Met de ViPrint douchevloeren biedt Villeroy & Boch fraaie decors voor de keramische Subway Infinity douchevloeren. Prints van opnieuw geïnterpreteerde klassiekers, natuur-decors, tegelpatronen en grafische structuren, waarvan er 6 werden ontworpen door Dutch designer Edward van Vliet. Hiermee creëert het lifestylemerk geheel nieuwe mogelijkheden om uw individuele stijl tot uitdrukking te brengen. 

Met de nieuwe ViPrint collectie presenteert Villeroy & Boch designs die tot dusver alleen bij betegelde douches mogelijk waren, maar dan met het voordeel van een eenvoudig te reinigen en hygiënische douchevloer. Deze douchevloeren maken iets heel speciaals van de douche en geven de badkamer een unieke look. 

Nederlands topsdesign
De ViPrint douchevloeren zijn er in 20 fraaie decors, waarvan er 6 werden ontworpen door interieurdesigner Edward van Vliet. De ontwerpen van Van Vliet zijn direct herkenbaar: geïnspireerd door geometrie, natuur en mondiale architectuur creëerde hij patronen in prachtige kleuren. De patronen combineren perfect met de bestaande meubel- en tegelcollecties van Villeroy & Boch, maar ook met bestaande collecties van Van Vliet zelf, zoals tapijten en glasmozaïek. 

Villeroy-&-Boch-douchevloeren-met-decors-van-Edward-van-Vliet02.jpg

Vier thema’s
ViPrint onderscheidt vier thema's die elk verschillende designs en decors bevatten: 

1. Inspired by Geometry
Fascinerend lijnenspel, een magische blikvanger: deze decors, waarvan er 4 werden ontworpen door Edward van Vliet, toveren door de geometrische patronen en grafische structuren een bijna ruimtelijke diepte op de vloer. Het ziet er telkens weer anders uit, iets waar u tijdens het douchen helemaal in kunt opgaan. Eigentijds of klassiek; deze elegante patronen passen bij elke badkamerstijl.

 2. Inspired by Heritage
Echte schoonheid blijft bestaan: deze moderne interpretaties van historische patronen, zoals de beroemde Mettlacher tegelvloeren, zijn een eerbetoon aan de eeuwenoude keramiekkunst van Villeroy & Boch. Ze geven uw douche een unieke intieme sfeer. 

3. Inspired by Nature
Haal de natuur in uw badkamer: karaktervolle houten structuren, natuurlijk ogend steen en glinsterende watertinten creëren een gevoel van echte natuurlijke materialen. Deze prachtig realistische decors maken van de badkamer een verfrissende bron van ontspanning. Het authentieke tintje voor zowel moderne als klassieke badkamers. 

4. Inspired by Tiles
Hier komt alles prachtig samen: dit thema is geïnspireerd op de meest geliefde vloertegels van Villeroy & Boch. Zo lopen de lijnen en patronen van de tegelvloer van de badkamer op harmonieuze wijze door in de douche. U ziet een tegel, het is een vloer. De vloer kan prima gecombineerd worden met een andere kleur tegels om zo een spannend accent te creëren. 

Villeroy-&-Boch-douchevloeren-met-decors-van-Edward-van-Vliet4.jpg

Kenmerken
Er zijn 19 standaard maten en daarnaast kunnen de vloeren ook op maat gemaakt worden. Alle douchevloeren in deze collectie kunnen drempelloos en vrijwel naadloos ingebouwd worden, waardoor een mooie gelijke overgang naar de tegels gegarandeerd wordt. Omdat het geprinte decor in deze douchevloeren een onderdeel is van het glazuur, zijn de kleuren duurzaam en blijvend kleurecht. 

Zelf ervaren wat een ViPrint douchevloer voor een badkamer kan doen? De door Edward van Vliet ontworpen douchevloeren zijn voor het eerst te bewonderen op de vt wonen&design beurs (3 t/m 8 okt 2017, HAL 12, stand 12-028)! 

Edward van Vliet voor Villeroy & Boch
Edward van Vliet is één van de opvallendste hedendaagse Nederlandse ontwerpers. Studio Edward van Vliet® is een gevestigd internationaal ontwerpbureau met zijn creatieve thuishaven in Amsterdam. Met een visionaire benadering waarbij alles draait om storytelling, wil Edward van Vliet datgene eren wat de aarde heeft voortgebracht: natuur, kunst, design, architectuur religie en literatuur. Deze designer onderscheidt zich door een cultureel rijke benadering en de zorgvuldige aandacht voor details.

Badkamers anno nu vragen om vloeren die enerzijds praktisch zijn maar ze moeten vooral comfortabel aanvoelen en esthetisch perfect passen bij wastafels, wandbekleding, bad, douche en accessoires.

Een hoogwaardige PVC-vloer van Moduleo in hout of natuursteenlook biedt hier oplossing. De  slijtvaste toplaag, van 0,55 mm dik en de speciale coating Protectonite®, beschermt de vloer tegen vocht en vlekken en maakt hem ideaal voor in de badkamer. Moduleo® vloeren uit de Impress en Transform kenmerken zich door een prachtig uitstraling van hout en steen met alle voordelen van PVC.

Ideaal bij renovatie. De vloer is dun en soepel en kan daarom gebruikt worden op bestaande vloeren, mits deze egaal en drukvast is. Eventueel zelfs in combinatie met vloerverwarming toepasbaar.

Er bestaat niet zoiets als een specifieke badkamertegel. In principe is iedere tegel geschikt voor gebruik in de badkamer. Een keukentegel kun je net zo goed in de badkamer plaatsen als andersom. Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan, want de mogelijkheden zijn legio.

Waar moet je op letten als je tegels uitkiest voor de badkamer?
Eigenlijk kun je alle wandtegels gebruiken in de badkamer. Voor de veiligheid in de badkamer is het wel belangrijk dat de vloertegel niet te glad is. De juiste vloertegel is ook afhankelijk van het gebruik; douche je op de tegelvloer of plaats je een douchebak. Natuursteen is poreuzer dan composieten. Wil je graag natuursteen gebruiken in de badkamer, dan zul je dit moeten impregneren.

Zijn er antislip vloertegels en waar kun je die aan herkennen?
Door het gebruik van shampoo en water kunnen tegels heel glad worden. Antislip vloertegels zijn meestal tegels met een structuur. Door een fabrikant wordt de tegel getest op antislip en krijgt hij een waarde mee. De stroefheid van een tegel wordt weergegeven in een R-waarde, waarbij de R staat voor rutschremmend oftewel antislip. Deze antislipwaarde moet ook weer niet te hoog zijn, want dat maakt het schoonmaken en onderhouden van de tegel weer lastig. Je hebt in een badkamer eigenlijk minimaal een R10 nodig en als je op de vloer staat te douchen een R11.

Wat is momenteel populair in de badkamer als het gaat om tegels?
Ook tegels zijn onderhevig aan trends. Momenteel zijn tegels in grote formaten in een betoonlook of houtstructuur de absolute trend. Als tegenhanger daarvan is nu ook de vintage of retro stijl heel populair. Dus de gezellige badkamer met kleinere formaten tegels in vrolijke kleuren of mooie pastellen. Tevens zijn de mozaïeksteentjes weer heel erg in trek in allerlei kleuren en kleurcombinaties, maar ook met hexagonale en ronde tegeltjes.

Tijd voor nieuwe interpretaties: het natuurproduct beton beleeft een revival en ontwikkelt zich zowel in de architectuur als ook bij interieur design tot een cult-materiaal. Bij de vormgeving van interieurs maar ook bij meubelontwerpen is het materiaal nauwelijks weg te denken: kasten, werkbladen, accessoires uit beton worden veelvuldig toegepast in combinatie met klassieke materialen zoals bijvoorbeeld hout. Ongepleisterde betonnen wanden gelden intussen als een uitdrukking van een nieuwe woonstijl, waarbij wordt geconcentreerd op het wezenlijke, binnen en buiten. In de badkamer heeft beton in combinatie met wit keramiek en het design van Duravit een bijzondere werking.

Het perfecte podium voor design
Beton is een puur natuurproduct, net als keramiek. Cement uit kalksteen en klei wordt met zand of grind en water gemengd. Andere extra toevoegingen zoals staal specialiseren het materiaal. De eigenschappen van het materiaal, zwaar of licht, fijn of ruw, laten zich door de juiste mengverhouding van het aanbod sturen.

Een fijnkorrelige betonwand heeft net als zandsteen een warme en elegante uitstraling. In deze hoedanigheid is het materiaal zeer discreet, blijft op de achtergrond en biedt het perfecte podium voor modern badkamerdesign. Een podium, waarop de serie ME by Starck van Duravit veelzijdig optreedt: de collectie voldoet aan de vraag naar pure esthetica en biedt individuele inrichtingsmogelijkheden. Als visueel design-signatuur geldt een smalle rand, die terugkomt bij de wasbakken, wc’s en urinoirs. In het bijzonder de nieuwe, 130 mm brede dubbele wastafel oogt dankzij de dunne kanten bijna randloos en licht. De combinatie met fijnkorrelig beton benadrukt de heldere lijnen en vormen van de serie. In het beton worden glasvezelelementen ingezet, die een deel van het daglicht doorlaten, de ruimte verlichten en zachter laten lijken. Kleine badkamers waar het ME by Starck fonteintje is geplaatst lijken in combinatie met dit materiaal veel groter.

Verouderd met structuur
Hoe grover de ingrediënten, des te ruwer ziet het beton eruit. Kleine luchtbelletjes verlenen betonwanden bovendien een expressieve structuur, die in samenspel met andere, steenachtige materialen zoals bijvoorbeeld de douchebak Stonetto van Duravit voor een verouderde sfeer in de badkamer zorgt. Het door EOOS ontworpen model beschikt over een mat oppervlak, dat erg lijkt op natuursteen. Mede mogelijk gemaakt door het gebruik van de mineraalgrondstof DuraSolid Q. Duravit biedt Stonetto in de typische steenkleuren wit, zand en antraciet aan. Kleine spikkels versterken de

natuurlijke uitstraling. In badkamerinterieurs met veel glas en staal komt de industriële charme van beton naar voren. In deze lichte, architectonische omgeving zet de Paiova Monolith van Duravit en EOOS accenten. Bij deze versie komt de typische trapeze vorm van het Paiova bad uit een rechthoekige Monoblock naar voren. Deze benadering maakt het acrylbad tot een karaktervolle blikvanger in de badkamer. In het bad zelf is plaats voor twee personen naast elkaar.

Kleur maakt het verschil. Het creëert sfeer en beleving. Daarom levert de Duitse fabrikant BETTE haar douchebakken in meerdere witte tinten en bijzondere glanskleuren. Met de nieuwe matte kleuren komt BETTE tegemoet aan de huidige tegel- en vloertrends. Het zijn 22 exclusieve kleurnuances in wit, antraciet en diverse grijs-, beige-, taupe- en bruintonen. De nieuwe matkleuren zijn leverbaar bij meerdere douchebakseries en sinds september dit jaar ook bij alle BETTE wastafels. Het grote voordeel van de douchebakken is dat u ze overal kunt toepassen voor vloergelijk douchen en voor inloopdouches. Bovendien zijn de nieuwe matkleuren ook te combineren met het onzichtbare antislip, dus sowieso veiliger en ideaal voor senioren douches. Daarbij zijn de BETTE douchebakken vervaardigd van het duurzame materiaal geëmailleerd titaniumstaal, dus extra robuust. Kies daarom voor BETTE! Kleur speelt beduidende rol

“Kleuren spelen in de bad architectuur een beduidend rol, omdat het een effect op onze gemoedrust heeft”, zegt Sven Rensinghoff, marketing manager van BETTE. “Zo hebben warme kleuren een stimulerende, activerende werking op ons zenuwstelsel en koele kleuren een harmoniseerde, ontspannende werking. Met de nieuwe matte kleuren kan de badkamerontwerper onderscheidende stemmingen creëren, in harmonie met de vloer of wanden, of met een opvallend accent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in kleur worden geleverd.”

Te combineren met antislip
De nieuwe matkleuren van de douchebakken zijn optioneel leverbaar met de onzichtbare antislipafwerking en dus zeer geschikt voor veilige senioren douches en inloopdouches. Het glazuur BETTEANTISLIP PRO is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglijden tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwartszand. De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). Het glazuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op het poriënvrije oppervlakte. Dankzij het glazuur blijven de optische en functionele kwaliteit van het geëmailleerd titaniumstaal duurzaam behouden.

Interieurs met strakke lijnen, rijke materialen en toch een warme en behaaglijke sfeer, dat is waar Studio Piet Boon in uitblinkt. De studio werkt vaak aan prestigieuze bespoke projecten voor de zakelijke markt en individuen die horen bij de happy few, maar door een nieuwe samenwerking met Douglas & Jones kunnen we allemaal de Piet Boon-stijl in huis halen.

Het resultaat van die samenwerking is een collectie van wand- en vloertegels: keramiek in bijzondere maten en afwerkingen voor op de muur en grote natuurstenen tegels voor een chique en high end uitstraling op de vloer.

Zo zijn er keramieken tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen, bovendien zonder herhaling in patroon en daardoor niet van echt te onderscheiden. Rechthoekige tegeltjes met metallic afwerking maken van de keuken een glanzende eyecatcher; Wax tiles hebben een zowel matte als olieachtige finish en een imprint die achter werd gelaten door gesmolten was, en kleine mozaiektegeltjes zorgen voor een speels effect.

Op de vloer draait het om rust. Op grote natuurstenen tegels, van marmer tot kalksteen, worden al je meubels direct naar een chiquer niveau getild. We kunnen allemaal wel een beetje Piet Boon in ons interieur gebruiken. Het is nog wel even wachten want de collectie is pas over een jaar beschikbaar, genoeg tijd om de moeilijke beslissing te maken voor welke tegel te kiezen dus.

Bron: Perscentrum Wonen

Het Lavanto Nuance programma is uitgebreid met maar liefst vier nieuwe kleuren: een betonlookalike, een houttint en twee grijze kleuren met een natuurlijke structuur. De luxe wandpanelen volgen daarmee feilloos de trends. De complete Nuance collectie van Dekker Zevenhuizen telt inmiddels tien kleuren. Decoratief plaatmateriaal
Nuance is een decoratief plaatmateriaal waarmee u binnen een dag een badkamer kunt renoveren. De wandpanelen (240 x 120 x 1 cm) zijn namelijk uiterst eenvoudig profielloos  te monteren over de bestaande vlakke (tegel) ondergrond. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor er geen voegen zijn. Dat is niet alleen hygiënisch maar ook gemakkelijk in het onderhoud. Het 100% waterdichte materiaal is krasvast en uv-bestendig. Ideaal dus als wandbekleding achter de wastafel, in de douche of achter het toilet.

