Op het gebied van deuren en kozijnen is veel mogelijk. Ben je toe aan een renovatie van je huis of is een deur zo verrot dat je een nieuwe moet aanschaffen? Denk dan eens na over een stalen deur. Deuren van staal zijn namelijk geschikt voor iedere woning.

Stalen deuren
Een stalen deur is een deur die er net zo uit ziet als een deur van hout maar dan gemaakt van een ander materiaal. Namelijk staal. Voor zowel binnenshuis als buitenshuis is het mogelijk een stalen deur te plaatsen. Stalen deuren worden veel gebruikt bij nieuwbouwprojecten, maar ook in de bestaande bouw of bij het renoveren bij luxe panden wordt vaak gebruik gemaakt van deuren van staal. En dat is ergens ook wel logisch.

Naast het feit dat een stalen deur mooi is qua design (strak) en robuustheid uitstraalt, hebben ze ook andere voordelen. Te weten:

- Isolerend

- Duurzaam (een stalen deur gaat een leven lang mee)

- Inbraak werend

Stalen deuren bij Tudor kozijnen
Besloten om een deur van staal aan te schaffen, maar je weet nog niet waar? Denk dan eens aan Tudor-kozijnen.nl. Tudor is een bedrijf dat verschillende producten levert. Te weten: deuren, kozijnen, schuifpuien, dakkapellen en serres. Door te kiezen voor tudor kozijnen weet je zeker dat je een bedrijf in handen hebt die ervoor zorgt dat je woning ook daadwerkelijk mooier, comfortabeler en/of energiezuiniger wordt. En niet geheel onbelangrijk, je de zekerheid biedt dat je ook daadwerkelijk een goed en duurzaam product in handen hebt.

Een deur van staal is echt geschikt voor iedere woning (oud of jong). De vraag is dus niet wat je besteld, maar wanneer je besteld!

Of je nu een nieuwe woning laat bouwen of je huidige woning gaat verbouwen, als het op ramen en deuren aankomt is het belangrijk om precies te weten wat je wilt. Ze bepalen tenslotte toch het aanzicht van je huis en kunnen je zelfs helpen energie te besparen. Daarnaast is er natuurlijk het onderhoud dat in meer of mindere mate van toepassing is op de door jou gekozen ramen en deuren. Bij Creon ramen heb je een ruime keus en kun je altijd rekenen op een scherpe prijs.

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen overgestapt op kunststof ramen. Deze kozijnen zijn gemaakt van een PVC dat nagenoeg onderhoudsvrij is. Je hoeft dus niet om de paar jaar te schilderen. En omdat de kozijnen tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren en profielen te verkrijgen zijn, kun je er zeker van zijn dat ze goed aansluiten bij de stijl van je huis. Creon ramen biedt zowel ramen als deuren van PVC.

Naast de bekende kunststof ramen en deuren, kun je ook kiezen voor aluminium kozijnen en deuren. Dit geeft een robuuste uitstraling aan je woning. Aluminium heeft een zeer lange levensduur, is onderhoudsarm en houdt de warmte in huis goed vast. Het heeft een isolerende werking. Daarnaast zorgen aluminium ramen er ook voor dat geluid beter gedempt wordt. Je hebt dus bijvoorbeeld minder last van geluiden van buiten als je in de kamer zit.

Als laatste soort zijn er natuurlijk de alom bekende houten ramen. Veelal gemaakt van hardhout geven houten kozijnen een tijdloze en unieke uitstraling aan je woning. Het voordeel is dat je het hout in elke denkbare kleur kunt schilderen die je maar wilt en dit ook na een paar jaar weer kunt veranderen. Maar zoals bekend heeft hout ook meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld PVC of aluminium. Zeker een punt om even rekening mee te houden bij de aanschaf van je nieuwe deuren of ramen.

Zoals je ziet biedt Creon een uitgebreide keus in ramen en deuren. En doordat je online besteld en zelf monteert kunnen de prijzen zeer scherp blijven. Kijk dus eens online naar de mogelijkheden voor jouw woning.

Bijna iedereen kent het wel: op een zomerse, zonnige ochtend heerlijk vroeg opstaan om vervolgens verwelkomd te worden door kletsnatte ramen waar je nauwelijks doorheen kunt kijken. Jammer! Thuisinglas.nl zorgt ervoor dat dankzij anti-condensglas, ramen zowel binnen als buiten niet meer beslaan.

De Hollandse zomers zijn de laatste jaren gelukkig weer erg mooi, maar helaas ook vochtig. Dat kan ervoor zorgen dat dubbelglas aan de buitenzijde beslaat, vooral ’s ochtends vroeg. Aan het begin van de dag is er namelijk veel vocht in de lucht. Doordat dubbelglas goed isoleert, daalt de temperatuur van het buitenste glasblad onder het dauwpunt waardoor er condens op de buitenkant van het raam verschijnt. Het resultaat: kletsnatte beslagen ramen. Thuisinglas.nl komt daarom met HR++ beglazing met een speciale coating, zodat de temperatuur aan de buitenkant niet lager wordt dan die van het dauwpunt. Condens op de ruit is daardoor voorgoed verleden tijd.

Optimale isolatie
Door huizen te voorzien van isolerende beglazing is het mogelijk om flink te besparen op de stookkosten. Bovendien kan het klimaat in huis behoorlijk verbeteren door goede isolatie: in de winter wordt de kou en in de zomer de warmte buiten de deur gehouden. De temperatuur in huis zal meer constant zijn en dat is erg prettig en comfortabel wonen. Gek genoeg is condens op de buitenkant van de ramen dan ook een bewijs van het isolerend vermogen van ruiten: het vocht wordt buiten gehouden, maar kan wel neerslaan op de buitenkant van de ramen. Thuisinglas.nl werkt met AGC ‘anti-fog’ glas. AGC biedt een specifieke coating aan die op het buitenste glasblad wordt aangebracht. Deze coating beschermt het glas tegen straling en houdt het glas op een temperatuur net boven het dauwpunt, zodat er weinig tot geen condens op de ruiten komt.

Glasheldere oplossing
Natuurlijk is het niet alleen vervelend om ’s ochtends niet naar buiten te kunnen kijken, vaak laat condens op glas ook allerlei vervuiling zien, zoals sporen van verontreiniging, regen of schoonmaakproducten. Dus zelfs nadat het condenswater is verdampt, kun je er nog nadelige effecten van ondervinden. Niemand vindt vieze ruiten leuk. Een anti-condenscoating is dus niet alleen glasheldere oplossing voor droge, maar ook voor schone ramen. Uit onderzoek van het Fraunhofer-Institut für Bauphysik IBP, een onafhankelijk laboratorium, blijkt zelfs dat anti-condenscoating de condensvorming sterk vertraagt: pas vanaf een luchtvochtigheidsgraad van 97% treedt deze op. Bij glas zonder coating is dat 77%.

Een andere woord voor voor sectionaaldeur is een garage deur. Er zijn verschillende soorten sectionaaldeuren. Voorbeelden waarin sectionaaldeuren kunnen verschillen, zijn de omvang, kleur en materie waarvan de garagedeur uit bestaat. Zo zijn er kleinere en grotere deuren deur te verkrijgen.

Meestal kan een sectionaaldeur op maat gemaakt worden, en zo geheel naar wens aangepast en geleverd worden aan de consument. Een voorbeeld van een zogenaamd ""ontwerp"" garage deur, is de houten versie. Deze blinkt uit door zijn mooi gestileerd design en kan in verschillende houtsoorten geproduceerd worden. Eiken, mahonie, red cedar, en merbau zijn hier voorbeelden van. De sectionaaldeur biedt overigens vele voordelen, zoals een optimale veiligheid, besparing van ruimte en voldoende doorrijruimte.

De betere sectionaaldeur is voorzien van meerdere interne beveiligingssystemen waaronder:

- een vingerknelbeveiliging;

- een veerbreukbeveiliging;

- anti-liftbeveiliging.

De vroegere garage deuren zijn verouderd. Deze oudere modellen nemen veel ruimte in bij het openen en sluiten van de garagedeur. De automatische garagedeuren van vandaag de dag zijn van betere kwaliteit en nemen veel minder ruimte in beslag.

Verder heeft een sectionaaldeur een sterkere constructie nodig, vanwege het feit dat de deur constant bestand moet zijn tegen de verschillende weersinvloeden, en bovendien dag en nacht zonder enige problemen moet functioneren.

Daarom is dubbelwandige isolatie eerder een noodzaak dan een bijkomstigheid. De prijzen varieren van voordelig tot duurder, afhankelijk van de kwaliteit.

Enkele verschillende types zijn:

LTE40, een sectionaaldeur waarbij geen sprake is van isolatie. Deze variant is het meest prijsgunstig.

LPU40, betere kwaliteit, beste deur en meeste isolatie. Daardoor dus de hoogste veiligheid.

Steeds meer mensen kiezen voor onderhoudsarme kozijnen en deuren. De kunststof producten zijn niet alleen eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, ze zijn ook duurzaam.

Houten kozijnen
Een houten kozijn moet regelmatig gecontroleerd worden, zeker wanneer het ouder is dan 5, 6 jaar. Daarnaast moet het regelmatig opnieuw gelakt of geverfd worden. Bij een kunststof kozijn is dit niet nodig. Het kan met een eenvoudig sopje waarmee ook de ramen gewassen worden, schoongemaakt worden. Het hoeft niet geschilderd of gecontroleerd. Zolang er geen gaten in worden geboord, zal het niet verslijten. Zo simpel is dat.

Kostenbesparend
Een ander voordeel is dat het kosten bespaart, want kunststof kozijnen en deuren gaan veel langer mee dan houten producten. Overigens zijn ze ook in een houtlook verkrijgbaar, waarbij eigenlijk niet te zien is dat er sprake is van kunststof. Kijk in het instructieboekje voor de controle en het onderhoud van het hang- en sluitwerk. Gebruik daarbij altijd zuurvrij vet, zodat er geen beschadigingen kunnen optreden.

Energiebesparend
Kunststof kozijnen en deuren helpen energie te besparen. Dankzij de manier waarop de profielen gevormd zijn, sluiten ze beter af dan hout. Een ander groot voordeel is dat ze niet alleen wat betreft warmtebesparing een rol spelen, maar ook helpen geluid te weren. Dat is extra belangrijk voor woningen langs drukke wegen of in de nabijheid van het spoor.

Rolluiken of zonwering
Mocht de overweging zijn om ook rolluiken aan te schaffen dan is aan te bevelen dat samen met de kunststof kozijnen te doen, zodat ze een geheel kunnen vormen. Zonnewering moet zo worden aangebracht dat op geen enkele wijze iets aan het kozijn wordt bevestigd, want dat kan blijvende schade veroorzaken. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld eens op Alrako Uiteraard kan hier ook een offerte worden aangevraagd.

Af en toe is het tijd voor een frisse start. Met de zomer die onderweg is, is dit wellicht het perfecte moment om deze frisse start te maken met een kleine verbouwing of een nieuw interieur. Zo kan je de uitstraling van je huis bijvoorbeeld al volledig veranderen met een simpele dakkapel. Een dakkapel zorgt voor een stuk meer licht en ruimte, waardoor een oude zolderkamer in een keer omgetoverd kan worden in een luxe en prachtige slaapkamer.

Maak van je zolder een luxe slaapkamer
Zolderkamers zijn niet altijd even populair. Een zolder wordt vaak gebruikt als opslagruimte en is daardoor vaak stoffig en niet erg geschikt als leefruimte. Dit is zonde. Een zolder kan namelijk erg goed gebruikt worden woonkamer, kantoor of een slaapkamer. De zolder biedt veel voordelen, zoals privacy, veel ruimte en een mooi uitzicht. Deze eigenschappen zijn ideaal voor een slaapkamer. Met hier en daar wat kleine aanpassingen is de zolder dus de perfecte ruimte om een luxe en comfortabele slaapkamer te creëren.

Dakkapel inrichten
Als je eenmaal een dakkapel hebt laten plaatsen, kan je profiteren van een stuk meer ruimte. Maar wat doe je met deze extra ruimte? De invulling van je dakkapel hangt onder andere af van de afmetingen van de dakkapel en van je eigen wensen. Leuke ideeën zijn bijvoorbeeld om een gezellige zithoek te maken in je dakkapel. Maak bijvoorbeeld een leuke bank in je dakkapel. De zithoek kan je opfleuren met kussens en andere accessoires om het nog knusser te maken. Met deze zithoek kan je meteen mooi genieten van het uitzicht vanuit je dakkapel. Ben je op zoek naar een wat meer praktische invulling? Plaats dan bijvoorbeeld een ladekastje of een bureau in je dakkapel. Dan kan je je dakkapel gebruiken als extra opbergruimte of om in te werken. Als je het lastig vindt om je dakkapel in te richten, kan je op zoek gaan naar inspiratie in woonbladen of op woonwebsites en interieurblogs. Door op zoek te gaan naar voorbeelden en inspiratie kan je een hoop nieuwe ideeën opdoen.

Het laten plaatsen van een dakkapel
Het laten plaatsen van een dakkapel hoeft tegenwoordig helemaal niet veel tijd en geld in te nemen. Zo kan je een prefab dakkapel, een dakkapel die vooraf wordt geproduceerd in de fabriek, al binnen 1 dag laten plaatsen en beginnen de prijzen al bij € 3.000. Dit is een investering, maar je krijgt hier veel licht, ruimte en een vernieuwde en verbeterde zolderkamer voor terug. Je kan ook kiezen voor een op maat gemaakte dakkapel. De prijzen hiervan liggen wat hoger en de plaatsing van de dakkapel neemt iets meer tijd in beslag, maar deze dakkapel biedt ook veel voordelen. Zo kan je met een op maat gemaakte dakkapel bijvoorbeeld zelf kiezen hoe de dakkapel eruit komt te zien en van welk materiaal de dakkapel wordt gemaakt. Hierdoor kan je de dakkapel perfect laten aansluiten op je woning. Onderzoek vooraf dus goed alle opties en bekijk welke dakkapel goed aansluit op je woning en wensen.

Stijlvol én efficiënt ruimte besparen, dat is het idee achter de Svedex schuifdeursystemen. Want ruimte is een luxe, maar flexibiliteit is even waardevol. Daar waar een draaiende deur te veel ruimte in zou nemen, zorgt een schuifdeursysteem dat woonruimtes stijlvol en ruimtebesparend met elkaar kunnen worden verbonden en verdeeld. Bij een feestje worden eet-, werk of woonkamer moeiteloos met elkaar verbonden en bij een formeel diner zorgen de schuifdeuren voor een onopvallende en stijlvolle scheiding met de keuken. De systemen kunnen overigens worden gecombineerd met meerdere Svedex stijldeuren om een interieur nog meer persoonlijkheid te geven.

Kortom, de Svedex schuifdeursystemen zorgen voor praktische ruimtewinst op zijn mooist. Voor ieder interieur is er namelijk een passende Svedex stijldeur die gecombineerd kan worden met het schuifdeursysteem, varierend van basic tot klassiek en modern. Afhankelijk van de ruimte en situatie kan worden gekozen voor een enkel- of dubbeldeurs systeem dat voor of in de wand kan worden geplaatst.

Stijlvol

Wie ervoor kiest om één van deuren uit het Svedex stijldeuren assortiment in het systeem te plaatsen, kiest bovendien niet alleen voor stijlvol, maar ook voor optimaal gemak. Want de kant-en-klare Svedex stijldeuren zijn namelijk al afgelakt met de kras- en slijtvaste Svedex Superlak.

Ruimtewinst

De Svedex schuifdeursystemen voor de wand kunnen zonder bouwkundige aanpassingen voor een wand geplaatst worden. Ideaal voor een bestaande situatie, zodat de woonkamer afgescheiden kan worden van de eet- of speelkamer. Wie gaat (ver)bouwen kan ook kiezen voor een in de wand schuivend systeem, zodat het systeem onzichtbaar in de wand weggewerkt is.

De voordeur is één van de meest in het oog springende onderdelen van een huis. Geen wonder dus dat de keuze voor een deur voor veel mensen een heel bewuste is. Doorwin, de Nederlandse marktleider op het gebied van productie en verkoop van kozijnen, deuren en totale geveloplossingen, bespeurt een aantal duidelijke trends in de Nederlandse markt.

Een voordeur zegt veel over de uitstraling van een woning. Past de deur bij de stijl van het huis? Is er gekozen voor een opvallende of juist wat neutralere voordeur? En van welk materiaal moeten onze deuren zijn?

Materiaal De meeste voordeuren in Nederland zijn gemaakt van hout, al dan niet geplaatst in een houten of kunststof kozijn. Niet alleen particulieren, maar ook veel woningbouwcorporaties maken gebruik van houten voordeuren bij hun woningen.

Kleuren
Er is niet alleen een trend in materiaal zichtbaar, maar ook in kleur. De kleur wit is koploper, maar opvallend is de toenemende vraag naar fellere kleuren zoals rood of blauw. Zouden we in de barre crisistijden op zoek zijn naar wat blijdschap, een vrolijke noot?

Glas
De populairste deur beschikt over maar liefst twee ruiten met zowel een groter als een kleiner glasvlak. Mensen willen graag daglicht in hun woning. Beschikt een voorgevel niet over zijlicht, dan moet de voordeur volgens de PKVW-regels voorzien zijn van een glasvlak of spion.

Statement
Consumenten vragen steeds meer naar luxere deuren die net iets extra’s hebben. Deuren krijgen vaker extra sierlatten of groeven aangemeten. Regelmatig worden huisnummers uit de deuren gefreesd. Het zijn allemaal manieren om een deur een eigen karakter mee te geven en als bewoner een statement te maken.

Duurzaamheid
Een andere trend in de deurenbranche is het gebruik van duurzame producten. Er wordt hout gebruikt dat beter past bij de gemiddelde levensduur van een deur. De functionele levensduur van een hardhouten deur komt namelijk vaak niet overeen met de duurzaamheid van het materiaal waar de deur uit vervaardigd is. Daarom wordt er in plaats van tropisch hardhout Europees naaldhout gebruikt, afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen met kortere transportafstanden. De CO2-voetafdruk van de deuren is daardoor kleiner dan die van de hardhouten deuren.

Marc Westerwaal, commercieel directeur bij Tinga Deuren & Ramen, dochter van Doorwin: “We merken een duidelijke hang naar ‘personalisering’ van de voordeur. Door net een extra latje, een opvallende kleur of een uitsparing krijg je als consument een niet-alledaagse deur. Maar ook bedrijven willen hun entree een ‘eigen gezicht’ geven. Zo hebben we voor het stadion van SC Heerenveen deuren gemaakt met de Friese vlag erin gegraveerd over het gehele oppervlak van de deur.”

Maak van een deur een eyecatcher die past bij het interieur en ook nog een stijlvolle oplossing kan zijn. Het jonge Nederlandse binnendeurenmerk Arne & Bodil, geproduceerd door Svedex, laat zien hoe een kant-en-klare binnendeur je interieur vernieuwt en het verschil maakt tussen leuk en wow. Arne & Bodil brengt met regelmaat een nieuwe trendy collectie en is exclusief verkrijgbaar bij KARWEI.

Veel huizen hebben schuine venstervormen en beglazingen. Een standaard rolluik plaatsen is dan niet mogelijk. Schuine rolluiken zijn hiervoor de oplossing. Schuine ramen zijn een trend tegenwoordig. Architecten maken moderne ontwerpen met daarin schuine venstervormen en beglazingen. Een probleem wat daarbij kwam kijken, is dat een standaard rolluik niet geplaatst kan worden. Roma kwam als eerste merk met een fraaie oplossing, Trendo rolluiken. Een rolluik dat geplaatst kan worden bij ramen met een hoek van 10º tot 45º. Het rijk uitgeruste rolluik heeft standaard al veel gemak en voordelen.