Sfeervol, harmonieus, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Een succesvolle badkamer inrichting moet voldoen aan veel wensen. Het badkamermeubel speelt hierbij steeds een belangrijkere rol. Het is niet alleen praktisch maar de verschillende kleuren en afwerkingen bepalen mede de sfeer in een badkamer.

Steeds meer consumenten besteden extra aandacht aan een mooi ingerichte en comfortabele toiletruimte die qua sfeer aansluit op de rest van de woning. Helaas is de ruimte van de toiletruimte vaak beperkt. Daarom komt sanitairspecialist Sphinx met een nieuwe serie die ook voor de kleinere toiletruimte maximaal comfort en een doordacht design biedt. Sphinx bewijst hiermee dat je in een kleine ruimte toch een maximum aan comfort en bewegingsvrijheid kan bereiken: vandaar de toevoeging xs.

Fusion een vrijstaande wasbak met licht en kleur combinatie mogelijkheden middels het zelf samen te stellen kolom en wasbak gedeelte. Met het optionele "sieraad" kranen set bestaande uit een 24 karaats gouden hete kraan en fraai verchroomde koude kraan creëer je een kleur rijk design juweel in de badkamer, helemaal naar jou smaak....

De kranen worden aan beide kanten ( links/rechts ) van de kolom gemonteerd. Je kunt ook nog voor kiezen om een vul hals-kraan uit de muur te laten komen of een complete kraan set inclusief hals aan de wastafel te monteren. De Fusion is hiermee de enige en meest kleurrijke wasbak die de sanitaire wereld tot nu ooit heeft gezien!

U kunt uit 8 frisse kleuren kiezen die totaal een combinatie van 64 waanzinnige effecten geeft! Niet alleen de kleur combinaties van de Fusion zijn Uniek ook de vormgeving en de interne verlichting spreken tot de verbeelding. Meer kleur in je leven�¢ï¿½�¦..wet®design

De wastafel met naar keuze waskom kleur wordt geleverd inclusief WET stop, verlichting, Sifon afvoersysteem en montage-plaat. De extra accessoires zoals de Kranen en vul-hals treft u aan op de Fusion pagina ( Fusion Accessoires )

De top collectie van het Marike® is herkenbaar door de ultieme sobere vormgeving en de glamourouse uitstraling. De WELL collectie bestaat uit een serie fraai vormgegeven wastafels, doucheplateaus en het ultieme ligbad.

De WELL collectie bestaat stuk voor stuk uit prachtige objecten en is dus naast de functionaliteit ook heerlijk om naar te kijken. De detaillering van de waterafvoer, de juiste verhoudingen en het strakke lijnenspel geven de collectie haar schoonheid.

De wastafels zijn verkrijgbaar in een vijftal uitvoeringen: een fonteintje voor in het toilet, een éénpersoons model en maar liefst drie tweepersoons modellen 1.20 en 1.40m.

Het bad wordt gevormd door een contradictie die ontstaat door de harde en strakke lijnen aan de buitenkant en de zachte golvende lijnen aan de binnenkant. Deze contradictie geeft het baden in de WELL een gevoel van welbehagen. Het lijnenspel wordt door de bijzondere waterafvoer, die over de gehele lengte van het bad loopt, extra benadrukt.

De ergonomie van een product bepaalt het comfort. Tijdens het baden worden rug, billen en benen door de golvende vorm van de bodem ondersteund, waardoor onderuitglijden wordt voorkomen en de benen worden ontlast. De detaillering en technische uitvoering van de waterafvoer is zo vormgegeven dat er geen afvoerputje voelbaar en zichtbaar is. Hierdoor ontstaat er een egaal oppervlak over de gehele lengte van het bad en wordt het comfort optimaal ervaren. De WELL collectie is verkrijgbaar in de kleuren Glacier White (ijswit) en Night Sky (zwart).

De eerste collectie waarmee zij in de prijzen viel was de C7-collectie. Deze collectie wordt gekenmerkt door de unieke vorm tussen de wastafel en het plateau. Bij de C7 collectie verlaat Marike de strakke lijnen en kiest zij bewust voor een meer organische vormgeving. Bij de C7 wastafel worden wastafel en plateau één. De C7 wastafel kan los geplaatst worden of gecombineerd worden met een plateau aan één of beide zijdes waardoor er extra ruimte is voor badkameraccessoires. De wastafels zijn vervaardigd uit Cristalplant en verkrijgbaar in het wit.

Add collectie
De tweede award ging naar de ADD-collectie. Deze minimalistische collectie accessoires gemaakt van blank, zwart en goud geanodiseerd aluminium biedt grafisch oneindig veel mogelijkheden. Dankzij de verschillende lengtematen kunnen er diverse composities worden gecreëerd. Bij het ontwerp stond eenvoud voorop, wat duidelijk te merken is. Zo is de bevestiging niet zichtbaar door een slim systeem. De accessoires, die bedoeld zijn voor toepassing in onder meer de badkamer en de keuken, bestaan uit een serie lange en korte handdoekhaakjes en een planchetserie van 10 tot 120 cm. De elementen kunnen gecombineerd worden tot een vierkant (of matrix) in vier maten (60x60 cm, 80x80 cm, 100x100cm en 120x120 cm)

Tandenpoetsen aan de wastafel... een dagelijks ritueel. Een beetje knoeien met tandpasta is bijna niet te voorkomen, zeker niet wanneer er kinderen in het spel zijn. Een kloddertje tandpasta valt maar zo op de rand en wordt in de haast van de ochtendspits vergeten.

Geen probleem wanneer er gebruik gemaakt wordt van een gewone tandpasta. Maar wanneer gepoetst wordt met een tandpasta met amine-fluoride, dan is voorzichtigheid geboden!

Doffe plek
Tandpasta met amine-fluoride is namelijk funest voor de glazuurlaag van de keramische wastafel. Wanneer dergelijke tandpasta een aantal uren de kans krijgt om in te drogen op het keramiek, ontstaat een doffe plek. En die plek is niet meer te verwijderen.

Wie poetst met tandpasta met amine-fluoride doet er dus verstandig aan de wastafel schoon achter te laten en alert te zijn op lekkende tubes. Want u wilt natuurlijk niet alleen uw tanden in goede conditie houden, maar ook uw wastafel!

De Deense badmeubelfabrikant Dansani introduceert met Poco een slimme en tegelijkertijd stijlvolle oplossing. Poco is een nieuwe keramische wastafel met een vooruitstrevend, ruimtebesparend design; robuust en asymmetrisch.

Ranke vormen, een nieuw materiaal, vier lijnen en een flinke wegzetruimte voor badkamer accessoires. Dit kenmerkt de nieuwste FACTOR collectie van Marike®. De collectie draagt de naam FACTOR, waarmee de flexibiliteit van de wastafel benadrukt wordt. Het ontwerp wordt gekarakteriseerd door het, naar links of naar rechts, schuin aflopende watervlak.

De FACTOR bestaat uit een serie van 2x4 modellen. De behoefte voor normaal of extra wegzetruimte zal de uiteindelijke keuze van het model bepalen. De collectie is leverbaar in een drietal kleuren: Polar White, Concrete Grey en Basalt Grey en wordt gemaakt uit een hoogwaardige, industrieel vervaardigd composiet steen waardoor de wastafel een fluweelzachte oppervlakte krijgt. De FACTOR collectie is verkrijgbaar in een viertal formaten vanaf 80 cm tot 120 cm.

Deze contradictie geeft het baden in de WELL een gevoel van welbehagen. Het lijnenspel wordt door de bijzondere waterafvoer, die over de gehele lengte van het bad loopt, extra benadrukt.

De ergonomie van een product bepaalt het comfort. Tijdens het baden worden rug, billen en benen door de golvende vorm van de bodem ondersteund, waardoor onderuitglijden wordt voorkomen en de benen worden ontlast. De detaillering en technische uitvoering van de waterafvoer is zo vormgegeven dat er geen afvoerputje voelbaar en zichtbaar is. Hierdoor ontstaat er een egaal oppervlak over de gehele lengte van het bad en wordt het comfort optimaal ervaren. De WELL collectie is verkrijgbaar in de kleuren Glacier White (ijswit) en Night Sky (zwart).

Het KLUDI ESPRIT HOME BATH CONCEPT legt de nadruk op toiletruimtes. Een modulair systeem, met een opbouwwaskom en een hoge wastafelmengkraan, vormt de basis voor drie ESPRIT stijlwerelden; Colour Splash, Bright Bazaar & Selected Nature.

De naam Giquadro refereert naar de Italiaanse term voor "vierkant" en "kwadraat". De wastafels zijn ontworpen met veelal kwadratische verhoudingen en uitsluitend rechte hoeken. De structuren in het natuursteen zorgen ervoor dat elke wastafel uniek is. Het miljoenen jaren oude gesteente geeft een extra dimensie aan het design en de uitstraling.

De Quadro serie bestaat uit vierkante en rechthoekige ontwerpen waarbij de vormen en het lijnenspel een gebalanceerd en uitdagend geheel vormen. De wastafels worden opgehangen met RVS muurbeugels, deze verdwijnen geheel onder de wastafel. Zo lijkt de wastafel als een puur brok steen uit de wand te komen. Boven de afvoer van elke wastafel ligt een natuurstenen tegel. Het water vloeit via de naden op natuurlijke wijze weg.

De Flatline serie is een platte wastafel met een strak en minimalistisch design. Het water loopt via de naden van de 1 cm verzonken tegel weg. De muurbeugels verdwijnen geheel onder de wastafel, wat een bijna surrealistisch voorkomen geeft.

Bij beide series zijn natuurstenen tableaus verkrijgbaar. De afmetingen zijn passend bij de wastafels. Een tableau naast of onder de wastafel maakt het design af en biedt op stijlvolle wijze opbergruimte.

Giquadro is een jong Nederlands bedrijf en nieuw op de markt. Toch zijn onze wastafels al verkrijgbaar bij een dertigtal dealers.

Wastafels zijn blikvangers bij uitstek. Dat geldt zéker voor de strakke Wash Me-modellen van Clou. De eigentijdse wastafels zijn verkrijgbaar als opzetwastafel en als wandmodel. Ze zijn gemaakt van wit marmercomposiet, naar keuze in mat of glanzend.

Meta.02 - minimalistische vormenspraak Onlangs introduceerde Dornbracht een uitbreiding op het succesvolle programma Meta.02. Meta.02 zet het thema minimalisme als compleet programma voor de badkamer om. Zowel douche- als badarmaturen, alsook accessoires vallen op door hun gereduceerde vormen en minimale afmetingen.

De badkamerseries GROHE Concetto en GROHE Essence worden door Grohe aangevuld met twee nieuwe wastafelkranen. De aanwinsten van de sanitairfabrikant bieden door de hoge en draaibare uitloop veel gemak ten opzichte van de lage wastafelkranen. Beide modellen zijn subtiel en tijdloos vormgegeven waardoor ze goed te combineren zijn met uiteenlopende eigentijdse badkamerstijlen. Uiteraard zijn beide kranen voorzien van GROHE SilkMove® voor soepele en nauwkeurige bediening; GROHE StarLight® zorgt voor een langdurig glanzende chroomlaag.

Dit jaar zal Clou ook een nieuwe meubelserie lanceren: Brick. Brick geeft antwoord op de steeds groter wordende vraag naar designbadkamers tegen zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Het Brick meubilair komt in eerste instantie in 2 uitvoeringen op de markt, een combinatie van ijswit met noten en ijswit met bergeik. Tevens biedt het een ongekende flexibiliteit, doordat de verschillende componenten van deze meubelserie in een oneindige reeks variaties kunnen worden gecombineerd.

Keramisch sanitair vormt de basis voor nagenoeg elke badkamerinrichting. Denkt u maar aan wastafels, douchebakken en toiletten. Blikvangers met oppervlakken die tegenwoordig heel gemakkelijk stralend en hygiënisch schoon te houden zijn. Na het glazuren en bakken van het keramiek wordt door een aantal fabrikanten nog een minuscule onzichtbare laag aangebracht. Hierdoor ontstaat een beschermlaag met een lange levensduur en blijft uw keramiek, ook zonder intensieve schrobbeurten, het stralende middelpunt van uw badkamer!

Wastafels: aan de bak
Designers leven zich naar hartelust uit op de wastafel. Geen wonder want het is het meest functionele attribuut in de badkamer. Bovendien lenen de huidige materialen en technieken zich hier bij uitstek voor. Marmer, porselein, chroom, staal, keramiek, glas, composietsteen. Of combinaties daarvan. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke vormen en de wijze waarop de waskom in de badkamer wordt geïntegreerd. In een meubel, hangend of staand. Helemaal in is een contrasterend gebruik van materialen voor de waskom en de wasbladen. Wat dacht u van een hardstenen kom, in de vorm van een ouderwetse wasbak, geplaatst in een roestvrijstalen frame met - uiterst praktisch - aan drie zijden een handdoekenstang? Een blikvanger van het zuiverste water in zowel een klassiek als modern interieur. Zeker wanneer deze met een fraaie bijpassende kraan wordt gecombineerd.

Het gemak dient de mens.
Toiletten zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Steeds vaker worden de modellen en kleuren aangepast aan de overige badkamerproducten zodat een totaal badkamerconcept kan ontstaan. De belangrijkste keuze die u moet maken is of u een standaardmodel toiletpot wilt of een moderner hangend toilet dat aan de muur wordt bevestigd.

De staande toiletten komen we voornamelijk nog tegen in de meer klassieke badkamer. Een zwevend toilet heeft dan ook heel wat voordelen: het is fraai om te zien, neemt optisch veel minder ruimte in en de vloer eronder is eenvoudig schoon te houden. Bovendien zijn de bedieningsplaten van het spoelsysteem ware designproducten die zowel qua vorm als kleur in een groot aantal varianten verkrijgbaar zijn. Bij de meeste spoelsystemen is het waterverbruik teruggebracht van 9 naar 6 liter. Dit kan men nog verder beperken door te kiezen voor een systeem met spoelonderbreker of het geavanceerde Water Saving System, dat per spoelbeurt maar 2,5 tot 4 liter water vergt.

Urinoir, zuinig en hygiënisch
Tot voor kort was het urinoir vooral te vinden in openbare gelegenheden. Maar gelukkig vinden we het ook meer en meer in de badkamer thuis. Een urinoir is voor de heren een uitkomst en biedt behoorlijk wat voordelen boven een gewoon toilet. Het hangt op stahoogte aan de wand wat het zuiver richten aanzienlijk bevordert en spatten op en naast het toilet voorkomt. Een deksel sluit het urinoir mooi en hygiënisch af. Bovendien verbruikt de hangende heren-wc aanzienlijk minder spoelwater dan een gewoon toilet. Ook op het gebied van urinoirs is inmiddels de emancipatie ingezet. Er is inmiddels een urinoir op de markt die volledig is afgestemd op de anatomie van de vrouw.

Douche WC: reinigen zonder papier
Toppunt van zaligheid en hygiëne is de douche-wc. Zodra u plaatsneemt wordt volautomatisch de luchtverfrisser ingeschakeld. Voordat u het gemak verlaat treedt een onderdouche in werking gevolgd door een droogproces met warme lucht. U ziet, comfort en design zijn zelfs doorgedrongen tot wat vroeger het kleinste kamertje in huis was.

De wastafel in de badkamer is onmisbaar. Maar de functie van de wastafel is in de loop der jaren wel behoorlijk veranderd. Een grondige wasbeurt aan de wastafel is er eigenlijk niet meer bij. Daarvoor stappen we onder douche of in bad. Ook een handwasje doen in de wastafel - vroeger toch heel gewoon - komt nog maar zelden voor.

Functie en design
De wastafel van nu wordt hoofdzakelijk gebruikt voor tandenpoetsen, scheren, handen wassen en het gezicht wassen. Omdat we dus blijkbaar minder behoefte hebben aan grote hoeveelheden water in de wastafel, zien we het design veranderen. De wastafels worden steeds minder diep.

Superplat
Soms zien we dit zelfs in extreme vorm: supertrendy wastafels zijn soms niet meer dan een plat plateau, waarbij het water op ingenieuze wijze wegloopt via de randen. Bijzonder om te zien, maar niet in alle situaties even praktisch. Royaal spetteren is er namelijk niet bij.

Glooiend
Ook de wat traditioneler fabrikanten spelen in op het veranderend wastafel gebruik. De buitenvorm van de wastafel is nog steeds herkenbaar als een gewone wastafel, maar de binnenvorm wordt steeds glooiender en minder diep.

Deze wastafels laten wat meer spetterwerk toe dan de trendy platte wastafels. Maar ook hier geldt dat echte waterratten wellicht op praktische bezwaren stuiten.

Functie en design
Wie ouderwets wil spetteren boven de wastafel vindt overigens ook voldoende keuze. Want ook wastafels met een behoorlijk diepe binnenkom, veelal voorzien van een waterkerende rand, zijn volop verkrijgbaar.

Bedenk welke handelingen u en uw huisgenoten aan de wastafel uitvoeren, voordat u tot de aanschaf van een nieuw exemplaar overgaat. En bepaal op basis daarvan of u gaat voor trendy design, of voor functioneel gemak.

De landhuisstijl, met een warme, natuurlijke sfeer, behoort door de jaren tot één van de meest favoriete woonstijlen. De nieuwe lifestylecollectie "Cassini" van Keramag transformeert de badkamer tot een ruimte met authentieke, mediterrane landhuissfeer en zuidelijke flair. De organische vormgeving van de keramische elementen en de warme, houten meubelen zorgen voor een sfeer die doet denken aan zon, zee en ontspanning. Een ideale sfeer voor een badkamer waarin genieten centraal staat.

Wastafel als blikvanger in sfeer naar wens
Centrale blikvangers in de omvangrijke collectie zijn de massieve Cassini wastafels. Onderscheidend en sfeerbepalend is de brede sierrand rondom de wastafel, met of zonder reliëfdecor. De sierrand in reliëf geeft de wastafel de sfeer van een decoratieve, antieke keramische of terracotta schaal. De ronde opzetwastafels (zonder kraanbank) doen denken aan authentieke waskommen en zijn te combineren met moderne kranen in een stijl naar wens. Qua uitvoering houdt de waskom rekening met verschillende voorkeuren: in strak helder wit voor puristen, met een in het keramiek aangebrachte decoratieve decorrand in reliëf voor romantici, of voorzien van een onderkant in Carmino decorglazuur voor liefhebbers van sterke, warme kleuren. Het Carmino decorglazuur in warm rood kan worden toegepast op de opzetwastafel met de strakke, gladde decorrand zonder reliëf. De combinatie van de helder witte, brede rand en de warm rode onderkant in decorglazuur, zorgt voor een onderscheidend effect.

Cassini biedt ook twee brede wastafels met een extra diepe binnenkom. Deze kunnen gecombineerd worden met een halve, of staande zuil die de installatietechniek verbergt. Voor kleine badkamers en toiletruimten is er een sfeervolle, smalle wasbron met een hoog, keramisch achterfront. Voor extra sfeer en opbergruimte is er een breed wastafelmeubel met een authentieke, warme uitstraling. De wastafel, met extra diep wasbekken, is in het midden van het meubel geplaatst waardoor aan beide zijden veel aflegruimte overblijft. Een traditioneel fonteintje completeert de mogelijkheden.

Cassini biedt vele meubels in warm, gebeitst hout. Het traditionele karakter van de meubelen wordt onderstreept door de iets teruggeplaatste deuren en laden, de zichtbare poten en de massieve grepen. In totaal biedt het meubelprogramma vijf wandhangende wastafelonderkasten in verschillende breedten. Deze kunnen worden gecombineerd met bijpassende banken. De banken kunnen plaatsbesparend onder het wastafelmeubel geschoven worden en overal in de badkamer gebruikt worden als zitmeubel, opstapje, voetenbank of bijzettafel. Alle wastafelonderkasten zijn voorzien van laden met extra grote opbergvakken en een dempingmechanisme voor het vertraagd en fluisterstil sluiten. De hoge kolomkasten bieden met vijf aflegvlakken royale opbergruimte voor allerhande badkamerbenodigdheden. De bijpassende salonkast is voorzien van vier laden en een open schap met twee vaste aflegplateaus voor het etaleren van objecten en benodigdheden die gezien mogen worden. Bijzonder praktisch is ook de zijkast, naar wens voorzien van vier laden of met een deur en twee aflegplateaus.

Spiegels
Cassini biedt een hoogwaardige lichtspiegel met twee smalle lampen aan weerszijde van de spiegel en een afleggedeelte. Ook is er een keuze uit smalle spiegels. Deze zijn toepasbaar aan de wand, of staand op de vloer als een passpiegel.

Closet en bidet
Het Cassini closet en bidet (beschikbaar als wandhangend of staand model), valt op door de licht gebogen, natuurlijke belijning. Het wandhangende 6-liter diepspoelcloset is, evenals het bidet, zowel sfeervol als praktisch. De gladde, strak op de wand aansluitende keramische vlakken en de verdekte bevestigingen zorgen voor een strak beeld en voor onderhoudsgemak. Er zijn geen ruimten of holten waarin vuil zich kan ophopen. Het staande diepspoelcloset is uitgerust met een duospoeling met 6 liter of 3 liter. De closetzitting is afneembaar voor extra schoonmaakgemak. Optioneel kan de zitting uitgevoerd worden met een dempingmechanisme voor vertraagd en fluisterstil sluiten.

Kleur en materiaal
Alle keramische elementen - met inbegrip van de opzetwastafel met decorglazuur - zijn uitsluitend beschikbaar in helder wit (Alpinewit). Optioneel zijn de keramische producten uit te voeren in het speciale, duurzaam vuilwerende en onderhoudsvriendelijke keramiekglazuur KeraTect. De wastafelonderkasten, kolom- en zijkasten zijn afgewerkt van met de hand gesorteerd Essen houtfineer. De spiegelframes, banken en poten van de meubels zijn gemaakt van massief Essen. Het hout behoudt haar natuurlijke, warme uitstraling door een afwerking met beits en lak.

Totaalbeeld met zuidelijke charme
Cassini biedt een veelheid aan inrichtingsmogelijkheden. De combinatie van keramische producten en meubels zorgt voor een harmonisch totaalbeeld met een zuidelijke charme. Qua sfeer en authentieke uitstraling kan Cassini zich meten met badkamers zoals die zoals die gevonden worden in mediterrane landhuizen en typisch zuidelijke Fincas.

De producten uit de minimalistische Wash Me-serie van ontwerper René Holten maken elke badkamer tot een lust voor het oog. Nieuw zijn de Wash Me wastafels in hoogwaardig Italiaans keramiek en beton. De Wash Me-wastafels zijn beschikbaar in verschillende lengtematen: 50 cm, 70 cm, 90 cm en 110 cm. Ze kunnen als opzetwastafel of hangend gemonteerd worden. Verschillende uitvoeringen, voor verschillende smaken.

De kleurrijke wastafels zijn een mooi alternatief voor de traditioneel, zware, onverlichte porceleinen wastafels. Het revolutionaire ontwerp (bekroond met de Duitse DesignPlus award) is gemaakt van polyethyleen wat het mogelijk maakt felle kleuren te gebruiken en zelfs om een combinatie met verlichting toe te passen!

Het WET Verlicht Bad geeft sfeer in je badkamer.
Kies uit traditioneel wit of een felle kleur en creëer een magische sfeer in je badkamer! Het WET bad (bekroond met de Duitse DesignPlus award) is gemaakt van PE plastic wat de mogelijkheid biedt prachtige felle kleuren te gebruiken en zowel binnen als buiten te plaatsen.

MELTDOWN
De MELTDOWN heeft een interne projectie schild die plaatjes en foto's vanuit de binnenkant van de wastafel middels verlichting laat doorschijnen. Zo kunt u wanneer u maar wilt uw wastafel veranderen door er bijvoorbeeld blaadjes van bomen, strip figuren of ander silhouetten in het projectie schild te plaatsen. Horeca bedrijven kunnen zelfs hun naam of logo projecteren. Optioneel kunnen er diverse patronen bij besteld worden.

De Meltdown heeft twee standaard niet zichtbare geïntrigeerde handboek haken die aan weerskanten bevestigd zijn. The personal touche�¢ï¿½�¦.. De Meltdown is vervaardigd van 100% recyclebare licht gewicht ( 6 kg ) Polyethyleen .Een speciale �¢ï¿½ï¿½TEFLON�¢ï¿½ï¿½ behandeling zorgt voor een super gladde, sterke en vuilafstotend oppervlakte. In feite worden de natuurlijke micro poriën van het Polyethyleen volledig afgesloten.

De speciale vormgeving van de Meltdown verbergd de sifon en alle andere pijpleidingen die bij normale wastafels vrijwel altijd zichtbaar zijn. Wanneer de wastafel verlicht is ziet u meteen de fantastische design kwaliteiten die letterlijk uw badkamer wonderlijk doet schijnen.

8R BETONDESIGN, gespecialiseerd in het op maat vervaardigen van aanrechtbladen, kunst- en gebruiksobjecten uit beton, brengt met de hand gemaakte wastafels die in iedere vorm, stijl, maat en kleur kunnen worden uitgevoerd.

Met een keuze uit diverse standaard modellen of een geheel vrije vorm.

Huub Waterreus
Decoratief beton wordt al langer toegepast in interieurs voor bedrijven en particulieren, 8R BETONDESIGN onderscheidt zichzelf door het toepassen van technieken die eigenaar en ontwerper Huub Waterreus zelf ontwikkelde, alleen of in samenwerking met diverse collegas in het buitenland. Waterreus over zijn betonnen wastafels: "Betonnen wastafels zijn persoonlijk in vorm en uitstraling. Door gebruik te maken van de eigenschappen van beton, dat doorgaans als hard wordt ervaren, kan een aaibaar object ontstaan."

Showroom
In de showroom in het Noordhollandse Blokker staan stoere betonnen tafels in combinatie met hout en staal, stijlvol in- en outdoor meubilair en tijdloze keukens opgesteld. Daarnaast vindt je er ook diverse modellen schalen, wandpanelen met inlays en kleine decoratie artikelen zoals cijfers, letters en kandelaars. Dit alles wordt met enthousiasme en liefde vormgegeven met milieuvriendelijke materialen.

Creatieve expressie
8R BETONDESIGN werkt met beton, omdat het een buitengewoon materiaal dat tegelijkertijd praktisch, expressief, duurzaam en esthetisch is. Van een oer- en vormloze brij, kan vrijwel elke vorm omgezet worden tot een vaste massa. De mogelijkheden voor de creatieve expressie zijn eindeloos.

Kenmerkend aan dit concept is dat het geïnspireerd is op het idee van een dressoir. strak en modern vormgegeven, staand of hangend. verrassend is dat ieder type wastafelblad erop toegepast kan worden.

afgebeeld in wit zijn het 2 corian blokken met waskomtype ovale en het staande dressoir is voorzien van een belgisch hardstenen blad met waskomtype curva en met een betonnen blad met waskomtype donnaforma

Er is een nieuw sanitairmerk van eigen bodem. 20h30 is de naam van het nieuwe, Nederlandse sanitairmerk. Want, zo wordt verklaard, om half negen s avonds is het tijd voor rust en wellness. Om zes uur zit de werkdag erop, om half zeven wordt er gedineerd, om acht uur even op de bank om naar het journaal of naar een soap te kijken en om half negen trekken we ons terug in de badkamer om te genieten en te relaxen. Tijd voor jezelf!

Betaalbaar design met lef
Het nieuwe sanitairmerk 20h30 is onderdeel van de Marike Europe Groep. Marike Andeweg verraste Nederland al eerder met haar eigen sanitairmerk Marike® dat enthousiast is ontvangen. Met 20h30 is er een nieuw designmerk. Gericht op de mensen die van design houden en iets aparts willen. 20h30 biedt betaalbaar design met een gedurfde uitstraling.

Model 001
20h30 biedt momenteel twee wastafellijnen. Model 001 is een strakke, vrij te plaatsen wastafel van de duurzame kunststof Corian. Leverbaar in de kleur Glacier White, in vier maten 60 cm, 80 cm, 100 cm en 120 cm. De prijs bedraagt 846 euro.

Model 002
Model 002 is een robuuste, ronde wastafel van beton. Vrij te plaatsen en toepasbaar in verschillende badkamerstijlen. De wastafel heeft een doorsnede van 44,5 cm en wordt in de kleuren Antraciet en Kiezelwit geleverd. De prijs bedraagt 975 euro.

Op de sanitairbeurs VSK hebben we als Clou deze keer vrijwel uitsluitend eigen Clou-produkten getoond, veelal van ontwerper René Holten. In een setting waarin alles draait om design; zowel qua inrichting als aankleding. Want daar staat Clou voor: badkamer-design om van te watertanden, aldus een trotse Clou-directeur Math Meertens. Zowel qua presentatie als noviteiten hebben we ons ook sterk gemaakt voor meer kleur en vernieuwende materialen in de badkamer. Denk aan beton, gezoet basalt, Mineral Marmer en siliconenrubber.