De reeds tientallen jaren bestaande KLUDI ADLON serie, die met de uitgesproken retro look en facet geslepen massieve uitlopen een evergreen in het KLUDI assortiment is, kan o.a. herkend worden aan de kruisgrepen met porseleinen inzet “hot” en “cold”.

De serie is al jaar en dag verkrijgbaar in verchroomde- en 23-karaat vergulde uitvoering.Als aanvulling op deze nog steeds actuele serie, die o.a. werd toegepast in het prestigieuze 5 sterren luxury hotel Adlon in het centrum van Berlijn, is nu ook een uitvoering verkrijgbaar, waarbij de grepen van origineel Swarovski® kristal zijn gemaakt.

De toch al luxe uitstraling van de KLUDI ADLON serie wordt met deze Swarovski® grepen nog meer geaccentueerd, helemaal, omdat deze van vele geslepen facetten voorziene grepen het in badkamers aanwezige licht weerkaatsen en op sprookjesachtige wijze in de ruimte laten schitteren. Uiteraard is deze nieuwe uitvoering ook in verchroomde- en 23-karaat vergulde uitvoering leverbaar. 

Dat de ontwerpers van KLUDI voor Swarovski® kristal hebben gekozen is voor de hand liggend. Geen enkel kristal heeft de kwaliteit en de uitstraling van Swarovski®. Niet voor niets is de vraag naar de Swarovski® collector items, die in gelimiteerde oplage jaarlijks worden gemaakt, vele malen groter dan het aantal beschikbare items, dat wordt geproduceerd.

Ook de KLUDI ADLON serie is in combinatie met de nieuwe Swarovski® grepen een goede kandidaat om binnen afzienbare tijd als collectors item te worden aangemerkt.

KLUDI heeft gelijktijdig een nieuwe douchearm met bijpassende hoofddouche Ø 200 mm
op de markt gebracht. Beide producten in dezelfde retro stijl, die zo kenmerkend is voor de KLUDI ADLON serie.

Dornbracht voegt een nieuwe variant toe aan zijn portfolio hoogwaardige oppervlakken: Dark Platinum Matt. De donkere, warme kleur straalt natuurlijkheid en oorspronkelijkheid uit en verbreedt daarmee het spectrum van individuele vormgevingsmogelijkheden in de badkamer. De licht geborstelde en zijdematte finish van Dark Platinum Matt voelt hoogwaardig en exclusief aan en geeft de badkamer een sensueel accent. Het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt is vanaf november exclusief voor de serie Vaia verkrijgbaar.

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-02.jpg

Dornbracht staat voor de uitstekende eigenschappen van zijn oppervlakken – kwaliteit en veelvoud. Voor al zijn designkranen biedt de premiumfabrikant een select aanbod aan oppervlakken dat in meerdere opzichten bijzondere klasse heeft. De individueel ontwikkelde, op elkaar afgestemde kleuren dragen daaraan bij, net als de luxe afwerking die de oppervlakken van Dornbracht hun bijzondere intensiteit en buitengewone diepte geeft.

Hoogste productiekwaliteit
De fluweelachtige finish van het nieuwe Dark Platinum Matt wordt aangebracht door middel van een uniek matteringsprocedé, dat Dornbracht speciaal voor de fijne en zachte vorm van het Vaia-ontwerp heeft ontwikkeld. Daarbij wordt elk onderdeel van de kraan, gemaakt van het fijnste messing, handmatig in een voorgeschreven richting bewerkt voordat de coating wordt aangebracht. Zo wordt gewaarborgd dat de individuele deeltjes van de coating tot in de kleinste groeven van de borstelstreken terecht komen. Door deze, voor Dornbracht kenmerkende bewerkingsvolgorde waarbij heel veel technologische kennis en handwerktechniek komt kijken, blijft de structuur beter behouden en krijgt deze haar unieke uiterlijk.

Talrijke vormgevingsmogelijkheden
Dornbracht beschouwt een coating, naast vormgevingselement, ook als een zelfstandige dimensie in het ontwerp. De materiaalkeuze heeft namelijk een bepalende invloed op de stijl en de ruimtelijke werking: kranen kunnen bijvoorbeeld, afhankelijk van het oppervlak, een badkamerinterieur tijdloos elegant, koel modern of sensueel warm laten lijken. Ze kunnen een stijlrichting harmonisch onderstrepen of een spannend tegenspel bieden.

Balans en aarding: Dark Platinum Matt
Deze afwegingen zijn ook bij de ontwikkeling van het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt meegenomen. Dark Platinum Matt is afgestemd op de nieuwe kranenserie Vaia, welke een brug slaat tussen klassieke en progressieve stijlelementen, met harmoniserend en aardend effect. De warme kleur onderstreept de zachte, evenwichtige vormtaal van de kraan en werkt als verbindend element tussen de verschillende stijlwerelden.

Kleuren en vormen in een unieke symbiose
Op basis van ontwerpen van de New Yorkse architect Rafael de Cárdenas ontwikkelde creative director Mike Meiré een badkamerarchitectuur waarin Vaia als verbindend element tussen de verschillende stijlwerelden fungeert. Als onderdeel van de Transitional Style interieurtrend wordt Vaia in Dark Platinum matt in een omgeving vol tegenstellingen geplaatst: middenin een organisch aandoende, kathedraalachtige architectuur verschijnt Vaia op een monolithische, solitaire wastafel die bestaat uit kubussen van verschillende materialen, zoals marmer en rookglas. Deze hoekige vorm contrasteert met de vormentaal van de kraan, en met de golvende basis van het ontwerp. De achtergrond van baksteen, een van de oudste bouwelementen die er zijn, vormt een spannende tegenstelling met de zijdematte coating Dark Platinum Matt.

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-03.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-04.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-05.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-06.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-08.jpg

Burgmans Sanitair heeft het Italiaanse kranenmerk Cristina toegevoegd aan het assortiment. CRISTINA rubinetterie is opgericht in 1949 en in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de markt, in staat om vooruit te lopen als het gaat om trends en design, een innovatief bedrijf waarbij milieu en duurzaamheid een grote rol spelen. Het bedrijf is gevestigd in Italië, in de provincie Novara. De samenwerking met internationaal gerenommeerde ontwerpbedrijven bevestigt de aandacht die wordt besteed aan het design. De hoge kwaliteit is het resultaat van nauwkeurige controles tijdens het productieproces gecombineerd met de betrouwbaarheid van de gebruikte grondstoffen. Voor de Nederlandse markt zijn veel producten voorzien van een KIWA keurmerk. 

Kranen RVS geborsteld
Er zijn vier series in de afwerking RVS geborsteld: iX, RX, PiX en UniX. De producten zijn stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardig materiaal (AISI 316). Het design is minimalistisch en de producten zijn tijdloos. Iedere serie bevat producten voor wastafel, bad, douche en bidet. 

Kranen chroom en trendy kleuren
Meerdere series van dit kranenmerk zijn verkrijgbaar in chroom en diverse trendy kleuren zoals wit, zwart, metallic, goud en rose; in gepolijste, geborstelde of matte variant

Er is een uitgebreid programma voor de douche inclusief electronische regenhemels. Oo k is er een programma met buitendouches in RVS, fonteinkranen in alle kleuren en accessoires.

RX-RVS.jpg

Unix-RVS-bad.jpg

Unix-RVS-wastafel.jpg

RX_280_03.jpg

PD-028-amb_azzurro.jpg

Buitendouches.jpg

 

Met de nieuwe kranenreeks Metropol introduceert hansgrohe de schoonheid van geometrie in de badkamer. Samen met vaste designpartner Phoenix Design werd een zeer uitgebreide reeks kranen en bijpassende bedieningen ontwikkeld voor douche, wastafel en bad. De verschillende groottes, bedieningsvormen en grepen zorgen voor een hoogstpersoonlijke, tot in de puntjes afgemaakte badkamer.

Verschillende hoogtes wastafelkranen
De wastafelkranen zijn beschikbaar in vier hoogtes, zodat er altijd een kraan is die perfect bij jouw model wastafel past. Op zoek naar een veelzijdige kraan? Kies dan voor een zwenkbaar model met een hoge uitloop: handig om snel je haar onder te wassen of bijvoorbeeld een vaas te vullen.

Hansgrohe-KG-Metropol-People01.jpg

Nieuw: de vrijstaande wastafel
De echte ster van de reeks is een compleet nieuw soort kraan, een vloermodel dat je combineert met een vrijstaande wastafel. Na het vrijstaande bad (al dan niet op pootjes) wordt ook dit nieuwe wastafelmodel steeds populairder, zowel thuis als in de hospitalitysector. Een echte eyecatcher in elke badkamer.

Douche- en badmengkranen
Om je badkamerdesign tot in de puntjes door te trekken bevat de Metropol-reeks tevens douche- en badmengkranen, zowel voor opbouw als inbouw. Ook voor een vrijstaand bad is er een vloermodel mengkraan.

Hansgrohe-KG-Metropol-People06.jpg

Eén druk op de knop
De kranen van deze reeks bieden keuze uit drie bedieningsgrepen: een volle greep, een beugelgreep of Select-bediening. Select is het paradepaardje van hansgrohe, een intuïtief systeem waarmee je de kraan met één druk op de knop aan- of uitzet. Met dit uiterst praktische en hygiënische systeem kun je bij ingezeepte handen bijvoorbeeld met je onderarm op de knop duwen, zodat de kraan schoon en droog blijft. De Select-technologie werkt puur mechanisch, dankzij een speciaal ontworpen cartridge heb je er geen elektriciteit of andere extra’s voor nodig. De temperatuur van het water bepaal je door aan de greep te draaien.

Steeds wanneer we onder de douche springen of onze handen wassen, knaagt het toch een beetje. Want hoe minder water je verbruikt, hoe beter natuurlijk voor het milieu. Maar tegelijk is me-time in de badkamer een belangrijk ritueel geworden in ons drukke leven. Om ongegeneerd te kunnen genieten, combineert hansgrohe waterbesparende technieken. Ontdek die in zijn nieuwste producten.

XXL regendouche zonder schuldgevoel
De gloednieuwe Croma 280 van hansgrohe, een XXL regendouche van 28 cm, zorgt voor een royale doucheregen die heel je lichaam omhult. De ideale manier om bij te ontwaken of te ontspannen na een drukke dag. XXL doucheplezier hoeft geen XXL waterverbruik te betekenen. De douches zijn allemaal verkrijgbaar in een EcoSmart-versie. Dankzij die gepatenteerde techniek stroomt maar 9 liter water per minuut uit de douche, ongeveer de helft van een doorsneeverbruik. Het verschil merk je niet. De druppels worden namelijk gemengd met lucht, wat het regeneffect compleet maakt.

Croma 280 is beschikbaar als hoofddouche voor plafond of muur, of als Showerpipe. Die laatste combineert alle elementen in één douchesysteem: hoofddouche, handdouche, douchehouder, thermostaat en doucheslang. Zo maak je van je badkamer meteen een klein wellnesscentrum.

Nieuw design voor zuinigste handdouche
hansgrohe herlanceert zijn zuinigste handdouche nu met een nieuw design: de Crometta Vario Green, die amper 6 liter per minuut verbruikt (i.p.v. 9 liter bij de EcoSmart-versie). Het nieuwe model kreeg een vlakker uiterlijk en een witte straalschijf en is beschikbaar met één of twee straalsoorten.

Stop de kraan
Aan de kraan verspillen we het meeste water omdat we tijdens het tanden poetsen of het inzepen van onze handen het water gewoon laten lopen. hansgrohe bedacht daarom een knop waarmee je bliksemsnel het water aan of uit kunt zetten: de Select-knop. Je ontdekt de technologie in heel wat reeksen, ook bij de gloednieuwe Metropol-lijn. Daarnaast verbruiken de wastafelkranen van hansgrohe sowieso maar 5 i.p.v. 13 liter per minuut. Dankzij de AirPower-technologie mengt een perlator water en lucht waardoor toch een volle waterstraal ontstaat. Ook bij de nieuwe geometrisch vormgegeven kranenreeks Metropol kun je kiezen voor een exemplaar met Select.

Nog zuiniger: hansgrohe CoolStart - Koud water bij de greep in de middenpositie
Tanden poetsen of snel je handen wassen doe je meestal met koud water. Maar standaard zetten we de greep van de badkamermengkraan in middenpositie open. Hierdoor springt de warmwatervoorziening aan, terwijl dat vaak niet nodig is. hansgrohe biedt daarom nu verschillende van zijn kranen aan met CoolStart-technologie. Met de greep in de middenpositie stroomt er puur koud water uit je kraan. Zo verbruik je pas warm water en de daarvoor benodigde energie wanneer je de greep bewust naar links draait. De CoolStart-kranen verbruiken dankzij de EcoSmart-technologie maar 5 liter water per minuut.

Nóg zuiniger: LowFlow-technologie
Je kunt bovendien kiezen voor een hansgrohe-kraan met LowFlow-technologie. Zowel de waterdoorlaat van de perlator als de openingshoek van de greep is dan begrensd, waardoor je amper 3,5 liter per minuut verbruikt. Verschillende CoolStart-modellen zijn ook beschikbaar in de LowFlow-variant.

hansgrohe EcoSmart?
Natuurlijk is het belangrijk dat je kraan of douchesysteem nog altijd goed zijn werk doet: onder een kleine waterstraal kun je niet comfortabel douchen of je handen wassen. Daarom ontwikkelde hansgrohe de EcoSmart-technologie. Een specifieke o-ring functioneert hierbij als volumebegrenzer en ziet er bovendien op toe dat het watervolume constant blijft, zelfs bij wijzigende druk. Een perlator met AirPower-technologie voegt tegelijk lucht aan het water toe. Resultaat: een heerlijk volle en bruisende waterstraal die tot 60 % minder verbruikt. Je verspilt minder water zonder dat je het merkt.

  • Alle wastafelmengkranen van hansgrohe zijn standaard uitgerust met de EcoSmart-technologie, waarbij ze nauwelijks 5 liter water per minuut verbruiken.
  • Ook bijna alle douchekoppen zijn verkrijgbaar met EcoSmart. Gemiddeld verbruiken ze dan nog maar 9 liter per minuut.

Geïnspireerd op de interior designtrend Transitional Style wordt de premium designkraan Vaia van Dornbracht gekenmerkt door zijn elegant en tegelijk progressief design. In samenwerking met Rafael de Cárdenas en Neri&Hu werden interieurvoorbeelden en materiaalcollages ontwikkeld die dienen als toepassingsgeoriënteerde inspiratie voor badkamers in de Transitional Style – om deze tegelijkertijd progressief door te ontwikkelen. Geheel in lijn met de visie “Create a new balance – between traditional elegance and contemporary cool”.

Vaia: een elegant-progressief design voor een nieuwe iconografie van de moderne tijdDe uiteenzetting met actuele stromingen in design en architectuur is voor Dornbracht altijd al een belangrijke bron van inspiratie geweest. Ook Vaia is het resultaat van deze studie van de huidige cultuur.

Geïnspireerd op de interior designtrend Transitional Style vertolkt Vaia een zachte, harmonieuze vormentaal: de verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen – beschikbaar als kruisgrepen of hendel – verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel. Op die manier past Vaia net zo goed in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waarin in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

Inspiratie voor architecten en ontwerpers
De Transitional Style beschrijft in interior design een combinatie van traditionele en hedendaagse elementen: een gezonde balans van vertrouwde en nieuwe dingen die uitnodigend werkt en waarin men zich snel thuis voelt. Dornbracht heeft de architecten Rafael de Cárdenas evenals Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu uitgenodigd de Transitional Style op hun manier te interpreteren en zo een innovatieve kijk op de interior trend mogelijk te maken.

In moodboards, schetsen, materiaalcollages en badkamerontwerpen hebben Cárdenas en Neri&Hu ieder voor zich het thema benaderd. Hun ideeën en inspiraties vormden vervolgens de basis voor de badkamerontwerpen die door bureau Meiré und Meiré werden ontwikkeld.

De op die manier vormgegeven ontwerpen bieden een bron van inspiratie voor zowel architecten, interieurarchitecten en badkamerontwerpers als voor particuliere opdrachtgevers.

#createanewbalance
Hoe ontwerp je een interieur, dat de betekenis „transitional“ verdient? En hoe ontstaat de balans tussen traditionele en moderne citaten met nieuwe, individuele ideeën? Rafael de Cárdenas en Neri&Hu hebben op deze vragen indrukwekkende, innovatieve antwoorden gevonden. Uitgaande van de inspiratiekracht van hun ontwerpen wil Dornbracht nog meer impulsen geven aan interieur-design: onder de hashtag #createanewbalance roept het merk vanaf juli 2017 architecten, interieurarchitecten, designers, ontwerpers van badkamers en geïnteresseerde consumenten op om hun eigen interpretatie te delen van de Transitional Style. Op deze manier biedt Dornbracht een platform voor de creatieve uitwisseling van ideeën tussen deze disciplines en zwengelt de discussie opnieuw aan.

Rafael de Cárdenas
Rafael de Cárdenas' interpretatie van de Transitional Style overtuigt vooral door een ongebruikelijke ruimtelijke vorm. Uit de zachte, gebogen S-vorm van de plattegrond ontstaan kapel-achtige nissen die het ontwerp bijna een sacrale uitstraling geven. De deurbogen die de verschillende zones met elkaar verbinden zetten dit leidmotief consequent voort. En de transparante koepel die het daglicht doorlaat, houdt de architectuur letterlijk open voor het terugkerende ritme van dag en nacht.

Het lichtspel dat hieruit ontstaat is ook in de daaruit afgeleide badkamerarchitectuur zichtbaar, die daarnaast aansluit op verdere centrale elementen van Cárdenas' ontwerp: geplaatst in ronde nissen wordt Vaia op een monolithisch aandoende wastafel in scène gezet, waarin de hoekige vorm in contrast staat met de mengkraan en het interieur. Voor het nieuwe oppervlak van de mengkraan, Dark Platinum mat, een donkere zijdematte kleurnuance die licht geborsteld is, vormt de baksteenstructuur een spannende achtergrond.

Neri&Hu
Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu vatten in hun interpretatie de Transitional Style in de oorspronkelijke, letterlijke betekenis op en ontwerpen de badkamer als een plek waar men tijdelijk verblijft, als een ruimte voor ontspanning en regeneratie. “Wij stelden ons een fictieve plek voor, een huis dat wordt bewoond door twee karakters, een introvert en een extrovert”, aldus Lyndon Neri. “De dagelijkse rituelen in het leven worden gevierd en krijgen de waarde van een ceremonie.”

Vanuit deze conceptionele aanpak kreeg de wastafel in de badkamer een centrale plaats als een plek voor communicatie en ontmoeting. Twee mengkranen, een wandmodel en een staand model, vinden elkaar daar als partners in een dialoog, terwijl de onderbouw van de wastafel de vorm van de kruisgrepen van Vaia oppakt. Het transitorische karakter van het interieur, het spel tussen buiten- en binnenruimte, wordt geaccentueerd door het gebruik van contrasterende vormen en materialen. Marmer staat in tegenstelling met beton, brons en goud staan in contrast met hout, wat weer verwijst naar Aziatische invloeden.


Met Touchfree breidt Dornbracht zijn productportfolio voor alle wastafelmengkranen (wand- en staande modellen) uit met een contactloze bediening. Gebaseerd op een actieve herkenning van beweging werkt Dornbracht Touchfree zonder zichtbare sensor op de mengkraan en is combineerbaar met alle series van Dornbracht. Met name voor semi-openbare ruimtes ontwikkeld, belooft de contactloze en automatische bediening naast een hoog comfort tevens maximale vrijheid in vormgeving voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers.

Touchfree-toepassingen worden op plekken met veel bezoekers steeds belangrijker. Daartoe behoren onder andere semi-openbare sanitaire ruimtes in hotels, kantoren en restaurants, maar ook lounges op luchthavens. Terwijl daar tot nu toe vooral infraroodsensoren voor wastafelmengkranen werden toegepast, zet Dornbracht met Touchfree voor het eerst de voordelen in van de hoogfrequentietechnologie. De meerwaarde is duidelijk: Touchfree werkt geheel zonder zichtbare sensor op de mengkraan en kan net als bij een bewegingsmelder worden ingesteld op verschillende reikwijdtes. Veilig en comfortabel schakelt de Touchfree-sensor automatisch het water aan en weer uit zodra de persoon de wastafel verlaat.

Maximale vrijheid in vormgeving door variabele combineerbaarheid
De techniek achter Dornbracht Touchfree, de eSet Touchfree, is combineerbaar met iedere designserie van Dornbracht. De eSet is beschikbaar als opbouwoplossing voor wastafels met staande uitloop en als inbouwoplossing voor wanduitlopen – desgewenst met of zonder temperatuurinstelling. Hij wordt gewoon onder de wastafel geïnstalleerd en blijft dus onzichtbaar voor de gebruiker. Met Touchfree biedt Dornbracht dus niet alleen een hygiënische en duurzame oplossing voor hoogwaardige semi-openbare sanitaire ruimtes, maar biedt ook de grootst mogelijke planningsvrijheid voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers.

Individueel aanpasbaar
Vergelijkbaar met de technologie van een bewegingsmelder kent Dornbracht Touchfree diverse instellingen. De Touchfree-sensor wordt bij de eerste inbedrijfstelling automatisch ingesteld maar kan voor wat betreft de gevoeligheid op ieder moment worden aangepast aan specifieke behoeften. Daarnaast zijn een thermische desinfectie en watertemperatuur instelbaar. Dankzij de instelbare nalooptijd is Dornbracht Touchfree tevens zeer milieuvriendelijk. Dit effect wordt trouwens nog versterkt met een waterbesparende mengkraan, bv. de Dornbracht CL.1.

Voor velen is de badkamer de belangrijkste plek in huis. Om optimaal te genieten moet een badkamer aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Het nieuwe GROHE Colours assortiment bestaat uit een uitgebreid aanbod aan GROHE producten voor wastafel, douche, bad en toilet met bijbehorende accessoires. Dit aanbod is verkrijgbaar in tien verschillende afwerkingen om aan ieders voorkeur te voldoen. Hierdoor is het mogelijk om een complete badkamer in te vullen in één van de vier nieuwe kleuren, chroom of in Supersteel in zowel een matte of gepolijste uitvoering. De nieuwe GROHE Colours producten zijn zeer kleurvast door de speciale PVD-coating en zijn binnenkort verkrijgbaar bij één van de GROHE verkooppunten.

Voor elk wat wils
De vier nieuwe kleuren zijn zorgvuldig ontworpen op basis van wereldwijde trends en passen bij elk interieur.

“Mensen willen een vertrouwd klassiek ontwerp, maar willen het daarnaast kunnen personaliseren”, zegt Michael Seum, Vice President of Design bij GROHE. “Het uitgebreide ESSENCE-assortiment maakt het voor architecten en ontwerpers mogelijk om dat te leveren. Het is het begin van vrijwel eindeloze mogelijkheden voor creativiteit.”

De eeuwige witte badkamer krijgt concurrentie. Uit gedurfde hoek, want zwarte accenten duiken steeds meer op. Met de nieuwe kraan Nordica en de nieuwe radiator Block vult sanitairspecialist Desco de donkere trend alvast elegant in. Wit en zwart zijn klassiekers in het interieur. Maar waar de badkamer lang vasthield aan een frisse, pure witte look, lijkt het tij nu gekeerd: donkere baden, waskommen, kranen en radiatoren komen steeds meer voor. Ook kleuren de muren en tegels vaker zwart, voor een geborgen en zalig luxegevoel.

Met de kranenreeks Nordica brengt Desco instant inspiratie. De matte zwarte look trekt de aandacht, maar is tegelijk discreet. Ook het design is sober en strak en surft zo makkelijk mee op de verschillende interieurtrends. Naast de rechte uitvoering heeft deze uitgebreide reeks een meer afgeronde versie, Nordica Soft. Voor het gastentoilet is er een mat zwarte koudwaterkraan voor de handenwasser.

Heldere designtaal in een radicaal puristische badkamer. Met AXOR Uno introduceert AXOR een badkamercollectie die teruggrijpt naar de pure stijl van Le Corbusier. Het kraanwerk herken je aan zijn heldere designtaal die een intuïtief gebruik toelaat. De collectie bestaat uit meer dan zeventig producten voor op de wastafel, in de douche en bij het bad. AXOR Uno is ontworpen in samenwerking met de Phoenix Design Studio uit Stuttgart en werd in maart bekroond met een iF Gold Design Award 2017.

Purisme in vorm en functie
AXOR Uno heeft een consistente opbouw, helemaal volgens de compromisloze designprincipes van de oorspronkelijke puristische beweging. Het kraanwerk bestaat uit twee rechte buizen die zich precies zoals de gulden snede het voorschrijft, tot elkaar verhouden: samengevoegd in een rechte hoek. Dat zorgt voor een elegante en slanke look in elke setting. De bijzondere afwerkingsmogelijkheden, met onder ander keuze uit vijftien kleurafwerkingen dankzij AXOR Manufaktur, maken dan weer dat je kunt kiezen voor een doordacht totaalconcept in de badkamer.

Drie bedieningsvormen
Je hebt de keuze tussen een eenvoudige, puristische of bijzonder puristische kraan, afhankelijk van je smaak, maar ook van de manier waarop je een kraan wil gebruiken. Met de traditionele beugelgreep kies je voor een klassiek gebruiksgemak met architecturale vormen. Met de innovatieve Select-knop kies je voor purisme in vorm en functie. Via één druk op de knop laat je het water namelijk stromen of stoppen. Deze technologie, ontwikkeld door Hansgrohe, reduceert de bediening van een mengkraan tot het essentiële. Tot slot kun je ook kiezen voor de zeer puristisch vormgegeven kraan met Zero-grepen. De cilindervorm wordt visueel amper onderbroken, behalve bij het aanzetten van de kraan. Dan gaat de knop naar boven.

‘AXOR Uno is het summum van purisme: strak, minimalistisch en subtiel, zowel in vorm als functie’, zegt Silke Giessler, hoofd brand marketing van AXOR. ‘De reeks belichaamt de meest fascinerende vormen uit het purisme. Elk individueel product weerspiegelt de kwaliteit van het materiaal en is precies en consistent opgebouwd. In deze collectie ontdek je onze toewijding om perfectie in design, vakmanschap en functionaliteit te integreren in elk product.’

Het bedrijf Mario Bongio SRL is een 100% Italiaans bedrijf welk zich heeft gespecialiseerd in exclusieve kranen voor de keuken en badkamer. Eén van de Bongio series is de Time2020. De Time2020 is een complete collectie, geheel gemaakt van roestvrij staal 316. Al deze producten worden binnen Bongio gemaakt door gebruik te maken van de best beschikbare technologie binnen hun supply chain.

Jewel toepassing
Bongio’s nieuwste innovatie is de Jewel toepassing bij de Time2020 serie. Het ontwerpcentrum geregisseerd door Antonio Bongio omschrijft de Jewel als; ‘316 gepolijst roestvrij staal, werkt als een juweel dat slechts een aantal kunnen produceren’. Om het 316 roestvrij staal gepolijst te krijgen is een extreem fijn werk nodig, een enorme ervaring en een precies vakmanschap. De serie bestaat uit meer dan 20 elementen, gemaakt om aan alle wensen te voldoen, zowel in de badkamer als in de keuken.

Bongio Jewel kranen Bongio Time2020 innovatie

Time2020 eigenschappen

Er zijn een zestal eigenschappen die de Time2020 serie zo uniek maken:

• Een slim systeem: het ontbrandt alleen de ketel als het warme water echt nodig is.

• Milieuvriendelijk: geen waterverlies, dankzij de stroombegrenzer met meer dan 30% verzekerd waterbehoud.

• Volledig gemaakt van 316 roestvrij staal.

• Het rvs geeft een garantie voor zuiver water. Het water kan altijd veilig gedronken worden, omdat het altijd fris blijft en nooit in de kraan stagneert.

• Bewegingsvrijheid: de kraan draait op zijn as.

• Vervaardigd in verschillende lengten en hoogten, om aan alle behoeften te voldoen.

Verder is de Time2020 collectie onder certificering van HABITEC voor de goedkeuringen van de Leed US Green Building Council. Dit wordt wereldwijd steeds belangrijker bij publieke en private projecten.

Compleet assortiment
Van een mooie, efficiënte en snel geïnstalleerde inbouwmengkraan tot één van de andere functionele en fascinerende mengkranen en omstellen om water te besturen zoals gewenst, Bongio heeft het in het assortiment met de Time2020 serie. Voor Bongio gaat het allemaal om een totaal project. Zelfs een eenvoudig ophanghaakje, een toiletpapierhouder, borstelhouder en een zeepdispenser zijn in het roestvrij staal verkrijgbaar.

