Houd jij ook zo van een lekker opgeruimd huis en krijg je de kriebels van allerlei rondslingerende spullen? Dan is een opbergkast de ideale oplossing om jouw woonkamer er netjes uit te laten zien.

Je kent het wel, even dit en even dat en voordat je het weet ligt de eettafel of misschien zelfs de grond vol met allerlei spullen. Je creeert rust en ruimte door je spullen achter gesloten deuren in een opbergkast op te bergen.

Buiten dat een opbergkast een praktische oplossing is wil het oog natuurlijk ook wat. Opbergkasten zijn er in vele soorten en maten. De keus voor jouw ideale opbergkast hangt af van de stijl van je interieur en het comfort wat je wenst. 

Natuurlijk kan je voor een kast kiezen met grote deuren zodat je al je spullen netjes uit het zicht kunt plaatsen maar tegenwoordig zijn er ook kasten die een combinatie hebben met deuren en open vakken. Zo kan je in de open vakken bijvoorbeeld mooie fotolijstjes plaatsen of design interieuraccessoires. Of gebruik de open vakken in de kast om gezellige mandjes in te plaatsen waar je de kleinere spulletjes in kunt opbergen. 

Heb je een kleine kamer en wil je niet dat de kast de ruimte optisch kleiner maakt dan kan je de muur verven in de kleur van de kast. De kast valt dan niet heel erg op maar bied je wel de praktische opbergruimte die je nodig hebt.

Wanneer je een grote kamer hebt en juist van de kast een blikvanger wilt maken dan kan je een kast kiezen in een contrasterende kleur. Ook is het leuk om een paar smalle kasten naast elkaar te plaatsen voor een wat speelser effect.

Kan jij wel wat meer opbergruimte gebruiken dan kan je online heel wat opbergkasten inspiratie opdoen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Goossens wonen en slapen. Zij bieden een mooi assortiment opbergkasten in allerlei stijlen en afmetingen. 

Weg met de rommel en opruimen maar!

Als doe-het-zelver ga je het liefst zelf aan de slag. Misschien vind je het heerlijk om te klussen in huis of wil je kosten besparen. Maar sommige klusjes kun je beter overlaten aan de échte specialist. Een vloerverwarming leggen is daar een perfect voorbeeld van. In dit artikel lees je waarom je voor vloerverwarming liever een specialist inschakelt.

Tijdrovende klus
Vloerverwarming aanleggen doe je niet zomaar in één vrije avond. Het kost flink wat tijd, zeker als je er geen ervaring mee hebt. In de meeste gevallen moet je de vloer eerst bewerken voordat je daadwerkelijk vloerverwarming kunt gaan leggen. Al die tijd kun je de vloer niet gebruiken en dat is natuurlijk erg onhandig. Laat je een vloerverwarming leggen door een specialist? Met zijn kennis, kunde en ervaring is dit klusje zo geklaard! 

Veel kennis nodig
Als je geen ervaring hebt met vloerverwarmingen leggen ontbreekt het aan de juiste kennis. Er komt veel bij kijken en je komt voor vele keuzes te staan. Er zijn bijvoorbeeld verschillende technieken, zoals infrezen, noppenplaten, draadmatten of tackerplaten. Wat is geschikt voor jouw woning? In welk patroon ga je de verwarming leggen? Op welke afstand plaats je de buizen van elkaar? Een specialist kan deze vragen vanuit zijn ervaring beantwoorden en komt altijd met een goed advies.

Intensief lichamelijk werk
Naast de juiste kennis en een beetje handigheid heb je ook nog een goede conditie nodig. Een vloerverwarming leggen is lichamelijk zwaar werk en kost dus niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Heb je dit er wel voor over?

Goedkoop is duurkoop
Twijfel je of je handig genoeg bent om je eigen vloerverwarming te leggen? Ons advies: begin er dan niet aan! Zodra je een verkeerde inschatting maakt of het verkeerd aanpakt heb je alsnog een specialist nodig om de problemen op te lossen. Dit kost soms zelfs meer tijd en geld dan direct vanaf het begin een specialist inschakelen. En dat na al die moeite, enorm zonde!

Toch zelf aan de slag?
Wil je het toch zelf proberen? Begin er alleen aan als je de volste vertrouwen hebt dat je dit kunt. Tip: maak vooraf een schets van je plannen. Laat deze beoordelen door een expert, zodat je zeker weet dat je het goed aanpakt. Mocht je een inschattingsfoutje hebben gemaakt dan zijn de gevolgen beperkt omdat een vloerverwarming specialist kan bijsturen voordat je daadwerkelijk begint.

 

Sneak preview van de najaarscollectie 2017 van Riviéra Maison: Amsterdam Loft. Ontdek wat er schuil gaat achter de façades van de Amsterdamse grachtenpanden. Amsterdam Loft is een stijlvolle themacollectie met een rauw randje. Industrieel doch warm met een stoere touch. Hoge plafonds met grote balken in een authentiek pand, met een no-nonsense look & feel. Een huis dat is gemaakt op het stadsleven. Skateboard aan de muur, custom made racefiets in de hoek en een waanzinnig gave plattegrond ingelijst aan de muur met eenedgy effect.

De casual Amsterdam Loft collectie bestaat uit stoere materialen als stevig geweven katoen in prachtige kleuren waar diepe blauw-grijstinten de boventoon voeren.

Ga jij binnenkort verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Laat je dan inspireren door de selectie vloeren die interieurexpert en tv-presentator Michielde Zeeuw van RTL Woonmagazine heeft gemaakt voor Desso Tarkett. Inhakend op de vier belangrijkste woonstijlen van nu; New Classic, Modern Minimal,Natural Living en Industrial Living, presenteert Michiel vijf laminaat en tien Premium Vinyl vloeren in de ‘Michiels Favorites’ collectie. Hier zit zeker een vloerbij die past bij jouw persoonlijke woonstijl!

02-Desso_Michiels_Favorites.jpg
03-Desso_Michiels_Favorites.jpg
‘Long Boards’ Laminaat vloeren uit de Michiels Favorites collectie van dessotarkett.nl

Extra breed en lang laminaat
Passend bij de Natural Living woonstijl heeft Michiel de Zeeuw gekozen voor een laminaat uitde Long Boards collectie, gemaakt van extra lange en brede planken van 2 meter lang en 24cm breed. Dit laminaat is nauwelijks te onderscheiden van een authentieke eikenhoutenvloer zoals we die kennen uit luxe landhuizen. Combineer deze vloer in de slaapkamer meteen kleed op maat uit de Shades collectie van Desso Tarkett voor extra comfort en warmte.

04Desso_Michiels_Favorites.jpg
05Desso_Michiels_Favorites.jpg
Een Premium Vinyl ‘composite’ vloer met industriële look uit de Michiels Favorites collectie van dessotarkett.nl

Stoere basis met Premium Vinyl Stroken en Tegels
Premium vinyl tegels zijn functioneel én sfeervol in elke leefkeuken. Michiel de Zeeuwselecteerde vier PVC-vloeren met betonlook en composiet dessin, als stoere basis voor deindustriële woonsfeer. Een moderne keuken krijgt zo snel en gemakkelijk een industriëleuitstraling, helemaal in combinatie met een betonnen werkblad en vintage metalen lampen.Gerecyclede materialen zoals sloophout worden in deze woonstijl ge ‘upgrade’ tot topdesignzoals de beroemde meubelcollectie van de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek.

06Desso_Michiels_Favorites.jpg
Michiels Favorites bestaat uit een selectie van 15 laminaat en PVC-vloeren, dessotarkett.nl

Klassiek met een knipoog
De ‘klassieker’ onder de houten vloeren is toch wel het beroemde visgraat of Hongaarse punt patroon.Voor de New Classic woonstijl is de favoriet van Michiel de Zeeuw voor zijn collectie dan ook eenlaminaat vloer met Hongaarse punt. Door de matte look van dit laminaat past deze vloer perfect bijeen klassiek interieur met een hedendaagse draai! De moderne designbank krijgt door de goudengedessineerde stof een modern-klassieke uitstraling. Ook salontafels met natuursteen en sfeerlampenvan gekleurd glas brengen een tikkeltje nostalgie naar binnen. Het laminaat is goed te combinerenmet op maat gemaakte vloerkleden en geven extra luxe aan dit stijlvolle interieur.

07Desso_Michiels_Favorites.jpg
08Desso_Michiels_Favorites.jpg
Premium Vinyl- vloer ‘scandinavian oak’ uit de Michiels Favorites collectie, dessotarkett.nl

Modern minimal
De woonstijl Modern Minimal heeft een monochroom kleurenpalet met wit, zwart en grijstinten.De oase van rust die ontstaat in dit tijdloze interieur spreekt veel mensen aan. Voor de MichielsFavorites collectie is een PVC-vloer met vergrijsde hout look gekozen. Deze vloer gelegd in een grootvisgraatpatroon is bijna niet van echt hout te onderscheiden en de vloer is goed te combineren metvloerverwarming zodat er geen radiatoren in beeld zijn. De ruimtelijke en strakke uitstraling van dezevloer is een luxe basis zonder poespas!

Kijkje nemen
Wil je de vloerencollectie van Michiel de Zeeuw met eigen ogen zien? Ga dan naar één van degespecialiseerde vloerenspecialisten van Desso-Tarkett. Of vraag gratis een staaltje aan via dessotarkett.nl/collectie/michiels-favorites

Een verhuizing is vaak een hele onderneming. Of je nou een paar huizen verderop gaat wonen of naar de andere kant van het land. Alles zal moeten worden ingepakt en verhuisd moeten worden naar het nieuwe adres. Bij een verhuizing komt dan ook heel wat kijken. Met alleen het inpakken van de dozen en het verhuizen naar je nieuwe stek ben je er nog niet. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rijtje.Een verhuizing is vaak een hele onderneming. Of je nou een paar huizen verderop gaat wonen of naar de andere kant van het land. Alles zal moeten worden ingepakt en verhuisd moeten worden naar het nieuwe adres. Bij een verhuizing komt dan ook heel wat kijken. Met alleen het inpakken van de dozen en het verhuizen naar je nieuwe stek ben je er nog niet. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rijtje.

1. Bereid je goed en op tijd voor
Alles staat of valt met een goede voorbereiding. Ook een verhuizing of misschien moeten we zeggen, juist een verhuizing. Want er moet nogal wat geregeld worden voordat de verhuisdag is aangebroken. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig opzeggen van allerlei contracten zoals energie of internet en televisie. En natuurlijk ook om deze weer operationeel te hebben op het nieuwe adres zodra je de nieuwe woning betrekt. Denk ook aan het tijdig doorgeven van alle adreswijzigingen en het laten doorsturen van je post.

2. Plannen, plannen en nog eens plannen
Naast een goede voorbereiding is een strakke planning ook niet geheel onbelangrijk. Zodra de verhuisdatum bekend is kan je met een planning aan de slag. Probeer zoveel mogelijk in periode's in te plannen. Sommige dingen kan je al maanden voor de verhuisdatum regelen zoals de verzekeringen of het zoeken naar een nieuwe school voor de kids. Maar er zijn nou eenmaal zaken die je pas vlak voor de verhuizing kunt regelen bijvoorbeeld het inlichten van je huis of tandarts of slechts een paar dagen voor de grote dag. Ben je geen geboren planner dan kan je op internet genoeg lijstjes vinden die je helpen om je verhuizing zo goed mogelijk te plannen.

3. Inpakken .. en wegwezen
De meeste tijd van de verhuizing gaat zitten in het inpakken van dozen. Maar lang niet alles hoeft je in een doos te doen,  soms kan je je het een stuk gemakkelijker maken als je iets verder kijkt dan naar de doos. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de kleding die je op hangertjes hebt gewoon op de hangertjes te laten hangen? Je bind ze met een grote vuilniszak bij elkaar en je hangt ze zo weer op in je nieuwe kast. Of dan die zware boeken, niet te doen om die dozen steeds te tillen. Hier zou je kunnen denken aan een rolkoffertje. Je sjouwt de boeken lekker achter je aan en rijd ze zo de verhuiswagen in. Een andere  handige tip is het maken van een foto van de snoeren in je elektrische apparaten, bijvoorbeeld de tv of versterker. Weet jij na het verhuizen nog welk kabeltje waarin moest? Met een foto heb je dit probleem zo opgelost.

4. De verhuisdag en het vervoer
Wil je je het wat gemakkelijker maken en zelf niet de hele dag lopen te sjouwen met alle meubels en dozen dan doe je jezelf een groot plezier door een verhuisbedrijf in te schakelen. Of je nou een grote of een kleine verhuizing hebt, een verhuisbedrijf neemt al het zware en tijdrovende werk voor je uit handen. Wanneer jij ervoor zorgt dat de dozen goed gelabeld zijn en duidelijk vermeld in welke ruimte ze moeten komen te staan in jouw nieuwe huis hoeft je de dozen straks alleen nog maar uit te pakken. Daarnaast beschikt een verhuisbedrijf over al het nodige materiaal om de verhuizing zo soepel als mogelijk te laten verlopen. Denk alleen al maar eens aan een verhuislift die jouw spullen in no time naar de gewenste verdieping verplaatst. En jij? Jij drinkt gezellig een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje appeltaart en wacht rustig totdat de verhuizers klaar zijn.

5. Pak het kamer voor kamer aan
Ben je eenmaal samen met al je meubels en spulletjes op je nieuwe adres dan wil je zo snel mogelijk gaan genieten en lekker wonen. Helaas moet je nog even geduld hebben want eerst moeten alle spullen weer worden uitgepakt en alle meubels die vooraf gedemonteerd zijn moeten weer opnieuw in elkaar gezet worden. Probeer het kamer voor kamer aan te pakken. Zorg eerst dat je een plekje in huis creeert waar je lekker kunt leven en ga vervolgens stapsgewijs per kamer aan de slag. Zo houd je voor jezelf het overzicht en heb je altijd een plekje om bij te komen.

Ben je aan het nadenken over de aanschaf van zonnepanelen dan is dat een goede overweging. Zonnepanelen bieden veel voordelen, niet alleen voor uw portomonnee maar ook voor het milieu.

Wat zijn zonnepnelen.Zonnepanelen zij een verzameling van zonnecellen die het licht van de zon kunnen omzetten naar elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit twee dunne lagen silicium, dat is een stof die over de gehele wereld te vinden is. Het zit bijvoorbeeld in zand en hiervan hebben we genoeg om voldoende en voordelig zonnepanelen te producteren.

Er zijn twee soorten zonnepanelen de zogenaamde monokristallijn of de polykristallijn toepassingen. Bij de monokristallijn zonnepanelen zijn de zonnecellen netjes uitgelijd en leveren net iets meer rendement dan de polykristallijn zonnepanelen waar de zonnecellen door elkaar heen liggen. 

De stroom die opgewekt wordt via zonnepanelen is gelijkstroom, deze wordt via een omvormer omgezet naar wisselstroom zodat je de stroom kunt gebruiken voor de elektrische apparaten in huis. Ook heb je de mogelijkheid om met zonnepanelen exta energie op te wekken zodat je de overige energie kunt terugleveren aan het stroomnet (salderen). 