Met Mosa Murals heeft tegelspecialist Mosa een speeltuin van formaat gecreëerd. Subtiele kleurtonen, verrassende formaten en elegante glansgradaties wisselen elkaar af volgens jouw inspiratie. Ontdek de vele combinaties en laat je, door de nieuwe online tool Mosa Pattern Generator, gidsen naar een unieke keramische wand.

Mosa Murals is een vernieuwend concept voor keramische wanden. De collectie is opgebouwd uit drie series – Blend, Lines en Change – met elk een eigen karakter op basis van hetzelfde kleurenpalet. Zo creëer je een authentieke ‘mural’ die verdergaat dan tegels in een wand. De keramische wand heeft een individuele signatuur, gevormd door een afgewogen combinatie van formaten, kleuren, kleurtonen en oppervlakken in een gekozen of zelf ontworpen grid.

De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, maar de Mosa Pattern Generator helpt je handig op weg. Deze online designtool bevat een grote selectie grids en patronen ter inspiratie, ontworpen door het Mosa Design Team. De patronen zijn meteen toepasbaar of kan je als leidraad gebruiken voor een eigen ontwerp. Je kan gemakkelijk foto’s importeren in ontwerpprogramma’s of grids downloaden voor gebruik in 2D- of 3D-software. Tevreden met het resultaat? Print het uit voor je moodboard of maak een technische tekening voor de tegelzetter.

• Blend, harmonieus & levendig
Blend is ontworpen voor een harmonieuze mix van kleurtonen, formaten en glansgradaties. De tegels kan je onderling mengen tot een levendig vlak – ingetogen of net meer expressief. Het palet aan subtiele kleurtonen, formaten en glansgradaties is samengebracht in kleurfamilies die op elkaar zijn afgestemd. Voor oneindig veel designmogelijkheden en een individuele signatuur. • Lines, verdieping & verfijning
Lines gaat over de subtiele variatie van asymmetrische reliefs. De tegels verleiden door een spel van licht, schaduw en beweging. En intrigeren door strak hellende lijnen en bijzondere geometrische structuren. Voor liefhebbers van verdieping en verfijning.

• Change, mat & glans
Change staat voor keramische expressie in een pure vorm. Een dikke glazuurlaag benadrukt het keramisch karakter van de tegelwand en creëert een beklijvend beeld – met eenvoudige patronen in éeen formaat zelfs. Change in steenmat-glans maakt de wand sprekender, Change in steenmat-steenmat versterkt het kleureffect. Voor een dynamische wand die speelt met licht en beweging.

Vlakke ingebouwde douchevloeren zijn dé trend op badkamergebied. Villeroy & Boch biedt verschillende ultravlakke douchevloeren aan van drie verschillende materialen zoals acryl, keramiek of Quaryl® met elk hun unieke eigenschappen en prijsklassen. Begin de dag goed met deze mooie kwalitatieve doucheoplossingen.

1. Architectura MetalRim: ultravlakke look
De drempelvrije Architectura MetalRim-douchevloeren zijn ultraplat en hebben een minimalistisch design. Dit gunstig geprijsde instapmodel past door de diversiteit aan maten in vrijwel iedere badkamer. Architectura MetalRim is gemaakt van hoogwaardig acryl en is versterkt in de hoeken, waardoor de vloer niet doorbuigt. De douchevloeren hebben een mooie hoogglans afwerking en de afvoer is mooi weggewerkt. Bovendien zijn ze uit te rusten met VilboGrip: een antislipoppervlak dat zorgt voor extra veiligheid. 

2. Subway Infinity: printable douchevloer
Sommige mensen geven de voorkeur aan een tegelvloer in de douche. Tegels zijn echter erg onhygiënisch (vuil blijft in de voegen zitten) en onveilig door de gladheid. Subway Infinity is de nieuwe keramische douchevloer van Villeroy & Boch voor mensen die toch graag kiezen voor de look van tegels. Voor Subway Infinity is namelijk een innovatieve printtechnologie ontwikkeld: ViPrint. Hiermee kan een print op de douchevloer gemaakt worden in hetzelfde patroon als de tegels in de douche. Het is een vloer, maar je ziet een tegel! Verder is het materiaal stoot-, slag- en krasvast. Subway Infinity is verkrijgbaar in 38 verschillende maten van 80 x 75 cm tot aan een XXL variant van 160 x 100 cm.

3. Squaro Infinity: warme voeten
De Squaro Infinity douchevloeren zijn dankzij het unieke materiaal Quaryl® op de millimeter nauwkeurig met zeer strakke randen en hoeken te plaatsen. Zelfs in lastige hoeken of zuilen. De douchevloer is super vlak en ziet er daardoor prachtig uit. Bovendien voelt hij heerlijk warm aan de voeten, is gemakkelijk schoon te houden en voldoet aan de hoogste antislipklasse. Squaro Infinity is beschikbaar in vijf moderne kleuren: Antraciet, Grijs, Bruin, Edelweiss of Crème.

Open inloopdouches zijn mateloos populair. Reden voor Geberit om nieuwe douchegoten te ontwikkelen, die zich door hun strakke design en eenvoudige reiniging onderscheiden en net zo eenvoudig te installeren zijn als een gewone vloerafvoer. De Geberit CleanLine douchegoot is in alle opzichten innovatief. De platte sifon heeft een hoge water afvoercapaciteit, is eenvoudig aan te passen aan de afmetingen van de douchevloer, is in een handomdraai schoon te maken en heeft een unieke afdekkingsfolie om het risico op lekkage tot een minimum te beperken – in ieder detail schuilt toonaangevende sanitairtechniek.

Eenvoud en schoonheid
De Geberit CleanLine douchegoot kan zowel tegen de douchewand als in het midden van de vloer ingebouwd worden. De goot van geborsteld rvs is verkrijgbaar in drie verschillende varianten en twee verschillende lengtes (0,9 of 1,3 meter). Bij het inbouwen is de lengte van CleanLine direct aan te passen aan de afmetingen van de douchevloer. De ingebouwde douchegoot is een open profiel waarin het water wordt opgevangen om in de afvoer te verdwijnen. Dit alles zorgt ervoor dat de innovatieve Geberit CleanLine douchegoot in een oogwenk weer schoon is. Wie ooit een doorsnee douchegoot heeft schoongemaakt, weet hoeveel vuil zich kan ophopen onder de afdekplaat. De nieuwe Geberit douchegoot rekent op elegante wijze af met deze hygiënekwestie. De CleanLine heeft geen verborgen richeltjes of moeilijk bereikbare hoekjes. Bovendien is het afdekplaatje met de geïntegreerde kamvormige haarzeef in een handomdraai te verwijderen en te reinigen. Altijd dicht De grootste uitdaging, namelijk het creëren van een permanente afdichting, is met deze nieuwe douchegoot eenvoudiger te overwinnen dan ooit. De afdichtingsfolie is namelijk fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd, en kan daardoor makkelijker verwerkt worden in de douchevloer. Dat scheelt tijd en stress en beperkt het risico op lekkage tot een minimum.

Hoeveel keukenvloeren werden al ontsierd door rondspattend vet of olie? Of dat mooie badkamerparket, onherroepelijk door vocht aangetast? Moduleo® laat zien dat het ook anders kan. Het modulaire vinyl is bestand tegen elk badkamer- en keukengeweld, terwijl je toch jarenlang die gewenste uitstraling behoudt: van warm traditioneel hout tot koele betonlook, en zowat alles daartussenin.

In de zogenoemde ‘vochtige ruimtes’ in huis is het vaak moeilijk vloeren kiezen. Je wil iets dat makkelijk te onderhouden is, maar daarom niet saai of onpersoonlijk. Het innovatieve luxevinyl Moduleo® vult die wens probleemloos in. Dankzij continu vernieuwende dessins en hoogtechnologische ontwikkeling heeft het Belgische Moduleo® komaf gemaakt met het oubollige imago van vinyl.

Laat maar vallen…
Knoeiende kinderen, kokkerellend keukengeweld? Moduleo® geeft er niet om. Door de unieke beschermingslaag ‘Protectonite’ zijn de planken en tegels waterafstotend, olie- en vetwerend, dus erg makkelijk schoon te maken met een natte doek. Dankzij de gepatenteerde structuur met dubbel glasvezelmembraan ben je trouwens gerust dat de vloer niet krimpt of uitzet.

Kies je stijl
Zoals gezegd, gebruiksvriendelijk betekent niet onpersoonlijk. Moduleo® ontwerpt de meest eigentijdse dessins in alle kleuren en structuren. Nieuwste van het nieuwste is de Impress® collectie, het houtdessin met de voelbare nerven en groeven, precies op de juiste plaats. Dit absoluut unieke procedé maakt Impress® bijna niet van echt hout te onderscheiden: ‘indrukwekkend’, inderdaad. Renovatie? Check! Grote of kleine ruimte, de Moduleo® tegels of planken zijn heel eenvoudig te plaatsen, ‘geklikt’ of verlijmd, ook op een bestaande vloer bij renovatie. Kies je voor vloerverwarming? Ook daarmee is Moduleo® perfect te combineren. En wie kleiner gaat wonen, kan het interieur ook optisch vergroten door de vloer door te trekken in alle leefruimtes, want Moduleo® past nu eenmaal overal. 

De badkamer is een plek waar je heerlijk tot rust komt. Je stapt onder een warme douche of zakt weg tussen behaaglijk schim in een lig- of zitbad. Een goede sfeer is hierbij heel bepalend. Want hoe meer de badkamer bij je past qua kleur en indeling, des te meer zal het een oase van rust zijn. Daarom kies je zorgvuldig je badmeubels uit, maar ook de accessoires en de badkamertegels. Je kunt namelijk heel goed variëren met badkamertegels en zo een eigen sfeer creëren in de badkamer.

Wit of kleur
Dat badkamertegels alleen maar wit mogen zijn, is al heel lang verleden tijd. Gelukkig maar, want een beetje kleur kan de badkamer een heel andere uitstraling geven. Dat wil overigens niet zeggen dat wit niet mag. Je kunt wit namelijk ook heel mooi combineren met een sierrandje in een vrolijke kleur. Of juist andersom: een gekleurde wand combineren met een randje wit.

Iedere stijl zijn eigen palet
Veel kleuren worden gecombineerd met de verschillende badkamerstijlen. Zo zijn natuurlijke tinten, zoals terracotta, beige, maïsgeel, oker en groen gekoppeld aan de landelijke stijl. Ook oudroze, gebroken wit en poederig blauw kunnen perfect samen gaan met deze stijl. Een basic badkamer wordt vaak met simpele tegels in basic kleuren (wit, zwart, grijs of lichtblauw) gecombineerd. Een moderne badkamer wordt vaak versierd met strakke, donkere kleuren, zoals zwart, antraciet en donkerblauw, gecombineerd met een felle kleur. Denk hierbij aan geel, oranje of rood. Dit laatste zie je vooral in de urban badkamerstijl naar voren komen.

Verschillende soorten tegels
Niet alleen qua kleuren kun je eindeloos combineren, je kunt ook variëren door middel van texturen. Hoewel je voor een moderne badkamer voor een gladde tegels gaat op de muur, is het aan te raden om een tegel met een antisliplaagje op de vloer te leggen. Bij een landelijke badkamer mogen de tegels wat robuuster en onafgewerkt lijken. Op de muur dan, voor de vloer kun je weer een heel andere textuur kiezen. Als de kleuren maar op elkaar zijn afgestemd.

Schaakbord of mozaïek
Verder kun je nog variatie vinden in de manier waarop je de badkamertegels gaat leggen of aan de muur bevestigt. Je kan tegels van verschillende groottes gebruiken (maar wel in exact dezelfde kleur en stijl), of twee kleuren afwisselend in rijen (zowel horizontaal als verticaal of als een diagonaal) aanbrengen. Een ding is heel belangrijk: hou het harmonieus. Want een druk patroon werkt eerder averechts dan sfeervol.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw badkamer? Kijk dan eens op de website van Kroon Vloeren in Steen, zij bieden je heel veel inspiratie om te variëren met Kroon badkamertegels.

Met de vinylvloeren van Moduleo is het mogelijk om een vloer met houtlook in de badkamer te plaatsen. Door de voelbare nerven en groeven zijn de dessins van Moduleo bijna niet van echt hout te onderscheiden. Deze luxe vinylvloeren met houtlook geven de badkamer extra cachet. Praktische voordelen
De vloer is waterbestendig en daardoor ideaal voor in de badkamer en keuken. Door de beschermingslaag is de vloer zeer onderhoudsvriendelijk, bestand tegen vlekken en makkelijk schoon te maken. De vloeren zijn bovendien hygiënisch, geluiddempend en makkelijk te leggen.

Er is ruime keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen en zijn allen geschikt voor toepassing in badkamer en keuken.

Op het gebied van de installatietechniek verrast TECE opnieuw met een designproduct van glas, namelijk met een wandthermostaat speciaal voor de vloerverwarmingssystemen TECEfloor. Het opvallende en trendy ontwerp is gemaakt door het succesvolle bureau: NOA Intelligent Design te Aken. Dankzij de diameter van 105 mm zijn deze wandthermostaten een echt design element, dat esthetisch in elke ruimte kan worden ingepast. Daarbij is het glazen design prachtig afgestemd op andere producten van TECE. Zoals de bedieningsplaten TECEloop, de spoeltechniek TECElux en de douchegoten TECEdrainline, die zijn voorzien van glazen afdekroosters in het wit of zwart.

De nieuwe design thermostaat TECEfloor heeft een diameter van 105 mm en een diepte van 27 mm. Hij kan direct op een wand of op een inbouwdoos aangesloten worden. Talrijke doordachte functies zijn geintegreerd, zoals o.a. de change-over functie voor omschakeling tussen verwarmen en koelen. Het regelgedrag is zeer nauwkeurig (afwijking van slechts 0,3 Kelvin).

Het basislichaam van de thermostaat is leverbaar in 3 uitvoeringen. Voor 1 x 230 V verwarmen, voor 1 x 230 V verwarmen/koelen en draadloos voor verwarmen/koelen. Het afdekpaneel kan gekozen worden met oranje, wit of zwart glas.

Vloer en wandtegels De vloer is de basis van je interieur. Kies je voor een tegelvloer dan kies je voor een moderne functionele vloer met heel veel voordelen. Tegels kunnen in iedere woonruimte toegepast worden en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten.

Keramische tegels.
Keramische tegels zijn sterk, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Keramische tegels kunnen zowel op de vloer als op de wand toegepast worden. Geglazuurde keramische tegels zijn voorzien van een toplaag van gekleurd glazuur. Hierdoor is de tegel gehard en waterbestendig. Het glazuur maakt alle kleuren en dessins mogelijk. Een ongeglazuurde tegel heeft een natuurlijkere uitstraling maar is poreuzer en dus kwetsbaarder.

Natuursteen
Natuurstenen vloeren zijn in harde en zachte soorten verkrijgbaar. Onder de harde soorten kennen we graniet, gneis en kwartsiet. De zachtere soorten zijn kalksteen en marmer. Ook natuursteen vloeren zijn goed te onderhouden en een bijkomend voordeel is dat krassen, vlekken en kleine beschadigingen vaak goed te herstellen zijn.

Vloer en wandtegels – het verschil
Tussen vloer en wandtegels zit een groot verschil. Wandtegels zijn dunner en minder sterk dan vloertegels. Vloertegels worden veel meer belast en moeten daarom sterker zijn. Je kunt geen wandtegels op de vloer toepassen maar wel vloertegels op de wand. Wandtegels worden vaak toegepast in de badkamer, keuken en in het toilet.

Tegeltrends
Tegels lenen zich uitstekend voor een minimalistisch interieur. Denk maar eens aan de XXL tegels in zwart en grijstinten die tegenwoordig helemaal in zijn. Voor een klassiek of landelijk interieur kies je voor de warmere en zachte aardetinten. Tegenwoordig is het ook helemaal hip om de tegels in huis door te laten lopen op je terras. Hierdoor lijkt je woning groter en wordt de tuin bij de woonkamer betrokken.

Op Hornbach.nl vind je nog veel meer praktische informatie over vloer en wandtegels en van 4 tot en met 26 juli laat Hornbach live zien hoe het leggen van een tegelvloer werkt.

Voor een badkamervloer wordt al snel gedacht aan tegels, omdat dat materiaal niet werkt in vochtige ruimtes. Het nadeel van tegels echter zijn de voegen, die ondanks soppen en dweilen vuil zullen worden. Het gebruik van grote tegels beperkt het aantal voegen, maar tegelen zonder voegen is geen optie.

Alternatief voor tegels

Een goed alternatief is de badkamer te betegelen met vinyl tegels. Deze tegels beschikken over een gemakkelijk reinigbare en vochtwerende slijtlaag en zijn eenvoudig aan te brengen, eventueel over bestaand tegelwerk heen. Dankzij de warmte-isolerende eigenschappen van het materiaal voelt de vloer warm aan. Vinyl tegels kunnen ook perfect worden gecombineerd met vloerverwarming. Door de unieke printtechniek is het bijna onmogelijk om vinyl tegels van echte stenen tegels te onderscheiden.

Alternatief voor hout

Hout op de badkamervloer is geen aanrader. Onder invloed van vocht en warmte zal het hout uitzetten en krimpen. Ondanks het verlijmen van de vloer kan er toch vocht tussen de vloerdelen lopen, wat het hout uiteraard niet ten goede komt. Maar gelukkig zijn er vinyl vloeren met houtprint, niet van echt te onderscheiden en toch bestand tegen vocht en warmte. Zo heeft u de prachtige warme uitstraling van hout in uw badkamer, met de voordelen van een vinyl vloer.

Tijdloos en chic, de sfeer van vroeger maar dan wel met het gemak nu. Klassiek meets design in de Nebula collectie van Silestone. De Nebula collectie bestaat uit de zes kleuren Merope, Lyra, Lagoon, Doradus, Cygnus en Altair. Dit zijn wit, grijs en bruintinten met unieke patronen waarin iedere ader anders is. Juist dit is het bijzondere aspect van deze kleuren en maakt ze uniek in de markt. De kleuren matchen perfect met zowel klassieke elementen als moderne materialen waardoor een spannende, eigentijdse look verkregen wordt die de tand des tijds doorstaat.

Een ander klassiek aspect van de Nebula collectie zijn de eigenschappen. Net zoals alle Silestone materialen is deze collectie kras,-- ] en vlekbestendig en gemakkelijk in onderhoud. De kleuren zijn verkrijgbaar in drie diktes: 1,2cm, 2cm en 3cm in zowel een glanzend gepolijste en een matte Suede look. De bruto plaatafmetingen zijn 306x140 cm en de kleuren Lagoon, Lyra en Doradus zijn ook verkrijgbaar in de jumbo afmeting 325x159cm.

Silestone biedt maximale flexibiliteit in ontwerp en een optimale benutting van de ruimte. Voor badkamers kan ieder element op maat gemaakt worden: ruime wastafels, wandbekledingen voor douches met bijpassende douchebakken, tegels op groot formaat voor een ruimtelijk effect, noem maar op!

 

Met de introductie van de aantrekkelijk ARTWALL wandpanelen heeft Artweger de (gedeeltelijke) badkamerrenovatie duidelijk vereenvoudigd. Steeds vaker wordt dit practische systeem ook bij andere sanitaire voorzieningen gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat eigenaren van huizen en appartementen bang zijn om hun badkamer op te knappen, omdat dat veel tijd in beslag neemt en er veel vuil en stof vrijkomt. Met TWINLINE 2 heeft Artweger al bewezen dat het ook makkelijker kan: het oude bad eruit, een nieuw douchebad erin. Dubbel comfort op dezelfde oppervlakte.

ARTWALL is hierbij de ideale aanvulling, omdat dit moderne wandsysteem scoort met een snelle en schone installatie. De resistente panelen bestaan uit 8 mm dikke met glasvezel versterkte composietplaten. Ze zijn krasbestendig, vlekbestendig, absoluut waterdicht, verkleuren niet, zijn gemakkelijk schoon te maken en daardoor ideaal voor natte ruimtes.

