Sla een willekeurig woonmagazine open en je komt er snel achter: schuifdeuren zijn helemaal hip. Deze populariteit hebben schuifdeuren te danken aan verschillende eigenschappen. Zo zijn de deuren veelzijdig, ruimtebesparend en ook nog eens prachtig om naar te kijken. Benieuwd waar je schuifdeuren voor kunt gebruiken in jouw interieur? Lees dan snel verder.

Schuifdeur voor kasten
De welbekende kasten met schuifdeuren zijn vaak één van de eerste dingen die we zien wanneer we een woonwinkel binnenlopen. Minder bekend, maar hierdoor extra origineel, is het idee om zelf een kast te creëren met alleen een schuifdeur. De meeste zolders zijn voorzien van schuine wanden. Erg sfeervol, maar praktisch is het natuurlijk niet. De schuine wanden maken het onmogelijk om er bijvoorbeeld een kast tegenaan te zetten en deze ruimte goed te benutten. Tenzij je een opbergruimte creëert door zelf schuifdeuren tegen de schuine wand te monteren. Met weinig materialen creëer je handige bergruimte, waardoor je zolder ineens een stuk meer waard wordt.

Scheidingswand
Wil je je eetruimte graag scheiden van je woonruimte? Of zoek je naar een plek om rustig te lezen zonder dat je last hebt van de televisie op de achtergrond? Een schuifdeur is perfect om een grote ruimte in tweeën te delen. Doordat de deuren openschuiven in plaats van draaien, verlies je geen kostbare ruimte. Schuifdeuren zijn daarnaast volledig af te stemmen op je interieur en zijn hierdoor ook een toegevoegde waarde voor de sfeer in je woning. Kies voor schuifdeuren van bijvoorbeeld steigerhout als je de ruimtes volledig van elkaar wilt scheiden en kies juist voor schuifdeuren met bijvoorbeeld glas-in-lood als je de ruimtes licht, open en transparant wilt houden. Het mooiste is dat je de ruimtes op ieder willekeurig moment weer samenvoegt door de deuren open te zetten.

Schuifdeur naar buiten
De lente is begonnen en dit betekent dat we massaal het buitenleven weer opzoeken. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan je vrije tijd heerlijk ontspannen door te brengen in je tuin? Wil je je tuin een nóg belangrijker onderdeel maken van je woning? Plaats dan een schuifdeur tussen je woonkamer en tuin, dit wordt ook wel een schuifpui genoemd. De schuifpui bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je tuin onderdeel gaat uitmaken van je woonkamer én je een extra ruimtelijk gevoel creëert.

De meest veelzijdige deuren
Schuifdeuren staan zonder twijfel op de eerste plek als meest veelzijdige deur. De schuifdeur kan niet alleen verwerkt worden in iedere ruimte van het huis, maar biedt ook nog eens bijzonder veel mogelijkheden op het gebied van design. Een houten schuifdeur in een landelijk interieur, een stalen schuifdeur voor een industriële look en een glazen deur in een moderne woning. Alles kan en alles mag. Kijk naar de mogelijkheden, stel je eigen deur samen en geniet van deze prachtige nieuwe toevoeging in huis.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen