417
Miskoop blunders: Van oops naar ooh la la in je interieur
Gepubliceerd: 10-08-2023 Laatste update: 10-01-2024

Ken je dat moment? Je staat in die hippe woonwinkel, verliefd op dat prachtige vintage dressoir of die onweerstaanbare kandelaar, alleen om thuis te komen en te denken: "Waarom?!" In dit artikel staan we stil bij de charme en chaos van impulsieve interieuraankopen.

Waarom kopen we spullen die we eigenlijk niet nodig hebben?

Heb je ooit een betoverende vaas of een excentrieke lamp gekocht, alleen om je later af te vragen wat je in hemelsnaam dacht? We zijn allemaal wel eens bezweken voor de lokroep van een sprankelende woonwinkel of een onweerstaanbare online deal. Maar wat zit er achter die mysterieuze drang?" Waarom kopen we spullen voor ons huis die we eigenlijk niet nodig hebben (of willen)?

  1. Tijdschrift-ready homes: Die glossy interieurbladen en Pinterest-borden schreeuwen naar ons met hun perfect gestileerde kamers. We denken: "Als ik dit koop, ziet mijn woonkamer er net zo uit!"

    WIN-VLOERKLEED.png

  2. “Dit is zo uniek!”: Die handgemaakte vaas van een markt in Marrakech? Moeten we hebben! Maar past het in onze industriële stijl flat?

  3. Verkoop & korting verslaving: De rode prijskaartjes kunnen ogen bedriegen. 70% korting op een neonroze poef? Koopje! Maar past het eigenlijk wel bij de rest van je interieur?

  4. De ‘Feel-Homey’ aankopen: Soms willen we dat onze ruimte aanvoelt als een warme, knusse cocon. Dat kan resulteren in het kopen van de 10e sierkussen voor de bank.

Voorkomen dat je woonkamer verandert in een opslagplaats

Terwijl je door je woonkamer loopt, struikelend over de zoveelste decoratieve schaal of overbodig bijzettafeltje, vraag je je misschien af: hoe is het zo ver gekomen? Voordat je woonruimte begint te lijken op een aflevering van 'Hoarders', zijn hier wat tips...

  1. Visualiseer voor je koopt: Sluit je ogen en stel je voor waar het item in je huis zou gaan. Als je het je niet kunt voorstellen, laat het dan liggen.

  2. Beperk 'window shopping': Als je zonder doel door woonwinkels dwaalt, is de kans groter dat je met iets onnodigs thuiskomt.

  3. Stel een interieurbudget in: Bepaal maandelijks een bedrag dat je kunt uitgeven aan woningdecoratie. Als je budget op is, wacht dan tot de volgende maand.

  4. De "1 in, 1 uit" regel: Voor elk nieuw item dat je koopt, moet je iets anders wegdoen. Dit houdt je interieur in evenwicht en voorkomt overbevolking.

  5. DIY en Upcycling: Voordat je iets nieuws koopt, kijk eens rond in je huis. Kun je iets een nieuw leven geven door het een make-over te geven?

  6. Schakel een vriend in: Heb je die ene vriend(in) die altijd eerlijk is? Neem die mee als je gaat winkelen. Hij of zij zal je snel terug op aarde brengen bij twijfelachtige aankopen.

  7. Reflecteer op je stijl: Maak een moodboard van wat je echt wilt in je woonruimte. Dit kan je helpen om te voorkomen dat je items koopt die niet in je visie passen.

Het inrichten van je huis zou leuk moeten zijn, geen bron van spijt. Door met een duidelijke visie en wat voorzichtigheid te winkelen, kun je ervoor zorgen dat je woonruimte zowel stijlvol als authentiek blijft. En onthoud: soms is minder echt meer!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide