Een garage is een stukje luxe bij het huis. Niet iedereen heeft standaard een garage bij de woning en ook lang niet iedereen heeft de ruimte om een garage te (laten) bouwen op zijn of haar perceel. Behoor jij wel tot de gelukkigen met een extra stukje grond en overweeg je om een garage te plaatsen dan hebben wij wat praktische informatie voor je.

Heerlijk, een garage, een zee van ruimte voor je auto of fiets en vaak heb je ook nog flink wat ruimte over voor het opbergen van spullen als je rommelzolder al helemaal vol staat. Naast deze praktische voordelen heeft een garage natuurlijk ook een financieel voordeel omdat de beloopbare vlakte van de woning vergroot wordt en hiermee dus ook de waarde.

Wanneer je een garage gaat bouwen heb je aardig wat zaken om over na te denken.
Allereerst moet je gaan bekijken of je een vergunning nodig hebt om een garage te bouwen. Veelal zal dit het geval zijn omdat een garage groter is dan de vergunningsvrije bouwwerken. Je zult dit dus even bij de gemeente moeten navragen. Houd er rekening mee dat de aanvraag van een vergunning wel even op zich kan laten wachten. Eerst wordt bekeken of de garage wel in het bestemmingsplan past en ook krijgen de buren en andere omwonenden de kans om eventueel een bezwaar in te dienen. Ook de welstandscommisie gaat kijken of de gewenste garage wel in de omgeving past.

Er zijn verschillende soorten garages die je kunt bouwen. De snelste en gemakkelijkste manier is de prefab garage. Hier worden vier betonnen muren aan elkaar vast gemaakt, dak erop, deur erin en klaar is de garage. Uiteraard zal er wel een fundament aanwezig moeten zijn. Ook kan je de garage op de traditionele manier metselen, vaak past ook dit beter bij het metselwerk van de woning. Eventueel zou je e garage ook nog van hout kunnen maken. Heb je de mogelijkheid dan zou je ook de garage onder je woning kunnen bouwen. Hiervoor moet dan grond worden uitgegraven. Dit laatste komt niet zoveel voor.

Ook moet je erover nadenken wat voor dak je op de garage wenst. Dit kan een plat dak zijn maar je kan er ook een puntdak op maken en deze bekleden met dakpannen. En naast het dak is natuurlijk de garagedeur niet geheel onbelangrijk. Dit is de blinkvanger van je garage en gelukkig zijn er in garagedeuren ook diverse mogelijkheden.

Bij het bepalen van de gewenste garagedeur moet je eerst goed bekijken hoe je de garage gaat gebruiken. Wil je er gemakkelijk met de auto in of uit kunnen rijden of gebruik je hem enkel voor de fiets en om er spullen in op te bergen. Of misschien wel van alles wat.

De bekenste deur is wel de kanteldeur die naar buiten of naar binnen kantelt. Wil je je auto buiten voor de garage parkeren dan is een kanteldeur niet heel handig omdat je dan toch een stukje van de garage af moet blijven staan om de deur te openen.

Naast de kanteldeur kennen we ook een sectionaaldeur. Deze bestaat uit panelen die als het ware naar boven en naar binnen rollen waardoor je de auto gemakkelijk dichterbij kunt parkeren.

Wil je ook met je fiets gemakkelijk de garage kunnen betreden dan zou je kunnen kiezen voor een aarte doorloopdeur naast de garagedeur. Hierdoor hoeft je niet steeds de hele garagedeur te openen.

Wie voor echt gemak gaat en niet graag nat wordt tijdens een regenbui kiest, als het budget het toelaat voor een electrische garagedeur.

Heb jij plannen om een garage te bouwen of ben je al in een vergevorderd stadium maar nog op zoek naar een garagedeur? Bekijk dan eens het assortiment garagedeuren op de website van Novadoor.nl. Zij bieden diverse mogelijkheden en uitvoeringen en uiteraard wordt de garagedeur altijd op een zeer vakkundige wijze geplaatst.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen