Tegenwoordig is isolatieglas niet meer weg te denken uit een energiezuinige woning. Veel mensen zien het vervangen van het enkelglas in hun woning door hoogrendements glas dan ook als één van de belangrijkste oplossingen om een behaaglijk binnenklimaat te creëren en flink te besparen op de energiekosten. Maar wat vaak vergeten wordt is dat de kozijnen daarbij net zo belangrijk zijn; deze moeten in goede conditie zijn anders is er grote kans dat het dubbel glas zijn isolerende werk niet goed kan doen. En dat is erg zonde van de investering. Het kiezen voor kunststof kozijnen met dubbelglas is daarom een overweging waard; je kunt meteen profiteren alle energiezuinige voordelen en door hun duurzaamheid hoef jij je de komende jaren nauwelijks meer zorgen te maken over het onderhoud.

Duurzame kwaliteit met de ‘look’ van hout
Vaak worden kunststof kozijnen minder ‘mooi’ gevonden, maar de kwaliteit en mogelijke uitvoeringen van deze kozijnen, zoals geleverd door ramenfabriek Op 't Hoog, zijn op dit moment zo hoogwaardig dat ze nauwelijks meer zijn te onderscheiden van de houten variant. Zo zijn ze te leveren met een authentieke houtnerfstructuur en er zijn verschillende profielen mogelijk, met of zonder verdieping. Daardoor is het verschil met een houten kozijn eigenlijk alleen nog maar van dichtbij te zien.

Van gewone draai-kiepramen tot sfeervolle kunststof schuiframen
Met kunststof kozijnen heb je meteen hoge kwaliteit hang- en sluitwerk in huis dat ramen perfect afsluit tegen tocht, wat ten goede komt aan de isolerende werking. En tegenwoordig beperkt zich dit niet meer tot de traditionele draai-kiepramen, want je kunt nu ook naar buiten draaiende ramen bestellen, of het kozijn laten voorzien van een uitzetraam of valraam. En wil je helemaal een historische look in huis brengen, of heb je een monumentaal pand of boerderij dat je van dubbelglas wilt laten voorzien, maar waarbij je de authentieke sfeer wilt behouden? Dan zijn er momenteel ook prachtige kunststof schuiframen op de markt.

Energiezuinig wonen? Bereken het voordeel van kunststof kozijnen
Ga je voor duurzaam wonen, dan zijn kunststof kozijnen dus eigenlijk de beste optie. Je hebt minder onderhoud, hoeft minder te stoken en je verlaagt de CO2-uitstoot. En terwijl houten kozijnen om de paar jaar geschilderd moeten worden om ze te behoeden voor verval, gaan de nieuwe generatie kunststof kozijnen ruim 50 tot 75 jaar mee. Wil je precies weten hoeveel je met het plaatsen van kunststof kozijnen kunt besparen in jouw woning, dan kan je op internet het handige rekenmodel van Op 't Hoog invullen waarmee je in een oogopslag ziet wat je bespaart en hoeveel je op je investering terugverdient. Over meerdere jaren verdeeld kan je dat aardig wat opleveren!


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen