wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Doe-het-zelf - Pagina: 2

 
Tuinmeubelen Alles over tuinmeubelen

Nog niet eens zo heel lang geleden zag je in praktisch iedere tuin hetzelfde tuinmeubilair: een hard plastic tafel met klapstoelen, in de standaardkleuren wit of groen. De laatste jaren is er op het gebied van tuinmeubelen echter veel veranderd.

lees meer
Tochtwering aanbrengenTochtwering aanbrengen

Het aanbrengen van tochtwering is bovendien niet al te moeilijk, dus als je het zelf doet is het ook nog eens een hele goedkope manier om energie te besparen.

lees meer
Een schutting plaatsenSchutting Plaatsen

Een mooie, strakke schutting is een aanwinst voor je tuin. Kluscoach Patrick leert je hoe je de palen in een rechte lijn, waterpas en allemaal even hoog zet. Een paalpunt, voetstuk of rechtstreeks in de grond, voor iedere ondergrond heeft hij een oplossing.

lees meer
Radiator plaatsenRadiator plaatsen of vervangen

Wil je een designradiator in keuken of badkamer? Of heb je een radiator met een grotere capaciteit nodig? Plaats deze dan zelf. Het is eenvoudiger dan je denkt. Zeker bij een radiator met grotere capaciteit. Als je een zelfde model met een extra paneel kiest, hoef je zelfs de aansluitingen niet te wijzigen

lees meer
Plinten plaatsenPlinten plaatsen

Meet eerst op hoeveel plinten je nodig hebt en houd rekening met 10% zaagverlies. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je aan de slag. In deze klusvideo laten we zien hoe je mdf-plinten plaatst.

lees meer
Laminaat leggenLaminaat leggen

Het leggen van de eerste twee banen is het meest kritisch. Als deze er goed in liggen, komt de rest ook goed. Moeilijke hoeken en obstakels los je op met een zwaaihaak en een profielmal. 

lees meer
Schuifdeuren monterenSchuifdeurkast monteren

Van muur tot muur of met zijpanelen; met een schuifdeurkast van Storemax kun je alle kanten op. Let er wel goed op dat je nauwkeurig de maten neemt. Boven en onder, voor en achter, links en rechts. Kluscoach Patrick legt je uit hoe je dat doet en wat je moet doen bij maatverschil. 

lees meer
Een houten terras makenHouten terras maken

Wil je eens iets anders dan tegels? Dan zijn (hard)houten of composiet vlonderplanken een goed alternatief. Ze zijn minder zwaar en hebben een natuurlijke uitstraling. Kies je voor hardhout, let er dan wel op dat je vlonderplanken met het FSC-keurmerk koopt.

lees meer
Gordijnen ophangenRaamdecoratie en gordijnidee├źn

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klus- of stijltip op Wonenonline. Deze keer vertelt stijlcoach Gerrie je alles over de verschillende soorten raamdecoratie.

lees meer
Beitsen met de verfspuitBeitsen met de verfspuit

Afplakken, reinigen, schuren, afstoffen, ontvetten... Een goede voorbereiding is het halve werk! Bovendien voorkom je dat de beits later afbladdert. Elk type hout kent zijn eigen behandeling. Hard- of zachthout, nieuw of behandeld hout; kluscoach Patrick vertelt je er alles over.

lees meer
Behang verwijderenBehang verwijderen

Ben je toe aan een nieuw, trendy behangetje? Zorg dan eerst dat je ondergrond goed is. In de klusvideo zie je hoe je oude lagen behang verwijdert en hoe je de muur behangklaar maakt.

lees meer
Klustips behangenBehang tips

Behangen is hip en leuk. In deze klusvideo zie je hoe je met succes je behangklus aanpakt. Handig omdat je ook leert hoe je veel voorkomende problemen oplost bij het aanbrengen van behang. 

lees meer
Zelf een houten vloer leggen Houten vloerplanken leggen

Een houten plankenvloer heeft iets rustieks, iets romantisch. Het straalt warmte uit en past in iedere woning, bij iedere inrichting. Houten vloerdelen zijn herkenbaar aan hun messing en groef, waarmee ze gemakkelijk in elkaar geschoven kunnen worden.

lees meer
SchildertipsHoe zelf verven lukt... en leuk is

Iedereen kan schilderen. En zeker met het juiste materiaal en een goede voorbereiding. Verfspecialist Histor zet een aantal tips op een rij voor een geslaagd resultaat. Zo krijg je niet alleen een fris nieuw interieur, maar wordt elke verfklus ook een stuk leuker. Klaar? Aan de slag!

lees meer
BehangenBehangen

Behang is nog altijd de meest gangbare wandbekleding. Er is normaal behang, duplexbehang, rauhfaser, vinylbehang, structuurbehang, textielbehang en metaalfoliebehang. Binnen deze categorieën bestaan weer soorten met verschillende eigenschappen, die in de pictogrammen op de verpakking staan aangegeven.

lees meer
Woning isolerenIsoleren

De belangrijkste manier om een energiezuinige woning te krijgen is het isoleren van de woning. Wanneer u uw woning isoleert bespaart niet alleen op uw energie rekening maar u verbetert gelijk ook de brand en geluidswering in uw huis.

lees meer
Quick-StepOndervloeren

Voordat de nieuwe houten plankenvloer, het laminaat of het tapijt gelegd kan worden, is het belangrijk de ondervloer te inspecteren. Een goede ondervloer is de basis van een mooie topvloer. De eisen die aan de ondervloer worden gesteld zijn afhankelijk van de te leggen vloer.

lees meer
Laminaat vloer leggenTips voor het leggen van laminaat

Laminaat moet minimaal 48 uur in de gesloten verpakking acclimatiseren voordat het wordt gelegd. De vloerdelen zullen eventueel al wat zwellen, zodat er bij het installeren reeds rekening gehouden kan worden met de zwelruimte

lees meer
InterieurtipsFotocollage aan de muur

Een wand vol verschillende schilderijlijstjes zie je in veel interieurs; tijd dus voor een iets andere insteek.

lees meer
EijffingerInterieurtip: behangen

Afgelopen tijd zagen we vooral veel barokke motieven in het behang, nu zien we veel florale motieven

lees meer
KleurenWelke kleuren maken gelukkig?

Histor presenteert 14 nieuwe felle, heldere en eerlijke trendkleuren: van brem tot kaviaar, van dadel tot druif, van schors tot zeeschuim.

lees meer
Tegels en voegenSchone voegen

Vooral de voegen tussen de vloertegels zijn gevoelig voor vervuiling. Het is daarom raadzaam om de voegen tussen vloertegels niet in helderwit te kiezen.

lees meer
BadkamervloerLosse tegel?

Wanneer een tegel niet goed gehecht is op de ondergrond, kan de tegel los gaan zitten. U merkt dat in eerste instantie omdat zon tegel anders klinkt wanneer u er tegenaan tikt.

lees meer
Leidingen vervangenLeidingen

Voor een sanitaire klus zijn de volgende gereedschappen nodig: rolmaat, waterpas, ijzerzaag en verstekbak of pijpensnijder, pijpenbuiger, schuurpapier, waterpomptang, steeksleutels, soldeerbrander, boormachine en een schroevendraaier.

lees meer
Gratis woonbrochures


Newstairs traprenovatie


gratis roomplanner
Interieuradvies