De wereldberoemde architect Jean Nouvel (1945, Fumel, Frankrijk) staat bekend om zijn ongebreidelde creativiteit en experimenteel design, met referenties als Torre Agbar in Barcelona, Fondation Cartier en Musée de Quai Branly in Parijs. Op uitnodiging van JADO heeft hij nu zijn grenzen verlegd naar de badkamer. Het resultaat is een bijzonder frisse collectie die perfect past binnen de exclusieve badkamerlijn JADO.

De collectie Jean Nouvel biedt met zijn stoere organische look en vernuftige sensortechnologie een blik op de badkamer van de toekomst. Ze omvat digitale technologie, programmeeropties om de temperatuur en de waterstroom te regelen alsook een pop-uphandsproeier voor de douche.

Blikvanger van de collectie is een uiterst resistente designmengkraan voor de wastafel in verchroomd koper, die het natuurlijke erosie-effect van water op stenen en rotsen moet nabootsen. Hoogtechnologische digitale sensortechnologie biedt ongeëvenaard gebruikscomfort en -gemak. De kraan wordt elektronisch aangedreven - er zijn dus geen mechanische handgrepen of hendels. In plaats daarvan zijn er 4 gebruiksvriendelijke vlakke knoppen, met een snelle reactietijd, om de kraan aan en uit te zetten en de temperatuur en stromingssterkte van het water te regelen. De batterijen kunnen geakkelijk worden vervangen en zitten in een waterdichte besturingsruimte die vlot toegankelijk is.

Jean Nouvel: "Als ontwerper was het bijzonder boeiend te kunnen experimenteren met de intuïtieve interactie tussen water en de menselijke aanraking. Daarom ben ik gaan werken met een digitaal sensorsysteem door middel van een tastbare interface en universele pictogrammen die iedereen kent. De geïntegreerde microcapters in de kranen herkennen de menselijke aanraking en zorgen voor een ergonomische en toch instinctieve regeling van het water. Het hydrodynamische systeem regelt een zeer natuurlijke stroming van het water, die de transparantie van een waterval oproept."

De lijn Jean Nouvel omvat een douchesysteem en een 2-gats badmengkraan met een geïntegreerde handsproeier die begint te sproeien zodra hij uit de houder wordt gehaald. Het gamma omvat eveneens een volledige lijn accessoires, inclusief een modulair handdoekenrek met afneembare staven die naargelang de ruimte en de eigen smaak bevestigd kunnen worden. Verder zijn er ook een spiegel verkrijgbaar, een opbergladekast, een lotionhouder, een zeepbakje, een beker en toiletaccessoires.

Het succesvolle kranen- en doucheprogramma PuraVida van Hansgrohe wordt uitgebreid met een nieuwe wastafelkraan voor montage op de wand. Deze inbouw wandmengkraan heeft een aparte, conische pingreep voor eenvoudige bediening van de kraan. De uitloop is er in de lengtes 165 mm en 225 mm en is naar keuze links of rechts van de greep te plaatsen. Hierdoor is deze fraaie wandmengkraan geschikt voor montage op iedere gewenste hoogte en perfect te combineren met vele wastafels en waskommen. Het kenmerkende uiterlijk van de PuraVida kranen komt van de beroemde ontwerpstudio Phoenix Design (Stuttgart / Tokio). Met PuraVida herdefiniëren zij het minimalisme: elegante en prikkelende vormen in zuiver wit ontmoeten de royaal ogende oppervlakken in chroom en vormen samen een spectaculaire eenheid.

Betrouwbare Hansgrohe technologieën
De innovatieve Hansgrohe EcoSmart technologie zorgt voor een zeer zuinig verbruik door de begrenzing van de waterdoorstroom tot ongeveer 5 liter per minuut. Door het bijmengen van lucht ontstaat een aangenaam zachte, maar toch volumineuze waterstraal. Dankzij de QuickClean anti-kalkperlator is de kraan eenvoudig te reinigen, dit verlengt de levensduur en is hygiënisch.

 

Het is de wens van vele gebruikers om de badkamer geheel naar eigen wens in te kunnen delen. Met de producten uit de Axor Bouroullec collectie is deze vrijheid mogelijk. De kranen uit de collectie, ontworpen door de broers Ronan en Erwan Bouroullec, kunnen als in een spel op vele manieren met planchetten en wastafels gecombineerd worden. Nieuwe wastafelmengkranen, een bijpassend wastafelmeubel en een online Axor Bouroullec configurator bieden nog meer mogelijkheden voor de gebruiker.

Overal toepasbaar
De Axor Bouroullec collectie is uitgebreid met een aantal 2- en 3-gats wastafel-mengkranen, verkrijgbaar met uitlopen in diverse hoogtes van 90 mm tot een highriser van 300 mm. De kranen zijn voorzien van zeer functionele vlakke grepen, deze zijn ergonomisch gevormd zodat ze eenvoudig en comfortabel zijn in gebruik, zelfs met natte handen. De uitloop en grepen kunnen naar wens onafhankelijk van elkaar op en rond de wastafel worden geplaatst.

De ruime keuze aan kranen maakt het mogelijk om het bijzondere design van Axor Bouroullec te combineren met wastafels van andere collecties. Of het nu gaat om een wasbak met een hoge rand, een ronde vorm of een ultra platte vorm, er is voor iedere vorm een passende wastafelmengkraan beschikbaar. De kranen passen overal prima bij en het ondersteunt daarmee de gebruiker bij het creëren van zijn favoriete badkamer stijl.

De nieuwe wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar met en zonder waste en zijn ook beschikbaar met cilindrische grepen.

Een originele Bouroullec wastafelmeubel
Axor Bouroullec biedt niet alleen innovatieve producten voor wastafels, er is nu ook een origineel Bouroullec wastafelmeubel aan de collectie toegevoegd. Het onderstel en de tafelpoten zijn van licht eiken en het tafelblad is gemaakt van wit Corian, een hoogwaardige massieve kunststof. Ook met dit meubel heeft de gebruiker de vrijheid om een eigen indeling te maken. Het meubel is verkrijgbaar met en zonder zaagsnede voor een wastafel.

Een eigen badkamer plannen
Met de nieuwe online configurator, de Axor Bouroullec Composer, is het voor de gebruiker mogelijk een eigen visualisatie van de badkamer te creëren en daarmee de indeling geheel naar wens te plannen. De Composer toont de verscheidenheid in producten en mogelijke combinaties voor zowel op en om de wastafel en het bad en biedt ook suggesties van passende kleuren en materialen. De naar wens gecreëerde badkamervisualisatie is een ideale voorbereiding voor een bezoek aan een showroom. Een Ipad versie van de Composer is in ontwikkeling en zal binnenkort beschikbaar worden.

Hansastela is de nieuwe designkranenserie van HANSA; het resultaat van debeproefde samenwerking met vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche(Octo-pus Design). Het design van Hansastela is groots, de prijsstelling is bescheiden. Met deze nieuwe serie spreekt de kranenfabrikant een brede doelgroep aan,met kranen die niet zozeer het product maar het water zelf centraal zetten.

Met Hansastela hebben de vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche(Octopus Design) een compleet assortiment badkamerkranen ontworpen, waarin hetconcept de beleving van water doorklinkt. Het strakke, architectonische maartoch harmonische design zet water centraal. De speciaal ontwikkelde straalvormerin de Hansaflow-uitloop vormt van het uitstro-mende water een brede, zachtegolf die natuurlijk overkomt.

Vorm en functie
Hansastela is een geslaagde combinatie van functionaliteit en vorm.Bedieningsgemak, geavanceerde techniek en een consequente vormgeving zijnde ken-merken. De onorthodoxe bedieningshendel trekt de aandacht, zowel quadesign als qua technische uitvoering. Deze regelt de watertoevoer en-temperatuur. Het stuurpatroon is voorzien van keramische schijven en geconstrueerdvolgens het principe van de joystick voor een eenvoudige en nauwkeurigebediening. Het cilindervormige kraanhuis zorgt voor een spannend contrast met dehoekige wateruitloop.

Praktische details
Het enigszins naar voren hellende kraanhuis verleent Hansastela niet alleeneen dyna-mische uitstraling. Het zorgt ook voor een grotere afstand tussenkraan en wand, waardoor ook in kleinere ruimtes een comfortabele bediening vanhet afvoergarnituur mogelijk is. De trekstang voor bediening is ergonomischgevormd, zodat deze ondanks de geringe diepte goed hanteerbaar is. Een anderpraktisch en nieuw aspect bij de badmengkranen is de in de doucheslanggeïntegreerde omstelling. Door eenvoudig aan de slang te trekken wordt omgeschakeldvan bad- naar douchefunctie.

Met de sobere en slanke vormgeving met een combinatie van rond en hoekig endoor de joystick bedieningshendel met de hightech-uitstraling, pastHansastela bij uitstek in de moderne designbadkamer. De kraan geeft de badkamer eenindividuele flair.

Assortiment
Het Hansastela-assortiment omvat wastafel- en wandmengkranen,opbouwmengkranen voor douche en bad, een baduitloop en een hoofddouche, evenals eeneengreepsinbouw-mengkraan.

Moderne en dynamische touch voor de badkamer Het assortiment kranen en douches van Grohe kent veel verschillende stijlsegmenten, waaronder de populaire Cosmopolitan-stijl. Hierin komen minimalisme, strakke lijnen en eenvoud in bediening samen. Eerder introduceerde Grohe al handdouches, thermostaatkranen en de kranenseries Eurosmart en Eurodisc met de Cosmopolitan-look. Daar komt nu een nieuwe kranenserie bij: Eurostyle Cosmopolitan. Voor mensen die houden van moderne kranen met een dynamische uitstraling en ronde afwerking.

De ronde body van de Eurostyle Cosmopolitan kranen loopt in één vloeiende lijn door naar de slanke uitloop met een schuin afbuigende vorm. De ergonomische handgreep is volledig ontworpen met het Grohe design DNA dat voor een eenvoudige en vloeiende bediening zorgt. Deze kranenserie valt niet alleen op vanwege het mooie design en de uistekende kwaliteit, ook de aantrekkelijke prijs zal in deze tijd voor veel mensen een reden zijn om voor deze nieuwe kranen te kiezen.

Breed assortiment voor wastafel, douche, bad én toilet Het assortiment Eurostyle Cosmopolitan bestaat uit een zeer complete range inbouw- en opbouwkranen met voor iedere wens een juiste oplossing. Van wastafelkranen tot kranen voor douche, bad, bidet en voor in het toilet. Hieronder een overzicht van een deel van de serie Eurostyle Cosmopolitan.

