Het vakantiegeld staat binnenkort weer op de rekening. Wat doen Nederlanders ermee? Hoewel het meeste vakantiegeld besteed wordt aan de vakantie, de spaarrekening of het aflossen van schulden, wordt vakantiegeld ook gebruikt om in huis te klussen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Honeywell, uitgevoerd door Multiscope.1 Twaalf procent van de ondervraagde Nederlanders investeert het vakantiegeld in de verbetering van de woning. Van hen spendeert meer dan de helft het geld voornamelijk aan woningonderhoud, zoals schilderwerk. Op nummer twee staat het verduurzamen van de woning. Ten slotte besteden mensen hun vakantiegeld graag aan een uitbouw, zoals een dakkapel.

Maar liefst 44 procent van de ‘vakantiegeldklussers’ denkt bij het klussen niet na over de consequenties voor de centrale verwarming. Dit is opvallend, omdat meer dan driekwart van de ondervraagden aangeeft dat energieverbruik een belangrijke rol speelt bij het investeren in de woning.

Gemiddeld is de verwarming goed voor 55 procent van de energierekening2. Regel daarom je verwarming op elk gewenst moment op afstand en volg de bespaartips van Milieu Centraal op. Dan bespaar je per jaar gemiddeld 22 procent2, ofwel 275 euro, op je gasverbruik voor de verwarming. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met een connected thermostaat, die vijf van de zes bespaartips automatisch toepast. Met slimme zoneregeling loopt de jaarlijkse besparing gemiddeld zelfs op tot 37 procent2, ofwel 460 euro. Een voorbeeld is evohome, waarmee je alle zes bespaartips automatisch toe kan passen.

Honeywell adviseert om juist in de zomer energiebesparende oplossingen te overwegen. Want als je aanpassingen aan je verwarmingsinstallatie moet doen en je zit even zonder warmte, is dat nu veel comfortabeler dan in hartje winter. Dus vergeet bij bijvoorbeeld het uitbouwen van je woning de centrale verwarming niet. Het kan namelijk zijn dat een extra radiator of thermostaat noodzakelijk is. Of misschien heb je de wens de nieuwe ruimte, zoals een werkkamer, apart van de rest van het huis te verwarmen. 1 Het onderzoek: Honeywell gaf onderzoeksbureau Multiscope de opdracht om onderzoek te doen naar de besteding van vakantiegeld. In totaal werden 1.013 mensen in Nederland ondervraagd over de besteding van hun vakantiegeld. Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd in week 15 van 2015. Alle respondenten zijn achttien jaar of ouder. Het onderzoek is representatief voor de Nederlandse bevolking op leeftijd en geslacht.

2 Milieu Centraal: https://kijkvoelbeleef.nl/nl/Honeywell/Milieucentraa}}


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Morres 2018
Superkeukens
Mandemakers
Voortman
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Mijn Bad
Design leuning

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen