Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze maand legt KARWEI kluscoach Patrick uit hoe je zelf een houten terras van hardhouten vlonderplanken maakt. Een fraai en strak aangelegd terras maakt je tuin écht af. Wil je eens iets anders dan tegels? Dan zijn (hard)houten of composiet vlonderplanken een goed alternatief. Ze zijn minder zwaar en hebben een natuurlijke uitstraling. Kies je voor hardhout, let er dan wel op dat je vlonderplanken met het FSC-keurmerk koopt. Hout met dit merk komt gegarandeerd uit duurzaam beheerde bossen.

Wil je verlichting of een stopcontact bij je terras? Leg dan eerst elektriciteit in je tuin aan voordat je aan het terras begint. Later kun je er misschien niet goed meer bij.

Net als bij iedere klus geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo is een vlakke en stabiele ondergrond bijvoorbeeld noodzakelijk. Afhankelijk van de grondsoort gebruik je hiervoor stabilisatiezand, regels, stoeptegels of tuinpalen. Zorg dat je de onderbalken waterpas legt maar houd in de lengterichting rekening met afwatering. Bevestig de eerste vlonderplank op de regels en gebruik een winkelhaak om alles haaks te leggen. Boor de planken voor en ruim de gaten met een verzinkboor. Het hout splijt dan niet en de schroefkoppen vallen mooi in het hout. Omdat hout altijd werkt, houd je tussen de banen een kier van minimaal 0.5 cm.

Voor het volledige stappenplan houten terras van vlonderplanken maken kijk je op de website van KARWEI. Hier vind je bovendien meer handige buitentips en ideeën om je terras in te richten.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen