Zonnepanelen: steeds meer woningen zijn ermee uitgerust, en dat heeft zo zijn redenen. Zonnepanelen zijn een revolutionaire ontwikkeling binnen de energiesector, juist omdat er haast gratis stroom mee kan worden opgewekt en dat op een duurzame manier. Energie en stroom zijn tegenwoordig immers allesbehalve goedkoop, en fossiele brandstoffen zoals olie of aardgas worden steeds schaarser. Zonnepanelen zijn als het ware de reddende engel voor de maatschappij, die altijd op zoek is naar goede alternatieven.

Wat houden zonnepanelen nu precies in, en waarom is hoog rendement zonnepanelen kopen zo interessant? De voordelen van een dergelijke investering zijn erg uitgebreid, en wat meer informatie daarover is dan ook belangrijk.

Hoog rendement zonnepanelen


Steeds meer particulieren gaan zonnepanelen kopen. Dergelijke panelen worden op het dak geplaatst, waar ze in direct contact staan met zonlicht. Dit licht wordt opgevangen door de zogenaamde zonnecellen, die het via een ingewikkeld proces in stroom gaan veranderen. Het resultaat? Energie voor de hele woning, waardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en elektriciteit drastisch verlaagd kan worden.

Zonnepanelen zijn er in verschillende formaten en soorten, maar kiezen voor hoog rendement zonnepanelen is hoe dan ook de beste beslissing. Het gaat immers om een investering waar je als gebruiker nog meer uit kan halen. Het zonlicht wordt op een zo efficiënte manier gebruikt om stroom op te wekken, en de energie die niet meteen gebruikt kan worden, wordt opgeslagen voor later. Het hoge rendement dat dergelijke zonnepanelen garanderen, maakt ze tot een van de populairste investeringen van vandaag.

Duurzaam leven én besparen dankzij zonnepanelen


Zonnepanelen kopen maakt het dus mogelijk om voor minder geld energie en stroom op te wekken. De technologie die hierbij te pas komt is erg ingewikkeld, maar iedereen weet dat het een van de meest efficiënte manieren is om stroom en energie te verkrijgen in een woning of pand. Deze kan immers overal voor gebruikt worden: van het aandrijven van de boiler tot de oven en de wasmachine. Het spreekt dan ook voor zich dat men met hoog rendement zonnepanelen heel wat kan besparen op de lange termijn. De elektriciteitsrekening zal veel lager liggen (aangezien een deel van de behoefte door de panelen wordt opgevangen), wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Maar het gebruik van zonnepanelen brengt nog een ander voordeel met zich mee. Zo baten niet enkel gezinnen en hun woningen, maar ook de natuur bij de installatie van zonnepanelen. Steeds meer mensen rekenen op zonnepanelen om aan hun energiebehoefte te voldoen, waardoor fossiele brandstoffen minder in gebruik raken. En dat zijn nu precies de brandstoffen die zo zeldzaam zijn geworden en de ontginning waarvan het milieu alleen maar beschadigt. Niet enkel voor hen die dus willen besparen, maar ook voor mensen die aan de instandhouding van het milieu willen bijdragen, zijn zonnepanelen een waardevolle investering.

Zonnepanelen afgestemd op de woontrends


Zonnepanelen zijn dan wel vooral functioneel, en ze moeten natuurlijk in de eerste plaats efficiënt zijn en stroom opwekken, dat wil niet zeggen dat ze niet bij de woning kunnen passen op het vlak van uitstraling. Afhankelijk van de woontrends zijn er immers verschillende types zonnepanelen verkrijgbaar, zodat ook de stroomvoorziening van de woning bij de stijl van het huis past. Het zou immers jammer zijn als de zonnepanelen de uitstraling van de woning teniet zouden doen.

Tal van aanbieders verkopen zonnepanelen die perfect zij afgestemd op bepaalde woningen. Zo zijn er modellen die beter passen op een plat dak, terwijl andere dan weer specifiek voor schuine daken zijn gemaakt. Het gaat natuurlijk nog altijd om een functionele investering, die vooral moet presteren. Erg veel variatie en mogelijkheden op het vlak van stijl zijn er dus niet echt.