De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie en een goed alternatief voor de vervuilende fossiele brandstoffen. Wanneer je in zonnepanelen investeert verhoog je direct de waarde van je huis. Daarnaast gaan je maandlasten voor energie ook een stuk omlaag. Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee en binnen  no time heb je je investering terug verdiend.

Wil je zonnepanelen kopen dan is het belangrijk om je zeer goed te laten informeren en je te orienteren. Er zijn veel installateurs die zonnepanelen kunnen installeren en verschillende merken. Ook is het verschil in service heel groot dus zorg dat je een goede vergelijking maakt op basis van prijs, merk, service en kwaliteit. En... soms worden er subsidies gegeven op het plaatsen van zonnepanelen dus houd hier ook rekening mee.

Veel mensen in Nederland betalen te veel voor hun internet, bellen en televisie pakket. Dit is echter goed te begrijpen. Waar moet je nou op letten als je zoekt naar een voordelig pakket met internet, bellen en televisie? In deze blog zal ik de belangrijkste dingen die jij moet weten op een rijtje zetten.

Bellen
Eén van de meest gehoorde klachten bij een alles in 1 pakket is de vaste telefoonaansluiting. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een mobiel en is een vaste telefoonaansluiting overbodig geworden. Echter wordt die er bij veel alles in één pakketten nog steeds bijgeleverd. Veel telecomaanbieders vragen daar maandelijks een vergoeding voor die na een aantal jaar behoorlijk kan oplopen. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Kijk daarom goed of je een vaste telefoonaansluiting nodig hebt.

Televisie
Als het op internet en tv vergelijken aankomt kun je tegenwoordig kiezen tussen digitale en interactieve tv om commerciële zenders op te ontvangen. Veel mensen nemen onterecht aan dat interactieve tv een betere kwaliteit verschaft dan digitale tv. Dit is niet zo. De kwaliteit is over het algemeen hetzelfde alleen de mogelijkheden bij interactieve tv zijn groter. Zo kan je met interactieve tv programma’s terugkijken, pauzeren, live terugspoelen. Ook heb je vaak interactieve televisie nodig als je extra zenderpakketten wil aanschaffen zoals Fox Sports Eredivisie. Aangezien interactieve televisie wel een stuk duurder is dan digitale televisie doe je er goed aan om te kijken naar wat voor soort televisiekijker je bent. Als je weinig tot niet kijkt is het voordeliger om digitale tv te nemen.

Internet
In principe is internet heel makkelijk te beoordelen. Hoe meer MB je wilt, hoe duurder het wordt. Gebruik je veel apparaten, dan heb je meer MB nodig. In principe kun je de volgende vuistregel gebruiken. Voor elk elektronisch apparaat dat met het internet is verbonden heb je 4 MB nodig. Dus als je twee interactieve televisies, twee laptops en een smartphone hebt. Dan heb je dus minimaal 20 MB nodig om het allemaal soepel te laten verlopen. Er is niks zo vervelend als langzaam internet. Daarnaast is enkel internet vergelijken ook verstandig om te doen.

Kortom, het is bij internet en tv belangrijk dat je kijkt naar je eigen behoeftes. Daarnaast zijn er nog wat handige algemene tips om ervoor te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan.

Kijk goed of je een eventuele korting hebt. Veel droompakketten proberen je te lokken met een goedkope actie. Je krijgt bij een jaarcontract het pakket de eerste drie maanden voor 25 euro, maar je bent na die periode 65 euro per maand kwijt. Daarnaast is het ook handig te kijken hoeveel tv aansluitingen je krijgt. Bij de meeste abonnementen krijg je er maar één en moet je voor één extra bijbetalen.

De trend van nu is groen, groener, groenst. Wilden we eerst een minimalistisch interieur, nu gaan we voor veel, heel veel groen! De natuur in huisstijl is hip. Wij geven jou een paar tips om van jouw huis een groene oase te maken. Zo creëer je je eigen Urban Jungle.

Houdt de basis rustig
Wanneer we naar buiten kijken zien we dat alles om het groen heen rustig van kleur is. Binnen kunnen we deze basis simpel vormgeven met naturellen, hout, maar ook beton. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van jouw eigen woonstijl. Denk aan een houten vloer, een betonlook op de muur of andersom.

Natuurlijke wandbekleding
Kies één of twee wanden die je als eyecatcher gaat gebruiken. Hierop gebruik je frisse groentinten zoals, olijf, mint en diep heldergroen voor het ultieme botanische gevoel. Degene die wat gewaagder zijn, kunnen kiezen uit behangdessins met bijvoorbeeld geschilderde cactussen, palmbladeren, zachte veertjes of stoere berken boomstammen. De keuze is reuze! Fantastisch zijn de natuurlijk wandpanelen van bijvoorbeeld cocomosaic of boomschors. Deze duurzame wanden geven de ruimte direct een natuurlijke sfeer.

Planten
Het ingrediënt voor de perfecte Urban Jungle look zijn natuurlijk de kamerplanten. Naast dat deze planten mooi en gezellig staan, hebben ze ook nog een gezonde invloed op ons luchtklimaat thuis. Welke planten geven jouw interieur het exotische effect? Kies bijvoorbeeld voor groene planten, vetplanten, cactussen en hangplanten, varieer met hoogtes en zet ze geconcentreerd bij elkaar. Extra tip: gebruik dezelfde kleur pot, dan blijft de basis rustig en de plant centraal.

Accessoires
Superleuk en passend zijn die glazen schilderijtjes met gedroogde bladeren. Wat ook leuk is en dat kan je zelf doen: bladeren kopiëren en inlijsten. Kussens met veren en bladeren op de bank of stoel. Een houten boomstammetje als bijzettafel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Hoe groot jouw jungle wordt is geheel aan jou. Met de stijl Urban Jungle wordt eigenlijk natuurlijk wonen bedoeld. Als je een kleinere ruimte hebt, zal je meer hebben aan een groene behangprint, hangplanten, kleine plantjes op plankjes aan de muur en de accessoires, dan heel veel grote planten op de grond bij elkaar.

Daarom gaat dit blog ook over jouw Urban Jungle!

06-07-2017 | Nancy van der Drift | Styling ID

Naast de handbediende vouwgordijnen en gordijnen is er ook een ruim aanbod aan elektrische vouwgordijnen en gordijnen. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor elektrische raamdecoratie. Zo kan het zijn dat u moeilijk bereikbare ramen heeft of dat de ramen zo groot of breed zijn dat deze niet met de hand te bedienen zijn. Denk aan een raam in een vide waar u niet bij kunt of een keukenraam waar een diep aanrechtblad voor staat. Daarnaast zijn er de voordelen dat er geen ketting meer nodig is. De meeste mensen vinden de kettingen niet mooi maar een noodzakelijk kwaad. Met de komst van de child safety regels wat de kettingen betreft is het ook niet altijd handig om de vouwgordijnen met een ketting te bedienen. Ander groot voordeel van elektrische vouwgordijnen en elektrische gordijnen is dat u niet meer met vieze vingers aan de gordijnen komt wat de levensduur van uw gordijnen bevorderd. Ook is het mogelijk om een tijdklok in te stellen zodat uw gordijnen en vouwgordijnen op vaste tijden open en dicht gaan. Zo lijkt het of uw woning bewoond is als u op vakantie bent. Naast de tijdklok kan er ook een zonnesensor geplaatst worden die reageert op zonlicht en/of temperatuur. Zo kunt u in de winter de gordijnen openen als de zon schijnt zodat er veel warmte de kamer in kan komen. Of u laat de gordijnen juist sluiten om uw dure bankstel te beschermen. Zo zijn er diverse redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnenen gordijnen, naast het feit dat het ook een luxe product is.

