Als je je bestaande of nieuw aangekochte woning wilt gaan verbouwen heb je hiervoor wel de middelen nodig. Een verbouwing loopt al snel in de papieren en komt niet altijd uit qua moment. Zo kun je bij je woning geconfronteerd worden met achterstallig onderhoud of verborgen gebreken. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden hoe je verantwoord naar je doel toe kunt werken en de verbouwing kunt realiseren.

We geven je 5 opties hoe je je doel kunt verwezenlijken en je verbouwing kunt financieren.

  1. Spaargeld

Heb je voldoende spaargeld achter de hand is dit met de huidige lage spaarrente het meest voordelig om in te zetten en zo de verbouwing te betalen. Is de verbouwing in de toekomst gepland, gebruik de tijd om naar je doel toe te werken. Open bijvoorbeeld een nieuwe gratis spaarrekening met als specifiek spaardoel de geplande verbouwing.

  1. Nieuwe hypotheek met extra ruimte

Heb je een bestaande hypotheek waar binnenkort de rentevast periode oploopt kan het interessant zijn om een nieuwe hypotheek met extra bestedingsruimte af te sluiten met de huidige lage hypotheekrente. Zo profiteer je van lagere maandlasten en creëer je extra bestedingsruimte zonder dat dit maandelijks extra kost.

  1. Heropname binnen de bestaande hypotheek

Als je extra ruimte hebt binnen je bestaande hypotheek kun je zonder tussenkomst van de notaris de extra ruimte opnemen. Er wordt wel door de hypotheekverstrekker opnieuw getoetst of een en ander haalbaar is op de meest actuele normen en zal er eventueel een nieuw taxatierapport gemaakt moeten worden.

  1. 2de hypotheek afsluiten

Als je al een goede hypotheek hebt of wanneer het niet interessant is om de hypotheek over te sluiten kun je een 2de hypotheek afsluiten. Hiermee kun je tegen gunstige voorwaarden de verbouwing financieren. Hiervoor zal je wel opnieuw naar de notaris moeten om deze 2de hypotheek af te sluiten. Verder zal er getoetst worden door de hypotheekverstrekker als er voldoende overwaarde aanwezig is om deze 2de hypotheek af te sluiten.

  1. Consumptief krediet regelen

Betreft het een relatief kleine verbouwing dan kan een persoonlijke lening de beste optie zijn. Hier zal wel een hogere rente in rekening gebracht worden, maar zijn er geen afsluitkosten zoals taxatie en notariskosten. Daarnaast kan dit vaak al binnen 1 dag geregeld worden en is de rente in deze vorm ook gewoon fiscaal aftrekbaar.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Morres 2018
Superkeukens
Mandemakers
Voortman
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Mijn Bad
Design leuning

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen