplijnen. Sfeerbepalende elementen krijgen ruim de aandacht in de boeiende cursus binnenhuisarchitectuur. De stijl van uw meubilair, de materiaalkeuze en het kleurgebruik (echte sfeermakers!) én natuurlijk de verlichting worden uitgebreid behandeld. Met verlichting kunt u op veel verrassende manieren de sfeer in uw interieur bepalen. Maar liefst drie lessen worden aan verlichting besteed. Werkelijk alles komt u te weten. Veel meer dan u zich nu kunt bedenken!

Altijd inspiratie
Uw persoonlijke leraar biedt u de complete informatie die nodig is om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van uw huis te komen. Het lesmateriaal is voorzien van verhelderende illustraties waardoor u altijd voldoende voorbeelden ter inspiratie bij de hand heeft. Uitklapbare plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd wanneer u tijdens de laatste les een totaalontwerp gaat maken van een interieur. Net alsof u voor een echte opdrachtgever werkt!

Combinatiecursus Binnenhuisarchitectuur & Tuinarchitectuur
Veel cursisten volgen naast de cursus binnenhuisarchitectuur ook de cursus Tuinarchitectuur. Deze cursussen vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

Vraag de gratis studiegids aan