Vier keer topklasse in de categorie water- en energiebesparing Gebruikers kennen het al van wasmachines, koelkasten of gloeilampen: het Europese classificeringslabel van A tot en met D. Dit geeft uitleg over de energie-efficiëntie en is een vertrouwde oriëntatiehulp bij de aankoop van dit soort apparatuur geworden. Met het nieuwe label "WELL- Water Efficiency Label" geeft het Europese kranenverband "EUnited Valves" nu ook een oriëntatiehulp op het gebied van water- en energiebesparing bij kranen en douches.

Hansgrohe AG heeft als één van de eerste sanitairfabrikanten vier van haar producten laten testen. Deze hebben door de onderscheiding met het A-level op het gebied van huishoudelijke producten, het beste resultaat behaald. Op www.well-online.eu staan de wastafelmengkranen Focus, Talis en Metris en de Crometta 85 Green handdouche van de douche- en kranenspecialist uit het Zwarte Woud op de eerste plaatsen genoemd. "Wij zijn verheugd over dit nieuwe classificeringssysteem, omdat het gebruikers helpt om de meerwaarde van onze producten op het gebied van water- en energiebesparing eenvoudig te herkennen," aldus Richard Grohe, verantwoordelijk voor innovaties binnen de Raad van Bestuur van Hansgrohe AG. "De WELL-A-noteringen bevestigen de succesvolle inzet van onze duurzame technologieën nu ook officieel." Hansgrohe gaat echter nog een stap verder en verbindt efficiëntie met comfort. Dankzij het bijmengen met lucht blijft de waterstraal zowel bij onze kranen als onze douches zacht en volumineus, voor een aangename beleving van het water.

Waterhoeveelheid en temperatuur
"Uit de test kwam naar voren dat de doorstroomhoeveelheden onafhankelijk zijn van de waterdrukwaardes, ondanks de mogelijkheid het water op een bepaalde temperatuur te begrenzen", verklaart Richard Grohe. De wastafelmengkranen Focus, Talis en Metris houden dankzij de Hansgrohe EcoSmart technologie een verlaagde doorstroomhoeveelheid van ongeveer vijf liter per minuut aan. Hiermee behaalden zij twee sterren in deze categorie. Bij alle drie de kranen is het aan de ene kant mogelijk om de temperatuur handmatig in te stellen. Anderzijds is het ook mogelijk de maximale temperatuur vooraf via het kardoes binnenin de kraan in te stellen. Hiermee verdienden deze beide, doorstroomonafhankelijke temperatuurinstellingen nog twee sterren. De drie Hansgrohe wastafelmengkranen behoren nu tot de A-klasse in de categorie "Home" voor huishoudelijk gebruik.

Eerste WELL-gecertificeerde handdouche
Als eerste fabrikant bood Hansgrohe ook een handdouche ter certificering aan. Ook de water- en energiebesparende Crometta 85 Green handdouche bereikte in de categorie "Upgrade Volume" voor kraancombinaties de beste notering. De EcoSmart technologie begrenst de doorstroom hier tot ongeveer zes liter per minuut, zonder op comfort te besparen

De thermostaatkranen van GROHE zijn als beste uit een onafhankelijke test onder 17 Europese producten gekomen. De thermostatentest werd uitgevoerd op initiatief van GROHE AG door het erkende en neutrale testinstituut LGA QualiTest GmbH. Deze heeft in de maanden maart en april van dit jaar thermostaten getest in drie verschillende prijsklassen, op basis van de strengste Europese normen. De kranen zijn getest op 4 criteria die belangrijk zijn voor de eindgebruiker: temperatuurregeling, veiligheid, bediening en service. Op alle criteria en in alle prijsklassen komen de GROHE thermostaten als beste uit de test.

Winnaar in alle testcategorieën
De Grohtherm 3000 is het beste product in de gehele test: in alle vier de categorieën scoort dit product het beste, dankzij onder meer GROHE TurboStat® en GROHE CoolTouch®. Deze technieken bezorgden GROHE ook in de middenklasse de overwinning met de Gohtherm 2000. De GROHE TurboStat® technologie bezorgt ook de Grohtherm 1000 de eindoverwinning binnen de laagste prijscategorie.

Temperatuurregeling
De tests op het gebied van temperatuurregeling bestonden uit drie elementen: de reactiesnelheid bij drukdaling, temperatuurpieken en de constante temperatuur. Ongewenste temperatuurschommelingen worden bij Grohtherm thermostaten razendsnel opgevangen. De reactiesnelheid bij drukdaling was bijvoorbeeld bij de Grohtherm 3000 twee keer sneller dan bij het als tweede geteste product. En zowel de temperatuurpieken bij drukdaling als de afwijking van de vooraf ingestelde temperatuur zijn uiterst laag bij alle GROHE thermostaten.

Veiligheid
De temperatuur van de buitenkant van de kraan en de temperatuurbegrenzing waren de elementen die deel uitmaakten van de veiligheidstest. Dankzij de GROHE CoolTouch® technologie bij Grohtherm 2000 en Grohtherm 3000 wordt de buitenkant van de kraan niet warmer dan de vooraf ingestelde temperatuur, doordat het huis van de kraan volledig wordt omspoeld door koud water. Hierdoor is er geen gevaar voor verbranding aan de buitenkant van de kraan. Bij het wegvallen van de watertemperatuur schakelen alle varianten van GROHE de warmwater toevoer als snelste uit (thermische schok). En door GROHE SafeStop®, de temperatuurbegrenzer bij alle Grohtherm thermostaatkranen, kan de watertemperatuur niet zomaar voorbij de bij 38°C worden gedraaid.

Bediening en Service
GROHE voldoet verder aan de hoogste comfort-eisen: de gevoeligheid van de instelling, de mogelijkheden van thermische desinfectie en de GROHE EcoButton® staan garant voor optimaal bedieningsgemak. Bovendien zorgen de GROHE TurboStat® en de duidelijke instructies ervoor dat de producten zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De duidelijkheid voor de installateur draagt bij aan een tijdsbesparende en dus goedkopere service.

Het bijzondere in het dagelijks leven Gentle belichaamt de kwaliteit van de functie in een vorm waar rust van uitgaat. Het resultaat heeft een elegante feeling, pragmatisch en tijdloos. Een zacht, natuurlijk design, dat de dag begeleidt, zonder zich op te dringen. In één woord: Gentle.

Dit jaar was de ISH Noviteitenshow heel bijzonder voor Grohe, want op deze beurs werd het nieuwe badkamerconcept GROHE SPA geïntroduceerd. Naast deze mooie collectie presenteerde Grohe eveneens noviteiten die in de loop van het jaar worden geïntroduceerd. Design en trends staan bij Grohe in de ontwikkeling van nieuwe producten voorop. In de nieuwe collecties ligt de focus met name op digitalisering, kleuren en duurzaamheid.

GROHE digital
De woonomgeving wordt steeds meer gedigitaliseerd. Zo ook de badkamer waar moderne technologieën voor comfort en welzijn zorgen. Grohe introduceerde haar eerste digitale collectie kranen, GROHE Ondus®, die bekroond werd met verschillende internationale awards. Dit jaar wordt de collectie uitgebreid met GROHE Veris Digital; kranen en douches met draadloze digitale bediening. Ook introduceert Grohe de Rainshower® Solo Digital shower. Beide lijnen behoren tot de nieuwe GROHE SPA collectie.

Met het aantippen van de draadloze preset afstandsbediening kan zowel de hoeveelheid als de temperatuur van het water bepaald worden. Zo geeft de LED ring op de preset afstandsbediening van de Veris Digital wastafelmengkraan aan of er sprake is van warm of koud water. Als een echt GROHE EcoJoy® product biedt deze kraan, door de nauwkeurige instelling van de waterhoeveelheid, alle mogelijkheid voor het bewust en dus zuinig omgaan met water en energie. Het design en de functie van de digitale controllers bieden designers volledige vrijheid bij het inrichten van een badkamer. Met deze nieuwe lijnen worden digitale kranen en douches in de badkamer toegankelijk voor een brede groep mensen. De digitale techniek zal in de toekomst ook zijn weg vinden naar de keuken.

Kleur in de badkamer
Het gebruik van kleur in de badkamer is een andere ontwikkeling die Grohe doorvoert in haar producten. In 2008 werd een trend gezet met Velvet black en Moon white kranen en douches. Vorig jaar ging Grohe nog een stapje verder met een collectie Rainshower® handdouches in alle kleuren van de regenboog. Met de introductie van de Rainshower® Natural Colours Collection wordt het aanbod van kleur verder uitgebreid. Deze nieuwe trendy vormgegeven douches in natuurlijke kleuren, gebaseerd op materialen zoals steen en hout, brengen sfeer en comfort in de badkamer. Ook de Rainshower® Natural Colours Collection maakt onderdeel uit van de GROHE SPA collectie.

Design-hoogtepunt
De serie GROHE Allure Brillant behoort tot de design-hoogtepunten dit jaar. Stevige vlakken, intrigerende hoeken en uitgesneden details kenmerken deze serie. De veelzijdige kranen geven een nieuwe dimensie aan badkamerdesign en aan water. De nieuwe Eurocube kranen en accessoires zijn ook een bijzondere introductie. Eurocube staat voor vierkant design en een ruime keuze aan oplossingen voor een goede prijs.

Douches
Nieuwe straaltechnologie en nieuwe straalsoorten zijn de kern van de Power&Soul handdouches. De douches hebben tot vier straalsoorten en passen zich bij iedere mood aan. Wanneer je behoefte hebt aan een zachte straal kies je voor de power-spray. De Active massagestraal is erg fijn wanneer je nog even moet wakker worden en dus een harde en verkwikkende straal nodig hebt. Met de AquaDirect keuzetoetsen op de achterkant van de douchekop kan snel en eenvoudig van straalsoort gewisseld worden. Voor iedere smaak en wens biedt de serie keuze uit een aantal ontwerpen en formaten. Er kan gekozen worden uit drie designs: Contempory, Cosmopolitan em Rustic. Bovendien zijn de handdouches in drie diameters verkrijgbaar (100, 130 en 160 mm). De Power&Soul serie maakt onderdeel uit van de GROHE SPA collectie. Andere douchelanceringen zijn de nieuwe Tempesta Next Generation serie en de Euphoria Cube hand- en hoofddouches. Beide designs bieden een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Duurzaam genieten van water
Duurzaamheid speelt bij Grohe ook een hele belangrijke rol bij het creëren van een feel-good badkamer. Er wordt gestreefd naar de ontwikkeling van duurzame producten die het waterverbruik minimaliseren zonder dat dit het comfort in de weg staat. Zo zijn de handdouches uit de Rainshower® Natural Colours Collection uitgerust met een EcoButton waarmee maar liefst tot 40% water bespaard kan worden. Een pauze-functie op de Rainshower® Solo Digital biedt de mogelijkheid om de waterstroom te stoppen tijdens het inzepen en deze daarna weer in te schakelen in dezelfde stroomsterkte en temperatuur als voor de pauze.