Kraan van zuiver chroomEen complete nieuwe kranenserie met als doel koel, glanzend chroom een warm en uitnodigend uiterlijk te geven. De serie Bell van Damixa is ontwikkeld samen met gebruikers, zowel in functionaliteit als in uiterlijk. Het resultaat is een kraan van zuiver chroom in zachte afgeronde vormen.

Bell is de uitnodigende kraan
Bell is energiezuinig en past in de natuurlijke en uitnodigende interieur design trend. Kan een kraan er comfortabel uitzien? Jawel, de nieuwe Bell serie van Damixa doet warm en uitnodigend aan. Met haar ronde, licht plompe vorm staat zij onverstoord op het aanrecht/wastafelblad. Het model slaagt erin om boven de menigte uit te stijgen zonder intimiderend over te komen. Integendeel eigenlijk, de zachte en ronde vormen nodigen uit om aangeraakt te worden en geven een hele nieuwe look aan badkamer en keuken.

Complete serie kranen
Bell is een complete, nieuwe kranenserie van het Deense Damixa. De serie bestaat uit kranen voor badkamer en keuken. En heeft een diversiteit aan uitlopen. Verder is er de keuze tussen één- en twee greepsbediening, thermostaten voor douche en bad én een douchesysteem met hoofd- en handdouche.

Comfortabel chroom
De ontwikkeling begon in 2014, toen een groep Deense ontwerpers werd gevraagd door Damixa om hun visie op de kraan van de toekomst te geven, en aan te geven wat deze zou moeten kunnen. De Damixa ontwerpers werkten met de gedachte die ze “Comfortabel chroom” noemden.

Chroom heeft een koud en hard oppervlak en ziet er het best uit als het scherp en zuiver is. Om aan de wens van de klant te kunnen voldoen, moest dit worden veranderd in een zacht en rond uiterlijk. Het was echt een uitdaging om een natuurlijker en meer uitnodigende kraan te ontwerpen, legt Jakob Jensen uit. Jensen is Design- en ontwikkelingsmanager bij Damixa en ontwerper van de nieuwe Bell serie. Hij vervolgt: “Het zachte, ronde, ‘klokvormige’ ontwerp komt duidelijk tegemoet aan de vraag van de doelgroep. De vloeiende ronde lijnen van de basis op het blad geven de kraan een soepel aanblik en zorgen voor een fris en onafhankelijk uiterlijk. Het lijkt alsof je het product zo met je handen op kunt pakken.

Mooi, maar ook functioneel
Damixa’s ontwerpteam heeft zich ook gericht op functionaliteit in het ontwerpproces. Bell is daardoor zeer makkelijk te reinigen en flexibel in haar samenstelling. Er zijn 4 verschillende uitloopvormen verkrijgbaar en Bell wordt geleverd met Damixa’s X-change systeem, wat het mogelijk maakt om de kraan in 20 seconden te vervangen. Bovendien is een aantal milieuvriendelijke en energiezuinige eigenschappen toegevoegd, zoals Cold-start en een laag water- en energieverbruik.

25 jaar geleden zorgde ze voor een revolutie in het badkamerdesign, nu geldt ze als een icoon van de moderne badkamervormgeving: Tara van Dornbracht heeft zich sinds haar introductie in 1992 ontwikkeld tot een vaak gekopieerd en veelvuldig onderscheiden designklassieker. Ter gelegenheid van het huidige jubileum van Tara lanceert Dornbracht de kranenserie in het oppervlak Cyprum.
  
Nauwelijks een andere kraan dan Tara heeft fundamenteel zoveel betekend voor het badkamerdesign. Met haar minimalistisch design, de karakteristieke kruisgrepen en de slanke, ronde uitloop kwam ze begin jaren negentig helemaal niet overeen met de trend. Maar desondanks of juist om deze progressieve vormenspraak werd Tara binnen een korte tijd een designicoon. Slechts 10 jaar na de introductie verscheen met “Tara. Kraan en archetype” een publicatie die was toegewijd aan het succesverhaal.
 
Sindsdien heeft Dornbracht dit consequent voortgezet. In 2008 werd het design van Tara subtiel bewerkt, geheel in overeenstemming met de leidraad: “een klassieker verandert men niet, men verfijnt hem.” Een reductie van de diameter van grepen en rozetten en een minimale verlenging van de kraanbody maakten Tara slanker, rechter en verfijnder. De contouren van alle Tara kranen werden in aangescherpt om de perfecte geometrie en symmetrie van de vormenspraak nog duidelijker te laten spreken.
 
“Tara belichaamt de designprincipes van Dornbracht: Proportie, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance”, zegt Andreas Dornbracht. Deze zogenaamde 5 P’s vormen de basis van een duurzame esthetica, die zich niet laat leiden door tijdgebonden smaak maar door universele vormgevingsprincipes. “Ook 25 jaar na haar introductie is Tara nog steeds actueel en geldt net als voorheen als een begrip voor de belichaming van Avantgarde in de badkamer.
 
Kenmerkend voor een klassieker als Tara is dat ze universeel toepasbaar is en zich in de meest verschillende contexten laat ensceneren. Dit komt niet alleen door de heldere vormspraak maar ook door de veelvoud aan oppervlakken. Zoals alle series van Dornbracht is ze in talrijke varianten verkrijgbaar van chroom, platina en champagne tot messing en goud en daarnaast in verschillende matte en gelakte varianten. Dankzij deze veelvoud past Tara zn sur ton in de badkamerarchitectuur of wordt ze ingezet om contrastrijke accenten te zetten. Soms werkt ze klassiek, soms progressief maar altijd actueel en modern. Zo opent Tara talrijke opties voor een persoonlijk vormgeving van de badkamer en geeft ze ook een antwoord op de megatrend individualisering.
 
Met Tara in Cyprum bewijst Dornbracht nogmaals de veranderlijkheid van de iconische kranenserie. Het rosé-gouden oppervlak uit 18-karaat goud en koper kenmerkt zich door een bijzondere glans die warmte en elegantie uitstraalt.
 
Tara is in vele uitvoeringen voor toepassing bij wastafel, bad, douche en bidet alsook als keukenkraan beschikbaar. Naast de klassieke kruisgrepen zijn alle varianten ook met hendelgrepen verkrijgbaar. Een perfect op de kraan afgestemde accessoire programma complementeert de serie.

Iedereen droomt van een beetje luxe. Wij houden er van ons te omringen met mooie dingen, die een perfecte aanvulling in ons interieur zijn. De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is de belichaming van modern design tegen een faire prijs. Mooie vormgeving en functioneel design zijn nu verkrijgbaar voor iedereen.

De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is een antwoord op de huidige designtrends en de continue groeiende verwachtingen van onze afnemers. Een coherent en uniform design, waarbij een simpele vorm met afgeronde lijnen wordt gecombineerd is een hommage aan soft purisme, een trend, die enorm populair is geworden. Het merendeel van de beschikbare modellen maakt combinaties mogelijk met interessante designs, terwijl de veelheid aan functie mogelijkheden van deze armaturen imponeert.

kludi-ameo-02.jpg

De wastafel wijst de weg
Bij het betreden van de badkamer, wordt onze blik automatisch naar de wastafel en de omgeving daarvan gedirigeerd. Dit is de omgeving, die we in de badkamers het meest gebruiken en dit is de reden waarom het belangrijk is uw wensen te definiëren ten aanzien van de wastafel armatuur. Welk type bevalt u het meest? 

Een ééngreeps mengkraan? Misschien een wandmengkraan of een driegats optie?

kludi-ameo-03.jpg

KLUDI AMEO armaturen zijn verkrijgbaar in meerdere hoogtes, die u design- en gebruiksmogelijkheden voor uw badkamer verschaffen op elke manier, zoals u dat wenst. Het grootste exemplaar, met een uitloop van 27 cm, garandeert eenvoudig gebruik, zelfs in combinatie met hoge waskommen. De wandmengkraan is ook een eyecatcher. De simpele en bescheiden vorm zal gewaardeerd worden door liefhebbers van moderne interieurs met zorgvuldig gekozen details. Diegenen met een passie voor tijdloosheid zullen het unieke en uniforme design van de KLUDI AMEO serie appreciëren, die het hen mogelijk maakt op perfecte wijze de bad en wastafel omgeving op elkaar af te stemmen.

kludi-ameo-04.jpg

Uw droombadkamer
Of u nu een douche of een bad heeft, u kunt uw badruimte zowel simpel als praktisch inrichten. KLUDI AMEO bad- en douchearmaturen zijn de perfecte producten om uw droom te vervullen voor een verkwikkend bad in de avond.

De grote verscheidenheid aan armaturen, die op de muur gemonteerd kunnen worden, op de badrand, of zelfs ingebouwd, verschaffen enorme vrijheid in de wijze waarop u uw badkamer ontwerpt. Personen die een douche verkiezen worden zeker niet beperkt in hun mogelijkheden. De ingenieuze ééngreeps douchemengkranen worden gekenmerkt door een interessant design, functionaliteit en veelzijdigheid. Ze zijn uitgerust met ergonomische hendels, die garant staan voor precieze regulering van de waterstroom en -temperatuur, waardoor ieder gebruik van het bad comfortabel en veilig is.

kludi-ameo-05.jpg

 De designers van de KLUDI AMEO besteedden veel aandacht aan details gericht op oplossingen, die gewaardeerd worden door de meest veeleisende en bewuste gebruikers: keramische cartouches, thermostaat, inbouw uitvoeringen en terugstroom beveiliging.

Een andere interessante functie is een
s-pointer eco perlator, die het niet alleen mogelijk maakt de richting van de waterstraal aan te passen, maar deze ook te limiteren tot 6l/min, zelfs bij hogere waterdruk.

kludi-ameo-06.jpg

Voortreffelijke kwaliteit? Uniek design tegen een acceptabele prijs? KLUDI AMEO is het antwoord waar u naar zoekt. Een luxueus item hoeft geen fortuin te kosten en zal zeker gewaardeerd worden door liefhebbers van design oplossingen, die aandacht schenken aan elk individueel detail.

Met Vaia introduceert Dornbracht een nieuw soort design dat vele facetten kent. Geïnspireerd op de Transitional Style-trend in interior design wordt de nieuwe premium designkraan gekenmerkt door zijn elegant en tegelijk progressief design Op die manier past Vaia net zo goed in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waar in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

Vaia: een elegant-progressief design voor een nieuwe iconografie van de moderne tijd.
De serie Vaia vertolkt een zachte, harmonieuze vormentaal en een basishouding die open staat voor nieuwe dingen. De verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen – beschikbaar als kruisgrepen of hendel – verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel. Stilistisch veelzijdig
Dankzij de duidelijke vormentaal biedt Vaia een antwoord op de steeds complexer wordende (interieurwereld van morgen en past elegant in de veelvoud aan moderne woonstijlen. Vaia schept een vertrouwde, harmonische sfeer – en behoudt tegelijkertijd de progressieve basishouding die zo kenmerkend is voor alle designseries van Dornbracht. Daarbij biedt Vaia met mengkranen en specifiek op de serie afgestemde accessoires voor wastafel, bidet, douche en ligbad een hoge mate van vrijheid in vormgeving.

Nieuw oppervlak: Dark Platinum mat
Vaia is verkrijgbaar in de bekende oppervlakken platina mat en chroom van Dornbracht. Vanaf herfst 2017 komt daar het nieuwe luxe oppervlak Dark Platinum mat bij. De donkere, zijdematte kleurnuance is licht geborsteld en zorgt voor een warme, zachte en aardse uitstraling en een archaïsch accent in de badkamer. Met deze nieuwe variant biedt Dornbracht een verdere mogelijkheid om de badkamer persoonlijk in te richten en schept nog meer ruimte voor vrijheid in vormgeving.

Vaia – designprincipes
Vaia is georiënteerd op vormgevingsprincipes die kenmerkend zijn voor alle series van Dornbracht. Dankzij de 5 P’s – proportie, precisie, progressiviteit, persoonlijkheid en performance – ontstaat een blijvende, duurzame esthetiek die zich ook in de nieuwe serie Vaia manifesteert: de proporties zijn uitgebalanceerd, harmonisch en exact. Het design wordt gekenmerkt door heldere lijnen en precies overgangen. De serie is excellent afgewerkt en tot in het kleinste detail uitgevoerd. Vaia pakt actuele ontwikkelingen in interieurdesign op, bootst deze echter niet na, maar interpreteert ze opnieuw en draagt – mede door het nieuwe oppervlak Dark Platinum mat – bij aan een progressieve inrichtingsstijl.

De kranenserie CL.1 van Dornbracht kenmerkt zich door de progressieve en dynamisch sportieve vormspraak. Met de karakteristieke uitloop met een hoek van 105 en het geraffineerde spel met harde en zachte contouren definieert deze kraan opnieuw de esthetica in de badkamer. Geïnspireerd door de trend van gestructureerde oppervlakken en façades in architectuur en interieurdesign zet Dornbracht met CL.1 ook in de oppervlaktevormgeving nieuwe maatstaven: de grepen van de kraan zijn in twee verschillende reliëf-oppervlakken verkrijgbaar, met lineaire effect of geometrisch vormgegeven. Deze structuren zorgen voor een onverwisselbare optiek en gevoel en zijn tegelijk het bewijs voor de uitstekende precisie en productie competentie van Dornbracht.

De nieuwe badkamerkraan CL.1 van Dornbracht zet individuele accenten in de moderne badkamer.

De gouden jaren ’20 van de vorige eeuw kenden grote welvaart. Hierdoor geïnspireerd, ontwikkelde AXOR samen met Phoenix Design een badkamer- en keukencollectie in de stijl van de eerste industrieel geproduceerde kranen: AXOR Montreux. Met de authentieke en traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor de vroege jaren 1920, herinnert AXOR Montreux op stijlvolle wijze aan de tijd van de wetenschappelijke en culturele opkomst. Nieuwe aanvullingen op deze bestaande klassieker van AXOR werden afgelopen week tijdens de gerenommeerde beurs Interieur in Kortrijk gepresenteerd.

De evolutie van het industriedesign
De industriële productiemethodes en vormgevingsstijl van de jaren 1920 staan nu nog steeds voor waardigheid en standing. Kenmerken van het industriedesign zijn de leidingen en afsluiters. In de kranen van AXOR Montreux komen deze terug in de klassieke kruisgrepen, maar ook in de combinatie met charmant porseleinen, rechte grepen. Een voor deze huidige tijd bijzondere kraan is het 3-gats brugmodel. Met de kruisgrepen en authentiek porseleinen inzetten toont deze kraan haar klassieke designachtergrond perfect.

Technologische vooruitgang
AXOR Montreux staat ook voor de technologische vooruitgang: moderne bouwkunde zet kranen, douchesystemen en accessoires om in innovatieve interpretaties van de jaren 1920 – met alle comfort van nu. De klassieke keukenkraan van AXOR zorgt met zijn draaibare en uittrekbare uitloop voor maximale bewegingsvrijheid. De kranen voor bij de wastafel bieden met diverse uitloophoogtes veel mogelijkheden, waardoor er altijd een ComfortZone is die past bij de persoonlijke gebruikswensen. In de douche kan men genieten van eenvoudige functionaliteit en optimaal douchecomfort met de AXOR Montreux Showerpipe. De gescheiden bedieningselementen voor hoofd- en handdouche hebben industriële rechte grepen.

Authentiek, gedetailleerd design in combinatie met de modernste productiemethodes karakteriseren de nieuwe badkamer- en keukenkranen van AXOR Montreux. Tevens zijn de kranen in meerdere kleuren verkrijgbaar: standaard chroom en de door middel van PVD-technologie vervaardigde kleur brushed nikkel. Dankzij dit PVD proces (Physical Vapor Deposition) is het oppervlak veel harder, waardoor het beter bestand is tegen krassen en corrosie dan gegalvaniseerde oppervlakken. Met AXOR Montreux kan iedereen in de badkamer én in de keuken genieten van de beste producten in zowel vorm als functie.

Met Lissé biedt Dornbracht een premium-designkraan in het instapsegment voor een kwaliteits- en tegelijk budgetbewuste doelgroep. Door haar innovatieve esthetica zet Lissé een accent in de badkamer – en nodigt uit, het gehele interieur met eenvoudige middelen op te pimpen en het bijzonders te gunnen: een „echte Dornbracht“. De serie Lissé is nu direct leverbaar.

Het design – hybride vormentaal
Lissé overtuigt met een vormentaal vol spannende contrasten: heldere geometrische basisvormen en exacte bochten (radius) komen samen in vloeiende contouren, royale vlakken op smalle kanten. De naar boven neigende, conisch toelopende hendel van de kraan komt speels uit de cilindrische kraanbody en de vlakke uitloop. De zwarte laag onder de hendel zet, in combinatie met het chroom oppervlak, nog een extra accent.

Hoog bedieningscomfort
De verfijnde vormentaal van de serie wordt door een bijzonder bedieningsmechanisme onderstreept, waarbij een vloeiende beweging van de hendel voor hoog bedieningscomfort zorgt. Dit wordt ook weerspiegeld in de naam van de kraan: de naam Lissé (Frans “lissé” = gladgestreken) verwijst aan de ene kant naar de ‘softe’ bediening van de hendel en aan de andere kant slaat het op de L-vorm van de kraan. Lissé – het productprogramma
De kraanserie Lissé is verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat en bevat circa 25 producten voor toepassing bij wastafel, bidet, douche en bad. Een bijzonderheid is de eengreepsmengkraan voor de wastafel die optioneel in een speciale, waterbesparende variant verkrijgbaar is. Met 21 fijne stralen wordt hierbij de standaard doorstroomhoeveelheid van 5,3 liter teruggebracht naar 3,8 liter per minuut.

Een “echte Dornbracht”
Lissé completeert het portfolio van het merk in het instapprijssegment en biedt tegelijk alle voordelen van een ‘echte Dornbracht”: net zoals alle kranen van de premium fabrikant staat ook Lissé voor perfecte afwerking en kwaliteit “Made in Germany”. De vormentaal berust op de vijf designprincipes, die het totale productportfolio van Dornbracht kenmerkt: Proportionaliteit, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance. Deze vormen de basis voor een duurzame esthetiek die niet is gebaseerd op smaak, maar op het universele vormgevingsprincipe, de ‘gulden snede’.

Bij het ontwikkelen van nieuwe sanitaire producten is het niet eenvoudig om de juiste balans te vinden tussen design en functionaliteit. Helaas zijn hiervan vele voorbeelden in de markt te vinden. Voor KLUDI is vorm en functionaliteit in volledige harmonie bepalend voor een goed design. De KLUDI producten onderscheiden zich dan ook in hun esthetiek en zijn tot in het kleinste detail functioneel gevormd.

KLUDI kijkt bij functionaliteit naar diverse aspecten. Omdat KLUDI producten bovenal gebruiksvoorwerpen zijn, is gebruiksgemak en duurzaamheid erg belangrijk. Hierbij valt te denken aan de bediening van een product, maar ook aan de bewegingsruimte onder vele KLUDI producten. De eengreeps mengkranen hebben het gemak in de greep al bij een geringe beweging van de hendel is merkbaar hoe speels elegant en toch precies water getapt kan worden. Het KLUDI vrije ruimte concept maakt het mogelijk om de wastafel niet alleen te gebruiken om de handen te wassen. Dankzij de veelheid aan hoogtes, vormen en voorsprongen bieden KLUDI mengkranen oplossingen voor iedere wasplaats zonder afbreuk te doen aan het design.

Hygiene is in sanitaire ruimtes van groot belang. Het makkelijk kunnen schoonmaken is daarom een vereiste. Zo worden bij diverse KLUDI series de bad- en douchemengkranen direct op de wand aangesloten, waarbij storende rozetten, moeren en schroefdraad compleet ontbreken. Naast het duidelijk esthetische voordeel, is het hierdoor verkregen gladde oppervlak van de mengkraan veel eenvoudiger te reinigen.
Het product kunnen aanpassen aan de situatie ter plaatse verbetert het installatie gemak en biedt mogelijke oplossingen voor complexe situaties. De KLUDI Dual-Shower-Systems creeren douchebeleving op maat. De hoogteverstelbaarheid van maar liefst 30 centimeter biedt daarbij de mogelijkheid een KLUDI Dual-Shower-System ook bij geringe plafondhoogte te installeren.

Dat het streven van KLUDI naar de perfecte balans tussen design en functionaliteit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de meer dan 20 internationale prijzen die aan KLUDI producten zijn toegekend in de afgelopen jaren.

Bij de PLUS X AWARD wordt naast design, ook gebruiksgemak, duurzaamheid en functionaliteit beoordeeld. PLUS X AWARDS voor hoogste kwaliteit, design en bedieningscomfort zijn toegekend aan de KLUDI elektronische wastafelmengkranen met sensor techniek. Hygienisch, zuinig en schoon omdat de mengkraan niet aangeraakt hoeft te worden en direct de watertoevoer afsluit, zodra de handen worden teruggetrokken. De tijdloze designs zijn vanwege de gladde oppervlakken eenvoudig te reinigen.

 

Kranen van Dornbracht zijn designiconen in de badkamer. Zoals een schilderij of kunstobject een ruimte kan verrijken, hetzelfde effect hebben Dornbracht kranen in een badkamer op de wastafel, douche of bad. Veel architecten zijn in het bijzonder gecharmeerd van de black edition uitvoeringen. Het matte zwart van de kranen laat zich perfect combineren met vele andere pure en luxe afwerkingmaterialen. Denk aan wit keramiek van een wastafel, beton, hout enz.

