Aansluitend op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) introduceert Dornbracht een innovatieve toepassing van water in de badkamer. Met behulp van de nieuwe massagedouches WaterFan en WaterCurve worden stijve spieren en acupunctuurpunten gemasseerd en meridianen selectief gestimuleerd. Een toepassing die Dornbracht “aquapressure” noemt, geïnspireerd op de in de TCM beproefde methode van acupressuur. Zo kun je thuis genieten van dagelijkse watermassages die tegelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Of het nu gaat om ayurveda, Kneipp-therapie of traditionele Chinese geneeskunde, in de holistische gezondheidsleer speelt het element water van oudsher een bijzondere rol. Sinds het begin is bij Dornbracht het bewust omgaan met de talrijke positieve eigenschappen van water het uitgangspunt bij het ontwikkelen van innovatieve toepassingen.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve-02.jpg

Zo zijn de elektronische systeemoplossingen zoals Vertical Shower, Comfort Shower, Horizontal Shower, Sensory Sky en FootBath gebaseerd op de essentiële bevindingen van de Kneipp-school of de hydrotherapie. Daarnaast omvat de LifeSpa-portfolio van Dornbracht aanvullende producten zoals de Kneipp-slang en gietbuis, waarmee je de weldadige stralen ook moeiteloos in de douche of de wastafel kunt gebruiken.

Met de introductie van de Aquapressure gaat Dornbracht nog een stapje verder. Terwijl de Kneipp-hydrotherapie voornamelijk met temperatuurstimuli (warm/koud) werkt, maakt de aquapressure bovendien gebruik van de waterdruk, om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve03.jpg

Wat is aquapressure?
Aquapressure bouwt voort op de principes van de acupressuur die hun deugdelijkheid hebben bewezen in de traditionele Chinese geneeskunde. Terwijl bij acupressuur de stimulatie wordt opgewekt door druk te zetten met de vingertoppen, de palm van de hand of de elleboog, wordt het effect bij aquapressure met behulp van water bereikt. Bovendien kun je de toepassing dankzij WaterFan en WaterCurve thuis toepassen.

"Drukintensiteit, deel van het lichaam, duur en temperatuur zijn essentiële parameters binnen de TCM waarmee we onze levensenergie kunnen beïnvloeden. Het bijzondere van de aquapressure is dat al deze parameters tegelijkertijd invloed uitoefenen", vertelt Christoph Stumpe, gediplomeerd sportwetenschapper en directeur van het befaamde Shen Men Instituut in Düsseldorf. “De druk van het water op de relevante drukpunten en meridianen zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en de spieren, vooral in combinatie met warmte. De aquapressure is daarom uitermate geschikt tegen stijfheid, eenvoudigweg terwijl we douchen".

Christoph Stumpe doceert al ruim 20 jaar tai chi, qi gong, meditatie en Chinese massage. Als expert op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde bracht hij belangrijke inzichten aan bij de ontwikkeling van de nieuwe massagedouches WaterFan en WaterCurve.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve05.jpg

WaterFan en WaterCurve massagedouches
Om effectief en comfortabel van aquapressure in de eigen badkamer te genieten, heeft Dornbracht de WaterFan en WaterCurve massagedouches ontwikkeld. Terwijl WaterCurve de zone rond de nek en schouders behandelt, zorgt WaterFan voor een massage ter hoogte van de borstwervels (WaterFan vertical) en de lendenwervels (WaterFan horizontal). De in de hoogte verstelbare massagedouches kunnen flexibel op de lichaamsgrootte worden afgesteld.

WaterFan en WaterCurve onderscheiden zich door hun bijzondere straal die uitwaaiert in een nevel van kleine waterdeeltjes. Dit zorgt voor een intensief massage-effect en is tegelijkertijd zacht en aangenaam voor de huid. De waterdruk kan variabel worden ingesteld en afgestemd om het gewenste effect te bereiken. Hoge druk werkt kalmerend en leidt af, terwijl matige druk een versterkend en activerend effect heeft. De veranderende drukintensiteit zorgt dan weer voor balans.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve04.jpg

Watermassages met een druk op de knop
WaterFan en WaterCurve zijn als analoge en digitale oplossing mogelijk. In combinatie met de elektronisch gestuurde systeemoplossing van Dornbracht, de Vertical Shower, kunt u uit drie vooraf ingestelde waterprogramma’s kiezen. Deze heeft Dornbracht in samenwerking met Christoph Stumpe ontwikkeld. In de vijf tot zes minuten durende programma's worden waterdruk en temperatuur optimaal op elkaar afgestemd.

Energizing geeft nieuwe levensenergie: een krachtige watermassage, die het lichaam en de geest zichtbaar revitaliseert, versterkt en regenereert. Door het combineren van warmte en een constante hoge drukintensiteit helpt de toepassing bij het opheffen van stijfheid en het losmaken van verkrampte spieren. De focus ligt daarbij op de wervelkolom ter hoogte van de lendenen en de borst, die door het gebruik van WaterFan intensief gemasseerd worden.

De-Stressing ontspant, kalmeert en ondersteunt het geestelijk loslaten na een vermoeiende dag. Terwijl de temperatuur en de waterdruk zachtjes afnemen, vallen ook de stress en de spanning geleidelijk weg. De toepassing begint met een hoge drukintensiteit en temperatuur, die snel tot het maximum worden opgevoerd. In deze fase worden de stijfheid en de verharding rond de bovenrug en de nek doeltreffend opgeheven. Vervolgens worden de temperatuur en de druk tot een gemiddelde intensiteit verlaagd. De zintuigen worden zachtjes gekalmeerd en we voelen ons verfrist en helder.

Balancing herstelt de innerlijke balans. Het samenspel van sterke en zachte massagestralen, evenals de wisselende temperatuur, brengen de zintuigen in harmonie en het lichaam en de geest in balans. De behandeling combineert activerende en rustgevende impulsen waardoor een weldadig evenwicht bereikt wordt. De hele wervelkolom wordt door het gebruik van beide massagedouches gestimuleerd, in de onder- en bovenrug met de WaterFan en in de nek en schouders met de WaterCurve.

Voor meer informatie over aquapressure: www.lifespa.dornbracht.com/de-de/health/wasserwirkung/aquapressur.com

Een douche nemen is vaak hèt ultieme ontspanningsmoment van de dag. AXOR tilt dat moment naar een hoger niveau en introduceert de PowderRain. Dit gloednieuwe straaltype omhult je van kop tot teen met zijdezachte, piepkleine regendruppels. Alsof je geaaid wordt door talloze donsveertjes. Je ontdekt de PowderRain in de nieuwe ronde hoofddouche AXOR 350 en AXOR Showerpipe 800.
De manier waarop het water langs je lichaam stroomt, draagt op een belangrijke manier bij aan de ervaring van het douchen. Komen de druppels stevig neer, of juist zacht? Striemend of spetterend? De nieuwe PowderRain-straal van AXOR laat je in elk geval je zachtste douche-ervaring ooit beleven.

Nat, natter, natst
De straalschijf van de douchekop is bezaaid met meer dan duizend uiterst nauwkeurig gepositioneerde siliconen nopjes waar een microfijne waterstraal uit stroomt. Deze zorgen er samen voor dat de PowderRain je de ultieme douche-ervaring bezorgt. Een zijdezachte regenbui daalt op je neer en vormt een beschermende watermantel om je lichaam. Zacht, zorgzaam en toch krachtig. Als een cocon. En in tegenstelling tot bij een gewone douchebeurt, spatten de waterdruppels niet op wanneer ze je huid raken. Doordat ze microfijn en licht zijn, blijven ze er net beter op liggen, waardoor de PowderRain je letterlijk natter maakt dan elke andere douche.

Pure eenvoud: de hoofddouche en Showerpipe van AXOR
De nieuwe douchestraal kun je ervaren onder de gloednieuwe designhoofddouche van AXOR, de AXOR 350 1 jet. Met zijn pure designtaal, royale afmetingen en ronde design is het een archetypisch voorbeeld van een knappe hoofddouche. En die bovendien perfect past in ongeveer elk type badkamer. Het vakmanschap herken je aan de fijne randen en afwerking van de hoogkwalitatieve metalen straalplaat. 

AXOR Showerpipe
De hoofddouche met PowderRain is ook beschikbaar als Showerpipe. Dit type opbouwdouche komt steeds vaker voor: zonder te hoeven hakken of breken maak je met een Showerpipe van je douche een kleine wellnessplek. Het gaat namelijk om een compleet douchesysteem dat je monteert op je bestaande leidingen. In dit geval combineert de AXOR Showerpipe 800 de royale hoofddouche AXOR 350 1jet met een thermostaat, een glazen tablet waar je je zeep en overige douche items op kwijt kunt en een handdouche.

Douche in een kleurtje
Als kers op de taart biedt AXOR de keuze tussen vijftien bijzondere afwerkingen voor een persoonlijke touch in de badkamer dankzij de PVD-techniek (Physical Vapor Deposition), via AXOR FinishPlus special surfaces. Zo kun je naast de standaardoptie chroom ook kiezen voor bijvoorbeeld goud of zwart. Bovendien maakt het proces het kraanwerk beter bestand tegen onder meer krassen.

Na een lange dag werken kan het het allerfijnste zijn om te doen; een lekkere douche nemen. Een douche is daarom vaak een belangrijk element bij het verbouwen van de badkamer. Bij zo’n verbouwing moet vaak de keuze gemaakt worden voor een douche of bad. De één kan niet zonder bad en kiest daarom voor een bad-douchecombinatie, maar de ander heeft niets met lang badderen en kiest daarom voor een douchecabine. De keuze is dan niet gelijk al gemaakt, want er zijn veel verschillende maten en soorten. Zo kun je kiezen voor vierkante-, rechthoekige-, halfronde-, vijfhoekige- en kwartronde douchecabines. Dan moet er ook nog het materiaal en de type deur besloten worden. Al met al dus een hoop keuzes…

Onder een douchecabine verstaan we een voorgevormde ruimte die negen van de tien keer bestaat uit een aluminium frame waar glazen wanden in worden geplaatst. Hierdoor creëer je een gesloten ruimte die als belangrijkste functie heeft om de badkamer droog te houden. Dat scheelt een hoop dweilwerk en daarnaast heb je geen last van een plakkend douchegordijn, vanwege de handige douchedeur. Bij de keuze voor een soort deur zijn er veel variaties. De meest voorkomende deuren zijn de swingdeur, pendeldeur, vouwdeur, schuifdeur en scharnierdeur. De keuze voor een deur hangt meestal af van smaak en gemak. Er wordt vaak vanwege het gemak gekozen voor een swingdeur, maar ook voor een douchecabine met schuifdeuren kun je terecht bij Sanitairkamer.nl.

Plaatsen van de douchegoot
Met alleen een afgesloten douche en douchedeur ben je er nog niet. Het water moet afgevoerd worden naar het riool en hiervoor dient een douchebak. Steeds vaker wordt er ook gekozen voor een douchegoot, hierbij is alleen een roestvrijstaal rooster zichtbaar. Het mooie hiervan is dat dezelfde tegels als in de badkamer gebruikt kunnen worden waardoor er eenheid ontstaat in de gehele badkamer. Dit is ook het geval bij een doucheput, maar hierbij dient de vloer iets af te lopen, zodat het water richting de put kan stromen. Een goede douchegoot gaat stank tegen en voorkomt lekkage tussen de douchebak en de leidingen. Laat dit werk wel over aan een expert, hij kan een lekkage voorkomen bij het plaatsen. Toch van plan om het zelf te doen? Kijk dan even naar deze handige video.

Douchecabine trends
Ook de trends op het gebied van douchecabines veranderen en op dit moment zijn er ook een aantal trends te zien. Steeds vaker zien we geluidsinstallaties, verlichting en massagekoppen die het douchen nog aantrekkelijker maken. Ook worden de douchecabines, net als veel andere badkamerelementen, steeds strakker van stijl. Profielen worden steeds minder opvallend en dit geeft een luxere uitstraling, zoals bij deze douchecabine. Daarnaast worden de douchebakken ook steeds minder hoog en soms vrijwel plat. Hierdoor valt de douchebak veel minder op, wat de douche een luxe uitstraling geeft. Wat ook fijn is, is dat er tegenwoordig een groot aanbod is wat betreft douchekoppen. Een regendouche is uiteraard heel lekker, maar soms heb je geen zin in nat haar en je haar drooghouden gaat dan nogal lastig. Een handdouche is voor die dagen een perfecte oplossing. Gelukkig heb je ook regendouche combinatie, zodat je niet vast zit aan één soort douchekop. Een handdouche is namelijk ook heel handig om na het schoonmaken van de douche de douche even mee na te spoelen. 

Als laatste nog een kleine schoonmaaktip. Koop bij de aanschaf van een douchecabine ook gelijk een trekker. Na een douchebeurt kun je gelijk de muren vochtvrij maken, dit is bevorderlijk voor het voorkomen van vochtophoping. Haal de trekker ook gelijk even over de glazen wanden, zodat er geen opgedroogde spetters op het glas zitten.

Schoonheid tot in de kleinste details. Dat is de nieuwe duka Natura douche serie van Sealskin. Deze nieuwe doucheserie is ontworpen om de klassieke duka 1600-S serie vanuit esthetisch oogpunt te moderniseren en te voorzien van de nieuwste technieken. Duka Natura is een eenvoudig schoon te maken doucheserie, waarvan de vormgeving volledig in evenwicht is. Het lineaire, minimalistische design is voorzien van vele technische innovaties. Met de nieuwe duka Natura serie benadrukt Sealskin haar deskundigheid, waarbij maximaal douchecomfort centraal staat.

Nieuw in deze moderne doucheserie is een draaideur, scharnierend vanuit het midden zonder raamprofiel onderaan. Deze deur is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor situaties waarbij een designradiator direct naast de deur hangt. Waarvoor men voorheen een deur met een klein vast deel hiervoor inzette, is er nu een modern alternatief bestaande uit één groot glasoppervlak, zonder scharnieren of profielen midden op het glas. De uitstraling van één glasplaat met de voordelen van een deur met vast deel. Een belangrijk detail is de kunststof afdichtstrip onder de douchedeur... altijd een onderwerp van aandacht m.b.t vuil en schoonmaken. Het afdichtsysteem is dan ook totaal vernieuwd. Een smal, op het glas geklemd aluminium profiel, waarin vervolgens het transparante afdichtprofiel geschoven wordt. Optimale spatwaterdichtheid, minimalistisch vormgegeven en eenvoudig te vervangen met zo weinig mogelijk onderhoud.

De soft touch handgreep van de vouwpendeldeur is nauwkeurig op het glas gepositioneerd zodat beide bewegende glaselementen eenvoudig met een enkele handbeweging kunnen worden open- of dichtgevouwen. Een extra bedieningsknop op het eerste glasdeel is hierdoor overbodig.

De schuifdeuren glijden geruisloos dankzij een magnetische geleiding, welke is verborgen in het profiel aan de onderzijde van de deur. Ook deze schuifdeuren kunnen optioneel worden voorzien van het populaire soft openclose systeem van Sealskin. Deze techniek is aan het oog onttrokken en volledig geïntegreerd in de geleidingsrail. De deur stopt automatisch, om vervolgens zacht te laten sluiten. Comfortabel en wel zo veilig voor (kinder-) handen. Dankzij het easy-clean systeem is het schuivende deel los te klikken van het vaste deel, waardoor het glas helemaal toegankelijk is om eenvoudig te kunnen reinigen.

Ieder deursysteem een unieke greep; bij de draai- en schuifdeuren is de greep volledig in harmonie met het design van de douche. De greep is niet zoals gebruikelijk op het glas bevestigd maar geïntegreerd in het magneetprofiel. Dit geeft de douche een moderne uitstraling en is ook nog eens heel praktisch. Bij de schuifdeuren wordt namelijk een maximale instapruimte gerealiseerd én het biedt schoonmaakgemak. Het glas is immers helemaal vrij van onderbrekingen! Voor het profiel van duka Natura kan er gekozen worden uit mat zilver of  zilverhoogglans. Het 6 mm veiligheidsglas is verkrijgbaar in: helder, grijs, gesatineerd, en semi-gesatineerd en wordt natuurlijk bij voorkeur voorzien van een (optionele) oppervlaktebescherming (Sealglas en ProCare). Hierdoor is het glas nog gemakkelijker schoon te maken en wordt de veroudering van het glas (ProCare) vertraagd.

Toen Dornbracht 20 jaar geleden de regendouche introduceerde, betekende dat een revolutie op douchegebied. Sindsdien zijn veel badkamers uitgerust met een regendouche – toch is het alleen Dornbracht gelukt om natuurlijke regen perfect na te bootsen. Om het gevoel van een echte regenbui in je eigen badkamer te kunnen ervaren heeft Dornbracht de essentie van een waterdruppel tot in detail onderzocht. Het resultaat zijn

De regendouches en -panelen van Dornbracht hebben een uniek straalbeeld: de fijn aangepaste druppelvormer laat regen ontstaan als in de natuur. Het water valt hier zonder druk en zonder luchtaanvoer naar beneden, zo ontstaan zachte, grote druppels. Gevormd als een omgekeerde parachute, komen de druppels zeer zacht op het lichaam terecht en laten ze het gevoel van echte regen op de huid ontstaan.

douchen-als-in-de-openlucht-02.jpg

Regendouches van Dornbracht
De unieke Dornbracht-regen kan op verschillende manieren worden ervaren. Sinds de introductie van de grote hoofddouches in 1998 heeft Dornbracht zijn portfolio van regendouches continue doorontwikkeld. Innovaties zoals de RainSky (2003) of Sensory Sky (2013) opende nieuwe dimensies, van de Dornbracht-regen te genieten – bijvoorbeeld als multi sensorische, geïnspireerd door weersomstandigheden, water ervaring.

Individuele inrichtingsmogelijkheden
De regendouches van Dornbracht zijn verkrijgbaar voor plafond of wand, in verschillende maten en ook als ronde of rechthoekige modellen. Zo bieden ze voor iedere wens de juiste oplossing: van douchekoppen naar regendouches – waaronder ook een nieuw, rond model met een royale 40 centimeter doorsnede – tot en met luxe regenpanelen. Na de actuele design-refinement zijn alle modellen bijzonder vlak vormgegeven en hebben zo een zeer bescheiden optisch voorkomen. De focus ligt geheel op het natuurlijke regengevoel, dat een zeer bijzondere douche ervaring geeft.

douchen-als-in-de-openlucht-03.jpg

Naar keuze uitgerust met hoofddouche en regengordijn, brengen de regendouches van Dornbracht de regen in al zijn facetten naar de badkamer: als de hoofddouche een weldadige douche op het gezicht, nek en haren laat vallen, omhult de lichaamsdouche alleen de schouders en het bovenlichaam: hoofd en gezicht blijven daarbij droog. Het regengordijn omringt het lichaam in een cirkel en laat de buitenwereld achter de stromende sluier terugtreden.

De besturing kan manueel of met de Smart Tools: via de digitale bedieningselementen kunnen bovendien individuele doucheprogramma’s met één druk op de knop worden afgeroepen. Andere persoonlijke opties kunnen worden gerealiseerd met optionele accessoires zoals zijdouches of een Kneippslang.

Water is niet altijd hetzelfde
Als waterspecialist werkt Dornbracht continue verder aan de verschillende doseringsvormen van het element. Zo vloeit de jarenlange know-how in de ontwikkeling innovatieve straalsoorten, waarmee water zich altijd weer opnieuw laat beleven. Naast de speciale Dornbracht-regen kan het element vele vormen aannemen: soms toont het zich krachtig als bij een waterval of als een krachtige golf, soms als een kristalheldere laminaire straal of in de vorm van de fijnste nevel, soms zacht soms verkwikkend.

De verscheidenheid en virtuositeit van deze verschillende vormen getuigen van de deskundigheid van Dornbracht op het gebied van water Hier beheerst de Premium fabrikant niet alleen de perfecte vorming van het water, maar weet ook hoe dit te gebruiken in termen van voordelen voor de gezondheid. Onlangs heeft Dornbracht met de jets Water Curve en WaterFan een geheel nieuwe vorm van watertoepassing ingevoerd. Met een nieuwe straalsoort, zorgen deze naar keuze voor een doelgerichte massage (“Aquapressur”) in het gebied van de nek, de borstwervels en lendenwervels en dragen zo bij tot de bestrijding en preventie van spanning.

douchen-als-in-de-openlucht-04.jpg

douchen-als-in-de-openlucht-05.jpg

douchen-als-in-de-openlucht-06.jpg

Een inloopdouche in de badkamer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een inloopdouche is een ruimte om in te douchen die gecreëerd wordt door 1 of 2 glazen douchewanden. Waar je zo in kunt lopen, zonder dat je een douchedeur of gordijn hoeft te openen. Een inloopdouche is makkelijk schoon te houden en geeft de complete badkamer een moderne en ruimtelijke uitstraling.

Voordat je besluit om een inloopdouche te kopen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de voordelen en nadelen van een inloopdouche, zodat je achteraf niet voor een verrassing komt te staan.

Voordelen van een inloopdouche

 • Flexibel: je kan een inloopdouche volledig op jouw wensen afstemmen. Denk hierbij aan afmeting, glassoort en antikalkbehandeling;
 • Als je de inloopdouche zelf gaat plaatsen dan is het relatief goedkoop;
 • Voor jong en oud een praktische oplossing: een inloopdouche wordt op de badkamervloer geplaatst. Je hebt geen last van opstaande randjes. Je kan zo de douche inlopen. Erg handig als je minder goed te been bent of een beperking hebt;
 • Makkelijk schoonmaken: door het ontbreken van opstaande randjes en rubbers is een inloopdouche gemakkelijk te onderhouden;
 • Badkamer oogt groter: doordat een inloopdouche een open (meestal glazen) doucheruimte is oogt de badkamer ruimtelijker.

Elk voordeel heeft zijn…

 • Slipgevaar door gladde tegels; doordat een inloopdouche een open ruimte is kunnen de tegels in de rest van de badkamer ook nat worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook tegels met antislip laag;
 • De afvoerbuis moet onder de vloer liggen en iets aflopen om het water goed te kunnen laten weglopen. Bij een nieuwbouw is dit geen probleem, maar bij een verbouwing van een badkamer moet hier een oplossing voor bedacht worden. En een oplossing kost extra geld, houdt hier rekening mee.
 • De warmte kan bij een inloopdouche makkelijk ontsnappen, omdat de doucheruimte niet wordt afgesloten door bijvoorbeeld een douchedeur of douchegordijn.

Tot slot nog een handige tip; met een nisje in de muur van de inloopdouche heb je de douchegel en shampoo makkelijk op handbereik.

Ben je overtuigd, heb je nog vragen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een inloopdouche in jouw complete badkamer? Bij Briljant Sanitair, de grootste badkamer showroom van Nederland in Maurik, kan je heel veel inloopdouches bekijken en kopen. Ook in hun webshop Sanitaireiland.nl heb je genoeg keuze in verschillende inloopdouches.

Vloergelijk en drempelvrij douchen wordt steeds populairder en is bovendien ideaal voor levensbestendig wonen. U beleeft meer design en esthetiek, meer ruimtelijk comfort en meer kwaliteit en veiligheid. Ten eerste door het ontbreken van drempels, ten tweede dankzij het onzichtbare antislip en ten derde dankzij het hoogwaardige materiaal geëmailleerd titaanstaal. De oplossing hiervoor is een vlakke douchebak van de Duitse designfabrikant Bette, die hiermee al in 2006 de trend zette. Onlangs heeft Bette haar omvangrijke series vlakke douchebakken uitgebreid met XL-maten. Zodat de badkamerontwerper nog meer ontwerpvrij-heid heeft en tegemoet komt aan al uw wensen. Daarbij geniet u bij Bette van een duurzame kwaliteit en 30 jaar garantie bij vakbekwame installatie.

Uitbreiding assortiment Bette
“De trend van ruime, comfortabele en drempelvrije douches zet door”, zegt Sven Rensinhoff, marketing manager bij Bette in Duitsland. “Daarom hebben wij ons standaard assortiment van de serie BetteFloor uitgebreid met 4 vlakke douche-bakken: 1.400 x 700, 1.500 x 700, 1.500 x 750 en 1,600 x 700 mm. Totaal heeft deze serie nu zelfs 46 maatvarianten. Bij de serie BetteFloor Side, vlakke dou-chebakken met de afvoer aan de wandzijde, zijn er vijf maten aan het assortiment toegevoegd: 1.100 x 800, 1,600 x 800, 1,700 x 900, 1.800 x900 en 1.800 x 1.000 mm. Bij deze serie kunt u nu kiezen uit 26 maten.”
Daarnaast biedt Bette een aantal modellen met een schuine of ronde hoek. Alle hoeken zijn extra strak en hebben nauwelijks een radius. Dus sluiten bijna naad-loos aan op de tegels, met het voordeel van een minimum aan siliconenvoegen. Voor meer comfort is de afvoer vloer gelijk geïntegreerd.

Talrijke mat- en glanskleuren
Bij Bette kunt u kiezen uit 30 glanstinten en 22 matte kleuren. Dankzij de talrijke kleuren kan de badkamerontwerper onderscheidende ontwerpen creëren, in har-monie met de vloer of wanden, of met een opvallend kleuraccent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in dezelfde kleur worden geleverd.

Onzichtbare antislip
De douchebakken zijn optioneel leverbaar met de onzichtbare antislipafwerking en dus zeer geschikt voor veilige senioren douches en inloopdouches. Het Bette-Antislip Pro glazuur is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglij-den tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwarts-zand. De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). Het gla-zuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op het poriënvrije oppervlakte. Dankzij het glazuur blijven de optische en functionele kwaliteit van het geëmailleerd titaanstaal duur-zaam behouden.

Vooral in de stad waar huizen en appartementen vaak niet al te groot zijn, bieden creatieve oplossingen uitkomst. Met de nieuwe combinatie Shower & Bath is het Duravit gelukt de hoge eisen van modern badkamerdesign en optimaal ruimtegebruik te verenigen: het ontwerp van EOOS is een walk-in douche en ligbad in één. Dankzij de geïntegreerde glazen deur wordt het bad snel en eenvoudig omgetoverd tot een open, makkelijk te betreden douche. Maar dat is niet het enige: zodra de deur naar het bad wordt geopend, verdwijnt deze onder een waterbestendig zitkussen en blijft daardoor onzichtbaar. Het vormvaste kussen ligt op de geïntegreerde deur en badrand en biedt daarmee zowel een aangename zitplaats als extra ruimte.

Het douchegedeelte wordt omgegeven door een glazen douchewand. Duravit biedt daarnaast ook optioneel een douchewand van spiegelglas. Deze variant doet kleine ruimtes direct groter lijken. Tijdens het douchen kan het kussen worden gebruikt als een comfortabele zitplaats.

Met gesloten deur kun je genieten van een ontspannen bad. Een veiligheidssluiting waarborgt dat de deur van ESG-glas niet per ongeluk kan worden geopend.

Zowel het bad, de opzetrand en bekleding is vervaardigd uit het Solid-materiaal. De compacte buitenmaten van 170 cm x 75 cm bieden efficiënte inbouwmogelijkheden. Deze oplossing is ideaal bij badkamerrenovaties

De badkamer is de ruimte in huis die doorgaans iedereen tevreden moet houden, ondanks verschillende gebruikerswensen. Zelf ben je misschien in een paar minuten klaar, terwijl je partner urenlang kan rommelen alvorens eindelijk eens te gaan douchen of baden. Hoe dan ook, in de badkamer voel je je thuis, de zoektocht naar comfort wil je naar tevredenheid afronden. Een inloopdouche maken is een stap die steeds meer consumenten zetten, nu de voordelen ruimschoots de nadelen overvleugelen.

Inloopdouche maken: waarop letten?
Nadelen van een inloopdouche, zijn die er dan? Tja, het is ook maar net hoe je zelf in elkaar zit. Ben je een koukleum dan kan een open inloopdouche in de winter bibberen zijn zodra je de kraan dicht draait. Maar anderzijds, als je in de winter de deur van de douchecabine opent moet je ook even door de koudegolf heen. Allemaal best overkomelijk, zeker als je de verwarming wat hoger draait. Wat zijn dan de voordelen?

 • Het schoonmaken is heel makkelijk. De trekker er doorheen is zo gedaan.
 • Doorgaans meer ruimte om in te bewegen, wat bijdraagt aan de wellness beleving.
 • Meer ruimte maakt ook het douchen met de kids een stuk soepeler.

Met verschillende inloopdouche afmetingen kan je het zo ruim of compact maken als je zelf wilt. Het is nu eenmaal een feit dat niet iedereen evenveel ruimte heeft. Maar zelfs in een kleinere badkamer zijn er voldoende manieren om het meeste uit het beschikbare oppervlakte te halen. Ook als je met een inloopdouche de kleine badkamer wil verrijken.

Inloopdouche met deur?
Om te voorkomen dat de hele badkamer kletsnat is als jij of één van je huisgenoten een douche neemt, zijn meerdere oplossingen te bedenken. Een inloopdouche met deur is een optie, maar daar wilde je met het concept van deze douche eigenlijk vanaf, toch? Een aanrader is om de aanschaf van een slimme afvoergoot meteen te regelen. Dan kan heel goed in deze sanitair webshop. Als je de goot op de juiste positie installeert, bij voorkeur op de plek waar je de douche inloopt, voorkom je dat water je hele badkamer blank zet. Als extra ondersteuning nodig is kan je overwegen een kleine verhoging in de vorm van een dorpel te creëren.

Inloopdouche verhoogt de beleving
De inloopdouche is een uiting van comfort en luxe. Zodra je de details van het comfort hebt geregeld kan je naar de luxe gaan kijken. Een regendouche is één van de absolute verwennerijen. De weldaad van het verwarmende, verkwikkende water geeft je een sensatie als nooit tevoren. Dankzij innovaties is waterverspilling behoorlijk gereduceerd. De douche is een plek om te genieten, te ontspannen. Daar prepareer je jezelf voor een nieuwe werkdag of spoel je de werkweek van je af. De inloopdouche als de plaats in huis waar de batterij volledig oplaadt.

De nieuwe Geberit douchevloer Setaplano is vanaf de eerste kennismaking – en de eerste aanraking - een fascinerend product. De douchevloer is gemaakt van een hoge kwaliteit minerale kunststof, met een oppervlakte dat niet alleen zijdezacht en warm aanvoelt, maar ook nog eens makkelijk te reinigen is. Het mineraal materiaal is bovendien antislip en antibacterieel.

Inloopdouches zijn in trek – en niet zonder reden, gezien het feit dat ze aanzienlijk meer ontwerp flexibiliteit bieden in de badkamer. Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties, transformeren ze de eens zo eenvoudige douche tot het middelpunt van een wellness-badkamer. De nieuwe douchevloer Setaplano van Geberit markeert het badkamerontwerp dankzij de vele voordelen.

Buitengewoon materiaal
Natuurlijke mineraal oppervlakken hebben hun plek verovert in moderne badkamers. Naast de luxe uitstraling zijn de voordelen van dit product direct duidelijk bij de eerste aanraking: de uitstekende eigenschappen van het materiaal maken het beter dan alle andere materialen. Mineraal materiaal voelt zijdezacht en warm aan, iets wat metaal, glas en zelfs keramiek niet bieden. Het is een consistent homogeen productmateriaal, dat tevens zeer veilig, robuust en bestendig is. Daarbij is het materiaal reparabel. Verder heeft het ook hygiënische voordelen: het materiaal is antibacterieel, erg makkelijk en snel te reinigen.

Verfijnd en perfect ontworpen
De Geberit douchevloer Setaplano is ontworpen om vele jaren van te genieten, dankzij het duurzame productmateriaal - met zijn niet-poreuze, gladde oppervlak en uitzonderlijke antislip eigenschappen – welke samengaat met een verfijnd ontwerp. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het makkelijk reinigen van essentiële zones, zoals bijvoorbeeld de afvoerzone. Hier zijn geen hoeken waar vuil kan verzamelen. Bovendien is de afvoer discreet aan de zijkant gepositioneerd, zodat noch de afvoer noch het af te voeren water het douchecomfort in de weg staat. Direct onder de afdekkap bevindt zich een haarzeef, welke gemakkelijk verwijderd en gereinigd kan worden.

Een aantal onderdelen van de Setaplano wordt voorgemonteerd, zoals de waterafdichtingsfolie. Dit maakt het zeer betrouwbaar en lekvrij voor zowel loodgieters als klanten.

De Geberit douchevloer Setaplano is vanaf april 2017 in verschillende maten te verkrijgen via de installateur en de betere sanitairshowrooms in Nederland.

 

Tijdens de wintermaanden kunnen we allemaal wel wat extra zon en warmte gebruiken. We hebben vaak wat minder energie en missen dat lekkere kleurtje van de zomerzon. Helaas laat de zon zich maar weinig zien en niet iedereen heeft tijd en zin in een regelmatig bezoekje aan de zonnestudio.

Gelukkig is daar de Sunshower, een Nederlandse uitvinding waarmee je tijdens het douchen kunt genieten van een weldadig zonlicht en de warmte van infrarood. Met de Sunshower haalt u alle voordelen van de zon op een verantwoorde manier naar uw badkamer.

Gezond zonlicht
Teveel zon is niet gezond voor een mens maar elke dag een kleine dosis UV-licht bied belangrijke voordelen voor onze gezondheid. Het UV-licht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt. Deze vitamine zorgt ervoor dat je energiek en gezond blijft en speelt een positieve rol voor het imuunsysteem. Ook versterkt vitamine D de botten en zou vitamine D ook preventief werken tegen verschillende vormen van kanker.

Lekker warm infrarood
Het infraroodlicht van de Sunshower heeft een ontspannende werking omdat de warmte van infrarood diep in de huid doordringt. De bloedvaten worden hierdoor verwijd en hierdoor worden de afvalstoffen in het lichaam sneller afgevoerd. Ook zorgt de infrarood warmte voor het versoepelen van onze spieren en gewrichten. Heel welkom voor mensen met nek, rug en reuma klachten maar ook heerlijk voor de fanatieke sporter.

Klaar voor de zomer
Door regelmatig tijdens het douchen de Sunshower aan te zetten laat je je huid langzaam wennen aan het zonlicht. Zo werk je op een verantwoorde manier aan een gezond zomers tintje.

Het gebruik en plaatsing van de Sunshower
De Sunshower past in bijna iedere badkamer. Je kan kiezen tussen een inbouw of opbouw model. Daarnaast is de Sunshower zeer eenvoudig in gebruik door de simpele touch bediening. Een sessie duurt maximaal 10 minuten waardoor het ook veilig blijft voor wie regelmatig onder de douche wil zonnen.

De voordelen van de Sunshower op een rijtje
Infrarood licht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn
Sunshower geeft een veilige, gezonde dosis UV-licht
UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D
UV-licht geeft u meer energie en een gezonde kleur
U bespaart tijd omdat u de Sunshower gebruikt terwijl u doucht
Ten opzichte van een zonnebank is een Sunshower ook ruimtebesparend

Voordelig! Koop je Sunshower online
Zie jij een lekker zomers tintje wel zitten? Kijk dan zeker eens naar de Sunshower producten bij Megadumptiel.nl of op Tegeldepot.nl. Hier vind je diverse modellen tegen hele fijne prijsjes en bestel je jouw Sunshower heel gemakkelijk online.

Wij zijn om... doe ons maar die lekkere zomerse kleur het hele jaar door!

Individuele douche-oplossingen van Dornbracht. Douchen is voor veel mensen een belangrijk dagelijks ritueel. De inrichting van de douche neemt daarom bij de badkamerplanning een steeds belangrijkere rol in, er wordt hierbij ingespeeld op persoonlijke behoeften. Dornbracht biedt de juiste douche-oplossing, voor iedere wens, een veelvoud van producten en toepassingen die zich individueel met elkaar laten combineren.

Verfrissing in de ochtend, ontspanning in de avond of regenereren na het sporten: de dagelijkse douche vervult vele functies, die veel verder gaan dan de pure lichaamsverzorging. De positieve werking op het lichamelijke maar ook op het geestelijke welzijn maakt ze voor vele een belangrijk bestanddeel van een bewust gezonde levensstijl. Overeenkomstig groeit de wens naar een douche waar net zoveel aandacht is voor individuele esthetische uitstraling als voor de functionele en gezondheidsaspecten. Dornbracht biedt een groot productaanbod om deze verschillende wensen te realiseren, of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande situatie, om een kleine of grote badkamer. Dankzij de strenge vormentaal van Dornbracht-producten kunnen design, bedieningselementen, uitlopen en applicaties geheel naar wens uit alle series worden samengesteld. Comfortabele extra functies zoals een Kneipp-gietslang en massagedouches voor bijvoorbeeld een toepassing voor een wisselbad voor je benen, kunnen flexibel worden uitgebreid. Precies afgestemd op de eigen behoeften. Zo ontstaan totale doucheconcepten tot zelfs Spa oplossingen in de eigen badkamer.

Bijzonder comfort in de douche wordt mogelijk gemaakt door de bediening middels de Dornbracht Smart Tools, waarmee temperatuur en waterhoeveelheid exact kunnen worden ingesteld.

Ook voorgeprogrammeerde en geïndividualiseerde douchescenario’s kunnen zo met een druk op de knop worden opgeroepen. Dankzij de open IP interface van Smart Water laat de douche zich met andere componenten zoals licht en geluid verbinden en nog individueler vormgeven. Met afgestemde water choreografieën, de eigen persoonlijke favoriete temperatuur en lievelingsmuziek en favoriete lichtscenario verandert de douche in een persoonlijk wellnessoord.

 

Werk, klussen, boodschappen, daarna je liefhebberijen.
We zijn drukker, leven gehaaster, intenser en willen meer

Dit dagelijkse zwoegen maakt het onmogelijk om tijd voor je zelf te vinden, tijd om te relaxen en je af te zonderen van de wereld om je heen. Ons voornemen, om er rekening mee te houden, dat ons lichaam het verdient om regelmatig verwend te worden, heeft slechts een kort leven.

Dus hoe kunnen we dan goed voor onszelf zorgen?
Het antwoord is redelijk eenvoudig: Zorg, dat uw thuisomgeving u vervult met rust en positieve energie. Om die reden speelt de badkamer een belangrijke rol - zelfs een korte douche is weldadig en stress verminderend. Deze gevoelens kunnen nog verder geintensiveerd worden: KLUDI A-QA hoofddouches maken het douchen tot een dagelijks relaxend ritueel.

Het douchen in de ochtend be-vordert de aanmaak van endorfine, geeft energie en stimuleert de zuurstofbalans: in ieder geval beter als een sterke kop koffie.

Vrouwen waarderen in het bijzonder de zelf regulerende kracht van de hoofddouche.
Afwisselend warm en koud water tijdens het douchen is een simpele manier om thuis het huidoppervlak gezonder te maken. Het verbruik van water en de benodigde tijd, die gepaard gaat bij het nemen van een bad is significant, als dat vergeleken wordt met een verkwikkende douche.

De super dunne KLUDI A-QA hoofddouche is een echte traktatie voor liefhebbers van geavanceerd design. Afhankelijk van het gekozen model bedraagt de dikte slechts 6 of 8 mm met een doorsnede van 200, 250 of 300 mm. Een hoofddouche met zulke afmetingen is een fantastische oplossing, die uitstekend past in doucheruimtes met beperkte afmetingen of inloop douches.

Dankzij de KLUDI hoofddouche oplossingen, kunnen zelfs de kleinste badkamers omgetoverd worden tot een echte wellness ruimte.

Modern badkamerdesign wordt gekarakteriseerd door licht en ruimte. Een afscheiding met een simpele constructie in plaats van de traditionele witte douchebak past perfect bij de optisch aantrekkelijke badkamer componenten.

In 2006 zette fabrikant BETTE de trend met vlakke douchebakken van duurzaam geëmailleerd titaniumstaal. Een ontwikkeling die BETTE baseerde op de behoefte aan vloergelijk en drempelvrij douchen, de opkomst van inloopdouches en de behoefte aan levensbestendig bouwen. Daarbij stonden destijds vanzelfsprekend het comfort, de duurzaamheid en de veiligheid centraal. Nu is BETTE trots op haar grensverleggende oplossingen, die met veel succes worden toegepast. Gefeliciteerd BETTE met jullie 10-jarig jubileum en het zetten van de trend op het gebied van de vlakke en super vlakke douchebakken.

Win win voor alle partijen
Dankzij de vlakke douchebakken heeft uw badkamerontwerper meer keuzevrijheid m.b.t. het ontwerp van de ruimte. Daarbij kunt u kiezen uit talrijke glans- en matte kleuren en vele maatvarianten. U beleeft sowieso meer design en esthetiek, meer ruimtelijk comfort en meer veiligheid. Ten eerste door het ontbreken van drempels, ten tweede dankzij het onzichtbare antislip. Daarbij heeft de installateur veel voordelen aangaande de inbouwvarianten en het universele inbouwsysteem. En niet te vergeten de mogelijkheden zonder siliconen voegen.

Grote verscheidenheid in afmetingen en vorm
De douchebakken van BETTE zijn naadloos en hebben een glasachtig oppervlak van emaille, dat oogt als een grote tegel. De serie BETTEFLOOR is overal toepasbaar dankzij de 42 maatvarianten van 80 x 80 tot zelfs 180 x 100 cm. Daarnaast biedt BETTE een aantal modellen met een schuine of ronde hoek en 16 douchebakken waarbij de afvoer aan de zijkant zit. Alle hoeken zijn extra strak en hebben nauwelijks een radius. Dus sluiten bijna naadloos aan op de tegels, met het voordeel van een minimum aan siliconenvoegen. Voor meer comfort is de afvoer vloer gelijk geïntegreerd. Talrijke mat- en glaskleuren
Veel consumenten kiezen een douchebak in een bijpassende kleur. Daarom kunt u kiezen uit 30 glans- en 22 nieuwe matte kleuren. Met de matte kleuren komt BETTE volledig tegemoet aan de huidige tegel- en vloertrends. Dankzij de talrijke kleuren kan uw badkamerontwerper onderscheidende ontwerpen creëren, in harmonie met de vloer of met een opvallend kleuraccent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in dezelfde kleur worden geleverd.

Onzichtbare antislip
De douchebakken zijn optioneel leverbaar met de onzichtbare antislipafwerking en dus zeer geschikt voor veilige senioren douches en inloopdouches. Het antislip glazuur is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglijden tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwartszand. De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). Het glazuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op het poriënvrije oppervlakte. Dankzij het glazuur blijven de optische en functionele kwaliteit van het geëmailleerd titaniumstaal duurzaam behouden.

Schimmelende voegen verleden tijd!
BETTE heeft een duurzame, esthetische en hygiënische oplossing ontwikkeld zodat siliconen voegen bij douchebakken overbodig zijn. Daardoor behoren schimmelende en gescheurde kitvoegen tot het verleden. Ziekteverwekkers krijgen geen kans zich te nestelen of vermenigvuldigen. De oplossing is een geëmailleerde opstaande afkanting van 35 mm hoogte aan de rand van de douchebak. Bij inbouw wordt 12 mm over getegeld. Zo wordt een hygiënische afsluiting met de muur gegarandeerd.

De nieuwe Crometta douches van hansgrohe combineren waterbesparen met optimaal douchecomfort Genieten van comfortabel, betaalbaar en duurzaam doucheplezier kan vanaf nu met het nieuwe Crometta douche-assortiment, bestaande uit hand- en hoofddouches, douchesets en Showerpipes. Met de EcoSmart en Green varianten is dit het meest waterbesparende, maar ook meest gunstig geprijsde doucheprogramma van Hansgrohe. En dankzij de vele internationale milieu-certificeringen perfect geschikt voor toepassing in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

De Crometta handdouches bieden één of twee straalsoorten: de zachte Rain doucheregen en/of de krachtigere IntenseRain regenstraal. Het wisselen tussen de straalsoorten kan eenvoudig door de ergonomische hendel te verschuiven. Met een diameter van tien centimeter, ergonomisch verchroomde greep en een achterkant van wit kunststof overtuigt deze handdouche in iedere moderne badkamer. Door de handdouche deels uit hoogwaardig kunststof te maken, is er minder verchroming nodig en wordt het milieu minder belast. Alle douches zijn ook in een waterbesparende EcoSmart of Green uitvoering verkrijgbaar, deze gebruiken respectievelijk 9 of 6 liter water per minuut. Dankzij de innovatieve technieken is het douchecomfort uiteraard optimaal.

Breed assortiment voor veelzijdige toepassingen
Met een grote straalplaat van 24 bij 24 cm zorgt de nieuwe Crometta E 240 hoofddouche voor groot douchecomfort. Deze valt op door het slanke en hoogwaardige design, een oppervlak van glanzend chroom en, bij de EcoSmart variant, met een indrukwekkende doucheprestatie bij een verbruik van slechts 9 l/min. De zachte druppels van de Rain-straal verwennen de gebruiker en omhullen het lichaam met het gevoel van een zachte zomerregen. De hoofddouche is ook in een ronde (S) uitvoering van 24 cm verkrijgbaar.

Als compleet pakket voor meer comfort en doucheplezier combineert de Crometta S of E 240 Showerpipe alle functionaliteiten in één systeem. De ronde (S) of rechthoekige (E) hoofddouche, de Crometta Vario handdouche met doucheslang, een verstelbare douchehouder en de hansgrohe Ecostat 1001 CL thermostaat. Deze kenmerkt zich door de robuuste metalen grepen en het ergonomische design. De Ecostop-functie begrenst het waterverbruik naar keuze standaard op 10 l/min – voor duurzaam en comfortabel doucheplezier.

Wenst u een grote doucheruimte met veel bewegingsvrijheid, een veilige vlakke douchevloer zonder drempel en een instapbreedte die u zelf kunt kiezen? Kijk dan eens op de site bij HuPPE want deze Duitse A-merk fabrikant biedt vier bijzondere Walk-In series. Onlangs is daar de prijsgunstige serie HuPPE Design pure aan toegevoegd. Deze serie heeft een minimalistische vormgeving die in alle details perfect is doorgevoerd, zodat een grote transparantie ontstaat. Bijzonder zijn de strakke profielen met een heldere rechte lijnvoering. Naast de mooie vormgeving is het design zeer opvallend, want de profielen zijn in vijf trendy kleuren leverbaar. Bij het model met de zwaaideur zijn de profielen bovendien in het bijzonder bicolor design te leveren. Voor meer veiligheid zijn alle modellen geschikt voor een drempelloze, vlakke en veilige douchevloer. Speciaal voor de vlakke vloerinbouw biedt HuPPE de strakke douchebakken EasyStep.

Een Walk-In douche biedt veel ruimte en comfort, en een instapbreedte die op persoonlijke behoefte kan worden gemaakt. Met de nieuwe serie kunt u wat de maatvoering betreft alle kanten op, want HuPPE levert de Design pure met een breedte van 200 tot zelfs 1.600 mm. Daarnaast is de standaardhoogte van 2 m ideaal voor lange mensen.

Wat deze serie bijzonder maakt zijn de kleuren en het bicolor design. Bij de profielen kunt u kiezen uit wit, zilvermat, zwart, grijsbruin en chroomlook. Bij het model met de zwaaideur zijn de profielen leverbaar in het bijzondere bicolor design. De mogelijkheden zijn: chroomlook i.c.m. wit, zwart, zilvermat of grijsbruin (taupe). Bovendien is bij de enkele zijwand het glas leverbaar met een exclusief chroomdecor, dat de douchewand een uniek uiterlijk geeft. Alle modellen worden in helder veiligheidsglas geleverd (6 of 8 mm). Het glas is bovendien standaard leverbaar met de Bubbles decoratie en deels of geheel ondoorzichtig met de zandstraaldecoratie Privatima. Alle glazen uitvoeringen zijn optioneel leverbaar in het onderhoudsvriendelijke “anti-plaque. Dat verminderd vuil- en kalkaanhechting.

 

De nieuwe Hansgrohe ShowerTablet Select 700 opbouw thermostaat biedt veel voordelen tegelijk. Het 70 cm brede planchet voor douchebenodigdheden is zeer praktisch. Door eenvoudig op de Select-knop te klikken, kiest u welke douche u aan of uit wilt zetten. Ideaal voor jong en oud! En veilig: de kraan blijft helemaal koud en heeft afgeronde hoeken. Door het gebruik van wit veiligheidsglas bovenop en de tijdloos-architectonische vorm is de thermostaat een echte blikvanger en voegt zich elegant in iedere badkamer. De ShowerTablet Select 700 kan zonder een zichtbare waterverbinding met een 1jet hoofddouche gecombineerd worden. De verbinding tussen douchebediening en hoofddouche verdwijnt in de muur. Dankzij de precieze aansluiting tegen de wand en het planchetoppervlak van hoogwaardig glas is de ShowerTablet Select 700 heel eenvoudig te reinigen. In het geval van renovatie dekt hij de bestaande aansluitingen keurig af. Ook kan worden gekozen voor een opbouw showerpipe met de ShowerTablet 700.

 

Techniek onder het planchet
De basis van de innovatieve technologie is de Select-knop. Hiermee kan met één vinger de douche aan en uit worden gezet en op de handdouche kan door te klikken de gewenste straalsoort worden gekozen. Alle bedieningselementen zijn voorzien van heldere symbolen en zijn door de plaatsing voorop de thermostaat duidelijk zichtbaar en gebruiksvriendelijk. De ShowerTablet Select 700 is ook verkrijgbaar als losse thermostaat voor in de douche of bij het bad.

Voor liefhebbers van verfijnde en puristische binnenhuis architectuur heeft HÜPPE de nieuwe zwaaideurserie HÜPPE Enjoy pure ontwikkeld. De minimalistische vormgeving, die in alle details perfect is doorgevoerd, heeft een heldere rechte lijnvoering met subtiele rondingen. Het veelzijdige assortiment zorgt voor individuele oplossingen, terwijl de forse breedte maten een groot ruimtelijk comfort creëren. Daarnaast zorgen een aantal toonaangevende voordelen voor een unieke en veilige douchebelevenis, ideaal voor levensbestendig wonen. Een belevenis die extra elan krijgt door de combinatie met de vlakke douchebakken van de serie EasyStep. En voor de prijs hoeft u het niet te laten, want HÜPPE heeft onlangs de prijzen verlaagd.

Wat opvalt aan de serie HÜPPE Enjoy pure zijn de filigraan en transparante afdichtingsprofielen en de minimalistisch gestileerde scharnieren, grepen en stabilisatiebeugel. Deze geven deze serie een karakteristiek en zeer transparant uiterlijk. De vlak aansluitende scharnieren, het muurhoekje en de raamloze glassegmenten zijn niet alleen esthetisch fraai om te zien, zij zorgen bovendien voor een eenvoudige reiniging. De standaard greep is rond, optioneel is een fraaie hoekige comfortgreep leverbaar. De deursluiting heeft een verdekt hef-/daalmechanisme, zodat de deur perfect opent en sluit. Daardoor zijn deze douchewanden ook zeer geschikt voor inbouw gelijk met de vloer. Bovendien zijn ze met of zonder waterkering te monteren. Zonder is barrièrevrij en zorgt voor meer veiligheid. De omvang (breedte tot zelfs 1.600 mm) geeft veel ruimte en creëert grote douches met veel comfort. De standaardhoogte van 2 m biedt ideale toepassingsmogelijkheden voor lange mensen.

De ontwerpers van HÜPPE hebben dit ontwerp doorgevoerd in 11 profielarme en 16 modellen met profiel. Met veel keuze in hoek- en halfronde modellen en verschillende inbouwvarianten voor normale tot brede nissen, waaronder een Walk-In zijwand met beweegbaar segment. Alle modellen worden in helder veiligheidsglas geleverd (6 of 8 mm). Het glas is bovendien standaard leverbaar met de Bubbles decoratie en deels of geheel ondoorzichtig met de zandstraaldecoraties Privatima en Sand plus. Alle glazen uitvoeringen zijn optioneel leverbaar in het onderhoudsvriendelijke “anti-plaque”. Op aanvraag zijn asymmetrische modellen en schuine kanten/uitsparingen bij zijwanden en vaste segmenten mogelijk.

Sealskin presenteert een compleet nieuwe serie douches met een modern, strak design en een grote variatie aan mogelijkheden. Binnen deze serie is er een ruime keuze uit draai-, schuif-, vouw- en pendeldeuren, geschikt voor de meest uiteenlopende badkamersituaties. Het ontwerp is zowel fraai als functioneel doordat aan de kleinste details is gedacht. Sealskin duka 1200, een elegante, moderne douche met finesse en zeer gunstig geprijsd.

Het design van de duka 1200 douches kenmerkt zich door de grote transparantie, eenvoud en moderne strakke belijning. Het fraaie en functionele ontwerp komt tot uiting in de kleinste details. Zo is de handgreep geïntegreerd in het magneetprofiel, wat niet alleen mooi is maar ook nog eens ideaal bij het schoonmaken. Het glas is immers vrij van onderbrekingen.

Binnen deze serie kunt u kiezen uit douchedeuren en -wanden in vele standaard breedtematen voor plaatsing in een hoek of in een nis. Iedere variant heeft daarbij zijn eigen voordelen. Zo zijn vouwdeuren of pendeldeuren die naar binnen en buiten open kunnen en beperkte ruimte innemen ideaal voor de kleinere badkamer. Met een brede schuifdeur creëert u juist weer heel eenvoudig een royale douche met ruime instap. Uw gebruiks- en onderhoudsgemak zijn gegarandeerd door slimme technieken als los te koppelen schuifelementen en scharnieren met instelbaar auto-close systeem. De douches uit de duka 1200 serie zijn leverbaar in helder glas, maar ook in chinchilla figuurglas of met semi- gesatineerd glas, waarbij een keramische zeefdrukband midden op het glas is aangebracht. Een populaire transparante glasvariant, die tegelijkertijd een beetje privacy biedt. De hoogwaardig aluminium profielen zijn in mat zilver, zilverhoogglans en in wit uit te voeren.

En mochten de douches uit het uitgebreide standaard programma niet passen in uw speciale situatie, dan behoort een volledig op maat gemaakte douche ook nog eens tot de mogelijkheden. Zo wordt stijlvol douchen echt voor iedereen bereikbaar!

Ongekend smal, een bekroond design en traploos in te korten: argumenten waarmee de Advantix Vario douchegoot van Viega zich sinds de introductie onderscheidt. Het nieuwste model brengt deze voordelen van de vloer nu ook naar de wand. Met de Advantix Vario wandafvoer stroomt het water over de volledige breedte van de douche weg. Dankzij de geringe inbouwdiepte kan de afvoer zelfs voor een stenen muur worden geplaatst: een uitgekiende balans tussen minimalistisch design en maximale functionaliteit. Daarmee is de nieuwe afvoer ook ideaal voor kleine badkamers. Tegels die doorlopen tot aan de wand en een afvoer die onopvallend in de wand wegloopt: ingebouwd blijft er van de complete Advantix Vario-wandafvoer met stankslot slechts een 20 mm hoge afvoeropening zichtbaar. Met een insteekrooster kan dit optisch nog verder worden gereduceerd. Het rooster is leverbaar in vier uitvoeringen: roestvaststaal mat, glanzend, zwart of wit. Voor ieder badkamerinterieur is er dan ook een passende designoplossing.

