Met de AquaClean Sela douchewc, ontworpen door designer en architect Matteo Thun, biedt Geberit een product met zeer gebruiksvriendelijke basisfuncties en met het uiterlijk van een conventioneel designtoilet. Bovendien springt deze douchewc in het oog door haar strakke lijnenspel. De AquaClean Sela is nu ook uitgerust met de gepatenteerde en innovatieve WhirlSpray douchetechnologie, een pulserende douchestraal, aangevuld met dynamische beluchting, die voor een bijzonder grondige en tegelijkertijd zachte reiniging van de billen zorgt.

Een logische stap
Na veel positieve feedback, grote klanttevredenheid en enthousiaste reacties over de AquaClean Mera douchewc én de WhirlSpray douchetechnologie was het een logische stap voor Geberit om ook de AquaClean Sela uit te rusten met deze revolutionaire douchefunctie. Ook de nieuwe AquaClean Tuma douchewc, welke begin 2017 gelanceerd is, is met deze nieuwste technologie uitgerust.

WhirlSpray
De WhirlSpray douchetechnologie biedt gebruikers nog meer comfort. Het zorgt voor een zeer gedegen reiniging dankzij een zachte, lichaamswarme douchestraal, die versterkt wordt door dynamische beluchting van de waterstraal. Dit biedt indrukwekkende voordelen: een grondige maar toch zachte manier om met weinig water voor een optimale lichaamshygiëne te zorgen.

90% van de Nederlanders maakt zich, in meer of mindere mate, zorgen over achterblijvende toiletluchtjes. Het verspreiden van deze ongewenste vervelende geur leidt tot diverse camouflagetechnieken, gevoel van schaamte en aangepast gedrag. Het toilet met een gerust hart achter laten voor de volgende gebruiker is met de geurneutralisatie-oplossing van Geberit geen utopie, maar werkelijkheid geworden. Het toiletsysteem Geberit DuoFresh zuigt de geur direct weg uit het closet en neutraliseert deze in het systeem achter de wand. De toiletruimte blijft daardoor continu fris ruiken. Hierdoor kunnen alle gebruikers opgelucht ademhalen. Afgelopen jaar heeft Geberit campagne gevoerd en Nederlanders bekend gemaakt met deze geuroplossing. De campagne ‘Stank hoeft niet te stinken’ wordt vanwege het succes in het najaar van 2017 herhaald.

Het ruiken van vieze geuren heeft direct invloed op ons gedrag en op hoe wij ons voelen. Dagelijks worden luchtjes rondom het toilet geroken. Daarmee is de wens omvangrijk om deze geurkwestie op te lossen. Een oplossing met een voortdurend fris ruikend toilet als resultaat.

Geberit DuoFresh toiletsysteem
Het DuoFresh toiletsysteem zorgt ervoor dat de toiletruimte niet meer stinkt. Het inbouwreservoir van het toilet bevat een actief filter. Dit filter verwijdert de vieze luchtjes direct uit de wc-pot. De lucht wordt geneutraliseerd en komt geurloos weer in de toiletruimte terecht. Door een toiletblokje achter de bedieningsplaat te doen, heb je bovendien bij elke spoeling fris water. Zo kan je met een gerust hart het toilet achterlaten voor de volgende gebruiker.

Campagne ‘Stank hoeft niet te stinken’
Om bij meer mensen bekend te maken dat stank niet meer hoeft te stinken, gaat Geberit in het najaar van 2017 weer campagne voeren. In de maanden september en oktober is een radiospot te horen op de belangrijkste Nederlandse radiozenders. Op de 50PlusBeurs (sept) en de vt wonen&design beurs (okt) worden bezoekers tijdens hun toiletmoment geattendeerd op de DuoFresh door toiletvertising. In dezelfde periode draait er een social mediacampagne en is er een winactie. Ook in de sanitairshowrooms wordt er extra aandacht besteed aan deze oplossing. Alles wordt online ondersteund door de campagne website www.stankhoeftniettestinken.nl.

Dankzij zijn slimme en innovatieve wc-technologie vervult Duravit alle eisen die de gebruiker tegenwoordig aan een toilet stelt: eenvoudige reiniging, optimale hygiëne en een comfortabele douchefunctie. Door de toenemende eisen is het toilet de afgelopen jaren continu verder ontwikkeld op het gebied van spoeltechniek, design, duurzaamheid, comfort en hygiëne. Zo is er nu nog maar vierenhalf in plaats van negen liter water nodig om het toilet door te spoelen.

Ook de nieuwe, speciaal ontwikkelde oppervlakken van keramiek zijn bijzonder milieuvriendelijk. Omdat ze zo eenvoudig te reinigen zijn, kan er op water en reinigingsmiddelen bespaard worden. Effectieve antibacteriële glazuren komen tegemoet aan de wens van de gebruiker naar nog meer hygiëne. Voor extra comfort zorgt de douchetoiletzitting. Deze aanvulling op het toilet reinigt zachtjes met warm water en vervult daarmee de behoefte aan optimale hygiëne.

Open rand en krachtige spoeltechniek
De Rimless®-technologie van Duravit staat garant voor een perfect samenspel van geometrie, geoptimaliseerde stroming en design, waardoor het een toonbeeld van pure efficiency is. De open spoelrand creëert een innovatieve en effectieve waterbaan. Hierdoor ontstaat een dynamische en krachtige waterstraal, die een horizontale cirkel beschrijft voordat het water loodrecht naar beneden wegloopt en de gehele binnenkant van de toiletpot schoonspoelt. Vanzelfsprekend worden hierbij ook de toepasselijke normen voor waterspatten nageleefd en deels zelfs overtroffen.

Weinig spoelwater en eenvoudige reiniging
Zelfs met slechts vierenhalf liter water worden uitstekende hygiënische spoelresultaten behaald. Dankzij de open en prima toegankelijke randzone kan het toilet ook heel eenvoudig schoongehouden worden, waardoor het reinigen aanzienlijk sneller gaat. Door de al jarenlang beproefde WonderGliss-beschermlaag wordt het reinigen van het toilet nog eenvoudiger. De optioneel in de keramiek gebrande beschermlaag geeft vuil en kalk geen kans. Op het gladde oppervlak kunnen vuil en kalk zich niet afzetten, en resten daarvan worden nog eerder door het water weggespoeld.

Optimale hygiëne
Door het optionele gebruik van HygieneGlaze 2.0 worden de hygiënische eigenschappen van het toilet nog verder verbeterd. Bij deze innovatie gaat het niet om een oppervlakkige beschermlaag, maar om een antibacterieel keramiekglazuur dat een nagenoeg onbeperkte werkingsduur heeft. Het geoptimaliseerde recept met vier verschillende metaalionen en diverse andere bestanddelen, vormt de basis voor de bacterie- en kiemdodende werking van HygieneGlaze 2.0. Tijdens het glazuren wordt HygieneGlaze 2.0 verwerkt in het keramiekglazuur. Het is aan de binnenkant helemaal tot aan de rand ingebrand en doodt de veelal verborgen en ongewenste bacteriën in het toilet en urinoir. Na drie uur is al 90% dood en na twaalf uur is dat zelfs 99,999%. Zo’n hoog percentage is echt ongekend. HygieneGlaze 2.0 is verkrijgbaar voor alle toiletten en urinoirs uit de series P3 Comforts, ME by Starck en Vero Air.

SensoWash®-douchetoilet: nog meer comfort
De symbiose van toilet en bidet krijgt overal ter wereld steeds meer enthousiaste aanhangers. Niets is namelijk zo grondig, zo hygiënisch, zo natuurlijk en zo verfrissend als reiniging met water. Duravit heeft zich intensief met dit vraagstuk bezighouden. Het resultaat: douchetoiletten die perfect zijn afgestemd op de betreffende designseries. Hierbij is de techniek slim weggewerkt, zodat er een perfecte look gecreëerd wordt. De opvallend platte SensoWash®-douchetoiletzittingen onderscheiden zich door hun evenwichtige verhoudingen nauwelijks van een traditioneel toilet. Hiermee vervullen ze de behoefte van de klant aan pure schoonheid en bieden ze tegelijkertijd al het comfort van de moderne toilethygiëne en daardoor meer levenskwaliteit.

Alle functies van de SensoWash®-modellen worden met een afstandsbediening geregeld (zie afbeelding 5). Na het toiletbezoek kies je simpelweg de gewenste functie – zitvlakdouche, comfortdouche of ladydouche – en geniet je van de aangename en zachte reiniging door het warme water. De watertemperatuur, de waterhoeveelheid en de positie van de sproeikop kunnen helemaal naar wens worden ingesteld. Handig is ook het functionele nachtlicht. Hierbij verlicht een led de binnenkant van het toilet, waardoor de gebruiker zich optimaal in het donker kan oriënteren. Met de afstandsbediening kunnen ook de toiletbril en de toiletzitting door middel van een gemotoriseerd systeem geopend en gesloten worden. Dankzij het softclose-mechanisme kunnen beide tevens met de hand heel rustig en stil gesloten geworden. De doucetoiletzitting is vervaardigd van een bijzonder robuust materiaal en is voorzien van een krasbestendig, niet-poreus en daardoor zeer hygiënisch oppervlak. De zitting en de douchetoilettechnologie zijn nu voor het eerst volledig van elkaar gescheiden. Zo kan de complete SensoWash®-douchetoiletzitting er in een handomdraai afgehaald en weer opgezet worden. Hierdoor kan hij snel en eenvoudig gereinigd worden. Bovendien voorkomt de stevige bevestiging dat de zitting verschuift op het keramiek.

De SensoWash® Slim is een strak en voordeliger model dat hygiënisch comfort voor een breder publiek toegankelijk maakt. Hij is verkrijgbaar in verschillende designversies, waardoor hij geschikt is voor acht Duravit-series: Vero Air, P3 Comforts, ME by Starck, DuraStyle, Happy D.2, Darling New, Starck 2 en Starck 3 

Wie nog meer comfort wenst, kiest het topmodel SensoWash® e by Starck. Dit slimme model beschikt tevens over een pulserende straal, en daarnaast kunnen de persoonlijke voorkeuren opgeslagen worden in twee verschillende gebruikersprofielen. Ook is dit model uitgerust met een geïntegreerde veiligheidsvoorziening ter bescherming van het drinkwater. Verder heeft deze toiletzitting functies die een bewuste omgang met energie en water stimuleren. Het via een doorstromer verwarmde water wordt in principe alleen naar behoefte en uitsluitend in de benodigde hoeveelheid bereid. De geïntegreerde zittingverwarming kan in de energiespaarstand acht uur uitgeschakeld worden, wat ’s nachts natuurlijk ideaal is. De SensoWash® e by Starck past op vijf series: DuraStyle, Happy D.2, Darling New, Starck 2 en Starck 3 

Door de combinatie van de innovatieve SensoWash®-douchetoiletzitting en de efficiënte Duravit Rimless®-spoeltechnologie heeft Duravit een toilet gecreëerd dat aan de hoogste eisen voldoet 

Het Zwitserse bedrijf LAUFEN is gespecialiseerd in complete high-end badkamers en is dé connaisseur in het vervaardigen van keramisch sanitair, wellness en kranen. Met trots mogen wij bekend maken dat LAUFEN onze nieuwe aanwinst is binnen de oona design studio en dat we jullie vanaf nu op de hoogte zullen houden over alle innovatieve designs en badkamer juwelen.

Deze maand brengt supreme closet designer LAUFEN haar eigen douchetoilet op de markt. De prikkelende naam, RIVA, is vernoemd naar de iconische speedboot. Niet dat de RIVA je snel van het toilet zal jagen, integendeel! Het comfort, het solide gevoel, het prachtige design en last but not least: de perfecte reiniging zal je toiletbezoek waarschijnlijk juist verlengen. Een moment van rust waarna je schoon en fris je dag vervolgt.

AP01_LAUFEN_VAL_02_LIS_CW2_894661_NEW_TF_ppt_A4.jpg

LAUFEN is relatief laat met de introductie van haar douchetoilet, maar met een goede reden. Het eigenzinnige Zwitsere bedrijf trekt haar eigen plan en laat zich niet verleiden door concurrentie of door een hype een product gehaast te lanceren. Zoals iedere toilet van LAUFEN heeft ook de RIVAdaarom een lange en grondige ontwikkeling gekend. De uitdaging om de technologie samen te brengen in een design dat op geen enkel aspect in mag leveren op schoonheid is LAUFEN op het lijf geschreven. De RIVA is het compromisloze antwoord op die uitdaging geworden. 

Cleanet RIVA: douchetoilet van Laufen wint de Red Dot Award 2016

Waarom het nieuwe douchetoilet van LAUFEN zo speciaal is? Het toilet maakt indruk met een geïntegreerd, kwalitatief hoogstaand keramisch design en technisch geavanceerde oplossingen die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn. Om die reden heeft het toilet de Red Dot Award 2016 ontvangen voor haar persoonlijke benadering van design. De keramische douchetoilet combineert technische know how met Zwitserse kwaliteit en begrip van design. Het ongecompliceerde, pure design van het toilet is ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse designer Peter Wirz, waarbij comfort, frisheid en netheid in het designproces voorop stonden.

Met de Cleanet RIVA is LAUFEN erin geslaagd om een douchetoilet te creëren die volledig draait om hygiëne en die tegelijkertijd de uitstraling heeft van een conventioneel designtoilet. Alleen de roestvrijstalen knop aan de zitting onthult het extra comfort. De veelzijdige douchefuncties en het in meerdere opzichten hygiënische concept zijn volledig verborgen in de elegante, volledig gesloten keramische body. De tijdloze esthetiek van het toilet is zo geschikt voor elk hoogwaardig badkamerontwerp en perfect in harmonie met alle design badkamers van het bedrijf.

De persoonlijke benadering wat betreft het gevoelige onderwerp van het douchetoilet overtuigde ook de experts van de internationale Red Dot-jury. Zij evalueerden de Cleanet Riva op criteria zoals de mate van vernieuwing, kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid, en bekroonden het concept met het begeerde Red Dot-kwaliteitskeurmerk in de categorie Product Design.

De Deense designer Cecilie Manz ontwierp voor Duravit de badkamercollectie Luv.De Deense designer Cecilie Manz ontwierp voor Duravit de badkamercollectie Luv.Het buitengewone design van de Luv-lijn is een uitgebalanceerde combinatie van typisch Scandinavisch minimalisme en tijdloze elegantie in zachte maar toch geometrische vormen. Met de materiaal- en kleurkeuze van de nieuwe badkamercollectie Luv, bewijst Cecilie Manz haar perfecte gevoel voor warmte en nuance. Opvallend is de subtiele matte finish en de verschillende glazuurtinten.

Met de collectie kan een hele badkamer worden ingericht maar speciaal voor het gasten-WC zijn de schattige kleine fonteintjes. Er is keuze uit geglazuurde buitenoppervlakken met een zijdematte finish in wit, grijs of zand. 

Er is zelfs een piepklein wastafelmeubeltje dat ieder gasten-WC omtovert tot een stukje Scandinavië.

Tegenwoordig ligt het accent in de badkamer vooral op comfort. Waarom een toiletbezoek dan nog steeds afdoen als iets onbelangrijks? Tenslotte brengen vrouwen gemiddeld 18 minuten per dag op het toilet door en mannen maar 3 minuten minder. Dat komt neer op 90 tot 110 uur per jaar. En hoe vaak genieten we daar nu echt van – zoals van het verfrissende gevoel bij douchen, bijvoorbeeld? Het antwoord luidt: nooit. Reden genoeg om dit recht te zetten en jezelf te trakteren op een heerlijk gevoel van frisheid en hygiëne, ook na het toiletbezoek. De Geberit AquaClean Mera douchewc reinigt je onderlichaam met water en biedt een hoog comfortniveau. Deze douchewc is vanaf heden verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Classic en Comfort. Beiden voorzien van dezelfde elegante vormgeving.

Twee uitvoeringen: Classic en Comfort
In 2015 is de AquaClean Mera Comfort met groot succes geïntroduceerd. Onlangs is de nieuwe AquaClean Mera Classic op de markt gebracht, welke tevens overtuigt met een volledige uitrusting van zeer hoog niveau. Het Classic model heeft een uiterst effectieve, geluidsarme luchtzuivering, een intelligente warmeluchtföhn en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waarmee je de verschillende functies intuïtief en naar eigen voorkeur kunt bedienen. De Comfort uitvoering biedt extra comfortfuncties, zoals discreet licht dat door een naderingssensor wordt geactiveerd. Deze verlichting vestigt onmiddellijk de aandacht en helpt je 's nachts te oriënteren. De wc-deksel opent automatisch als je nadert en je hoeft deze dus niet op te tillen – handig en hygiënisch. De naderingsensor activeert tevens het verwarmingssysteem van de ergonomische wc-zitting. Een bijzonder voordeel van al deze functies is dat ze in ruststand vrijwel geen elektriciteit verbruiken.

Zachte, vitaliserende douchestraal
Wat betreft de douchefunctie, het paradepaardje van elke douchewc, bieden de Geberit AquaClean Mera Classic en Comfort uitvoeringen een ongekend staaltje vooruitstrevende techniek. De gepatenteerde WhirlSpray douchetechnologie, een uitvinding van Geberit, maakt gebruik van twee sproeimonden en garandeert een uiterst doelgerichte en aangename reiniging dankzij een pulserende, door dynamische ventilatie verfijnde douchestraal. De aparte ladydouche levert een uitzonderlijk zachte, luchtige douchestraal voor een zachte reiniging en wordt hygiënisch beschermd als deze niet wordt gebruikt. Met deze douchewc kom je niet voor een onaangenaam koude verrassing te staan: het warmwatersysteem bestaat uit een combinatie van een permanente waterstroomverwarmer en boiler. Dit zorgt voor een snelle toevoer van water op lichaamstemperatuur en voorkomt dat de watertemperatuur te snel daalt.

Randloos keramiek
Een ander bijzonder aspect is de asymmetrische geometrie van de randloze keramiek. Dit vormt de basis van de innovatieve TurboFlush spoeltechnologie, die het mogelijk maakt het toilet zeer grondig en geruisloos te spoelen met slechts één spoelopening aan de zijkant. Onbereikbare zones zijn er nauwelijks, omdat randen en hoeken volledig overbodig zijn gemaakt. En wie zei dat een afstandsbediening slechts een speeltje is? Niet alleen kan je alle gegevens met één hand intuïtief invoeren, via de display op de achterzijde wijzig je ook eenvoudig een van de vier gebruikersprofielen.

Spoelrandloos gemak met extra slank zitcomfort
Het toilet anno 2017 is slimmer en stijlvoller dan ooit. Sphinx Rimfree® is in korte tijd de nieuwe standaard in badkamer en toiletruimte geworden. De voordelen van het slimme product overtuigen iedereen die houdt van schoonmaakgemak en optimale hygiëne. Met de introductie van een extra slanke Slim Seat zitting wordt het toilet ook een stijlvolle blikvanger.

Sphinx biedt inmiddels een buitengewoon grote keuze in spoelrandloos gemak voor badkamer en toiletruimte. Een Rimfree? toilet heeft geen spoelrand of andere verborgen ruimten. Dit zorgt voor schoonmaakgemak en extra hygiëne. De speciale spoeltechniek doet zijn werk – ook bij kleine hoeveelheden spoelwater – uiterst grondig. Met een keuze uit diverse designs, uitvoeringen en prijsklassen is het Rimfree? toilet in elke badkamer en toiletruimte een slimme keuze. ‘Puntje op de i’
Met de ontwikkeling van een extra slanke Slim Seat closetzitting zet Sphinx het ‘puntje op de i’. Daarmee volgt het toilet de trend van minimalistische design tot in de details. De Slim Seat closetzitting is momenteel beschikbaar voor de toiletten uit de badkamerseries Sphinx 300, Sphinx 335 en Sphinx 345. De nieuwe zitting is beschikbaar in verschillende modellen, gemaakt van hoogwaardig Duroplast en naar keuze uitgevoerd met standaard scharnieren of met softclose scharnieren. Met softclose scharnieren volstaat een lichte aanraking om de zitting geruisloos te laten sluiten.

Met Slim Seat is de onderhoudsvriendelijke, spoelrandloze troon stijlvol gekroond. De bijzondere combinatie van toilet en zitting vormt een sierlijke eenheid. Een blikvanger in de moderne badkamer en toiletruimte waarin gemak, comfort en stijl centraal staan.

Een vloeiende vormtaal met zacht-geometrische contouren vormt momenteel een belangrijke designtrend binnen woningen. Viega heeft deze trend en fragiel lijnenspel ook naar sanitaire ruimtes vertaald voor de wc-bedieningsplaten. Het bedrijf presenteert nu de productieserie Visign for More 105. Afgeronde hoeken, hoogwaardige materialen en een herkenbaar designelement vormen samen een uniform geheel. Naast de handmatig bediende Visign for More 105 is eveneens de contactloos bediende uitvoering Visign for More 105 sensitive leverbaar.

Met de nieuwe serie wc-bedieningsplaten Visign for More 105 pakt Viega actuele designtrends voor het ontwerp van badkamers op. In samenwerking met Artefakt design uit Darmstadt (D) ontstond een hedendaagse interpretatie van wc-bedieningsplaten. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals glas en aluminium, bieden de bedieningsplaten bovendien een langdurige kwaliteit en uitstekende hygiënische voorwaarden. Zowel bij de handmatige als contactloze bediening maakt Viega wederom gebruik van de bewezen bedieningskabeltechniek. Bij de Visign for More 105 sensitive wordt deze gecombineerd met de bekende elektronische, contactloze spoeling. Deze kan naar keuze met netspanning of -bijvoorbeeld handig bij renovatie- met een batterij worden bediend.

Visign for More 105
Bij de Visign for More 105 met handmatige spoeling volstaat een lichte druk op het drukvlak van de bedieningsplaat. Naar keuze wordt vervolgens volledig of waterbesparend gespoeld. Om de verschillende spoelhoeveelheden te kunnen onderscheiden, ontwikkelden de ontwerpers een herkenbaar, onafhankelijk designelement in de vorm van een ingefreesde gleuf. Deze deelt het bedienvlak op in een groot en een klein vlak en visualiseert daarmee zelf verklarend de betreffende functie. Visign for More 105 is in de glasuitvoering in wit/verkeerswit of in persol/zwart leverbaar. De aluminiumvarianten zijn leverbaar in verchroomde of edelmat met praktische anti-vingerafdruk uitvoeringen.

Om de bijzondere dieptewerking te verkrijgen en te voorkomen dat de typerende lichte groenkleuring optreedt bij de witte uitvoeringen, maakt Viega gebruik van speciaal, zes millimeter dik witglas. De stijlvolle uitstraling van de bedieningsplaten wordt benadrukt door het satineren van de design-gleuf en de glaskanten. Het ontwerp en de innovatieve kracht van de Visign for More zorgen voor een exclusieve uitstraling, die inmiddels al met de waardering ‘Design Plus powered by ISH 2017’ alsook met het internationaal gerenommeerde iF Label voor onderscheidend design werd bekroond.

Visign for More 105 sensitive
Kenmerkend voor de contactloos bediende Visign for More 105 sensitive zijn twee horizontaal ingefreesde gleuven. Deze zorgen voor een vlak beeld en benadrukken door de geraffineerde satinering het design, zonder de nieuwe geometrische vormtaal te domineren. Tegelijkertijd zijn ze een goed voorbeeld van functionele vormgeving. Zo maken ze niet alleen de contactloze bediening voor de gebruiker duidelijk maar tonen in één oogopslag ook de ingebouwde dubbele spoeltechniek. Door de hand langs één van de gleuven te bewegen, start de elektronische bediening de volledige of deelspoeling.

De Visign for More 105 sensitive is vervaardigd uit zes millimeter dik glas. Ook hier zorgt de hoogwaardige materiaalkeuze ervoor dat de witte kleurstelling geen last heeft van een groene schaduwwerking.

De wandopbouw van beide Visign for More 105-varianten bedraagt in de glasuitvoering acht millimeter, in de uitvoering met aluminium 4,5 millimeter.

Behoud van drinkwaterkwaliteit
De elektronische spoeling van de Visign for More 105 sensitive biedt de mogelijkheid om de door Viega ontwikkelde Hygiene+ spoelfunctie te activeren om zo drinkwaterstagnatie tegen te gaan. De intelligente Viega techniek spoelt -afhankelijk van de laatste spoeling- automatisch na een vooraf ingesteld interval. Daarmee worden ook bij langere gebruiksonderbrekingen lange stagnatietijden vermeden.

De Visign for More 105 kan in alle Viega spoelreservoirs vanaf 1999 worden gemonteerd.

Deze maand brengt supreme closet designer LAUFEN haar eigen douchetoilet op de markt. De prikkelende naam, RIVA, is vernoemd naar de iconische speedboot. Niet dat de RIVA je snel van het toilet zal jagen, integendeel! Het comfort, het solide gevoel, het prachtige design en last but not least: de perfecte reiniging zal je toiletbezoek waarschijnlijk juist verlengen. Een moment van rust waarna je schoon en fris je dag vervolgt.

LAUFEN is relatief laat met de introductie van haar douchetoilet, maar met een goede reden. Het eigenzinnige Zwitsere bedrijf trekt haar eigen plan en laat zich niet verleiden door concurrentie of door een hype een product gehaast te lanceren. Zoals iedere toilet van LAUFEN heeft ook de RIVA daarom een lange en grondige ontwikkeling gekend. De uitdaging om de technologie samen te brengen in een design dat op geen enkel aspect in mag leveren op schoonheid is LAUFEN op het lijf geschreven. De RIVA is het compromisloze antwoord op die uitdaging geworden. Cleanet RIVA: douchetoilet van Laufen wint de Red Dot Award 2016
Waarom het nieuwe douchetoilet van LAUFEN zo speciaal is? Het toilet maakt indruk met een geïntegreerd, kwalitatief hoogstaand keramisch design en technisch geavanceerde oplossingen die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn. Om die reden heeft het toilet de Red Dot Award 2016 ontvangen voor haar persoonlijke benadering van design. De keramische douchetoilet combineert technische know how met Zwitserse kwaliteit en begrip van design. Het ongecompliceerde, pure design van het toilet is ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse designer Peter Wirz, waarbij comfort, frisheid en netheid in het designproces voorop stonden.

Met de Cleanet RIVA is LAUFEN erin geslaagd om een douchetoilet te creëren die volledig draait om hygiëne en die tegelijkertijd de uitstraling heeft van een conventioneel designtoilet. Alleen de roestvrijstalen knop aan de zitting onthult het extra comfort. De veelzijdige douchefuncties en het in meerdere opzichten hygiënische concept zijn volledig verborgen in de elegante, volledig gesloten keramische body. De tijdloze esthetiek van het toilet is zo geschikt voor elk hoogwaardig badkamerontwerp en perfect in harmonie met alle design badkamers van het bedrijf.

De persoonlijke benadering wat betreft het gevoelige onderwerp van het douchetoilet overtuigde ook de experts van de internationale Red Dot-jury. Zij evalueerden de Cleanet Riva op criteria zoals de mate van vernieuwing, kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid, en bekroonden het concept met het begeerde Red Dot-kwaliteitskeurmerk in de categorie Product Design.

Met de nieuwe Geberit AquaClean Tuma komt er een compacte en veelzijdige douchewc op de markt, die geschikt is voor elke woning. Het slimme productconcept combineert een eenvoudig maar elegant design met geavanceerde technologie. Naast het complete douchewc systeem van closet en toiletzitting, is de AquaClean Tuma als alternatief ook leverbaar als toiletzitting, die eenvoudig op een bestaand (wand)closet te plaatsen is. In beide gevallen ervaart de gebruiker het reinigen met water op het toilet. Deze, door designer Christoph Behling ontworpen douchewc, laat zich op talrijke manieren combineren en is vanaf april 2017 verkrijgbaar via sanitairspeciaalzaken en installateurs.

“Het design van De AquaClean Tuma is eenvoudig en strak, met een zekere elegantie”, zegt de bekende industrieel ontwerper Christoph Behling over zijn nieuwste douchewc voor Geberit. Deze in Londen woonachtige hoofdontwerper voor het luxe horlogemerk TAG Heuer tekende ook voor het ontwerp van de luxueuze AquaClean Mera douchewc welke in 2015 op de markt verscheen.

“Bij het ontwerpen van de Tuma heb ik een uniforme uitstraling voor de Geberit douchewc’s als uitgangspunt genomen om zo bij gebruikers een gevoel van vertrouwen op te bouwen. Iedereen moet kunnen zeggen: Dit is een Geberit douchewc met alle voordelen die je van Geberit mag verwachten”, licht Behling de filosofie achter zijn ontwerp toe. Met de AquaClean Tuma biedt Geberit een perfecte aanvulling op de bestaande reeks innovatieve douchewc’s, die een nog breder publiek zal aanspreken. Deze nieuwe douchewc is namelijk een compact allround systeem dat geschikt is voor elke woning!

Comfortabel uitgerust
Met de AquaClean Tuma verschijnt er een comfortabele douchewc op de markt; de Tuma is uitgerust met veel extra functies, die al gewaardeerd worden en bekend zijn van andere Geberit douchewc’s – en dit alles voor een zeer aantrekkelijke prijs. “Toch hebben wij bij het ontwerpen van de Tuma geen enkele concessie gedaan”, benadrukt Christoph Behling. Zo beschikt de AquaClean Tuma als compleet systeem niet alleen over de WhirlSpray douchetechnologie en luchtzuivering, maar ook over Rimfree® wc-keramiek zonder spoelrand, een verwarmingselement dat speciaal ontwikkeld is voor hard water en dat zorgt voor een constante aanvoer van warm water, een ergonomische wc-zitting, een warmeluchtföhn en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Ter aanvulling op de afstandsbediening komt er in de zomer van 2017 ook een app met extra functies beschikbaar, zodat gebruikers de douchewc via hun smartphone kunnen bedienen.

Veelzijdig te combineren
Niet alleen de comfortfuncties van de AquaClean Tuma overtuigen. Dankzij het elegante, gestroomlijnde ontwerp, de uitzonderlijk slanke vorm en de vlakke constructie past deze compacte en veelzijdige douchewc perfect in elke badkamer. De Tuma is op verrassend veel manieren te combineren. De design afdekplaat is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en materialen en sluit daardoor harmonieus aan op de diverse Geberit bedieningsplaten; de Tuma biedt voor elke badkamer een passende oplossing. Zo geeft de AquaClean Tuma zelfs de kleinste badkamer een grotere esthetische uitstraling en tovert deze in een handomdraai om in een wellness-oase.

Flexibiliteit
Naast het complete systeem biedt Geberit ook een alternatieve uitvoering, die geschikt is voor montage op reeds geïnstalleerde closetpotten. “Dit biedt een grote mate van flexibiliteit, vooral voor huurders die ook graag een douchewc in hun woning willen hebben”, zegt Christoph Behling in een toelichting op het slimme productconcept. In deze uitvoering bestaat de AquaClean Tuma uit een toiletzitting, die dezelfde functionaliteiten biedt als het complete systeem en die op uiteenlopende, reeds geïnstalleerde wc-keramieken kan worden gemonteerd. De toiletzitting laat zich zonder omvangrijke bouwkundige ingrepen eenvoudig en ongecompliceerd installeren en is daardoor uitermate geschikt voor herplaatsing in geval van verhuizingen of huurwoningen. Deze uitvoering is daarmee de perfecte, flexibele optie voor alle bewoners, die van een schoon en fris gevoel willen genieten en tegelijk hun badkamer willen upgraden.

Geberit biedt jaar en dag een zeer breed assortiment bedieningsplaten. Voor het doortrekken van het toilet is er keuze uit een grote verscheidenheid aan kleur, materiaal, vorm en techniek. De nieuwe Sigma30 bedieningsplaat is een nieuw lid van de Sigma familie en heeft een duidelijk rechthoekig design. De Sigma30 is verkrijgbaar in twee varianten, te weten een 2-toets bediening én een spoel-stop bediening. Elke variant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ieder heeft zijn eigen materiaal. De Sigma30 vervangt de Tango en Bolero bedieningsplaten van Geberit.

Compromisloze eenvoud
Ontworpen in de kantoren van Christoph Behling Design in Londen doet de Sigma30 strak en tijdloos aan. Met de 2-toets bediening heeft men keuze uit een grote of een kleine spoeling. De spoel-stop variant spoelt met een gelijke hoeveelheid water. De 2-toets bediening is gemaakt van hoogwaardig kunststof en verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De spoel-stop bedieningsplaat is gemaakt van duurzaam spuitgietzink en is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar.

Fris en hygiënisch
Voor een fris en hygiënisch toilet is een geïntegreerde toiletblokhouder optioneel verkrijgbaar voor beide Sigma30 modellen. De toiletblokhouder is achter de bedieningsplaat te bevestigen. Toiletblokjes komen via de toiletblokhouder in het reservoir terecht en zorgen voor een frisse en hygiënische spoeling van het toilet. Ook achteraf is deze optie nog achter de bedieningsplaat toe te voegen.

 

De nieuwe Rimfree (zonder spoelrand) SENZABRIDA® toiletten van Globo focussen zich op de waterwegvloeiing vanuit één punt aan de achterkant van het toilet. Dit zorgt voor meer hygiëne en netheid bij de cirkelomtrek van de toiletten. Het water komt rustig en stil in een neerwaartse stroming in de kom en levert een professioneel niveau van waterdoorstroming zonder enige waterverspilling. Globo gebruikt met het Rimfree aspect de nieuwste techniek op het gebied van toiletten waarbij er geen water over de rand komt.

Geen spoelrand
De Globo Senzabrida Rimfree toiletten hebben een aantal pluspunten ten opzichte van een ‘normaal’ toilet of andere Rimfree toiletten. Ten eerste is de doorspoeling van het water zeer stil. Er is ook geen waterverspilling door de begrenzer in het toilet. Dit zorgt voor een minimaal gebruik van water met een maximale hygiëne. Verder zijn de toiletten zeer gemakkelijk schoon te maken, doordat er geen rand in de kom zit. Hierdoor blijven er geen restjes en vuil achter de rand hangen en ziet het toilet er na een schoonmaakbeurt weer als nieuw uit. Globo heeft gekozen voor een uitgebreid assortiment met Rimfree toiletten met een zeer aantrekkelijk design. Zo zijn er nog meer keuzemogelijkheden binnen Luca als het gaat om toiletten. Het innovatieve CERASLIDE glazuur
Uit onderzoek van Ceramica Globo is het Ceraslide® glazuur voor keramiek ontwikkeld. Het nieuwe glazuur is ontworpen en getest om de belangrijke kenmerken te behouden in de loop der tijd op keramische producten. Het aanbrengen van het glazuur duurt met verschillende bereidingsstappen 26 uur om het homogeen op een product te krijgen. Uiteindelijk zorgt deze innovatieve Ceraslide glazuur voor een betere weerstand tegen vlekken, vuil en slijtage en vermindert het de groei van bacteriën. Het glazuur beschermt een toilet ook beter tegen chemische schoonmaakmiddelen. De toepassing van Ceraslide betekend een langere werking van het product, een gladder oppervlak en een blijvende heldere kleur van de Rimfree toiletten. Het Ceraslide glazuur is gemaakt van de beste grondstoffen voor het milieu, geconformeerd aan ‘het groene hart’ van Ceramica Globo. Het glazuur is toegepast bij alle Senzabrida Rimfree toiletten zonder extra kosten. Het wordt ook toegepast bij de Globo Rimfree toiletten in kleur.

Beschikbaar in verschillende series, kleuren en maten
De vernieuwde en verbeterde Senzabrida technologie is nu beschikbaar voor een groot aantal wandclosetjes. Voor de Globo series 4ALL, Forty3, Daily en Bowl+ zijn er nu Rimfree toiletten beschikbaar met het vernieuwde toilet- en waterdrainage systeem. De maten verschillen per serie en zijn tussen de 43 en 57 centimeter in de lengte en 36, 37 of 38 cm in de breedte. Behalve de Daily zijn de overige toiletten in alle 14 Globo kleuren beschikbaar.

Minimalisme in magisch zwart: wc-bedieningsplaat TECEsquare II

De serie wc-bedieningsplaten TECEsquare II is door het minimalistische design een opvallende verschijning. Het oppervlak is zeer plat en de indeling strak vormgegeven. Door de dikte van slechts 3 mm lijkt het, alsof deze vlak in de wand is ingebouwd. De twee spoeltoetsen zijn uitgerust met een speciaal veermechanisme, zodat het bedienen van de toetsen plezierig geschiedt. Daarbij voorkomt een unieke beschermlaag vieze vingers (alleen op de rvs uitvoering) en dat geeft altijd een schone indruk. Voor een lange levensduur heeft TECE bewust gekozen voor duurzaam roestvast staal. Qua uitvoering levert TECE nu vier modellen: van geborsteld roestvast staal (met anti-vingerprint), glanzend chroom, gecoat in het glanzend wit en het nieuwe model in mat zwart. De wc-bedieningsplaat past direct op elk type inbouwreservoir van TECE en is geschikt voor bediening vanaf de voor- of bovenzijde (planchet). Voor het spoelen is de bedieningsplaat voorzien van twee geveerde bedieningstoetsen. U kunt kiezen voor een kleine spoeling van 3 liter of een volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter. Het spoelvolume van de volspoeling kan eenvoudig op de spoelklok worden ingesteld. Dankzij de waterbesparende duospoeltechniek kan meer dan 50 % op water worden bespaard.

Voor meer frisheid en hygiëne kan de bedieningsplaat optioneel worden voorzien van een inworpschacht voor reinigingstabletten. Via de inworpschacht valt het reinigingstablet in het spoelreservoir. Door het gebruik van het reinigingstablet krijgt het spoelwater bovendien een aantrekkelijke lichtblauwe kleur. De nieuwe bedieningsplaat in het zwart is al leverbaar.

Een luxe en fraai vormgegeven sanitaire ruimte is een wens van veel mensen. Maar wat te doen met de onelegante laaghangende wc-stortbak of het keramisch duoblok? De oplossing is de Monolith designmodule voor je wc. Naast de wc-module kent de Monolith ook een module voor de wastafel. Door deze modules te combineren ontstaat er direct een eenheid in de badkamer. Voor beiden geldt, dat er zonder hak- en sloopwerk snel een prachtig resultaat behaald wordt en aan- en afvoerleidingen onzichtbaar achter de module weggewerkt worden. Vanaf 1 april 2016 is de Monolith serie naast de kleuren wit, zwart en umbra (donkerbruin) ook verkrijgbaar in de kleur zand.

De Geberit Monolith wc-module sluit de kloof tussen opbouw- en inbouwreservoirs. De elegante behuizing van glas en geborsteld aluminium bevat alle sanitairtechniek en draagt het wc-keramiek. Esthetisch is dit veel mooier dan klassieke opbouwreservoirs. Ook de installatie is snel en eenvoudig. De Monolith wc-module kan namelijk zonder hak- of breekwerk op de juiste plaats, met slechts 6 bevestigingspunten, geïnstalleerd worden. Alle aansluitingen zijn achter het element verborgen. Het reservoir is geschikt voor iedere bouwsituatie en praktisch elke afvoer, of deze nu in de vloer of in de wand verwerkt zit.'

Monolith Plus
De onlangs uitgebrachte Monolith Plus wc-module heeft diverse extra comfort functies, zoals een geïntegreerde luchtzuiveringsfunctie, een intelligente licht-sensortechnologie en een uitzonderlijk comfortabele spoelbediening. De luchtzuiveringsfunctie zorgt ervoor dat vieze geurtjes geneutraliseerd worden. De slanke LED-lichtbalk aan de bovenzijde van de module is het meest opvallende kenmerk en biedt discreet en indirect licht, dat aangaat zodra iemand bij het toilet komt. Middels de elektrische soft-touch toetsen wordt er op een comfortabele wijze doorgespoeld.

Kleuren
De diverse Geberit Monolith sanitairmodules zijn sinds 1 april 2016 naast de glaskleuren zwart, wit en umbra, ook verkrijgbaar in de nieuwe kleur zand. Hierdoor past de Monolith nog natuurlijker in elke badkamer.

Urinoirs van Geberit zijn randloos en bieden flexibiliteit in waterverbruik. Een urinoir is een product dat voornamelijk te vinden is in een openbare toiletruimte. Hoewel de meeste Nederlandse huizen geen plaats bieden voor een urinoir, kiezen toch steeds meer Nederlanders voor deze toevoeging in hun toiletruimte thuis. Geberit biedt voor zowel publieke als privé situaties twee nieuwe urinoirs, die randloos zijn – dat betekent minder schoonmaakwerk en verbeterde hygiëne - en een uiterste flexibiliteit kennen in het waterverbruik. Beide urinoirs zijn ontworpen door designer Christoph Behling. Waar urinoir Selva robuust en solide is, kenmerkt urinoir Preda zich door een gestroomlijnd uiterlijk, dankzij de compacte afmetingen. Met de nieuwe urinoirsystemen heeft Geberit een geschikte oplossing voor nagenoeg elke gebruikersbehoefte en elke bouwsituatie.

De nieuwe urinoirkeramieken Preda en Selva van Geberit zijn ontworpen in de studio's van Christoph Behling Design in Londen. Door het randloze ontwerp geniet de eindgebruiker van minder schoonmaakwerk en een verbeterde hygiëne. De inwendige geometrie is ontworpen voor optimale spoelprestaties bij minimale hoeveelheden water. Tegelijkertijd zijn de urinoirs stil en spatten niet wanneer grotere hoeveelheden spoelwater gebruikt worden.

Ondanks een uniform design zijn de verschillen tussen beide modellen direct zichtbaar. Het Preda model heeft een gestroomlijnd uiterlijk dankzij de compacte afmetingen, terwijl Selva een robuustere, meer solide indruk maakt. Beide modellen zijn ook beschikbaar in een waterloze variant, voor specifieke ‘groene’ projecten.

Waterbesparende spoelkop
De spoelkop past perfect bij de verfijnde geometrie van de binnenzijde van het keramiek. Dit betekent een optimale spoeling van het urinoir – zelfs met slechts 0,5 liter water. Verdere vermindering van waterverbruik kan ook gerealiseerd worden door de individueel in te stellen spoelprogramma's, zoals de intelligente spoelintervallen. Het schoonmaken en ontkalken van de spoelkop is kinderspel: een paar simpele stappen en alles is gemakkelijk bereikbaar.

Bereikbare techniek
Het urinoir heeft een geïntegreerde urinoirsturing. Deze is bevestigd op een eenvoudig bereikbare plek onder het keramiek. Dit zorgt voor veel minder onderhoudswerk, omdat het keramiek niet meer losgekoppeld hoeft te worden. Deze innovatie van Geberit zorgt voor een altijd makkelijke toegang.

Flexibel doorspoelen
Bij beide urinoirs van Geberit heeft de gebruiker de keuze uit hoe men wil doorspoelen. De Geberit urinoir bedieningsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en materialen. Voor manuele of touch-free bediening. Het Geberit urinoirsysteem biedt sanitairmonteurs en -installateurs de mogelijkheid een optimale oplossing te installeren in elke bouwsituatie. Voor zowel de publieke als private sector.

 

WC set l’évidence werd vervaardigd uit drijfhout van de Camargue. Deze wc houder inclusief rolhouder op voet geeft uw toilet een exclusieve en natural look.

HOE WORDT HET GEMAAKT

Elke 2 weken zoekt Catherine haar drijfhout schatten op de desolate stranden van de Camargue. Catherine gebruikt drijfhout in haar design ontwerpen en creëert functionele en betaalbare ‘kunst’. Drijfhout takken en bomen zijn het centraal element in haar ecologische collectie. Baptized by Nature is een functionele en betaalbare ecologisch meubelcollectie gemaakt van drijfhout uit de Camargue en gepoederlakt staal, aluminium, inox en beton. De creaties zijn modern met nadruk op het drijfhout waardoor de gehele collectie uniek is.

Concepts by Catherine is gespecialiseerd in gepersonaliseerde projecten wereldwijd. Collectie handgemaakt in Frankrijk.

Zou die bedieningsplaat ook in mijn badkamer fraai staan? Deze vraag wordt regelmatig gesteld aan ontwerpers van badkamers en kan nu in vijf muisklikken worden beantwoord. Met de bedieningsplaat-configurator, een nieuwe online-tool van Viega, kunnen functionaliteit, materiaal, kleur en design in een paar stappen worden geselecteerd. Nog één klik op de muis en ook een passend voorwandelement wordt getoond.

Voor de installateur biedt de tool als voordeel dat, na de keuze voor een bedieningsplaat, de materiaallijst direct wordt aangemaakt. Deze kan vervolgens worden gebruikt voor het plaatsen van de bestelling. In de tussentijd kan de consument het resultaat bekijken en wordt hij geholpen bij het maken van zijn keuze.

Online tool
De bedieningsplaat-configurator is een online tool, waarmee een wc- of urinoirbedieningsplaat kan worden gekozen. Het Visign-programma wordt hierbij als grote afbeelding in alle mogelijke standaard kleur- en designvarianten gepresenteerd. Aan de hand van een aantal filters, zoals materiaal en kleur, kan het aanbod vervolgens exact op de vraag worden afgestemd.

Met de configurator kan ook de uiteindelijke toepassing op de wand worden gesimuleerd. Hiervoor zijn verschillende achtergronden en uiteenlopende tegelbeelden in de bedieningsplaat-configurator opgenomen. Tegelgrootte, voegkleur en voegbreedte kunnen daarbij zelf worden aangepast. Zelfs het uploaden van een eigen digitale foto van een achtergrond kan eenvoudig met een ‘drag & drop-functie’ worden uitgevoerd.

Keuze op maat
Als laatste kan een bijbehorend voorwandsysteem worden gekozen. Ook hier kan met filtercriteria rekening worden gehouden: droogbouw, front- of planchetbediening of speciale wensen, zoals een in hoogte verstelbaar keramiek of geschikt voor douche-wc’s. De ontwerper van de badkamer krijgt daarna een complete materiaallijst van de geselecteerde configuratie. Samen met afbeeldingen kunnen deze als verkoopondersteuning of bestelhulp worden gebruikt.

De bedieningsplaten-configurator is geschikt voor PC, notebook en tablet en is bereikbaar via www.viega.nl/Bedieningsplaten.

Een nieuwe toilet moet mooi zijn, goed zitten, gemakkelijk schoon te maken zijn en passen bij de rest van de badkamer of toilet inrichting. De nieuwe serie P3 Comforts van Duravit heeft diverse uitvoeringen, wandhangend of staand. Bijna allemaal kunnen ze worden uitgevoerd met de SensoWash Slim douche-wc-zitting.

Voor een lekker fris gevoel. De WC heeft door de extra brede uitvoering een duidelijk merkbaar comfortabel zitvlak. Voor een eenvoudige reiniging zijn meerdere WC-modellen met de open spoelrandvormgeving Rimless uitgerust.

Zwarte tegels, zwarte wastafels en baden – de kleur die synoniem staat voor elegantie en creativiteit, dringt ook in de badkamer door. Viega heeft daarom de stijlvolle en succesrijke serie bedieningsplaten Visign for Style 10 uitgebreid met de kleur zwart. Het aanbod omvat bedieningsplaten voor wc en urinoir waarmee alle ruimte wordt gegeven aan een individuele vormgeving van badkamers.

Strakke lijnen, ingetogen elegantie en een uiterst smal en geraffineerd zijaanzicht kenmerken de Visign for Style 10 bedieningsplaten. Ze laten zich harmonisch integreren in de badkamer en vormen door hun design een waardevolle aanvulling op andere interieurelementen, zoals sanitairkeramiek en verlichtingsschakelaars. De functionele onderdelen, zoals de drukknop voor grote en kleine spoelhoeveelheden, vormen een vanzelfsprekend deel van de vormgeving. Het oppervlak is fraai en vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame kunststofmaterialen.

Een zeer strak en elegant beeld ontstaat door de bedieningsplaten tegelvlak te installeren. Hiertoe wordt een speciaal inbouwframe geleverd, dat eenvoudig is aan te passen aan uiteenlopende tegeldikten.

De zwarte uitvoering van Visign for Style 10 is voor wc en urinoir per direct leverbaar. Voor beide producten kan ook worden gekozen uit andere actuele sanitairkleuren, zoals chroom, rvs, alpinewit, pergamon en mat-velourchroom. Indien gewenst zijn de bedieningsplaten ook leverbaar in speciale kleuren met bijvoorbeeld effecttonen of zelfs in speciale metaalkleuren.

Visign for Style 10 kan worden gecombineerd met alle Viega inbouw-spoelreservoirs. Visign-programma bedieningsplaten
Het Viega Visign-bedieningsplatenprogramma omvat de lijnen Visign for More en Visign for Style. Beide onderscheiden zich door hun comfort en aansprekend design en zijn sinds de introductie bekroond met talrijke internationale designprijzen. Contactloze bediening, actuele sanitairkleuren, rvs-uitvoeringen en montagesets voor tegelvlakke inbouw, maken het Visign-programma compleet. De bedieningsplaten zijn leverbaar in verschillende materialen en materiaalcombinaties voor wc en urinoir.

De nieuwe Geberit AquaClean Mera is het toonbeeld van tijdloze elegantie. Ontworpen door Christoph Behling, combineert de nieuwe douchewc van Geberit harmonieus in elke badkamer en zit hij vol met revolutionaire comforttechnologie. De AquaClean Mera is de eerste douchewc met de gepatenteerde WhirlSpray douche technologie: een pulserende douchestraal, aangevuld met dynamische beluchting, die voor een bijzonder grondige en zachte reiniging van de billen zorgt. Een hybride-warmwatersysteem biedt een directe en continue toevoer van warm water. Een andere innovatie is de TurboFlush spoeltechnologie, die efficiënt en stil het toilet spoelt. Dit is mogelijk vanwege de kenmerkende vorm van de door Geberit ontwikkelde randloze toiletpot. Verdere functies volmaken de algemene indruk van luxe en comfort, waaronder het zogeheten ‘Welkomprogramma’; als je naar het toilet gaat, licht er subtiel een lichtje op aan de onderkant van het toilet - handig voor ’s nachts - , de toiletdeksel opent en sluit automatisch zodra je in de buurt bent en de wc beschikt over een verwarmde bril, welke onmiddellijk opwarmt zodra er gebruik gemaakt gaat worden van het toilet. Er is ook een geurfilter geïntegreerd, die geactiveerd wordt wanneer iemand op de ergonomische zitting plaatsneemt. Hierdoor heb je geen last van vieze geurtjes in de ruimte. Deze verschillende functies kunnen allen als persoonlijke voorkeuren eenvoudig ingesteld worden op de gebruiksvriendelijke afstandsbediening, behorende bij deze luxe douchewc. De Geberit AquaClean Mera is met recht een meesterwerk van functie en design.

Geberit AquaClean Mera tilt het niveau van comfort en gemak van een douchewc naar een nog hoger niveau. De verfijnde technologie en het stijlvolle ontwerp vullen elkaar zo goed aan, dat reinigen met water volledig vanzelfsprekend wordt. Gebruikers zullen elke keer opnieuw weer versteld staan van deze revolutionaire douchewc.

Zien is geloven
AquaClean Mera past goed in elke badkameromgeving én springt tegelijkertijd in het oog. Het ontwerp komt van Christoph Behling en wordt gekenmerkt door hoogwaardige materialen, soepele lijnen en naadloze aansluitingen. Het chromen oppervlak van de douchewc wekt de indruk dat het systeem zweeft. Deze illusie wordt extra benadrukt door de speelse weerspiegelingen.

“De Geberit AquaClean Mera is ons meesterwerk. Hij belichaamt de perfecte combinatie van functionaliteit en design," zegt Martin Baumüller, hoofd Geberit AquaClean. "Bent u opzoek naar elegantie en gemak ineen? Dan zal onze nieuwste douchewc, AquaClean Mera, niet alleen indruk op u maken vanwege de esthetische aantrekkingskracht. Deze douchewc zal zich ook voor u winnen met zijn vele intelligente comfortfuncties."

Bijzonder aan deze super-de-luxe douchewc is het zogenaamde ‘welkomprogramma’: zodra u in de buurt komt van het toilet, wordt u verrast door het opkomende oriëntatielicht, gaat de deksel automatisch voor u open en wordt bovendien de verwarming van de toiletzitting direct ingeschakeld. Uiteraard bevat de AquaClean Mera ook een warmeluchtföhn en geurzuivering vanuit het closet. Met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kunt u eenvoudig uw persoonlijke voorkeuren oproepen en de verschillende functies bedienen.

Reinigen met water – niets is fijner
Als het gaat om de douchefunctie, het belangrijkste onderdeel van een douchewc, dan beschikt Geberit AquaClean Mera over een revolutionaire innovatie. De WhirlSpray douchetechnologie met dubbele douchekop, die voor het eerst in de Mera toegepast wordt, zorgt voor een zeer grondige reiniging. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een zachte, verfrissende douchestraal, die versterkt wordt door dynamische beluchting van de waterstraal. Dit biedt indrukwekkende voordelen: een grondige maar toch zachte manier om met weinig water voor een optimale lichaamshygiëne te zorgen.

De aparte ladydouche wordt gekenmerkt door een heerlijk zachte douchestraal. De douchekop is geïntegreerd in de douchearm en blijft daardoor beschermd en schoon, ook als deze niet wordt gebruikt.

Innovatieve TurboFlush spoeltechnologie
De door Geberit ontwikkelde asymmetrische vorm van de binnenkant van de toiletpot zorgt voor een bijzonder grondige en geruisloze spoeling van de wc. Hiervoor is slechts één spoelopening aan de zijkant nodig. De binnenkant van de randloze – rimfree - toiletpot van AquaClean Mera is verrassend ruim en dus geschikt voor mensen van elk postuur. De toiletpot is van hoge kwaliteit en is afgewerkt met een speciale beschermlaag om vuilafzetting te voorkomen. Er zijn zo min mogelijk onbereikbare oppervlakten, randen en hoeken zijn zelfs helemaal weggelaten.

Een toiletzitting is een toiletzitting, denkt u wellicht. Maar dat is niet zo. Geberit AquaClean Mera is voorzien van de nieuwste generatie toiletzittingen, ontwikkeld op basis van uitvoerige tests en ontwerponderzoeken. Deze toiletzitting is gemaakt van het hoogwaardige Duroplast en is ergonomisch vormgegeven, wat resulteert in een uitzonderlijk groot zitcomfort.

Daarnaast kunt u direct genieten van de vrij instelbare verwarmingsfunctie van de toiletzitting. Dankzij een bewegingssensor warmt de toiletzitting al op zodra u in de buurt komt. In tegenstelling tot de gangbare oplossingen verbruikt dit systeem in ruststand geen stroom. Geïnspireerd door de natuur
Net als alle andere douchewc's in de AquaClean lijn is ook de naam van het nieuwste model geïnspireerd door de rivieren en meren in de Zwitserse bergen. Mera is een beek die vanaf het Oberengadin-dal in de Zwitserse Alpen via de rivier Po de Adriatische Zee instroomt. Het is de perfecte naam voor een fantastisch ontwerp, dat de frisheid en de reinigende kracht van water belichaamt.

Me by Starck wand WC in combinatie met SensoWash. Dankzij uitgebalanceerde proporties en de extra vlakke douche-wc-zitting oogt SensoWash Slim als een normale WC en komt zo tegemoet aan de vraag naar eenvoudige esthetica en tijdloze vormgeving.

Eenvoudige bediening en functionaliteit kenmerken de nieuwe douche-WC zitting. De afstandbediening stuurt de douche aan. Intensiteit en positie van de douchestraal alsook de watertemperatuur zijn via opgelichte symbolen in te stellen. Slim en tegelijk comfortabel is de nachtlichtfunctie. Hierbij verlicht een LED de binnenkant van de wc en biedt orientatie in het donker.

Het vlakke zitvlak, vervaardigd uit een zeer robuust materiaal, is krasbestendig, porienvrij en daardoor hygienisch.

Verkoopadviesprijs vanaf €1.537,-

Tijdloos, strak, duurzaam en heel gunstig in prijs! Dat zijn de nieuwe wc- bedieningsplaten TECEnow van de Duitse fabrikant TECE. Een technisch perfecte en hoogwaardige oplossing, toe te passen in combinatie met het TECE inbouwreservoir.

Ideaal want dat bespaart ruim 50 % op water!
De wc-bedieningsplaat TECEnow is een esthetisch prachtig vormgegeven serie, gemaakt van duurzaam kunststof. Door de hoogte van slechts 5 mm en het minimalistische design oogt TECEnow heel modern en stijlvol. Bij dit prachtige design denkt men al gauw, dat deze bedieningsplaten duur zijn. Het tegenovergestelde is waar, want TECEnow is heel gunstig in prijs! TECEnow heeft afmetingen van 220 x 150 mm en is leverbaar in het zwart, wit, mat chroom en glanzend chroom. De bedieningsplaat is geschikt voor bediening aan de voor- of bovenzijde (planchet) en ook geschikt voor vlakke wand inbouw. Voor meer frisheid en hygiëne kan de bedieningsplaat worden voorzien van een inworpschacht. Met behulp van deze inworpschacht kan eenvoudig een reinigingstablet in het spoelreservoir worden gedaan. Een must bij rimfree toiletten. Maar ook ideaal bij andere toiletten, want lelijke plastic houders voor toiletblokjes en luchtverfrissers zijn niet langer nodig.

De bedieningsplaat van het toilet is het enige wat je ziet van het achterliggende inbouwreservoir en is bij binnenkomst direct zichtbaar. Deze plaat wordt eenmalig aangeschaft bij het inbouwreservoir en wordt daarna als vaste waarde van het toilet gezien. Niks is minder waar. De bedieningsplaat is heel eenvoudig los te maken en te verwisselen voor een ander, moderner model. Op deze manier kan een toiletruimte snel en met een klein budget opgepimpt worden. Bedieningsplaten zijn er in diverse kleuren, materialen en designlijnen. Bij de Geberit Sigma50 is het zelfs mogelijk een eigen ontwerp op de bedieningsplaat toe te passen.

De bedieningsplaat is het enige wat je bij het toilet zelf te zien krijgt van het inbouwreservoir. Het uiterlijk van de plaat is daarom erg belangrijk. Door deze te vervangen, krijgt de toiletruimte in een handomdraai een nieuw uiterlijk. Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, hecht grote waarde aan het design én de functionaliteit van bedieningsplaten. Zo zijn er diverse designlijnen, materialen, kleuren en oppervlakken waar uit gekozen kan worden, waardoor precies de bedieningsplaat uitgezocht kan worden, die overeenkomt met de beoogde stijl. Daarnaast is het ook mogelijk een geïntegreerde toiletblokhouder achter de bedieningsplaat toe te voegen. Het toiletblokje hangt hiermee niet meer aan de toiletrand, maar wordt direct in het inbouwreservoir geplaatst. Op deze manier heb je met elke druk op de knop direct fris water én een hygiënisch toilet. Eén inbouwreservoir met keuze uit vele bedieningsplaten
Op elk Geberit inbouwreservoir kunnen diverse soorten en stijlen bedieningsplaten. Geberit bedieningsplaten zijn gemaakt van duurzame, lichtbestendige en reinigingsvriendelijke materialen met kunststof-, glas- of rvs oppervlak. De oude bedieningsplaat is eenvoudig te verwijderen en de nieuwe plaat is er weer gemakkelijk op te monteren. Zo krijgt het toilet in een handomdraai weer een eigentijds uiterlijk.

Ontwerp je eigen bedieningsplaat
Er wel eens bij stil gestaan dat je een bedieningsplaat ook zelf kan ontwerpen? Geberit biedt met de Sigma50 bedieningsplaat deze kans. De binnenkant van de plaat kan ingelegd worden met een materiaal, bijvoorbeeld de tegel van de muur. Hierdoor gaat de bedieningsplaat optisch op in de ruimte. Maar het is ook mogelijk om juist op te vallen door een afbeelding, ontwerp of een foto in de bedieningsplaat te verwerken. Dit geeft een unieke en persoonlijke touch aan je toiletruimte.

Meer artikelen...