wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

GIW Garantie

 
Gratis bouw en verbouw brochures
Gratis woonmagazine
gratis roomplanner
GIW garantie, gwi

De GIW Garantie is in het voordeel van de koper. Het verkleint het risico van schade voor de koper ingeval de aannemer onverhoopt failliet gaat. Bij financiële problemen van de bouwondernemer wordt de woning met de steun van de Aangesloten Organisatie afgebouwd. De Aangesloten Organisatie garandeert verder dat in de periode van zes jaar na ingang van de GIW garantie de garantieverplichtingen van de aannemer worden nageleefd. Als koper moet u de oplevering van uw woning wel bij de Aangesloten Organisatie melden. Hierbij is een opleveringsrapport erg belangrijk, aangezien hierin alle gebreken worden gemeld. De aannemer heeft drie maanden de tijd om deze opleveringsgebreken te herstellen.

Wordt uw woning onder GIW-garantie gebouwd en is het project aangemeld bij een van de bij het GIW aangesloten ondernemersgaranties, dan is de aannemer verplicht u de zogenaamde 5% regeling aan te bieden. Wat houdt dit in? U betaalt niet de volledige aanneemsom aan de aannemer, maar stort 5% daarvan op een zogenoemde depotrekening bij de notaris. Pas als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan, betaalt de notaris het depot uit aan de bouwondernemer. Deze regeling fungeert als een stok achter de deur voor de aannemer. Hij zal eventuele gebreken na de oplevering zo snel mogelijk willen herstellen. Hij ontvangt de laatste termijn van 5% pas wanneer aan alle voorwaarden van de regeling zijn voldaan.

Diverse modelcontracten en overeenkomsten kunt u van de site downloaden en afdrukken.

Het GIW verstrekt informatie in de vorm van brochures en regelingen.

gratis woonbrochures

Gratis woonbrochures


Newstairs traprenovatie


gratis roomplanner
Interieuradvies