Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen en vergelijk specialisten in jouw regio! Veel mensen hebben tegenwoordig interesse om zonnepanelen te kopen. Best logisch als je je bedenkt dat je in 20 jaar maar liefst €16.000 kan verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Je investeert en daarna geniet je tientallen jaren van gratis stroom. Dit levert meer op dan de rente over je spaargeld!

Voordelen zonnepanelen
• Geld besparen én verdienen
• Goed voor het milieu
• Woningwaarde stijgt
• Geen onderhoud

Tip: laat je nu zonnepanelen installeren, dan kan je de btw die je betaalt terugvragen aan de Belastingdienst. Bij een standaardpakket scheelt dit al gauw zo'n €400!

Gratis offertes zonnepanelen
Ben jij net als veel anderen enthousiast en overweeg je zonnepanelen te kopen? Vraag gratis offertes aan en ontdek wat voor jou de mogelijkheden zijn. Hoe veel panelen kunnen er op je dak en wat gaat dat kosten én opleveren? De bij ons aangesloten specialisten helpen je graag verder!

Ontvang gratis offertes voor dakkapellen en vergelijk specialisten in jouw regio! Met een dakkapel creëer je eenvoudig meer ruimte in je woning en zorg je voor meer lichtinval. Door de ruimte te vergroten zijn kamers efficiënter te gebruiken en stijgt je woningwaarde. Logisch dus dat steeds meer mensen een dakkapel laten plaatsen. Overweeg jij een dakkapel te laten plaatsen? Lees hier alles wat je moet weten en vraag gratis offertes voor dakkapellen aan!

Materiaal dakkapellen
Een dakkapel is beschikbaar in kunststof en hout. Kunststof dakkapellen zijn veruit het populairst, omdat ze stukken duurzamer zijn, beter isoleren en veiliger zijn. Kunststof dakkapellen hebben minder onderhoud nodig dan houten dakkapellen, waardoor je bespaart op onderhoudskosten. Ook is de isolatiewaarde hoger en is kunststof brandwerend. Tip: vind je hout mooier dan kunststof? Kunststof dakkapellen zijn leverbaar met een houtnerfstructuur. Genieten van alle voordelen die kunststof biedt, met de uitstraling van hout.

Prijs dakkapel
De prijs van een dakkapel kan erg variëren. Factoren zoals afmeting, materiaal en afwerking hebben allemaal invloed op de prijs van je nieuwe dakkapel. Gemiddeld kost een kunststof dakkapel van 1.50 meter hoog en 2.50 meter breed ongeveer €3.750. Grotere afmeting of specifieke wensen verhogen de prijs. Hoewel dit een grote investering lijkt, stijgt de woningwaarde wel als je een dakkapel laat plaatsen. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden als je overweegt een dakkapel te laten plaatsen.

Dakkapel offertes vergelijken?
Wil je weten wat een dakkapel naar jouw wensen kost? Dan raden we je aan in contact te komen met de bij ons aangesloten specialisten. Zij voorzien je gratis en vrijblijvend van passend advies, de beste informatie en prijsoverzichten voor dakkapellen op maat. Zo weet jij precies waar je aan toe bent bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel!

Zolders zijn vaak een ondergewaardeerd stuk van het een huis. Zolders zijn vaak koud, donker en klein. Het zou een perfecte plek zijn om je terug te trekken voor een momentje voor jezelf of voor de perfecte werkplek. Als het je slaapkamer wordt, kun je door de schuine wanden regen op het dak horen vallen. Wat het uiteindelijke doel van je verbouwing wordt, begint met het maken van een bestemmingsplan.

Om de zolder een fijne plek te maken om te verblijven, moet er een aangename temepratuur heersen en de kou buiten laten. Kijk of het dak goed geïsoleerd is vooral als het huis gebouwd is voor1965 en tussen 1965 t/m 1991. Recente huizen zijn doorgaans een stuk beter geïsoleerd. Hoe herken je welke dakisolatie je hebt? EnergieDeskundige.nl biedt hier een handig artikel voor. Naast het feit dat het belangrijk is dat een dak goed isoleert, speelt een raam ook een belangrijke rol in de hoogte van de temperatuur.

Om de zolder grote te laten lijken is natuurlijk licht de beste oplossing bij donkere ruimtes. Heb je geen dakramen op de zolder? Bij Dakraamshop staat duidelijk hoe je een dakraam kunt plaatsen. Als je niet precies weet welk dakraam bij jou op de zolder past, kijk dan bij handige tips voor het kopen van een dakraam. Naast natuurlijk licht kunnen de juiste lampen het verschil maken, ze zorgen voor de juiste sfeer en kunnen de zolder optisch groter laten lijken van de zolderkamer. Mocht je er een werk- of speelruimte van willen maken, kies dan voor spotjes. Bij een slaapkamer is het passend om voor zachte sfeerlampen te gaan. De kleur voor een zolderkamer is belangrijk, kies voor een lichte kleur om het groter te laten lijken. Ben je toch iemand die van kleur houdt? Schilder dan de wand die recht is om diepte te creëren.

Schuine wanden hoeven geen nadeel te zijn, het gebruik van een inbouwkast, bed, of andere meubels zorgt voor een extra hoeveelheid opbergruimte. Let op dat de meubels voor de zolder altijd dusdanig opgemeten worden, dat het naar boven kan worden gebracht, maar ook of het past. Daarnaast is het verstandig om voor lagere meubels te kiezen wanneer de zolderkamer een laag plafond heeft, hierdoor lijkt het alsof de zolder een hoger plafond heeft. Een voorbeeld is een lager bed nemen, zodat het plafond optisch iets hoger lijkt, dit is een stuk comfortabeler voor het oog.


Je hoeft niet ín het groen te wonen om groen te wonen! Duurzaam wonen kan overal, ook in jouw huis. Met een paar simpele stappen maak je jouw huis eco-proof. En dat woont altijd lekkerder!

Van hype naar trend
Groen wonen heeft lang een ‘geiten-wollen-sokken’-imago gehad. Vooral in de jaren ‘70 was het milieu de reden om minder energie te gebruiken. Het was de tijd van tochtband plakken. Maar dat ligt achter ons. Steeds meer woningbezitters ontdekken dat investeren in groen wonen veel meer oplevert dan alleen een beter milieu. Wat zijn nog meer redenen om met duurzaam wonen aan de slag te gaan?

Goed voor je portemonnee
Een duurzaam huis zorgt ervoor dat je energierekening fors omlaag gaat. Van zonnepanelen tot een zuinige cv-ketel. Zo bespaar je met dakisolatie tot 30% op je gasrekening. Door isolatie van je buitenmuren ben je een kwart minder kwijt aan gas. Dat merk je direct elke maand in de lagere maandlasten. Maar ook voor de lange termijn is het slim. Door de investeringen in isolatie en zuinige apparatuur stijgt de waarde van je huis. Zo’n huis levert meer op bij verkoop en is vaak sneller verkocht. Door de lage rentes op een spaarrekening besluiten woningeigenaren daarom steeds vaker om in hun eigen huis te investeren. Die kosten vallen ook nog eens erg mee. Zo heeft een hoekhuis voor iets meer dan € 1.000 al geïsoleerde muren. Dat heb je in minder dan 4 jaar terugverdiend.

Meer comfort
Naast de financiële voordelen is er nog een belangrijke reden om eco te denken. Door isolatie van je huis ben je af van tocht, valse trek en kou. Na isolatie van je dak, muur of vloer merk je direct het verschil. Je huis voelt veel behaaglijker. Zo is de vloer na vloerisolatie bijna 4 graden warmer. Dat lijkt weinig, maar is een groot verschil in comfort.

Onafhankelijk wonen
Zonnepanelen zie je steeds vaker in het straatbeeld. Ze zijn niet voor niets zo populair. Natuurlijk zorgen ze voor een halvering van je stroomrekening, wat jaarlijks honderden Euro’s scheelt. Maar zo’n energiefabriek op je dak geeft vooral een sterk gevoel van vrijheid. Zonnepanelen maken je minder afhankelijk van een energiebedrijf. En juist dat is voor steeds meer huiseigenaren de reden om ze te nemen. Als je overweegt om zonnepanelen te kopen, weet dan dat ze niet alleen in de zomer werken. Ook in de winter en bij bewolkt weer leveren zonnepanelen voldoende stroom. Wat je teveel produceert en zelf niet gebruikt, kun je terug leveren naar het net. Daar krijg je een vergoeding voor van je energiebedrijf. Zo verdien je de zonnepanelen al binnen 8 jaar terug. Ze gaan ook nog eens tenminste 25 jaar mee, dus je profiteert nog lange tijd van gratis stroom.

Lekker wonen en duurzaam wonen gaan dus prima samen.

Dakkapellen komen in veel soorten en maten. Ze zijn sinds de jaren ’80 steeds populairder geworden, omdat ze op een relatief gemakkelijke manier veel ruimte en licht creëeren in de woning. Door het bouwen van een dakkapel ontstaat extra ruimte onder het schuine dak, die anders niet nuttig of efficiënt gebruikt kan worden. Echter, voor veel mensen is het niet duidelijk hoe duur een dakkapel nou eigenlijk is en welke verschillende typen dakkapel er eigenlijk zijn. Wat kost een dakkapel? De dakkapel prijzen die hieronder worden aangegeven zijn op basis van een standaard dakkapel van 150 cm hoog en 300 cm breed, inclusief plaatsing.

Houten dakkapel
De eerste optie is een houten dakkapel. Deze dakkapel heeft als voordeel dat er maatwerk mogelijk is. Hout is een gemakkelijk op maat te maken materiaal, waardoor het goed te gebruiken is als er bijzondere wensen zijn. Verder is hout natuurlijk een heel mooi materiaal en het is overschilderbaar. Daardoor kun je dus, als je een andere kleur wilt, gewoon de boel over schilderen. Nadelen zijn de relatief slechte isolatie van de dakkapel en het periodieke onderhoud dat nodig is. De dakkapel zal minimaal elke vijf jaar een schilderbeurt nodig hebben en als er lekkage is, kan er houtrot optreden. Een houten dakkapel kost ongeveer 3400 euro en is daarmee de goedkoopste optie.

Kunststof dakkapel
Een kunststof dakkapel is over het algemeen iets duurder dan een houten dakkapel. Hij heeft echter wel verschillende voordelen. Zo hoeft een kunststof dakkapel alleen af en toe schoongemaakt te worden. Kunststof is niet overschilderbaar en hoeft dus ook nooit geschuurd of geschilderd te worden. Ook isoleert kunststof veel beter dan hout, dus verdien je de extra kosten vaak al binnen vijf jaar terug doordat je bespaart op je stookkosten. Er zijn ook nadelen aan de kunststof dakkapel: het kunststof ziet er ‘nep’ uit en wordt vaak minder mooi gevonden op oudere huizen. Verder zit je vast aan de kleur die je gekozen hebt, omdat die niet meer kan worden aangepast. Er zijn wel kunststof dakkapellen met een kunstmatige houtnerf, zodat het geheel er wat natuurlijker uitziet. Deze zijn echter vaak een flink stuk duurder. De prijs van een kunststof dakkapel is ongeveer 4100 euro.

Polyester dakkapel
Een polyester dakkapel lijkt sterk op een kunststof dakkapel. Dit sterke materiaal gaat ongeveer 50 jaar mee en hoeft nooit onderhouden te worden. Een regelmatige schoonmaakbeurt is genoeg. Deze dakkapel wordt in zijn geheel ‘prefab’ geplaatst en bestaat dus niet uit losse onderdelen. Dat is een voordeel, omdat er weinig kans is op lekkage en problemen en de dakkapel bovendien goed geïsoleerd is. Een nadeel is dat áls er problemen zijn, het aanpassen van de dakkapel moeilijk is. Ook is het moeilijk om precies maatwerk te leveren: er is een aantal standaardmaten beschikbaar waar je uit kunt kiezen en dat is dan dat. Een polyester dakkapel kost ongeveer 4600 euro.

Een dakkapel is een heel nuttige toevoeging aan je huis. Het plaatsen hoeft niet eens zo duur te zijn, zolang je de prijsverschillen maar in de gaten houdt. Veel van de prijs is ook afhankelijk van de hellingshoek van je dak en de omstandigheden waarin gewerkt moet worden. Ook is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid concurrerende bedrijven in jouw regio. Daarom is een offerte aanvragen altijd een verstandige keus. Je kunt ook de dakkapel prijzen vergelijken, zodat je de voordeligste optie bij jou in de buurt kunt vinden. Afhankelijk van je woonsituatie en je woonplaats kan het nodig zijn om een vergunning aan de vragen voor de dakkapel. Controleer dit altijd voordat je begint met de bouw van je dakkapel, zodat je vervelende problemen kunt voorkomen!

Een dak boven uw hoofd. Het wordt beschouwd als één van de meest essentiële basisbehoeften die de mens heeft. Het is dan ook zeker belangrijk om op tijd in te grijpen als uw dak onderhoud nodig heeft, of zelfs helemaal moet worden vervangen. Tegelijk is het een grote financiële investering, dus het is ook van belang om goed alle opties te bekijken en geen overhaaste beslissingen te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden, zowel in wat u wil laten doen, als de verschillende materialen.

Basisopties
Ten eerste is er de vraag wat er precies moet gebeuren. Soms kan een dakrenovatie genoeg uitkomst bieden. Zorg wel dat u zeker weet dat dit genoeg is, het kan soms een goede investering zijn het hele dak, inclusief de constructie, te vervangen als dit anders na een paar jaar toch zou moeten. De optie bestaat ook om een nieuw dak over uw oude dak te laten plaatsen, dit heet een overzetdak. Als de constructie nog goed is, maar het dak is ingezakt, kan dit een goede optie zijn. Dit is alleen aan te raden bij daken die in goede staat zijn, soms wordt het namelijk pas duidelijk waar de zwakke delen van een dak zitten wanneer je het dak eraf haalt.

Materialen
Bij een plat dak zijn de volgende opties mogelijk: • Bitumen, ofwel dakleer. U kunt kiezen tussen SBS gemodificeerde of APP gemodificeerde bitumen. SBS is elastischer en dus flexibeler te gebruiken. APP kan weer heel goed tegen UV-straling en hoge temperaturen.

 • EPDM, ofwel synthetisch rubber. EPDM is duurzamer en ecologisch meer verantwoord dan bitumen.

 • Groendak. De naam zegt het al, op dit dak groeit beplanting. Dit kan variëren van simpele begroeiing tot hele tuinen. Dit dak heeft een onderdak nodig. Bitumen is hiervoor niet geschikt, maar EPDM zeker wel.


Bij een hellend dak heeft u de volgende opties: • Dakpannen. U kunt kiezen tussen betonnen dakpannen of keramische dakpannen (klei). Betonnen dakpannen zijn wat goedkoper. Keramische dakpannen gaan zeer lang mee.

 • Leien. U kunt kiezen uit kunst-, bitumen-, of natuurleien. Een leien dak gaat minder lang mee dan een dakpannen dak, maar wordt vaak gekozen omdat het mooi bij het huis past.

 • Metalen. De keus is tussen een zinken, koperen of aluminium dak. Een metalen dak is duurder dan de andere opties, maar gaat wel lang mee en is onderhoudsvriendelijk. Een nadeel is dat het meer lawaai kan geven. Een metalen dak wordt dan ook eerder bij industriële gebouwen gebruikt.


Extra opties
Naast materialen moet u ook nadenken of u extra opties wil. Denk hierbij aan ramen (misschien wilt u extra zonlicht), dakkapellen, zonnepanelen, et cetera. Er is van alles mogelijk en bij een geheel nieuw dak heeft u de kans om het te maken zoals u wilt.


Met de huidige staat van de huizenmarkt kan het best een uitdaging zijn om je droomwoning te vinden. Het liefst zou je een woning kopen in woonklare staat zodat je alleen de sleutel hoeft om te draaien en meteen kan beginnen met inrichten. Het kan ook erg lonen om juist op zoek te gaan naar een woning met potentie zodat je zelf je droomhuis vorm kan geven. Als er nog het één en ander moet gebeuren zal de prijs er ook naar zijn en dat betekent dat er meer geld overblijft om te verbouwen en te renoveren.

Creëer meer ruimte
Heb je een woning met potentie kunnen vinden maar vind je het aantal vierkante meters net iets de weinig? Met het extra geld dat overblijft kan je meer ruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw waar je een stuk van de tuin gebruikt om de woonkamer door te trekken. Op deze manier creëer je een extra ruime woonkamer.

Een ander idee is het plaatsen van dakkapel als het gaat om een woning met een aflopend dak. Door ruimte in te hoogte creëren kan je makkelijker kasten en andere meubelstukken kwijt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verschillende designs voor een dakkapel. Bedrijven die dakwerken uitvoeren kunnen u op de hoogte brengen van alle mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met extra lange of hoge ramen.

Tip: Gaat u een dakkapel plaatsen en wilt u ook het dakbedekking laten vernieuwen voor een moderne look. Door een dakdekker aan te nemen kunt u geheel nieuwe dakbedekking plus een dakkapel laten plaatsen.

Tuinontwerp
Heeft de vorige bewoner maar weinig aandacht gehad aan de tuin? Dit werkt qua koopprijs van de woning in uw voordeel. Elke tuin valt te redden met een goed ontwerp. Een tuinarchitect kan samen met u het perfecte tuinontwerp bedenken voor uw nieuwe woning. Van een slecht onderhouden tuin hoeft u daarom niet meteen af te schrikken.

Gevelrenovatie en schilderwerk
Is het schilderwerk van de woning geen lust meer voor het oog? Veel bewoners van een nieuwe woning kiezen ervoor om hun huis opnieuw te schilderen. Dit geeft snel een frisse en nieuwe uitstraling. Ook het schilderwerk aan de buitenkant kan soms een nieuwe verflaag gebruiken, hier wordt minder vaak aan gedacht.

Een schone gevel kan wonderen doen voor een woning. Door de gevel te laten reinigen kunt u de woning er weer als nieuw uit laten zien en een echte nieuwbouw look creëren. Al het vuil wordt van de woning verwijdert en eventuele beschadigingen worden gerepareerd.

Met deze tips kan je er voor zorgen dat je toch je droomwoning kan realiseren. Het kost misschien wat tijd en geld maar u kunt uiteindelijk voordeliger uit zijn. Na al dat werk kunt u op uw gemak een verhuisfirma uw inboedel laten overbrengen en verhuizen naar uw eigen gecreëerde droomwoning.


Veel mensen kijken tijdens hun dakkapel zoektocht direct naar de prijzen van dakkapellen. Logisch want je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Toch is het verstandig om ook op andere punten te letten bij het laten plaatsen van een dakkapel. Wil je weten welke? Bekijk dan snel de infographic.

Dakkapel plaatsen infographic

 Extra tip:


 


De prijzen van kozijnen voor in je dakkapel verschillen per materiaal. Wil je voor goedkoop en onderhoudsvriendelijk gaan? Kies dan voor kunststof kozijnen. kunststof kozijnen zijn goedkoop in aanschaf en hebben een levensduur van gemiddeld 50 jaar.

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zodra u erop gaat letten, zult u veel daken met zonnepanelen tegenkomen. Met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening, maar u draag ook bij aan een schoner milieu. Er komen bij zonnepanelen namelijk geen fossiele brandstoffen vrij bij het produceren van energie. Zonnepanelen zijn hierdoor een interessante investering. Ook omdat de investering al binnen 10 jaar is terugverdiend en de zonnepanelen minstens 25 jaar mee gaan. Zodra u de investering heeft terugverdiend geniet u alleen nog maar van de winst én natuurlijk van schone energie.

Toch staat niet iedereen te springen om zonnepanelen op hun woning te plaatsen. Vaak komt dit door het uiterlijk van de zonnepanelen. Niet iedereen vindt zonnepanelen mooi bij zijn of haar woning passen. Maar tegenwoordig kunnen zonnepanelen, met dank aan alle innovaties, gezien worden als een sieraad voor uw woning.

De kleur
De standaard zonnepanelen komen in de kleuren donkerblauw/paars en zwart. De donkerblauw/paarse zonnepanelen hebben ook een gebroken scherven patroon. Dit zijn de polykristallijn zonnepanelen en ook de goedkoopste variant van zonnepanelen.

De zwarte zonnepanelen zijn de monokristallijn zonnepanelen. Deze zonnepanelen zien er al een stuk mooier uit waarbij ze ook nog een hoger rendement hebben dan de polykristallijn zonnepanelen. Deze variant is hierdoor wel iets duurder. De hogere prijs en rendement komt door de zwart antireflectiecoating van deze zonnepanelen. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht zo goed mogelijk wordt geabsorbeerd door de zonnepanelen.

