Zonnepanelen: steeds meer woningen zijn ermee uitgerust, en dat heeft zo zijn redenen. Zonnepanelen zijn een revolutionaire ontwikkeling binnen de energiesector, juist omdat er haast gratis stroom mee kan worden opgewekt en dat op een duurzame manier. Energie en stroom zijn tegenwoordig immers allesbehalve goedkoop, en fossiele brandstoffen zoals olie of aardgas worden steeds schaarser. Zonnepanelen zijn als het ware de reddende engel voor de maatschappij, die altijd op zoek is naar goede alternatieven.

Wat houden zonnepanelen nu precies in, en waarom is hoog rendement zonnepanelen kopen zo interessant? De voordelen van een dergelijke investering zijn erg uitgebreid, en wat meer informatie daarover is dan ook belangrijk.

Hoog rendement zonnepanelen


Steeds meer particulieren gaan zonnepanelen kopen. Dergelijke panelen worden op het dak geplaatst, waar ze in direct contact staan met zonlicht. Dit licht wordt opgevangen door de zogenaamde zonnecellen, die het via een ingewikkeld proces in stroom gaan veranderen. Het resultaat? Energie voor de hele woning, waardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en elektriciteit drastisch verlaagd kan worden.

Zonnepanelen zijn er in verschillende formaten en soorten, maar kiezen voor hoog rendement zonnepanelen is hoe dan ook de beste beslissing. Het gaat immers om een investering waar je als gebruiker nog meer uit kan halen. Het zonlicht wordt op een zo efficiënte manier gebruikt om stroom op te wekken, en de energie die niet meteen gebruikt kan worden, wordt opgeslagen voor later. Het hoge rendement dat dergelijke zonnepanelen garanderen, maakt ze tot een van de populairste investeringen van vandaag.

Duurzaam leven én besparen dankzij zonnepanelen


Zonnepanelen kopen maakt het dus mogelijk om voor minder geld energie en stroom op te wekken. De technologie die hierbij te pas komt is erg ingewikkeld, maar iedereen weet dat het een van de meest efficiënte manieren is om stroom en energie te verkrijgen in een woning of pand. Deze kan immers overal voor gebruikt worden: van het aandrijven van de boiler tot de oven en de wasmachine. Het spreekt dan ook voor zich dat men met hoog rendement zonnepanelen heel wat kan besparen op de lange termijn. De elektriciteitsrekening zal veel lager liggen (aangezien een deel van de behoefte door de panelen wordt opgevangen), wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Maar het gebruik van zonnepanelen brengt nog een ander voordeel met zich mee. Zo baten niet enkel gezinnen en hun woningen, maar ook de natuur bij de installatie van zonnepanelen. Steeds meer mensen rekenen op zonnepanelen om aan hun energiebehoefte te voldoen, waardoor fossiele brandstoffen minder in gebruik raken. En dat zijn nu precies de brandstoffen die zo zeldzaam zijn geworden en de ontginning waarvan het milieu alleen maar beschadigt. Niet enkel voor hen die dus willen besparen, maar ook voor mensen die aan de instandhouding van het milieu willen bijdragen, zijn zonnepanelen een waardevolle investering.

Zonnepanelen afgestemd op de woontrends


Zonnepanelen zijn dan wel vooral functioneel, en ze moeten natuurlijk in de eerste plaats efficiënt zijn en stroom opwekken, dat wil niet zeggen dat ze niet bij de woning kunnen passen op het vlak van uitstraling. Afhankelijk van de woontrends zijn er immers verschillende types zonnepanelen verkrijgbaar, zodat ook de stroomvoorziening van de woning bij de stijl van het huis past. Het zou immers jammer zijn als de zonnepanelen de uitstraling van de woning teniet zouden doen.

Tal van aanbieders verkopen zonnepanelen die perfect zij afgestemd op bepaalde woningen. Zo zijn er modellen die beter passen op een plat dak, terwijl andere dan weer specifiek voor schuine daken zijn gemaakt. Het gaat natuurlijk nog altijd om een functionele investering, die vooral moet presteren. Erg veel variatie en mogelijkheden op het vlak van stijl zijn er dus niet echt.

Hoog rendement zonnepanelen kopen is echter al een woontrend op zich. Een woning die met zonnepanelen is uitgerust op het dak staat tegenwoordig voor duurzaam leven, en dat is een van de populairste trends die er zijn. Steeds meer mensen gaan immers op zoek naar maatregelen om te besparen en milieuvriendelijker te leven - en daar is hoog rendement zonnepanelen kopen het perfecte voorbeeld van. Zonnepanelen kopen hoeft dus niet enkel een functionele zaak te zijn: duurzaam wonen is een trend, en dat maakt een dergelijke investering alleen maar nog interessanter.

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een overkapping of een veranda te bouwen in de tuin? Een terrasoverkapping is het verlengstuk van de woning. Je kunt er het hele jaar gebruik van maken. Indien je zelf een veranda of overkapping gaat bouwen is een goede voorbereiding het halve werk. Met enige ervaring en klustips op Internet bouw je zelf de overkapping van je dromen. Naast het bepalen van de plek van de overkapping en het bepalen van de maten, is het aan te raden om informatie in te winnen over welke houtsoorten geschikt zijn. Natuurlijk wil je jarenlang plezier hebben van de terrasoverkapping, maar ook een mooie uitstraling is een voorwaarde waar de overkapping aan moet voldoen. Wil je een overkapping met een lange levensduur en een sfeervolle uitstraling? Kies dan voor douglas hout of lariks Douglas hout. Dan weet je zeker dat je jarenlang kan genieten van de tuin onder een prachtig prieel. Waar wacht je nog op? Douglas hout en andere houtsoorten, bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online bij bijvoorbeeld www.houthandelonline.nl. Houthandelonline is dé groothandel voor particuliere en zakelijke klanten. Hier vindt u al het benodigde hout voor het bouwen van een overkapping of een ander bouwproject.

Douglas hout: een populaire verrijking voor de tuin
De afgelopen jaren is douglashout enorm in populariteit toegenomen. Grotendeels komt dit door de warme uitstraling van het hout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht, verkleurt deze tint naar een oranje tot geel bruine gloed. Deze warme uitstraling is juist zo geliefd. Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping, maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Houthandelonline beschikt over een ruim assortiment douglashout. Allerlei soorten die nodig zijn om houten tuinprojecten te kunnen bouwen, zoals bijvoorbeeld Zweeds Rabat of geschaafd Douglas hout. Ook als je op zoek bent naar hardhout, eikenhout en plaatmateriaal, als multiplex voor buiten is dit de ideale groothandel. Welke houtsoort je ook zoekt, je vindt het bij Houthandelonline! Vanuit het hoofdkantoor in Wognum leveren wij aan klanten in heel Nederland.

Duurzaam hout
Hoe duurzamer douglas is, hoe langer het onbehandelde hout ook goed blijft in de buitenlucht. Door droging wordt het hout nog sterker en harder. Er zijn drie soorten Douglas hout die onbehandeld kunnen blijven, zonder dat het hout snel haar prachtige, natuurlijke, warme uitstraling verliest. Wil je Douglas laten vergrijzen? Dan raden wij aan om voor één van deze drie soorten te kiezen. Douglas hout van de Lariksspar is Europees naaldhout en van nature al hard. Onbehandeld lariks Douglas hout gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Voor het bekleden van de gevel zijn de bekende rabatdelen heel geschikt. Als deze potdekselplanken van de Western Red Cedar spar afkomstig zijn, heb je daar wel 15 tot 25 jaar plezier van. Tot slot bestaat er nog een Douglas soort met duurzaamheidsklasse 1. Dit hout, genaamd Azobe, blijft 25 jaar of langer goed en wordt vooral toegepast voor beschoeiingen of funderingen.

Zelf een overkapping bouwen
Een overkapping of een veranda in de tuin is nog altijd steeds heel populair. Met het klimaat in Nederland hebben we immers geen garantie op een heerlijke zomer. Een overkapping of een veranda in de tuin is dan ook de oplossing voor als je meer en langer van de tuin wilt genieten. Onder een overkapping zit je in ieder geval droog en ben je beschermd tegen zonnestraling. Zo kun je op ieder gewenst moment genieten van de tuin.
Nederlanders klussen graag en steeds vaker bouwt men zelf tuinprojecten zoals overkappingen. Ten eerste omdat we daarmee toch kosten kunnen besparen. Ten tweede geeft zelf klussen een gevoel van trots en voldoening.

Zelf een overkapping bouwen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op Internet kun je inspiratie opdoen, offertes aanvragen en prijzen vergelijken. Ook een compleet stappenplan of een montagevideo zijn slechts een paar muisklikken verwijderd. Heb je toch liever persoonlijk advies? Dat is bij Houthandelonline geen probleem. Alle vragen over de producten worden vakkundig beantwoord door een specialisten. Natuurlijk biedt onze webshop ook alle goede service en dienstverlening, die je van een groothandel mag verwachten. Is bijvoorbeeld een product niet naar wens of zie je af van de bestelling? Dan mag je de order zonder opgaaf van reden binnen veertien dagen retourneren of annuleren.