Voor iedere situatie is er wel een oplossing. Stel dat er geen stroompunt aanwezig is dan is het mogelijk om te kiezen voor een elektrisch vouwgordijn of gordijnrail dat op een batterij werkt. De motor wordt in dit geval gevoed door een batterij die 1 keer per 10 maanden opgeladen moet worden. Ook zijn er verschillende systemen op 230V, hierbij is uiteraard een stroompunt nodig. De motoren kunnen voorzien worden van een ontvanger in de motor die aangestuurd wordt door een afstandsbediening of door uw smartphone. Voor bediening met uw smartphone dient u wel gebruik te maken van een Somfy Tahomabox of een soortgelijke wifi domotica systeem. Voor de luxere bekabelde domoticasystemen zijn er motoren die aangestuurd worden met 2 schakeldraden, zo kunt u de motoren koppelen aan uw eigen domotica. Alle motoren die BlindDesign levert zijn Somfy motoren, zo bent u verzekerd van kwaliteit en garantie. Voor de elektrische gordijnrail werken zij met de Somfy Glydearail.

Kijk eens op de website van BlindDesign en zie de verschillende opdrachten die zij geleverd hebben.

Dat gevoel bij het vinden van het perfecte item waar je al tijden naar op zoek was. Onbeschrijflijk, maar herkenbaar voor iedereen. Toch ook voor jou?

Ik houd van een stoer en robuust interieur. Waar iemand mijn bakstenen muur ‘oude rommel’ kan noemen ben ik er juist apetrots op en verliefd op de vintage look die het mijn interieur geeft. Mijn meubels hebben voornamelijk de kleuren grijs en bruin en bevatten veel hout. Gecombineerd met felgekleurde accessoires krijg ik veel complimenten over de, onverwachts, warme sfeer die mijn huis uitstraalt.

Het enige dat ontbrak was een stoel. Een stoel waar ik ’s avonds met een glas rode wijn in weg kan dromen met de muziek uit mijn platenspeler op de achtergrond. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bijna 8 maanden op zoek ben geweest. Uiteindelijk vond ik de Arthur fauteuil van het merk Eleonora. Een fauteuil met een stalen frame, dikke kussens en leuningen van hout, perfect!

Eleonora staat bekend om robuuste meubels en is daarom een van mijn favoriete merken. De Arthur fauteuil heeft een prominente plek gekregen in mijn woonkamer en ik geniet er iedere dag van. Mijn missie was om een stoel te vinden die een toegevoegde waarde is voor mijn interieur, maar ook een hoog zitcomfort. Aan deze verwachtingen voldoet de Arthur fauteuil volledig.

Soms heb je van die aankopen die een schot in de roos zijn en ook nog eens een heerlijke plek blijken te zijn om lekker in te bloggen ;-)!

Duurzamer en milieubewust leven wordt in onze samenleving steeds belangrijker. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en maatregelen die je kunt nemen om milieuvriendelijker te leven. Zoveel dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien en uiteindelijk helemaal niets doen. Zonde want met een aantal investeringen in huis en een paar kleine aanpassingen in het dagelijks leven, belast je het milieu al aanzienlijk minder. Om je op weg te helpen geven wij hier 11 praktische tips.

Investeer in een duurzame leefomgeving
Aanpassingen aan het huis zijn niet de meest gemakkelijke maatregelen, maar zijn wel een goede investering in een duurzaam leven. Bovendien bespaar je hiermee op jaarbasis behoorlijk op je energiekosten en heb je de investering na een paar jaar weer terug. Ben je toch al van plan om je huis te verbouwen of om te renoveren? Denk dan na over onderstaande tips voor een duurzame leefomgeving:

1. Denk aan een goede isolatie. Zoek uit wat je kunt verbeteren aan de isolatie van je woning en ga aan de slag. Bekijk de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie. Met deze drie maatregelen kun je in een tussenwoning al ruim €800 per jaar besparen.
2. Nieuwe ketel nodig? Kies dan voor een HR ketel in plaats van een gewone CV ketel. De HR ketel benut namelijk de warmte die vrijkomt uit de waterdamp voor het verwarmen van water of lucht. Zo wordt wel een kwart minder energie verbruikt dan bij een gewone CV ketel.2. Nieuwe ketel nodig? Kies dan voor een HR ketel in plaats van een gewone CV ketel. De HR ketel benut namelijk de warmte die vrijkomt uit de waterdamp voor het verwarmen van water of lucht. Zo wordt wel een kwart minder energie verbruikt dan bij een gewone CV ketel.3. Vervang alle lampen in huis door ledverlichting. Een ledlamp is namelijk 85% zuiniger
3. Vervang alle lampen in huis door ledverlichting. Een ledlamp is namelijk 85% zuiniger dan een gloeilamp. De aanschafprijs is wel hoger, maar je betaalt om lange termijn een stuk minder door het lage verbruik en de lange levensduur.
4. En wat dacht je van zonnepanelen? De investering is een stuk lager dan een aantal jaar geleden en met ongeveer 10 panelen bespaar je toch al snel weer €450 per jaar.

Tip 5. Voorkom warmteverlies rond de raampartij
De plek waar in huis de meeste warmte verloren gaat is rond de raampartijen. Zeker wanneer je nog oude kozijnen hebt met enkelglas erin. Gelukkig is dubbelglas tegenwoordig de standaard. Dit isoleert namelijk een stuk beter dan enkel glas. En wil je het graag nog beter doen? Dan kun je voortaan ook kiezen voor dubbel glas hr++. Door extra isolerende maatregelen is deze soort glas super isolerend. Wil je dubbelglas bestellen? Neem dan ook je kozijnen eens goed onder de loep. Als deze te oud zijn en niet goed isoleren, dan is de investering in dubbelglas zonde.

Praktische tips voor je dagelijkse routine
Bovenstaande maatregelen vragen een behoorlijke investering, maar ze zijn uiterst effectief en je hebt er vervolgens geen omkijken na. Bovendien verdien je de investering met een aantal jaar alweer terug. Naast deze grote aanpassingen kun je met een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse routine ook al een stuk milieuvriendelijker leven:

6. Zet apparaten uit als je ze niet gebruikt en trek ook de stekker uit het stopcontact;
7. Ga verantwoord met je machines in huis om. Was op 30 graden en hang de was te drogen en stop ze niet in de droger. Zet de vaatwasser pas aan als deze helemaal vol zit.
8. Sta niet te lang onder de douche. 5 minuten douchen is ruim voldoende. Heb je hier moeite mee? Neem dan een timer mee onder de douche en schaf een waterbesparende douchekop aan.
9. Zet de verwarming niet zomaar hoger. Heb je het koud? Trek dan eerst eens een warme trui en extra dikke sokken aan.
10. Ga efficiënt om met eten. Maak een boodschappenlijstje en koop seizoen producten. Eet eens wat minder vlees en bewaar de restjes voor een andere dag.
11. Reduceer je afval en probeer het afval wat je maakt zoveel mogelijk te scheiden. Het verwerken en scheiden van afval zorgt namelijk voor een besparing van grondstoffen, energie en geld.

Tot zover onze praktische tips voor een milieubewust huishouden. Denk nou niet direct dat je alles moet aanpassen om het goed te doen. Ieder beetje helpt.Nu we volop genieten van het mooie weer komen we helemaal in zomerse sferen. Waarom zou je het zomergevoel niet ook naar binnen halen, zodat je er het hele jaar plezier aan kunt beleven? Met een paar kleine ingrepen geef je je woonkamer een zomer accent.

