Kraan van zuiver chroomEen complete nieuwe kranenserie met als doel koel, glanzend chroom een warm en uitnodigend uiterlijk te geven. De serie Bell van Damixa is ontwikkeld samen met gebruikers, zowel in functionaliteit als in uiterlijk. Het resultaat is een kraan van zuiver chroom in zachte afgeronde vormen.

Bell is de uitnodigende kraan
Bell is energiezuinig en past in de natuurlijke en uitnodigende interieur design trend. Kan een kraan er comfortabel uitzien? Jawel, de nieuwe Bell serie van Damixa doet warm en uitnodigend aan. Met haar ronde, licht plompe vorm staat zij onverstoord op het aanrecht/wastafelblad. Het model slaagt erin om boven de menigte uit te stijgen zonder intimiderend over te komen. Integendeel eigenlijk, de zachte en ronde vormen nodigen uit om aangeraakt te worden en geven een hele nieuwe look aan badkamer en keuken.

Complete serie kranen
Bell is een complete, nieuwe kranenserie van het Deense Damixa. De serie bestaat uit kranen voor badkamer en keuken. En heeft een diversiteit aan uitlopen. Verder is er de keuze tussen één- en twee greepsbediening, thermostaten voor douche en bad én een douchesysteem met hoofd- en handdouche.

Comfortabel chroom
De ontwikkeling begon in 2014, toen een groep Deense ontwerpers werd gevraagd door Damixa om hun visie op de kraan van de toekomst te geven, en aan te geven wat deze zou moeten kunnen. De Damixa ontwerpers werkten met de gedachte die ze “Comfortabel chroom” noemden.

Chroom heeft een koud en hard oppervlak en ziet er het best uit als het scherp en zuiver is. Om aan de wens van de klant te kunnen voldoen, moest dit worden veranderd in een zacht en rond uiterlijk. Het was echt een uitdaging om een natuurlijker en meer uitnodigende kraan te ontwerpen, legt Jakob Jensen uit. Jensen is Design- en ontwikkelingsmanager bij Damixa en ontwerper van de nieuwe Bell serie. Hij vervolgt: “Het zachte, ronde, ‘klokvormige’ ontwerp komt duidelijk tegemoet aan de vraag van de doelgroep. De vloeiende ronde lijnen van de basis op het blad geven de kraan een soepel aanblik en zorgen voor een fris en onafhankelijk uiterlijk. Het lijkt alsof je het product zo met je handen op kunt pakken.

Mooi, maar ook functioneel
Damixa’s ontwerpteam heeft zich ook gericht op functionaliteit in het ontwerpproces. Bell is daardoor zeer makkelijk te reinigen en flexibel in haar samenstelling. Er zijn 4 verschillende uitloopvormen verkrijgbaar en Bell wordt geleverd met Damixa’s X-change systeem, wat het mogelijk maakt om de kraan in 20 seconden te vervangen. Bovendien is een aantal milieuvriendelijke en energiezuinige eigenschappen toegevoegd, zoals Cold-start en een laag water- en energieverbruik.

25 jaar geleden zorgde ze voor een revolutie in het badkamerdesign, nu geldt ze als een icoon van de moderne badkamervormgeving: Tara van Dornbracht heeft zich sinds haar introductie in 1992 ontwikkeld tot een vaak gekopieerd en veelvuldig onderscheiden designklassieker. Ter gelegenheid van het huidige jubileum van Tara lanceert Dornbracht de kranenserie in het oppervlak Cyprum.
  
Nauwelijks een andere kraan dan Tara heeft fundamenteel zoveel betekend voor het badkamerdesign. Met haar minimalistisch design, de karakteristieke kruisgrepen en de slanke, ronde uitloop kwam ze begin jaren negentig helemaal niet overeen met de trend. Maar desondanks of juist om deze progressieve vormenspraak werd Tara binnen een korte tijd een designicoon. Slechts 10 jaar na de introductie verscheen met “Tara. Kraan en archetype” een publicatie die was toegewijd aan het succesverhaal.
 
Sindsdien heeft Dornbracht dit consequent voortgezet. In 2008 werd het design van Tara subtiel bewerkt, geheel in overeenstemming met de leidraad: “een klassieker verandert men niet, men verfijnt hem.” Een reductie van de diameter van grepen en rozetten en een minimale verlenging van de kraanbody maakten Tara slanker, rechter en verfijnder. De contouren van alle Tara kranen werden in aangescherpt om de perfecte geometrie en symmetrie van de vormenspraak nog duidelijker te laten spreken.
 
“Tara belichaamt de designprincipes van Dornbracht: Proportie, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance”, zegt Andreas Dornbracht. Deze zogenaamde 5 P’s vormen de basis van een duurzame esthetica, die zich niet laat leiden door tijdgebonden smaak maar door universele vormgevingsprincipes. “Ook 25 jaar na haar introductie is Tara nog steeds actueel en geldt net als voorheen als een begrip voor de belichaming van Avantgarde in de badkamer.
 
Kenmerkend voor een klassieker als Tara is dat ze universeel toepasbaar is en zich in de meest verschillende contexten laat ensceneren. Dit komt niet alleen door de heldere vormspraak maar ook door de veelvoud aan oppervlakken. Zoals alle series van Dornbracht is ze in talrijke varianten verkrijgbaar van chroom, platina en champagne tot messing en goud en daarnaast in verschillende matte en gelakte varianten. Dankzij deze veelvoud past Tara zn sur ton in de badkamerarchitectuur of wordt ze ingezet om contrastrijke accenten te zetten. Soms werkt ze klassiek, soms progressief maar altijd actueel en modern. Zo opent Tara talrijke opties voor een persoonlijk vormgeving van de badkamer en geeft ze ook een antwoord op de megatrend individualisering.
 
Met Tara in Cyprum bewijst Dornbracht nogmaals de veranderlijkheid van de iconische kranenserie. Het rosé-gouden oppervlak uit 18-karaat goud en koper kenmerkt zich door een bijzondere glans die warmte en elegantie uitstraalt.
 
Tara is in vele uitvoeringen voor toepassing bij wastafel, bad, douche en bidet alsook als keukenkraan beschikbaar. Naast de klassieke kruisgrepen zijn alle varianten ook met hendelgrepen verkrijgbaar. Een perfect op de kraan afgestemde accessoire programma complementeert de serie.

Iedereen droomt van een beetje luxe. Wij houden er van ons te omringen met mooie dingen, die een perfecte aanvulling in ons interieur zijn. De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is de belichaming van modern design tegen een faire prijs. Mooie vormgeving en functioneel design zijn nu verkrijgbaar voor iedereen.

De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is een antwoord op de huidige designtrends en de continue groeiende verwachtingen van onze afnemers. Een coherent en uniform design, waarbij een simpele vorm met afgeronde lijnen wordt gecombineerd is een hommage aan soft purisme, een trend, die enorm populair is geworden. Het merendeel van de beschikbare modellen maakt combinaties mogelijk met interessante designs, terwijl de veelheid aan functie mogelijkheden van deze armaturen imponeert.

kludi-ameo-02.jpg

De wastafel wijst de weg
Bij het betreden van de badkamer, wordt onze blik automatisch naar de wastafel en de omgeving daarvan gedirigeerd. Dit is de omgeving, die we in de badkamers het meest gebruiken en dit is de reden waarom het belangrijk is uw wensen te definiëren ten aanzien van de wastafel armatuur. Welk type bevalt u het meest? 

Een ééngreeps mengkraan? Misschien een wandmengkraan of een driegats optie?

kludi-ameo-03.jpg

KLUDI AMEO armaturen zijn verkrijgbaar in meerdere hoogtes, die u design- en gebruiksmogelijkheden voor uw badkamer verschaffen op elke manier, zoals u dat wenst. Het grootste exemplaar, met een uitloop van 27 cm, garandeert eenvoudig gebruik, zelfs in combinatie met hoge waskommen. De wandmengkraan is ook een eyecatcher. De simpele en bescheiden vorm zal gewaardeerd worden door liefhebbers van moderne interieurs met zorgvuldig gekozen details. Diegenen met een passie voor tijdloosheid zullen het unieke en uniforme design van de KLUDI AMEO serie appreciëren, die het hen mogelijk maakt op perfecte wijze de bad en wastafel omgeving op elkaar af te stemmen.

kludi-ameo-04.jpg

Uw droombadkamer
Of u nu een douche of een bad heeft, u kunt uw badruimte zowel simpel als praktisch inrichten. KLUDI AMEO bad- en douchearmaturen zijn de perfecte producten om uw droom te vervullen voor een verkwikkend bad in de avond.

De grote verscheidenheid aan armaturen, die op de muur gemonteerd kunnen worden, op de badrand, of zelfs ingebouwd, verschaffen enorme vrijheid in de wijze waarop u uw badkamer ontwerpt. Personen die een douche verkiezen worden zeker niet beperkt in hun mogelijkheden. De ingenieuze ééngreeps douchemengkranen worden gekenmerkt door een interessant design, functionaliteit en veelzijdigheid. Ze zijn uitgerust met ergonomische hendels, die garant staan voor precieze regulering van de waterstroom en -temperatuur, waardoor ieder gebruik van het bad comfortabel en veilig is.

kludi-ameo-05.jpg

 De designers van de KLUDI AMEO besteedden veel aandacht aan details gericht op oplossingen, die gewaardeerd worden door de meest veeleisende en bewuste gebruikers: keramische cartouches, thermostaat, inbouw uitvoeringen en terugstroom beveiliging.

Een andere interessante functie is een
s-pointer eco perlator, die het niet alleen mogelijk maakt de richting van de waterstraal aan te passen, maar deze ook te limiteren tot 6l/min, zelfs bij hogere waterdruk.

kludi-ameo-06.jpg

Voortreffelijke kwaliteit? Uniek design tegen een acceptabele prijs? KLUDI AMEO is het antwoord waar u naar zoekt. Een luxueus item hoeft geen fortuin te kosten en zal zeker gewaardeerd worden door liefhebbers van design oplossingen, die aandacht schenken aan elk individueel detail.

Met Vaia introduceert Dornbracht een nieuw soort design dat vele facetten kent. Geïnspireerd op de Transitional Style-trend in interior design wordt de nieuwe premium designkraan gekenmerkt door zijn elegant en tegelijk progressief design Op die manier past Vaia net zo goed in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waar in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

Vaia: een elegant-progressief design voor een nieuwe iconografie van de moderne tijd.
De serie Vaia vertolkt een zachte, harmonieuze vormentaal en een basishouding die open staat voor nieuwe dingen. De verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen – beschikbaar als kruisgrepen of hendel – verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel. Stilistisch veelzijdig
Dankzij de duidelijke vormentaal biedt Vaia een antwoord op de steeds complexer wordende (interieurwereld van morgen en past elegant in de veelvoud aan moderne woonstijlen. Vaia schept een vertrouwde, harmonische sfeer – en behoudt tegelijkertijd de progressieve basishouding die zo kenmerkend is voor alle designseries van Dornbracht. Daarbij biedt Vaia met mengkranen en specifiek op de serie afgestemde accessoires voor wastafel, bidet, douche en ligbad een hoge mate van vrijheid in vormgeving.

Nieuw oppervlak: Dark Platinum mat
Vaia is verkrijgbaar in de bekende oppervlakken platina mat en chroom van Dornbracht. Vanaf herfst 2017 komt daar het nieuwe luxe oppervlak Dark Platinum mat bij. De donkere, zijdematte kleurnuance is licht geborsteld en zorgt voor een warme, zachte en aardse uitstraling en een archaïsch accent in de badkamer. Met deze nieuwe variant biedt Dornbracht een verdere mogelijkheid om de badkamer persoonlijk in te richten en schept nog meer ruimte voor vrijheid in vormgeving.

Vaia – designprincipes
Vaia is georiënteerd op vormgevingsprincipes die kenmerkend zijn voor alle series van Dornbracht. Dankzij de 5 P’s – proportie, precisie, progressiviteit, persoonlijkheid en performance – ontstaat een blijvende, duurzame esthetiek die zich ook in de nieuwe serie Vaia manifesteert: de proporties zijn uitgebalanceerd, harmonisch en exact. Het design wordt gekenmerkt door heldere lijnen en precies overgangen. De serie is excellent afgewerkt en tot in het kleinste detail uitgevoerd. Vaia pakt actuele ontwikkelingen in interieurdesign op, bootst deze echter niet na, maar interpreteert ze opnieuw en draagt – mede door het nieuwe oppervlak Dark Platinum mat – bij aan een progressieve inrichtingsstijl.

De kranenserie CL.1 van Dornbracht kenmerkt zich door de progressieve en dynamisch sportieve vormspraak. Met de karakteristieke uitloop met een hoek van 105 en het geraffineerde spel met harde en zachte contouren definieert deze kraan opnieuw de esthetica in de badkamer. Geïnspireerd door de trend van gestructureerde oppervlakken en façades in architectuur en interieurdesign zet Dornbracht met CL.1 ook in de oppervlaktevormgeving nieuwe maatstaven: de grepen van de kraan zijn in twee verschillende reliëf-oppervlakken verkrijgbaar, met lineaire effect of geometrisch vormgegeven. Deze structuren zorgen voor een onverwisselbare optiek en gevoel en zijn tegelijk het bewijs voor de uitstekende precisie en productie competentie van Dornbracht.

De nieuwe badkamerkraan CL.1 van Dornbracht zet individuele accenten in de moderne badkamer.

De gouden jaren ’20 van de vorige eeuw kenden grote welvaart. Hierdoor geïnspireerd, ontwikkelde AXOR samen met Phoenix Design een badkamer- en keukencollectie in de stijl van de eerste industrieel geproduceerde kranen: AXOR Montreux. Met de authentieke en traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor de vroege jaren 1920, herinnert AXOR Montreux op stijlvolle wijze aan de tijd van de wetenschappelijke en culturele opkomst. Nieuwe aanvullingen op deze bestaande klassieker van AXOR werden afgelopen week tijdens de gerenommeerde beurs Interieur in Kortrijk gepresenteerd.

De evolutie van het industriedesign
De industriële productiemethodes en vormgevingsstijl van de jaren 1920 staan nu nog steeds voor waardigheid en standing. Kenmerken van het industriedesign zijn de leidingen en afsluiters. In de kranen van AXOR Montreux komen deze terug in de klassieke kruisgrepen, maar ook in de combinatie met charmant porseleinen, rechte grepen. Een voor deze huidige tijd bijzondere kraan is het 3-gats brugmodel. Met de kruisgrepen en authentiek porseleinen inzetten toont deze kraan haar klassieke designachtergrond perfect. Technologische vooruitgang
AXOR Montreux staat ook voor de technologische vooruitgang: moderne bouwkunde zet kranen, douchesystemen en accessoires om in innovatieve interpretaties van de jaren 1920 – met alle comfort van nu. De klassieke keukenkraan van AXOR zorgt met zijn draaibare en uittrekbare uitloop voor maximale bewegingsvrijheid. De kranen voor bij de wastafel bieden met diverse uitloophoogtes veel mogelijkheden, waardoor er altijd een ComfortZone is die past bij de persoonlijke gebruikswensen. In de douche kan men genieten van eenvoudige functionaliteit en optimaal douchecomfort met de AXOR Montreux Showerpipe. De gescheiden bedieningselementen voor hoofd- en handdouche hebben industriële rechte grepen.

Authentiek, gedetailleerd design in combinatie met de modernste productiemethodes karakteriseren de nieuwe badkamer- en keukenkranen van AXOR Montreux. Tevens zijn de kranen in meerdere kleuren verkrijgbaar: standaard chroom en de door middel van PVD-technologie vervaardigde kleur brushed nikkel. Dankzij dit PVD proces (Physical Vapor Deposition) is het oppervlak veel harder, waardoor het beter bestand is tegen krassen en corrosie dan gegalvaniseerde oppervlakken. Met AXOR Montreux kan iedereen in de badkamer én in de keuken genieten van de beste producten in zowel vorm als functie.

Met Lissé biedt Dornbracht een premium-designkraan in het instapsegment voor een kwaliteits- en tegelijk budgetbewuste doelgroep. Door haar innovatieve esthetica zet Lissé een accent in de badkamer – en nodigt uit, het gehele interieur met eenvoudige middelen op te pimpen en het bijzonders te gunnen: een „echte Dornbracht“. De serie Lissé is nu direct leverbaar.

Het design – hybride vormentaal
Lissé overtuigt met een vormentaal vol spannende contrasten: heldere geometrische basisvormen en exacte bochten (radius) komen samen in vloeiende contouren, royale vlakken op smalle kanten. De naar boven neigende, conisch toelopende hendel van de kraan komt speels uit de cilindrische kraanbody en de vlakke uitloop. De zwarte laag onder de hendel zet, in combinatie met het chroom oppervlak, nog een extra accent.

Hoog bedieningscomfort
De verfijnde vormentaal van de serie wordt door een bijzonder bedieningsmechanisme onderstreept, waarbij een vloeiende beweging van de hendel voor hoog bedieningscomfort zorgt. Dit wordt ook weerspiegeld in de naam van de kraan: de naam Lissé (Frans “lissé” = gladgestreken) verwijst aan de ene kant naar de ‘softe’ bediening van de hendel en aan de andere kant slaat het op de L-vorm van de kraan. Lissé – het productprogramma
De kraanserie Lissé is verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat en bevat circa 25 producten voor toepassing bij wastafel, bidet, douche en bad. Een bijzonderheid is de eengreepsmengkraan voor de wastafel die optioneel in een speciale, waterbesparende variant verkrijgbaar is. Met 21 fijne stralen wordt hierbij de standaard doorstroomhoeveelheid van 5,3 liter teruggebracht naar 3,8 liter per minuut.

Een “echte Dornbracht”
Lissé completeert het portfolio van het merk in het instapprijssegment en biedt tegelijk alle voordelen van een ‘echte Dornbracht”: net zoals alle kranen van de premium fabrikant staat ook Lissé voor perfecte afwerking en kwaliteit “Made in Germany”. De vormentaal berust op de vijf designprincipes, die het totale productportfolio van Dornbracht kenmerkt: Proportionaliteit, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance. Deze vormen de basis voor een duurzame esthetiek die niet is gebaseerd op smaak, maar op het universele vormgevingsprincipe, de ‘gulden snede’.

Bij het ontwikkelen van nieuwe sanitaire producten is het niet eenvoudig om de juiste balans te vinden tussen design en functionaliteit. Helaas zijn hiervan vele voorbeelden in de markt te vinden. Voor KLUDI is vorm en functionaliteit in volledige harmonie bepalend voor een goed design. De KLUDI producten onderscheiden zich dan ook in hun esthetiek en zijn tot in het kleinste detail functioneel gevormd.

KLUDI kijkt bij functionaliteit naar diverse aspecten. Omdat KLUDI producten bovenal gebruiksvoorwerpen zijn, is gebruiksgemak en duurzaamheid erg belangrijk. Hierbij valt te denken aan de bediening van een product, maar ook aan de bewegingsruimte onder vele KLUDI producten. De eengreeps mengkranen hebben het gemak in de greep al bij een geringe beweging van de hendel is merkbaar hoe speels elegant en toch precies water getapt kan worden. Het KLUDI vrije ruimte concept maakt het mogelijk om de wastafel niet alleen te gebruiken om de handen te wassen. Dankzij de veelheid aan hoogtes, vormen en voorsprongen bieden KLUDI mengkranen oplossingen voor iedere wasplaats zonder afbreuk te doen aan het design.

Hygiene is in sanitaire ruimtes van groot belang. Het makkelijk kunnen schoonmaken is daarom een vereiste. Zo worden bij diverse KLUDI series de bad- en douchemengkranen direct op de wand aangesloten, waarbij storende rozetten, moeren en schroefdraad compleet ontbreken. Naast het duidelijk esthetische voordeel, is het hierdoor verkregen gladde oppervlak van de mengkraan veel eenvoudiger te reinigen.
Het product kunnen aanpassen aan de situatie ter plaatse verbetert het installatie gemak en biedt mogelijke oplossingen voor complexe situaties. De KLUDI Dual-Shower-Systems creeren douchebeleving op maat. De hoogteverstelbaarheid van maar liefst 30 centimeter biedt daarbij de mogelijkheid een KLUDI Dual-Shower-System ook bij geringe plafondhoogte te installeren.

Dat het streven van KLUDI naar de perfecte balans tussen design en functionaliteit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de meer dan 20 internationale prijzen die aan KLUDI producten zijn toegekend in de afgelopen jaren.

Bij de PLUS X AWARD wordt naast design, ook gebruiksgemak, duurzaamheid en functionaliteit beoordeeld. PLUS X AWARDS voor hoogste kwaliteit, design en bedieningscomfort zijn toegekend aan de KLUDI elektronische wastafelmengkranen met sensor techniek. Hygienisch, zuinig en schoon omdat de mengkraan niet aangeraakt hoeft te worden en direct de watertoevoer afsluit, zodra de handen worden teruggetrokken. De tijdloze designs zijn vanwege de gladde oppervlakken eenvoudig te reinigen.

Kranen van Dornbracht zijn designiconen in de badkamer. Zoals een schilderij of kunstobject een ruimte kan verrijken, hetzelfde effect hebben Dornbracht kranen in een badkamer op de wastafel, douche of bad. Veel architecten zijn in het bijzonder gecharmeerd van de black edition uitvoeringen. Het matte zwart van de kranen laat zich perfect combineren met vele andere pure en luxe afwerkingmaterialen. Denk aan wit keramiek van een wastafel, beton, hout enz.

De serie Time2020 komt met de nieuwe wastafelmengkranen met traditionele cartridge en een teakhouten handgreep. De serie Time2020 heeft een aantal extra unieke eigenschappen die andere kranen bijvoorbeeld niet hebben. Het is milieuvriendelijk doordat de ketel pas ontbrandt als je het warme water echt nodig hebt. Het verbruikt ook 30% minder water door de stroombegrenzer. De kraan is volledig gemaakt van roestvrij staal voor zuiver water en het water stagneert nooit in de kraan. De Time2020 collectie is onder certificering van HABITEC voor de goedkeuringen van de Leed US Green Building Council. Dit wordt wereldwijd steeds belangrijker bij publieke en private projecten.

Badvulling en handdouche comfortabeler bedienen: glooiende lijnen en een duidelijke basisvorm maken KLUDI OBJEKTA tot een bijzonder veelzijdige armaturenserie. De thermostatische bad- en douchemengkraan van deze succesvolle serie straalt nu in een nieuwe, zacht aanvoelende gedaante - harmonisch afgestemd design inclusief alle voordelen van een moderne thermostaat.

De nieuwe KLUDI OBJEKTA thermostatische bad- en douchemengkraan voldoet aan alle moderne eisen. Zo is design modern en harmonisch en is de omstelling tussen bad en douche onzichtbaar verwerkt in de greep.

Ook om het milieu en de verbruikskosten is gedacht, de kraan bezit een 50% Waterhoeveelheidsbegrenzing. Indien gewenst kan men water besparen bij het douchen, terwijl het eventueel vullen van het bad geen extra tijd hoeft te kosten.

Uiteraard hebben wij bij het ontwikkelen van deze thermostaat ook om uw veiligheid gedacht. Deze thermostatische mengkraan is uitgevoerd met KLUDI SafeTouch. KLUDI SafeTouch verhindert op betrouwbare wijze het heet worden van het thermostaat oppervlak. Aanvullend beschermt de op 38°C vooringestelde heetwaterblokkering KLUDI HotStop tegen verbrandingen. Bijzonder in de markt is dat veel van onze thermostatische mengkranen geschikt zijn voor gebruik op bijvoorbeeld geisers. Met andere woorden, ook bij beschikbaarheid van relatief weinig heet water functioneren deze thermostaten goed. Dit geldt ook voor deze nieuwe KLUDI OBJEKTA thermostatische mengkraan.

Al met al een moderne harmonisch ogende, complete thermostatische mengkraan met vele extra’s voor een vriendelijke prijs. www.kludi.nl

KLUDI OBJEKTA thermostatische bad- en douchemengkraan 352010538 Bruto adviesprijs € 291,00 exclusief BTW.

De huidige trend in het sanitair ligt bij open woonvormen en vereist absolute multifunctionaliteit. Met slimme mengkraanoplossingen beantwoordt HANSA perfect aan deze behoefte. Het beste voorbeeld: de nieuwe serie HANSASIGNATUR uit het HANSA|LIVING segment. Deze reeks vervult de hoogste behoefte aan comfort, biedt maximale flexibiliteit en blinkt uit door haar unieke, expressieve design.

Ruime vlakken, natuurmateriaal, wellness-douchen of comfortbadkuipen, zitschuim en kamerplanten – dat vindt u allemaal terug in moderne, sanitaire ruimtes. Steeds in het middelpunt staan de gebruiker en zijn individueel welzijn. HANSA komt tegemoet aan de trend van open woonvormen en meer vrijheid in de badkamer met de visionaire mengkraanserie HANSASIGNATUR uit het designsterke HANSA|LIVING segment.

Nieuwe wegen in design en functie
HANSASIGNATUR staat voor multifunctionaliteit en individuele focus op de gebruiker. Het absoluut highlight van de serie is de bekroonde HANSASIGNATUR HYBRID, die dankzij haar duale structuur zowel contactloos als met de hand kan worden bediend. Dat maakt het gebruik tegelijk eenvoudig, intuïtief en persoonlijk. Voor korte en snelle behoefte aan water, zoals bij het handenwassen, het tandenpoetsen of het scheren is de contactloze functie optimaal geschikt. Als de handen de sensor naderen, dan stroomt automatisch aangenaam water op de gewenste, vooraf ingestelde temperatuur. De eenhendelmengkraan zorgt voor de individuele waterbediening. Via dit systeem kunnen de hoeveelheid en de temperatuur van het water worden geregeld. Bovendien levert de structuur met gescheiden hendel en uitloop maximale bewegingsvrijheid: de geïntegreerde, uittrekbare douche of als optie de van op afstand bedienbare, functionele handdouche, de hellingshoek alsook de hoogte van de 150° draaibare uitloop zorgen voor heel wat vrije ruimte aan de wastafel. Nog meer vrijheid bij het individueel gebruik van water is niet mogelijk. Dat bevestigde ook de jury van de raad voor Vormgeving / German Design Council en zo bekroonden ze de HANSASIGNATUR HYBRID met de begeerde German Design Award 2016 als „Special Mention“. Integraal bedacht – duurzaam ontworpen
Naast zijn hoog bedieningscomfort blinkt het concept uit door een controleerbare, flexibele alsook duurzame omgang met water: bij een korte behoefte aan water wordt door de elektronische bediening van de waterstroom met vooraf ingestelde temperatuur duidelijk minder water verbruikt, dan bijvoorbeeld bij een eenhendelmengkraan. In totaal ligt het watergebruik bij zes liter per minuut. Voor een goed gevoel en een zuiver geweten zorgt ook het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen: omhulsel en hendel bestaan uit zinkdrukgiet, alle kunststoffen werden volgens de KTW- en W270-richtlijnen getest, de waterwegen zijn nikkelvrij en de WATER SAFE Hi-Tech-functiekern behoudt de waterkwaliteit – voor optimale drinkwaterhygiëne.

Artistieke vrijheid
Naast het hybride model omvat de serie HANSASIGNATUR nog vier andere modellen. Naast de wastafelmengkraan met batterijvoeding en als optie met uittrekbare handdouche of mobiele, functionele handdouche, is ook een elektronisch gestuurde inbouwvariant van de mengkraan verkrijgbaar. Praktisch en hygiënisch: het systeem kan contactloos worden bediend en laat water – dankzij de thermostatische controle – steeds stromen in de gewenste temperatuur die u eerder hebt ingesteld. Dat de HANSASIGNATUR wandmengkraan naast de klassieke verticale manier ook horizontaal kan worden bevestigd, zorgt voor maximale artistieke vrijheid. De inbouwinstallatie gebeurt met het HANSAMATRIX advanced-inbouwsysteem.

Slimme technologie voor puur douchegenot
Bij de elektronisch gestuurde HANSAMATRIX inbouwproducten voor douche en bad ligt de focus op de slimme bedieningstechnologie. De nieuwe Tiptronic-control-toetsen maken het mogelijk om de gewenste instellingen met een druk op een knop uit te voeren. Elke functie, bijvoorbeeld hand- of hoofddouche, heeft een eigen Tiptronic-control-toets. De waterhoeveelheid regelt de gebruiker door de regelknop te draaien. Als u op de Tiptronic-toets drukt, dan staat de mengkraan voor maximaal acht minuten automatisch op actief. Een wit lampje geeft aan dat de mengkraan actief is en dat er water stroomt. Als u het water binnen vier minuten weer uitschakelt, dan wordt door driemaal knipperen van een groene lichtring een zichtbaar teken voor ecologisch douchen gegeven. Zo gaat luxueus douchen toch goed samen met een zuiver geweten.

Kranen die pronken op de wastafel, badmeubel, ligbad of douche vormen vaak de juweeltjes van de badkamer. Als ze ook nog zijn uitgevoerd in luxe goud of koperkleurige oppervlakken of speciaal gestructureerde grepen dan worden het echte pareltjes. Dornbracht heeft diverse oppervlakken in haar programma: chroom, platina, platina mat, champagne, cyprum en messing. Daarnaast kan er met de x-TRA SERVICE vrijwel elke kleur of oppervlak worden gerealiseerd.

Hoogwaardige badkamers verlangen een hoogwaardige mengkraan. De bekroonde, contactloos bedienbare HANSAMURANO X combineert een unieke uitstraling met slimme, technische functionaliteit. Bijzondere hightech-finesse: de innovatieve bewegingssensor met interessant lichtconcept.

Uit een strak geometrische, futuristische vorm stroomt zachtjes een brede en toch flinterdunne waterstraal – zoals uit een frisse bron: dat is de essentie van de HANSAMURANO X. Ze combineert urban design en een innovatieve interface met de natuurlijke rust van zacht stromend water en zet beide aspecten op een onmiskenbare manier in scène.

Bekroond designconcept
Het idee is afkomstig van de bekende designer Bruno Sacco (voormalig design-chef bij Mercedes Benz) en Reinhard Zetsche (Octopus Design), die eerder al in 2003 het vorige model HANSAMURANO hebben ontworpen. HANSAMURANO X volgt de traditie van zijn voorganger, maar interpreteert de vorm en de functie op een eigen, slimme manier. Met een volledig contactloze bediening verenigt ze water, een compleet contactloze hightech sensor en een lichtconcept in een duidelijk architectonisch-minimalistische optiek. Daarbij verbindt de HANSAMURANO X het perfectionisme van moderne technologie met de zinnelijkheid van het oerelement. Zoals de mengkraan het vrije water vormt en cultiveert, zo beleeft en beweegt het water door de mengkraan. Het slimme samenspel tussen ego en alter ego vormt de basis van het ontwerpprincipe van de HANSAMURANO X. De conceptionele en decoratieve kwaliteit heeft ook de jury van de Raad voor Vormgeving/German Design Council bevestigd en zo bekroonden ze de mengkraan uit het premium segment HANSA|EDITION met de German Design Award 2016.  Elegant samenspel van glas en chroom
HANSAMURANO X presenteert een harmonisch samenspel van de materialen. De opmerkelijke combinatie van chroom, glas en water geeft de mengkraan zijn karakteristieke uitstraling. Als centraal element van het buitengewoon designconcept fungeert vanuit het perspectief van de gebruiker het zwevende, rechthoekig lichaam uit chroom en glas, dat tegelijk dienst doet als bedieningselement en watertoegang. Ingekaderd tussen het verchroomde bovenstuk en de onderkant zit een glasplaat. Uit haar transparantie stroomt het water precies in een brede, aangenaam zachte en tegelijk ook flinterdunne laminaire straal in de wastafel. Dat wordt met behulp van een speciale straalvormer gerealiseerd.

Hightech: contactloze bediening en bewegingssensor
Gebruikers kunnen de HANSAMURANO X contactloos in- en uitschakelen door middel van een infraroodsensor binnen het glasvlak. Via twee sensortoetsen in het bedieningselement kan de watertemperatuur individueel worden geregeld. Een ledstrip geeft de gebruiker een visuele melding van zijn instelling. Bovendien is de HANSAMURANO X uitgerust met een slimme licht- en bewegingssensor die in twee stappen reageert: zodra iemand de mengkraan nadert, wordt het licht van de leds geactiveerd en de glasplaat licht dan subtiel op. Als de handen dan dicht genoeg bij de infraroodsensor komen, dan illumineert het helder licht het watergordijn zolang het water stroomt. HANSAMURANO X staat voor slim comfort, pure beleving en de luxe van formele eenvoud. Daarbij blijft het verbruik van de architectonisch-minimalistische mengkraan met negen liter per minuut toch laag.

Elegant en functioneel
Nauwkeurige contouren en tijdloze elegantie. De vormgeving is doordacht en gereduceerd tot in detail – voor een duidelijke overall esthetiek worden hoeken en verspringingen waar mogelijk vermeden. Zo vervallen de obligatorisch zichtbare rozetten bij KLUDI Q-BEO opbouw-armaturen: thermostaat, ééngreeps-douchemengkraan alsmede bad-douche ééngreepsmengkraan kunnen direct aansluitend op de wand gemonteerd worden.

KLUDI Q-BEO viert de diversiteit van de kubistische vorm. Dankzij de strakke vlakken verkrijgt deze zeer uitgesproken en gereduceerd uitziende serie een soft uiterlijk – een oppervlak dat uitnodigt om aan te raken. Moet het kubistisch en exclusief of eerder klassiek en elegant zijn? De twee aangeboden bedieningsconcepten voldoen aan alle eisen: met de brede, ergonomische hendel van de ééngreepsmengkraan of als u exclusiever wil, kiest u voor de uitvoering als driegats-mengkraan. De hoogwaardige L-uitloop met zijn massieve kubistische grepen is een blikvanger bij grotere wasplaatsen. Het highlight voor de badrand
Ook hier zetten de kubistische grepen van de viergats bad-douche armatuur bij de badrand accenten en onderstrepen de functie van het bad als exclusieve Spa: een designeis, die consequent tot en met de luxe kwadratische handdouche gerealiseerd wordt. De douchekop is voor bijzonder veel comfort tot 30 graden neigbaar en daardoor individueel aan te passen.

Douchen met stijl
Van de intelligente inbouw- tot de ongecompliceerde opbouwvarianten, met de passende inrichtingselementen zoals glijstang en douche. Bijzonder comfortabel douchen garandeert de douche-thermostaat in het passende Q-BEO design. Het geïntegreerde thermostaat element reguleert het douchewater op de vooringestelde wenstemperatuur – ongecompliceerd en bliksemsnel. Deze technologie biedt bovendien uitstekende veiligheidsaspecten: de body is van KLUDI Safe Touch voorzien en wordt hooguit handwarm, verbranden uitgesloten.

Met de introductie van de nieuwe eengreepswastafelmengkraan completeert Dornbracht de succesvolle serie Supernova. Een verfijnde vormenspraak en een, aan de zijkant aangebrachte hendel, onderstrepen de sculpturale elegantie van de kraan.

De in 2009 geïntroduceerde serie Supernova, is een kraan van hoge sculpturale kwaliteit. Met haar talrijke facetten en polygonale vlakken doet ze denken aan een precieus bewerkt kristal die het licht en de objecten in haar omgeving altijd weer op een nieuwe manier reflecteert.

Verfijnde vormenspraak, verhoogd bedieningscomfort
De nieuwe eengreepswastafelmengkraan accentueert de markante geometrie en elegance van de serie. Nu is de kraanbody verfijnd en door de hendel die aan de zijkant werd geplaatst, lijkt de kraan nog filigraner en biedt daarnaast een verhoogd bedieningscomfort. De nieuwe eengreepsmengkraan is met of zonder afvoergarnituur verkrijgbaar. Nieuwe serie Supernova
Het productprogramma van de serie Supernova bevat in totaal meer dan 60 producten. Naast eengreepsmengkranen en driegatsmengkranen zijn er ook twee cascade uitlopen voor aan de wand en staande montage. Een omvangrijke keuze aan accessoires rondt het aanbod af. De programma uitbreiding is net als de totale serie Supernova in de oppervlakken chroom en champagne verkrijgbaar.

Onderscheiden kraandesign
De, door Sieger Design vormgegeven, Supernova werd onderscheiden met de “Good Design Award” (2009) en de “iF product design award” (2010). Met haar futuristische, extravagante verschijning zet ze in hoogwaardige particuliere badkamers alsook in luxe hotelbadkamers een bijzonder accent.

Binnen de dagelijkse productieprocessen is het streven van KLUDI waardevolle milieubronnen te beschermen en het verbruik van grondstoffen zoveel mogelijk te beperken. Vanuit deze gedachte produceert KLUDI sanitair producten, die over bijzondere eigenschappen op het gebied van duurzame sanitair oplossingen beschikken en aan de eisen van een duurzame inrichting voldoen.

KLUDI staat voor verfrissende designsignalen en ontziet met onder ander de twee onderstaande functies de portemonnee en het milieu. 1. Middenstand koud water: Warm water betekent energieverbruik. KLUDI biedt deze functie bij meerdere wastafelmengkranen: In de middenstand van de hendel stroomt uit de mengkraan niet gemengd water, maar puur koud water. Geen comfortverlies bij het wassen van de handen, tanden poetsen e.d. maar een aanzienlijke winst voor de huishoudelijke energie balans. Bovendien reduceert de in de wastafelmengkraan toegepaste EcoAir-functie het waterverbruik tot 40 procent bij het dagelijkse handen wassen - door het water met lucht bij te mengen ontstaat desondanks een volle waterstraal.

2. Waterbesparende perlatoren met maximaal 5L/min doorstroom:In veel van de KLUDI series is er een uitvoering van de wastafelmengkraan waarbij de doorstroom is gemaximaliseerd op 5 liter per minuut. Deze ogenschijnlijk eenvoudige aanpassing zorgt er voor dat u water en geld bespaart zonder daarbij een concessie te hoeven doen op het gebied van comfort en design. Enkele van deze kranen hebben wij WELL laten registreren.

3. Waterbesparend douchenDouchen is één van de water en energie grootverbruikers. Om dit verbruik te beperken biedt KLUDI een aantal comfortabele oplossingen. Veel douchekoppen zijn te verkrijgen met een zogenaamde Eco stand. Daarnaast kunnen wij voor projecten in diverse van onze series de 1S douchekop variant begrenzen tot een maximale waterdoorlaat van b.v. 6l./min.

Met de nieuwe serie Lissé biedt Dornbracht een premium designkraan in het instapprijssegment voor een doelgroep die zowel kwaliteits- als budgetbewust is. Door haar innovatieve esthetica zet Lissé een accent in de badkamer en nodigt uit om het hele interieur met eenvoudige middelen op te waarderen en jezelf iets bijzonders te gunnen: een “echte Dornbracht”.

Het design- hybride vormentaal
Lissé overtuigt met een vormentaal vol spannende contrasten: heldere geometrische basisvormen en exacte bochten (radius) komen samen in vloeiende contouren, royale vlakken op smalle kanten. De naar boven neigende, conisch toelopende hendel van de kraan komt speels uit de cilindrische kraanbody en de vlakke uitloop. De zwarte laag onder de hendel zet, in combinatie met het chroom oppervlak, nog een extra accent.

Hoog bedieningscomfort
De verfijnde vormentaal van de serie wordt door een bijzonder bedieningsmechanisme onderstreept, waarbij een vloeiende beweging van de hendel voor hoog bedieningscomfort zorgt. Dit wordt ook weerspiegeld in de naam van de kraan: de naam Lissé (Frans “lissé” = gladgestreken) verwijst aan de ene kant naar de ‘softe’ bediening van de hendel en aan de andere kant slaat het op de L-vorm van de kraan.

Lissé – het productprogramma
De kraanserie Lissé is verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat en bevat circa 25 producten voor toepassing bij wastafel, bidet, douche en bad. Een bijzonderheid is de eengreepsmengkraan voor de wastafel die optioneel in een speciale, waterbesparende variant verkrijgbaar is. Met 21 fijne stralen wordt hierbij de standaard doorstroomhoeveelheid van 5,3 liter teruggebracht naar 3,8 liter per minuut. Een “echte Dornbracht”
Lissé completeert het portfolio van het merk in het instapprijssegment en biedt tegelijk alle voordelen van een ‘echte Dornbracht”: net zoals alle kranen van de premium fabrikant staat ook Lissé voor perfecte afwerking en kwaliteit “Made in Germany”. De vormentaal berust op de vijf designprincipes, die het totale productportfolio van Dornbracht kenmerkt: Proportionaliteit, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance. Deze vormen de basis voor een duurzame esthetiek die niet is gebaseerd op smaak, maar op het universele vormgevingsprincipe, de ‘gulden snede’.

Een grote verscheidenheid aan kleuren heeft fabrikant Bongio voor de kranen serie in haar assortiment. Dit geeft enorm veel creatieve mogelijkheden binnen het interieurontwerp van een badkamer. Bongio heeft niet alleen de standaard kleuren chroom en geborsteld nikkel, maar nog veel meer klassieke en trendy kleuren.

Bongio
Bongio is opgericht in 1936 in Alzo di Pella en gelegen op loopafstand van het meer van Orta en een paar kilometer verwijderd van Milaan. Bongio presenteert zich vandaag de dag, binnen de MADE OF ITALIE wereld, als een onderscheidend design sanitair fabrikant met hoge kwaliteitsproducten. Bongio wil emoties, ideeën en dromen overbrengen en verwerken in haar producten.

Beschikbare kleuren voor kranen Chroom (CR) met een spiegelend oppervlak is de meest bekende en standaard kleur als het gaat om de Bongio kranen. Daarnaast is geborsteld nikkel (NS) een kleur die veel gebruikt wordt. Het is vergelijkbaar met rvs en ideaal voor moderne en klassieke collecties. De overige klassieke toepasbare kleuren zijn: zwart chroom (CN), licht nikkel (NI), platinum (PL), natural messing (ON), goud (OR), geborsteld goud (OP), rosé goud (OS), geborsteld staal (AS), oud ijzer (FA), oud koper (RA), oud zilver (AG), Toscane brons (TT), brons (BR) en mat mokka (RB). Naast deze klassieke kleuren zijn er ook nog de trendy Bongio kleuren . Dit zijn onder meer: limoen (LI), oranje (OG), mat wit (BI), aardbei (SB), gele flits (YL), super hemel (SS) en mat zwart (NE).

Het gehele kleuren overzicht is terug te vinden op https://www.bongio.com/en/finishes-colors/. Bongio heeft een aantal series met kranen waar de kleuren goed toegepast kunnen worden. Hier een aantal kort toegelicht.

One serie
De One collectie is ontworpen door Marco Poletti en de kranen hiervan zijn beschikbaar in verschillende trendy kleuren, zoals hier te zien. Het unieke ontwerp heeft rechte lijnen en scherpe hoeken en verschilt qua ontwerp met de ‘standaard’ kranen. O’clock serie
Het O’clock assortiment is ook ontwikkeld door Marco Poletti en heeft een minimalistische en traditionele stijl in haar formele aspect. Het behoort tot het ‘I love Water’ programma, dat betekend dat het waterafval wordt beperkt van 12 liter tot 5 liter door stroombegrenzing. Al deze kranen zijn in de verschillende klassieke Bongio kleuren beschikbaar.

Tube serie
Bij de Tube serie is de kraan van chroom, maar het knopje kan een andere kleur krijgen. Zo kan het toch net beter bij het interieur passen of zich onderscheiden van een standaard kraan. De verschillende trendy kleuren kunnen toegepast worden bij deze Tube kranen.

De ideale badkamer voor de man kenmerkt zich door minimalisme en functionaliteit. Met de kraan C.L.1 zet Dornbracht een masculien accent in de badkamer. Het kraanlichaam uit een stuk met innovatieve straal dat zorgt voor zuinig watergebruik, maakt de kraan modern en functioneel. De grepen van CL.1 zijn in twee verschillende relief-structuren verkrijgbaar, die zorgen voor onverwisselbare optiek en gevoel.

Inspelend op de trend van individualisering is deze kraan te combineren in verschillende uitvoeringen en materiaal.

KLUDI bewijst met haar programma’s SIRENA CARE en LOGO NEO CARE, dat zorg producten ook mooi kunnen zijn. Dat de meeste consumenten, die gebruik moeten maken van zogenaamde care-producten daar niet graag voor uitkomen, wordt voornamelijk veroorzaakt omdat deze producten vaak zo duidelijk herkenbaar zijn als een product voor hulpbehoevenden.
In onze zogenaamde westerse culturen is de gemiddelde levensverwachting van de mens stijgend. Dit betekent, dat de steeds ouder wordende mens, die daarnaast ook veel langer dan voorheen zelfstandig wil blijven, in toenemende mate behoefte zal hebben aan care-producten. Om in deze behoefte te voorzien zijn de moderne en eigentijdse SIRENA CARE veiligheidsglijstangen ontworpen als glijstang en als veiligheidsgreep. Ze zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.
Trekkrachten van maar liefst 130 kg kunnen zondermeer op deze veiligheidsglijstangen worden uitgeoefend. Naast een verdraaiingvrije doucheslang beschikken deze veiligheidsglijstangen over een zelfremmend glijstuk en wordt een snelle ‘greep’ bevorderd doordat de afstand tussen de wand en de glijstang zeer ruim is. De kwaliteit wordt bevestigd door het TÜV garantiecertificaat en het GGT label (het Duitse Instituut voor gerontologie).
NIEUW in het KLUDI programma zijn de KLUDI LOGO NEO CARE kranen. Met de ontwikkeling van een nieuw cartouche is het KLUDI gelukt, ergonomisch lange hendel kranen te ontwikkeling met het formaat van een gewone wastafelmengkraan. Een bijkomend voordeel is dat de kranen goed betaalbaar zijn. Er zijn van de LOGO NEO CARE twee uitvoeringen beschikbaar. De ene kraan is uitgevoerd met een zogenaamde public-hendel van 120 mm en de andere is uitgevoerd met een kliniek-hendel van 180 mm. Twee leuke CARE kranen die op geen enkele wastafel zouden misstaan.
KLUDI maakt het mogelijk, om een badkamer waar iets meer zorg verwacht wordt, modern, eigentijds en betaalbaar in te richten.

Voor de complete badkamer in klassieke stijl

De nieuwe Logis Classic tweegreeps wastafel-, bad- en douchemengkranen bieden de Hansgrohe functionaliteit en kwaliteit en passen goed in het Nederlandse beeld van een standaard badkamerinvulling. Voor wie een klassieke kranenserie met een kruisgreep in de (project)badkamer wil plaatsen is Logis Classic de juiste keuze: hoogwaardige kwaliteit, optimaal gebruikscomfort en zeer aantrekkelijke geprijsd.

De duurzame, stabiele uitloop van gegoten messing biedt extra kwaliteit voor een lange levensduur, waardoor de onderhoudskosten laag zijn. De messing grepen zijn voorzien van een slanke gekleurde ring voor de aanduiding van warm of koud, binnenin zit de vertrouwde en betrouwbare keramische stopkranen-techniek van Hansgrohe. Het draaibereik van de uitloop van de Logic Classic tweegreeps wastafelmengkraan is 120° en het kraanhuis straalt kwaliteit uit. De wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar met of zonder wastegarnituur of met PushOpen afvoerplug en in een 3-gats uitvoering. De nieuwe Logis Classic tweegreeps bad- en douchemengkranen met keramische stopkranen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Duurzame en efficiënte omgang met water en energie
De nieuwe Logis Classic wastafelkranen zijn uitgerust met de waterbesparende EcoSmart technologie. De speciale doorstroombegrenzer en perlator zorgen onafhankelijk van de waterdruk en dankzij het bijmengen van lucht, voor een zeer zuinig verbruik van maximaal 5 liter water per minuut, uiteraard met behoud van comfort. Dankzij de QuickClean anti-kalkperlator is eventuele kalkafzetting eenvoudig met één vinger weg te wrijven, waardoor de kraan langer mooi blijft en langdurig gebruiksplezier biedt. De Logis Classic kranen zijn ‘Made by Hansgrohe’ en de gebruiker krijgt vijf jaar garantie.

Luca Sanitair is bekend om het complete assortiment Italiaans design sanitair. De kranenserie Time2020 van het Italiaanse topmerk Bongio is daar een prachtig voorbeeld van. De serie Time2020 is zeer compleet met kranen voor wastafel, bad en douche. De Time2020 kranen van Bongio zijn gemaakt van 100% roestvrijstaal van de hoogste kwaliteit (RVS type 316). Luca Sanitair levert de kranen van Bongio exclusief op de Nederlandse markt. De Bongio-kranen zijn in Nederland alleen verkrijgbaar bij de dealers van Luca Sanitair; niet via internet.

Time2020 - complete serie kranen
De serie Time2020 van Bongio is bijzonder compleet en bestaat uit een groot assortiment van wastafel-, wand-, douche- en badkranen, zowel voor op- en inbouw als vrijstaand. De zeer complete serie Time2020 biedt bovendien een groot aantal accessoires, zoals een wc-rolhouder, handdoekhouder, ophanghaakjes, een zeephouder, zeepdispenser en verlichting. Bongio – kranen met traditie
Bongio is 100% Italiaans en heeft een rijke traditie van kranen sinds 1936, bijna 80 jaar. Alle kraanontwerpen van Bongio zijn van 100% Italiaans design en 100% Italiaanse kwaliteit. De kranen van Bongio hebben 10 jaar volledige garantie op de ‘body’. Het verchromen en kleuren van de kranen wordt bij Bongio in de eigen fabriek gedaan, wat de kwaliteit en zekerheid ten goede komt.

Meer artikelen...