 

Het gemak van een wastafelkraan wordt mede bepaald door de plaats waar de kraan geinstalleerd wordt. Kies bewust voor een kraan die op de kraanbank van de wastafel wordt geplaatst of voor een kraan aan de wand.

Een kraan aan de wand biedt voordeel in de zin van schoonmaakgemak (minder kans op kalkaanslag op moeilijk te bereiken plaatsen en randen) en laat meer ruimte vrij op en rondom de wastafel. Ook het feit dat de kraan wat hoger boven de wastafel kan worden geplaatst, vinden veel mensen plezierig. Veelal is de uitloop van een wastafelkraan aan de wand niet draaibaar. Wel iets om rekening mee te houden.

Het voordeel van de kraan op de wastafel is natuurlijk dat de montage eenvoudiger en dus voordeliger is. En de waterstroom is dichter bij de wastafel zelf gesitueerd, wat kan schelen in gespetter. Een draaibare uitloop vinden veel mensen een belangrijk voordeel.

Er zijn overigens ook extra hoge wastafelkranen die gewoon op de wastafel geplaatst worden. Handig voor mensen die graag een emmer vullen in de wastafel, of de haren willen wassen boven de wastafel

De nieuwe watervalkranen van LUCA SANITAIR passen helemaal binnen de huidige trend van het natuurlijke buitengevoel. Door de open uitloop komt het water je tegemoet alsof je onder een waterval staat en geeft een vrij gevoel. Het heeft ook een stoer karakter dat het water direct uit de kraan komt waarbij het lijkt dat het direct uit de berg komt. Beleving van een stukje natuur in de eigen badkamer. De watervalkranen zijn verkrijgbaar in een complete range van bad- en douchekranen van 100% Italiaans design.

De serie BONGIO AQUAVIVA is een heel luxe serie; dit is de Rolls Royce onder de kranen. AQUAVIVA bestaat uit één blok messing met een stevige goot. De robuuste uitstraling heeft een mooie lijn. Kranen met maar liefst 10 jaar garantie.

De complete serie van IB RUBINETTERIE LOVE ME is verkrijgbaar in mat wit, zwart en chroom. De kranen geven een brede straal water dat als een waterval over je heen stroomt.

Bij de kranen van de serie IB RUBINETTERIE ONLYONE is de bediening in de uitloop verwerkt; de draaibare uitloop is de mengkraan zelf. De ronde buis en de afwezigheid van knoppen geeft een designbeleving aan de badkamer.

Het design van de serie kranen IB RUBINETTE MR. HYDE past goed bij de strak ingerichte badkamer, en heeft een aantrekkelijke prijs.

De nieuwe stijlvolle OClock plafondkraan heeft een unieke geïntegreerde bediening. Bovendien heeft deze nieuwe kraan een progressieve thermostaat waardoor deze niet alleen stijlvol is maar ook waterbesparend en zeer energiezuinig.

OClock zuinig met energie en water
De complete lijn OClock kranen van Bongio zijn gebaseerd op het principe van een klok. OClock is een zeer energiezuinige kraan, als de hendel gelijk aan de uitloop staat zal de kraan altijd beginnen met koud water, men voorkomt daarmee de inschakeling van de ketel. Bij traditionele kranen wordt op deze positie koud water direct met warm water vermengd. Het vragen om warm water is bij de OClock een bewuste keuze. Daarnaast bevat de OClock een stroombegrenzer die het water begrenst tot een maximum van 5 liter per minuut, een vermindering op het gebied van watergebruik en de kosten.

Nieuwe plafondkraan
De nieuwe O Clock kraan komt op een zeer stijlvolle manier uit het plafond en is leverbaar op elke gewenste maat. De bediening is geheel geïntegreerd in de kraan, waardoor er niets op de wand bevestigt hoeft te worden. Met de subtiele knop onderaan de kraan kan men de kraan bedienen, daarnaast bevat de kraan dezelfde energiezuinige principes als de rest van de serie.

Designer Marco Poletti heeft ook bij dit ontwerp gebruik gemaakt van het spel van holle, bolle en ronde stijlvolle lijnen. Hierdoor past de serie in zowel de trendy als de design badkamer.

Overige kranen
Naast de nieuwe plafondkraan is de OClock ook verkrijgbaar als wastafel mengkraan, bidet kraan, inbouw wastafelkraan, inbouw douchekraan, inbouw bad/douche kraan. De collectie wordt geproduceerd in de volgende afwerking: chroom, mat wit, mat koffie, platina en geborsteld nikkel.

De minimalistische vorm van de kraan als bron van een zachte aanbieding van water. Wanneer men de natuurlijke verplaatsing van het water door de architectuur volgt, begeeft men zich op reis door de verschillende toepassingen van de serie.