Om te beginnen bij je bank. Als je een IKEA-bank hebt is het een uitdaging om er een uniek meubel van te maken. Toch hoeft dat helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met een paar leuke kussens kom je al een heel eind. Echt bijzonder wordt je bank als je de standaardhoes van IKEA vervangt door een unieke hoes die helemaal aan jouw wensen voldoet. Je IKEA-bank wordt daardoor veel persoonlijker.

bankhoes_blauw.jpg

Lieveling blauw
Bovenaan de zomerchecklist staan: kleur, kleur en nog eens kleur! De meest voor de hand liggende manier om een bepaalde sfeer in huis te creëren is door het juiste kleurgebruik. Met duidelijke en sterke kleuraccenten haal je het goede humeur dat bij de zomer hoort naar binnen. Met een bankhoes in een zomerse kleur kun je dit in een handomdraai realiseren.

Al eens nagedacht over een blauwe hoes voor je IKEA-bank? Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. Met blauw kun je alle kanten op. Het komt aan op de juiste mix! Blauwe pasteltinten zorgen voor een koele, frisse uitstraling. Ze passen goed bij een maritieme look of in een Scandinavisch geïnspireerd interieur. Ook naar turkoois neigende blauwtinten zoals zeeblauw, die doen denken aan een tropisch blauwe zee, passen perfect in een zomers interieur. Warme, diepe schakeringen blauw, zoals marineblauw of koningsblauw, ademen luxe en zijn de trendkleuren van dit moment.

  bankhoes_groen.jpg

Greenery
De back-to-nature dan wel urban-jungle-trend houdt al een tijdje aan. Hierbij passen natuurlijke stoffen en materialen, zoals linnen, katoen en hout, botanische prints en natuurlijk veel groen in huis. De zomer is ook het seizoen van de felle kleuren. Van je bank kun je een statement maken door hem te hullen in een opvallende kleur. Greenery is zo'n kleur. Deze door de kleurenautoriteit Pantone tot kleur van 2017 uitgeroepen felle groentoon is een echte blikvanger die je interieur speelser laat ogen.

Ben je op zoek naar een nieuwe hoes voor je IKEA-meubels? Neem dan een kijkje op dekoria.nl.

De speciaal voor IKEA-meubels ontworpen hoezen worden op bestelling gemaakt en beschikken over een perfecte pasvorm. Kies je favoriete stof uit en Dekoria zorgt voor de passende hoes voor je bank!

Een cv-ketel is de motor in de woning op het gebied van verwarmen. We kennen 2 soorten cv-ketels, de combiketel en de soloketel. De soloketel zorgt puur voor de verwarming in huis. De combiketel zorgt ook voor warm water uit de kraan. In de meeste woningen zien we tegenwoordig een combiketel. Een cv-ketel is de motor in de woning op het gebied van verwarmen. We kennen 2 soorten cv-ketels, de combiketel en de soloketel. De soloketel zorgt puur voor de verwarming in huis. De combiketel zorgt ook voor warm water uit de kraan. In de meeste woningen zien we tegenwoordig een combiketel. 

Kopen, huren of leasen
Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel dan kan je ervoor kiezen om de ketel te kopen, huren of te leasen. Wanneer je een ketel koopt dan zal je het aankoopbedrag in eens moeten voldoen, daarnaast betaal je voor de installatie van de ketel en het onderhoud hiervan. Het onderhoud van de ketel wordt vaak in een soort van onderhoudsovereenkomst vastgelegd waarbij je per maand of kwartaal een vast bedrag betaalt. 

Het is ook mogelijk om de cv-ketel te huren. Wanneer je de cv-ketel huurt betaal je iedere maand een vast bedrag. Een deel van dit bedrag is de waarde van de cv-ketel. Daarnaast zit er in dit bedrag een stukje van het onderhoud en eventuele reparatie van de ketel. Het voordeel van een cv-ketel huren is dat je niet ineens een groot bedrag kwijt bent aan de kosten voor de ketel. Het nadeel van een cv-ketel huren is dat je vast zit aan dit contract en er niet zomaar vanaf komt. Uiteindelijk betaal je wat meer voor de ketel dan dat je had gedaan wanneer je hem in een keer had aangeschaft.

Als laatste optie kan je een cv-ketel leasen. Net als bij huren betaal je hier een maandelijks bedrag voor een vastgestelde periode. Na deze periode ben je eigenaar van de ketel en zit je nergens meer aan vast. De kosten voor het leasen van een ketel zijn uiteindelijk nog een stuk duurder dan huren. Denk dus goed na wat voor jou de beste optie is, zowel op de korte als op de lange termijn.

Thermostaat
Bij een cv-ketel hoort een thermostaat waarmee je de gewenste temperatuur in je woning kunt regelen. Veel oude woningen hebben nog een analoge of elektische thermostaat die je woning opwarmen tot de gewenste temperatuur bereikt is en dan pas afslaan. Vaak wordt het hierdoor dan nog een stukje warmer in huis dan de bedoeling was. Beter is te kiezen voor een modulerende thermostaat. Deze thermostaat leert als het ware hoe snel je woning wordt opgewarmt en past het vermogen van de ketel hierop aan. Zo houd je de temperatuur heel eenvoudig constant in de woning. Een nieuwere versie, de slimme thermostaat kan zelfs zo ingesteld worden dat hij weet wanneer je thuis komt en zorgt dat de woning op de gewenste temperatuur is als je binnen komt.

Wil je meer weten over cv-ketels of reviews lezen over bepaalde merken neem dan eens een kijkje op de website van CVkoopjes.nl. Hier vind je vele merken en uitgebreide informatie. Ook bestel je je nieuwe cv-ketel heel gemakkelijk online!

 

De zomer is net begonnen, je zou denken dan gaan we het niet hebben over kachels maar wil jij er komende winter lekker warmpjes bij zitten dan is het helemaal niet zo gek om je nu al eens te oriënteren wat er allemaal te doen is op het gebied van kachels. De zomer is net begonnen, je zou denken dan gaan we het niet hebben over kachels maar wil jij er komende winter lekker warmpjes bij zitten dan is het helemaal niet zo gek om je nu al eens te oriënteren wat er allemaal te doen is op het gebied van kachels.

Met een haard of een kachel haal je niet alleen warmte in huis maar ook een heerlijk stukje sfeer. Niets is fijner dan te genieten van de behaaglijke warmte die een haard of kachel met zich meebrengt.

Kachels en haarden zijn er in vele verschillende soorten. Denk maar eens aan de gashaarden, houtgestookte haarden, elektrische haarden, de traditionele kachels en tegenwoordig zien we ook steeds meer buitenhaarden. 

Een sfeerhaard wordt vaak geplaatst wegens het design en de gezellige sfeer. Kachels geven vaak wat meer warmte af en kunnen zeer goed dienen als hoofdverwarming.

Kachels branden op verschillende brandstoffen. Zo kennen we de houtgestookte kachels die op houtblokken branden of de gaskachels die gas als brandstof gebruiken. Maar er bestaan ook pelletkachels.

Een pelletkachel is een kachel die automatisch te programmeren is op hoog rendement.  Hij is voorzien van een timer, een thermostaat en een afstandsbediening en brand op geperste houtstaafjes of houtsnimmers. In combinatie met water of warme lucht kan je meerdere ruimtes verwarmen met een pelletkachel.

Een pelletkachel heeft in vergelijking met een traditionele haard of houtkachel een hoog rendement en is milieuvriendelijk. Tevens is een pellet kachel een goed alternatief voor de standaard CV installatie in huis. Met een CV installatie ben je al snel hoge stookkosten kwijt, pellets zijn een stuk voordeliger dan gas waardoor je flink kunt besparen op de stookkosten.

