In deze tijd van snelle veranderingen is het kenmerkend dat het niet nodig was om deze kranenserie eerder te actualiseren. De kernwaarden van de KLUDI TERCIO producten blijven daarom behouden in de nieuwe producten.

De techniek is gelijk aan de voorganger. Dat wat gegarandeerd goed functioneert hoeft geen wijziging. Het design is wel aangepast, waaraan nu al te zien is dat het meer dan een decennium actueel blijft. Het nieuwe KLUDI TERCIO kranenassortiment bereikt dit met een hedendaagse uitstraling zonder progressief te zijn. Decent en rank bieden deze kranen een elegante en bovenal universele belijning. Daardoor zijn de KLUDI TERCIO kranen in iedere inrichtingsstijl in te passen. En dat alles voor de meest schappelijke prijs denkbaar binnen het assortiment éénhendel kranen van KLUDI.

In de badkamer is de KLUDI TERCIO modelkeuze uitgebreid. Van de wastafelmengkraan is een XL-variant beschikbaar en een versie met zijdelingse bediening en hoge draaibare U-uitloop. Zoals de gehele KLUDI TERCIO serie is deze laatste kraan zonder waste-inrichting zo prijsvriendelijk dat menig project hiermee verrijkt zal worden.

Ook in de keuken is van de KLUDI TERCIO nu een XL variant beschikbaar. Hierdoor zijn grotere voorwerpen eenvoudiger te vullen of af te spoelen. De KLUDI TERCIO keukenmengkranen zijn er zowel voor blad- als wandmontage. De draaibare uitloop en de praktische éénhendelfunctie voor hoeveelheid en temperatuur zijn met name in de keuken van grote waarde.

We gebruiken élke dag zo'n 125 liter water per persoon. In bad, onder de douche, aan de wastafel, op het toilet en tijdens het koken. Kranen zijn dus echte gebruiksvoorwerpen en moeten daarom functioneel zijn. En dat zijn de nieuwe Kaldur kranen van Clou. Maar ze zijn vooral erg mooi. De body heeft een extreem slanke vormgeving en is 20 % minder dik dan de modellen die in de markt momenteel beschikbaar zijn. Clou-directeur Math Meertens: ‘Onze ingenieurs zijn tot het uiterste gegaan om aan de wensen van de designer tegemoet te komen. Het is gelukt; een sterk staaltje engineering!’

Volop variatie
De elegante Kaldur-kranen zijn het puntje op de i van elke wastafel en fontein. Er is keuze uit vier eengreeps koudwaterkranen: twee wandmodellen en twee staande uitvoeringen. Qua bediening is er keuze uit een linkse en rechtse variant. Naast de eengreeps koudwaterkranen, zijn nu ook de tweegats-mengkranen leverbaar.

Uit de muur
Math Meertens: ‘De laatste jaren ervaren wij een trend naar meer wand geplaatste kranen. Dit is een gevolg van de mooi gevormde wastafels en fraaie opzetwaskommen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Vaak is een staande kraan, gemonteerd op de wastafel of op het blad, dan esthetisch niet de mooiste oplossing.’ Kaldur wandkranen combineren prima met de organische vormen van wastafels en fonteinen van Clou zoals First, Flush en de nieuwe Hammock series: echte blikvangers voor toilet en badkamer.

Slank design
Kaldur is een ontwerp van de Nederlandse topdesigner René Holten. René: ‘De elegante designkranen Kaldur onderscheiden zich door hun extreem slanke body van slechts 20 mm in doorsnede, met daarin een 16 mm keramisch binnenwerk. Het is daarmee de slankste kraan die ik ooit voor Clou ontworpen heb. Daarbij zijn ook de prijzen 'slank'.’

Axor, het designermerk van Hansgrohe, presenteert in het kader van de Furniture Fair in Milaan een wereldprimeur: Axor Starck V. De in samenwerking met Philippe Starck ontwikkelde wastafelkraan brengt de kracht en schoonheid van het water op het hoogste niveau. De kraan heeft een transparant glazen uitloop en laat in werking een fascinerende vortex – draaikolk – ontstaan, een intensieve waterbeleving bij de wastafel. De innovatie is te zien in de Axor showroom in Milaan aan de Via Durini 15 en wordt later dit jaar in Nederland geïntroduceerd.

Philippe Grohe, brandmanager Axor en kleinzoon van bedrijfsoprichter
Hans Grohe: “Het fenomeen draaikolk (vortex) fascineert mijn vader Klaus Grohe al vele jaren. Zijn idee, water door een draaikolk tastbaar maken, was doorslaggevend voor de ontwikkeling van deze kraan. In onze langjarige vriend en designpartner Philippe Starck hebben we een partner gevonden die een unieke vorm voor de draaikolk gecreëerd heeft. Ook zijn waardevolle ideeën hebben wij in het ontwikkelingsproces verwerkt. Axor Starck V is het resultaat van het succesvolle samenspel van technische kennis, hoogwaardig water- en productdesign en een jarenlange ervaring in badkamerdesign.” Het resultaat is volgens Philippe Starck “een kraan die tot het minimum gereduceerd is: transparant, bijna onzichtbaar en in het midden ontspringt een wonder – de draaikolk.”

De draaikolk: verbinding tussen mens en water
Van oudsher staat bij de productontwikkeling van Axor de menselijke verbinding tussen water en ruimte centraal. Dit principe komt ook bij Axor Starck V weer terug. Met de schoonheid en de dynamiek van de draaikolk verbindt de kraan de functionele en emotionele aspecten van het water bij de wastafel. De kraan wordt van een gebruiksvoorwerp dat tot een waardevolle bron wordt opgewaardeerd.

Water door technologie en innovatie tastbaar maken
Geheel trouw aan het Hansgrohe principe van een esthetische, functionele en duurzame productontwikkeling, kenmerkt Axor Starck V zich door meerdere technologische innovaties. De uitloop van de kraan is bijvoorbeeld gemaakt van organisch gevormd kristalglas, een bijzonder duurzaam materiaal. Tevens heeft de kraan een waterdoorlaat van slechts 4 liter water per minuut – zonder compromissen te doen aan de waterbeleving. De beweegbare, open en afneembare uitloop biedt veel comfort: deze kan eenvoudig gedemonteerd worden en indien nodig in de vaatwasser gereinigd worden.

Bij de invulling van badkamers in projecten spelen kwaliteit en prijs de hoofdrol. Daarnaast is er altijd behoefte aan comfort en mooie producten. Hansgrohe introduceert nu Logis: een nieuwe standaard voor ééngreeps kranen die aan al deze wensen voldoen. De nieuwe Logis wastafelkranen zijn dankzij hun milieuvriendelijke technologieën en aantrekkelijke prijs en design zeer geschikt voor inzet in projecten zoals (sociale) woningbouw of semi-openbare ruimtes. Samen met designpartner Phoenix Design ontwikkelde badkamerspecialist Hansgrohe kranen, die met hun onderscheidende vormgeving passen bij vele keramiekseries. De zacht gevormde greep nodigt uit tot aanraken en het kraanhuis straalt kwaliteit uit. De kranenserie bestaat uit een groot aantal kranen, waarmee voor iedere badkamer een geschikt product gevonden wordt. De wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar met of zonder wastegarnituur of met PushOpen afvoerplug en diverse inbouwkranen maken het assortiment zeer compleet.

Duurzame en efficiënte omgang met bronnen
Alle Logis wastafelkranen zijn uitgerust met de waterbesparende EcoSmart technologie. Een speciale dynamische doorstroombegrenzer zorgt voor een zeer zuinig verbruik van maximaal 5 liter water per minuut, met behoud van comfort. De LowFlow variant van de wastafelkranen laat zelfs niet meer dan 3,5 liter water per minuut door. Hierdoor wordt niet alleen water, maar ook energie bespaard. Door het bijmengen van lucht ontstaat een aangenaam zachte, maar toch volumineuze waterstraal. Dankzij de vertrouwde techniek van het keramisch kardoes kunnen watertemperatuur en -hoeveelheid bij alle Hansgrohe kranen eenvoudig worden ingesteld.

De Logis 70 en 100 wastafelkranen zijn ook in een CoolStart-uitvoering verkrijgbaar: bij het openen van de kraan met de greep in de middenpositie, geven de kranen alleen koud water. Heet water stroomt pas als de greep actief naar links gedraaid wordt. Hierdoor wordt het water niet onnodig verwarmd en worden naast water en energie ook kosten bespaard. Zo slaat bijvoorbeeld de warmwater voorziening niet direct aan bij het openen van de kraan voor het even afspoelen van de handen.

Dankzij de water- en energiebesparende eigenschappen zijn de Logis wastafelmengkranen onderscheiden met de hoogst mogelijke klasse A**** van het WELL-label in de categorie ‘Home’. Met het ‘Water Efficiency Label’ geeft het Europese kranenverbond “Eunited Valves” gebruikers een oriëntatie-mogelijkheid op het gebied van water- en energiegebruik van kranen en douches. Alle ééngreeps mengkranen zijn voorzien van de SafetyFunctie, waarmee de maximale temperatuur in de greep kan worden ingesteld. Hierdoor zijn de kranen zeer veilig in gebruik. De kranen zijn volledig gemaakt uit messing, voorzien van de anti-kalkfunctie QuickClean en bieden jarenlang gebruikscomfort. Bekijk Logis op onze website: www.pro.hansgrohe.nl/logis

Samenspel tussen kraan en keramiek
Omdat kranen en wastafels niet alleen optisch, maar ook praktisch met elkaar moeten combineren, zijn de Logis kranen verkrijgbaar in diverse hoogtes en greepvarianten. De lage Logis 70 wastafelkraan is ideaal voor op een standaard wastafel, de Logis 210 wastafelkraan met hoge uitloop is bijvoorbeeld perfect om de haren onder te wassen; de uitloop is tevens 120 graden draaibaar. Uit het ruime assortiment vindt iedereen de kraan die bij zijn ComfortZone past. Alle kraanvarianten zijn getest in de Hansgrohe ComfortZone Test en met talrijke wastafels van diverse fabrikanten gecombineerd. In deze test worden onder realistische omstandigheden het spatgehalte bij verschillende waterdruk, en bij het handenwassen de beschikbare ruimte tussen uitloop en wastafel getest. De testresultaten zijn in een overzichtelijke tabel terug te vinden op onze website voor professionals: www.pro.hansgrohe.nl/comfortzone-test.

De nieuwe KLUDI ZENTA E wastafelkranen denken met de gebruiker mee. Zo wordt de afstand tot de gebruiker na plaatsing automatisch ingesteld. De kraan is daardoor direct geactiveerd.

Door de speciaal geprogrammeerde optische objectherkenning en de drie sensoren, stroomt water alleen als het ook moet stromen. Een over een sensor naar beneden parelende druppel kan de kraan niet in werking stellen. Mocht onverhoopt toch een obstakel de elektronica blijvend activeren dan zorgt de automatische waterstop dat de kraan sluit. Ook bij stroomuitval zal deze de kraan sluiten.

De KLUDI ZENTA E elektronische wastafelkranen zijn verkrijgbaar met of zonder temperatuurkeuze knop of voor koud (dan wel voorgemengd) water en werken op de standaard meegeleverde batterij of met 230V netspanning aansluiting. De kranen zijn energiezuinig. Ze verbruiken alleen stroom bij het openen en sluiten, en niet als het water loopt. De batterij is daardoor goed voor duizenden spoelingen. De waterdoorlaat is begrensd op 5 liter per minuut.

De KLUDI ZENTA E elektronische wastafelkranen is ideaal voor openbare ruimten en voor andere plaatsen waar aanrakingsvrije bediening een functie vervult.

De solide volledig messing verchroomde ombouw maakt de KLUDI ZENTA E elektronische wastafelkranen vandaalbestendig. Binnenin biedt KLUDI de modernste mengkranentechnologie. Dit alles tegen een aantrekkelijke prijs en met 5 jaar fabrieksgarantie.

Mengkraanicoon MEM met nieuwe glans: luxe en sensualiteit met rosé goud-tinten in de badkamer. Met een nieuw oppervlak getuigt Dornbracht van de toenemende relevantie van de trendkleur koper en introduceert deze in de badkamer en keuken: 'Cyprum' is een hoogglanzend oppervlak dat op basis van 18-karaats puur goud met echt koper wordt vervaardigd. De rosé gouden kleur staat voor elegantie, luxe en sensualiteit. Tegelijkertijd werd de serie formeel herzien en aangevuld met twee nieuwe producttypes.

Nadat de afgelopen jaren eerder koele wit- en metallic-nuances zoals zilver, staal en aluminium het interieur design domineerden, beleven thans warm glanzende rosé goud- en kopertinten een renaissance. Oppervlakken die elegantie en schoonheid symboliseren, maar tegelijkertijd voor warmte, intimiteit en een vertrouwde natuurlijkheid staan. Een ommezwaai die in alle designs en ook in het dagelijks leven te zien is.

Dornbracht pikt deze ontwikkeling op en voorziet de kranenserie MEM – elf jaar na de introductie ervan in 2003 – met 'Cyprum' van een glanzende toekomst: het nieuwe oppervlak wordt gemaakt van 18-karaats rosé goud en koper en verkrijgt daardoor een bijzonder hoogwaardige, chique glans. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor koper“. 'Cyprum' is in eerste instantie exclusief verkrijgbaar voor MEM, later ook voor andere speciaal geselecteerde series.

Naast de introductie van 'Cyprum' vullen per direct een driegatsmengkraan voor de rand van het bad en een bij Dornbracht volledig nieuw producttype het MEM-programma aan: een vrijstaande badkraan met stortuitloop en staafhanddouche. Daarnaast werd MEM qua design en functionaliteit gemoderniseerd en verfijnd. Trouw aan de achterliggende filosofie 'Reduceer alles tot het wezenlijke, maar haal de poëzie er niet uit' werden het kraanhuis voor éénhendel mengkraan en bidetkraan en het hendeldesign voor alle hendelvarianten van MEM proportioneel aangepast en technisch verbeterd.

Naast de esthetische verfijningen voegt Dornbracht aan de serie een dosis extra individualiteit, comfort en digitale combineerbaarheid toe: de aanpassing van de rozetafmetingen op 60 x 60 mm maakt een design- en serie-overkoepelende combinatie van MEM-producten met verschillende uitlaatpunten en bedieningselementen uit het Dornbracht assortiment mogelijk. Voor nog meer vrijheid in de individuele vormgeving en nieuwe combinatiemogelijkheden voor moderne badkamerarchitectuur. De verfijnde uitvoeringen van MEM zijn vanaf het voorjaar van 2014 verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, platina, platina mat en de nieuwe rosé goudtint Cyprum.

De introductie van de thermostatische Grohtherm Cube maakt het assortiment van kubistische series voor de badkamer compleet. GROHE beschikt nu als eerste fabrikant over een complete invulling voor een kubistische badkamer. Kranen voor bad- en douche, handdouches en douchesystemen, bijpassende accessoires; alles kan door de ontwerper of gebruiker in een kubistische GROHE stijl worden gekozen.

De Grohtherm Cube thermostatische bad-en douchemengkranen worden gekenmerkt door een strak geometrisch vierkant uiterlijk dat goed past binnen de hedendaagse badkamer. Uiteraard is deze thermostaatserie uitgerust met de GROHE TurboStat® technologie die zorgt voor een constante en juiste watertemperatuur.

Gezond door water: regelmatige, gerichte waterbehandelingen hebben een positief effect op lichaam en geest. Sebastian Kneipp onderkende al dat hydrotherapeutische behandelingen het welbevinden verbeteren en ontwikkelde de gelijknamige Kneipp-therapie die tot op de dag van vandaag in vele landen wereldwijd gewaardeerd wordt. Met gespecialiseerde producten en nieuwe technologieën maakt Dornbracht het heilzame effect van water ook in de badkamer thuis op een comfortabele manier ervaarbaar. In het koude jaargetijde steken verkoudheden en griep weer de kop op en wordt ons immuunsysteem op de proef gesteld. Het is dus zaak om op tijd in actie te komen en de eigen weerstand te verhogen. Maar niet alleen in de winter staat het persoonlijke welbevinden centraal, de invloed van de megatrend Healthness is inmiddels het hele jaar door voelbaar. Een gezonde en bewuste leefwijze en het optimaliseren van de fysieke en mentale vitaliteit zijn wezenlijke elementen van een zinvol leven geworden. Ook al blijft er in het dagelijks leven vaak maar weinig tijd over voor ontspanning tussendoor, toch kan het welbevinden met enkele eenvoudige behandelingen worden verhoogd.

De badkamer thuis wordt een intieme plek waar aandacht wordt besteed aan gezondheid en preventie: begietingen, wassingen, baden en voetbaden hebben een weldadige werking op het organisme. Al naargelang de behandeling rustgevend, ontspannend of stimulerend. Daarbij vormen precies op elkaar afgestemde temperatuurprikkelingen - van warme via afwisselend warme en koude tot helemaal koude prikkelingen - de kern van de hydrotherapie. Door de wisselbaden en -begietingen hebben deze prikkelingen een veel sterker en intensiever effect en stimuleren zij de bloedsomloop, stofwisseling en het zenuwstelsel. Maar ook warme of koude behandelingen zijn mogelijk, bv. 's morgens koud water over het lichaam laten lopen en 's avonds een warm voetbad

Voor Dornbracht is gezond leven een essentiële drijvende kracht voor moderne badkamerarchitectuur en bovendien een wezenlijk onderdeel van de merkclaim Culturing Life. De persoonlijke behoeften van de mensen en het toenemende bewustzijn voor gezondheidsbevorderende toepassingen in de badkamer inspireren Dornbracht voortdurend tot het ontwikkelen van innovatieve producten en systemen. Voor Dornbracht staat daarbij niet alleen een hoge mate van functionaliteit, maar ook de esthetiek van de toepassingen centraal: Tenslotte zet Dornbracht met zijn nieuwe kranenseries en systemen zowel functioneel als formeel continu nieuwe maatstaven. Daarbij houdt het bedrijf zich sinds de oprichting steeds weer bezig met de volgende vraag: Hoe moeten de zones in de badkamer ingericht zijn om de werking van water optimaal te kunnen ondersteunen? Dornbracht geeft hierop een antwoord met de gespecialiseerde uitlopen van de Water Modules en de digitale bedieningstechnologie Smart Water. Nieuwe modulaire producten maken waterbehandelingen in de badkamer thuis nog eenvoudiger en effectiever. De uittrekbare begietingsdouche is aan de wastafel optimaal voor begietingen van de armen of het voorhoofd, in de douche maakt het begietingen van knieën en bovenbenen uiterst comfortabel. Met Smart Water heeft Dornbracht een intelligente technologie ontwikkeld die de mogelijkheden en kansen van de digitalisering vertaalt naar de badkamer als leefruimte. Naast de gebruikelijke mechanische bediening kunnen alle waterpunten via de nieuwe digitale Smart Tools worden geregeld. Met slechts een handeling kunnen temperatuur en waterhoeveelheid exact worden ingesteld. Waterbehandelingen worden zo eenvoudig en comfortabel – en vooral individueel: regelingen en uitlopen kunnen geheel naar wens met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast biedt Dornbracht met het Foot Bath een nieuwe elektronische en scenario gerelateerde unit die speciaal is afgestemd op de persoonlijke behoeften bij behandelingen in voetbaden. Twee voorgeprogrammeerde scenario's en twee comfortfuncties ondersteunen het uitvoeren van Kneipp-baden.

Tegenwoordig geldt net zoals vroeger: Sanus Per Aquam (SPA) – gezondheid door water. Hydrotherapie als fundamenteel bestanddeel van een gezonde en bewuste leefwijze die het welbevinden stabiliseert en daarnaast actief de levenskwaliteit verhoogt. Dornbracht draagt hieraan met individuele product- en systeemoplossingen voor de badkamer in belangrijke mate bij.

De nieuwe, gespecialiseerde uitlopen en de digitale bedieningstechnologie Smart Water zijn vanaf voorjaar 2014 in de handel verkrijgbaar.

Voor ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit heeft Hansgrohe de Care kranenserie ontwikkeld. Deze kranen bieden meer gebruiksvriendelijkheid in de badkamer. Naast de bestaande Talis Care serie, introduceert Hansgrohe met Focus Care een betaalbare kranenserie waarmee iedere badkamer, waarin een speciale kraan gewenst is, kan worden ingevuld. In combinatie met de Ecostat Comfort thermostaat is een veilige, comfortabele badkamer voor iedereen mogelijk.

Meer comfort en bewegingsvrijheid
Met de extra lange greep van maar liefst 121 mm, maken de Focus Care kranen de bediening van de temperatuur en waterdoorstroom zeer eenvoudig, ook voor mensen met een fysieke beperking. De ééngreeps wastafelkranen zijn verkrijgbaar in staande uitvoering in twee hoogtes en als wanduitvoering, waardoor er voor vrijwel iedere wastafel een geschikte kraan is. Voor de douche kan gekozen worden voor een mengkraan die eveneens is voorzien van een verlengde greep. Wie liever kiest voor een thermostatische kraan, kan met de Ecostat Comfort Care douche-en bad thermostaten de badkamer completeren. De thermostaat bevat net als de wastafelkraan een extra lange greep en heeft duidelijke functiesymbolen. De thermostaat is veilig dankzij de SafetyStop temperatuurbegrenzing op 40°C.

Veilig en duurzaam
De Focus Care kranen zijn voorzien van de waterbesparende EcoSmart technologie, waardoor de waterdoorlaat is begrensd op 5 l/min. Hierdoor wordt zowel water als energie bespaard, met behoud van comfort. Het geïntegreerde QuickClean anti-kalksysteem zorgt ervoor dat kalk- en vuilafzetting nauwelijks kunnen hechten en eenvoudig met één vinger weg te wrijven zijn. Dit verlengt de levensduur van de kraan en is hygiënisch.

De kranenserie SELV van Dornbracht komt tegemoet aan de hedendaagse wens naar een nieuwe eerlijkheid: materialiteit, functionaliteit en design doen een stapje terug in de ruimte waarin ze geïntegreerd worden. Daardoor past de kraan zich in zowel klassieke als moderne interieurs naadloos aan.

De naam SELV is een kunstwoord dat is afgeleid van 'self'. Het beklemtoont de openheid van de kraan tegenover verschillende stijlwerelden. Geheel in de zin van 'Design yourself!' of 'Express yourself!' plaatst de naam niet de kraan in het middelpunt, maar de individuele ideeën over vormgeving van de gebruiker, architect of interieur ontwerper.

De SELV kranen worden gekenmerkt door een design dat met zijn zachte vormen het prettige gevoel bij de bediening benadrukt en zich voor de rest ondergeschikt maakt aan zijn omgeving. Dit staat los van het feit of deze puristisch modern of klassiek is ingericht en vormgegeven. Even stijlvast zijn de heldere, archaïsche functies.

SELV is verkrijgbaar als volledige serie met bijpassende accessoires in de oppervlakken chroom en platina mat. Het design stamt van Sieger Design

KLUDI heeft er voor gekozen om de meest gevraagde KLUDI BALANCE producten nu ook in het wit te leveren, met her en der een subtiel chroomaccent. Daar waar chroom de omgeving weerspiegelt en zich als een kameleon aanpast, doet wit dit juist niet. Wit is neutraal en maakt meteen een statement. Het product wil zich niet aanpassen aan de omgeving. Het is een zelfstandig designobject dat zich in volle glorie toont aan de wereld.

De chroomaccenten maken het product levendig en zorgen ervoor dat de kranen te combineren zijn met de witte en verchroomde KLUDI FIZZ doucheproducten. Ook andere chroomproducten zoals accessoires harmoniëren hierdoor met de KLUDI BALANCE White Edition.

Ook de KLUDI BALANCE White Edition is vanzelfsprekend uitgerust met de Eco S-Pointer perlator. Hierdoor is de richting van de waterstraal met één vingerbeweging en zonder gereedschap te verstellen. De plaats waar de waterstraal de wastafel raakt, is daarmee aan te passen aan de vorm van de wastafel.

Strakke vlakken en duidelijke lijnen karakteriseren het gehele KLUDI BALANCE productenprogramma. Dankzij de toegevoegde zachte rondingen, zijn deze producten universeel toepasbaar in alle badkamerontwerpen.

Achter dit alles is uitermate moderne mengkranentechnologie verborgen. Dat KLUDI 5 jaar fabrieksgarantie verleent, is daarnaast een aanvullende zekerheid.

Mijn leven, mijn badkamer: sensuele vrouwelijke badkamervormgeving met IMO
Dornbracht biedt met de kranenserie IMO, badkamervormgeving geheel naar eigen smaak. De moderne vormentaal is universeel inzetbaar en past zich harmonisch aan de persoonlijke leefwereld aan.
Het leven wordt steeds individueler. Standaard levensplanningen zijn passe, tegenwoordig staat het individu op de voorgrond. De grote variatie aan nieuwe mogelijkheden biedt iedereen de keuzevrijheid om zijn dagelijks leven precies af te stemmen op de persoonlijke behoeften en wensen. Een groeiende maatschappelijke ontwikkeling die ook haar weg naar de badkamer heeft gevonden.

IMO is daarop het individuele antwoord. Met het hoogwaardige kranenprogramma van Dornbracht krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn eigen stijl ook in de badkamer tot uitdrukking te brengen. Vooral moderne, stijlbewuste vrouwen hechten waarde aan individualiteit, zo veelzijdig als hun leven zelf. Urbaan met natuurlijke sensualiteit of soeverein en feminien tegelijkertijd, het inrichtingsconcept weerspiegelt hun persoonlijkheid: een vrijstaand, ovaal ligbad met IMO-kranen in de wand, fijne details met individuele flair zoals de greep in de badkuip, handdoekhouder en toilet-borstelset. Momenten van ontspanning en urbaniteit komen samen, een vrouwelijke leefwereld is duidelijk te voelen.
Alleen al de naam IMO, een afkorting van de Engelse uitdrukking 'In My Opinion' (Nederlands: 'Naar mijn mening') geeft aan dat de individuele levensopvatting van de mens centraal staat en de vormgeving van de serie bepaalt. Een universeel mengkranenprogramma dat de eigen stijl beklemtoont en zich perfect schikt in de persoonlijke leefwereld. De badkamer als intieme plek, die door het persoonlijke tintje uitgroeit tot een toevluchtsoord, weg van de dagelijkse drukte.
Basis voor het design van IMO is de universele vormentaal, die fraai te combineren valt met individuele interiors. Als moderne vormhybride speelt het met geometrische contouren en creeert daardoor een unieke variabiliteit. "Voor IMO werden de twee vormen die in de badkamer domineren, gecombineerd: een rond corpus en een rechthoekige hendel en uitloop", aldus directeur Andreas Dornbracht. "Daardoor ontstaat een formele universaliteit, die modern, helder en hoogwaardig oogt en van IMO een bouwsteen voor elke individuele badkamervormgeving maakt."
IMO is verkrijgbaar in het oppervlak chroom.
Productdesign: Sieger Design.

Mijn leven, mijn badkamer: ongecompliceerde badkamervormgeving voor stijlbewuste mannen met IMO

Het leven wordt steeds individueler. Standaard levensplanningen zijn passé, tegenwoordig staat het individu op de voorgrond. De grote variatie aan nieuwe mogelijkheden biedt iedereen de keuzevrijheid om zijn dagelijks leven precies af te stemmen op de persoonlijke behoeften en wensen. Een groeiende maatschappelijke ontwikkeling die ook haar weg naar de badkamer heeft gevonden.

IMO is daarop het individuele antwoord. Met het hoogwaardige kranenprogramma van Dornbracht krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn eigen stijl ook in de badkamer tot uitdrukking te brengen. Ideaal voor stijlbewuste mannen die zelfbeschikking ook in de badkamer belangrijk vinden. Op hun werk, bij het sporten of in de badkamer – moderne mannen weten wat ze willen en laten dat ook zien. IMO past zich intelligent aan de mannelijke leefwereld aan en benadrukt de persoonlijke stijl: een vrijstaande wastafel met IMO-kraan in de muur met daarnaast de grote, open douchezone met regendouche. Onafhankelijk, overtuigd van zichzelf, puur mannelijk.

Alleen al de naam IMO, een afkorting van de Engelse uitdrukking 'In My Opinion' (Nederlands: 'Naar mijn mening') geeft aan dat de individuele levensopvatting van de mens centraal staat en de vormgeving van de serie bepaalt. Een universeel mengkranenprogramma dat de eigen stijl benadrukt en zich perfect schikt in de persoonlijke leefwereld. De badkamer als intieme plek, die door het persoonlijke tintje uitgroeit tot een toevluchtsoord, weg van de dagelijkse drukte.

Basis voor het design van IMO is de universele vormentaal, die fraai te combineren valt met individuele interieurs. Als moderne vormhybride, speelt het met geometrische contouren en creëert daardoor een unieke variabiliteit. "Voor IMO werden de twee vormen die in de badkamer domineren, gecombineerd: een rond corpus en een rechthoekige hendel en uitloop", aldus directeur Andreas Dornbracht. "Daardoor ontstaat een formele universaliteit, die modern, helder en hoogwaardig oogt en van IMO een bouwsteen voor elke individuele badkamervormgeving maakt."

IMO is verkrijgbaar in het oppervlak chroom.
Productdesign: Sieger Design

Meer besparen met behoud van comfort

Nieuwe LowFlow wastafelkranen van Hansgrohe bieden nieuwe waterbesparende technologie

Met de introductie van de nieuwe LowFlow wastafelkranen zet kranen- en douchespecialist Hansgrohe een nieuwe stap op het gebied van waterbesparing. Aan de series Metris, Talis en Focus worden nu de LowFlow wastafelkranen toegevoegd. De waterbesparende EcoSmart technologie in de perlator van deze kranen wordt door middel van een dynamische precisie-o-ring extra aangescherpt. Ook het kardoes in de kranen is aangepast, waardoor de greep minder ver open kan dan gebruikelijk. Door de combinatie van deze twee functies laat de kraan maximaal 3,5 liter water per minuut door. Dankzij de eveneens in de perlator verwerkte AirPower technologie, geeft de kraan toch een volle, zachte straal. Zo wordt wel flink bespaard op water en energie, maar niet op het comfort.

Comfort bij de wastafel
De nieuwe LowFlow wastafelkranen van Hansgrohe zijn verkrijgbaar in de series Metris (rechte lijnen, afgeronde hoeken), Talis (ronde, cylindrische vormen) en Focus (organische vormen). De LowFlow kranen bieden verschillende ComfortZones: van 70 cm tot 110 cm hoogte tussen uitloop en wastafel. De kranenseries Metris en Talis bieden ook een wanduitvoering. De gebruiker heeft zo een ruime keuze wat betreft design, comfort en gebruiksgemak.

Design Rodolfo Dordoni
Levante kan nu al een klassieker genoemd worden: elegante vormen en comfortabel te bedienen, daardoor passen de door de Milanese architect en designer Rodolfo Dordoni ontworpen kranen in bijna iedere badkamer. Kenmerkend voor de serie is de geharmoniseerde uitwisseling van vormen, de combinatie van ronde vormen en afgeronde hoeken.

Hij past net zo goed in een modern appartement als in een klassieke oude woning. Een bijzonder fijn detail bij de in chroom vervaardigde producten is het witte emaille op het draaipunt van de hendel. Tevens is de onderzijde van de Levante regendouche uitgevoerd in de kleur wit. De producten in de kleur mat wit hebben een chromen draaipunt.

Door deze bijzondere details passen de kranen perfect bij de meeste witte wasbakken, douches en baden. De serie Levante omvat producten voor de wastafel, douche en bad en is verkrijgbaar in chroom en mat wit.

Waskommen mogen zich in toenemende mate in populariteit verheugen. Logisch, want een waskom laat zich op vele manieren plaatsen en biedt veel ruimte voor speelse oplossingen. Waskommen zijn dan ook inmiddels in vele varianten verkrijgbaar.

KLUDI speelt hierop in door bij meerdere kranenseries waskommengkranen aan te bieden. Het basisidee is altijd hetzelfde; de kraan staat naast de waskom en moet hoog genoeg zijn om het water comfortabel in de waskom te laten plenzen.

Daarom is de uitloophoogte van deze KLUDI waskommengkranen meer als 20cm en in sommige varianten bijna 30cm. De uitlopen komen ook verder naar voren en bevatten de waterbesparende S-pointer perlator, die Kludi in vele producten toepast. De richting van de waterstraal van deze S-pointer perlator kan met één vingerbeweging en zonder gereedschap tien graden versteld worden. De plaats waar de waterstraal de wastafel raakt, is daarmee aan te passen aan de vorm van de wastafel. De S-pointer perlator beperkt de waterdoorlaat zonder comfort te verliezen. Weldadig besparen, het lijkt een schijnbare tegenstelling maar is bij KLUDI wel degelijk mogelijk.

Zoals alle KLUDI producten hebben ook deze producten 5 jaar garantie.

Dornbracht presenteert een nieuwe technologie die de talrijke opties binnen het digitaliseren in badkamer (en keuken) integreert: Smart Water. Een intelligent systeem dat de componenten in de badkamer onderling koppelt en toepassingen comfortabel vereenvoudigt en individualiseert: de toekomst van de badkamer- en keukencultuur.

De wereld is veranderd. Niet alleen de razendsnelle, digitale revolutie speelt een rol, ook de megatrend healthness beïnvloedt ons leven. Hoe moeten producten en systemen er dus uitzien om ons leven optimaal te ondersteunen? De voortdurende zoektocht naar antwoorden resulteert nu bij Dornbracht in een systeem dat individuele behoeften oppikt en met Smart Water visionaire technologie overbrengt naar badkamer en keuken.

Smart Water staat voor de visie om de talloze mogelijkheden en kansen van de digitalisering te benutten voor toepassingen in badkamer en keuken – en deze ontwikkeling te bespoedigen. Basis daarvoor zijn de door Dornbracht ontwikkelde Smart Tools, die comfort, veiligheid en belevenis in badkamer en keuken nieuw definiëren. Twee regelknoppen sturen met slechts één handeling de exacte temperatuur en waterhoeveelheid; via de goed leesbare displayschakelaar kunnen handige instellingen en functies voor alledaagse toepassingen worden opgeroepen. Ook complexe choreografieën met verschillende waterpunten, zoals bij de tijdens de ISH geïntroduceerde douchetoepassing Sensory Sky, kunnen via de Smart Tools worden geregeld.

Vooral de decentrale plaatsing van de bedieningselementen is uniek en creëert een plus aan comfort: bediening en wateruitlaat kunnen voor de eerste keer flexibel en gescheiden van elkaar geïnstalleerd worden. Samen met de universele vormentaal, die design- en serie-overkoepelend inzetbaar is, zijn maximale vrijheid in de vormgeving en individuele, architectonische maatoplossingen gegarandeerd. Daarbij is de bediening van de Smart Tools uiterst simpel: geen gecompliceerde menu's, maar een intuïtieve, begrijpelijke logica – helemaal in de zin van de Smart Water boodschap 'Hot, cold, click'. Hard- en software worden onder eigen regie bij Dornbracht ontwikkeld. Daardoor kan de producent de markt ook in de toekomst software-updates en hardware-upgrades beschikbaar stellen.

"De badkamer wordt digitaal", legt Andreas Dornbracht uit. "De Smart Tools leggen vandaag al de basis voor de badkamer en keuken van morgen." Daarmee vormt Smart Water pas de start van een nieuwe, digitale toekomst. Als vernieuwer en baanbreker in de branche zal Dornbracht deze ontwikkeling verder doorzetten en met nieuwe maatstaven komen voor product- en systeemoplossingen in badkamer en keuken. Dit is het startschot voor een nieuw tijdperk in badkamer- en keukenarchitectuur. Smart Water wordt gepresenteerd tijdens de ISH 2013 en zal vanaf november 2013 verkrijgbaar zijn. Design en concept: Dornbracht in samenwerking met Sieger Design, Square one en Meiré und Meiré.

Nieuwe Hansgrohe wandmengkraan voor keuken of uitstortgootstenen

Bij de wastafel of gootsteen geldt: hoe meer ruimte, hoe meer comfort. Hansgrohe biedt met haar aantrekkelijk geprijsde kranenserie Focus een ruime keuze uit wastafel- en keukenkranen in diverse hoogtes: de ComfortZone. De nieuwe Focus ééngreeps wandmengkraan biedt de gebruiker nog meer vrijheid: door de montage aan de wand blijft het aanrecht vrij en de montagehoogte kan individueel bepaald worden. Dat maakt de Focus wandmengkraan niet alleen geschikt voor montage bij de gootsteen, maar ook boven uitstortgootstenen.

Gemaakt van verchroomd messing staat de Focus wandmengkraan voor duurzame robuustheid. De eveneens uit verchroomd messing vervaardigde, 180° draaibare uitloop kan tegen een stootje. De rechte, vlakke greep is eenvoudig te bedienen en biedt veel gebruiksgemak. Daarmee is hij ook zeer geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld bedrijfsruimtes.

Hansgrohe technologieën

De nieuwe Focus wandmengkraan is voorzien van een perlator met AirPower technologie. Het water wordt vermengd met lucht, wat een volle, krachtige straal geeft. Dankzij het QuickClean anti-kalksysteem is met slechts één vinger over de perlator wrijven genoeg om eventuele kalkafzetting te verwijderen. Met de SafetyFunctie instelbare heetwaterbegrenzing kan vooraf de maximale temperatuur ingesteld worden.

Bossini is trots de nieuwe ‘Crystal Line’ douche producten voorzien van SWAROVSKI ® kristallen bij u te mogen introduceren.

De badkamer wordt een sprankelende ruimte met een inspirerende elegantie voor een verfijnde levensstijl. Producten zijn leverbaar in een ronde en vierkante vormgeving waardoor de ‘Crystal Line’ in zowel moderne en minimalistische. als wel in klassieke badkamers tot zijn recht komt.

Het Grohe Spa™ assortiment krijgt er een nieuwe serie bij: Grandera. Een tijdloos, elegant klassiek assortiment van bad- en doucheproducten. Ronde en vierkante elementen zijn samengesmolten tot een eenheid. Het resulteert in een serie van unieke en tijdloze producten, gecombineerd met de hoogste kwaliteitseisen en vakmanschap met oog voor detail en comfort.

Puur, eenvoudig, maar toch extravagant. De Grandera™ serie brengt traditionele tegenstellingen bij elkaar in één harmonieus design. Het resulteert in een serie van unieke en tijdloze producten, van een elegante tweegreepskraan tot een perfect gevormde hoofddouche. Alle producten zijn ontwikkeld, ontworpen en gefabriceerd in Duitsland.

De Grohe Grandera™ serie staat voor perfectie tot in het kleinste detail. Dat is de reden dat de gehele serie, van hoofddouches tot thermostaatkranen en van fonteinkranen tot zeepdispensers, perfect op elkaar is afgestemd. De vrijstaande badkranen zorgen voor flexibiliteit bij het ontwerpen van een badkamer. Het bad in combinatie met de kraan kan op elke gewenste locatie binnen de badkamer geplaatst worden. Het indrukwekkende assortiment wordt aangevuld met tal van accessoires in wit porselein. Het is de ideale manier om stijvolle accenten aan te brengen in de badkamer.

Grohe Spa™ collectie
De Grohe Grandera™ serie maakt onderdeel uit van de Grohe Spa™ collectie. Dit is een uitgebreid assortiment aan kwalitatief hoogwaardige kranen en douches voor in de badkamer. Van de wastafel tot het bad en de douche, elke serie biedt een breed scala aan producten. Op deze manier kan iedereen naar eigen wens en tot in de kleinste details zijn ideale badkamer samenstellen.

Verkrijgbaarheid
De Grandera™ serie is te verkrijgen in twee uitvoeringen – chroom en chroom/goud – en is uitstekend te combineren met uiteenlopende badmeubelen. Met dank aan de Grohe StarLight® technologie, behoudt de Grandera™ zijn glans en is bestand tegen vuil en krassen. De kranen zijn tevens voorzien van de Grohe SilkMove® technologie, die een soepele bediening garandeert.

Tijdens de ISH 2013 in Frankfurt afgelopen maart, introduceerde Kludi spraakmakende nieuwe producten. Met deze producten zet Kludi de ontwikkeling voort waar het al decennia om bekend staat. De nieuwe Kludi Amba serie is dan ook uniek, waarbij kwaliteit, design, functionaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid wederom hand in hand gaan.

Kludi Amba: de vormgeving spreekt

Kludi Amba bezit een uniek integraal design, waardoor het lijkt alsof de kraan uit één stuk gegoten is. Alleen een discrete rood/blauw markering verraadt hoe de kraan wordt bediend. De greep die de waterstroom en de temperatuur regelt is alleen prominent aanwezig wanneer de kraan in gebruik is. Na gebruik integreert de greep zich weer in het totaalbeeld. Door dit functionele design verkrijgen de Kludi Amba producten een sculpturale verschijningsvorm.

De vorm van de Kludi Amba serie is aangepast aan de natuurlijke bewegingen van de hand. Het bedienen van de kraan is daardoor intuïtief. Slechts een vingerbeweging is nodig om het bovengedeelte van de kraan naar achter te bewegen. Deze nauwelijks waarneembare beweging zet de waterstroom in gang, terwijl de temperatuur geregeld kan worden met een lichte draaibeweging. De hoogstaande cartouche-technologie van Kludi maakt een verfijnde afstelling mogelijk.

Het is met de Kludi Ambaserie gelukt schoonheid te creëren met indrukwekkende uiterlijke en innerlijke waarden. Door de uitstraling nodigt KLUDI AMBA uit om dichterbij te komen en aan te raken. Een blik, een aanraking wordt haast een zintuigelijk heugelijke ervaring door de gestroomlijnde, harmonische contouren, die zijn gecombineerd met aangenaam gladde oppervlakken. Binnenin de kranen regelen de modernste cartouches en thermo-elementen ieder wens van de gebruiker. Van de opbouwthermostaten is de interne watervoering zo geconstrueerd dat de buitenzijde nooit heet kan worden. Alle wastafelmengkranen geven een volle straal. Dat de doorlaat beperkt is, is niet merkbaar. Het is niet voor niets dat de Kludi Amba wastafelmengkraan de “IF Design Award” en de “Plus X Award” verkregen heeft.

De Kludi Amba accessoires zijn als vanzelfsprekend bijpassend bij de kranen. Het witte keramiek dat in verschillende accessoires wordt toegepast sluit naadloos aan bij de Kludi Fizz doucheproducten. Zo is op eenvoudige wijze een harmonieuze badkamer samen te stellen. Vrijwel alle denkbare kraanvarianten, accessoires en doucheproducten zijn per direct en uit voorraad leverbaar.