De serie Time2020 komt met de nieuwe wastafelmengkranen met traditionele cartridge en een teakhouten handgreep. De serie Time2020 heeft een aantal extra unieke eigenschappen die andere kranen bijvoorbeeld niet hebben. Het is milieuvriendelijk doordat de ketel pas ontbrandt als je het warme water echt nodig hebt. Het verbruikt ook 30% minder water door de stroombegrenzer. De kraan is volledig gemaakt van roestvrij staal voor zuiver water en het water stagneert nooit in de kraan. De Time2020 collectie is onder certificering van HABITEC voor de goedkeuringen van de Leed US Green Building Council. Dit wordt wereldwijd steeds belangrijker bij publieke en private projecten.

Badvulling en handdouche comfortabeler bedienen: glooiende lijnen en een duidelijke basisvorm maken KLUDI OBJEKTA tot een bijzonder veelzijdige armaturenserie. De thermostatische bad- en douchemengkraan van deze succesvolle serie straalt nu in een nieuwe, zacht aanvoelende gedaante - harmonisch afgestemd design inclusief alle voordelen van een moderne thermostaat.

De nieuwe KLUDI OBJEKTA thermostatische bad- en douchemengkraan voldoet aan alle moderne eisen. Zo is design modern en harmonisch en is de omstelling tussen bad en douche onzichtbaar verwerkt in de greep.

Ook om het milieu en de verbruikskosten is gedacht, de kraan bezit een 50% Waterhoeveelheidsbegrenzing. Indien gewenst kan men water besparen bij het douchen, terwijl het eventueel vullen van het bad geen extra tijd hoeft te kosten.

Uiteraard hebben wij bij het ontwikkelen van deze thermostaat ook om uw veiligheid gedacht. Deze thermostatische mengkraan is uitgevoerd met KLUDI SafeTouch. KLUDI SafeTouch verhindert op betrouwbare wijze het heet worden van het thermostaat oppervlak. Aanvullend beschermt de op 38°C vooringestelde heetwaterblokkering KLUDI HotStop tegen verbrandingen. Bijzonder in de markt is dat veel van onze thermostatische mengkranen geschikt zijn voor gebruik op bijvoorbeeld geisers. Met andere woorden, ook bij beschikbaarheid van relatief weinig heet water functioneren deze thermostaten goed. Dit geldt ook voor deze nieuwe KLUDI OBJEKTA thermostatische mengkraan.

Al met al een moderne harmonisch ogende, complete thermostatische mengkraan met vele extra’s voor een vriendelijke prijs. www.kludi.nl

KLUDI OBJEKTA thermostatische bad- en douchemengkraan 352010538 Bruto adviesprijs € 291,00 exclusief BTW.

De huidige trend in het sanitair ligt bij open woonvormen en vereist absolute multifunctionaliteit. Met slimme mengkraanoplossingen beantwoordt HANSA perfect aan deze behoefte. Het beste voorbeeld: de nieuwe serie HANSASIGNATUR uit het HANSA|LIVING segment. Deze reeks vervult de hoogste behoefte aan comfort, biedt maximale flexibiliteit en blinkt uit door haar unieke, expressieve design.

Ruime vlakken, natuurmateriaal, wellness-douchen of comfortbadkuipen, zitschuim en kamerplanten – dat vindt u allemaal terug in moderne, sanitaire ruimtes. Steeds in het middelpunt staan de gebruiker en zijn individueel welzijn. HANSA komt tegemoet aan de trend van open woonvormen en meer vrijheid in de badkamer met de visionaire mengkraanserie HANSASIGNATUR uit het designsterke HANSA|LIVING segment.

Nieuwe wegen in design en functie
HANSASIGNATUR staat voor multifunctionaliteit en individuele focus op de gebruiker. Het absoluut highlight van de serie is de bekroonde HANSASIGNATUR HYBRID, die dankzij haar duale structuur zowel contactloos als met de hand kan worden bediend. Dat maakt het gebruik tegelijk eenvoudig, intuïtief en persoonlijk. Voor korte en snelle behoefte aan water, zoals bij het handenwassen, het tandenpoetsen of het scheren is de contactloze functie optimaal geschikt. Als de handen de sensor naderen, dan stroomt automatisch aangenaam water op de gewenste, vooraf ingestelde temperatuur. De eenhendelmengkraan zorgt voor de individuele waterbediening. Via dit systeem kunnen de hoeveelheid en de temperatuur van het water worden geregeld. Bovendien levert de structuur met gescheiden hendel en uitloop maximale bewegingsvrijheid: de geïntegreerde, uittrekbare douche of als optie de van op afstand bedienbare, functionele handdouche, de hellingshoek alsook de hoogte van de 150° draaibare uitloop zorgen voor heel wat vrije ruimte aan de wastafel. Nog meer vrijheid bij het individueel gebruik van water is niet mogelijk. Dat bevestigde ook de jury van de raad voor Vormgeving / German Design Council en zo bekroonden ze de HANSASIGNATUR HYBRID met de begeerde German Design Award 2016 als „Special Mention“. Integraal bedacht – duurzaam ontworpen
Naast zijn hoog bedieningscomfort blinkt het concept uit door een controleerbare, flexibele alsook duurzame omgang met water: bij een korte behoefte aan water wordt door de elektronische bediening van de waterstroom met vooraf ingestelde temperatuur duidelijk minder water verbruikt, dan bijvoorbeeld bij een eenhendelmengkraan. In totaal ligt het watergebruik bij zes liter per minuut. Voor een goed gevoel en een zuiver geweten zorgt ook het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen: omhulsel en hendel bestaan uit zinkdrukgiet, alle kunststoffen werden volgens de KTW- en W270-richtlijnen getest, de waterwegen zijn nikkelvrij en de WATER SAFE Hi-Tech-functiekern behoudt de waterkwaliteit – voor optimale drinkwaterhygiëne.

Artistieke vrijheid
Naast het hybride model omvat de serie HANSASIGNATUR nog vier andere modellen. Naast de wastafelmengkraan met batterijvoeding en als optie met uittrekbare handdouche of mobiele, functionele handdouche, is ook een elektronisch gestuurde inbouwvariant van de mengkraan verkrijgbaar. Praktisch en hygiënisch: het systeem kan contactloos worden bediend en laat water – dankzij de thermostatische controle – steeds stromen in de gewenste temperatuur die u eerder hebt ingesteld. Dat de HANSASIGNATUR wandmengkraan naast de klassieke verticale manier ook horizontaal kan worden bevestigd, zorgt voor maximale artistieke vrijheid. De inbouwinstallatie gebeurt met het HANSAMATRIX advanced-inbouwsysteem.

Slimme technologie voor puur douchegenot
Bij de elektronisch gestuurde HANSAMATRIX inbouwproducten voor douche en bad ligt de focus op de slimme bedieningstechnologie. De nieuwe Tiptronic-control-toetsen maken het mogelijk om de gewenste instellingen met een druk op een knop uit te voeren. Elke functie, bijvoorbeeld hand- of hoofddouche, heeft een eigen Tiptronic-control-toets. De waterhoeveelheid regelt de gebruiker door de regelknop te draaien. Als u op de Tiptronic-toets drukt, dan staat de mengkraan voor maximaal acht minuten automatisch op actief. Een wit lampje geeft aan dat de mengkraan actief is en dat er water stroomt. Als u het water binnen vier minuten weer uitschakelt, dan wordt door driemaal knipperen van een groene lichtring een zichtbaar teken voor ecologisch douchen gegeven. Zo gaat luxueus douchen toch goed samen met een zuiver geweten.

Meer artikelen...