Veel mensen in Nederland betalen te veel voor hun internet, bellen en televisie pakket. Dit is echter goed te begrijpen. Waar moet je nou op letten als je zoekt naar een voordelig pakket met internet, bellen en televisie? In deze blog zal ik de belangrijkste dingen die jij moet weten op een rijtje zetten.

Bellen
Eén van de meest gehoorde klachten bij een alles in 1 pakket is de vaste telefoonaansluiting. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een mobiel en is een vaste telefoonaansluiting overbodig geworden. Echter wordt die er bij veel alles in één pakketten nog steeds bijgeleverd. Veel telecomaanbieders vragen daar maandelijks een vergoeding voor die na een aantal jaar behoorlijk kan oplopen. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Kijk daarom goed of je een vaste telefoonaansluiting nodig hebt.

Televisie
Als het op internet en tv vergelijken aankomt kun je tegenwoordig kiezen tussen digitale en interactieve tv om commerciële zenders op te ontvangen. Veel mensen nemen onterecht aan dat interactieve tv een betere kwaliteit verschaft dan digitale tv. Dit is niet zo. De kwaliteit is over het algemeen hetzelfde alleen de mogelijkheden bij interactieve tv zijn groter. Zo kan je met interactieve tv programma’s terugkijken, pauzeren, live terugspoelen. Ook heb je vaak interactieve televisie nodig als je extra zenderpakketten wil aanschaffen zoals Fox Sports Eredivisie. Aangezien interactieve televisie wel een stuk duurder is dan digitale televisie doe je er goed aan om te kijken naar wat voor soort televisiekijker je bent. Als je weinig tot niet kijkt is het voordeliger om digitale tv te nemen.

Internet
In principe is internet heel makkelijk te beoordelen. Hoe meer MB je wilt, hoe duurder het wordt. Gebruik je veel apparaten, dan heb je meer MB nodig. In principe kun je de volgende vuistregel gebruiken. Voor elk elektronisch apparaat dat met het internet is verbonden heb je 4 MB nodig. Dus als je twee interactieve televisies, twee laptops en een smartphone hebt. Dan heb je dus minimaal 20 MB nodig om het allemaal soepel te laten verlopen. Er is niks zo vervelend als langzaam internet. Daarnaast is enkel internet vergelijken ook verstandig om te doen.

Kortom, het is bij internet en tv belangrijk dat je kijkt naar je eigen behoeftes. Daarnaast zijn er nog wat handige algemene tips om ervoor te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan.

Kijk goed of je een eventuele korting hebt. Veel droompakketten proberen je te lokken met een goedkope actie. Je krijgt bij een jaarcontract het pakket de eerste drie maanden voor 25 euro, maar je bent na die periode 65 euro per maand kwijt. Daarnaast is het ook handig te kijken hoeveel tv aansluitingen je krijgt. Bij de meeste abonnementen krijg je er maar één en moet je voor één extra bijbetalen.

Als je op jezelf woont of een gezin hebt met kinderen, zijn goede woonverzekeringen belangrijk. Schade kan zich op de meest onverwachte momenten voordoen en het is vervelend als je daardoor te maken krijgt met een hoge kostenpost. Dit voorkom je door het afsluiten van de juiste woonverzekeringen. Welke verzekeringen zijn op jou van toepassing en beschermen je tegen de nodige risico's?

Opstalverzekering onmisbaar voor een koopwoning
Heb je een huis gekocht, bijvoorbeeld een hoekwoning of villa? Dan is het van belang om je woning te verzekeren. Met een opstalverzekering verzeker je alles dat aard- en nagelvast zit aan het huis. Dit betekent dat je spullen in huis niet onder dekking vallen van een opstalverzekering. Hiervoor dien je een inboedelverzekering af te sluiten. Woon je in een appartement? Dan is de opstalverzekering hoogstwaarschijnlijk geregeld via de Vereniging van Eigenaren.

Verzeker je spullen in huis met een inboedelverzekering
Mensen hebben vaak meer spullen in huis dan ze denken. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou. Belangrijke spullen in huis zijn onmisbaar bij het inrichten van je huis. Denk bijvoorbeeld aan je bank, een keukentafel, maar ook je televisie en laptop. Bij water-, storm-, brand- of inbraakschade kan je inboedel ontvreemd of beschadigd raken. Een inboedelverzekering beschermt je tegen de kosten die dat met zich meebrengt.

Probleemloos je woonlasten blijven betalen
Natuurlijk denk je liever niet na over werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, maar toch kan het ook jou overkomen. Je kunt je hiervoor beschermen met de zogenaamde woonlastenverzekering. Dit betekent dat je je woonlasten gewoon kunt blijven betalen, ook als je werkloos wordt of arbeidsongeschikt raakt.

Vergelijk en bespaar op woonverzekeringen
Wil je zorgeloos genieten in het huis waar je woont? Kies dan voor een woonverzekeringen met een uitstekende dekking. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de toekomst in geval van schade. Vergelijk de diverse verzekeringen op premie, dekking en voorwaarden en kies voor de woonverzekeringen die het beste aansluiten op jouw woonsituatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Independer.nl


Als starter op de woonmarkt kun je tegenwoordig bijna geen huis meer kopen, zonder eigen geld in te brengen. Gelukkig zijn er soms ouders die bij kunnen springen, al is ‘Pa, ma kan ik 20.000 euro van jullie lenen?’ is niet een heel makkelijk gesprek.

ABN Amro heeft daarom de beste speechwriter ter wereld weten te strikken, die je gaat helpen met een prachtige speech om je ouders te overtuigen dat je hen nodig hebt bij het realiseren van jouw droom - een eigen huis.

Dr. Clarence B. Jones schreef de wereldberoemde ‘I have a dream’ speech van Martin Luther King. Deze inmiddels 85-jarige held rockt, zoals-ie het zelf zegt, nog elke dag het keyboard van zijn laptop. Kijk wat hij voor jou kan betekenen op http://abn.com/speechservice