Elektriciteit, ook wel stroom genoemd, gebruiken we de hele dag door voor veel verschillende toepassingen. Druk op een knop en het licht gaat aan, de radio speelt, je kijkt op tv naar je favoriete tv programma of laad er je telefoon mee op. Tegenwoordig rijden er zelfs auto’s op elektriciteit. We kunnen niet meer zonder!

Of je nou gaat verbouwen en zelf de elektriciteit wilt aanleggen of een kleine elektra klus hebt zoals het vervangen van een schakelaar, het is altijd van belang dat je zeer veilig te werk gaat. Ondeskundig of nonchalant omgaan met elektriciteit kan levensgevaarlijk zijn. Wees dus voorzichtig en lees vooral onderstaande tips eens door….  • Schakel altijd de elektriciteit uit voordat je gaat beginnen, dit doe je door de hoofd of groep schakelaar uit te schakelen in de stoppenkast.

  • Controleer met een spanningzoeker of de spanning werkelijk is uitgeschakeld

  • Draag bij voorkeur schoenen met rubber zolen

  • Werk nooit met vochtige of natte handen

  • Zorg voordat je gaat beginnen dat je een schets hebt gemaakt waarop staat aangegeven waar de stopcontacten en schakelaars moeten komen en waar de leidingen moeten lopen

  • Gebruik deugdelijk geïsoleerd gereedschap en materialen met het CE-keurmerk


Voor de wat kleinere klussen met elektriciteit, zoals het plaatsen of vervangen van een schakelaar, het aanleggen van een telefoon, radio of tv aansluiting of het plaatsen van een dimmer kan je op de website van Hornbach handige aansluitschema’s downloaden.

Wil je buitenhuis elektra aanleggen dan zal je anders te werk moeten gaan dan binnenshuis. Ook maak je gebruik van andere materialen. Op de website van Hornbach vind je uitgebreide informatie over het aanleggen van elektriciteit buiten.

Live demonstratie elektra aanleggen

Hornbach presenteert van 1 t/m 31 augustus de ProjectShow; ‘Elektra aanleggen’ waarin je kunt zien dat zelf elektra aanleggen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Bezoek een live demonstratie over hoe je zelf elektra kunt aanleggen in jouw dichtstbijzijnde vestiging van Horbach. Op vrijdagen van 18.30 – 20.00 uur. Op Zaterdag van 14.00-15.00 uur en 16.00-17.00 uur.
lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen