Een inloopkast voor uw hele garderobe. Wie wil dat nou niet? U schuift de deuren open en ziet in één oogopslag al uw kleding, schoenen, accessoires en meer. Het liefst moet er voldoende ruimte zijn om alles op soort en kleur te kunnen ordenen. Ja, zo’n inloopkast willen we toch stiekem allemaal wel? Helaas heeft niet iedere woning de benodigde ruimte om een kamer of hoek in te richten als inloopkast. Wat echter wel in iedere ruimte past is een schuifdeurkast. Een schuifkast op maat neemt minder ruimte in beslag en kan altijd zo ontworpen worden dat hij één wordt met de ruimte.

Als u meer opbergruimte in uw slaapkamer of woonkamer nodig heeft is een schuifdeurkast de ideale oplossing. Misschien herkent u dit opbergprobleem wel? De verzameling schoenen en kleding wordt alsmaar groter en u wilt uw garderobe eindelijk wel eens een keer netjes gesorteerd opbergen. Of door uw liefde voor mooie keukenspullen is elk plekje in de keukenkastjes inmiddels benut en heeft u echt geen plek meer voor die mooie ovenschaal of dat leuke picknickservies. Voor iedereen met het bekende ruimtegebrekprobleem heeft Schuifkast.nl de oplossing. Wij komen bij u langs voor advies op maat. Neem alvast een kijkje op onze website of laat u inspireren door dit artikel.

Verschillende interieurstijlen
Er zijn heel veel verschillende woonstijlen, waarvan modern, landelijk, klassiek en industrieel de bekendste zijn. Iedereen kiest voor een woonstijl waar hij of zij zich bij comfortabel bij voelt. In feite is uw woonstijl een afspiegeling van uw eigen persoonlijkheid. Een interieur wordt gevormd door de spullen die we mooi vinden en waar we aan gehecht zijn. In een slaapkamer brengen we over het algemeen veel tijd door. Dan wilt u toch ook het liefst een plek die opgeruimd is? Ook de keuken is een geliefde plek in huis. Hoe fijn is het dan als al uw spullen netjes weggewerkt zijn in een prachtige kast?

Welke woonstijl u ook heeft, wij kunnen een schuifkast zo voor u ontwerpen dat deze mooi uitkomt in uw interieur. Belangrijk is hierbij de keuze voor het interieur. Door te kiezen voor de juiste kastinrichting is het zeker mogelijk om al uw spullen op te bergen. We zorgen ervoor dat de beschikbare ruimte in de kast optimaal wordt benut. De mogelijkheden van een schuifdeurkast zijn eindeloos.

Kastruimte optimaal benutten
Of u nu een schuifkast voor uw slaapkamer, woonkamer, zolder of bijvoorbeeld een bijkeuken zoekt, Schuiff biedt u de oplossing voor iedere ruimte in huis. Heeft u bijvoorbeeld een kamer met een schuin dak? In dit geval weten wij het schuifsysteem zo in te meten dat de ruimte optimaal wordt benut. De schuifdeuren kunnen zo gemaakt worden dat deze perfect aansluiten in ieder lastige situatie en er zo geen plekje onbenut blijft. Overigens is voor Schuiff geen enkele situatie lastig.

Schuifdeurkasten kunnen zo ontworpen worden dat ze opgaan in de rest van het interieur, indien dit uiteraard voor uw woonsituatie van toepassing is. Wanneer u een hele wand wilt gebruiken voor een schuifdeurkast, kunnen we het ontwerp zo maken dat de kast helemaal opgaat in de ruimte. De kast is dan als het ware een nieuwe muur in de ruimte en valt op deze manier niet op, wanneer u het vergelijkt met een kast die van de muur staat.

Kastinterieur
Naast een exterieur is ook het interieur van de kast erg belangrijk. Een doordachte inrichting zorgt er namelijk voor dat de ruimte in de kast optimaal benut kan worden. Het is raadzaam om rekening te houden met de gebruiksfunctie van de kast. Een schuifkast voor een keuken of kantoor heeft een heel andere inrichting dan die van een slaapkamer.

In de kast in de slaapkamer zijn lades een must voor sokken, ondergoed en shirts bijvoorbeeld. Wij adviseren om lades altijd op heuphoogte te plaatsen, zo heeft u goed zicht op de inhoud er van en hoeft u niet elke dag te bukken. Maak de juiste afweging tussen hanggedeeltes en planken. Hoeveel hangruimte heeft u nodig voor broeken, pantalons, overhemden of jurkjes? Hoeveel planken heeft u nodig voor de shirts, sweaters, schoenen of wat dan ook? Tot slot is het mogelijk om speciale compartimenten en hangsystemen voor sieraden, schoenen en stropdassen en andere accessoires aan de kast toe te voegen. Ook kunt u nog nadenken over een ruimte voor de kleding die u niet draagt vanwege seizoenswisselingen. Wanneer u een schuifdeurkast voor de keuken of het kantoor wilt, profiteert u van volop gebruiksgemak door te kiezen voor veel lades en planken.

In een paar stappen uw eigen kast ontwerpen
Als u een kastsysteem op maat wilt, komt een specialist van Schuiff graag bij u thuis om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij zullen de kast voor u inmeten en nemen allerlei kleurstalen, decorpanelen en afwerkmogelijkheden mee. Zelfs verlichting behoort tot de mogelijkheden. 

De keuze voor een systeem wat bij u past is belangrijk. In een paar stappen tekenen we samen met u een droomkast in. Gaat u voor strakke deuren met een aluminium omlijsting, een combinatie van stijldeuren in verschilllende kleuren, klassieke of juiste landelijke deuren? Geen greep of een ergonomische uitsparing? Als de keuze voor de schuifdeuren rond is gaan we over tot het samenstellen van de kastinrichting. Natuurlijk heeft u hier al een beetje een idee van, maar onze specialist kan u alle mogelijkheden voorleggen. Hadden we al gezegd dat we zeer snel kunnen leveren? Wij kunnen uw schuifkast op maat zeer snel komen monteren, zodat het vullen kan gaan beginnen.

Het is al vroeg donker en soms ook guur weer. Dit betekent dat het tijd wordt om de haard aan te steken en het in huis warm en gezellig te maken. Heeft u geen haard of houtkachel in huis maar wel één onder de veranda? Ook onder de veranda of overkapping is het heerlijk toeven met een houthaard aan. Als u voor het eerst de haard aansteekt, check dan gelijk even hoe het met de voorraad haardhout is gesteld. Is uw houtvoorraad bijna op? Dan doet u er goed aan om alvast hout te bestellen zodat u voldoende heeft voor de komende maanden. Haardhout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. U bestelt het tegenwoordig heel eenvoudig online. Voor elke haard of kachel is er een geschikte houtsoort. Iedere houtsoort heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen en wij van 123hout.nl kunnen u daar alles over vertellen. Ons haardhout is goed voor vele branduren zodat u extra lang en gezellig geniet van sfeervol vuur.

De voordelen van ovengedroogd haardhout
In de winterperiode gaat haardhout er veel sneller doorheen. Als u een uurtje stookt, gaan er gemiddeld 4 á 5 houtblokken doorheen. Ovengedroogd haardhout daarentegen heeft de beste stookeigenschappen. U geniet van voordelen als een prachtig vlammenspel en een optimale warmteopbrengst en stookt ook nog eens schoon en veilig. Er zijn hardere en zachtere soorten stookhout. Zo vallen beuken, haagbeuk, essen en eiken onder het harde segment. Elzen is een zachte houtsoort en berken is middelhard hout. Hard brandhout brandt traag en heeft een mooi en rustig of juist een heel levendig vlammenspel. Hiermee geeft uw haard of kachel veel warmte af en heeft een hoog rendement. Stoken doet u met minimaal drie blokken. Als u voor elzenhout of berkenhout kiest, stookt u met minimaal twee blokken. Dit hout brandt matig snel en is ideaal voor de kleinere houtkachels en haarden.

Ovengedroogd haardhout is direct klaar voor gebruik, van goede kwaliteit en leverbaar voor een scherpe prijs. Zelf hout verzamelen en dat laten drogen, is dan helemaal niet nodig. U bestelt goed en goedkoop openhaardhout gewoon bij een erkende houtleverancier.

Hele pallets, halve pallets, gemengd en haardhout in netten
Nog een voordeel van het kopen van online haardhout is dat u kunt kiezen uit hele pallets, halve pallets, gemengd hout of haardhout in netten. Voor ieder type stoker is er wel een passende keuze. Een pallet open haard hout bestaat uit 2 kubieke meter strak gestapelde blokken van ongeveer 26 cm. Dit staat gelijk aan 31/2 kubieke meter los gestort hout. Als u een een halve pallet bestelt, ontvangt u 1 kubieke meter strak gestapelde blokken wat weer gelijk is aan 1,75 kubieke meter losgestort hout. 

Daarnaast kunt u nog kiezen uit gemengd haardhout of netten. Met de ideale houtmix profiteert u van een extra lange brandtijd. Is dat even genieten tijdens de wintermaanden? Kruip lekker op de bank bij het gezellige haardvuur en geniet van een boek of van goed gezelschap zonder dat u steeds hout op het vuur hoeft te gooien. Gemengd openhaardhout is verkrijgbaar in een hele of halve pallet maar ook in netten. Ook hier heeft u verschillende opties afhankelijk van uw stookgedrag. Iedere zak is gevuld met een combinatie van zachte, harde en middelharde houtsoorten en heeft een gewicht van circa 8 kilo. Haardhout in netten is te bestellen op hele en halve pallets waarbij u weer kunt kiezen uit 15, 32 en 72 netten. Er zijn dus volop mogelijkheden wanneer u online haardhout koopt.

De Ecofan: nu in ons assortiment!
Hout, briketten, aanmaakhoutjes, houtpellets en accessoires om het vuur aan te steken, u vindt het allemaal in onze uitgebreide webshop. Sinds kort is hier een nieuw artikel aan toegevoegd, namelijk de Ecofan. Een Ecofan maakt het mogelijk om te besparen op het houtverbruik. Dit kan een besparing tot wel 20 procent opleveren. Wat doet de Ecofan? De Ecofan is een ventilator die ontwikkeld is voor plaatsing bovenop de kachel. Hij creëert zijn eigen energie door de warmte van de kachel. Er zijn geen batterijen nodig want de ventilator gaat uit zichzelf geluidloos draaien en past zijn snelheid aan de temperatuur van de kachel aan. Door de niet merkbare luchtverplaatsing van de Ecofan voelt uw woning sneller heerlijk warm aan en bespaart u op houtverbruik. Zo haalt u meer rendement uit uit uw kachel. Hij stopt vanzelf met draaien als de temperatuur van de kachel daalt.

Veilig stoken en schoon stoken: hoe doet je dat?
Om veilig te genieten van het sfeervolle en knisperende haardvuur geven we graag nog enkele tips. Het beste is om te stoken met schoon haardhout. Dit is beter voor het milieu en zorgt voor minder rookoverlast. Het aansteken van de open haard moet snel en efficiënt gebeuren. Maak altijd gebruik van aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes. Dit is veiliger dan het aansteken met krantenproppen. De verbranding van de kranteninkt is ongezond. Daarbij geeft krantenpapier veel as en roet af.

Duurzaam hout van Nederlandse bodem
Droog openhaardhout geeft veel voordelen en mogelijkheden. Daar komt bij dat ons hout ook ecologisch verantwoord is. Het hout van 123hout.nl is afkomstig van Nederlandse bodem. Ook het drogen en verwerken gebeurt in ons land waardoor de afstand tot de productie en het leveradres tot een minimum wordt beperkt. Bijkomend voordeel is dat de CO²-uitstoot met een minimum wordt beperkt. Bovendien worden worden onze droogkamers gestookt op biomassa. Dat is wel zo fijn voor Moeder Natuur. Haardhout bestellen doet u dus voortaan online. Sla het snel in en geniet veilig en vooral lang van die heerlijke warmte in huis!

IKEA opent vandaag een tijdelijke cadeauwinkel op Vredenburg 4 in Hoog Catharijne in Utrecht; de IKEA Gift Shop. In deze tijdelijke Gift Shop worden klanten tot en met 31 december verrast met speciaal geselecteerde producten uit het IKEA assortiment. Het is voor het eerst dat IKEA een winkel in de binnenstad opent, toegespitst op de feestdagen. Behalve bij de Gift Shop in Hoog Catharijne, kunnen klanten ook de tijdelijke online Gift Shop* bezoeken.

03_ikea_gift_shop.jpg

In het verlengde van de merkcampagne ‘Aandacht maakt alles mooier’ staat de komende maanden ‘Geven met aandacht’ centraal. “Bij IKEA hebben we van oudsher speciale aandacht voor de feestdagen. Juist in deze maanden stellen we een warme, huiselijke sfeer op prijs”, zegt Shirley Jones, Marketing Manager van IKEA Nederland. “En dat is uitgerekend waar we als IKEA met ons assortiment en passie voor wooninrichting aan bij kunnen dragen. IKEA is geen vanzelfsprekende bestemming voor cadeaus, maar met de speciale Gift Shop in de binnenstad en online zijn we makkelijker en 24/7 bereikbaar. Zo creëren we extra winkelmogelijkheden, naast onze woonwarenhuizen en IKEA.nl voor je cadeauinkopen voor de feestdagen!”

01_ikea_gift_shop.jpg

Persoonlijke videoboodschap
Er zijn losse cadeaus verkrijgbaar, maar ook verschillende cadeausets voor in de keuken, woonkamer- en slaapkamer. Voor kinderen is er een bijzonder aanbod met onder andere knuffels, boeken, speelgoed en schrijfwaren. Er vinden ook verschillende activiteiten plaats in de Gift Shop; zoals gepersonaliseerde rijmpjes op maat om toe te voegen aan je cadeau, het versturen van persoonlijke ansichtkaarten en een stand voor de jaarlijkse ‘foute’ kerstfoto. Klanten hebben bovendien de mogelijkheid om cadeaus extra persoonlijk te maken aan de inpaktafel met talloze soorten cadeaupapier en verpakkingen. In de ‘video booth’ kunnen klanten een boodschap opnemen waarna ze een sticker ontvangen met een unieke QR code die op het cadeau kan worden geplakt. Met een smartphone app** scant de ontvanger deze code en wordt de persoonlijke video zichtbaar.

Gift Shop 24/7 open
Buiten de openingstijden kunnen klanten op het Vredenburgplein 24/7 een interactief beeldscherm bedienen waarmee zij een rondleiding krijgen door het cadeau-aanbod. Via het scherm hebben zij ook toegang tot het volledige IKEA assortiment. Klanten kunnen producten selecteren en deze via een beveiligde verbinding per sms verzenden naar hun smartphone om ze in een handig overzicht te bewaren of direct te bestellen.

Openingstijden

Maandag: 12:00 - 20:00
Di t/m za: 10:00 - 20:00
Zondag: 12:00 - 18:00

 

Openingstijden feestdagen

5 december: 10:00 - 18:00
24 december: 12:00 - 17:00
25 december: gesloten
26 december: 12.00 - 18.00
31 december: 12:00 - 17:00

 

 

05_ikea_gift_shop.jpg

06_ikea_gift_shop.jpg

Een mannenplant is een vrouwenmagneet. Televisiemaker, presentator, vrouwen- én plantenliefhebber Maxim Hartman legt in een reeks van zes korte, humoristische filmpjes haarfijn uit waarom. Gewapend met zes verschillende planten laat Hartman zien hoe een man met een plant in één klap aan de vrouw komt. In samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl lanceert Maxim Hartman vandaag het eerste filmpje ‘De plant als vrouwenmagneet’. 

Maxim komt graag op voor de man, omdat hij vindt dat je als man wel iets pittiger mag zijn in deze maatschappij. ‘We moeten nu een man 2.0 worden. Dus met vrouwelijke eigenschappen maar wel assertief en voor onszelf opkomend,’ aldus Maxim. Een plant geeft de man de mogelijkheid om zich van zijn zogenaamde zachtere, verzorgende kant te laten zien. Zoals Maxim het zelf zegt: ‘Achter iedere succesvolle man, staat een plant. Dat vinden de vrouwtjes fantastisch en daar krijg je dus veel aandacht mee. Ze smelten en zijn dol op mannen met een plant.’

De plant als vrouwenmagneet - Met Maxim Hartman
De eerste aflevering - Vrouwentong, de plant waar je geheid mee scoort! Maxim toont in elke aflevering de verschillende krachten van mannenplanten. Zo hebben planten eigenschappen waar je extra aandacht mee krijgt en...size does matter. Bovenstaand het eerste deel over de Vrouwentong – de plant waar je geheid mee scoort!

In aflevering 2 gaat Maxim Hartman met de Codiaeum op stap. Deze mooie bonte jongen is kleurrijk en daardoor een echte vrouwenmagneet!

In aflevering 3 laat Maxim Hartman zien hoe je vrouwen tegen je aan laat kruipen met de Monstera. Een echte mannenplant die door zijn dikke stengels en gelobde bladeren geheid de aandacht trekt!

In aflevering 4 laat Maxim Hartman zien hoe je nooit meer alleen hoeft te zijn met de Schefflera.

In aflevering 5 laat Maxim Hartman zien hoe je hipstermeisjes scoort met de Scindapsus.

In aflevering 6 laat Maxim Hartman zien hoe je vrouwen scoort met de enorme verschijning van de Bananenplant.

Liever geen kerstboom, maar wel een gezellige kerstsfeer in huis? Raise your hand! Je bent niet de enige. Laat dit jaar waxbollen en bolbloemen het werk doen en laat je verrassen door deze sfeermakers!

Gezelligheid kent geen tijd
Ho ho ho! De radio kondigt al wekenlang de mooiste tijd van het jaar aan: kerst! Haal alle dozen van zolder, want het is tijd om het huis te versieren tot knus kerstplekje. Een huiselijke sfeer om heerlijk in te genieten, inclusief warme kop chocomel mét slagroom. Maar voor het zover is, mag je je eerst uitleven. Geen kerstboom; dit jaar zijn het waxbollen en bolbloemen die het gezellig maken in huis.

Waxbollen
Waxbollen zijn bloembollen met een laagje wax eromheen. Vaak zijn het amaryllissen. De wax zorgt ervoor dat de bloembol niet uitdroogt. Het leuke is dat de wax in alle denkbare kleuren verkrijgbaar is. Goud, zilver, zwart, rood, roze; met glitters, sterretjes, sneeuw, niets is te gek. De kleur van de wax geeft de bloembol een portie extra glamour. Dat maakt het tot een sieraad in huis, dat steeds mooier wordt naarmate het groeit, met als toegift prachtige bloemen.

Bolbloemen
Bolbloemen kunnen niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Omdat ze in een bepaalde periode verkrijgbaar zijn versterken ze het wintergevoel. De tulp is de topper! Wanneer tulpen in de vaas zijn gezet, blijven de stelen doorgroeien. Het ziet er daardoor uit als een levend kunstwerk. Wil je liever andere bolbloemen die het kerstgevoel aanwakkeren? Gebruik dan amaryllissen, hyacinten, anemonen of blauwe druifjes.

Bron: iBulb

Kerstsfeer-zonder-boom-01.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-02.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-03.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-04.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-06.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-07.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-08.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-09.jpg

Kerstsfeer-zonder-boom-010.jpg

 

Het najaar is weer aangebroken! De tijd van het jaar waarin we regelmatig worden getrakteerd op een flinke herfststorm of heel af en toe op een mooie zonnige dag waarbij de thermometer boven de 20 graden uitschiet. De meeste tijd brengen we weer binnen door. We stylen ons interieur in herfstsfeer met gezellige kaarsen en een lekkere warme plaid zodat we met heerlijk warme voetjes, onderuitgezakt op de bank, ons favoriete tijdschrift kunnen lezen.   

Verf wordt aangeboden in alle kleuren van de regenboog. Maar soms ben je opzoek naar een specifieke kleur die eigenlijk gewoon niet in een standaard blik te koop is. Sommige kleuren komen misschien dichtbij, maar vaak is het gewoon net niet wat je zoekt. In dat geval is het zo gemakkelijk om zelf de verf op zo’n manier te mengen dat je precies die kleur krijgt die je zoekt!

Wil jij nou ook zo’n kleurtje hebben wat niet te koop is in de verfcollecties? Pak dan deze handige tips erbij en je kan gewoon lekker zelf je verf mengen!

Bepaal je tactiek
Er zijn verschillende manieren op zelf je verf te mengen. Zo kun je met speciale kleurpasta’s werken die te koop zijn in de bouwmarkt of gewoon twee verschillende kleuren verf mengen. De eerste optie is geschikt voor zowel water verdunbare als terpentine verdunbare verven. Mocht je simpelweg twee kleuren gaan mengen houdt dan in de gaten dat je twee verven van dezelfde soort mengt. Dus of water verdunbare verf of terpentine verdunbare verf. Meng ook meteen genoeg om kleurverschillen te voorkomen.

Uitproberen
Probeer je kleurtjes uit op een stukje muur dat niet direct in het oog schiet. Op deze manier kun je veilig testen en het, indien nodig, gemakkelijk weer met een egaal wit oververven. Denk je eenmaal de juiste kleur gevonden te hebben? Laat de kleur dan eerst even opdrogen, de kleur van droge verf verschilt vaak wat van natte verf. Bekijk de kleur ook zowel overdag als wanneer de avond valt. Op deze manier kun je zien of de kleur er in het daglicht net zo goed uitziet als onder de schemering van een lamp.

Voorbereiding
Zorg dat je de juiste schoonmaakmiddelen binnen handbereik hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet springt de kat op de vensterbank, schrikt de hond en rent hij tegen de stoel staan, stoot de stoel tegen de tafel en trilt het glas van tafel af waardoor je schrift en zomaar de verf op de grond laat vallen. Je weet maar nooit. Mocht de schade nu tegen het plafond omhoog lopen dan wilt een goede inboedelverzekering vaak ook wel een handje helpen.

Gewoon in de winkel
Nu is het natuurlijk hartstikke leuk om creatief aan de slag te gaan en zelf je verf te mengen, maar je kan het ook gewoon in de winkel laten doen. Je geeft simpelweg je kleurkeuzes aan en in de winkel mengen ze het helemaal naar jouw smaak!

Al seizoenen lang vind je steigerhout terug in hippe interieurs en dat is niet zo vreemd; dit robuuste materiaal is perfect om meubels van te maken die passen binnen de natuurlijke, maar industriële trends als het Scandinavische wonen. Supergaaf, maar dit soort meubels hebben ook vaak een rauw randje zoals onafgewerkte elementen, die niet even geschikt zijn voor elk interieur. Een tafel van boomstamhout biedt dan een goed en net iets luxer alternatief. Het boomstamhout is nog steeds grof, maar oogt tegelijkertijd landelijker en zachter dan het soms wat nonchalante steigerhout. De tafelbladen kunnen makkelijk worden voorzien van een modern tintje door te kiezen voor een onderstel van bijvoorbeeld RVS. Zo heb je een stoere tafel met een luxe uitstraling, die toch perfect past binnen een trendy, industrieel interieur.

Groot, groter, grootst
De robuuste tafels van boomstamhout zijn sowieso al imposant, maar grote exemplaren zorgen voor het beste effect. Niet voor niets zijn grote houten tafels een trend, ze vormen namelijk echt een gezellig middelpunt in de woonkamer of eetkeuken. Heerlijk om ’s avonds met vrienden of familie aan te dineren en de dag door te spreken, of overdag een fijne plek om te werken en waar de kinderen lekker kunnen knutselen. Er mag best worden geleefd, de tafels zijn namelijk vrijwel onverwoestbaar en een krasje hier en daar draagt alleen maar verder bij aan het natuurlijke en unieke karakter van elk exemplaar. Omdat de grote houten tafels zo sterk zijn kunnen ze jaren mee en is het echt een investering. Door het neutrale ontwerp raak je niet snel uitgekeken op de tafel. Bovendien past hij binnen diverse interieurstijlen: van industrieel tot landelijk en zelfs klassiek.

Een boomstamtafel op maat
Ben je enthousiast geworden en lijkt zo’n mooie houten tafel je een waardevolle toevoeging aan je interieur? Bij bijvoorbeeld Heerkens Interieur kun je terecht voor boomstamtafels die voldoen aan al je wensen, er namelijk wordt echt maatwerk geleverd. Er is keuze uit diverse soorten onderstellen en afwerkingen, zoals een tafelrand gemaakt van de bast of van schors. Ook de dikte van het tafelblad en de overige afmetingen, kleur en bewerkingen kies je zelf. Uiteraard worden er grote, robuuste eettafels van boomstamhout van uitstekende kwaliteit geleverd, maar je kunt ook gaan voor een stoere bijzettafel of salontafel van boomstam. Een echte eyecatcher in je woonkamer!

Hoe maak je van een saaie muur een eyecatcher? Het antwoord hierop is heel simpel, ga met designbehang aan de slag! Zelfs als je maar een deel van een muur behangt kun je echt een verschil maken in een ruimte. Het Engelse designmerk Cole & Son biedt een ruime en prachtige collectie behang aan. Hieronder vind je een aantal prachtige exemplaren op een rij. (Bron foto boven: Tanja van Hoogdalem)

coleandsonpalm2.jpg

Haal het vakantiegevoel in huis
De zomer is voorbij maar met het tropische behang Palm van Cole & Son houd je het vakantiegevoel nog even vast. Hoe heerlijk is dat? Het palm behang is afkomstig uit de Contemporary Restyled collectie. In deze collectie zijn iconische behangen uit de geschiedenis van Cole & Son in een nieuw jasje gestoken. Het behang Palm is in diverse kleuren te verkrijgen waaronder bovenstaande zomerse varianten en onderstaande donkere variant.

coleandsonpalm.jpg

Bron foto’s: huisje aan de haven 

In to the woods
Met het behang Woods van Cole & Son creëer je je eigen bos in huis. Op het behang zie je prachtige schetsen van bomen die samen een rustgevend bos vormen. Het klinkt misschien heel druk, een muur vol bomen, maar het tegendeel is waar. De neutrale kleuren, zwart en wit, in combinatie met het natuurlijke karakter zorgen voor een rustig geheel waardoor het behang vrijwel in ieder ruimte past. Vind je een muur vol bomen iets te gewaagd? Behang dan een MDF plaat, in een formaat naar wens, met dit behang. Hiermee creëer je een speels effect en als je het behang beu bent hoef je alleen maar de plaat weg te halen.

Flamingo
Deze paradijsvogel is een graag geziene gast in vele interieurs. De eenvoudige maar tegelijkertijd ook elegante vorm en zachtroze kleur van de flamingo is bij velen geliefd. Cole & Son heeft een prachtig flamingo behang in hun collectie die de elegantie van dit dier volledig uitstraalt. Voor degenen die wel fan zijn van de vorm van de flamingo maar niet van de zoete kleur is er ook een zwart en wit behang.

coleandsonflamingo.jpg
Op zoek naar nog meer designbehang? MisterDesign heeft een heel ruim aanbod design behang waaronder de merken Ferm Living, NLXL en KEK Amsterdam.

We zitten alweer eventjes in het najaar en de eerste kou heeft zich ook al heel eventjes laten zien. Nog geen dikke witte pakken sneeuw waar we allemaal vaak stiekem op hopen maar de temperatuur zakt steeds vaker richting het vriespunt. Gelukkig kunnen wij ons hiertegen kleden met handschoenen en een lekker warme muts maar voor de tuin is het wat lastiger om zich te wapene tegen al dat winterse geweld. Gelukkig hebben we nog even de tijd om onze tuin winterklaar te maken zodat je ook in het voorjaar weer kunt genieten van een mooie tuin. Wij geven je een paar handige tips om je tuin winterklaar te maken.

Zitten er nog een paar bloemetjes in je vaste planten die je geplant hebt in de perken of in de borders? Knip deze dan niet gelijk weg als het wat kouder wordt. Naast dat de laatste kleurtjes best nog wel een beetje sfeer aan je tuin kunnen brengen doe je de vogels en andere dieren in de tuin er een enorm plezier mee. De vruchten en zaden zijn nog een nuttige voedselbron.

Voor de eenjarige plantjes in de tuin is het wel verstandig om deze voor de eerste echte nachtvorst weg te halen. Wanneer je dit niet doet kunnen de stengels gaan rotten en dan wordt het al snel een smeerboel in de tuin. Je maakt op deze lege plekken plaats voor de voorjaarsbollen of zet er wintervaste plantjes in zoals heide of viooltjes

Is je gazon nog wat hoog? Geef hem dan nu de laatste maaibeurt. Het gras groeit in de winter nauwelijks en het is niet onverstandig om het gras wat langer de winter in te laten. Dit beschermt de wortels tegen de kou en voorkomt kale plekken.

Ook je tuinmeubelen wil je volgend seizoen natuurlijk weer volop kunnen gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel soorten en materialen die je met een gerust hart buiten kunt laten staan. Maar het is altijd het beste om je tuinmeubelen binnen op te bergen. Zo hebben ze het minst last van de winterse weersinvloeden en blijven ze het mooist. Vergeet ook de parasol niet. Verstandig is het om even een afdekhoes over de parasol heen te doen. Ook als je hem binnen opbergt. Zo voorkom je dat hij vies wordt want juist als een parasol binnen staat trekt hij stofdeeltjes aan en hierdoor kan hij er een beetje smoezelig uit gaan zien. Had je nog geen hoes voor je parasol? Neem dan eens een kijkje op de website van parasol-shop.nl. Zij hebben voor diverse merken en maten parasols degelijke hoezen zodat naast de tuin en je tuinmeubilair ook je parasol goed de winter doorstaat.

 

Een sfeervol brandend houtvuur. Dé plek waar je tot jezelf komt, elkaar ontmoet, energie opdoet en deelt. Daar waar een gas- of houthaard onmogelijk of ongewenst is, of voor wie kiest voor ‘individual design’ én bewuste keuzes maakt, presenteert Faber de nieuwe e-MatriX; Verbluffend vuur ... uit water. Vuur voor iedereen, op elke plek.

Een intelligente keuze, eenvoudig, comfortabel en overal
Een sfeervol brandend haardvuur brengt rust en sfeer. Veel woningen van nu hebben echter weinig warmtevraag. En steeds vaker is de installatie van een gas- of houthaard complex, of door regelgeving ongewenst. De nieuwe e-MatriX haarden van Faber bieden de sfeer van een boeiend vlammenspel, zonder dat deze beperkingen een rol spelen. Het prachtige beeld en geluid van een rijk houtvuur ontstaat namelijk uit natuurlijk water, door verneveling! De e-MatriX kan daardoor bijna overal worden geïnstalleerd waar water en elektriciteit voorhanden zijn. Met de afstandsbediening bedient u de haard eenvoudig en comfortabel. Dat maakt de e-MatriX tot een intelligente en bewuste keuze, om te genieten en tot elkaar te komen.

e-MatriX-800_650-II-hi-res-(1-of-3).jpg

De e-MatriX is uw persoonlijke stijl
De e-MatriX haarden behoren tot de Faber MatriX-serie, de top van het Faber gamma. Zoals de naam al aangeeft, omvat deze serie een ruime keuze aan modellen en opties. En doordat een schoorsteen niet nodig is, biedt een e-MatriX ruimte voor grensverleggend individueel ontwerp. Het vuurbeeld, gebaseerd op het gepatenteerde Opti-myst® systeem, is ongekend overtuigend en de algehele afwerking is van hoog niveau. Ook dat maakt dat de e-MatriX geschikt is voor wie aan zijn interieur de allerhoogste eisen stelt. De geselecteerde Faber haardenspecialisten helpen u graag om uw droomontwerp te realiseren.

e-MatriX-800_650-II-hi-res-(2-of-3).jpg

De e-MatriX is duurzaam
De innovatieve technologie van de e-MatriX heeft tal van aangename voordelen. Het rijke vuurbeeld is warmtevrij. En daardoor heeft de e-MatriX geen invloed op geavanceerde warmte- en klimaatsystemen en is het gebruik volkomen veilig. Doordat een schoorsteen niet nodig is, is de impact op de woonomgeving nihil. En dat bij een verrassend gering energieverbruik. Dit maakt de e-MatriX niet alleen tot een buitengewone ervaring en een aanwinst voor elke ruimte, maar ook tot een toekomstbewuste en veilige keuze, waarvan u het héle jaar zorgeloos kunt genieten. Nu en later!

e-MatriX-800_650-III-hi-res-(9-of-9).jpg

We slapen met zijn allen gemiddeld een derde van ons leven. Op een goed matras slapen is dus ontzettend belangrijk. Wanneer we goed uitgeslapen zijn voelen we ons fit en kunnen we goed functioneren. Een goede nachtrust helpt ook in het voorkomen van gezondheidsproblemen. Niets is zo vervelend als vermoeid en met stijve spieren wakker worden. Een goed matras bied een goede ondersteuning, is flexibel en ventileert goed.

Een paar keer in ons leven moeten we ons matras vervangen. Niet alleen de kwaliteit van het matras neemt na jaren erop te hebben geslapen af maar ook uit hygiënisch oogpunt is het goed om tussen de 5 en 10 jaar je matras te vernieuwen. De keuze voor een matras is echter geen gemakkelijke, er is zoveel aanbod dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.... althans... tot nu toe dan... want wij hebben een heel uitgeslapen nieuwtje voor je; het HEMA matras!

Ja je leest het goed! Sinds kort kan je bij HEMA terecht voor hét matras voor iedereen. Of je nu een rug-, buik- of zijslaper bent of aan 7 uurtjes slaap genoeg hebt, met het HEMA matras sta je elke dag vol energie op!

HEMA staat al jaren bekend om haar producten die zich kenmerken door een goede kwaliteit, een uitgedacht ontwerp en de zeer scherpe prijs. Nu is het slaapkamer assortiment uitgebreid met het HEMA matras dat verkrijgbaar is in vijf verschillende maten. 80x200cm, 90x200cm, 140x200cm, 160x200cm en 180x200cm.

IMG_6105_06a_hema_explosion_transparent_background_300dpi.jpg

Comfortabel, ventilerend en ondersteunend
Het HEMA matras bestaat uit 5 verschillende lagen en is 20 centimeter hoog.
De eerste laag van het matras is een vochtregulerende hoes die een ventilerende werking heeft en heel handig, ook uitwasbaar is. Hoe fijn is het om hiermee je matras gemakkelijk schoon en fris te houden. De tweede laag is de toplaag die gemaakt is van Airgocell ©. Dit materiaal zorgt ervoor dat je matras goed kan ademen en dat hij droog blijft. De derde laag is de laag die gemaakt is van comfortschuim. Deze laag vormt zich heerlijk naar je lichtaam en heeft een drukverlagende werking. De vierde laag is gemaakt van koudschuim wat een ondersteunende werking heeft. De vijfde, onderste laag is een ventilerende hoes met een antislip afwerking zodat je matras goed blijft liggen.

De samenwerking tussen deze lagen zorgt ervoor dat het matras je een heerlijke ondersteuning bied waarbij je geen last hebt van pijnlijke drukpunten omdat het matras zich aan jouw lichaam aanpast.

100 dagen proefslapen
Ben jij toe aan een nieuw matras doe je lichaam dan een plezier en neem de proef op de som. Je bestelt je HEMA matras gemakkelijk in de webshop van HEMA. Het matras wordt gratis bij je thuisbezorgd in een compacte doos waarin het matras zit opgerold. Het is een fluitje van een cent om de matras naar je slaapkamer te tillen en uit de verpakking te halen. Je rolt hem uit en het matras is direct klaar voor gebruik. Omdat HEMA ervan overtuigd is dat je na een HEMA matras nooit meer iets anders wilt mag je 100 dagen proefslapen. Bevalt na deze periode het matras je toch niet dan wordt het matras gratis bij je opgehaald en krijg je je geld terug. En de prijs.... die is echt HEMA want je hebt al een eenspersoonsmatras voor 279,- euro!

Review
Hema vroeg onze redactie of wij het matras wilden testen. Natuurlijk wilden we dat! Niet snel hierna stond de pakjesbezorger bij ons op de stoep met een grote witte doos met rode stippen, echt Hema! in de doos zat een matras van 90x200 en deze was snel en gemakkelijk uitgepakt. Er zat zelfs een soort van mesje bij om het plastic om het matras los te maken zodat je het matras niet kon beschadigen. Nadat het plastic los was rolt het matras zichzelf uit en lag hij in no time op het bed. Natuurlijk was het nog lang geen bedtijd maar toch konden wij het niet laten om even snel te voelen hoe het matras lag. Het matras voelde gelijk heel comfortabel aan. Misschien ook niet zo gek als je midden op de werdag even gaat liggen maar nu, ca 3 weken verder kunnen wij niet anders dan concluderen dat het matras echt heel lekker ligt. Je draait je heel gemakkelijk om en het wordt niet vervelend om wat langer in dezelfde houding te liggen. En juist omdat we zo lekker kunnen blijven liggen zonder last te krijgen van drukpunten waardoor we normaliter veel gaan draaien worden we echt heel uitgeslapen wakker! Dat wordt vast ook veel vaker Netflixen vanuit bed met zo'n heerlijk matras!

Welterusten

Hema-Matras_Scene_6_Annamarijn_&_Jesse_Top_062_C2-LOS01.jpg

Met dit herfstweer is het extra lekker om jezelf te trakteren op een relaxmoment in bad. Een whirlpool maakt van het badder-ritueel een echte spabeleving, gewoon in eigen badkamer. Of in de achtertuin: genieten van een warm outdoor spabad terwijl het buiten koud is, werkt ontspannend en verkwikkend tegelijk.
Wil je rustig bubbelen of ben je juist toe aan een vitaliserende massage? De in- én outdoor whirlpoolsystemen van Villeroy & Boch zijn helemaal in te stellen naar jouw persoonlijke behoeften. De baden zijn beschikbaar in een brede range aan prijsklassen en uitvoeringen. Van comfortabel instapmodel tot op en top luxe en design.    
Welk type whirlpool past bij jou? Villeroy & Boch ontwikkelde een handige whirlpool-vinder, die vind je hier. 
 
lekker-bubbelen-met-villeroy-en-boch-03.jpg
 
lekker-bubbelen-met-villeroy-en-boch-04.jpg
 
lekker-bubbelen-met-villeroy-en-boch-05.jpg
 
lekker-bubbelen-met-villeroy-en-boch-06.jpg
lekker-bubbelen-met-villeroy-en-boch-07.jpg
 
lekker-bubbelen-met-villeroy-en-boch-08.jpg

Het hebben van een zonnescherm is in de zomer geen overbodige luxe. Je kunt lekker in de schaduw zitten op je terras en binnen blijft het lekker koel omdat de warmte van de zon door het zonnescherm geweerd wordt. Ook behouden je meubels en kussens langer hun originele kleur omdat ze niet constant aan de schadelijke UV straling worden blootgesteld. Maar niet alleen in de zomer kan een zonnescherm goed van pas komen. In het najaar en de winter biedt een zonnescherm ook voordelen. Denk maar eens aan de laagstaande zon die verschrikkelijk in de weg kan zitten en bijvoorbeeld het zicht op je tv of computerscherm belemmert.

Een zonnescherm is duurder dan het plaatsen van een parasol maar van een zonnescherm heb je zowel binnen als buiten veel plezier. Toch zal op een gegeven moment het zonnescherm vervangen moeten worden. Niet zozeer omdat het mechanisme van de zonwering niet meer naar behoren werkt maar omdat het zonneschermdoek versleten of verkleurd is.

Je mag er over het algemeen vanuit gaan dat een zonneschermdoek zo'n 10 tot 15 jaar meegaat. Het hangt uiteraard van de kwaliteit en de intensiteit waarmee het zonneschermdoek gebruikt wordt hoe snel deze versleten is. Daarnaast kan het doek beschadigd raken door extreme weersinvloeden zoals een flinke hagelbui of wanneer er een kat overheen gelopen heeft.

Gelukkig hoef je niet je gehele zonnescherm te vervangen als je zonneschermdoek aan vervanging toe is. Door alleen het zonneschermdoek te vervangen gaat je zonnescherm weer jaren mee. Neem maar eens een kijkje op de website van Zonneschermdoek.nl. Zij bieden een ruim assortiment aan zonneschermdoeken van het merk Tibelly. Of je nou op zoek bent naar een effen of gestreept zonneschermdoek en met of zonder volant. Op zonneschermdoek.nl vind je zonneschermdoeken in diverse kleuren en maten. Wil je een zonneschermdoek bestellen dan doorloop je hiervoor heel eenvoudig vier stappen.

Allereerst kies je de gewenste kleur en het eventuele streep dessin. In de volgende stap neem je de maten op en vul je de afmetingen in op de website. Wil je een beetje hulp bij het opnemen van de maat dan hebben ze een praktische video ontwikkeld waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de afmetingen van je zonneschermdoek bepaald. In de derde stap wordt de scherpste prijs voor je berekend waarna je in stap vier de definitieve bestelling kunt doen.

Zelf installeren of laten doen?
Het zelf vervangen van je zonweringdoek lijkt een lastigere klus dan dat het in werkelijkheid is. Je kunt eigenlijk vrij gemakkelijk zelf je zonweringdoek vervangen. Op de website van zonneschermdoek.nl vind je diverse video's die zij hebben gemaakt om je te helpen bij het vervangen van je bestaande zonneschermdoek. Zie je het zelf vervangen toch niet zo zitten dan verwijzen ze je graag door naar een ervaren monteur die jouw zonneschermdoek komt vervangen.

Rolgordijnen zijn ongekend populair en dat heeft te maken met de keuze uit verschillende stoffen en kleuren en met het gemak waarmee je rolgordijnen bedient. Normaals gesproken bedien je rolgordijnen met een ketting en kun je het doek op en neer bewegen, maar wat nou als het bedienen van rolgordijnen nog makkelijker kan. Hoe? Gewoon vanaf de bank met een afstandsbediening, er zijn namelijk rolgordijnen elektrisch bedienbaar.

Hoe kun je een elektrisch rolgordijnen bedienen?

Je kunt een elektrisch rolgordijn op twee manieren bedienen:

Met een afstandsbediening
Met de afstandsbediening kun je het rolgordijn op en neer bewegen, maar ook kun je gemakkelijk met 1 druk op de knop naar een voorgeprogrammeerde stand gaan. Met 1 afstandsbediening kun je 5 rolgordijnen tegelijk bedienen. Wil je nou meer rolgordijnen tegelijk bedienen, dan kun je een aparte 15-kanaals afstandsbediening erbij bestellen zodat je 15 rolgordijnen tegelijk kunt bedienen.

Met een wandschakerlaar
Een wandschakelaar is een schakelaar die je op de wand monteert en zo kun je het rolgordijn op en neer bedienen.

Wat zijn de voordelen van een elektrisch rolgordijn?

Een elektrisch rolgordijn is ideaal, omdat de bediening nog gemakkelijker gaat dan normaal. Natuurlijk hangt er een ander prijskaartje aan dan een rolgordijn met kettingbediening, maar elektrische rolgordijnen brengen dan ook vele voordelen met zich mee:

  • Je kunt meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen.
  • Je kunt rolgordijnen vanaf je bank of bed bedienen, ideaal als je geen zin hebt om op te staan
  • Je kunt rolgordijnen bedienen die voor hele hoge ramen hangen, met een ketting kom je daar namelijk niet bij
  • Elektrische rolgordijnen zijn kindveilig, kinderen kunnen niet spelen met de bedieningsketting

Wat voor motor krijgt het elektrisch rolgordijn?

Afhankelijk van de breedte of hoogte krijg je aan andere motor. Als je een maximale breedte van 2799 mm hebt en een maximale hoogte van 2999 mm hebt dan krijg je een rolgordijn met de standaard cassette of montageprofiel en een protfitline motor. Bij een breedte van minimaal 2800 mm of een minimale hoogte van 3000 mm krijg je een XL systeem met een grotere cassette en een Somfy motor.

Profitline motor
Een profitline motor is een eigen merk motor en dus niet zo bekend, maar dat betekent wel dat deze motor een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Somfy motor
Somfy is natuurlijk een erg bekend merk en is ook gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel van een Somfy motor is dat je deze ook kunt bedienen met andere Somfy afstandsbediening (als je bijvoorbeeld als Somfy producten in huis hebt) of andere domotica-afstandsbedieningen.

Welke uitvoeringen zijn mogelijk bij een elektrisch rolgordijn?

Je kunt bij een elektrisch rolgordijn kiezen voor 3 uitvoeringen:

Ronde cassette
De cassette is rond van vorm en zit om de rol (buis) van het rolgordijn heen. De kleur van de cassette, gemaakt van aluminium, kun je zelf bepalen, namelijk: wit, technisch zilver of zwart. Het voordeel van een cassette is dat het het doek beter beschermt en zolang mee gaat.

Vierkante cassette

De vierkante cassette heeft een vierkante vorm en zit net als de ronde cassette om de rol (buis) van het rolgordijn heen. Je kunt uit dezelfde kleuren kiezen als bij de ronde cassette: wit, technisch zilver of zwart. De montage van de ronde en vierkante cassette is hetzelfde, je monteert de cassette door middel van clips die je op het plafond of de muur monteert.

Montageprofiel

Een montageprofiel is een profiel dat eigenlijk ook op de achterkant van een cassette zit, je monteert het dus op dezelfde manier door middel van clips op het plafond of de muur. Bij een rolgordijn met montageprofiel is de rol van het doek zichtbaar, het profiel zit aan de achterkant vast aan zijsteunen. Een nadeel van een montageprofiel is dat een XL rolgordijn niet mogelijk is met montageprofiel. De maximale afmetingen van het rolgordijn mogen dus 2800 mm breed en 3000 mm hoog zijn.

Welke opties zijn er mogelijk bij een elektrisch rolgordijn?

Je kunt rolgordijnen zo op maat maken dat je niet alleen de afmetingen zelf kunt bepalen, maar ook de opties en uitvoeringen. Hieronder kun je vinden welke keuzes je kunt maken in opties en uitvoeringen:

1. Kleur elektrisch rolgordijn
Eigenlijk is iedere kleur mogelijk bij een elektrisch rolgordijn. Je hebt keuze uit 280 kleuren dus voor iedere ruimte is een bijpassend rolgordijn mogelijk. Om te bepalen of de kleur goed past bij de ruimte, kun je gratis kleurstalen aanvragen. Zo kun je de kleur en stof in het echt bekijken. Populaire kleuren zijn wit, beige, grijs, antraciet, zwart en bruin. Deze kleuren zijn redelijk neutraal en goed te combineren met andere kleuren. Voor een kinderkamer zijn blauw, groen, rood, roze en paars populaire kleuren.

2. Stof elektrisch rolgordijn
Net als bij de kleur, kun je ook allerlei stoffen kiezen voor een elektrisch rolgordijn. Je hebt de keuze uit de volgende stoffen:

Transparante stof
Je kunt door een transparante stof heen kijken, omdat deze doorzichtig is. Je kunt van binnen naar buiten kijken, maar ook dus van buiten naar binnen kijken. Als je op zoek bent naar privacy dan is deze stof niet geschikt. Deze stof is wel geschikt als je veel licht in je ruimte wilt, maar de scherpte uit de zon wilt halen.

Verduisterende stof
Een verduisterende stof is niet transparant en hier kun je dus niet doorheen kijken. Een verduisterende stof laat zelfs geen licht door dus is erg geschikt voor een slaapkamer, waar je natuurlijk zo min mogelijk licht binnen wilt hebben. Ook als je veel privacy wilt, zoals bijvoorbeeld in een badkamer, is een verduisterende stof geschikt, deze zorgt naast verduistering ook dat de stof geschikt is om in een vochtige ruimte te hangen.

Semi-transparante stof
Een semi-transparante stof wordt ook wel een lichtdoorlatende stof genoemd, de stof laat namelijk wel licht door, maar je kunt er niet doorheen kijken. De stof biedt dus wel privacy en daarom is de stof erg geschikt om in een woonkamer op te hangen. De meeste mensen willen namelijk niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken, maar je krijgt wel voldoende licht binnen je woonkamer.

wat-zijn-de-voordelen-van-een-elektrische-rolgordijn-02.png
3. Zijgeleiding elektrisch rolgordijn 
Zijgeleiding betekent dat de zijkant van het rolgordijn wordt geleidt, dat kan door middel van een profiel of een draad: 

U-profiel

Je kunt een U-vormig profiel, gemaakt van aluminium, aan de zijkanten van het rolgordijn bevestigen. Het U-profiel heeft als functie dat er aan de zijkant zo min mogelijk licht binnenkomt. De stofdoek is namelijk smaller dan het systeem aan de bovenkant, normaal gesproken heb je dus altijd aan de zijkanten lichtval. Een U-profiel is erg handig in een slaapkamer, om zoveel mogelijk licht tegen te gaan. Je kunt het u-profiel monteren door middel van schroeven of een plakstrip.

Staaldraad
Je kunt ervoor kiezen om de onderlat vast te zetten door middel van een stalen draad. Een staaldraad schroef je op het kozijn, de vensterbank of de muur. Een staaldraad is handig als je wilt dat het rolgordijn strak komt te staan, omdat bijvoorbeeld het rolgordijn op de tocht hangt of op een deur is bevestigd. 

4. Onderlat elektrisch rolgordijn
Je hebt verschillende onderlatten, namelijk:

Een standaard onderlat
Een standaard onderlat is gemaakt van aluminium en onbekleed. De kleur van de onderlat is hetzelfde als de systeemkleur die je hebt gekozen: wit, technisch zilver of zwart. Aluminium onderlatten zorgen ervoor dat het doek van het rolgordijn mooi strak hangt door de zwaarte.

Een beklede onderlat
Een beklede onderlat is ook van aluminium gemaakt, maar dan bekleed met dezelfde stof als het doek. Een beklede onderlat zorgt dus voor een mooi geheel, maar is helaas alleen mogelijk bij rolgordijnen tot 2500 mm breed.

wat-zijn-de-voordelen-van-een-elektrische-rolgordijn-03.png

Welke afmetingen zijn mogelijk bij een elektrisch rolgordijn

Elektrische rolgordijnen kunnen op maat gemaakt worden vanaf een breedte van 600 mm en qua hoogte maakt het niet uit. Je kunt elektrische rolgordijnen tot 4000 mm breed en 4000 mm hoog laten maken. Het is dan wel zo dat je een XL systeem krijgt en dan is een montageprofiel en beklede onderlat niet mogelijk en daarnaast gelden er aanvullende voorwaarden.

Wat kost een elektrisch rolgordijn?

Veel mensen denken dat een elektrisch rolgordijn veel te duur is en daarom kiezen zij hier niet voor. Een elektrisch rolgordijn is sowieso duurder dan een rolgordijn met ketting, maar dat komt omdat je natuurlijk meerdere onderdelen nodig hebt. Gelukkig heb je al een rolgordijn voor € 169,14, dit wel met alle standaard opties en natuurlijk de kleinste maten.

Wat kost een ‘normaal’ rolgordijn?
Een elektrisch rolgordijn is wel duurder dan een rolgordijn met kettingbediening en dat komt, omdat je natuurlijk betaalt voor een motor, accu en afstandsbediening. Wat is nou het prijsverschil tussen een rolgordijn met elektrische bediening en koordbediening. Een standaard rolgordijn heb je al vanaf €29, dan heb je dus alle standaard opties en natuurlijk de kleinste maten. Het is dus wel een groot prijsverschil, maar een elektrisch rolgordijn brengt vele voordelen met zich mee.

Hoe lang gaat een elektrisch rolgordijn mee?

Een elektrisch rolgordijn is dus wel een investering, maar dan heb je ook wat. Elektrische rolgordijnen gaan gemiddeld meer dan 10 jaar mee. Gelukkig heb je 2 jaar garantie op de rolgordijnen dus mocht er een probleem optreden dan wordt het probleem voor je opgelost. De elektrische rolgordijnen worden in een Nederlandse fabriek gemaakt en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Hoe moet je een elektrische rolgordijn monteren?

Het maakt niet uit of je kiest voor een cassette of een montage profiel, je krijgt dezelfde soort steunen en de montage werkt hetzelfde.

1. Teken met een potlood waar de boorgaten voor de steunen op het plafond/op de wand moeten komen. Let op dat de gaten op een gelijke lijn komen.
2. Boor de clips in het plafond. Boor je in hout → Gebruik dan alleen schroeven. Boor je in beton/gips→ Gebruik dan ook de pluggen.
3. Klik vervolgens met systeem in de clips. Je hoort een harde klik.

Hoe moet je een elektrisch rolgordijn aansluiten?

Als je je elektrisch rolgordijn hebt opgehangen kun je verder met het aansluiten. Het rolgordijn is in de fabriek al afgesteld. Je afstandsbediening is dus al aangesloten op de motor dus je kunt gelijk aan de slag om je voorkeursposities in te stellen. Je dient een begin- en eindpositie in te stellen en daarnaast kun je je voorkeurspositie instellen.