Slechts 25 mm inbouwdiepte
Het basiselement van de douchegroot is vervaardigd van stevig kunststof en heeft een inbouwdiepte van slechts 25 mm. De Advantix Vario-wandafvoer kan daarmee zowel in een voorwand als in een stenen wand worden ingebouwd: veelal kan voor de inbouw worden volstaan met het verwijderen van de bestaande stuclaag. Hak- en breekwerk is daardoor overbodig. De innovatieve wandbevestiging combineert daarbij een eenvoudige klik-montage met afdoende geluidsisolatie.

Traploos in te korten
De Advantix Vario-wandafvoer wordt standaard geleverd met een lengte van 1200 mm. Net als bij de bekende Advantix Vario-douchegoot kan de goot millimeternauwkeurig op elke gewenste lengte tussen 300 en 1200 mm worden gemaakt. Hiertoe wordt een praktische zaaghulp en een tegelzetter-set meegeleverd, inclusief alle benodigde inbouw- en afdichtingsmaterialen. Om te voorkomen dat de goot tijdens het inbouwen vuil wordt, worden de flensdelen door zelfklevende folie en de afvoeropening door een EPS-inlegstuk beschermd. Renovatie en nieuwbouw
Afhankelijk van de inbouwsituatie wordt de nieuwe Advantix Vario geleverd in twee uitvoeringen: een 70 mm hoge renovatievariant en een 90 mm hoog standaardmodel dat flexibel kan worden verhoogd tot 165 mm. Deze variant leent zich voor standaardsituaties en voor grotere objecten. Het douchewater wordt afgevoerd over de volle lengte van de wandafvoer; hierbij kan worden volstaan met een verval van 1 - 2 procent. Het kostbare op maat snijden van tegels om het verval te bereiken, is dan ook niet meer nodig. De afvoercapaciteit ligt conform EN1253 tussen 0,6 en 0,75 liter per seconde. Om de installatie verder te vereenvoudigen kan de DN40- of DN50-afvoerbuis 360 graden worden gedraaid.

Eenvoudig te reinigen
De stroming door het stankslot van de Advantix Vario-wandafvoer is zodanig ontworpen dat deze zelfreinigend is. Om de binnenzijde eenvoudig en hygiënisch te kunnen reinigen, is een doek of een borstel voldoende; beide worden met de wandafvoer meegeleverd.

Een luxe en ontspannen douche, precies afgestemd zoals jij het wil. Dat is wat GROHE mogelijk maakt met het nieuwe Rainshower® SmartControl douchesysteem. Een innovatieve technologie waarmee je zelf je favoriete straal en het watervolume van de douche bepaalt. Met eenvoudige druk- en draaiknoppen kan worden gekozen voor de hoofd- of handdouche, gewenste douchestraal, de intensiteit van de straal en de juiste temperatuur. Voor liefhebbers van een verkwikkende of juist ontspannende douche. Het GROHE Rainshower® SmartControl douchesyteem biedt een alles-in-één oplossing van elegant, functioneel design. De grote, ovale hoofddouche XXL – van maar liefst 36 centimeter – heeft een brede regendouche waar het complete lichaam onder past. Ook beschikt het over drie massagestralen voor hoofd en/of schouders. De GROHE Turbostat® technologie vormt de kern van dit douchesysteem. Door de gevoeligheid van de thermostaatkraan bereikt het water in een fractie van een seconde de juiste temperatuur en dit blijft de hele douchebeurt lang constant. Door te drukken en draaien is de bediening van de douche zeer eenvoudig, zelfs voor kleine kinderen.

Van de pure 09 douche van JEE-O kan je 365 dagen genieten, zowel binnen als buiten. De trend om ook buiten een douche te hebben, zet stevig door. Door de 365 all weather frost free optie toe te voegen aan de pure 09 kan je tot 30 graden onder nul van JEE-O buiten blijven genieten. Zorg wel dat er een warme sauna of jacuzzi in de buurt is, want met de kraan uit is het dan toch wel fris met 30 graden onder nul. Met de 365 all weather frost free optie heb je voortaan het hele jaar door een eigen mini-wellness in de tuin of op het dakterras. Overigens kan deze unieke feature bij acht JEE-O modellen worden toegevoegd. Geniet van de bijzondere ervaring om in de buitenlucht te douchen. In alle seizoenen; dag in, dag uit. Mini-wellness, buiten in élk seizoen. Complete serie innovatieve designproducten
De pure serie van JEE-O is compleet met een badvuller, verschillende wastafelkranen, een wandbadkraan voor aan de muur en de vrijstaande douche. Alle items zijn verkrijgbaar met een geborstelde of gepolijste finish. Wat direct opvalt aan de pure serie is de ring en het ontbreken van traditionele knoppen of temperatuurregelaars. De kenmerkende ring is de aan- en uitknop én een warm- en koud waterregelaar. Door de decennialange ervaring van Lammert Moerman in de sanitairbranche zijn de ontwerpen van JEE-O niet alleen een lust voor het oog, het zijn stuk voor stuk ook innovatieve producten.

Hansgrohe presenteert Rainmaker Select. De eerste douche met een glazen straalplaat. Eindelijk: een design douche die er fantastisch uitziet, perfect functioneert én gemakkelijk schoon te houden is. Hoe Hansgrohe dit voor elkaar krijgt? Dankzij een unieke nieuwe straalplaat, gemaakt van wit glas. De nieuwe Hansgrohe Rainmaker Select hoofddouche onderscheidt zich hiermee van alle andere douches en is dus een echte blikvanger in de badkamer!

Unieke straalplaat van glas
Groots in formaat, drie verschillende douchestralen en een strakke look: dat kenmerkt de nieuwe Rainmaker Select hoofddouche. De heldere en rechte vormen van de douche worden versterkt door het witte veiligheidsglas op de straalplaat. In combinatie met de verchroomde oppervlakken van metaal en de naadloze verbinding hiertussen zorgt dit voor een bijzonder hoogwaardige uitstraling. Design, functie en techniek gaan bij Rainmaker Select hand in hand: de meer dan 200 gaatjes in de straalplaat zijn met een precisie-laser gesneden. De glazen straalplaat kan eenvoudig gedemonteerd en gereinigd worden.

Extra comfort: gebruik diverse straalsoorten tegelijk
De nieuwe Rainmaker Select douches zijn perfect te combineren met de nieuwe ShowerSelect Glass afbouwdelen, eveneens van Hansgrohe. Ook deze afbouwdelen zijn gemaakt van verchroomd metaal en voorzien van wit veiligheidsglas, waardoor zij perfect bij de Rainmaker Select douches passen en gemakkelijk schoon te houden zijn. Dankzij de bediening met de Select-knop kunnen verschillende straalsoorten tegelijkertijd worden gebruikt. De nieuwe ShowerSelect Glass inbouwthermostaten kunnen worden gemonteerd op de iBox Universal, de al ruim 10 jaar bewezen betrouwbare inbouwtechniek van Hansgrohe.

Doucheplezier XXL
De Rainmaker Select 460 hoofddouche is er in twee montage-uitvoeringen: met een douche-arm of met een plafondbevestiging. Met zijn 46 cm brede straalplaat en drie verschillende soorten douchestralen nodigt de douche echt uit tot comfortabel genieten. Zo omhult de brede en krachtige Rain-straal het lichaam als een tropische regenbui. En dankzij de 12 parelende waterstralen zorgt de RainStream-massagestraal voor een verkwikkend effect. De handige Mono-straal is een krachtige waterbundel, waarmee shampoo snel uitgespoeld kan worden en die ook zeer ontspannend werkt.

Luxe opvolger van klassieker
De Rainmaker Select 580 3jet hoofddouche is de nieuwe, luxueus uitgevoerde variant van de bekende en geliefde Raindance Rainfall hoofddouche. Deze wordt direct op de wand, dus zonder douche-arm, gemonteerd. Met een lengte van 58 cm en de Schwall-straal die als een waterval voelt, haalt de gebruiker de natuur in huis.

Ontdek de nieuwe Hansgrohe Rainmaker Select hoofddouches en alle handige functionaliteiten in de Noviteiten Webspecial van Hansgrohe: www.hansgrohe.nl/webspecial

Meer artikelen...