De focus op de essentie van dingen was de belangrijkste inspiratiebron van Philippe Starck voor deze nieuwe collectie. In het unieke, organische maar minimalistische design zien we lijnen en vormen die we ook terug vinden in de natuur. De twee grepen vallen optisch weg in het kraanhuis. In welke positie de grepen ook staan, de vormgeving blijft perfect ergonomisch en in harmonie met de omgeving. Axor Starck Organic past heel natuurlijk in de meest uiteenlopende badkamer stijlen en is een echte blikvanger in iedere omgeving.

“De essentie van ons werk is voor mij om mensen in staat te stellen gefascineerd te raken door water”, zegt Philippe Grohe, brandmanager van Axor, “en innovatieve oplossingen aan te bieden van het hoogste esthetische en technische niveau. Philippe Starck was de juiste persoon om mee samen te werken aan dit project. Tijdens de samenwerking van de afgelopen 20 jaar heeft hij ons steeds opnieuw geïnspireerd om te komen tot radicale manieren om gevestigde denkpatronen, gedrag en design te doorbreken,” vertelt Philippe Grohe. Philippe Starck legt uit wat hem heeft bewogen in het begin van het project: “Een nieuwe intuïtie maakte zich van mij meester. Het was eigenlijk meer een vraag: Wat is leven en wat is de energie van het leven? Ik begon te werken, niet op een andere manier maar vanuit een nieuwe invalshoek met hetzelfde minimalisme.”

Een laag waterverbruik brengt een nieuwe beleving, zonder concessies te doen aan functie en comfort.

Speciaal voor de meest gebruikte kraan in de badkamer, de wastafelmengkraan, ontwikkelde het straallaboratorium van Hansgrohe een nieuw soort waterstraal. Als een riante douchestraal bestaat de straal uit 90 straalopeningen, die ieder ontelbare zachte waterdruppels doorlaten. Deze nieuwe en extreem efficiënte douchestraal voor de wastafel geeft niet alleen een nieuwe sensatie, maar is ook heel functioneel door het grote bereik.

Met de revolutionaire, nieuwe straal zet de Axor Starck Organic wastafelmengkraan een nieuwe standaard: een waterverbruik van slechts 3,5 l/min met behoud van alle functionaliteit en comfort. Sterker nog, meer comfort! Dus niet alleen een goed gevoel, maar ook een schoon geweten! Een waterdoorlaat van 3,5 l/min met behoud van comfort betekent, dat een verantwoordelijk en bewust waterverbruik de positieve norm wordt. Als bij gelegenheid meer water nodig is, kan de waterdoorlaat worden verhoogd naar 5 l/min.

Ter vergelijking: de internationale standaard voor de waterdoorlaat van wastafelmengkranen is 7 l/min of hoger. Drie jaar geleden heeft Hansgrohe voor alle wastafelmengkranen van de merken Hansgrohe en Axor de waterdoorlaat teruggebracht naar 5 l/min door middel van de EcoSmart technologie. Nu maakt Axor opnieuw haar naam als innovatieve leider in de sanitairbranche waar, door met een riante waterstraal te komen met een verbruik van slechts 3,5 l/min.

Bewust gebruik van water: aparte bediening van volume en temperatuur voor meer comfort en een lager waterverbruik.

De wastafelmengkranen in de nieuwe collectie maken het mogelijk om water en energie op een intuïtieve, ergonomische en economische manier te gebruiken. Het volume en de temperatuur zijn apart te bedienen. De Axor Starck Organic wastafelmengkraan wordt open en dicht gedraaid aan de onderkant van de uitloop. Het volume wordt ook middels deze greep bediend. Dit is heel ergonomisch, omdat de handen daar zijn waar het water uit de kraan komt. De temperatuur wordt boven aan de kraan geregeld. Als deze standaard op de energiebesparende koud water stand wordt gezet, wordt automatisch energie bespaard.

Innovatief en duurzaam
De naam Axor Starck Organic slaat niet alleen op het design van de collectie of op de verantwoordelijke omgang met water en energie, maar ook op het duurzame productieproces: dankzij de constructie van de kraan wordt ongeveer een derde van het messing bespaard, waardoor minder grondstoffen en energie nodig zijn. Het water stroomt door slangen in het kraanhuis, waardoor ieder contact tussen het water en het kraanhuis wordt voorkomen. Hiermee is de kraan dus ook geschikt voor gebruikers met een nikkel- en/of loodallergie.

Net als alle andere Axor kranen wordt Axor Starck Organic exclusief geproduceerd in de Axor fabriek nabij het hoofdkantoor van Hansgrohe in Schiltach, Zwarte Woud Duitsland. Deze fabriek is een van de modernste in zijn soort, zeker op het gebied van duurzame prestaties. Voor Axor betekent “Made in Germany” meer dan een locatie. Het staat voor de ultieme kwaliteit en vakmanschap in de breedste zin van het woord.

Sanitair groothandel Luca Sanitair heeft drie nieuwe series badkamerkranen, van betaalbaar Italiaans design, in het assortiment. De compleet nieuwe serie TWIT: een combinatie van een ronde body en een vierkante uitloop. Luca sanitair levert deze kranen exclusief in Nederland via geselecteerde showrooms. De kranen zijn niet via internet verkrijgbaar.

De vierkant strakke - elegant ronde TWIT

Dat strak vierkant en elegant rond goed samengaan, bewijst de nieuwe badkamer kranenserie TWIT. Alle kranen hebben een ronde body met een strak vierkante wateruitloop. Door de combinatie van vierkant en rond zijn de kranen ideaal te combineren met uiteenlopende badkamerstijlen en vormgeving.

De collectie kranen is zeer compleet: voor de wasbak, douche, ligbad, als muuruitloop, opbouw en inbouw. De kranen zijn zwaar messing verchroomd met een vast rozet onderaan de kraan in plaats van een

losse ring. Hierdoor bestaat minder kans op vuil en vocht dat in de naad zou kunnen gaan zitten en is daarmee eenvoudig schoon te houden. De kranen zijn van de hand van de Italiaanse designer Lorenzo Damiani en van het Italiaanse topmerk IB Rubinetterie.

Meer artikelen...