Douglas hout beschermen of toch niet?
Sterk of niet, wij adviseren om het hout wel te beschermen met een beits of een impregneer op olie- of waterbasis, zeker wanneer je kiest voor het lariks Douglas hout. Of wanneer het hout veel te maken krijgt met weersinvloeden, zoals het geval is bij een overkapping. Beits is verkrijgbaar in vele kleurvarianten, ook grijs of whitewash. Wil je de natuurlijke houtkleur behouden? Kies dan voor een transparante bescherming. Het onderste gedeelte van douglas palen, die de grond in gaan, hebben een goede bescherming van bijvoorbeeld bitumen nodig. Door aanraking met vochtige grond gaat onbehandeld Douglas hout snel achteruit. Kies je ervoor om het hout onbehandeld te laten? Dan krijgt het Douglas een blauw grijze uitstraling door water en zonlicht. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering en laten het Douglas hout daarom ook vergrijzen. Het kan in ieder geval geen kwaad, alleen gaat het hout minder lang mee.

Houthandelonline: de online groothandel voor particuliere en zakelijke klanten
Naast particuliere klanten, kunnen ook zakelijke klanten bij ons terecht. Houthandelonline verkoopt hout van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Iedere order met tuinhout leveren wij binnen twee tot zeven werkdagen op het door jou opgegeven adres in Nederland. Ook leveren wij tegen een meerprijs in België. Zelfs op de Waddeneilanden komen wij in overleg met jou. Dit wordt allemaal geregeld vanuit ons hoofdkantoor in Wognum.
Op onze duidelijke en overzichtelijke website staat uitgebreid beschreven wat wij voor beide klantgroepen kunnen betekenen. Daarnaast staan wij op vaste tijden ter beschikking om deskundig advies te geven. Dat is wel zo prettig. Ook blijven wij ons ontwikkelen en breiden wij de webshop regelmatig uit, door ons uitgebreide assortiment actueel te houden.

Is de trap geschilderd? Dan zal deze toch om de zoveel tijd een schilderbeurt nodig hebben. Iedere dag wordt de trap weer belast, waardoor deze beschadigt. Nadeel van het schilderen is dat dit een intensieve en tijdrovende klus is. Aan het eind van de dag is de verflaag nog niet voldoende droog en uitgehard om de trap weer in gebruik te nemen. Voordat een trap klaar is ben je zo enkele dagen verder. Voordeel van een geschilderde trap is dat deze wel makkelijk is af te nemen. Hup, even een doekje eroverheen en schoon is de trap! Dat bespaart je in ieder geval gedoe met een stofzuiger. Misschien heb je nog wel een gestoffeerde trap? Deze trap verdwijnt steeds meer uit de huidige woonstijlen. Alhoewel het behaaglijker is aan de voetjes, is een trap met tapijten bekleding minder makkelijk schoon te maken. Voor iedereen die het schilderen beu is of uitgekeken is op de gestoffeerde trap: “Kies voor een traprenovatie!” Door te kiezen voor een traprenovatie is het schilderen van de trap verleden tijd en ben je ook nog eens in één dag klaar! Wie wil nu niet een trap die lang meegaat en onderhoudsarm is? Een trap die bestand is tegen slijtage? Een bedrijf dat gespecialiseerd is in traprenovatie is Stairz.nl en zij vertellen graag over alle ins-en-outs van een onderhoudsarme en duurzame trap.

Stairz-Traprenovatie.png

Klaar met schilderen
Het verwijderen van tapijt op de trap kan een lastige klus zijn. Zeker wanneer het tapijt ook nog aan de zijkanten zit. Lijmresten en nieten zitten soms heel goed vast. Wat er overblijft is een lelijke trap, die je vaak niet meer knap krijgt en schilderen ook niet zoveel zin meer heeft is. Ook wanneer je een geverfde trap hebt en het onderhoud niet meer ziet zitten, is een traprenovatie de perfecte oplossing. Trap renovatie is dé duurzame en onderhoudsarme oplossing voor elke trap. Stairz Traprenovatie kan dat beamen. Het bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in traprenovaties en de projecten uit het verleden hebben de hoge slijtvastheid inmiddels bewezen.

Steeds weer nieuwe trends
De ontwikkelingen op het gebied van traprenovaties staan niet stil. Elk jaar komen er weer nieuwe kleuren, materialen en opties bij. Wij bieden meerdere collecties, waar je uit kunt kiezen. In een klassieke woonstijl bijvoorbeeld passen onze klassieke overzettreden goed. Onder deze collectie vallen dessins als kersen, eiken en wenge walnoot. Ook als je meer warmte en sfeer in jouw woning wilt brengen zijn de klassieke prints een uitstekende keuze. Ga je liever voor een trendy dessin? Dan vind je in de trendy collectie dessins als noten of beton grijs. Ook een eiken traprenovatie kan heel goed in het moderne interieur.

Overzettreden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als hout, pvc en laminaat, die voorzien zijn van een slijtvaste toplaag. De toplaag is tevens geluidsdempend. Dit komt door de verlijming met PU bruislijm. Er komt een flexibel laag tussen de trap en de overzettrede, waardoor loopgeluid wordt gedempt. De trap kan verder aangekleed worden door de zijkanten (wangen) te bekleden of door het aanbrengen van een trapleuning en led-verlichting.

De eyecatcher van iedere woning
Een trap kan ook een opvallend onderdeel in de woning zijn. Vaak zie je een trap bij binnenkomst via de voordeur, maar bij veel nieuwbouwwoningen is de open trap ook een opvallende eyecatcher in de woning. Daarom is het belangrijk dat de trap er mooi en stijlvol uitziet. Door het renoveren van een open trap met overzettreden, wordt de trap een prachtige blikvanger en is weer als nieuw, onderhoudsarm en duurzaam.

Passende oplossing voor iedere trap
Wanneer je hebt verbouwd en de huidige trap niet meer in de nieuwe woonstijl past, is traprenovatie de perfecte oplossing. Bovendien heb je weer een mooie trap voor jaren, want overzettreden met een slijtvaste toplaag zijn duurzaam en hebben daardoor een lange levensduur. Voor iedere trap is er een oplossing. Of je nu een open trap, een wenteltrap, dichte trap of spiltrap hebt, Stairz weet er wel raad mee. De dichte en de open trap worden het meest gerenoveerd. Hoe pakken wij dit aan? Bij een dichte trap plaatsen wij zogenoemde overzettreden over de bestaande trap. Bij een traprenovatie van een dichte trap is het ook mogelijk om de zijkanten opnieuw te bekleden. Ook een renovatie voor een open trap is voor ons geen enkel probleem. Bij een renovatie van een open trap kun je kiezen uit een enkelzijdige renovatie, of een totale renovatie. Voor welk type renovatie je ook kiest, wij zijn in één dag klaar. De trap wordt in keurige staat opgeleverd en jij kunt gaan genieten van een duurzame en onderhoudsarme trap. 

Renovaties door heel Nederland en België
Door een complete traprenovatie uit te voeren, is de trap weer als nieuw. Stairz is gespecialiseerd in het renoveren van trappen door middel van het unieke trede over trede systeem. Dankzij jarenlange ervaring in traprenovaties zijn wij uitgegroeid tot een van de leidende bedrijven. Het vaste team bestaat uit klantgerichte professionals die er elke dag weer op uit trekken om onze klanten optimaal te bedienen in Nederland en België. Er is altijd een adviseur die snel en vrijblijvend bij u langs kan komen voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij gezamenlijk de wensen door. Je kunt een keuze maken uit de meegebrachte voorbeelden en ontvangt direct een passende aanbieding, zo heb je direct inzicht in de kosten van traprenovatie. Kortom, waar je ook woont in Nederland, een traprenovatie door Stairz is altijd dichtbij.

Nederlanders verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven. Een ruime 40% van de Nederlanders kiest hierbij voor een huurwoning. Echter gaat de zoektocht naar een huurhuis niet altijd even gemakkelijk. Wij geven een aantal tips voor deze zoektocht.

Er is een groot te kort aan huurwoningen in Nederland, wat deze zoektocht zo lastig maakt. Vooral de middeninkomens hebben het erg moeilijk om een leuke en geschikte huurwoning te vinden.

Tip 1: Weten waar je zoekt
In Nederland worden sociale huurwoningen aangeboden en woningen in de vrije sector. Sociale huurwoningen zijn doorgaans goedkoper dan woningen in de vrije sector. Als je opzoek bent naar een sociale huurwoningen is het raadzaam om jezelf in te schrijven bij verschillende woning coöperaties. Op Wikipedia vindt je een lijst met woning coöperaties in Nederland.

Voor sociale huurwoningen geldt vaak een maximale inkomen eis. Wanneer je in de vrije sector wilt huren, vragen ze vaak juist een hoog inkomen van soms wel 3 tot 5 maal de kale huurprijs. Op bijvoorbeeld Huizenmarkt.nl vindt je een ruim aanbod met woningen in de vrije sector.

Tip 2: Abonneer je op automatische meldingen
Veel websites die woningen in de vrije sector aanbieden, werken met een automatisch melding systeem. Het werkt heel eenvoudig. Je geeft je zoekvoorkeuren op en telkens als er een nieuwe woning beschikbaar is die voldoet aan je zoekvoorkeuren, dan krijg je hier een melding van in je mailbox of op bijvoorbeeld je telefoon.