Precieze, geometrische vormen tekenen een monolithisch landschap in chroom en mat zwart. Het water wordt tot een opwekkend moment van deze technische vormgeving, de wateroppervlakken tot een onderdeel van de architectuur. 

Legionellabesmetting... wellicht maakt u zich er soms zorgen over. Maar hoeveel kans is er eigelijk op legionellabesmetting in uw privé-badkamer?

Temperatuur
De gevreesde legionellabacterie levert slechts onder bepaalde omstandigheden gevaar op voor de gezondheid. De bacterie kan groeien bij een watertemperatuur tussen 25 en 50 graden Celsius. Bovendien moeten de bacteriën ook nog eens de kans krijgen zich te vermeerderen in slijmlaagjes aan de binnenkant van leidingen of in het bezinksel op de bodem van leidingen en reservoirs. Dit is vooral in langdurig stilstaand water het geval.

Nevel
Besmetting vindt plaats via de longen, wanneer besmet water wordt verneveld en wordt ingeademd. Het drinken van met legionella besmet water vormt geen risico. Hoe zit het dan met douchen, stomen of bubbelen in de whirlpool. Daar komt toch ook waternevel bij vrij? Kunt u nog met een gerust hart onder de douche?

Minimaal 60 graden
Gelukkig wel! De enige voorwaarde is dat uw warmwatertoestel is afgesteld op minimaal 60 �e�°C; en dat is eigenlijk bij alle warmwatertoestellen het geval. U kunt dan dagelijks zorgeloos douchen, stomen en bubbelen.

Overigens kan de legionellabacterie zich alleen vermenigvuldigen in een warmwatertoestel met een voorraadvat, zoals elektrische boilers en bepaalde typen combiketels, waarin de temperatuur te laag is afgesteld. Een geiser heeft geen voorraadvat, zodat de bacterie geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Doorspoelen!
Als extra voorzorg kunt u, na een vakantie van bijvoorbeeld een week of langer, bij terugkomst eerst uw leidingen doorspoelen met heet water. Houd de douchekop bij de afvoerput en laat het hete water stromen. Een whirlpool die u langere tijd niet gebruikt, kunt u doorspoelen met warm water. Vul het bad met heet water en laat het water vervolgens weer wegstromen. Zo wordt het waterleidingsysteem veilig gereinigd.

Damixa is bekroond met de Reddot Design Award voor de Clover wastafelmengkraan. De Reddot Design Award is één van de meest prestieuze design prijzen in de wereld. Duizenden producten van over de hele wereld strijden om deze begeerde erkenning. Het is een grote eer om samen met alle prijswinnaars in het Reddot Design museum tentoongesteld te worden. Damixa heeft al eerder deze prijs gewonnen met kranen uit de collecties Merkur, Arc en G-Type.

Clover staat synoniem voor alles wat te maken heeft met Deens Design: elegante uitstraling, gemakkelijk in gebruik, eenvoudig in onderhoud - en milieuvriendelijk tegelijkertijd. Clover is een complete serie bestaande uit kranen voor de keuken en badkamer.

"Voor Damixa is het belangrijk om mooie kranen te ontwikkelen, maar altijd met oog voor het functionele en praktische aspect. Bijvoorbeeld, Clover kan gemakkelijk van kalk worden ontdaan door met een vinger langs de perlator te wrijven." zegt Berit Jessen, Branding & Marketing Director bij Damixa. Standaard zijn de Clover kranen voor de keuken, wastafel en het bidet uitgerust met de Damixa X-change unit. De X-change unit maakt het extreem gemakkelijk de kraan in de toekomst te vervangen. Zodra de X-change unit is toegepast kan een kraan in slechts 20 seconden vervangen worden met behulp van slechts een inbussleutel.

"Bij Damixa hechten we veel waarde aan een goed ontwerp, functionaliteit en een uitstekende kwaliteit, waarmee we de gebruikers over de hele wereld vele jaren een positieve ervaring willen geven." concludeert Berit Jessen.

Als je van pure vormen houdt, zul je verliefd worden op de Allure met haar minimalistische vormen en elegante uitloop. Deze originele wastafelmengkraan is verkrijgbaar met een hoge en een lage uitloop. Het is een kraan die goed past in een moderne omgeving door haar pure vormgeving.

En om je badkamer helemaal in stijl in te richten zijn er ook bijpassende accessoires verkrijgbaar. Uiteraard is Allure voorzien van de GROHE technologieën GROHE SilkMove® en GROHE StarLight® voor soepel gebruik en een langdurige chroomglans. Een perfecte combinatie van vakmanschap en stijl.

De sculpturale kwaliteit van de armatuur als uitgangspunt van een badarchitectuur. Hieruit volgt een eiland in het vertrek, dat alle functies en zones van het bad in het midden vestigt. Een architectuur die hierdoor zelf een solitair wordt.

Als je de geëxponeerde vormgeving dan aan een nauwkeuriger onderzoek onderwerpt, ontdek je dat de hoogglanzende oppervlakken van de kranen de afzonderlijke waterzones van het eiland, die het effect hebben van een lagune, telkens weer weerspiegelen.

Het lijkt alsof de armatuur het idee van de architectuur net zo weerkaatst als andersom het geval is. Product Design: Sieger Design / Architectur: Mike Meiré

In de gemiddelde Nederlandse badkamer is ruimte niet overvloedig beschikbaar. Ruimtebesparende producten vormen dan ook het uitgangspunt bij de invulling van veel badkamers. Met de nieuwe Metris S wastafelmengkraan kan ook bij de wastafel ruimte bespaard worden. Met lange of korte uitloop zijn zij toepasbaar bij iedere wastafel en met de greep op de wand bieden zij meer ruimte voor de wastafel.

Metris S wandmengkranen voor de wastafel zijn leverbaar met een uitloop van 165 mm of 225 mm, daarmee is er voor iedere wastafel een juiste oplossing. De mengtechniek wordt verstopt in de muur met een inbouwdeel, zodat alleen de noodzakelijke greep en uitloop voor de wand zichtbaar zijn. Het design van de wastafelmengkraan (Phoenix Design, Stuttgart) sluit perfect aan in de moderne Style-wereld binnen het bestaande World of Styles programma van Hansgrohe. Met de vlakke uitloop en de rechte lijnen past ook het design van de wastafelkraan bij veel badkamers.

EcoSmart besparen zonder comfortverlies
Dankzij de uitgekiende mengtechniek, verwerkt in het M2 keramisch kardoes, kunnen de gewenste temperatuur en waterhoeveelheid eenvoudig en snel ingesteld worden. De geïntegreerde EcoSmart-technologie begrenst de waterdoorstroom dynamisch tot max. 5,7 liter per minuut, zonder comfort te verliezen. Tevens zorgt het geïntegreerde QuickClean anti-kalksysteem ervoor, dat kalk- en vuilafzetting nauwelijks kunnen hechten en eenvoudig met één vinger weg te wrijven zijn. Dit verlengt de levensduur en is hygiënisch. De Metris S wastafelmengkraan is uitgerust met de instelbare Safety Functie heetwaterbegrenzing. De maximale watertemperatuur kan vooraf ingesteld worden, waardoor verbranding aan te heet water voorkomen wordt.

KWC ONO is de nieuwe serie mengkranen voor de badkamer van het Zwitserse kwaliteitsmerk KWC. De designserie KWC ONO is ontwikkeld voor liefhebbers van een helder, minimalistisch design met een tijdloze uitstraling en duurzame functionaliteit. Het design is gereduceerd tot het wezenlijke. Met haar slanke cilindrische design past deze kraan harmonisch in stijl van de moderne badkamer. De heldere, geometrische vorm zorgt voor sober stijlvolle, maar zeer aanwezige accenten.

KWC ONO werd ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde designbureau NOA. De uitgebreide serie mengkranen voor de badkamer verrast door de consequente toepassing van de minimalistische vormgeving in alle afzonderlijke producten, zonder compromissen ten aanzien van kwaliteit en functionaliteit.

Opvallend is de uiterst dunne, maar zeer sterke bedieningshendel. Deze zorgt voor een zeer exacte bediening van de kraan. De bedieningshendel beweegt door een afgeschermde sleuf, waardoor afzetting van vuil en kalk nauwelijks kans krijgen.

Het KWC ONO assortiment voor de badkamer biedt verschillende wastafelkranen, een bidetkraan, verschillende bad- en douchekranen, een glijstang en een handdouche.

Grohe heeft weer een waardevolle uitbreiding van haar assortiment; de Avina. Het is een moderne tweegreepskraan met eigentijdse vormen die hiermee past in uiteenlopende badkamerstijlen, van klassiek tot modern. De nieuwe kraan is uiteraard voorzien van de nieuwste GROHE technologieën. Door de goede ergonomische grip en klassieke tweegreepsbediening spreekt de Avina zowel jong als oud aan.

Het nieuwe eigentijdse design van de Avina maakt deze kraan tot een comfortabel en stijlvol basisitem in badkamer en toilet. De metalen, warmtegeïsoleerde grepen van de Avina zijn bovendien ergonomisch vormgegeven en in combinatie met de GROHE Carbodur technologie biedt de kraan de garantie voor een langdurige en soepele bediening. De Avina bestaat uit een volledige badkamerserie, waaronder een wastafelmengkraan met praktische draaibare uitloop.

Verkrijgbaarheid
De Avina is verkrijgbaar als toiletkraan, wastafelmengkraan met draaibare uitloop én met gegoten uitloop, als bidetmengkraan, badmengkraan en douchemengkraan. De Avina-kranen zijn vanaf oktober 2008 verkrijgbaar bij de sanitairspeciaalzaken.

 

De wastafelmengkranen uit de aantrekkelijk geprijsde serie Focus van Hansgrohe vielen altijd al op door hun elegante, slanke uitstraling. Met een ergonomische, comfortabel bedienbare greep en een zacht lijnenspel voegen zij zich harmonieus in iedere badkamersfeer. Nu wordt aan deze kranenserie een functioneel element toegevoegd: ComfortZone. Dit betekent meer keuze uit kranen met een verschillende hoogte tussen uitloop en wastafel. Zo ontstaan er meer oplossingen voor de individuele badkamerinrichting. De nieuwe Focus ComfortZone kranen maken het dagelijkse ritueel in de badkamer makkelijker.

Nieuwe Focus kranen bieden meer mogelijkheden
De kranenserie Focus was tot nu toe alleen beschikbaar met ComfortZone 70, ofwel circa 70 mm hoogte onder de uitloop. De serie is uitgebreid met een verhoogde wastafelkraan met ComfortZone 100, 190 en 240. De nieuwe Focus kranen kunnen geheel naar de behoeften van de gebruiker gecombineerd worden met diverse soorten wastafels, zoals vlakke of ruimtebesparende wastafels of hoge waskommen. De Focus 70 is het standaardmodel, waarbij de gebruiker voldoende ruimte voor de belangrijkste handelingen bij de wastafel. Focus 100 biedt meer bewegingsvrijheid en comfort, ook bij kleine wastafels. Focus 190 is extra hoog, zodat de gebruiker veel ruimte heeft of combinaties kan maken met zeer grote wastafels. De Focus 240 is een wastafelkraan met een hoge, draaibare uitloop; een model dat zeer geliefd is in de Nederlandse badkamers. Zo kan men comfortabel de haren wassen onder de kraan of een hoge kom vullen met voldoende bewegingsvrijheid.

Vertrouwde Hansgrohe technieken
Alle wastafelmengkranen zijn uitgerust met de waterbesparende EcoSmart technologie van Hansgrohe. De geïntegreerde dynamische begrenzer laat niet meer dan 5 liter water per minuut en verrijkt het water met lucht voor een aangenaam zachte, volle straal voor optimaal comfort. Hierdoor wordt niet alleen water, maar ook energie bespaard.

Dankzij de vertrouwde techniek van het keramisch kardoes kunnen watertemperatuur en -hoeveelheid bij alle Hansgrohe kranen eenvoudig ingesteld worden. De QuickClean anti-kalkperlator zorgt voor duurzaam gebruiksplezier: kalk en afzetting zijn eenvoudig met één vinger weg te wrijven, waardoor de kraan lang mooi blijft.

 

Dankzij innovatieve materialen en methodes is het design van de badkuip compleet veranderd. Hij is nu een sieraad geworden dat midden in de ruimte staat. Nu is daar ook een passende mengkraan bij.

Het concept
Creatief design heeft bij vrijstaande badkuipen van hoog niveau voor een doorbraak gezorgd. De mengkranenserie KWC ONO is nu uitgebreid met de eengreeps kolommengkraan KWC ONO Freestand, die dit planningsconcept ondersteunt en met een duidelijke, moderne vormentaal afrondt.

Het design
De mengkranenserie KWC ONO past bij moderne badkamers waarin vloeiende ronde vormen en strakke rechte lijnen een nieuwe symbiose vormen. De naadloze, ronde romp van de mengkraan is gecombineerd met een slanke, soepel lopende bedieningseenheid en een uitloop met geslaagde proporties.

De nieuwe eengreeps kolommengkraan KWC ONO Freestand zet deze markante designdetails voort en presenteert zich als elegante, consequente compositie met baduitloop en handdouche. De voegloze, hoge sokkel onderstreept het onafhankelijke karakter van de Freestand-oplossing. Afwerkingskwaliteit, zorgvuldigheid en precisie komen overeen met de bekende hoogwaardige productesthetiek van KWC.

De techniek
KWC ONO Freestand is een vrijstaande badmengkraan voor vloermontage. Hij is gemaakt van massief messing, heeft een volgens de hoogste kwaliteitsnormen verchroomd oppervlak en lang meegaande keramische afdichtingen en staat voor Zwitserse kwaliteit.

Ook de functionaliteit is overtuigend:

Watervolume en temperatuur zijn heel eenvoudig te regelen
De eengreepsmengkraan is traploos en comfortabel te bedienen
Omstelknop tussen uitloop en handdouche
Makkelijk te reinigen en te onderhouden

Toepassingsgebieden
KWC ONO biedt met een uitgebreid assortiment een breed spectrum aan vormgevingsmogelijkheden voor wastafels, douches, badkuipen en keukens

 

Met de nieuwe kranenserie HansaCanyon verrast Hansa opnieuw. Met de succesvolle watervalkraan HansaMurano werd water als blikvanger centraal gezet. HansaCanyon borduurt voort op dit concept, maar voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. HansaCanyon biedt een schouwspel van licht en water in minimalistisch design.

De strakke, rechthoekige kraan herbergt een bijzondere verrassing. In de uitloop van de kraan is een open watergeul aangebracht, die zicht geeft op het stromende water. Afhankelijk van de gekozen watertemperatuur, stroomt door het water gekleurd licht: van blauw (voor koud water) naar helder rood (voor warm water). Zo creëert HansaCanyon een fascinerend water- en lichtschouwspel in de badkamer.

Sensor bediening
De kraan wordt elektronisch bestuurd, via strak en vlak vormgegeven bedieningsknoppen met sensor. Lichtgevende strips aan de zijkant van de sensorknoppen geven visueel de gekozen watertemperatuur aan.

HansaCanyon biedt twee wastafelkranen in verschillende formaten. Voor bad en douche is de kraan uitgevoerd met een brede uitloop, wat het effect geeft van een natuurlijke waterval.

Bekroond design
HansaCanyon is een ontwerp van de designers Reinhard Zetsche en Bruno Sacco. Bij de introductie werd de kraan bekroond met de design plus award van de German Design Council, vanwege het innovatieve, onderscheidende design.

HansaCanyon is leverbaar vanaf 1.587,00 (prijs incl. BTW)

Meer artikelen...