Echter, deze zonnepanelen sluiten niet mooi op uw dak aan als u bijvoorbeeld rode dakpannen heeft. Hierom zijn er meerdere kleuren zonnepanelen ontwikkeld.

  • Hierbij kunt u denken aan:
  • groen
  • rood
  • grijs

Maar er zijn ook heftigere kleuren voor de mensen die durven.

Denkt u bijvoorbeeld aan: 

  • goud
  • lavendel
  • disco roze  

Met al deze kleuren is er voor ieder wat wils en is het mogelijk om zonnepanelen zo goed mogelijk op uw dak te laten aansluiten.

Een geheel
Als u zonnepanelen heeft aangeschaft mag u hier best trots op zijn, dus kan het een keuze zijn om de zonnepanelen op te laten vallen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u het gewoon niet mooi vindt op uw dak. Dan kunt u ervoor kiezen om speciale dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen aan te schaffen. De zonnepanelen zijn nog steeds zichtbaar, maar op deze manier vormen ze een mooi geheel met uw dak. U kunt deze dakpannen als een accessoire van uw dak zien.

Zonnepanelen op je dak of toch niet?
Het kan natuurlijk zo zijn dat u het echt niet mooi vindt om zonnepanelen op uw dak te laten installeren, maar u wilt ze toch aanschaffen. Dan zijn er nog talloze mogelijkheden. U kunt namelijk zonnepanelen als zonwering, aan uw gevel, aan uw balkon, op uw tuinhuisje of als overkapping installeren. Hierdoor nemen de zonnepanelen een minder prominente plek in, maar heeft u nog steeds profijt van de zonnepanelen. U kunt dus zelf voor de plek van de zonnepanelen kiezen. Voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om zonnepanelen op een dak te plaatsen, is dit een perfecte uitkomst. Het rendement verschilt niet per plek, zolang de plaatsing van de zonnepanelen optimaal is.

Zonnepanelen zonder dak
Als u ook geen zonnepanelen rondom uw huis wilt, is er nog een laatste manier om over zonnepanelen (of over de korting op uw energiekosten) te beschikken. Het is namelijk mogelijk om zonnepanelen op afstand aan te schaffen. U kunt op deze manier wel profiteren van de opbrengst en bijdragen aan een beter milieu, zonder dat u zonnepanelen op of rond uw huis hoeft te plaatsen. In Nederland zijn er verschillende zonneparken. U kunt dan een of enkele zonnepanelen in dit park kopen en profiteren van de opbrengst.

Voor het uiterlijk van zonnepanelen is veel te bedenken en zijn er veel mogelijkheden. U kunt ze in uw dakpannen laten integreren, de kleur aanpassen uw woning of uw smaak of zelfs op afstand aanschaffen. Naast dat zonnepanelen niet steeds meer rendement kunnen behalen, is er qua uiterlijk ook steeds meer keus. Allemaal dankzij alle innovaties op het gebied van zonnepanelen.

Uw dakbedekking krijgt veel te verduren van allerlei weersinvloeden en kan hierdoor schade oplopen. Er zijn vele soorten dakbedekkingen en de reparatie van deze dakbedekkingen is niet voor ieder soort hetzelfde. Een dakbedekking van bitumen wordt op een andere manier gerepareerd dan een dak bedekt met EPDM of een dak met dakpannen.

Dakreparatie
Schade aan uw dak is een groot probleem. Een lekkage aan uw dak zorgt niet alleen voor schade aan uw dak, maar kan ook voor schade zorgen aan uw meubilair en vloer. Daarnaast kan een lekkage ook ervoor zorgen dat koude lucht uw woning binnentreedt, hierdoor zal uw huis meer moeite moeten doen om warmte te produceren en dit zal uw energierekening niet ten goede doen. Reparatie van uw dak is hierom van groot belang.

Hulp bieden aan de dakdekker
Bij het repareren van een dak zijn er een aantal werkzaamheden die u kunt uitvoeren om de werkzaamheden van de dakdekker te verlichten. Zo is het voor een plat dak mogelijk om te kijken of u de oorsprong van de schade of lekkage kunt vinden. Ook is het compleet water- en stofvrij maken van het dak een grote hulp voor een dakdekker.

Reparatie bitumen
Bij het repareren van bitumen zijn er twee verschillende manieren om het dak weer zo goed als nieuw te maken. Zo kan er reparatiepasta aangebracht worden in het beschadigde deel. Er kan er ook een reparatiestrook aangebracht worden op de plek van de beschadiging. Reparatiepasta wordt binnenin de bestaande dakbedekking aangebracht terwijl een reparatiestrook bovenop de dakbedekking wordt aangebracht.

Reparatie van EPDM
Als u een dakbedekking van EPDM heeft dan zal er een reparatiestrook gebruikt worden. Echter zoals bij een reparatiestrook voor een dakbedekking van bitumen komt hier geen brander aan te pas. Een reparatiestrook van EPDM wordt enkel aangebracht met dakprimer.

Reparatie van dakpannen
Bij het vervangen van dakpannen is het mogelijk dat het om een enkele- of een klein aantal dakpannen gaat. Deze dakpannen zijn gemakkelijk te herkennen aan scheuren die zich bevinden in de dakpannen. Door deze scheuren komt het water naar binnen waardoor er vervolgens lekkage ontstaat. Het vervangen van dakpannen vereist een zeer precieze hand. Het vervangen van dakpannen kunt u daarom beter overlaten aan een specialist.


Een ecodak heeft veel voordelen. Het zorgt voor isolatie, vangt fijnstof af, breekt CO2 af en voorkomt overbelasting van het waterafvoersysteem. Veel gemeenten geven daarom subsidie op ecodaken. Daarnaast is een groen dak vooral ook mooi. Toch zijn veel mensen huiverig om een ecodak aan te leggen omdat het bewerkelijk lijkt. Het Mobiroof-systeem van Mobilane biedt uitkomst want het bestaat uit kant en klare sedumcassettes waarmee je binnen een uur je eigen ecodak hebt. Dus… aan de slag en klim het dak op!

Innovatief
Mobiroof is een innovatief systeem van sedumcassettes die je simpelweg op het dak legt. Het systeem is geschikt voor bijna elk plat dak (en daken met een helling tot 10 graden) zonder dat je aanvullende maatregelen hoeft te treffen. Je kunt ze dus direct neerleggen op de bestaande dakbedekking van je garage, tuinhuis of schuur. De cassettes (54 x 54 x 9 cm) zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en klik je eenvoudig aan elkaar. Afhankelijk van de afmeting van je dak bepaal je het aantal. Eventuele ‘restruimtes’ langs de randen werk je ook snel weg: bijvoorbeeld met grind.

Kleur
De Mobiroof-cassettes zijn begroeid met vier tot zes verschillende soorten sedum. Deze plantenmix zorgt voor mooie kleuren gedurende het hele jaar: van natuurlijk groen in het vroege voorjaar tot een kleurrijk zomers bloementapijt en prachtige herfsttinten in het najaar. De oersterke planten halen voeding en vocht uit de cassettes die gevuld zijn met een speciaal substraat voor de opslag van regenwater. Sedumbeplanting is zeer geschikt want het heeft nauwelijks verzorging nodig en kan ook goed tegen droge periodes. Het onderhoud beperkt zich tot één snoeibeurt in het jaar en een lichte bemesting in het voorjaar.


Een dakkapel wordt doorgaans geplaatst om meer ruimte en meer licht te verkrijgen. Een dakkapel kan ter plaatse worden gemonteerd maar tegenwoordig zie je steeds meer de zgn prefab dakkapellen. Deze worden vooraf in de fabriek helemaal naar wens op maat gemaakt en worden dan in een geheel geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is en uw dakkapel zit er doorgaans binnen 1 dag op.

We onderscheiden de kunststof en de houten dakkapellen. Kunststof is onderhoudsvriendelijk, wat erg handig is omdat een dakkapel vaak op een moeilijk bereikbare plaats zit. Daarnaast hoeft kunststof niet geschilderd te worden, het is sterk en gaat jaren mee. Natuurlijk zitten er aan een houten dakkapel ook voordelen. Denk alleen maar aan de natuurlijke uitstraling en je kunt hem met een likje verf gemakkelijk van kleur veranderen.

Overweegt u de aanschaf en plaatsing van een dakkapel dan is het niet onverstandig om uzelf vooraf goed te laten informeren en de prijzen van de verschillende leveranciers te vergelijken.

Vaak bent u lang bezig met zoeken en bellen. Omdat u natuurlijk niet over 1 nacht ijs gaat en meerdere offertes ter vergelijk wenst moet u steeds opnieuw uw wensen kenbaar maken. Op Wonenonline komt er een eind aan dit ingewikkelde en tijdrovende traject. Vraag hier gratis en eenvoudig offertes aan voor uw nieuwe dakkapel. Geef aan wat uw wensen of plannen zijn en u wordt vrijblijvend van informatie voorzien door dakkapel specialisten bij u in de buurt.


Ruimte, daar ontbreekt het vaak aan in de Nederlandse woning. In Nederland hebben we niet zoveel ruimte om te bouwen, dus zijn de afmetingen van de woningen soms wat beperkt. Een mooie oplossing voor het oplossen van ruimtegebrek is natuurlijk een dakkapel. Bij het plaatsen van een dakkapel heb je direct meer ruimte ter beschikking. Een kleine zolder kan nu tot slaapkamer of werkkamer omgetoverd worden. Een bijkomstig voordeel is, dat het plaatsen van een dakkapel ook een positieve invloed heeft op de waarde van de woning.

Voordelen van een kunststof dakkapel
Dakkapellen worden over het algemeen in hout of kunststof uitgevoerd. Ofschoon hout een natuurlijk materiaal is wat een mooie uitstraling heeft, wordt toch steeds vaker voor een kunststof dakkapel gekozen. De voordelen van een kunststof dakkapel spreken voor zich: • Ze hebben een goede isolerende werking en zijn duurzaam.

 • Ze behoeven bijna geen onderhoud, dus geen houtrot en geen schilderwerk om de paar jaar.

 • Kunststof is lichter dan hout. De dakconstructie wordt dus minder belast en er kan dus eventueel een groter formaat dakkapel geplaatst worden.


Tijdelijk voordeel met een kunststof dakkapel
Het laten plaatsen van een dakkapel is nu ook nog eens extra voordelig. Het kabinet heeft namelijk onlangs besloten de stimuleringsregeling voor de bouw te verlengen tot 1 juli 2015. Dit houd in, dat over het arbeidsloon bij het plaatsen van een dakkapel slechts 6% BTW betaald hoeft te worden. Hiermee behaalt de klant al snel enkele honderden euro's voordeel.


Het belang van zonne-energie zal iedereen wel duidelijk zijn. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is het niet schadelijk voor het milieu en in een oneindige hoeveelheid beschikbaar. Toch zijn er nog niet zo veel mensen die zonnepanelen op hun huis hebben. Waarom zijn wij zo terughoudend als het om zonnepanelen gaat? En waarom is de tijd nu wel rijp om er voor te gaan?

Investering is vaak een belemmering
Een grote belemmering voor het plaatsen van zonnepanelen is de investering die het vergt. Het aanschaffen van zonnepanelen loopt aardig in de papieren. Hierdoor duurde het tot voor kort ongeveer negen jaar voordat de panelen waren terugverdiend met de besparing op stroom. Veel mensen weten niet eens of ze over negen jaar nog in het zelfde huis zullen wonen.

Zonnepanelen worden goedkoper
Gelukkig zijn zonnepanelen de afgelopen tijd steeds goedkoper geworden. Door de komst van Chinese fabrikanten is de concurrentie toegenomen en zijn de prijzen van zonnepanelen gedaald. In 2014 alleen al zijn de kosten gemiddeld met 25 procent afgenomen. Dit betekent dat de investering veel sneller terug wordt verdiend en dat zonnepanelen kopen dus steeds meer gaat lonen.

Betere informatie en service
Een ander belangrijk pluspunt is dat de dienstverlening van leveranciers steeds beter wordt. Hun informatievoorziening is beter geworden en ze kunnen veel beter je kostenplaatje in beeld brengen. Dit neemt voor veel mensen de onzekerheid weg. Ook zijn er steeds meer innovatieve manieren om zonnepanelen aan te bieden. Bijvoorbeeld het huren van panelen, hiermee is een dure investering niet meer nodig.

De tijd lijkt dus echt rijp om nu toch echt voor zonne-energie te gaan. Zit je toch nog met twijfels? Bespreek ze met mensen die al voor zonnepanelen zijn gezwicht en vraag naar hun ervaringen. Goede kans dat jij dan ook om gaat!