Het ventileren van je woning gaat vandaag de dag niet vanzelf. De huizen van tegenwoordig zijn zeer goed geïsoleerd. Hiermee hebben we de energie rekening wel omlaag weten te krijgen. Hierdoor blijft het lang behaaglijk en kan de verwarming vaker uit of lager, maar kan vieze of warme lucht ook niet meer weg. Ook door de raamdecoratie van tegenwoordig, zoals lamellen, (houten) jaloezieën, shutters en rolgordijnen krijgen we weinig tot geen frisse lucht binnen. Deze raamdecoratie isoleert de warmte erg goed en zorgt dat de kou val van het raam niet meer naar binnen komt. Daarom is het erg belangrijk je huis goed te ventileren.

Waarom je huis ventileren
Frisse lucht is erg belangrijk in je woning. Vroeger waren de huizen minder goed geïsoleerd waardoor er frisse lucht door ramen en kieren naar binnen kwam. Nu dat tegenwoordig niet meer zo is, is het erg belangrijk voor je gezondheid en je fysieke gesteldheid om frisse lucht toe te laten in je woning en de lucht in huis regelmatig te zuiveren. Ook de vochtige lucht uit slaapkamers en badkamers dient goed geventileerd te worden. Dit kan anders zorgen voor schimmels die je gezondheid kunnen aantasten.

Hoe kan je het best ventileren
Ventilatie is tegenwoordig essentieel in je woning. Deze is niet alleen bestemd om vocht en nare geurtjes uit je huis te ventileren maar ook om schone, frisse lucht door je huis te laten circuleren. ventilatieroosters in het raamkozijn kunnen bijdrage aan de toevoer van frisse lucht. Dit moet wel ondersteunt worden door een mechanische ventilatie. Dit is een systeem met buizen die door je huis lopen, van de keuken tot de badkamer naar de zolder. Dit neemt alle ''vieze'' en vochtige lucht mee en zorgt dat frisse lucht die via de ventilatieroosters binnenkomt de ruimte genoeg kan vullen. Het systeem moet wel regelmatig schoongemaakt worden om schimmels te verwijderen. Het ventilatie systeem mondt uit op het dak. Deze dankventilatoren zijn de motor achter het mechanische ventilatiesysteem. Tegenwoordig zijn deze systemen erg stil. Dit is ideaal als je weinig ruimte hebt in je woning.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen