Het verbouwen van je huis is een ingrijpende gebeurtenis. Het kost vaak een hoop geld en geeft de nodige overlast. Toch zul je er in de meeste gevallen enorm veel plezier van hebben. Maar wat zijn nu precies de punten waar je rekening mee moet houden? We zetten een aantal zaken voor je op een rij.

Budget voor de verbouwing
Het is allereerst van belang om een budget voor de verbouwing beschikbaar te stellen. Aan de hand van dit budget kunnen de plannen gemaakt worden en bekeken worden welke aanpassingen aan het huis mogelijk zijn voor het beschikbare budget. Wanneer je geld leent bij de bank is een budget natuurlijk noodzakelijk, maar ook met eigen geld is het aan te raden om een budgettering te maken. Zo kun je altijd goed in de gaten houden of de verbouwing binnen de perken blijft. De kosten voor een verbouwing kunnen enorm verschillen. Een schutting laten plaatsen is immers minder kostbaar dan een complete aanbouw voor uw woning. De kosten kunnen echter ook lager uitvallen wanneer u een aantal zaken zelf kunt doen. Wanneer je wat minder handig bent is het verstandig om dit aan een professional over te laten. Vergelijk wel altijd verschillende aanbieders om er zeker van te zijn dat de prijs juist is. In de eerste helft van 2015 was het nog mogelijk om verbouwingen met een goedkoper BTW tarief van 6% uit te laten voeren. Dit is helaas niet meer mogelijk. Wel vallen werkzaamheden als behangen, schilderen en isoleren nog in de 6% BTW regeling.

Voor de verbouwing
Voor de verbouwing zijn er tal van zaken om rekening mee te houden. Niet alleen het budget is van belang, maar ook afspraken met de aannemer en de gemeente moeten goed vastgelegd worden. Bedenk bijvoorbeeld welke afspraken er liggen wanneer de verbouwing toch meer tijd gaat kosten dan vooraf berekend is. En wie gaat er voor deze kosten opdraaien? Ook de vergunningen dienen allemaal rond te zijn. Het regelen van vergunningen kan een vervelende klus zijn, met name wanneer je keer op keer lang moet wachten op antwoord van de gemeente. Zorg echter altijd voor een goede vergunning, om problemen na de verbouwing te voorkomen.

Tijdens de verbouwing
Zorg voor een goede planning en houd tijdens de verbouwing in de gaten of alles nog volgens planning verloopt. Zo weet je of de verbouwing op de geplande datum afgerond kan worden. Ook weet je op tijd wanneer je je huis eventueel moet verlaten ivm werkzaamheden zoals schilderen of schuren.

Na de verbouwing
Zorg bij de oplevering voor een goede laatste check. Loop samen met de aannemer alle punten na en laat, waar nodig, mankementen direct bijwerken. Zo weet je zeker dat de oplevering naar wens verloopt. Het is ook mogelijk om de woning na verbouwing te laten taxeren. Je weet hierdoor wat de nieuwe waarde van je woning is en kunt dit gebruiken om de kosten van de verbouwing te evalueren. Een verbouwing kost natuurlijk geld, maar de waarde van de woning zal ook verhoogd worden.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen