Energie besparen wordt steeds populairder. Er komen steeds meer slimme tools op de markt die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Gezien de steeds verder stijgende energierekening zijn zulke tools erg handig om op je energiekosten te besparen! Bekijk hieronder vijf tools waarmee je op energie kunt besparen.

Douchewekker en waterbesparende douchekop
Je hoeft niet direct een duur apparaat aan te schaffen om al een besparing op je energierekenening te kunnen realiseren. Een douchewekker kost meestal niet meer dan een tientje en zorgt ervoor dat je niet onnodig lang onder de douche blijft staan. Zo verspil je geen water en hoef je ook een minder grote hoeveelheid water te verwarmen, waardoor je weer bespaart op gas. Ook een waterbesparende douchekop helpt natuurlijk met het omlaag brengen van je water- en energieverbruik!

Standby-killer
Ook de standby-killer zal je geen fortuin kosten, maar levert je al een aanzienlijke energiebesparing op. Met een standby-killer zorg je er namelijk voor dat de elektrische apparaten écht uitgeschakeld worden. Zo voorkom je sluipverbruik.

Slimme thermostaat
Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee je meer grip en inzicht krijgt in je energieverbruik. Slimme thermostaten leren van je gewoontes, zodat je huis op ieder tijdstip van de dag automatisch de juiste temperatuur heeft. Veel slimme thermostaten kunnen gekoppeld worden aan je smartphone, waardoor je ook op afstand de temperatuur in huis kunt regelen. Zo staat je verwarming alleen aan wanneer dat nodig is.

Led-verlichting
Led-lampen zijn erg energiezuinig. Een LED-lamp van 6 Watt, verbruikt op jaarbasis slechts 8,5 kWh (€2) bij 4 branduren per dag, waar een vergelijkbare gloeilamp van 40 Watt per jaar 57,6 kWh (€13) per jaar verbruikt. Vervang je je gloeilampen door led-lampen, dan kan je dus een mooie energiebesparing realiseren!

Zonnepanelen
De goedkoopste energie is de energie die je niet van je energieleverancier af hoeft te nemen. Met zonnepanelen wek je zelf energie op, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Overstappen op zonnepanelen heeft heel veel voordelen. Het is bijvoorbeeld goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Na de terugverdientijd (gemiddeld 5 tot 10 jaar) profiteer je nog 20 tot 25 jaar van gratis stroom. Zo bespaar je, verspreid over de levensduur van zonnepanelen, gemiddeld €18.000!


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen