Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid. De onvergelijkbare vormzuiverheid van Alape waskommen kan uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden en door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken van het 3mm flinterdunne geglazuurde staal zorgen voor een zuiver esthetisch design. Op het staal wordt een flinterdunne laag glazuur – oftewel emaille – aangebracht en ingebrand. Hierdoor gaan het staal en het glazuur een onverbrekelijke verbinding met elkaar aan en ontstaat er een bijzonder duurzaam product. Tijdens het omvormingsproces van de stalen plaat in een waskom, is maximale flexibiliteit mogelijk voor individuele vormgeving. Om die reden zijn Alape waskommen uiterst geschikt voor zowel particulieren als voor het semi-openbare segment.

Alape staat voor puristisch design en duidelijke vormen. Onafscheidelijk daarmee verbonden is het materiaal waarvan waskommen en wastafels gemaakt worden. De zuivere vlakken en randen en de nauwkeurig uitgewerkte geometrische basisvormen van Alape producten kunnen uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden. Alape biedt inbouw-, opbouw-, onderbouw- en vrijstaande waskommen in diverse vormen en maten, allen vervaardigd uit staal en afgewerkt met een flinterdunne laag glazuur.

De kwaliteiten van geglazuurd staal
Geglazuurd staal combineert de kracht en de vormgevingskwaliteiten van staal met de hardheid en chemische weerstand van glas in een homogene vorm. Met dat doel wordt op het staal het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal – geglazuurd staal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

Handgemaakt
Om staal tot een waskom of wastafel te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Elke vorm en iedere positionering is hierbij mogelijk. Met behulp van een lasersysteem worden nauwkeurig de contouren uit de ruwe vorm gesneden, evenals de gewenste uitsparingen voor kranen en montagegaten. Als een beschermende huid worden vervolgens de afzonderlijke glazuur lagen met de hand gespoten. Iedere waskom wordt op deze wijze handmatig vervaardigd.

Custom made
Omdat de waskommen, in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden zijn, blijven zij binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld individuele breedte afmetingen en op de millimeter nauwkeurige uitsnijdingen voor armaturen, lotiondispensers of tissuehouders in de wastafels geïntegreerd worden. Voor speciale projecten is het zelfs mogelijk waskommen te fabriceren in specifieke ralkleuren.

Innovatie door traditie
Sinds de oprichting in 1896 door Adolf Lamprecht in Penig, Duitsland, heeft Alape zich op permanente innovatie toegelegd. Ook vandaag de dag staan de vervolmaking van het emailleer- en omvormingsproces en de ontwikkeling van hoogwaardige en esthetische wastafelmeubeloplossingen op de voorgrond. Alape is sinds 2001 een handelsmerk van Dornbracht Group. Op twee locaties in Goslar, Duitsland, wordt met meer dan 200 medewerkers wastafelmeubel- oplossingen ontwikkeld en in de fabriek geproduceerd.

Mensen zijn uniek – net als hun waarden en normen, die weerspiegeld worden in de verschillende karakters en levensstijlen. De individuele vormgeving van woonruimtes is als een spiegel van de eigen persoonlijkheid. Het is daarom van wezenlijk belang, dat de badkamer als intiem centraal punt van de dagelijkse rituelen, de unieke levensstijl representeert. De geglazuurd stalen waskommen en de modulaire meubelsystemen van fabrikant Alape zijn esthetische wastafeloplossingen, die de persoonlijkheid en de functionaliteit naadloos laat samenkomen. Zowel de Ecoform collectie geglazuurde waskommen als de Eco-system modulaire meubelsystemen van Alape onderstrepen ieders individualiteit door een grote keuzevrijheid en het modulaire systeem. Ecoform en Eco-system manifesteren hun individuele mogelijkheden in de Alape inspiratieshowroom in Vianen en Echt.

Iedereen ontwikkelt zijn eigen individuele woonstijl. Juist daarom is het zo belangrijk dat wastafelmeubelen naadloos in het geheel passen en het specifieke karakter van de eigenaar bezit.

Ecoform – collectie geglazuurd stalen waskommen
Centraal in het totale portfolio van Alape staan waskommen uit geglazuurd staal; Ecoform. Ecoform bestaat uit een brede waaier van inbouw-, onderbouw-, opbouw- en schotelvormige waskommen, evenals wastafels en enkelvoudige wastafelmeubelen vervaardigd uit geglazuurd staal. Dankzij de eigenschappen en de kwaliteit van het geglazuurde staal, kunnen de diverse kommen harmonieus en met hoge mate van precisie in elke woonomgeving geïntegreerd worden. Alape waskommen zijn vervaardigd uit 3 millimeter geglazuurd staal. Hierdoor is een helder en puristisch ontwerp mogelijk. In combinatie met de keuze uit talrijke vormen en afmetingen kan de Ecoform serie buitengewoon eenvoudig geïntegreerd worden in diverse woonwerelden.

Eco-system – modulaire meubelsystemen
Met de Eco-system modulaire meubelsystemen van Alape kunnen geselecteerde inbouw-, onderbouw-, opbouw-, schotelvormige waskommen of op zichzelf staande wastafels gecombineerd worden met een diversiteit aan wastafelbladen, meubelmodules en accessoires om tot een geheel eigen droomontwerp te komen. Naast de zeer ruime keuze aan waskommen, biedt Alape ook een breed scala aan materialen, zoals natuursteen en gepolijst of gesatineerd glas, evenals oppervlakken van echt hout fineer, hout effect laminaat en – sinds kort ook- Firnis hoogglans lak. De onzichtbare naden en de greeploze laden geven de hoogwaardige en esthetische eis weer van het Eco-system-meubelprogramma. Alle meubelelementen kunnen daarbij ook gebruikt worden als dressoir of bank en zijn uit te breiden met extra functionele accessoires, zoals inzetbakken, geïntegreerde contactdozen, handdoekhouders, tissuehouders, alsook spiegels en verlichting. Alape’s Eco-system biedt maximale diversiteit in de individuele creatie van het wastafelmeubel.

U begint en eindigt de dag in uw badkamer. Een plek voor een frisse start of een heerlijk rustgevend verwenmoment. Vorm en functionaliteit in de badkamer is belangrijk, maar in de loop van de jaren is de badkamer tevens uitgegroeid tot uw persoonlijke ontspanningsruimte. We willen op z’n tijd relaxen en de tijd voor onszelf nemen in deze specifieke ruimte die helemaal naar wens is ingericht. Uiteindelijk associëren we ruimte met een gevoel van vrijheid en luxe.

Wastafel als blikvanger
De wastafel bepaalt voor een belangrijk gedeelte de sfeer in de badkamer. De meeste wastafels zijn gemaakt van een keramisch materiaal, maar een wastafel hoeft niet standaard te zijn. De Wave bijvoorbeeld is een ware blikvanger in de badkamer. Een perfecte combinatie van design en vorm. Een bijzondere aanwinst voor elke badkamer. Niet alleen het prachtige lijnenspel, maar ook de afvoer zorgt voor eenheid in design. In plaats van de standaard ronde afvoer, heeft de Wave een platte rechthoekige variant. Deze laat zich gemakkelijk onderhouden, doordat er voldoende ruimte is rondom de afvoer.

Complete badkamer set
De Wave past in ieder eigentijds interieur en is perfect te combineren met diverse materialen. Van robuuste materialen tot warme hout tinten, de Wave creëert voor elke smaak en voorkeur een passende oplossing. De mooie vorm van kraan Rodrigo maakt de Wave tot een complete badkamer set. De Aqua-line serie van Reginox bestaat naast rechthoekige vormen tevens uit ronde vormen. Deze ronde wastafels zorgen voor een totaal andere uitstraling. Het Aqua-line programma biedt oplossingen voor de hoek, de wand en vrijstaand in de ruimte.

Meer informatie: Reginox
Bron: Vereniging comfortabel wonen

PUURWIT omvat solid surface wastafels met gegoten (!) opbouw- en onderbouwbakken, fonteinen en douchebakken. Solid surface is duurzaam, niet poreus (en daardoor zeer hygiënisch), stootvast en bestand tegen temperatuurwisselingen. Het basismateriaal bestaat uit 12 mm dik massief solid surface. Het materiaal kan thermisch worden vervormd maar ook achteraf worden (af)gezaagd, gefreesd en geschuurd. Met behulp van een 2-componentenlijm worden de materialen verlijmd tot een naadloos geheel, waarbij het voelt of het uit één stuk vervaardigd is. De hoeken zijn enigszins afgerond, waardoor er geen vuil achterblijft. Tevens verkrijgbaar: bijpassende klikwaste met solid surface afwerking.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ieder product wordt op maat geproduceerd. Kies de bak, de afmetingen en de opties en het unieke PUURWIT product zorgt voor een luxe en warme uitstraling in de badkamer.

Dick Powell ontwerpt nieuwe badkamercollectie voor Ideal Standard

Strakke soberheid en hoekig minimalisme maken vandaag steeds vaker plaats voor vloeiende vormen en een zachtere look. Met de nieuwe collectie Dea vertaalt Ideal Standard die trend naar een elegante badkamer, met oog voor detail. En zo staat Dea symbool voor toegankelijk schoon: sensuele lijnen én een fraaie functionaliteit.

Duurzaam design
Dick Powell ontwierp de nieuwe badkamerlijn Dea voor Ideal Standard. Deze Britse ontwerper, die mee het design- en innovatieconsultancybureau Seymour Powell oprichtte, heeft al heel wat mooie designreferenties en -prijzen op zijn naam staan. Voor Dea zocht hij de perfecte balans tussen vorm en functionaliteit.

Dick Powell: “Dea wijkt af van de minimalistische en hoekige vormen die de badkamers de laatste jaren gedomineerd hebben. We wilden een menselijke, emotionele cocon ontwerpen in de vorm van een zachte, elegante en toegankelijke badkamer. Bij design is de ‘emotionele ergonomie’ erg belangrijk: hoe iemand zich voelt in interactie met het design.”

Vloeiende, sensuele lijnen en kwaliteitsmaterialen kenmerken dan ook de nieuwe collectie. De bijpassende meubelen zijn uitgebracht in een veelvoud van kleuren, om helemaal te kunnen afstemmen op je persoonlijke smaak. Over elk element van de reeks werd grondig nagedacht, met het oog op maximale elegantie én optimaal gebruiksgemak.

Dick Powell: “We zien vandaag te vaak luxueuze badkamercollecties die mooi ogen maar niet gemakkelijk in gebruik zijn. Denk maar aan ondiepe wastafels waarbij de waterstraal over de rand spat, of scherpe hoeken die zeker voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Met Dea wilden we een duurzaam design dat perfect werkt. Zo bieden de wastafelmeubels veel plaats voor het opbergen van verzorgingsproducten. Zelfs op het porseleinen afdraagvlak is genoeg ruimte voor producten die je dagelijks nodig hebt. Ook handig zijn de afgeronde spiegels met antiaandamping en Bluetooth-aansluiting.”

Fraaie functionaliteit De Dea-porseleincollectie met mooi geproportioneerde en afgeronde vormen omvat zowel wastafels, opbouwkommen en een handenwasser als een wand-wc en -bidet. De opbouwkommen hebben een dunne boord en ogen daardoor heel verfijnd. Net als de wastafels worden ze geleverd met een witte keramische ‘waste cover’ die mooi opgaat in het geheel.

De wand-wc heeft verborgen bevestigingen en een superfijne zitting en deksel, wat een uiterst gesofisticeerde uitstraling geeft. Je gastentoilet kan je ook uitrusten met een fonteintje van 50 cm, gecombineerd met een handig meubeltje en spiegel met geïntegreerde led-verlichting.

Door de ruime keuze afmetingen van wastafels en meubels kan je de perfecte badkamer op maat samenstellen, of je nu weinig of veel ruimte hebt. Daarbij geven de zes meubelkleuren je alle vrijheid tot expressie – van populaire witte hoogglanslak over neutrale tinten tot gedurfd blauw of olijfgroen. Het badkamermeubilair bestaat uit wastafelmeubels, hoge en halfhoge kolomkasten en een zijmeubel.

Een absolute blikvanger is het vrijstaande, ovale duobad. De elegante badkuip met afgeronde hoeken biedt een geborgen gevoel voor een heerlijk relaxmoment. Het bad is er in twee afmetingen. Mooi te combineren ook met de nieuwe vrijstaande badkraan Melange, met eenzelfde zacht, afgerond design.

In de privébadkamer staat individualiteit centraal. In de serie Durastyle van Duravit die samen met Matteo Thun & Partners is ontwikkeld bevinden zich tal van deze unieke items.

Kenmerkend voor de serie is de rechthoekige basisvorm. Ondanks het markante uiterlijk overheerst bij DuraStyle de minimalistische vormgeving – geheel in lijn met de duurzaamheid die Matteo Thun in al zijn projecten consequent nastreeft. Slechts enkele elementen springen eruit en accentueren zo de persoonlijkheid van de gebruikers.

De brede Durastyle wastafel wordt gedragen op het houten onderstel met handdoekhouder, die naar keuze in massief eiken of Amerikaans noten wordt uitgevoerd. Er zijn diverse afmetingen mogelijk en naar keuze kan een extra blad wordt gemonteerd.

Moderne wastafels zijn vaak prachtig ontworpen, maar hun schoonheid wordt dikwijls nog verstoord door de sifon. Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, heeft innovatieve oplossingen die dit probleem op een slimme manier verhelpen. Eén van de oplossingen is zelfs zo slim, dat kritische badkamerbezoekers nooit meer met afvoerbuizen geconfronteerd hoeven te worden. De verborgen wastafelsifon van Geberit levert meer ruimte en mogelijkheden op voor een krachtig interieurdesign.

Sifons voorkomen een open rioolverbinding met de wastafelafvoer middels een verborgen geurafsluiting. Hierdoor blijven vieze geurtjes uit de wastafel weg. Met de esthetische Geberit wastafelsifons zijn sifons tegenwoordig niet langer enkel functioneel. Voor een lange levensduur en ter voorkoming van corrosie zijn Geberit sifons van hoogwaardig kunststof gemaakt en bovendien makkelijk te monteren.

Verborgen wastafelsifon
De verborgen wastafelsifon van Geberit zit in de wand verstopt achter een kleine afdekplaat, die in drie uitvoeringen verkrijgbaar is, te weten: wit, glansverchroomd en rvs. Door de afdekplaat blijft de sifon gemakkelijk bereikbaar, indien nodig. De verborgen wastafelsifon is flexibel verstelbaar, waardoor het aanpassen aan de bouwsituatie makkelijker wordt voor de installateur.

Rechte wastafelsifon
De rechte wastafelsifon van Geberit maakt een stijlvolle indruk onder iedere wastafel, in iedere badkamer. Deze strakke, kegelvormige sifon bevat een simpele, maar doeltreffende innovatie; een hydraulisch element stuurt het water in een geoptimaliseerde stroom naar de afvoerleiding. Zo reinigt de sifon zichzelf iedere keer wanneer de wastafel gebruikt wordt en voorkomt de sifon vieze geurtjes. De rechte wastafelsifon is verkrijgbaar in wit en glansverchroomd.

De wastafel is het centrale punt van uw badkamer. Deze moet dan ook vooral functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Meestal wordt de (dubbele) wasbak gecombineerd met een badkamermeubel. Dit levert veel opbergruimte op en de afvoer is meteen netjes weggewerkt. Een andere mogelijkheid om de afvoer uit het zicht te houden is de wastafel op een keramische zuil te plaatsen. Het nadeel van een staande wastafel is wel dat u gebonden bent aan de standaard montagehoogte. Vrij hangende modellen daarentegen kunnen op iedere hoogte worden bevestigd. Voor welke opstelling u ook kiest, houd met name rekening met de bewegingsruimte achter de wastafel. De norm is 70 centimeter, ruimte die u absoluut nodig hebt.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Voor haar innovatieve inrichtingssysteem 'Asis' presenteerde Emco Bad op de ISH 2013 in Frankfurt voor de eerste keer een breed aanbod aan wastafels alsook aan wastafelbladen en planchets. Met de nieuwe producten vindt er een consequente verdere ontwikkeling plaats van de wasmeubeloplossingen binnen het programma, die extra mogelijkheden biedt bij de individuele, zowel esthetisch als functioneel optimaal op elkaar afgestemde vormgeving van kwalitatief hoogwaardige privé- en projectbadkamers.. Op die manier vormen de nieuwe, vrij hangende wasmeubels zowel wat betreft hun toepassing als wat betreft de kleur- en materiaalkeuze een ideale aanvulling op de veelzijdige module-eenheden en lichtspiegelkasten van het exclusieve inrichtingssysteem Asis. Tot het aanbod behoort een volledige wastafeloplossing met geïntegreerde wastafel, een met veel moderne opzetwastafels van toonaangevende fabrikanten combineerbaar wastafelblad alsook een zowel afzonderlijk als in combinatie met de wastafelvarianten aan te brengen planchet. De drie uitvoeringen zijn bovendien leverbaar in telkens drie verschillende kleuren en breedten alsook naar keuze met schuiflade of frontpaneel. Daarmee komt de fabrikant uit Lingen met een brede keuze aan wasmeubeloplossingen die voor nagenoeg alle eisen veel speelruimte bij de vormgeving bieden.

De breedten van de wasmeubelconsoles zijn met 815, 1.015 alsook 1.215 mm speciaal afgestemd op de afmetingen van de eveneens tot het inrichtingssysteem behorende en reeds met talrijke designprijzen onderscheiden LED-lichtspiegelkasten 'Prestige'. Verdere componenten die onmiskenbaar tot het systeem behoren, worden gevormd door de uit hoogwaardig gehard veiligheidsglas vervaardigde voor- en zijfronten van de console. Hier corresponderen de drie beschikbare kleurtonen optiwhite, zwart en glas-groen met de oppervlakken van de glasfronten van de talrijke module-eenheden van het programma. Extra bergruimte, vooral voor kleine benodigdheden, biedt een in de console ondergebrachte, royaal bemeten uitschuifbare lade. Alternatief zijn alle wasmeubeloplossingen beschikbaar met een functiegericht frontpaneel. In de 815 mm brede uitvoering beschikt deze over een handdoekhouder in de vorm van een ovale uitsparing, terwijl de 1.015 en 1.215 mm brede consoles bovendien beschikken over een aan de achterzijde aangebrachte houder voor een in de handel gebruikelijke tissuebox alsook over een passende dispenseropening.

De complete wastafeloplossing bestaat in de 815 mm brede variant uit een cirkelvormige en in de 1.015 en 1.215 mm brede uitvoering uit een ovale wastafel en een 15 mm dikke aflegruimte uit hoogwaardig, wit gegoten mineraalhars. Het design vormt hier met de ronde vorm en de vloeiende overgangen een bewust, maar tegelijkertijd zacht contrast met de heldere en rechtlijnige vormgeving van de modules en lichtspiegelkasten van het inrichtingssysteem. Zowel de wastafelbladen voor opzetwastafels als de planchets bestaan daarentegen uit een 12 mm dikke en tevens in de drie kleurtonen optiwhite, zwart en glas-groen verkrijgbare plaat van gehard veiligheidsglas, die wordt kenmerkt door een bijzonder hoge stoot- en slagvastheid. Dit geldt ook voor het 6 mm dikke front- en zijglas. Voor een verdere verhoging van de individuele vormgevingsvrijheid biedt de fabrikant uit Lingen zijn wastafels en wastafelbladen ook aan met een geprefabriceerd kraangat.

De statische basis van de vrij hangende wasmeubelconsoles wordt gevormd door een stabiele constructie uit aluminium en staal. De dragende elementen worden voor een snelle en eenvoudige montage slechts via een viervoudige schroefverbinding aan de wand bevestigd en stevig verbonden met de console. Daarna volgt het aanbrengen van de glazen voor- en zijfronten met behulp van metrische schroeven. Tot slot hoeven alleen nog de bijbehorende aflegruimten te worden geplaatst en vastgemaakt.

Met even praktische als aantrekkelijke functionele modules zette Emco Bad op de ISH 2013 een nieuwe trend voor haar innovatieve inrichtingssysteem 'Asis'. De fabrikant uit Lingen presenteerde acht nieuwe producten waarmee in lijn met het basisidee van het programma, klassieke badkameraccessoires in ruimtebesparende, stijlvolle functionele eenheden worden geïntegreerd. Kenmerkend voor de nieuwe modules is het efficiënte functionele design, waarmee een gebruiksvriendelijke, speciaal op de desbetreffende comforteisen afgestemde vormgeving van de badkamer mogelijk is.
Centraal staat hier de op het desbetreffende gebruiksbereik afgestemde, eenvoudig realiseerbare en naar wens extra gedetailleerde bevestiging van de functionele elementen. Dit op een zodanige wijze dat tegemoet wordt gekomen aan de designwereld van het inrichtingssysteem en daarmee eveneens aan de hoge eisen die aan de vormgeving worden gesteld. De hoogwaardige, met stijlvolle glasfronten uitgevoerde modules weerspiegelen wat betreft hun conceptionele design, de materiaalkeuze alsook de verwerking zowel de jarenlange kennis van de onderneming als de huidige eisen van de markt. Op deze manier vindt er een consequente functionele en architectonische uitbreiding van het programma plaats, die in gelijke mate extra speelruimte biedt voor de vormgeving van een individuele, aangename ambiance in zowel project- als privébadkamers.

Alle nieuwe producten bestaan uit een hoogwaardige aluminiumconstructie en zijn bedoeld voor de integratie in voorwand-installatiesystemen alsook deels voor opbouwmontage. De frontpanelen zijn voorzien van twee-ruits-gelaagd glas en worden de productlijn volgend naar keuze aangeboden in de kleuren glas-groen, optiwhite of zwart. Het gebruik van de desbetreffende badkameraccessoires of benodigdheden vindt eenvoudig plaats via ofwel overeenkomstige dispenserinrichtingen of door een lichte vingerdruk op te openen deuren. Dit zorgt met name in gevoelige toepassingsgebieden voor een esthetisch aantrekkelijke en hygiënische ambiance. Bovendien zijn de karakteristieke smalle frames van de modules eveneens overeenkomstig de designwereld van het inrichtingssysteem beschikbaar in twee verschillende varianten. Leverbaar zijn in dit geval hoogglanzend verchroomd alsook natuurkleurig geëloxeerd aluminium. Hierdoor ontstaat een buitengewoon grote veelzijdigheid in de vormgeving, waardoor naar wens zowel harmonieuze alsook contrastrijke kleur- en materiaalcombinaties bij de vormgeving van de badkamer mogelijk zijn.

Kleur buiten de lijntjes met de badkamercollectie van Silestone by Cosentino® Een blikvanger van een badkamer? Dat is helemaal op maat van de nieuwe badkamercollectie Silestone by Cosentino®, gekend om zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts. Geef je verbeelding alle ruimte met gewaagde tinten als Rosso Monza en Magenta Energy. Of verras met een exclusief ontwerp, een wastafel helemaal van kwarts gemaakt.

Baden in stijl, daar weet Cosentino® alles van. De nieuwe collectie met oppervlakken uit Silestone®-kwarts leent zich dan ook perfect voor de badkamer. Niet alleen omwille van de bacteriostatische eigenschappen, maar ook door de ruimte voor verbeelding. Want met deze platen van kwarts vindt Cosentino® de badkamer opnieuw uit.

De Silestone®-kwartsoppervlakken passen zich aan de ruimte aan: met één materiaal bekleden ze instant een ruimte. Door met plaatmateriaal in groot formaat te werken, zijn voegen vrijwel onzichtbaar – mooi én praktisch. De nieuwe collectie telt zeven modellen voor douchebakken en acht voor wastafels. Daarbij is het wastafelmodel Exclusive, gecombineerd met een Integrity-spoelbak, een mijlpaal in de kwartsindustrie: de spoelbak is een driedimensionaal product uit één stuk Silestone® vervaardigd.

En dat je met kleurrijk kwarts je badkamer allure kan geven, bewijzen de tinten Rosso Monza en Magenta Energy. Wat dacht je van een felrood accent met een strak wasmeubel? Of van een fuchsia wandbekleding over de hele badkamer? Zelfs de vloer kan je perfect uitrusten met een kleurrijk Silestone®-product.

De badkamercollectie wordt op maat gemaakt. Uiteraard is er nog een waaier aan andere kleuren naast Rosso Monza en Magenta Energy. Zo is de collectie verkrijgbaar in alle Silestone®-kleuren en alle Eco by Cosentino®-kleuren (gerecycleerd oppervlak met exclusieve designs).

Op het gebied van interieur nemen momenteel organische vormen het voortouw. Een van de bekendste ontwerpers van deze tijd, Philippe Starck, herkende deze aantrekkingskracht van natuurlijk vloeiende vormen al 15 jaar gelden. Al in 1998 introduceerde Duravit met Starck 2 een keramiekserie die zich oriënteerde op de beweging van het element water. Nu presenteert Duravit de serie in een nieuwe, moderne look en completeert daarmee een succesvol Re-Design van de WC’s en bidets.

Hierbij heeft Duravit het fundamentele Design-DNA van de succesvolle serie behouden. De wasbakken zijn net als voorheen comfortabel groot en bieden een aangename diepte. Eenvoudig maar geniaal is hierbij toch een verfrissende, spannende nuance: op het eerste oog rond, bewijst zich de wasschaal bij een meer precieze blik, lichtjes ovaal. Een minimale afwijking van de perfecte symmetrie, die het organische karakter van de serie onderstreept.

Als typisch kenmerk van de wandwasbak werd de conische verbreding naar de wand gehandhaafd. Het heeft nog steeds dezelfde praktische afzetvlak. Het nieuwe model heeft een vlakke bodem en afgeronde hoeken die verticaal aflopen.

Duravit voltooit de herziening van Starck 2 met een nieuw rechthoekig bad en een nieuwe douchebak. Het ontwerp van het acryl ligbad valt op door een bijzonder detail de geïntegreerde neksteun. Hier zien we de voorliefde van Philippe Starck voor archaïsche vormen.

De neksteun doet denken aan een in het bad gezette plank, waar je gemakkelijk kunt leunen, harmonieus geïntegreerd in het totale ontwerp.

Onder de naam Starck Slimline werd het designprincipe van de serie ook op de douchebakken overgebracht. Kenmerkend is de vlakke opbouwhoogte, die een reductie van de randhoogte tot slechts 20 mm mogelijk maakt. Daarbij is de omlopende rand in de breedte ideaal, om alle gangbare douchewanden te passen. Naast rechthoekige varianten zijn er ook kwartronde douchebakken met perfecte aanpassing aan de nationale en internationale bouwstandaards.

De vernieuwingen laten zien, dat ook kleine designnuances een groot effect kunnen bewerkstelligen. Starck 3 probeert zo de nog elegantere serie in het middelste prijssegment haar plaats tussen de net zo succesvolle serie Starck 1 en Starck 3 te geven. Daarmee biedt Duravit tijdloos modern design uit de hand van een designer Philippe Starck voor iedere lifestyle en ieder budget.

 

Gereduceerd, architectonisch design wordt steeds populairder in de badkamer. Geen wonder, want het is modern en tijdloos. Dat hier ook een plek is voor zachte lijnen toont Duravit met de complete badkamerserie Happy D.2 van Sieger Design.

De serie, die de succesvolle serie Happy D opvolgt, presenteert zich vrouwelijk en chique. Het onverwisselbare karakter is nog fijner en helderder geïnterpreteerd: Happy D.2 brengt een zachte, vrouwelijke vormgeving in de badkamer en combineert deze met praktische functionaliteit en technische highlights.

Verbindend en karakteristiek designkenmerk van de complete badkamerserie is de steeds aanwezige geometrische basisvorm alsook de pregnante, minimale rand van de baden en de wastafels. Met een symmetrische basisvorm bieden ze een royale binnenmaat die door een zeer fijne rand wordt omsloten. Een spannend contrast tot de zachte, vrouwelijke vormgeving van de keramiek schept de in hoogte verstelbare chromen console. In totaal is er keuze uit twaalf wastafels en dertien badvarianten. Bij de baden zorgt de zachte overgang van de badrand naar binnen en de comfortabele ligpositie door de optimale schuining van het bad voor relaxcomfort. Optioneel kunnen verschillende whirlsystemen worden geïntegreerd die een weldadige massage realiseren en ontspannend werken.

De zachte, vrouwelijke vormgeving van Happy D.2 komt ook volledig tot haar recht bij de meubels. De decor oppervlakken hebben een hoogwaardige uitstraling dankzij de dieptestructuur die een natuurlijke look creëren. De houten consoles van de serie presenteren zich supervlak met een aan de voorzijde zichtbare kant van 12 mm. Hierbij passend is een filigraan wandboard in variabele breedte.

Ook WC en bidet hebben vrouwelijke en chique uitstraling. De keramiek is gebaseerd op compacte geometrie. Het programma bevat zowel staande wc’s en bidets alsook wandvarianten. De WC onderstreept de tijdloze elegantie, heeft een vlakke optiek en softclose-comfort.

De spiegels zijn met een filigraan lichtdak uitgerust. Innovatieve technologie biedt hier een indirect, homogeen LED licht voor optimale, niet verblindende belichting van het gezicht bij een aangename lichtkleur.

Passend bij de spiegelkasten heeft Duravit optioneel een soundsysteem ontwikkeld. Dit biedt een uitstekende geluidbelevenis en is speciaal op de situatie in de badkamer afgestemd. Muziekstreaming en -besturing functioneren gemakkelijk via alle Bluetooth geschikte apparaten. Dankzij de duidelijke bediening is dit soundsysteem ook geschikt voor projecten.

Zo is Happy D.2 hard op weg om de icoonstatus van zijn voorganger in te halen en dat alles tegen een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

De succesvolle Duravit serie Happy D. van Sieger Design heeft bij de introductie in 1998 een unieke archetype gedefinieerd die zich kenmerkte door eenvoud en helderheid. De tijdloze, architectonische vorm in verbinding met praktische functionaliteit verzekerde deze Design Icoon een vaste plek in de Duravit portfolio. In 2013 formuleert Happy D.2 de klassieker opnieuw en toekomstgericht.

 

In Italiaans design gespecialiseerde sanitair groothandel Luca Sanitair is gestart met de verkoop van eigen massief eikenhouten badmeubels. Deze lijn is mede door een Nederlandse ontwerper ontworpen en komt op de markt onder de naam LucaWood. De bladen en meubels zijn van massief en duurzaam hout. Gestart is met waskombladen IRIS in twee varianten en het open meubel LOTUS. Luca Sanitair levert het nieuwe assortiment houten badkamermeubels exclusief in Nederland via geselecteerde showrooms. LucaWood is niet via internet verkrijgbaar.

LucaWood – duurzaam geproduceerd
Luca Sanitair is voor deze meubels de samenwerking aangegaan met Duco Meubelproducties bv. Deze samenwerking is een zeer maatschappelijk betrokken initiatief. Bij de productie wordt gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Duco Meubelproducties begeleidt hen op weg naar de arbeidsmarkt.

Bovendien wordt gewerkt met verantwoord Europees eikenhout en worden alle producten afgewerkt met milieuvriendelijke watergedragen olie, van Monocoat (Rubio). Tot slot worden diverse onderdelen van de waskommeubels, zoals de plankendragers voor de IRIS, geproduceerd bij een werkvoorzieningsbedrijf.

 

Deze moderne wastafels van Giquardo uit de Bowl serie maken een statement in de badkamer. Strakke vierkante randen gecombineerd met natuurlijk ronde vormen. En zonder opvallende afvoer, deze is mooi weggewerkt in de rand.
De Bowl serie is leverbaar in 8 verschillende afmetingen. Bij deze series zijn natuurstenen tableaus en luxe ladekasten verkrijgbaar. De afmetingen zijn passend bij elke wastafel.


Een tableau naast of onder de wastafel complementeert het design en biedt op stijlvolle wijze opbergruimte.

Met 'SONDO' presenteert Alape een nieuwe reeks waskommen die het dagelijkse wasritueel transformeert tot een verleidelijke ervaring. 'SONDO' wordt gemaakt in drie millimeter dik geglazuurd staal en verenigt functionaliteit, kwaliteit en puristisch design in een esthetische vorm. De 'SONDO' reeks is verkrijgbaar als opbouw- en onderbouwwaskommen en is een uitbreiding op het reeds beschikbare waskommen- en wastafelprogramma 'A˘form'. De ruime keuze in vormen, afmetingen en combinaties biedt een uniek scala aan mogelijkheden.

'SONDO' is ontstaan uit een samenwerking met Gerhard Busalt en verbindt de klassieke schotelvorm met de moderne, puristische uitstraling van de cilinder. Het verenigt het karakter van een Alape-product uit 3 mm geglazuurd staal met de elegantie van een opbouwwaskom. Door de afmetingen wordt de indruk gewekt dat de opbouwwaskom boven het wastafelmeubel zweeft. Ondanks het minimalistische design blijft het gebruiksgemak en comfort gehandhaafd door de diepe vorm en de royale diameter. In combinatie met het reeds verkrijgbare verborgen overloopsysteem, kan er bovendien water gestuwd worden in de 'SONDO'-onderbouwwaskom.

De royale afmetingen en het tijdloze design maken 'SONDO' een markant en expressief onderdeel van het wastafelmeubel. Het toont op in het oog springende wijze de voordelen van geglazuurd staal en kan dankzij de nauwkeurige afwerking met alle materialen en woonstijlen gecombineerd worden.

'SONDO' is verkrijgbaar in een buitendiameter van 450 mm. De onderbouwvarianten zijn in twee diepten (102 of 132 mm) verkrijgbaar en de opbouwwaskom is verkrijgbaar in een diepte van 115 mm. 'SONDO' wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd op de ISH-beurs in Frankfurt en is vanaf april 2013 verkrijgbaar bij gespecialiseerde verkoopkanalen.

Luca Sanitair heeft 2 nieuwe modellen fonteinen aan het assortiment van het eigen merk Luca Sanitair toegevoegd. De fonteinen hebben een wit, glanzend en stijlvol strak design. De fonteinen zijn kleurvast, gemaakt van het composietmateriaal Solid Surface en extra glad. Ze zijn hierdoor eenvoudig schoon te maken. De fonteinen zijn bovendien eenvoudig op te hangen met een universele bevestiging. Luva laag en Luva hoog

De nieuwe serie fonteinen bevat 2 modellen: laag model Luva 1330

(35 cm x 18,5 cm x 9 cm) en hoog model Luva 1335 (35 cm x 18,5 cm x 32 cm). Ze hebben beide een strak, stijlvol, wit glanzend design en zijn gemaakt van het composiet materiaal Solid Surface.

De Luva 1330 is de lage variant met kraangat, maar is ook verkrijgbaar zonder kraangat (Luva 1331). De lage fontein kan zowel links- als rechtsom geplaatst worden en neemt weinig ruimte in beslag, daarmee ook zeer geschikt voor kleine toiletruimtes.

 

De Luva 1335 is de hoge variant. Deze heeft aan de linker zijkant een handig open schap waar badkamerspullen in opgeborgen kunnen worden. De afvoer is volledig weggewerkt in de fontein. Dit geeft een stijlvolle, strakke uitstraling.

Perfecte match met de fonteinkraan Primo-rond

De Luva fonteinen worden ideaal gecombineerd met de chromen Primo-rond kraan van het merk Luca Sanitair.

De keramische badkamerserie Starck 2 heeft een nieuw ontwerp gekregen. Op het eerste oog lijkt de wasbak rond, maar als je goed kijkt, zie je dat hij ovaal is. Een minimale nuance, welke de vorm een organisch vloeiend karakter verleend. Eenvoudig maar geniaal.

Wezenlijk fijner en met meer contour presenteren de Starck 2 wastafels zich na de relaunch. Duravit heeft daarbij vastgehouden aan het Design-DNA van de serie. De wasbakken zijn net als voorheen comfortabel groot en bieden een aangename diepte. De bijzonder conisch gevormde wandaansluiting is een specifiek kenmerk van de wasbak. Zo blijft het oppervlak om wat neer te zetten bij de staande varianten of modellen met sifonkap verder bestaan. Nieuw is de vlakke wasbakbodem, die via licht afgeronde hoeken loodrecht naar boven loopt. Het oorspronkelijke karakter van de traditionele wasschaal is verpakt in een moderne, gereduceerde vorm. Het resultaat: een filigrane optiek met een verfrissend luchtig verschijningsbeeld.

Met de vernieuwde vormgeving van de wastafel van Starck 2 zet Duravit de geslaagde relaunch van de WC’s en bidets uit deze serie voort.

Net als voorheen passen de Duravit meubelseries van Philippe Starck ook perfect bij het nieuwe keramiek. In contrastvol zwart, hoogglans piano lak, in hoogglans wit of in een warm hout oppervlak, de Starck onderbouwkasten zijn een elegante oplossing met veel opberggemak.

 

Alape, fabrikant voor esthetische oplossingen voor wastafelmeubelen, presenteert a-system addit. Dit is een nieuw, modulair opgebouwd meubelprogramma speciaal voor wastafels. Het verenigt het puristische design van de Alape wastafels met de flexibiliteit en functionaliteit van toevoegbare meubelmodules. De combinatiemogelijkheden bieden ruimte voor individualiteit en de persoonlijke behoeften van elk individu. Hierdoor is elk Alape wastafelmeubel persoonlijk en karakteristiek.

Sinds de invoering van het componentensysteem van Alape in 2005 staat de individualisering van de badkamer en daarmee de personalisering van het waskamermeubel centraal bij de fabrikant. Het nieuwe, met sieger design ontwikkelde wastafelmeubelprogramma a-system addit, gaat consequent door met deze ontwikkeling en komt op een esthetisch hoogwaardige en functioneel overtuigende wijze tegemoet aan de woon- en levensstijl van nu.

a-system addit biedt door zijn modulaire opbouw veel individuele mogelijkheden in vormgeving en maakt van het wastafelmeubel het spiegelbeeld van het menselijke karakter. Ongeacht of het nu een zeer kleine badkamer of een royale badkamer is, het additieve systeem verbindt verschillende typen wastafels, zowel op de vloer staande als aan de muur hangende meubels, met spiegels, lampen, hoge kasten en diverse accessoires.

a-system addit biedt keuze uit maar liefst 24 wastafelvarianten die zijn gemaakt van geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal heeft de precisie waardoor het mogelijk is de wastafels exact af te stemmen op de rasterafmeting van de meubelmodules. a-system addit meubelmodules zijn verkrijgbaar in vijf hoogten (150, 300, 450, 600, 750 mm), vier breedtes (450, 600, 800, 1000 mm) en twee diepten (375, 450 mm). Van de hoogten 300, 600 en 750 mm zijn bovendien op de vloer staande varianten beschikbaar waarmee sideboards of zitbanken kunnen worden samengesteld.

Naast de vele combinatiemogelijkheden wordt a-system addit gekenmerkt door de voor Alape gebruikelijke puristische, gereduceerde vormen. Het moderne design wordt bijvoorbeeld aangevuld door greeploze laden. In alle details zijn de hoge eisen aan functionaliteit te herkennen, zoals het push-to-open mechanisme (drukpunt onafhankelijk) om de laden te openen en te sluiten, geïntegreerde stopcontacten of inzetbare tableaus. De nauwkeurige afwerking en de kwaliteit van de materialen en oppervlakken van houtdecor, echt houtfineer en geglazuurd staal onderstrepen bovendien de premiumstatus van het gehele productprogramma.

Inmiddels worden de collecties van NotOnlyWhite toegepast in onder andere privé-woningen, kantoren en wellness centers, zowel in Nederland als daarbuiten. Om de collecties uit te breiden heeft ontwerpster Marike Andeweg 2 nieuwe collecties ontworpen: de Air en de Box.

Daarnaast zijn de Base, Form en Kuub fonteinen collecties uitgebreid met een Light versie.

AIR
De Air is een bijzonder ontwerp dat wordt gekenmerkt door de slechts 3m ranke counteren. De combinatie van het witte Himacs met het eiken fineer onderstreept de ranke en elegante belijning. Bijzonder is dat de onderzijde van de Air tot in detail is afgewerkt in Himacs.

Vrijstaand in de (bad)ruimte komt de Air het beste tot zijn recht. Maar uiteraard kan de Air ook tegen een muur aan worden geplaatst. Doordat de Air rondom is afgewerkt, kan de wastafel als room devider in bijvoorbeeld een hotelkamer dienen.

Air is verkrijgbaar met de Blend wastafel in wit Himacs in combinatie met naturel eiken fineer. De 60cm brede kast, die ruimte biedt voor het plaatsen van de kraan en sifon, is optioneel. De kast oogt neutraal van voren, maar van de achterzijde is deze open met een speelse asymmetrische plankverdeling. De oranje fluor kleur aan de binnenzijde van de kast zorgt voor een verrassend effect.

BOX
De Box collectie is het antwoord op iedereen die graag van een opgeruimde

badkamer houdt. Niet langer hoeft de tandpasta en tandenborstel doelloos op je wastafel rond te slingeren.

De naturel eiken bakjes zorgen tegelijkertijd voor een frisse touch in combinatie met het witte Himacs.

De Box wastafel laat zich kenmerken door een royale ronde kom, die verkrijgbaar is in een één- en tweepersoons uitvoering. Door de ronde vormen is de Box eenvoudig in onderhoud. De Box is standaard uitgevoerd met de Flush afvoer in wit Himacs.

BASE LIGHT
De Base Light fontein is het slanke zusje van de Base fontein collectie. Met een diepte van slechts 140mm en een wanddikte en binnen afrondingen van 9mm, is de Base Light de compacte oplossing voor kleine ruimtes. De Base Light is niet alleen perfect voor gebruik thuis, maar zijn eigenschappen maken de Base Light ook een perfecte keuze voor omgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist of waar er intensief gebruik van wordt gemaakt. Base Light fontein is verkrijgbaar in wit, grijs en beige Himacs.

FORM LIGHT
Form Light fontein is een slimme oplossing voor kleine toiletruimtes vanwege zijn beperkte afmetingen van slechts 140mm. De aflegruimte links of rechts biedt voldoende mogelijkheid tot het plaatsen van handdoekjes en zeep. Form fontein is verkrijgbaar in wit, grijs en beige Himacs en is voorzien van de Flush afvoer uitgevoerd in dezelfde kleur en materiaal.

KUUB LIGHT
Kuub fontein n is een slimme oplossing voor kleine toiletruimtes vanwege zijn beperkte afmetingen. De onzichtbare afvoer geeft de Kuub een interessante look. Kuub fontein is verkrijgbaar in 8 modellen in wit, grijs, beige en rood Himacs.

Na introductie op Salone Internazionale del Mobile nu ook in Nederland verkrijgbaar Le Giare is met de hand vervaardigd en ontworpen door Claudio Silvestrin. Zijn ontwerpen zijn rond en ei-vormig, hierdoor zijn de wastafels, bidetten en toiletten in elke moderne badkamer te gebruiken.

De nieuwe Le Giare serie bevat vier verschillende wastafels. De unieke vrijstaande wastafel biedt de mogelijkheid om midden in de badkamer de wastafel te positioneren. De watertoevoer en waterafvoer worden daarbij aangesloten vanuit de vloer. Alle wastafels zijn leverbaar met en zonder overloop. De plug is geheel in stijl ook gemaakt van keramiek. Naast vier modellen is er een keuze uit drie verschillende kleuren. De traditionele glans witte kleur, maar ook een mat witte kleur en daarnaast zijn de wastafels leverbaar in antraciet keramiek.

Naast de traditionele wastafel, is de opzetwaskom in vele soorten, maten, materialen en kleuren een mooie passende oplossing voor de design badkamer anno 2012. De vorm en het materiaal van de wastafelkom komen door de opbouw op een blad of onderkast beter tot uiting en geeft de badkamer een luxere en ruime uitstraling. Geheel passend bij de vormgeving van uw toilet of bad biedt Luca Sanitair voor elke badkamer een passende Italiaanse design waskom.

Eigen merk Luca Vasca biedt slank design
Luca Vasca waskom is volledig massief gegoten van mineral stone en heeft een dunne rand van 2,5 cm. Het slanke design kan in de volledige badkamer doorgevoerd worden met bijpassende ligbaden. De waskom is in zowel ovaal, rond als ei-vorm te verkrijgen.

Vrijstaande waskom als wastafel
Handvervaardigd exclusief Italiaans porselein van Cielo Le Giare biedt een unieke vrijstaande wastafel. Hierdoor is het ook mogelijk om de wastafel midden in de badkamer te positioneren. Naast vier modellen is er een keuze uit drie verschillende kleuren, het traditionele glans wit, mat wit en antraciet keramiek. Het porselein wordt gegoten in mallen, hierdoor zijn er geen enkele naden en lijnen zichtbaar. Vanaf het zijaanzicht is vooral de ronde vormgeving nadrukkelijk aanwezig, vanaf het bovenaanzicht is de ei-vorm duidelijk zichtbaar.

Rond, vierkant, strak of klassiek
De waskommen van de serie Hidra biedt hoogwaardig Italiaans sanitair in vele vormen, maten en kleuren. Voor de strakke badkamer is er een vierkante waskom met keuze uit strakke of ronde hoeken. Enkele modellen zijn zelfs verkrijgbaar in een zilveren uitvoering. Ook voor de klassieke badkamer is een passende ronde vormgegeven waskom verkrijgbaar.

Vloeiende en golvend lijnenspel
De serie Meg 11 van het merk Galassia heeft de ronde en kubistische stijl op een unieke manier gecombineerd. De waskom is strak vierkant, maar heeft vloeiende ronde hoeken. Binnen deze serie zijn een bijpassend vrijstaand bad, douchebak en verschillende accessoires verkrijgbaar.

Transparante waskom
Het Italiaanse merk Adatto Casa biedt, naast gebruikelijk wit porselein, ook een transparant glazen waskom. Het hoogwaardige transparant glas geeft de badkamer een extra ruime look. Een zeer speciale uitvoering is de Ego Tondo een glazen waskom met zwart of wit kant in het glas verwerkt.

De nieuwe badkamermeubelserie Curvo valt in eerste instantie op door de bijzondere combinatie van rechte, greeploze fronten en de contrasterende ronde hoeken. Overbodige details zijn weggelaten, waardoor de boeiende vorm alle aandacht krijgt. Het gestroomlijnde, functionele en sobere design krijgt door de vloeiend ronde hoeken een harmonische, organische sfeer die de zintuigen prikkelt. De matte kleur, wit of grafietgrijze rubberlak, versterkt de kracht van de eenvoud. Wie verder kijkt ziet dat Curvo niet alleen onderscheidend is in uiterlijk, maar ook in constructie en functionaliteit.

Dansani doorbreekt met Curvo de conventies en laat eenvoud de boventoon voeren. Dit uit zich ook in de bijzondere constructie van het meubel.

Wastafel en lade als esthetische eenheid
Het meubel bestaat uit een wandhangend geheel van keramische wastafel en lade, die samen een eenheid vormen. Zowel de wastafel als de lade zijn door middel van één frame aan de wand bevestigd. Bijzonder is dat de lade het volledige meubel vormt; de lade heeft namelijk geen ombouw en wordt door fraaie rails eenvoudig volledig geopend of gesloten. De bediening is zo licht dat een lichte duw van heup, knie of hand volstaat om de lade fluisterstil te laten sluiten, dankzij de softclose dempingtechniek. De bijzondere constructie maakt van de wastafel - uitgevoerd in echt keramisch sanitairporselein - een stijlvol, zelfstandig element. De wastafel en de lade vormen een zuivere, esthetische eenheid waarin harmonie en functionaliteit perfect samen gaan. Voor extra sfeer en functionaliteit is de lade optioneel te voorzien van geïntegreerde verlichting, waardoor de inhoud van de lade bij het openen met zacht licht wordt omgeven.

Spiegel en kasten
De Curvo wastafelcombinatie wordt gecompleteerd door hoge, wandhangende kasten en een spiegelkast met de typerende Curvo-belijning van recht en rond. De schappen in de hoge kasten zijn bevestigd aan de deur, waardoor deze meedraaien bij het openen van de deur. Dankzij deze constructie biedt de kast royale, overzichtelijke bergruimte voor allerhande verzorgingsproducten. Als extra functionaliteit is aan de achterkant van de royale kastdeur een flinke passpiegel verborgen; een item dat veelal gemist wordt in de badkamer.

De spiegelkast boven de wastafel zet qua sfeer en functionaliteit de puntjes op de i. Deze spiegelkast met ronde hoeken en twee geïntegreerde ronde lichtvelden is voorzien van handige finesses, zoals een stopcontact en energiezuinige LED-verlichting. Doordacht zijn de verplaatsbare opbergschappen, voor opberggemak naar wens. Zo is er ook ruimte te creëren voor hoge flessen, die normaal gesproken nooit passen in de standaard indelingen.

Twee maten, twee kleuren
Dansani Curvo is verkrijgbaar in twee maatvoeringen (90 en 120 cm) en in twee kleuren; mat wit of een matte grafietgrijze rubberlak. De uitvoering in mat wit geeft het geheel een elegante, stijlvolle sfeer waarin wastafel en lade lijken samen te smelten. De fluweelzachte grafietgrijze rubberlak geeft de badkamer een meer uitgesproken, karakteristieke sfeer.

Meer artikelen...