 

Het wordt kouder en dus maken we ons huis weer winterproof. Vergeet de slaapkamer niet: een nieuw dekbedovertrek geeft je slaapkamer gelijk een hele nieuwe look. Laat je inspireren door de nieuwste slaapkamertrends voor het najaar van 2017.

slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-03.jpg
slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-04.jpg

Trend 1: warm florals
We zeggen de zomer gedag, maar gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van bloemenprints. Kies voor warme tinten, zoals bordeaux of okergeel, en laat je inspireren door de Hollandse meesters. Rijke kleuren en elegante prints maken van jouw slaapkamer een echt kunstwerk.

slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-01.jpg

slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-02.jpg

Trend 2: color blocking
Breng tijdens de donkere dagen wat kleur in huis met de color blocking trend. Felle kleuren naast elkaar of juist gecombineerd met zachte pasteltinten; een beetje lef is een vereiste, maar plezier staat voorop bij deze creaties.

slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-05.jpg
slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-06.jpg
Trend 3: code rood
Rood is dé trendkleur van dit seizoen. Niet alleen op de catwalk, ook in de slaapkamer zien we warme, intense accenten terug. Net als bij de perfecte rode lippenstift, is het even zoeken naar de juiste tint. Maar als je eenmaal jouw match hebt gevonden, zal je verknocht raken aan dit statement dekbedovertrek in de slaapkamer.

slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-07.jpg
slaapkamertrends-dekbedovertrek-trends-najaar-2017-08.jpg

Trend 4: flora en fauna
Een urban jungle, een botanische twist of gewoon groen! Noem het hoe je wilt, één ding is zeker: de natuur is niet meer weg te denken uit ons interieur. Ga een stapje verder met een mooi dekbedovertrek met planten- of dierenprint of kies voor een prachtig landschap. Met deze trend verandert jouw slaapkamer in een oase van rust.

Met steigerhout kun je alle kanten op! De voordelen van het hout maken het mogelijk om van deze planken de mooiste meubelen voor in huis helemaal zelf te maken. Wat je ook kunt doen is je nieuwe eyecatcher gewoon kant-en-klaar te kopen. Steigerhout verveelt nooit. Dat zien we bij steigerhout specialist VanLonden. Hier weten ze wel raad met met die oude verweerde planken. Al vele jaren toveren de vakmensen op ambachtelijke wijze duurzame en robuuste steigerhouten meubelen in elkaar. De mooiste en creatiefste meubels worden hier bedacht en vakkundig in elkaar gezet. Wat dacht je van een dressoir, bank, bureau, buitenkeuken of een speelhuis? Zelfs een complete overkapping kan van steigerhout worden gebouwd. Je kunt het zo gek niet bedenken of jouw steigerhout specialist heeft het. Vind je niet wat je zoekt? Dan wordt het gewoon voor je op maat gemaakt. Een kijkje in de loodsen bij vanlonden.com laat ons zien dat steigerhout meubelen nog steeds ongekend populair zijn. Inspiratie blijft, dat is terug te zien aan het enorme veelzijdige assortiment aan meubelen die je kunt bestellen.

steigerhouten-bureau-barto-700x700.jpg

Van steigerplank tot meubel
Oude steigerplanken omtoveren tot nieuwe meubelen, dat is wat VanLonden doet. De planken krijgen na hun leven als steigerplank een tweede leven in de vorm van een meubel. Steigerhouten planken zijn een product van een fijnspar. Het zijn ideale planken voor een bouwsteiger vanwege de flexibiliteit en de dikte. Na veelvuldig gebruik en het vele buiten staan, zijn materialen als verf, cement en lijm goed ingesleten in het hout. Hierdoor ontstaat vanzelf een natuurlijke impregnatie. Ook vergrijst het hout hierdoor. En dat vinden wij helemaal niet erg, want zo ontstaat de perfecte condities voor hergebruik. Nieuwe steigerhouten planken krijgen nooit dezelfde uitstraling als gebruikte planken. Steigerhouten meubelen van oude planken gaan nog vele jaren mee en bovendien ontzien ze het milieu.

Het is ideaal dat steigerhouten meubelen geen tot weinig onderhoud nodig hebben. Bovendien kun je de meubels gemakkelijk een nieuwe look geven in de vorm van een coating, beits of kalkverf.

steigerhout-slaapkamer-001.jpg

Barndeuren
Wat we de laatste tijd steeds vaker terug zien in het landelijk interieur is de barndeur, ook wel loftdeur genoemd. Een steigerhouten schuifdeur is een prachtige oplossing om twee ruimtes in huis met elkaar te verbinden. Daarnaast is het natuurlijk een hele mooie blikvanger in jouw interieur. Een barndeur past in verschillende soorten woonstijlen. Of je nu van modern industrieel of landelijk houdt, een barndeur kan altijd. De voorzijde en de achterzijde van de schuifdeur verschillen van elkaar. Aan de ene zijde zie het het frame en de andere zijde bestaat meestal uit rechtopstaande planken. Wil je graag een barndeur? Wij maken de deur voor jou op maat met de door jou opgegeven maten. Indien dit onbekend terrein voor je is dan helpen we jou gewoon met opmeten. Met de stalen rails en hangers kun je deze deuren perfect bevestigen aan vrijwel elk type muur of omlijsting. De schroeven zijn geschikt voor hout en beton, de geleiders lopen soepel dankzij het gepolijste metaal en de hoogwaardige kogellagers. Voor het ophangen van de barndeuren levert VanLonden meerdere soorten ophangsystemen, zodat jouw schuifdeur helemaal af is. 

20161209_130444-01_wm-700x700.jpg

Heerlijk wegdromen
De steigerhouten kinderbedden zijn helemaal bijzonder! Wat zal je kind heerlijk dromen in de prachtige bedden van VanLonden. In het assortiment vind je veel verschillende bedden. Ga op safari het landroverbed. Of slaap als een prins of prinses in het kasteelbed. Of wat vind je van de de trapgevelbedden? In de steigerhouten kinderbedden zit soms verrassend veel ruimte. Handig voor een logé of wanneer twee kindjes samen een slaapkamer gaan delen. De hoogslapers zijn ideaal voor de kleine slaapkamer. Op deze manier heeft jouw tiener helemaal zijn of haar eigen plek om te slapen en huiswerk te maken. Om een kinderbed helemaal naar wens te maken valt er enorm veel te kiezen, zoals de kleur, aan welke kant komt de trap, een passend matras, wel of geen lattenbodem en ga zo maar door. Ook is een complete slaapkamerinrichting mogelijk. Hierbij kun je denken aan nachtkastjes, kledingkasten of inbouwkasten.

rolkastje-noor-met-tegels-700x700.jpg

Mixen en matchen
Meubels van steigerhout passen heel goed in de woonstijlen van nu, maar zijn ook een verrijking voor tuin en veranda. Dit vanwege de warme geleefde uitstraling en de duurzame eigenschappen van het hout. Het is eigenlijk het perfecte hout als aanvulling in je persoonlijke woonstijl, want je kunt er perfect mee mixen en matchen. Een steigerhouten tafel matcht bijvoorbeeld heel mooi met design eetkamerstoelen.

Alles is in overleg mogelijk. Bij sommige meubelen heb je de keuze uit standaard afmetingen en diverse opties. Heb je bijvoorbeeld een afwijkende maat nodig? Geen probleem! Die wordt gewoon voor jou gemaakt! Zo heb je altijd een meubel dat past in jouw interieur, werkkamer of slaapkamer.

kast-gemma-vanlondencom-700x700.jpg

Ontwerpen doen we samen
Hoe leuk is het om een zelf ontworpen steigerhouten meubel in je huis of tuin te hebben staan? Een eigen ontwerp is uniek en heel persoonlijk. Wij als steigerhout specialist helpen je hier graag bij. Van Londen staat altijd open voor nieuwe ideeën. Iedereen die een leuk idee heeft nodigen we harte uit om met ons contact op te nemen. Dan tekenen we dat idee samen met jou uit. Als het ontwerp af is gaan we er vervolgens mee aan de slag.
Vertel je idee en laat je wensen uittekenen op maat en vervolgens in elkaar zetten. Wij ontwerpen niet alleen meubelen voor woninginrichting ook het inrichten van winkel, kantoren en horecapanden is wat wij doen. Al voor vele ondernemingen hebben wij prachtige meubels ontworpen met veel plezier, passie en gevoel voor ambacht! Bestellingen kun je afhalen in onze werkplaats in Molenschot of laten thuisbezorgen in heel Nederland.

De dagen worden korter, de oliebollenkramen gaan weer open en tuincentra organiseren alweer de eerste kerstshows. Het is duidelijk: kerstmis komt eraan! Trendwatchers verwachten deze kerst een klassieke aankleding, natuurlijke materialen en heel veel groen. Een heerlijk nostalgische Kerstmis dus, waarin planten een grote rol spelen. Vooral de orchidee is in trek. Deze kleurrijke, stijlvolle, karakteristieke plant maakt de kersttafel nét even iets gezelliger, feestelijker of zelfs sexyer. Ook als cadeau misstaan orchideeën niet: je scoort gegarandeerd punten als je precies de juiste orchidee aan je geliefde of (schoon-) familie geeft. Maar welke kies je dan?

Alle trends op een rij
Beeld je in: Kerstmis. Wat zie je? Als je denkt aan gezelligheid, warmte, donkergroene en bordeauxrode tinten en een prachtig opgetuigde kerstboom, zullen de feestdagen dit jaar waarschijnlijk aan je verwachtingen voldoen. Klassiek en botanisch zijn namelijk de belangrijkste kersttrends van dit jaar. Maar zoals wel vaker bij trends, is er ook sprake van een tegentrend: juist all-out modern met geometrische vormen en heftige kleuren. Om het allemaal nog iets ingewikkelder te maken is ook winters wit dit jaar in de mode. Zie je even door de kerstbomen het bos niet meer? Geen nood, hieronder de drie grootste kersttrends én de meest modieuze orchideeën op een rij.

Orchidee_17.jpg

Klassiek, natuurlijk, groen
Dit is de essentie van kerst: een grote boom met echte dennenappels en eikeltjes in de takken en decoratie gemaakt van jute, linnen en onbewerkt hout.

De orchidee die hierbij past: Paphiopedilum. We durven wel te stellen dat dit dé kerst-orchidee is. Met haar bordeauxrode kleur en sierlijke bloemen is dit een chique plant die warmte en intimiteit uitstraalt. Combineer de Paphiopedilum op tafel met kersttakken en bordeauxrode kaarsen en gebruik echt tafelzilver en klassieke wijnglazen om het plaatje compleet te maken.

Orchidee_02.jpg

Geometrische vormen en felle kleuren
Wil je het dit jaar eens helemaal anders doen? Waarom plaats je dan niet een moderne sculptuur in de vorm van een kerstboom met daarin driehoekige of vierkante ‘kerstballen’? 

De orchidee die hierbij past: Mini-Phalaenopsis. Een orchidee voor mensen die tijdens de feestdagen buiten de gebaande paden treden: modern en wars van kerstclichés. Plaats een aantal van deze opvallende, kleine planten op tafel en combineer met meerkleurige servetten en modern bestek. Echte durfallen kiezen voor een knallend rood tafelkleed – de zoete roze kleur van de bloem en de harde rode tint van het kleed maken samen een spetterend geheel. 

Scandinavië, sneeuw en winters wit.
Kerst is pas écht winters met kunstsneeuw over je kerstboom en doorzichtige kerstballen en glazen ijskristallen als decoratie. 

Orchidee_10.jpg

De orchideeën die hierbij passen: Cymbidium, Oncidium, Dendrobium, Zygopetalum, Phalaenopsis, Miltonia en Paphiopedilum. Tja, álle witte orchideeën zijn op hun plek als je een winter-wonderland wil creëren. Combineer een of meer van deze planten met een wit tafelkleed, witte kaarsen en transparante glazen en breng kleur aan het geheel met lichtblauwe servetten. Houten details geven een beetje warmte aan dit ijzige landschap.

Nooit meer keuzestress
Of je nu van traditioneel of modern, kleurrijk of wit houdt, orchideeën passen er altijd bij. De sierlijke planten zijn er in alle soorten en maten, van groot en uitbundig tot klein en bescheiden. Met meer dan 25.000 soorten kan het aanbod voor sommigen zelfs een beetje overweldigend zijn, want welke orchidee moet je nou kiezen? Geen zorgen, doe gewoon de test op www.orchitypes.eu en je krijgt direct advies voor de juiste orchidee bij de juiste gelegenheid. Bye, bye keuzestress!

Het aanschaffen van jouw droominterieur is meestal niet iets wat je van de één op de andere dag doet. Meestal heb je lang moeten sparen voordat je genoeg geld hebt om alles in één keer aan te schaffen. Omdat een nieuw interieur nou eenmaal veel goed kost, is het van belang dat je na het aanschaffen van jouw interieur alles goed verzekert. Door een goede verzekering af te sluiten, kun je voorkomen dat je bij schade niet opeens zonder spullen komt te zitten en geen geld hebt om jouw droominterieur opnieuw aan te schaffen.

Uitzoeken van jouw droominterieur
Voordat je zonder plan rond gaat lopen in een groot woonwarenhuis, is het aan te raden om alvast te bedenken wat je precies wilt. Soms kan het maken van een moodboard helpen om een stijl te vinden die je mooi vindt en aan de hand van dit moodboard de nieuwe spullen voor jouw interieur uit te zoeken. Dat kun je ook doen via Pinterest. Het is zeker aan te raden om hiermee aan de slag te gaan, omdat het aanbod met mooie interieurspullen in een woonwinkel soms behoorlijk overweldigend kan zijn. Het kan dan voorkomen dat je geen keuze durft te maken en daardoor thuiskomt zonder spullen, of dat je wel interieurartikelen koopt maar achteraf helemaal niet tevreden bent met de aankopen. Nieuwe aankopen voor het interieur doe je meestal niet elk jaar, dus je zult jezelf later dankbaar zijn dat je er goed over nagedacht hebt.

Inboedel verzekeren
Nadat het is gelukt om jouw droominterieur aan te schaffen, kun je ervoor kiezen om de inboedel te verzekeren. Mocht er onverhoopt brand uitbreken of eventuele waterschade ontstaan, dan krijg je (een deel van) het verzekerde bedrag uitgekeerd om nieuwe spullen te kunnen kopen. Dit hangt wel af van het soort oorzaak waardoor de schade is ontstaan.

Afsluiten van een inboedelverzekering
Tijdens het afsluiten van een inboedelverzekering loont het om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en zo de goedkoopste en/of beste verzekering te vinden. Het is zeker aan te raden om altijd goed op de kleine lettertjes te letten. Sommige verzekeringen hebben bijvoorbeeld een eigen risico van 125 euro, zodat je de eerste 125 euro zelf moet betalen bij het ontstaan van eventuele schade. Je moet dit geld dan natuurlijk wel achter de hand hebben. Als je een inboedel kiest met een eigen risico, ben je vaak een stuk goedkoper uit. Deze optie is het overwegen waard wanneer je genoeg geld op jouw spaarrekening hebt staan. Daarnaast kan het voorkomen dat sommige verzekeringen bepaalde schade niet dekken of maar een klein percentage dekken. Lees dus altijd goed de kleine lettertjes en lees alle informatie heel goed door. Kom je er niet helemaal uit of ben je niet zeker van jouw keuze? Win dan informatie en advies in bij een financieel adviseur.

Nadat je jouw droominterieur hebt uitgezocht en geplaatst en een goede verzekering hebt afgesloten, staat er niets meer in de weg om zonder zorgen heerlijk te gaan genieten van jouw nieuwe interieur!

Zonnepanelen: steeds meer woningen zijn ermee uitgerust, en dat heeft zo zijn redenen. Zonnepanelen zijn een revolutionaire ontwikkeling binnen de energiesector, juist omdat er haast gratis stroom mee kan worden opgewekt en dat op een duurzame manier. Energie en stroom zijn tegenwoordig immers allesbehalve goedkoop, en fossiele brandstoffen zoals olie of aardgas worden steeds schaarser. Zonnepanelen zijn als het ware de reddende engel voor de maatschappij, die altijd op zoek is naar goede alternatieven.

Wat houden zonnepanelen nu precies in, en waarom is hoog rendement zonnepanelen kopen zo interessant? De voordelen van een dergelijke investering zijn erg uitgebreid, en wat meer informatie daarover is dan ook belangrijk.

Hoog rendement zonnepanelen


Steeds meer particulieren gaan zonnepanelen kopen. Dergelijke panelen worden op het dak geplaatst, waar ze in direct contact staan met zonlicht. Dit licht wordt opgevangen door de zogenaamde zonnecellen, die het via een ingewikkeld proces in stroom gaan veranderen. Het resultaat? Energie voor de hele woning, waardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en elektriciteit drastisch verlaagd kan worden.

Zonnepanelen zijn er in verschillende formaten en soorten, maar kiezen voor hoog rendement zonnepanelen is hoe dan ook de beste beslissing. Het gaat immers om een investering waar je als gebruiker nog meer uit kan halen. Het zonlicht wordt op een zo efficiënte manier gebruikt om stroom op te wekken, en de energie die niet meteen gebruikt kan worden, wordt opgeslagen voor later. Het hoge rendement dat dergelijke zonnepanelen garanderen, maakt ze tot een van de populairste investeringen van vandaag.

Duurzaam leven én besparen dankzij zonnepanelen


Zonnepanelen kopen maakt het dus mogelijk om voor minder geld energie en stroom op te wekken. De technologie die hierbij te pas komt is erg ingewikkeld, maar iedereen weet dat het een van de meest efficiënte manieren is om stroom en energie te verkrijgen in een woning of pand. Deze kan immers overal voor gebruikt worden: van het aandrijven van de boiler tot de oven en de wasmachine. Het spreekt dan ook voor zich dat men met hoog rendement zonnepanelen heel wat kan besparen op de lange termijn. De elektriciteitsrekening zal veel lager liggen (aangezien een deel van de behoefte door de panelen wordt opgevangen), wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Maar het gebruik van zonnepanelen brengt nog een ander voordeel met zich mee. Zo baten niet enkel gezinnen en hun woningen, maar ook de natuur bij de installatie van zonnepanelen. Steeds meer mensen rekenen op zonnepanelen om aan hun energiebehoefte te voldoen, waardoor fossiele brandstoffen minder in gebruik raken. En dat zijn nu precies de brandstoffen die zo zeldzaam zijn geworden en de ontginning waarvan het milieu alleen maar beschadigt. Niet enkel voor hen die dus willen besparen, maar ook voor mensen die aan de instandhouding van het milieu willen bijdragen, zijn zonnepanelen een waardevolle investering.

Zonnepanelen afgestemd op de woontrends


Zonnepanelen zijn dan wel vooral functioneel, en ze moeten natuurlijk in de eerste plaats efficiënt zijn en stroom opwekken, dat wil niet zeggen dat ze niet bij de woning kunnen passen op het vlak van uitstraling. Afhankelijk van de woontrends zijn er immers verschillende types zonnepanelen verkrijgbaar, zodat ook de stroomvoorziening van de woning bij de stijl van het huis past. Het zou immers jammer zijn als de zonnepanelen de uitstraling van de woning teniet zouden doen.

Tal van aanbieders verkopen zonnepanelen die perfect zij afgestemd op bepaalde woningen. Zo zijn er modellen die beter passen op een plat dak, terwijl andere dan weer specifiek voor schuine daken zijn gemaakt. Het gaat natuurlijk nog altijd om een functionele investering, die vooral moet presteren. Erg veel variatie en mogelijkheden op het vlak van stijl zijn er dus niet echt.

Hoog rendement zonnepanelen kopen is echter al een woontrend op zich. Een woning die met zonnepanelen is uitgerust op het dak staat tegenwoordig voor duurzaam leven, en dat is een van de populairste trends die er zijn. Steeds meer mensen gaan immers op zoek naar maatregelen om te besparen en milieuvriendelijker te leven - en daar is hoog rendement zonnepanelen kopen het perfecte voorbeeld van. Zonnepanelen kopen hoeft dus niet enkel een functionele zaak te zijn: duurzaam wonen is een trend, en dat maakt een dergelijke investering alleen maar nog interessanter.

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een overkapping of een veranda te bouwen in de tuin? Een terrasoverkapping is het verlengstuk van de woning. Je kunt er het hele jaar gebruik van maken. Indien je zelf een veranda of overkapping gaat bouwen is een goede voorbereiding het halve werk. Met enige ervaring en klustips op Internet bouw je zelf de overkapping van je dromen. Naast het bepalen van de plek van de overkapping en het bepalen van de maten, is het aan te raden om informatie in te winnen over welke houtsoorten geschikt zijn. Natuurlijk wil je jarenlang plezier hebben van de terrasoverkapping, maar ook een mooie uitstraling is een voorwaarde waar de overkapping aan moet voldoen. Wil je een overkapping met een lange levensduur en een sfeervolle uitstraling? Kies dan voor douglas hout of lariks Douglas hout. Dan weet je zeker dat je jarenlang kan genieten van de tuin onder een prachtig prieel. Waar wacht je nog op? Douglas hout en andere houtsoorten, bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online bij bijvoorbeeld www.houthandelonline.nl. Houthandelonline is dé groothandel voor particuliere en zakelijke klanten. Hier vindt u al het benodigde hout voor het bouwen van een overkapping of een ander bouwproject.

Douglas hout: een populaire verrijking voor de tuin
De afgelopen jaren is douglashout enorm in populariteit toegenomen. Grotendeels komt dit door de warme uitstraling van het hout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht, verkleurt deze tint naar een oranje tot geel bruine gloed. Deze warme uitstraling is juist zo geliefd. Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping, maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Houthandelonline beschikt over een ruim assortiment douglashout. Allerlei soorten die nodig zijn om houten tuinprojecten te kunnen bouwen, zoals bijvoorbeeld Zweeds Rabat of geschaafd Douglas hout. Ook als je op zoek bent naar hardhout, eikenhout en plaatmateriaal, als multiplex voor buiten is dit de ideale groothandel. Welke houtsoort je ook zoekt, je vindt het bij Houthandelonline! Vanuit het hoofdkantoor in Wognum leveren wij aan klanten in heel Nederland.

Duurzaam hout
Hoe duurzamer douglas is, hoe langer het onbehandelde hout ook goed blijft in de buitenlucht. Door droging wordt het hout nog sterker en harder. Er zijn drie soorten Douglas hout die onbehandeld kunnen blijven, zonder dat het hout snel haar prachtige, natuurlijke, warme uitstraling verliest. Wil je Douglas laten vergrijzen? Dan raden wij aan om voor één van deze drie soorten te kiezen. Douglas hout van de Lariksspar is Europees naaldhout en van nature al hard. Onbehandeld lariks Douglas hout gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Voor het bekleden van de gevel zijn de bekende rabatdelen heel geschikt. Als deze potdekselplanken van de Western Red Cedar spar afkomstig zijn, heb je daar wel 15 tot 25 jaar plezier van. Tot slot bestaat er nog een Douglas soort met duurzaamheidsklasse 1. Dit hout, genaamd Azobe, blijft 25 jaar of langer goed en wordt vooral toegepast voor beschoeiingen of funderingen.

Zelf een overkapping bouwen
Een overkapping of een veranda in de tuin is nog altijd steeds heel populair. Met het klimaat in Nederland hebben we immers geen garantie op een heerlijke zomer. Een overkapping of een veranda in de tuin is dan ook de oplossing voor als je meer en langer van de tuin wilt genieten. Onder een overkapping zit je in ieder geval droog en ben je beschermd tegen zonnestraling. Zo kun je op ieder gewenst moment genieten van de tuin.
Nederlanders klussen graag en steeds vaker bouwt men zelf tuinprojecten zoals overkappingen. Ten eerste omdat we daarmee toch kosten kunnen besparen. Ten tweede geeft zelf klussen een gevoel van trots en voldoening.

Zelf een overkapping bouwen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op Internet kun je inspiratie opdoen, offertes aanvragen en prijzen vergelijken. Ook een compleet stappenplan of een montagevideo zijn slechts een paar muisklikken verwijderd. Heb je toch liever persoonlijk advies? Dat is bij Houthandelonline geen probleem. Alle vragen over de producten worden vakkundig beantwoord door een specialisten. Natuurlijk biedt onze webshop ook alle goede service en dienstverlening, die je van een groothandel mag verwachten. Is bijvoorbeeld een product niet naar wens of zie je af van de bestelling? Dan mag je de order zonder opgaaf van reden binnen veertien dagen retourneren of annuleren.

Douglas hout beschermen of toch niet?
Sterk of niet, wij adviseren om het hout wel te beschermen met een beits of een impregneer op olie- of waterbasis, zeker wanneer je kiest voor het lariks Douglas hout. Of wanneer het hout veel te maken krijgt met weersinvloeden, zoals het geval is bij een overkapping. Beits is verkrijgbaar in vele kleurvarianten, ook grijs of whitewash. Wil je de natuurlijke houtkleur behouden? Kies dan voor een transparante bescherming. Het onderste gedeelte van douglas palen, die de grond in gaan, hebben een goede bescherming van bijvoorbeeld bitumen nodig. Door aanraking met vochtige grond gaat onbehandeld Douglas hout snel achteruit. Kies je ervoor om het hout onbehandeld te laten? Dan krijgt het Douglas een blauw grijze uitstraling door water en zonlicht. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering en laten het Douglas hout daarom ook vergrijzen. Het kan in ieder geval geen kwaad, alleen gaat het hout minder lang mee.

Houthandelonline: de online groothandel voor particuliere en zakelijke klanten
Naast particuliere klanten, kunnen ook zakelijke klanten bij ons terecht. Houthandelonline verkoopt hout van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Iedere order met tuinhout leveren wij binnen twee tot zeven werkdagen op het door jou opgegeven adres in Nederland. Ook leveren wij tegen een meerprijs in België. Zelfs op de Waddeneilanden komen wij in overleg met jou. Dit wordt allemaal geregeld vanuit ons hoofdkantoor in Wognum.
Op onze duidelijke en overzichtelijke website staat uitgebreid beschreven wat wij voor beide klantgroepen kunnen betekenen. Daarnaast staan wij op vaste tijden ter beschikking om deskundig advies te geven. Dat is wel zo prettig. Ook blijven wij ons ontwikkelen en breiden wij de webshop regelmatig uit, door ons uitgebreide assortiment actueel te houden.

Is de trap geschilderd? Dan zal deze toch om de zoveel tijd een schilderbeurt nodig hebben. Iedere dag wordt de trap weer belast, waardoor deze beschadigt. Nadeel van het schilderen is dat dit een intensieve en tijdrovende klus is. Aan het eind van de dag is de verflaag nog niet voldoende droog en uitgehard om de trap weer in gebruik te nemen. Voordat een trap klaar is ben je zo enkele dagen verder. Voordeel van een geschilderde trap is dat deze wel makkelijk is af te nemen. Hup, even een doekje eroverheen en schoon is de trap! Dat bespaart je in ieder geval gedoe met een stofzuiger. Misschien heb je nog wel een gestoffeerde trap? Deze trap verdwijnt steeds meer uit de huidige woonstijlen. Alhoewel het behaaglijker is aan de voetjes, is een trap met tapijten bekleding minder makkelijk schoon te maken. Voor iedereen die het schilderen beu is of uitgekeken is op de gestoffeerde trap: “Kies voor een traprenovatie!” Door te kiezen voor een traprenovatie is het schilderen van de trap verleden tijd en ben je ook nog eens in één dag klaar! Wie wil nu niet een trap die lang meegaat en onderhoudsarm is? Een trap die bestand is tegen slijtage? Een bedrijf dat gespecialiseerd is in traprenovatie is Stairz.nl en zij vertellen graag over alle ins-en-outs van een onderhoudsarme en duurzame trap.

Stairz-Traprenovatie.png

Klaar met schilderen
Het verwijderen van tapijt op de trap kan een lastige klus zijn. Zeker wanneer het tapijt ook nog aan de zijkanten zit. Lijmresten en nieten zitten soms heel goed vast. Wat er overblijft is een lelijke trap, die je vaak niet meer knap krijgt en schilderen ook niet zoveel zin meer heeft is. Ook wanneer je een geverfde trap hebt en het onderhoud niet meer ziet zitten, is een traprenovatie de perfecte oplossing. Trap renovatie is dé duurzame en onderhoudsarme oplossing voor elke trap. Stairz Traprenovatie kan dat beamen. Het bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in traprenovaties en de projecten uit het verleden hebben de hoge slijtvastheid inmiddels bewezen.

Steeds weer nieuwe trends
De ontwikkelingen op het gebied van traprenovaties staan niet stil. Elk jaar komen er weer nieuwe kleuren, materialen en opties bij. Wij bieden meerdere collecties, waar je uit kunt kiezen. In een klassieke woonstijl bijvoorbeeld passen onze klassieke overzettreden goed. Onder deze collectie vallen dessins als kersen, eiken en wenge walnoot. Ook als je meer warmte en sfeer in jouw woning wilt brengen zijn de klassieke prints een uitstekende keuze. Ga je liever voor een trendy dessin? Dan vind je in de trendy collectie dessins als noten of beton grijs. Ook een eiken traprenovatie kan heel goed in het moderne interieur.

Overzettreden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als hout, pvc en laminaat, die voorzien zijn van een slijtvaste toplaag. De toplaag is tevens geluidsdempend. Dit komt door de verlijming met PU bruislijm. Er komt een flexibel laag tussen de trap en de overzettrede, waardoor loopgeluid wordt gedempt. De trap kan verder aangekleed worden door de zijkanten (wangen) te bekleden of door het aanbrengen van een trapleuning en led-verlichting.

De eyecatcher van iedere woning
Een trap kan ook een opvallend onderdeel in de woning zijn. Vaak zie je een trap bij binnenkomst via de voordeur, maar bij veel nieuwbouwwoningen is de open trap ook een opvallende eyecatcher in de woning. Daarom is het belangrijk dat de trap er mooi en stijlvol uitziet. Door het renoveren van een open trap met overzettreden, wordt de trap een prachtige blikvanger en is weer als nieuw, onderhoudsarm en duurzaam.

Passende oplossing voor iedere trap
Wanneer je hebt verbouwd en de huidige trap niet meer in de nieuwe woonstijl past, is traprenovatie de perfecte oplossing. Bovendien heb je weer een mooie trap voor jaren, want overzettreden met een slijtvaste toplaag zijn duurzaam en hebben daardoor een lange levensduur. Voor iedere trap is er een oplossing. Of je nu een open trap, een wenteltrap, dichte trap of spiltrap hebt, Stairz weet er wel raad mee. De dichte en de open trap worden het meest gerenoveerd. Hoe pakken wij dit aan? Bij een dichte trap plaatsen wij zogenoemde overzettreden over de bestaande trap. Bij een traprenovatie van een dichte trap is het ook mogelijk om de zijkanten opnieuw te bekleden. Ook een renovatie voor een open trap is voor ons geen enkel probleem. Bij een renovatie van een open trap kun je kiezen uit een enkelzijdige renovatie, of een totale renovatie. Voor welk type renovatie je ook kiest, wij zijn in één dag klaar. De trap wordt in keurige staat opgeleverd en jij kunt gaan genieten van een duurzame en onderhoudsarme trap. 

Renovaties door heel Nederland en België
Door een complete traprenovatie uit te voeren, is de trap weer als nieuw. Stairz is gespecialiseerd in het renoveren van trappen door middel van het unieke trede over trede systeem. Dankzij jarenlange ervaring in traprenovaties zijn wij uitgegroeid tot een van de leidende bedrijven. Het vaste team bestaat uit klantgerichte professionals die er elke dag weer op uit trekken om onze klanten optimaal te bedienen in Nederland en België. Er is altijd een adviseur die snel en vrijblijvend bij u langs kan komen voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij gezamenlijk de wensen door. Je kunt een keuze maken uit de meegebrachte voorbeelden en ontvangt direct een passende aanbieding, zo heb je direct inzicht in de kosten van traprenovatie. Kortom, waar je ook woont in Nederland, een traprenovatie door Stairz is altijd dichtbij.

Meer artikelen...