wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Bouwen en verbouwen - Pagina: 5

 
Brandpreventie tipsBrandpreventie
Een brandje is zo ontstaan en vaak had het gemakkelijk voorkomen kunnen worden. 
Hieronder staan een aantal tips om de kans op brand weer wat te verkleinen!
lees meer
Omgevingsvergunning verbouwenOmgevingsvergunning bouwen

Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen (voorheen bouwvergunning) nodig. Soms krijgen bouwers ook te maken met andere vergunningen, zoals voor brandveilig gebruik van gebouwen, slopen, kappen van bomen of aanleggen van een uitrit.

lees meer
BehangenBehangen

Behang is nog altijd de meest gangbare wandbekleding. Er is normaal behang, duplexbehang, rauhfaser, vinylbehang, structuurbehang, textielbehang en metaalfoliebehang. Binnen deze categorieën bestaan weer soorten met verschillende eigenschappen, die in de pictogrammen op de verpakking staan aangegeven.

lees meer
AannemerDe aannemer

De keus van een aannemer hangt van diverse factoren af. Kiest u bijvoorbeeld een aannemer die niet bij u in de buurt gevestigd is dan zou u nog wel eens met hoge voorrijkosten te maken kunnen krijgen. 

lees meer
Ventilerenventileren

Dagelijks vervuilen we de lucht binnenshuis met koken, douchen, roken en stoken. Al deze handelingen dragen bij aan een verslechtering van het binnenmilieu. Door onvoldoende ventilatie blijven vocht en allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken in de woning hangen.

lees meer
Quick-StepOndervloeren

Voordat de nieuwe houten plankenvloer, het laminaat of het tapijt gelegd kan worden, is het belangrijk de ondervloer te inspecteren. Een goede ondervloer is de basis van een mooie topvloer. De eisen die aan de ondervloer worden gesteld zijn afhankelijk van de te leggen vloer.

lees meer
Traditionele bouwTraditionele bouw

Een nadeel van de traditionele bouwmethode is de afhankelijkheid van het weer. Zit dat een beetje tegen - en dat is geen zeldzaamheid in ons wisselvallige klimaat

lees meer
PrefabricagePrefabricage

Bouwen is een arbeidsintensief proces waarbij veel disciplines zijn betrokken. Bovendien wordt de bouwtijd nogal eens verlengd doordat met slecht weer niet kan worden gewerkt.

lees meer
Huis kopenGIW Garantie

De GIW Garantie is in het voordeel van de koper. Het verkleint het risico van schade voor de koper ingeval de aannemer onverhoopt failliet gaat.

lees meer
Laminaat vloer leggenTips voor het leggen van laminaat

Laminaat moet minimaal 48 uur in de gesloten verpakking acclimatiseren voordat het wordt gelegd. De vloerdelen zullen eventueel al wat zwellen, zodat er bij het installeren reeds rekening gehouden kan worden met de zwelruimte

lees meer
Interieur inrichtenUw huis in het nieuw!

Wanneer u heeft besloten om de waarde van uw huis te vermeerderen, dan zijn de mogelijkheden legio. We lopen even met u door het huis.

lees meer
KleurenWelke kleuren maken gelukkig?

Histor presenteert 14 nieuwe felle, heldere en eerlijke trendkleuren: van brem tot kaviaar, van dadel tot druif, van schors tot zeeschuim.

lees meer
Huis kopenEen nieuwbouwhuis kopen

Niet alle nieuwbouwwoningen volgen dezelfde prijsontwikkeling. Met name de regio, de locatie en het type huis zijn prijsbepalend.

lees meer
nieuwbouwhuis kopenNieuwbouw voor en nadelen

Of u een bestaande woning koopt of een nieuwbouw-woning, maakt misschien wel meer uit dan u denkt. We zetten helder de voor- en nadelen van een compleet nieuw huis ten opzichte van een bestaand huis op een rij.

lees meer
houtstapelbouwHoutstapelbouw

In houtrijke landen als Scandinavië, Groenland, Canada, Siberië, Japan en de Verenigde Staten wordt logbouw of houtstapelbouw al eeuwenlang toegepast.

lees meer
HoutskeletbouwHoutskeletbouw

Veel mensen krijgen bij de term houtskeletbouw het beeld van een volledig uit hout opgetrokken woning voor ogen. Ten onrechte: alleen het frame is namelijk van hout. Voor de afwerking is er net zoveel keuze in materialen als bij traditionele bouw.

lees meer
Tegels en voegenSchone voegen

Vooral de voegen tussen de vloertegels zijn gevoelig voor vervuiling. Het is daarom raadzaam om de voegen tussen vloertegels niet in helderwit te kiezen.

lees meer
BadkamervloerLosse tegel?

Wanneer een tegel niet goed gehecht is op de ondergrond, kan de tegel los gaan zitten. U merkt dat in eerste instantie omdat zon tegel anders klinkt wanneer u er tegenaan tikt.

lees meer
Leidingen vervangenLeidingen

Voor een sanitaire klus zijn de volgende gereedschappen nodig: rolmaat, waterpas, ijzerzaag en verstekbak of pijpensnijder, pijpenbuiger, schuurpapier, waterpomptang, steeksleutels, soldeerbrander, boormachine en een schroevendraaier.

lees meer
tips om vlekken te verwijderenHet verwijderen van vlekken

Eindelijk ben je in je nieuwe huisje getrokken. Je nieuwe meubels zijn gearriveerd, en dus is het tijd voor een housewarming party! Iedereen is er en dan gebeurt het...

lees meer
ShuttersLivium shutters en panelen

Na de succesvolle introductie van Louvredaken op de Nederlandse en Belgische markt introduceert Livium twee nieuwe geavanceerde producten: shutters en panelen.

lees meer
DakkapelGratis dakkapel brochure

Lofta bewijst met haar dakkapellen dat een strak elegant design perfect samengaat met hoge kwaliteit, duurzame materialen en complete afwerking door de beste vakmensen.

lees meer
Lofta dakkapellenDe design dakkapel van Lofta

Lofta heeft strak vormgegeven en mooi afgewerkte dakkapellen; nergens zijn schroefgaten te zien.

lees meer
Histor kleurentrendsDe kleuren van morgen

Histor heeft de nieuwe kleurtrends ontleed. Concreet zijn er voor 2012-2013 vijf trends uit onze leefwereld die tonen met welke stijlen, materialen en interieurkleuren we ons het komende jaar het liefst willen omhullen.

lees meer
Gratis woonbrochures


Newstairs traprenovatie


gratis roomplanner
Interieuradvies