Meubelzoekmachine Furn.nl lanceert deze week zijn duurzaamheidsplannen. Allereerst plant Furn.nl een boom voor vrijwel elk verkocht meubel via de zoekmachine. Daarnaast voegt Furn.nl duurzaamheidsfilters toe die bezoekers bewuster helpen filteren. En ten slotte lanceert de site een vintage en tweedehands meubelmarktplaats, SecondFurn.nl.

1 meubel is 1 boom
Wie vanaf vandaag via Furn.nl shopt en meer dan 100 euro uitgeeft aan een meubel plant daarmee een boom via Treeplanters.net. Dit geldt bij vrijwel alle webshops. De bomen worden geplant in India en nemen CO2 op. Een belangrijke stap, zeker als je nagaat dat 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot komt door ontbossing.

Vintage en tweedehands meubels op SecondFurn.nl
Wie liever geen nieuwe producten koopt kan SecondFurn.nl overwegen. Hierop staat een aanbod tweedehands en vintage meubels. Van tweedehands banken tot vintage stoelen. Met deze duurzaamheidsplannen hoopt de zoekmachine dat andere bedrijven volgen in de transitie naar groen.

Over Furn.nl
Furn.nl is een meubelzoekmachine die meer dan 90.000 producten van diverse online winkels levert. Met de duurzaamheidsplannen hoopt Furn.nl bezoekers bewuster te maken van de keuze en impact die zij kunnen hebben als consument.

 

De zomer breekt aan en met het warme weer zoek je al snel een plekje op in de zon. Het is natuurlijk heerlijk als dit kan in je eigen tuin op je eigen terras. Toch is het wel zo fijn als je een netjes onderhouden tuin hebt. Een tuin onderhouden kost veel tijd. Ooit wel eens gedacht aan kunstgras? Geen tijd meer kwijt aan onderhoud, maar wel lekker genieten van de zon? Het kan!De zomer breekt aan en met het warme weer zoek je al snel een plekje op in de zon. Het is natuurlijk heerlijk als dit kan in je eigen tuin op je eigen terras. Toch is het wel zo fijn als je een netjes onderhouden tuin hebt. Een tuin onderhouden kost veel tijd. Ooit wel eens gedacht aan kunstgras? Geen tijd meer kwijt aan onderhoud, maar wel lekker genieten van de zon? Het kan!

Kunstgras aanschaffen
Als je overweegt om kunstgras aan te schaffen, gaan hier enkele stappen aan vooraf. Allereerst is het van belang om te weten in wat voor soort tuin je het kunstgras wilt aanleggen. Een kleine tuin vereist een andere aanpak dan een grote tuin. Daarbij zijn er verschillende soorten kunstgras. Dit geeft je keuze uit een groot scala aan kunstgras. Zorg er dus voor dat je je van tevoren goed inleest of laat informeren door een deskundige. Raadpleeg bijvoorbeeld een website die gespecialiseerd is in kunstgras of breng een bezoek aan een tuincentrum. 

Op het moment dat je het kunstgras gaat aanschaffen zal je erachter komen dat er verschillende soorten prijsklassen zijn. Kunstgras is geen goedkope aankoop, maar daar tegenover staat dat het lang meegaat. Toch zijn er manieren om minder geld kwijt te zijn dan nodig is. Gedurende het jaar zijn er veel acties en aanbiedingen voor kwalitatief goed kunstgras. Let wel goed op dat je je laat informeren over de kwaliteit van het gras. Goedkoop leidt soms tot duurkoop.

Kunstgras leggen
Na het aanschaffen van kunstgras is het tijd om het aan te leggen. Dit kun je laten doen door een specialist, maar je kunt het ook zelf doen. Het hoeft niet moeilijk te zijn, als je er maar wel even de tijd voor neemt. Kunstgras aanleggen moet goed gebeuren en mag niet worden afgeraffeld. Neem daarom genoeg tijd ervoor en schakel indien nodig hulp in. Het is hoe dan ook aan te raden om de klus met meer dan een persoon uit te voeren. 

Zorg bij het aanleggen voor het juiste gereedschap. Op verschillende websites staan filmpjes en foto’s waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe kunstgras leggen werkt. Lees je dus eerst goed in en ga vervolgens pas aan de slag. 

Kunstgras onderhoudenHet kunstgras ligt en het is tijd om te genieten van je tuin en terras. Kunstgras vereist velen malen minder werk aan onderhoud dan normaal gras. Toch betekent dit niet dat je er geen omkijken meer naar hebt. Het is van belang om het kunstgras schoon te houden van bladeren en takken. Dit is vooral in de herfst en winter het geval. Veeg het gras zo nu en dan schoon, zodat het mooi blijft. Heel veel meer werk heb je niet aan kunstgras. Wil je toch nog meer te weten komen? Check dan even deze website.

Online bestellen kan best spannend zijn, helemaal als het gaat om meubels. Daarom heeft Sofacompany begin dit jaar midden in hartje Rotterdam op de Coolsingel een showroom geopend. Hier kun je Deense pronkstukken uit de online catalogus van Sofacompany met eigen ogen bewonderen en fysiek aanschouwen. Kom zelf testen in Rotterdam of in één van de andere showrooms - Arnhem & Antwerpen - hoe bijvoorbeeld die prachtige 3-zitsbank Astha zit. Deze familiebank heeft een strak design, maar de prachtige velours kussens zorgen voor een zachte touch en heerlijk zitcomfort. De metalen pootjes geven de bank een ruimtelijk effect. Laat je overtuigen en kom net als ik ook proefzitten in showroom Rotterdam!      

Velourstrend
Hoewel Sofacompany ook alle stofstalen online heeft staan blijft het lastig om een realistische impressie te krijgen. In de showrooms van Sofacompany zijn alle verschillende stoffen dan ook aanwezig, waaronder velours. Velours is de huidige trend in interieurland. Koninklijk diepblauw, okergeel, donkergroen, donkergrijs, taupe, lichtblauw en trendy cognac - Zomaar een paar velours stoffen die Sofacompany al een tijdje in de collectie heeft. Sinds kort zijn er ook nog nieuwe kleuren toegevoegd aan de velours stoffencollectie. Zo is de sexy 'Harry' in prachtig lichtroze velours verkrijgbaar en 'Allie' in fantastisch 'Plum', een mysterieus en warm wijnrood! En er zullen nog meer kleuren bij komen….

Vernieuwde tool voor “Uw eigen ontwerp”
Ga je er toch voor om thuis jouw unieke bank samen te stellen? Dat kan je natuurlijk gratis stofstalen bestellen, van bijvoorbeeld jouw favoriete velours stoffen. Maar met de nieuwe “eigen ontwerp” tool van Sofacompany wordt het online nog makkelijker. Kies je favoriete model en stof en de nieuwe tool geeft je direct een zeer realistisch beeld van hoe jouw unieke bank eruitziet. Kies bijvoorbeeld voor mijn net bestelde bank: de Herman 3-zitsbank in Velours Shadow Blue met Stained Walnut pootjes. Prachtig toch?

Een interieur past bij je persoonlijkheid. De één wil alles strak en georganiseerd inrichten terwijl een ander ‘s avonds wil thuiskomen in een huis dat warmte, sfeer en gezelligheid uitstraalt. Een interieur past bij je persoonlijkheid. De één wil alles strak en georganiseerd inrichten terwijl een ander ‘s avonds wil thuiskomen in een huis dat warmte, sfeer en gezelligheid uitstraalt. Smaken verschillen, of je nu van een modern, klassiek of landelijke interieur houdt. Als het maar ‘klopt’ en matcht met jouw persoonlijke voorkeur.Ik weet nog dat ik het vroeger als klein meisje altijd heerlijk vond om s ’avonds kaarsjes aan te steken en lekker met een dekentje op de bank te kruipen. Van jongs af aan sprak de landelijke stijl mij erg aan. Tot de dag van vandaag zie ik dat terug in mijn leefruimte. Comfortabel, natuurlijk, sfeervol, zomaar een aantal woorden waar je aan denkt als je het hebt over een landelijke stijl. Met de juiste ingrediënten waan je je in een heerlijke, cozy omgeving en daar hoef je niet eens voor op het platteland te wonen. 

Een mooie klooster- of boomstamtafel kan de landelijke sfeer extra benadrukken. Decoreer deze bijvoorbeeld met een schaal van onbewerkt hout of beton. Geborstelde voorwerpen van ijzer of takken met bessen leg je hier nonchalant in. Wat betreft het decoreren van een landelijk interieur geldt vaak: Less is more!

calmontpallmore.jpg

Decoratie in natuurlijke kleuren matchen goed met een landelijk interieur. 

Bij de eettafel passen eetkamerfauteuils met gestoffeerde knoopjes die ook nog eens heerlijk zitten. Lang tafelen is dus geen probleem. Leuk in combinatie met de eetkamerbank.

UrbanSofa-Toulouse-Eetkamerfauteuil-met-bank.jpg

De Toulouse eetkamerfauteuil heeft een gecapitonneerde rugleuning en is ook verkrijgbaar als eetkamerbank.

Wil je het gehele interieur met elkaar laten matchen? Dan kun je bijvoorbeeld je eetkamerfauteuils combineren met een bank of fauteuil met dezelfde bekleding. Is de woonkeuken apart van de woonkamer dan  geeft het toch rust als de kleuren doorlopen in je huis.In landelijke interieurs zie je veel gecapitonneerde banken waar je lekker in weg kunt kruipen. De San Remo is daar een mooi voorbeeld van met een gecapitonneerde rugleuning ,romp en armleuningen. Een plaid zorgt voor warmte en gezelligheid voor de koude avonden. Niet alleen functioneel maar in een contrasterende kleur of stof ook mooi om spanning in je interieur te brengen. 

UrbanSofa-San-Remo-Presto-landelijke-gecapitonneerde-loungebank.jpg

De San Remo heeft een gecapitonneerde romp, armleuning en rugkussens.

De hoezenbank is ook  dit seizoen weer helemaal terug! In een lichte linnen stof heel goed te combineren met natuurlijke kleuren en materialen. Wollen vloerkleden, rieten accessoires en onbewerkt hout. Met linnen gordijnen in een zand of een licht grijze kleur is dit altijd een goede combinatie. Een mooi voorbeeld van een bank met losse hoes die perfect in een landelijk interieur past is de Cambridge.
De hoezenbank is dit seizoen weer helemaal terug.

Bank_met_losse_hoes.jpg

Als de landelijke stijl jouw voorkeur heeft dan zijn er nog vele andere modellen van UrbanSofa die daar perfect bijpassen, van sofa, loungebank tot hoekbank. Keuze genoeg dus! Voor mij blijft het nog steeds een geluksmomentje  als ik ‘s avonds na een dag hard werken, heerlijk op de bank weg kan kruipen onder een plaid. Net als dat kleine meisje, kaarsjes aan en even genieten van mijn landelijke interieur.

Leibomen zijn er in verschillende soorten. Er zijn ook groenblijvende leibomen die dus in de winter groen blijven. Dit is een mooie oplossing om toch ook in de winter privé in je huis te houden. Deze meeste verkochte is dan de leilaurier. Deze bomen zijn over het algemeen duurder als een gewone Leilinde.

Leibomen zijn er in verschillende soorten. Er zijn ook groenblijvende leibomen die dus in de winter groen blijven. Dit is een mooie oplossing om toch ook in de winter privé in je huis te houden. Deze meeste verkochte is dan de leilaurier. Deze bomen zijn over het algemeen duurder als een gewone Leilinde. De leilinde is niet in winter groenblijvend, maar wel bladhoudend.  Deze is mooi van blad met grotere bladeren. Bij ons zit het rek al in de bomen, dus je kunt ze zo in de grond zetten. Wij raden wel aan om er boompalen erbij te zetten, totdat de boom goed geworteld is.Dit is na ongeveer een jaar, dan kunnen de boompalen weer verwijderd worden.

Heb je een nieuwe woning gekocht of wil je een keer wat anders als haag in de tuin. Dan zou de Beukenhaag en haagbeuk een goede keus kunnen zijn, dit zijn een veel komende haagplanten in de Nederlandse tuinen.Heb je een nieuwe woning gekocht of wil je een keer wat anders als haag in de tuin. Dan zou de Beukenhaag en haagbeuk een goede keus kunnen zijn, dit zijn een veel komende haagplanten in de Nederlandse tuinen.

Voor en nadelen van deze haagplanten.
Voordelen zijn dat ze lekker goedkoop zijn. Deze groeien ook wel in elke grondsoort, dus je hoeft niet perse speciale grond aan te brengen maar wel moeten ze in goede aarde geplaatst worden. Voor een enkele rij kun je er 5 per strekkende meter aanhouden. Voor een dubbele rij kun je er 9 per meter aanhouden.

Nadelen zijn dat ze niet in de winter groenblijvend  zijn, maar wel bladhoudend. Dus je minder privé in de tuin heb als in de zomer.

Bodemdekkers zijn een mooi planten om grote vlakken in de tuin af te dekken. Dus voorkomt dus veel onkruid in de tuin. De meest voorkomende is de Hedera, Dit zijn groenblijvende planten en lekker goedkoop in aanschaf.

Wij verkopen planten met 2 jaar garantie tegen scherpe prijzen.

Energie, je ziet er niets aan, en toch hebben ze het over groene en grijze energie. Van alle kanten wordt je aangevallen door energieleveranciers. Allemaal zeggen ze dat je door hun energie je geruim honderden euro's bespaart. Je kan slimme meters van ze krijgen en je wordt gelokt door maanden korting, tablet en andere welkomstcadeautjes. Maar wat is nu de beste keuze? Waar moet je op letten?
Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een energiecontract afsluit.

Jouw duurzaamheidskeuze.
Allereerst bepaal je of je duurzame groene energie uit duurzame waterenergiebronnen in Scandinavië of grijze energie uit kolencentrales wil. Dit is een beetje een strikvraag omdat welke keus je ook maakt de energie die je krijgt is nog steeds hetzelfde als die van je buurman. Je krijgt niet ineens een aparte aansluiting voor groene energie! Het enige verschil is dat als jij kiest voor groene energie het aandeel van groene energie in de Nederlandse energiebehoefte iets groter wordt.

Vastrecht
Dit component staat ook altijd in je energiecontract. Vastrecht is niets anders als abonnementsgeld. Sommige leveranciers hebben lage tarieven voor hun energie maar hoge vastrechtkosten. of andersom. Het kan dus lonen om goed te kijken naar hoeveel het vastrecht is.

Loopduur energiecontract
Een ander belangrijk element van een energiecontract is de duur van het contract. Daarnaast hoe lang je de tarieven vast wil laten zetten of juist variabel wil hebben. Het voordeel van een variabel tarief is dat de kosten omlaag gaan voor je energie als de kosten voor energie dalen. Echter de kosten voor elektriciteit dalen niet zo snel. Het grootste gedeelte van de energierekening is vaak het gas gedeelte.

Overstappen energie
Welke energieleverancier je ook kiest. De stopcontacten of aansluitingen veranderen niet. De vervoerder van de energie naar jou stopcontacten blijft gewoon dezelfde als voorheen. Deze kosten blijven gewoon.

Pas goed op
Het gaat te ver om te zeggen dat energieleveranciers trucen uithalen om mensen naar hun bedrijf te lokken en vervolgens met hoge kosten op te zadelen. Toch is er wel een perverse prikkel in de energiemarkt die mensen kunnen verwarren. Leveranciers hebben het over de laagste tarieven van Nederland terwijl dit achteraf een korting blijkt die na 6 maanden is afgelopen waarna u een hoger tarief betaald. Daarnaast blijkt vaak dat u de tablet die u krijgt bij het overstappen naar een andere leverancier betaald wordt uit uw eigen portemonnee.
Kortom om de juiste keuze te kunnen maken, laat je dan niet in de maling nemen met mooie cadeautjes of beloftes. Vraag om een uitgebreid overzicht en denk er eerst goed over na voordat je overstapt.

Online energievergelijkers
Hier bieden online energievergelijkers vaak extra transparantie. Met behulp van online energievergelijkers kan je energie vergelijken op basis van jouw eigen persoonlijke wensen. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan maar door de handige filter-opties te gebruiken kan je de resultaten aanpassen naar jouw wensen mocht je bijvoorbeeld een voorkeur voor groene stroom hebben en enkel naar een 1-jarig energiecontract willen switchen.
Daarnaast is het erg eenvoudig om te switchen van energieleverancier. Na het vergelijken en invullen van jouw gegevens wordt de gehele overstap van A tot Z geregeld. Ook heb je altijd nog de mogelijkheid om binnen 14 dagen toch voor een andere energieleverancier te gaan. Makkelijker kan haast niet!

De wastafel is veruit het meest gebruikte product in de badkamer. We gebruiken de wastafel voor de snelle wasbeurt, om onze tanden te poetsen of voor de traditionele scheerbeurt. Wastafels zijn tegenwoordig in ontzettend veel kleuren, afmetingen, materialen en vormen verkrijgbaar. Van natuursteen tot hout en van ronde vormen tot strakke rechte lijnen. Voor elke badkamerstijl is er wel een passende wastafel te vinden.

De plaats van de wastafel bepalen.
Ga je je badkamer verbouwen of een hele nieuwe badkamer plaatsen dan is het goed om vooraf na te denken waar je de wastafel wilt plaatsen. Wil je een standaard wastafel plaatsen die je zo aan de muur hangt of wil je de wastafel in een hoek plaatsen. Daarnaast kan je nog kiezen voor een inbouw, een onderbouw of een voorbouw wastafel.

Het verschil tussen een inbouw, onderbouw of voorbouw wastafel is hoe de wastafel gemonteerd in een wastafelmeubel. Bij inbouw wastafels hangt de wastafel als het ware in een uitsparing in het wastafelmeubel. Een nadeel bij deze installatie is dat er vaak een rand over de uitsparing heen zit waar gemakkelijk vocht, vuill en bacteriën achterblijven. Bij een onderbouw wastafel wordt onder de opening in het wastafelmeubel de wastafel gelijmd. Hier is geen overhangende rand aanwezig wat de hygiëne ten goede komt. Bij een voorbouw wastafel wordt de wastafel aan de muur vast gemaakt en ondersteund met twee poten.

Materialen

Keramiek
De meest gebruikte wastafels zijn de keramische ronde modellen. Deze zijn sterk en krasvast en voorzien van een glazuurlaagje waardoor de wastafel lang mooi blijft. Een keramieke wastafel is goed schoon te houden en de ronde vorm is uit ergonomisch oogpunt heel fijn omdat je je niet aan scherpe punten kan stoten.

Graniet
Wil je een stijlvolle natuursteen wastafel dan zou je kunnen kiezen voor graniet. Een wastafel van graniet geeft een natuurlijke robuuste en stijlvolle uitstraling. Graniet is kras en stootvast maar heeft wel onderhoud nodig. Omdat graniet wat poreuzer is als keramiek zal je de granieten wastafel zeker 1 keer per jaar moeten impregneren. Ook moet je bij graniet goed opletten welke schoonmaakmiddelen je gebruikt. Schuurmiddelen kunnen de toplaag beschadigen waardoor er vlekken en doffe plekken kunnen ontstaan.

RVS
Waar we in de keuken veelal het materiaal RVS tegen komen bij spoelbakken zien we wastafels van RVS ook steeds meer in de badkamer verschijnen. Vooral de ronde kommen zijn populair. RVS is een sterk materiaal, duurzaam en kan goed overweg met verschillende schoonmaakmiddelen. Het nadeel van RVS is dat je vlekken en krassen snel ziet. Er is speciale RVS poets verkrijgbaar om je RVS wastafel weer op en top te laten glimmen.

Kunststof
Een nieuwe soort kunststof dat steeds vaker gebruikt wordt voor de wastafel is Solid Surface, een innovatieve kunststof die zeer hygiënisch en duurzaam is Wastafels van Solid Surface hebben een natuurstenen uitstraling en worden veel toegepast in strakke design badkamers. Solid Surface behoeft bijna geen onderhoud of schoonmaak.

Naast de bovengenoemde materialen zijn er ook wastafels verkrijgbaar in glas, koper, hout of beton. Belangrijk bij de keus van het materiaal is goed te letten op het schoonmaakgemak, de duurzaamheid en de bestendigheid tegen verschillende soorten schoonmaak en chemische middelen.

Vorm

Ben je eruit in welk materiaal je je wastafel wenst dan mag je ook nog gaan nadenken over de vorm van je wastafel. Wil je een ronde, vierkante, asymmetrische, platte of juist diepe wastafel? Er is keuze genoeg. Het is maar net de sfeer waar je voor kiest. Klassiek, nostalgisch, minimalistisch of wil je juist een hele hippe waskom. Elke vorm heeft zo zijn voor en nadelen. Een vierkante wastafel is wat lastiger te reinigen dan een ronde wastafel. In de hoekjes blijft gemakkelijk vuil zitten. Ben je iemand die graag spettert aan de wastafel dan is een minimalistisch plat model misschien niet de beste keuze.

Laat je bij de keuze van een wastafel niet alleen leiden door het uiterlijk van de wastafel maar kijk ook zeker naar de praktische kant.

 

Haagplanten zijn er in vele soorten en maten. De meeste voorkomende haagplanten zijn de Laurier coniferen taxus en Portugese laurier.

De bovenstaande soorten kun je in 2 catagorieen indelen.

Luxe uitstraling

De taxus en Portugese laurier kom je minder in Nederland in de tuinen tegen. Deze hebben een luxere uitstraling. Deze zijn meestal een stuk duurder als de gemiddelde haag. Deze is wat smaller en fijner van vorm. Deze groeit ongeveer 20 cm per jaar.

Makkelijk laag budget

Coniferen en de laurier komen vaker voor in de tuinen. Deze staan bekend om sneller groeiende haag tegen een vrij laag budget. Laurier kunnen wel tot 40 cm per jaar groeien.Deze zijn ook groenblijvend in de winter. Online kun je makkelijk deze struiken bestellen lekker vanuit je luie stoel.

Wij staan voor een zeer goede service, een hoge kwaliteit en een scherpe prijs. De service doordat de producten in korte tijd bij u thuis geleverd worden. Door deze snelle bezorging blijft de kwaliteit van het geleverde uitstekend, zoals die bij de leverancier vakkundig gekweekt is. De prijs is bij ons zo scherp doordat we onze producten bij de bron inkopen.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 5 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

 

 

Meer artikelen...