Hoog rendement zonnepanelen kopen is echter al een woontrend op zich. Een woning die met zonnepanelen is uitgerust op het dak staat tegenwoordig voor duurzaam leven, en dat is een van de populairste trends die er zijn. Steeds meer mensen gaan immers op zoek naar maatregelen om te besparen en milieuvriendelijker te leven - en daar is hoog rendement zonnepanelen kopen het perfecte voorbeeld van. Zonnepanelen kopen hoeft dus niet enkel een functionele zaak te zijn: duurzaam wonen is een trend, en dat maakt een dergelijke investering alleen maar nog interessanter.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen en vergelijk specialisten in jouw regio! Veel mensen hebben tegenwoordig interesse om zonnepanelen te kopen. Best logisch als je je bedenkt dat je in 20 jaar maar liefst €16.000 kan verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Je investeert en daarna geniet je tientallen jaren van gratis stroom. Dit levert meer op dan de rente over je spaargeld!

Voordelen zonnepanelen
• Geld besparen én verdienen
• Goed voor het milieu
• Woningwaarde stijgt
• Geen onderhoud

Tip: laat je nu zonnepanelen installeren, dan kan je de btw die je betaalt terugvragen aan de Belastingdienst. Bij een standaardpakket scheelt dit al gauw zo'n €400!

Gratis offertes zonnepanelen
Ben jij net als veel anderen enthousiast en overweeg je zonnepanelen te kopen? Vraag gratis offertes aan en ontdek wat voor jou de mogelijkheden zijn. Hoe veel panelen kunnen er op je dak en wat gaat dat kosten én opleveren? De bij ons aangesloten specialisten helpen je graag verder!

Ben je aan het nadenken over de aanschaf van zonnepanelen dan is dat een goede overweging. Zonnepanelen bieden veel voordelen, niet alleen voor uw portomonnee maar ook voor het milieu.

Wat zijn zonnepnelen.Zonnepanelen zij een verzameling van zonnecellen die het licht van de zon kunnen omzetten naar elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit twee dunne lagen silicium, dat is een stof die over de gehele wereld te vinden is. Het zit bijvoorbeeld in zand en hiervan hebben we genoeg om voldoende en voordelig zonnepanelen te producteren.

Er zijn twee soorten zonnepanelen de zogenaamde monokristallijn of de polykristallijn toepassingen. Bij de monokristallijn zonnepanelen zijn de zonnecellen netjes uitgelijd en leveren net iets meer rendement dan de polykristallijn zonnepanelen waar de zonnecellen door elkaar heen liggen. 

De stroom die opgewekt wordt via zonnepanelen is gelijkstroom, deze wordt via een omvormer omgezet naar wisselstroom zodat je de stroom kunt gebruiken voor de elektrische apparaten in huis. Ook heb je de mogelijkheid om met zonnepanelen exta energie op te wekken zodat je de overige energie kunt terugleveren aan het stroomnet (salderen). 

De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie en een goed alternatief voor de vervuilende fossiele brandstoffen. Wanneer je in zonnepanelen investeert verhoog je direct de waarde van je huis. Daarnaast gaan je maandlasten voor energie ook een stuk omlaag. Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee en binnen  no time heb je je investering terug verdiend.

Wil je zonnepanelen kopen dan is het belangrijk om je zeer goed te laten informeren en je te orienteren. Er zijn veel installateurs die zonnepanelen kunnen installeren en verschillende merken. Ook is het verschil in service heel groot dus zorg dat je een goede vergelijking maakt op basis van prijs, merk, service en kwaliteit. En... soms worden er subsidies gegeven op het plaatsen van zonnepanelen dus houd hier ook rekening mee.

De Rijksoverheid wil het percentage duurzame energie laten groeien. Daar waar we nu slechts op ongeveer 5% zitten, moeten we zorgen dat we gaan stijgen naar 14% in 2020 en 16% in 2023. In 2050 moet de energievoorziening helemaal duurzaam zijn.

Gemeentes investeren in Zonnepanelen

 

In steeds meer gemeenten verschijnen zonneparken van tientallen voetbalvelden groot. De komende tijd komen er bijvoorbeeld op 28 plekken dergelijke parken met vaak duizenden zonnepanelen op de grond, blijkt uit de jongste gegevens van de organisatie die de subsidie verstrekt, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Zonnepanelen juist ook voor particulieren

 

Naast gemeenten investeren ook particulieren in duurzame energie. Niet alleen bespaar je op je energie kosten met zonnepanelen, maar je maakt je huis ook nog eens 40% meer verkoopbaar dan huizen zonder zonnepanelen. Mocht je in de toekomst nog eens je huis willen verkopen dan maken de zonnepanelen je huis dus extra goed verkoopbaar. Maar waar moet je beginnen?

 

We geven je graag wat handige tips.

 

1) Het is handig om verschillende zonnepanelen offertes te vergelijken. Op deze manier kun je nagaan welke zonnepanelen leverancier het goedkoopst is, maar ook nagaan bij welke jij zelf een goed gevoel hebt.

 

2) Bijna elke gemeente heeft ook een subsidie potje voor particulieren. via de energiesubsidiewijzer kun je eenvoudig en snel zien wat de mogelijkheden zijn in jouw woonplaats.

 

3) Controleer het aantal zonuren in jouw gemeente via het KNMI en maak een berekening of laat je goed informeren of zonnepanelen wel een goede keus zijn. Wellicht kun je dan beter investeren in andere duurzame energie vormen.

 

We hopen je hier mee een beetje op weg geholpen te hebben en wensen je veel succes met de overwegingen om wel of geen zonnepanelen aan te schaffen.

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zodra u erop gaat letten, zult u veel daken met zonnepanelen tegenkomen. Met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening, maar u draag ook bij aan een schoner milieu. Er komen bij zonnepanelen namelijk geen fossiele brandstoffen vrij bij het produceren van energie. Zonnepanelen zijn hierdoor een interessante investering. Ook omdat de investering al binnen 10 jaar is terugverdiend en de zonnepanelen minstens 25 jaar mee gaan. Zodra u de investering heeft terugverdiend geniet u alleen nog maar van de winst én natuurlijk van schone energie.

Toch staat niet iedereen te springen om zonnepanelen op hun woning te plaatsen. Vaak komt dit door het uiterlijk van de zonnepanelen. Niet iedereen vindt zonnepanelen mooi bij zijn of haar woning passen. Maar tegenwoordig kunnen zonnepanelen, met dank aan alle innovaties, gezien worden als een sieraad voor uw woning.

De kleur
De standaard zonnepanelen komen in de kleuren donkerblauw/paars en zwart. De donkerblauw/paarse zonnepanelen hebben ook een gebroken scherven patroon. Dit zijn de polykristallijn zonnepanelen en ook de goedkoopste variant van zonnepanelen.

De zwarte zonnepanelen zijn de monokristallijn zonnepanelen. Deze zonnepanelen zien er al een stuk mooier uit waarbij ze ook nog een hoger rendement hebben dan de polykristallijn zonnepanelen. Deze variant is hierdoor wel iets duurder. De hogere prijs en rendement komt door de zwart antireflectiecoating van deze zonnepanelen. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht zo goed mogelijk wordt geabsorbeerd door de zonnepanelen.

Echter, deze zonnepanelen sluiten niet mooi op uw dak aan als u bijvoorbeeld rode dakpannen heeft. Hierom zijn er meerdere kleuren zonnepanelen ontwikkeld.

  • Hierbij kunt u denken aan:
  • groen
  • rood
  • grijs

Maar er zijn ook heftigere kleuren voor de mensen die durven.

Denkt u bijvoorbeeld aan: 

  • goud
  • lavendel
  • disco roze  

Met al deze kleuren is er voor ieder wat wils en is het mogelijk om zonnepanelen zo goed mogelijk op uw dak te laten aansluiten.

Een geheel
Als u zonnepanelen heeft aangeschaft mag u hier best trots op zijn, dus kan het een keuze zijn om de zonnepanelen op te laten vallen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u het gewoon niet mooi vindt op uw dak. Dan kunt u ervoor kiezen om speciale dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen aan te schaffen. De zonnepanelen zijn nog steeds zichtbaar, maar op deze manier vormen ze een mooi geheel met uw dak. U kunt deze dakpannen als een accessoire van uw dak zien.

Zonnepanelen op je dak of toch niet?
Het kan natuurlijk zo zijn dat u het echt niet mooi vindt om zonnepanelen op uw dak te laten installeren, maar u wilt ze toch aanschaffen. Dan zijn er nog talloze mogelijkheden. U kunt namelijk zonnepanelen als zonwering, aan uw gevel, aan uw balkon, op uw tuinhuisje of als overkapping installeren. Hierdoor nemen de zonnepanelen een minder prominente plek in, maar heeft u nog steeds profijt van de zonnepanelen. U kunt dus zelf voor de plek van de zonnepanelen kiezen. Voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om zonnepanelen op een dak te plaatsen, is dit een perfecte uitkomst. Het rendement verschilt niet per plek, zolang de plaatsing van de zonnepanelen optimaal is.

Zonnepanelen zonder dak
Als u ook geen zonnepanelen rondom uw huis wilt, is er nog een laatste manier om over zonnepanelen (of over de korting op uw energiekosten) te beschikken. Het is namelijk mogelijk om zonnepanelen op afstand aan te schaffen. U kunt op deze manier wel profiteren van de opbrengst en bijdragen aan een beter milieu, zonder dat u zonnepanelen op of rond uw huis hoeft te plaatsen. In Nederland zijn er verschillende zonneparken. U kunt dan een of enkele zonnepanelen in dit park kopen en profiteren van de opbrengst.

Voor het uiterlijk van zonnepanelen is veel te bedenken en zijn er veel mogelijkheden. U kunt ze in uw dakpannen laten integreren, de kleur aanpassen uw woning of uw smaak of zelfs op afstand aanschaffen. Naast dat zonnepanelen niet steeds meer rendement kunnen behalen, is er qua uiterlijk ook steeds meer keus. Allemaal dankzij alle innovaties op het gebied van zonnepanelen.

Het belang van zonne-energie zal iedereen wel duidelijk zijn. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is het niet schadelijk voor het milieu en in een oneindige hoeveelheid beschikbaar. Toch zijn er nog niet zo veel mensen die zonnepanelen op hun huis hebben. Waarom zijn wij zo terughoudend als het om zonnepanelen gaat? En waarom is de tijd nu wel rijp om er voor te gaan?

Investering is vaak een belemmering
Een grote belemmering voor het plaatsen van zonnepanelen is de investering die het vergt. Het aanschaffen van zonnepanelen loopt aardig in de papieren. Hierdoor duurde het tot voor kort ongeveer negen jaar voordat de panelen waren terugverdiend met de besparing op stroom. Veel mensen weten niet eens of ze over negen jaar nog in het zelfde huis zullen wonen.

Zonnepanelen worden goedkoper
Gelukkig zijn zonnepanelen de afgelopen tijd steeds goedkoper geworden. Door de komst van Chinese fabrikanten is de concurrentie toegenomen en zijn de prijzen van zonnepanelen gedaald. In 2014 alleen al zijn de kosten gemiddeld met 25 procent afgenomen. Dit betekent dat de investering veel sneller terug wordt verdiend en dat zonnepanelen kopen dus steeds meer gaat lonen.

Betere informatie en service
Een ander belangrijk pluspunt is dat de dienstverlening van leveranciers steeds beter wordt. Hun informatievoorziening is beter geworden en ze kunnen veel beter je kostenplaatje in beeld brengen. Dit neemt voor veel mensen de onzekerheid weg. Ook zijn er steeds meer innovatieve manieren om zonnepanelen aan te bieden. Bijvoorbeeld het huren van panelen, hiermee is een dure investering niet meer nodig.

De tijd lijkt dus echt rijp om nu toch echt voor zonne-energie te gaan. Zit je toch nog met twijfels? Bespreek ze met mensen die al voor zonnepanelen zijn gezwicht en vraag naar hun ervaringen. Goede kans dat jij dan ook om gaat!