Woning coöperaties hebben dit systeem vaak niet. Het is dan aan te raden om dagelijks te kijken op de website van de woning coöperatie of er nieuw aanbod beschikbaar is.

Tip 3: Vraag de hulp in van een makelaar
Soms kan het handig zijn om hulp te vragen aan een makelaar. Loop eens binnen bij de lokale verhuurmakelaar en maak je wensen kenbaar. Hun kunnen je vast verder helpen met je zoektocht. Soms is er meer aanbod beschikbaar dan er op de website staat of komt er binnenkort wat vrij, wat nog niet op de website staat. Vaak werken verhuurmakelaars ook met no cure no pay, je betaald alleen bij resultaat. Sommige makelaars rekenen helemaal niets voor een zoekopdracht, maar verdienen enkel aan de verhuurder.

Tip 4: Kijk eens naar omliggende plaatsen
Door je zoektocht uit te breiden naar omliggende plaatsen, heb je keuze uit veel meer woningen. Het aanbod van huurwoningen kan per plaats erg verschillen. Als je bijvoorbeeld niet persee in Amsterdam wilt wonen, kijk dan eens in Hoofddorp, Amstelveen of Haarlem. Het biedt een hoop mogelijkheden.

Tip 5: Maak gebruik van Sociale Media
Veel mensen hebben een groter bereik op sociale media dan ze denken. Het kan een idee zijn iets op sociale media te plaatsen. Als het je lukt dat kennisen je berichtje delen, kan je soms zomaar wat leuks aangeboden krijgen. Steeds meer mensen vinden hun huis via sociale media.

Dit waren onze tips. Veel succes met je zoektocht naar een leuke huurwoning!

We zitten alweer volop in het najaar. Langzaamaan presenteren alle woonmerken hun kerstcollecties. Zo ook Riverdale en het is altijd een feestje als de Riverdale haar kerstcollectie presenteert. Dit jaar verwent Riverdale ons weer met stijlvolle kerstaccessoires en kerstdecoratie. Knusse kerstkussentjes, warme plaids, vriendelijke Rudolph knuffels en prachtige houders voor sfeervolle kaarsen en waxinelichtjes. Wij geven je alvast een preview van de Riverdale kerstcollectie 2017 die binnenkort verkrijgbaar is in de winkels. 

riverdale-kerstcollectie-2017-094.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-089.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-085.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-076.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-070.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-064.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-054.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-037.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-030.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-027.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-019.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-013.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-008.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-005.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-107.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-104.jpg

riverdale-kerstcollectie-2017-103.jpg

We zitten alweer een paar weken in de herfst en dat is aan vanalles en nog wat goed te merken. Het is koud en nat buiten, er liggen overal blaadjes en het wordt elke dag een stukje vroeger donker. Tijd dus om het binnen gezellig te maken. Wat een geluk dat oktober, de woonmaand van het jaar precies in de herfst valt. We kunnen weer lekker alle woonbeurzen afstruinen voor de leukste woonitems en ideetjes opdoen voor de inrichting van ons interieur.

Maar niet alleen op de woonbeurzen kan je de nieuwste woontrends vinden, ook Hema viert heel traditioneel in oktober de Hema woonmaand. Dit jaar staat de Hema woonmaand in het teken van kleur.

Een warm nestje creeer je met een donker kleurenpalet. In de kleurentrends voor 2018 zien we veel groen en blauwtinten terugkomen. Ook bij Hema zijn deze kleuren volop aanwezig in de nieuwste woonaccessoires. Met deze kleuren kun je eindeloos mixen en matchen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je fout gaat. Kaarsen, vazen, en kussenhoezen in verschillende kleuren blauw en groen passen onwijs leuk bij elkaar.

Naast de kleuren heeft Hema ook goed nagedacht over de materialen. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten materialen zoals velours, mohair en sherpa. Kruip heerlijk op de bank met een lekker warm plaid en steek een paar gezellige goudkleurige kaarsen aan om je helemaal in een luxe paradijs te wanen.

Ben jij niet zo van het groen en het blauw en is goud jou misschien ook iets teveel van het goede dan kan je je helemaal uitleven in de colourblocking trend! Creeer een gewaagd contrast door opvallende kleuren met elkaar te combineren zoals geel of roze met rood. Hema heeft hele leuke geglazuurde vazen die je leuk kunt combineren met alle andere items in je interieur.

Wil je alle ruimtes in je huis een snelle najaars metamorfose geven zoals je badkamer of keuken dan kan je dit perfect doen door eens wat huishoudtextiel in andere kleurtjes op te hangen. Een paar nieuwe handdoeken in je badkamer of wat badkameraccessoires in een trendy kleur geven al snel een hele andere uitstraling aan de ruimte. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuw dekbedovertrek voor een snelle restyling van de slaapkamer.

Wat ons betreft kan de herfst beginnen!

De zomer is weer voorbij! Dat is ook wel te merken, het is een stuk killer buiten en de paraplu moeten we weer veel te vaak tevoorschijn halen. De tuin komt steeds voller te liggen met afgevallen blaadjes en de warme kleding mag weer uit de kast. Kortom de herfst is weer begonnen. Wij geven je een paar tips om je tuin herfstklaar te maken. Grasmaaien in de herfst Om je gazon mooi te houden en het gras niet te hoog te laten groeien maai je in de zomermaanden je grasmat zeker wel 1x per week. In de herfst is dit een heel ander verhaal. Het gras gaat langzamer groeien totdat het eigenlijk zelfs helemaal stopt met groeien. Maai je gras eind oktober voor de laatste keer. Zo voorkom je dat er kale plekken in je gazon ontstaan. Bladeren verwijderen Wat zien ze er toch altijd weer mooi uit, de rode bladeren die in de herfst je hele tuin bedekken. De verleiding is groot om ze te laten liggen vanwege de prachtige sfeer maar als je ze te lang laat liggen gaan ze rotten. Dit ziet er niet alleen heel onfraai uit, de rottende bladeren kunnen ook de stengels van andere planten meenemen in het rottingsproces waardoor ook je goede planten de winter niet zullen overleven. Haal dus regelmatig even de bladeren weg! Planten naar binnen Niet alle planten kunnen goed tegen de koude temperaturen van de herfst en de winter. Natuurlijk kan je je winterharde planten lekker laten staan maar wil je van je overige planten in het nieuwe tuinseizoen ook weer kunnen genieten dan is het verstandig om ze binnen te zetten. Planten die hun blad verliezen kan je op een donker plekje plaatsen. Voor planten die in de winter groen blijven kan je het best een plekje achter het raam zoeken. je-tuin-herfstklaar-maken-05.jpg

Tuinset naar binnen Heb je afgelopen zomer een nieuwe tuinset gekocht of wil je nu nog even snel je slag slaan bij de laatste tuinmeubelen uitverkoop? Dan is het verstandig om je mooie meubels goed te beschermen tegen alle weersinvloeden die zich voordoen in de herfst en in de winter. Veel tuinmeubelen zijn wel bestand tegen een beetje wind en regen maar wil je je tuinmeubels echt mooi houden dan kan je ze het best binnen zetten. Niet iedereen heeft de luxe van een grote garage of schuur waar voldoende ruimte is om alle tuinmeubelen in op te bergen. Veelal kan dan worden volstaan met een goede beschermhoes. Belangrijk is bij het opbergen van tuinmeubelen dat ze droog komen te staan. Vocht is een grote boosdoener als het om de houdbaarheid van tuinmeubelen gaat.
je-tuin-herfstklaar-maken-06.jpg
Heb je een grote tuin dan zou je ook kunnen denken aan het plaatsen van een tuinhuis. Een tuinhuis is eigenlijk een extra schuur in je tuin waarin je heel gemakkelijk je tuinset kwijt kunt. Afhankelijk van je wens zijn er vele soorten tuinhuizen verkrijgbaar. Met enkele of dubbele deuren en met of zonder overkapping waaronder je nog een gezellige zithoek kunt creeeren. Denk ook aan de vogels Voor de vogels wordt het in het najaar ook weer een stuk lastiger om voer te vinden. Je hoeft niet te wachten tot de winter met het ophangen van een vogelhuis. In de herfst kan je de vogels alvast laten wennen aan hun nieuwe winterverblijf. Tip: Hang het vogelhuisje met de opening richting het noord of zuidoosten. Zo hebben de vogels geen last van de zon of de regen. je-tuin-herfstklaar-maken-07.jpg

Naast al deze praktische zaken is het natuurlijk het leukst om ook nog een beetje sfeer in je tuin te brengen. In de tuincentra zijn in het najaar de leukste tuinaccessoires verkrijgbaar om je tuin in een gezellige herfstsfeer te brengen. Denk maar eens aan leuke paddenstoel beeldjes of pompoenen en ander sierfruit. Is jouw tuin al winterklaar?

De herfst is alweer in volle gang. Tijd om het binnen gezellig te maken en omdat het er buiten altijd zo mooi ziet met al die verschillende herfstkleuren willen we de herfstsfeer ook graag in onze woonkamer terugbrengen.

Wij geven je een paar inspirerende tips om je woonkamer herfstproof te maken.

  • Zet grote mooie schalen op de salontafel of eettafel en vul deze met een aantal kaarsen in diverse vormen en maten in rode en oranje tinten
  • Berg de zomerse kussens op en gooi op je bank eens wat nieuwe kussens. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke kussentjes verkrijgbaar, ook in allerlei najaarstinten of met gezellige herfstprintjes
  • Heb je nog geen kleed op de vloer dan creeer je de ultieme knusheid door een wollig vloerkleed onder je salontafel te leggen. Je hebt niet alleen heerlijk warme voeten dit najaar maar het geeft ook een hele knusse uitstraling aan je interieur
  • Haal de herfst naar binnen! Ga een herfstachtige zondagmiddag eens lekker het bos in en verzamel allerlei natuurijke woonaccessoires zoals takjes, denneappels, grote rode bladeren en andere herfstachtige elementen. Je kunt deze leuk in glazen potten neerzetten of neerleggen op een mooie schaal
  • Heerlijk op de bank ... in het najaar vaak al snel met koude voeten. Koop een mooi plaid en drapeer deze op je bank en sofa's
  • Breng de geur van de herfst in je woonkamer door wat geurkaarsen of oliën neer te zetten. Kaneel, katoen en mahoniehout zijn echte herfstgeuren.

Wanneer een nieuw seizoen aanbreekt krijgen we vaak zin om ons interieur een metamorfose te geven en deze aan te passen aan de sfeer van de tijd het jaar. Voordat we aan zo'n metamorfose beginnen is opruimen en het opbergen van alle spullen die we even niet meer willen zien een must. Helaas hebben we niet allemaal zoveel ruimte om onze spulletjes op te slaan. Gelukkig bestaat er zoeiets als een goederenopslag. Je huurt voor een korte of langere tijd een box waarin je gemakkelijk je meubels of dozen met woonaccessoires kunt opslaan. Zo staan je spulletjes veilig opgeborgen zonder dat het je thuis extra ruimte kost. Zodra je ze weer nodig hebt kan je ze op elk gewenst moment weer ophalen.

Instamat introduceert deze herfst een nieuwe designradiator met een unieke vormgeving: de Iskol. De traditionele ladder van vroeger keert terug als een bijzondere designradiator aan de muur. In deze verwarming komen klassieke en moderne elementen samen. Een combinatie van prachtig design, heerlijke warmte en superieure kwaliteit. Ontworpen door industrieel designer Andrea Crosetta.

De radiator staat op de vloer en rust tegen een muur. De groepering van verschillende elementen bij elkaar geeft de ruimte een elegante en warme uitstraling. Zeer stijlvol in zwart of wit maar ook leverbaar in meer dan 200 kleuren, waaronder gladde RAL kleuren en grove structuurlakken. Deze nieuwe designradiator is verkrijgbaar op de Nederlandse markt via diverse dealers (zie de website www.instamat.nl).

 De dagen worden korter, buiten wordt het kouder en het liefst kruipen we ’s avonds heerlijk op de bank. Uiteraard doen we dat het liefst in een sfeervol en knus huis. Maar hoe creëer je dat? Met deze tips creëer je in een handomdraai je interieur om naar een winterproof interieur.

1. Sierkussens
In de lente en zomer wil je graag dat het licht en fris in je huis is, maar in de herfst wil je juist de sfeer van warmte creëren. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een andere kleur en materiaal voor de kussenhoezen van je sierkussens. Ga bijvoorbeeld voor gebreide stoffen, fluweel, diepe kleuren met een warme gloed die lekker zacht aanvoelen. 

Kussens0012.jpg

foto: Amara

2. Sfeervolle verlichting
Open haarden en kachels zijn natuurlijk het toonbeeld van winterse gezelligheid en warmte. Deze gezelligheid kun je ook creëren met kaarsen. Hiermee maak je het snel en makkelijk warm in huis – letterlijk en figuurlijk. Een paar mooie kandelaren op de vensterbank, een grote schaal op de salontafel met verschillende soorten theelichtjes en kaarsen en een paar mooie grote theelichten op de eetkamertafel. Sfeervol, gezellig én warm.

3. Vloerkleden en dekens
Een lekker warm vloerkleed is een echte sfeermaker in huis en de dikke stof is ook nog eens heerlijk warm aan je voeten! Daarnaast creëer je met een deken op de bank een extra comfortabele plek om je terug te trekken achter de tv met een hete kop thee en een goede film, heerlijk! 

vloerkleed-0012.jpg

foto: Amara

4. Decoratie uit de natuur
In de herfst en winter zijn er ontzettend veel natuurlijke decoraties te vinden die perfect passen in een najaarsinterieur. Zet bijvoorbeeld een paar takken met rode besjes in een bijzondere vaas. Dit past perfect bij het Scandinavische winterse gevoel. Je kunt ook gekleurde bladeren, takken, eikels, kastanjes en dennenappels verzamelen en deze op een mooie schaal leggen. Wikkel er een lichtsnoer doorheen en je hebt een perfecte decoratie én –sfeermaker.

5. Hout in je interieur
Hout is hét materiaal om meer warmte in je interieur te brengen. Je kunt verschillende houtsoorten combineren voor een mooi effect. Met houten meubels en accessoires geef je je interieur een authentiek, sfeervol en knus karakter. Het kan in elke ruimte en het geeft je interieur een warme en gezellige upgrade. Ga bijvoorbeeld voor een houten tafel, houten krukjes, houten accessoires, of een mooie foto op hout. Dit zorgt meteen weer voor iets meer persoonlijkheid in je interieur.

Foto-op-hout-in-interieur-0012.jpg

Is jouw interieur al klaar voor de winter?

De woning in de zomermaanden ventileren is vaak een fluitje van een cent. We zetten veel vaker onze ramen lekker open, hangen de was buiten en ook de deuren naar de tuin of het balkon staan veelvuldig open. In het najaar en in de winter is het een stuk lastiger om de woning lekker te ventileren. Het is een stuk vochtiger buiten, vaak veel te koud om alle ramen en deuren open te zetten en ook alle kookluchtjes blijven veel meer hangen in huis.

Toch is ventileren in het najaar en in de winter geen overbodige luxe. We brengen veel meer tijd binnen door, de verwarming staat lekker te draaien en het vocht van bijvoorbeeld de douche blijft veel gemakkelijker in huis hangen als de ramen dicht zijn. Hierdoor heb je juist in deze tijd van het jaar veel sneller kans op bijvoorbeeld schimmelvorming of opeenhoping van fijnstof.

Vroeger was het verversen van de lucht in huis een stuk gemakkelijker. De huizen hadden nog veel gaten en kieren waardoor de luchtstroom plaats kon vinden. Tegenwoordig zijn de moderne huizen kierdicht gebouwd waardoor er een andere manier van ventilatie moet plaatsvinden. Tegenwoordig is zelfs in het bouwbesluit vastgesteld hoeveel ventilatie er in de woning nodig is.

Naast de traditionele manier van ventileren, het luchten door het openzetten van de ramen en via ventilatieroosters kan je ook kiezen voor mechanische ventilatie met een warmte terugwinsysteem. Hierbij wordt de verwarmde lucht van binnen afgevoerd naar buiten en vice versa komt er van buiten weer frisse lucht naar binnen. Dit gaat doormiddel van een elektrische ventilator. Wel is het van belang om altijd de ventilatieroosters in huis open te laten staan.

Een andere optie is balansventilatie. Dit geeft een goede balans van in en uitgaande lucht en heeft als voordeel dat de vaak koudere buitenlucht die naar binnen toe wordt aangevoerd ook verwarmd wordt. Deze methode heeft een rendement van maar liefst 95% waardoor het bijna geen gas en dus extra geld kost.

Wil je meer weten over ventileren neem dan eens een kijkje op de website van ventilatieshop.com. Zij bieden diverse soorten ventilatoren waaronder een buisventilator die geschikt is voor de kleinere ruimtes met kortere afvoerkanalen in de muur zoals de wc of een kanaalventilator die geschikt zijn voor de langere afvoerkanalen.

Het ventileren van de lucht is zeker geen energieverspilling. Je voert namelijk ook vochtige lucht af tijdens het ventileren waardoor er een drogere lucht in huis ontstaat. Deze droge lucht is gemakkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. Bij vochtige lucht in huis voelt het vaak kouder aan waardoor we de verwarming hoger gaan zetten.

Vandyck (1923) presenteert dit najaar drie nieuwe collecties bedlinnen voor de koudere herfst- en wintermaanden. Deze collecties zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Vandyck Stores, de betere linnenshops, beddenspeciaalzaken, de grotere warenhuizen en online.

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-01.jpg

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-03.jpg

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-05.jpg

Een ode aan de natuur
Ook dit seizoen inspireert Vandyck met de creatieve vertaling van de catwalk naar de slaapkamer. Deze nieuwe collectie is een ode aan de natuur in al haar verschijningsvormen: van diepe en warme kleuren als donkergroen en donkerblauw tot vergrijsde natureltinten en Scandinavische winterlandschappen. De botanische prints op het bedlinnen brengen de natuur naar de slaapkamer: van een oriëntaalse kimonoprint met kraanvogels tot bloemen geïnspireerd op een collage uit het Rijksmuseum.

Pure-02,-Pure-01,-Pure-03,-Pure-09,-Pure-10-426-Steel-Grey.jpg
Nieuw: Pure Collectie
Niet alleen high fashion designs, maar ook tijdloze, pure producten zijn kenmerkend voor Vandyck. Zo lanceert het Nederlandse bed- en badmodemerk dit najaar de Pure Collectie: een stijlvolle lijn in zachte kleuren, gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke materialen als licht gekreukt linnen gecombineerd met 300 count, supersofte satijn. Creëer romantische en warme winteravonden met kleuren als sepia roze, aubergine en verschillende tinten blauw. Rijk opgemaakte bedden met geweven en gebreide kussentjes, spreien van soepele materialen en verfijnd bedlinnen geven de slaapkamer een pure uitstraling.

van-dyck-premium.jpg
Premium Collectie
De luxe Premium Collectie is aangevuld met een aantal tijdloze klassiekers, gemaakt van fijne materialen als geweven katoen of satijn tot wel 600 thread count. De fijngeweven overtreksets zijn zacht en warm op de huid door de hoge dichtheid van draden. Perfect voor een koude, winterse nacht. Voor de dessins van deze collectie is gekozen voor smaakvolle kleuren als zand en vervaagd denim. Details als een verfijnd streepje, klassieke ajourrand of subtiele visgraad geven het bedlinnen een exclusieve uitstraling

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-06.jpg

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-12.jpg

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-14.jpg

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-16.jpg

bedtextiel-dekbedovertrek-van-dyck-najaar-2017-20.jpg

De botanische woontrend blijft en dit najaar voegen we daar een 'comfy' sfeertje aan toe door middel van warme kleuren, zachte materialen en shiny accenten. Durf te knallen met donkergroene verf en wees niet zuinig met planten. Combineer al dat groen met chique materialen, zoals zacht fluweel, gekleurd natuursteen en goudkleurige metalen. Door de juiste mix van materialen en structuren ontstaat een mooie harmonie.

woontrend-Botanical-comfy-2.jpg

Materialen
Zachte en luxe materialen, zoals fluweel, marmer en messing.

Kleuren
Warme kleuren in groen- en bruintinten, aangevuld met een vleugje goud.

Items
Comfy items gemixt met shiny accenten. En planten mogen natuurlijk niet ontbreken!

Klik hier en shop de Botanical Comfy woontrend

Na een vermoeiende dag is niets heerlijker dan lekker op tijd onder de wol te kruipen om je lichaam op te laden voor de volgende dag. Slapen is een dagelijks terugkerend ritueel waarbij je geest en je lichaam lekker tot rust kunnen komen. Bijna een derde van ons leven brengen we slapend door. In je slaap ontspannen je spieren, je cellen herstellen zich en in je hersenen worden de emotionele processen van de dag verwerkt. Een goede nachtrust is dus van levensbelang. Slapen we slecht dan heeft dit een negatief effect op je gevoel en prestaties voor de volgende dag.

Om lekker te kunnen slapen is een goed matras natuurlijk erg belangrijk, we draaien ons gemiddeld 30 keer per nacht om, dus zal het matras de juiste steun en ventilatie moeten bieden. Maar minstens zo belangrijk is het beddengoed waaronder we slapen. Dit moet fijn aanvoelen en ons lekker warm houden.

Heb jij het geluk gehad om wel eens in een luxe hotel te slapen? Dan herinner jij je vast nog wel het heerlijke beddengoed waaronder je hebt gelegen. Luxe hotels beschikken vaak over enorm fijn beddengoed waar we thuis ook wel onder zouden willen slapen. Helaas is het hotel beddengoed vaak onbetaalbaar en dus voor lang niet iedereen weggelegd.

Jorien, van het beddengoedmerk JOARZ was zo'n geluksvogel die een nachtje in een luxe hotel in New York heeft doorgebracht. Het beddengoed waaronder zij sliep was zo fantastisch dat ze op zoek is gegaan naar zo'n luxe setje voor thuis. Na lang zoeken vond ze zo'n mooie set maar moest bijna een lening afsluiten om deze set te kunnen betalen. Dit feest ging helaas niet door. Eenmaal terug in Nederland liet haar fantastische ervaring met het luxe beddengoed haar maar niet los. Waarom moet dit beddengoed toch zo duur zijn? Dat moet anders kunnen dacht Jorien en niet veel later startte ze haar eigen beddengoedmerk Joarz.

JOARZ-Online-21.jpg
JOARZ PURE WHITE

Het beddengoed van Joarz wordt gemaakt in een fabriek waar alle werknemers boven de 18 jaar zijn en in een veilige omgeving werken. Het JOARZ beddengoed is van een eerlijke kwaliteit en omdat er geen schadelijke stoffen worden toegevoegd is het tevens een veilig product. Alle dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslakens zijn voorzien van het OEKO-TEX® certificaat wat je een veilige nachtrust garandeerd. De collectie bestaat uit vijf prachtige kleuren die goed met elkaar te combineren zijn. En de prijs? Die valt enorm mee. Voor nog geen 60 euro kan jij de luxe hotelkwaliteit thuis ervaren.

Het missie van JOARZ luidt: Beleving staat bij JOARZ centraal en de kwaliteit op nummer 1.

Onze redactie was razend benieuwd naar de JOARZ beleving en hoe leuk was het dan ook dat wij een mooie set toegestuurd kregen om deze uitgebreid te mogen testen! En.. we moeten zeggen.... het is echt heerlijk slapen onder het JOARZ beddengoed. Toen de set bezorgd werd viel ons gelijk al de mooie natuurlijke kleur op! Wij hadden gekozen voor het Rockin' Grey dekbedovertrek. Een mooie lichtgrijze kleur die overal perfect mee te combineren is. Het dekbed voelt een beetje crispy aan en hierdoor ervaar je al snel dat luxe hotelgevoel. Ook voelt het dekbedovertrek veel zachter aan dan normaal katoen waardoor het heerlijk wegkruipen is onder een JOARZ dekbedovertrek.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar het nieuwe dekbeddengoedmerk JOARZ? Neem dan snel eens een kijkje op de website . Hier lees je alles over JOARZ en Jorien en natuurlijk bestel je jouw, zeer betaalbare JOARZ setje heel gemakkelijk online. 

Wij kijken alweer uit naar het einde van de werkdag zodat we weer heerlijk mogen wegkruipen onder onze eigen luxe JOARZ.

groen.jpg

JOARZ GREEN IT UP 

JOARZ-Online-33.jpg

JOARZ PINK BLUSH

JOARZ-Online-13.jpg

JOARZ ROCK'IN GREY

De nieuwste collectie van Zara Home Kids zet de kinderkamer om naar een wereld vol verbeeldingen. Leuke robots geprint op het dekbedovertrek en zachte kussens. Een opbergmand in de vorm van een dinosaurus en een kinderservies met raceauto's .

zara-home-little-inventors-02.jpg

zara-home-little-inventors-03.jpg

zara-home-little-inventors-04.jpg

zara-home-little-inventors-05.jpg

Nu de dagen langzaam korter worden, breekt ook hét moment aan om je huis gezellig te maken. Haal deze herfst en winter de natuur naar binnen met producten van natuurlijke materialen en in warme aardetinten. De nieuwe IKEA wintercollectie is geïnspireerd door de overweldigende en robuuste schoonheid van IJsland, en is vanaf 13 oktober* verkrijgbaar bij alle IKEA winkels.

ikea-winter-2017---01.jpg

ikea-winter-2017---02.jpg

ikea-winter-2017---03.jpg
Subtiel en stijlvol
Het VINTER 2017 servies tovert elke tafel moeiteloos om tot een feestelijk geheel. Zelfs een simpele maaltijd oogt als een luxe diner wanneer het wordt geserveerd op de stijlvolle borden met gebreid motief. Zeker als je er champagne bij schenkt in een klassieke champagnecoupe. Dankzij de subtiele details is het servies voor elke gelegenheid geschikt.

Fabriekswaar
Maak je interieur stoerder met de industriële tafels en stoelen uit de VÄSSAD collectie. Het ontwerp is gebaseerd op IKEA topstukken uit de jaren tachtig: strak, robuust en eenvoudig. De materialen – hout en staal – zijn in zacht contrast met elkaar, waardoor de meubels in elk huis passen. Ideaal voor het kerstdiner.

ikea-winter-2017---06.jpg

ikea-winter-2017---08.jpg

ikea-winter-2017---09.jpg
Inpakken en wegwezen
Cadeaus geven is net zo leuk als krijgen met de vrolijke nieuwe cadeauverpakkingen. Typisch voor december is natuurlijk een adventskalender, waar IKEA een moderne twist aan geeft met 24 mini cadeaudoosjes. Laat ze op onverwachte momenten en plekken achter en pak iedereen in! Uitgepakt? Opbergen kan in de overzichtelijke VÄSSAD ladekast.

ikea-winter-2017---010.jpg

ikea-winter-2017---011.jpg

ikea-winter-2017---012.jpg
Verlichte fantasie
Voeg magie toe in huis met decoratieve verlichting. Wees creatief met lichtsnoeren, feestelijke sterren en kerstboompjes. De tafel verlicht je sfeervol met een tafellamp of kandelaar met energiezuinige en veilige ledlampjes. Zo hoeven de koude winterdagen niet donker te zijn.

ikea-winter-2017---013.jpg

ikea-winter-2017---014.jpg

ikea-winter-2017---015.jpg

Homemade cadeautjes
Mmm… dat ruikt lekker! Niets doet zo aan de feestdagen denken als versgebakken lekkernijen met kaneel en gember. Bak zelf taarten in de vorm van herten, vossen en beren, of ga voor de traditionele bakvormen. En voor wie minder zin heeft om zelf aan de slag te gaan, zijn de gember- en havermout/kaneelkoekjes er ook kant-en-klaar. Personaliseer het met een mooi lint en je hebt een heerlijk cadeau voor vrienden en familie.

Gloeiend warme aardetinten
We zitten er deze winter warmpjes bij tussen de VINTER 2017 kussens in warme aardetinten. Kruip onder een wollen plaid uit de VÄSSAD collectie en koude voeten worden voorkomen dankzij de warme grijze slofjes.

ikea-winter-2017---016.jpg
Wie versiert wie?
De feestelijke decemberperiode wordt pas echt gezellig met de kerstdecoratie uit de wintercollectie. Steek de kaarsjes aan en haal een kerstboom in huis, dan kan het versieren beginnen. Gebruik de multifunctionele glazen vazen als theelichthouder of om dennentakken in te zetten, die je versiert met grappige baardmannen. De vraag die rest blijft natuurlijk: wie versiert wie?

*De VÄSSAD collectie is vanaf 1 oktober in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Heb je een nieuwe woning gekocht waar wel het een en ander aan verbouwd moet worden of is je huidige woning aan een flinke opfrisser toe? Met een beetje creativiteit kan je al heel wat veranderingen bewerkstelligen. Wij geven je een paar handige tips.

De badkamer
Wil je de badkamer een flinke opknapbeurt geven maar begin je liever niet aan het grote hak en breekwerk dan kan je met een grote schoonmaak en een pot verf al snel een nieuwe mooie badkamer maken. Heb je badkamertegels in een kleur die je echt niet meer kunt aanzien dan zou je kunnen overwegen om de tegels een andere kleur te geven. Er is speciale tegelverf op de markt waarmee je prima je oude badkamertegels kunt overschilderen. Ook kan je tegels bestickeren met speciale tegelstickers. Vervang die oude douchekop eens voor een regendouche en plaats op de wastafel een andere kraan. Leg een badmat in een andere kleur op de grond en voorzie je badkamer van wat nieuwe badkameraccessoires. Je kunt weer jaren met je nieuwe badkamer door.

Een extra slaapkamer
Kom je in jouw huis een slaapkamer te kort dan kan je met het plaatsen van een tussenwandje heel gemakkelijk een extra kamer creeeren. Heb je bijvoorbeeld een ruime zolder die je eigenlijk alleen maar als opbergruimte gebruikt dan zou je hier met een tussenwand een kamer kunnen maken. Eventueel kan je in de kamer een dakkapel laten plaatsen voor extra licht en ruimte.

Een nieuwe keuken?
Het aankopen en plaatsen van een nieuwe keuken is doorgaans een prijzige aangelegenheid. Ben je je keuken meer dan zat en wil je toch eens wat anders dan komt hier ook weer de pot verf om de hoek kijken. Verf de keukenkastjes eens in een andere kleur en plaats nieuwe handgrepen. Je keuken ziet er weer tip en top uit. Als je een beetje ruimte hebt op je keukenblad kan je er een leuke stellage op zetten waarin je allemaal kruidenpotjes zet of bevestig aan de achterwand van je keuken wat planken en plaats hier wat mooie voorraad potten op. Heb je wat meer budget dan zou je er ook voor kunnen kiezen om nieuwe frontjes op je keuken te zetten. Zo kan je van een klassieke keuken gemakkelijk een moderne keuken maken.

Een nieuw plafond
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een nieuw plafond in je woning zou willen plaatsen. Wil je bijvoorbeeld je plafond verlagen om verlichtingspots te plaatsen of om je kamer te isoleren. Heb je een lelijk plafond maar geen zin in de rommel die je krijgt als je het station laat stucadoren? Dan is een spanplafond de oplossing voor jou. Een spanplafond is een plafond wat bestaat uit een hoogwaardige kunststof die onder het bestaande plafond wordt geplaatst. Ideaal om lelijke plekken van jouw huidige plafond uit het zicht te halen maar ook handig om leidingen en elektra onzichtbaar weg te werken.

Een ander voordeel van een spanplafond is dat je de akoestiek in de kamer kunt verbeteren of je verlichting kunt optimaliseren. Draadjes werk je gemakkelijk weg. Tijdens het plaatsen van een spanplafond kan je de meubels gewoon laten staan, zo heb je binnen 1 dag een gloednieuw plafond

En voor wie een wit plafond maar saai vind. Wist je dat je een spanplafond ook met foto's kunt laten bedrukken. Zo kan je je creativiteit niet alleen op de muur kwijt maar nu ook op het plafond.

Een spanplafond is duurzaam en onderhoudsarm en naast warmte- en vochtbestendig, ook alg-, bacterie- en schimmelwerend. En ook niet onbelangrijk, een spanplafond is brandwerend. Een spanplafond kan zowel binnen als buiten worden toegepast en ziet er net zo mooi uit als een gestuukt plafond. Neem voor meer informatie over spanplafonds eens een kijkje op de website van Plameco

Lenen of huren van gereedschap
Heb je voor je verbouwing gereedschap nodig wat je zelf niet hebt dan hoeft je dit natuurlijk niet nieuw aan te schaffen. Bij diverse bouwmarkten kan je allerlei gereedschappen huren. Bijvoorbeeld een schuurmachine om de vloer te schuren of een zaag om een muur door te breken. Dit scheelt je al snel honderden tot duizenden euro's.

Bent u op zoek naar een ontwerp voor uw nieuwe keuken? Check dan deze keukenontwerper eens. Met de 3D-keuken ontwerper kunt u eindeloos spelen met kleuren en materialen en de keuken ontwerpen die echt bij u past. Gaat u voor een keukenontwerp met landelijke look met een houten aanrechtblad of heeft u liever een moderne look? 

Zelf uw keuken ontwerpen is met deze gratis 3D-keuken ontwerper heel eenvoudig. Vooraf voert u de maten van uw ruimte in en selecteert u de opstelling die het beste in uw ruimte past. Vervolgens begint u met het ontwerpen van de keuken. U heeft keuze uit talloze opstellingen, stijlen, werkbladen, kasten, apparaten en veel meer.

Nadat u het ontwerp heeft opgeslagen, kunt u deze op iedere moment wijzigen. Vanaf uw computer, tablet of smartphone.

Klik hier voor de gratis 3D-keuken ontwerper

De zomer is voorbij en de feestdagen komen opnieuw met rasse scheden dichterbij. Kerst 2017 belooft bijzonder te worden als we er de nieuwste trends op na slaan. Tijd om een tipje van de kerstsluier te lichten: welke stijlen zullen de kerstbomen dit jaar typeren, welke kerstverlichting is hot en welke kerstdecoratie is out? Onderstaande vijf kersttrends zullen in 2017 met de feestdagen de woonkamers domineren. Alvast één tip: kerst wordt opnieuw een stuk stijlvoller.

Kerst wordt opnieuw een stuk groener
Vorige jaar waren er al de eerste botanische kersttips, maar het lijkt erop dat het dit jaar nog een stuk verder zal gaan. Van kerstverlichting tot decoratiestukken: groen zal een kleur worden die we steeds vaker in kerstinterieurs zullen aantreffen. Begin 2017 werd groen nog uitgeroepen tot de Pantone kleur van het jaar en we zien deze kleur intussen ook veel vaker verschijnen in allerhande woningstijlen. Die trend zal zich ook op het vlak van kerstverlichting en -decoratie verder zetten. Het lijkt er daarbij vooral op dat echte planten een vooraanstaande rol zullen spelen. Tuincentra zullen opgelucht ademhalen, want zij zullen hun planten kunnen omtoveren tot ware kerststukjes. Plantjes voorzien van decoraria en kerstverlichting zullen geen uitzondering meer vormen. Naast de groene hoofdkleur (weet trouwens dat eucalyptusgroen in 2016 nog dé trendkleur was) zal de kleurenmix gecompleteerd worden met suèdebruin en winters wit. Verwacht wordt dan ook dat witte kerstverlichting, natuurlijke kerstdecoratie (houtstukjes, dennenappels, eikels, blaadjes en winterse diertjes) en bruine kerstballen het uitstekend zullen doen. In de praktijk zal het vaak een samenraapsel zijn van moderne en landelijke tinten, maar de natuur zal steevast centraal staan.

Industrieel, maar toch ambachtelijk
Deze kerststijl zullen we voornamelijk terugvinden in combinatie met industriële woonstijlen. Het gaat om een overgang tussen de industriële woonstijl, die toch over het algemeen als koel wordt ervaren, met de zachte en warme kleuren van ambachtelijke materialen. Het resultaat van deze overgang wordt zowel als chique als stoer gezien, belangrijk voor wie kerst in huis wil halen maar toch nog van een stukje eigenheid wil blijven genieten. De hoofdkleuren zijn hier uiteraard niet groen, maar eerder linnengrijs, wolwit, chocoladebruin en champagnekleurig. Idealiter wordt gebruikgemaakt van handgemaakte producten, alhoewel dat wat de kerstverlichting betreft geen noodzaak hoeft te zijn. De centraal staande ambachtsgedachte wordt daarbij geïmporteerd via materialen als leer, hout, steen, marmer, zeep en staal. Ambachtelijk gemaakte kaarsen en vooral kerstverlichting op basis van grotere gloeilampen doen het goed in deze stijl. Toch is ook de klassieke en kleinere kerstverlichting nog niet afgeschreven, alhoewel deze hier een andere rol krijgen. Zo zal kerstverlichting eerder als lichtmuur gebruikt worden om de industriële overgangen te bewerkstelligen.

Grand Café is terug van (nooit) weg geweest
Rood, groen, goud en fonkelende kerstverlichting: het is kerst op zijn klassiekst. De laatste jaren was het een beetje afgeleefd, maar in 2017 komen de klassieke kerstallures weer gewoon terug. Grand Café, want de sfeer moet doen denken aan kerst in een gezellige, goed onderhouden en ietwat landelijk café. Rood en kerstrood zijn kleuren die het binnen deze stijl uitstekend doen, maar ook ossenbloedrood is aan een opmars bezig. Belangrijk is wel om die kleuren af te wisselen met kerstgroen en suèdebruin. Voor de kerstverlichting wordt gekozen voor warm goud. Witte kerstverlichting mag, maar is geen must (en overdrijf er ook niet mee). Op het vlak van accessoires zullen vooral notenkrakers (houten mannetjes), knuffelberen en authentieke kerstfiguren het heel goed doen.

Toch maar winters wit
Een echte winterse kerst, tegenwoordig is het eerder uitzondering dan regel. Dan haal je toch gewoon de winter in huis? Binnen de stijl 'Winter Sky' creëer je een koele combinatie, waarbij je kiest voor wit, zacht blauw, roze en lila. Het doel van deze stijl is een winters tafereel laten afsteken tegen de warme huiselijke sfeer. Door de kleurencombinatie is het een vrij vrouwelijke stijl, zeker indien gekozen wordt voor roze kerstverlichting. Iets te vrouwelijk? Gebruik dan lichtblauwe kerstverlichting. Qua decoratiestukken kies je best voor natuurlijke versieringen zoals takjes, eikeltjes, dennenappels en diertjes. Winter Sky is, zoals je vast wel merkt, eigenlijk de winterse variant op de botanische stijl. Het belangrijkste verschil is dan weer dat nergens, niet bij de kerstballen en niet bij de kerstverlichting, voor groen mag worden gekozen. Enkel lichte kleuren zijn welkom in de Winter Sky stijl.

Scandinavische stijl
De Scandinavische stijl doet het sowieso heel goed op interieurvlak. Nu komt deze stijl ook in een kerstvariant zijn intrede maken. Typerend voor de Scandinavische stijl is de Scandinavische charme die zich verpersoonlijkt ziet in licht houten tafererelen, Noorse truien, peperkoeken poppetjes en snoephoorns. De hoofdkleuren zijn dan weer winterwit, parelmoer, zilver, ijsblauw, kerstrood en donker nachtblauw. Voor de kerstverlichting wordt vaak een keuze gemaakt tussen donker nachtblauw, ijsblauw en kerstrood, alhoewel er op het gebied van kerstverlichting altijd wel afgeweken kan worden. Witte kerstverlichting zouden we dan weer niet doen, aangezien wit al via de veelvuldige kunstsneeuw naar voren hoort te komen. Bizar genoeg heeft de Scandinavische stijl nogal eens het ongewild effect van té Nederlands te lijken, niet onlogisch als je weet dat de hoofdkleuren ook de kleuren van de Nederlandse vlag zijn. Het is vooral om die reden dat we hiervoor aanhaalden om één enkel kleur te kiezen bij kerstverlichting. Een Scandinavische look is immers leuk, maar wanneer het te Nederlands overkomt is de charme van de mythische periode vervaagd door het gekende authentiek gevoel.

Wat kan ik nu al in huis halen?
Zoals ieder jaar zal het in aanloop van de kerstperiode opnieuw een stormloop worden naar accessoires, decoratiestukken en kerstverlichting. Vooral wanneer je van plan bent om één bepaalde stijl te hanteren kan het op die manier een stuk moeilijker worden om al jouw kerstspullen in te slaan. Gelukkig kan je heel wat op voorhand inslaan. Kies je voor de botanische stijl dan kan je uiteraard al heel wat lichtgroene accessoires als kussens en dekens vinden, maar ook in de natuur kan je al eens zoeken naar bijvoorbeeld dennenappels. Dat laatste geldt trouwens ook gewoon voor de winterse kerststijl. Kies je voor de industriële kersstijl? Aangezien gloeilampverlichting eigenlijk altijd nog wel te verkrijgen is, kan je zeker nu al jouw kerstverlichting inslaan. Grand Café? Klassieke en authentieke kerstverlichting en -decoratie doen het altijd wel goed, waardoor hier het probleem zich niet zal voordoen. De Scandinavische stijl? Lichtblauwe kerstverlichting zal je waarschijnlijk nog niet in de winkels vinden, maar weet dat je ook online heel wat kerstverlichting vooraf kan bestellen.

Kerst belooft ook in 2017 opnieuw een mooie tijd te worden. Ongeacht of je nu kiest voor een Scandinavische stijl met lichtblauwe kerstverlichting of voor een botanische stijl met heel wat groen, het resultaat zal er altijd weten wezen. Zorg er steeds voor dat de kerststijl aansluit bij de eigen woonstijl en dan geloven wij van harte dat ook jouw woonkamer het decor kan vormen van feestelijke kerstgeneugten.

Het groeiende aantal verhuizingen geeft wel aan dat de huizenmarkt alweer een paar jaar flink in de lift zit. In 2016 was zelfs sprake van het hoogste aantal verhuizingen in de afgelopen 40 jaar, waarbij het ging om bijna 1,8 miljoen mensen. Het betreft een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van 2013, toen aan het eind van de crises het dieptepunt van de woningmarkt bereikt werd.

Recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien de groei van het aantal verhuizingen na het eerste kwartaal van 2017 wel is gestopt, mede door het zogenaamd opdrogen van de markt in grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Doordat het aanbod achterblijft bij de vraag wordt verwacht dat het aantal transacties in 2017 lager zal uitkomen van vorig jaar.

Omdat het door de krapte in bepaalde regio’s langer kan duren een huis te vinden, zullen mensen die nog in 2017 willen verhuizen daar nu wel stappen voor moeten ondernemen. Waarom je beter nog in 2017 kunt verhuizen?

Nog profiteren van de lage hypotheekrente
De hypotheekrente is al sinds 2015 historisch laag, maar er is gedurende het de eerste helft van 2017 toch al een kleine stijging gesignaleerd. Waarschijnlijk zal de hypotheekrente dit jaar nog laag blijven door het uitblijven van rentestijgingen van de ECB. De ECB heeft echter wel aangegeven hier op de lange termijn over na te denken, iets dat samen met hogere kosten van hypotheekverstrekkers vanaf 2020 door verplichte hogere kapitaalbuffers voor hypotheekleningen zal resulteren in hogere rentes. Om te zien waar jij het goedkoopst een hypotheek kunt krijgen kun je de hypotheekrente vergelijken bij Vergelijk.com. Meer informatie over hypotheekrente vind je in dit artikel.

Hoogte van de maximale hypotheek wordt steeds lager
De overheid heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen doorgevoerd in de hypotheekmarkt. Zo zijn enkele oude regelingen aangepast en nieuwe regels ingesteld om het risico op betalingsproblemen te verlagen. Een voorbeeld is de zogenaamde loan to value, de maximale hypotheek. In 2017 kan nog 101 procent van de marktwaarde van een woning door middel van een hypotheek gefinancierd worden, terwijl dit in 2018 zelfs verder verlaagt naar 100 procent.

In 2018 geen restschuldfinanciering meer
De restschuldregeling geeft mensen die hun woning met verlies verkopen maximaal 15 jaar de mogelijkheid de rente en kosten af te trekken. De regeling geldt alleen als de restschuld ontstaan is tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017, en het ziet er niet naar uit dat deze nog verlengd wordt. Restschuldfinanciering zal vanaf 1 januari 2018 niet langer fiscaal aftrekbaar zijn, dus zorg in ieder geval dat je je huidige woning voor die datum verkocht hebt.

Verlaging maximaal tarief hypotheekrenteaftrek
In 2018 zal er sprake zijn van een verlaging van het maximale tarief waartegen de rente aftrekbaar is, het betreft een verlaging van 50 procent in 2017 naar 49,5 procent volgend jaar. Het gaat om alle aftrekbare kosten voor je eigen woning zoals hypotheekrenten, rente en kosten van restschulden, aftrekbare erfpachtcanons of de advieskosten bij het sluiten van de hypotheek. Deze versobering treft wel alleen huiseigenaren met een inkomen in de hoogste belastingschijf (in 2017 meer dan € 67.072).

Je ziet dat het financieel een stuk aantrekkelijker kan zijn nog dit jaar te gaan verhuizen!

In deze digitale tijd worden meer en meer markten naar de online wereld verplaatst. Zo ook de huizenmarkt. Maar om je aanbod tot een succesvolle verkoop te voltooien, vraagt een online verkoop wel een iets andere aanpak. Zo worden foto’s natuurlijk steeds belangrijker. En voor die foto’s hoef je echt geen expert in te huren. Nee, met deze tips maak je die foto’s gewoon zelf!

Verschillende perspectieven
Licht en ruimte zijn zo’n beetje de belangrijkste motieven van huizenkopers. Speel hier dus op in wanneer je foto’s aan het maken bent. Kies voor verschillende perspectieven in je kamer die de juiste kanten belichten. Ruimte creëer je bijvoorbeeld door een foto wat lager te nemen, zodat de vloer goed tot zijn recht komt. Neem je de foto juist van een helikopter perspectief, dan lijkt de kamer kleiner.

Focus op kleine dingen
Een absoluut pluspunt van foto’s ten opzichte van een huisbezoek is het feit dat je gemakkelijk kunt inzoomen op de details van je huis. Heeft je huis bijvoorbeeld mooie balken? Een plafond met dorische versiersels? Of een mooie vloer in de badkamer? Dan kun je die met foto’s lekker accentueren. Misschien hadden potentiële kopers dit tijdens een huisbezoek niet eens gezien!

Kies voor natuurlijk licht
Hoe advanced de camera’s van vandaag de dag ook zijn, het beste licht blijft natuurlijk licht. Het maakt alles op de foto namelijk lichters, gladder en – last but not least – geeft geen lelijke schaduweffecten. Overigens hoef je geen spiegelreflexcamera in huis te halen voor goede foto’s in daglicht. Wist je bijvoorbeeld dat foto’s gemaakt met een iPhone X camera en natuurlijk licht zelfs voor persfotografie gebruikt worden?

Let op de achtergrond
Terwijl jij voornamelijk in gedachten hebt dat je een bepaalde ruimte of meubelstuk op de foto wilt krijgen, mis je waarschijnlijk een hoop dingen die van grote invloed zijn op de foto maar die je zelf niet ziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine rommeltjes op de achtergrond of een wanstaltige TL-lamp die de foto niet siert? Kijk door je huis met de ogen van vreemden, dan zie je wat er beter kan.

Speel met mogelijkheden van de camera
Een foto kan de realiteit net iets mooier maken dan het eigenlijk is. En daar hoef je echt niet voor te liegen. De camera’s die vandaag de dag op de markt worden aangeboden hebben erg goede lichtfilters, waarmee je ook zonder goed daglicht een goed kiekje maakt. Daarnaast kun je spelen met filters. Geen zorgen, dit zijn geen filters die je foto’s doen denken aan Instagram. Het zijn subtiele filters die het accent leggen op de voorwerpen die voor jou belangrijk zijn. Een spiegelreflexcamera biedt je veel gradaties, maar ben je niet in het bezit van een professionele camera? Dan heeft zelfs de nieuwe iPhone X subtiele lichtfilters die dichtbij de realiteit blijven.

De nieuwe collectie wonen van HEMA draait om kleur. Met felle prints en uitgesproken kleuren maak je van de inrichting van jouw huis een afspiegeling van degene die er in wonen. De nieuwe kleurenthema’s en designs van HEMA sluiten hier perfect op aan. De HEMA wooncollectie is vanaf nu verkrijgbaar in alle HEMA filialen en via hema.nl

Warmte
Een warmer interieur kun je bereiken door donkere kleuren te gebruiken. Bij deze trend zie je nog steeds veel groen terug maar nu ook gecombineerd met blauw! Haal deze trendkleuren in huis met HEMA’s nieuwe collectie vazen, kaarsen, en kussenhoezen. Maar ook een stevig, geweven vloerkleed van polyester en katoen in mintgroen met blauw kan een statement maken. Het allermooiste aan deze trend is dat je bijna niet fout kunt gaan. Welke kleurencombinaties blauw en groen je ook mixt; de eenvoud en balans van kleuren zullen voor een rustig geheel zorgen.

SZ000420---HEMA---Q3-Hardware-315.jpg

Luxe
Niet alleen de kleuren worden warmer, ook de materialen. HEMA heeft dit najaar een ruime keuze uit velours kussenhoesjes en ultra zachte mohair en sherpa plaids. Combineer dit met donkere tinten zoals paars en blauw om een luxe uitstraling te creëren. Dit effect wordt versterkt door er een touch of gold aan toe te voegen. HEMA kom nu met nog meer goudaccenten in het assortiment. Hiermee tover je het huis om tot een waar paradijs.

SZ000420---HEMA---Q3-Hardware-334.jpg

Fris
Als je tijdens de wintermaanden wel in bent voor een fris interieur, kies dan voor geel! Zelfs op de somberste en koudste winterse dag geeft geel in je interieur meteen warmte. Een voordeel van deze trendkleur is dat het met veel verschillende kleuren te combineren is. Geel is bijvoorbeeld een perfecte kleur voor de colorblocking trend waarbij opvallende kleuren gecombineerd worden om zo een gewaagd contrast te creëren. Een ander mooi voorbeeld hiervan is de kleurencombinatie met roze en rood. Erg leuk zijn de vazen met geglazuurd keramiek in deze kleuren. HEMA heeft heel veel nieuwe accessoires in de frisse trendkleuren van dit najaar. Door de kleur alleen in de accessoires toe te passen, kun je zelf bepalen hoever je mee wilt gaan in deze trend.

SZ000420---HEMA---Q3-Hardware-195.jpg

Huishoudtextiel
Het veranderen van huishoudtextiel is een simpele maar doeltreffende manier om trends toe te passen. De slaapkamer is bij uitstek een ruimte waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe kleuren. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de dekbedovertrekken. HEMA heeft dit najaar het dekbedovertrek assortiment flink uitgebreid met veel nieuwe kleuren en prints. Verander ook de look van je badkamer. Zo zijn de badkameraccessoires en zware kwaliteit baddoeken van HEMA afgestemd op de nieuwe kleuren en structuren. Daarnaast zijn de accessoires voor in de keuken ook vernieuwd.

SZ000420---HEMA---Q3-Hardware-122.jpg

SZ000420---HEMA---Q3-Hardware-162.jpg

SZ000420---HEMA---Q3-Hardware-213.jpg

 

Een houten vloer is geen artikel dat je zomaar even op gaat pikken in de winkel. Zeker wanneer je een massief houten vloer kiest, zijn er heel wat zaken waar je vooraf over moet nadenken. Doe je dat niet, dan kun je tijdens het leggen of daarna flink in de problemen komen. We gaan ervan uit dat je zelf wel weet wat mooi staat in je interieur. Maar heb je ook al aan deze vijf praktische zaken gedacht voordat je een houten vloer gaat kopen

1. Van welk hout moet de vloer zijn?
Er zijn veel soorten houten vloeren. Zo zijn er vloeren van massief eiken, maar ook beukenhout, vurenhout en ebbenhout komen voor. Elk hout heeft zijn eigen kenmerken. Zo is het ene hout harder dan het andere, werkt het hout meer of minder en natuurlijk heeft elke houtsoort een eigen kleur. Vergelijk dus eerst verschillende soorten hout met elkaar voordat je een keuze maakt.

2. Zelf de vloer leggen?
Een houten vloer kun je zelf leggen als je handig bent. Toch is dit lang niet altijd aan te raden. Wil je bijvoorbeeld ook vloerverwarming plaatsen, dan kan het hout daardoor kromtrekken. Laat het dan leggen door een professional, zodat je zeker weet dat het goed gaat. Een goede voorlichting of advies inwinnen is ook altijd verstandig.

3. Heb je een ondervloer nodig?
Voor het leggen van een houten vloer moet je weten wat de ondervloer is. Leg je een nieuwe houten vloer over een houten ondervloer heen, dan kun je hem rechtstreeks vastspijkeren. Maar het is gebruikelijker om te gaan voor een ‘zwevende’ vloer waar een ondervloer onder wordt gelegd. Leg je de vloer op beton, dan heb je geen ondervloer nodig. Je moet dan wel vochtwerende folie gebruiken, want anders zal vocht uit het beton de vloer aantasten.

4. Goed meten
Net als laminaat koop je hout voor de vloer meestal per pak, hoewel je het ook per losse plank kunt kopen. Bij een houten vloer heb je meestal weinig zaagverlies, omdat de planken smal zijn. Natuurlijk hangt dit ook af van de ruimte: hoe meer ‘gekke’ hoeken je hebt, hoe meer zaagverlies er zal zijn.

5. Het hout behandelen
Een houten vloer moet behandeld worden. Wil je de vloer lakken? Lak dan zowel de bovenkant als de onderkant van de vloer voordat je hem plaatst! Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het hout kromtrekt. Ga je oliën of in de was zetten, dan hoef je de onderkant van de planken niet te doen. Het kan wel verstandig zijn om de planken al in de was of olie te zetten voordat je gaat leggen, zodat de moeilijke randen ook al gedaan zijn.

Een houten vloer is erg mooi in je interieur. Daarom worden massief houten vloeren steeds vaker geplaatst. Laminaat is wel een goede imitatie, maar haalt het toch niet bij het karakter van echt hout. Bovendien gaat een houten vloer vele malen langer mee dan laminaat. Wil jij ook een nieuwe houten vloer in huis? Dan weet je nu waar je in elk geval op moet letten bij het kopen van de vloer!

Meer artikelen...