Ze worden eenvoudig op maat gemaakt met standaard gereedschap voor houtbewerking. ARTWALL panelen zijn verkrijgbaar in tien verschillende kleuren, universeel of met bloemendecor. Naast de wandpanelen zijn bijpassende badpanelen voor TWINLINE 2 verkrijgbaar.

Net zo simpel als het bewerken van de ARTWALL wandpanelen is ook de installatie: ze worden eenvoudigweg op de bestaande muur of tegelwand gelijmd. Het verwijderen van tegels of oude ondergrond behoort tot het verleden. De panelen kunnen direct op een gladde ondergrond van beton, gipsplaten, cement, hout of metaal worden bevestigd. Daardoor kan de installateur de renovatie helemaal zelf uitvoeren.

„Met de nieuwe ARTWALL heeft de sanitairbranche een product in handen, waarmee renovaties snel en schoon gerealiseerd kunnen worden, zodat tijd en kosten gespaard worden, zeker omdat zij het zonder hulp anderen kunnen installeren.“, verklaart Bruno Diesenreiter, directeur van ARTWEGER.

Uitbreiding van het programma
Was ARTWALL in eerste instantie bedoeld voor renovatie van het bad, ondertussen verovert het systeem de hele badkamer. Of het nu achter de wastafel of voor een inbouwreservoir wordt toegepast, het is altijd de ideale oplossing. Door de vele toepassingsmogelijkheden heeft Artweger ook het programma uitgebreid. De nieuwste toevoeging is een verbindingsprofiel voor 135°-hoeken. Deze wordt vaak gebruikt bij inbouwreservoirs of vijfhoekige douchewanden. Dit profiel zorgt voor meer mogelijkheden met ARTWALL.

 

In de badkamer wil iedereen het tijdens de kille herfst- en winterdagen behaaglijk warm hebben. Zolang onder de warme douche wordt gestaan of in het warme bad wordt gelegen, is er geen probleem. Het onaangename rillen van de kou komt pas daarna. De reden hiervoor: het ontbreekt aan aangename stralingswarmte die we bijvoorbeeld ook voor de open haard ervaren. Viega Nederland komt voor de badkamer met een oplossing: wandverwarming. Deze heeft een voelbare behaaglijkheid en verdeelt de warmte gelijkmatig over de ruimte.

De wandverwarming functioneert als een straalkachel. Dit stralingsprincipe werd al omarmd door de oude Romeinen, die warme lucht door holle wanden voerden en zo een ruimte verwarmden. Tegenwoordig heeft de warme lucht plaats gemaakt voor watervoerende systemen die flexibel en vooral snel en netjes te monteren zijn.

Bijkomend voordeel: schimmelvrije badkamer

De stralingswarmte heeft daarbij een belangrijk bijkomend voordeel: droge, warme wanden blijven schimmelvrij. Wandverwarming helpt zo mee om schimmelvorming in koude hoeken of vochtige plekken in de badkamer te voorkomen.

Altijd een passend systeem
Wandverwarmingen zijn er in een groot aantal varianten. Het Fonterra Side systeem van Viega bijvoorbeeld, is leverbaar in verschillende uitvoeringen voor renovatie en nieuwbouw. Beide uitvoeringen zijn snel te verwerken en kunnen direct worden gebruikt, respectievelijk worden afgewerkt met een stuclaag.

Je droomt van een houtlook voor je badkamer? Het kan! Quick•Step® maakt komaf met de opvatting dat laminaat en vocht niet samengaan. De Quick•Step® Lagune laminaatvloeren geven vanaf nu ook je badkamer die natuurlijke, warme houtlook.

De badkamer is de laatste jaren geëvolueerd van een functioneel, klein kamertje naar een volwaardige ontspanningsruimte. Deze ruimte wint niet alleen aan oppervlakte, maar wordt ook met meer zorg en oog voor detail ingericht. Warmte, gezelligheid en het wegdromen zijn belangrijk geworden.

Quick•Step® Lagune: laminaat voor badkamers De bijna klinische uitstraling van blinkende vloeren moet plaats ruimen voor het warme houtgevoel aan de voeten. Met uitzondering van enkele extreem dure tropische houtsoorten, is hout geen duurzame vloer voor badkamers. De oplossing hiervoor is het Quick•Step® lagune- gamma, een laminaatvloer geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Als natuurproduct met unieke eigenschappen kent kurk groeiend succes als interieurelement. Meer en meer mensen ontdekken de heilzame, decoratieve én handige aspecten van het materiaal. Want kurk kan zowat overal in de woning dienst doen, ook waar je het misschien niet meteen verwacht: in de badkamer. Kurkproducent Santana wijst op de vele voordelen.

Kurk is soepel maar sterk, dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook is kurk van nature waterafstotend en antislip, geen overbodige luxe in de badkamer. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmel en huismijt geen kans, waardoor kurkvloeren hygiënisch zijn en bijdragen tot een gezonder binnenklimaat.

Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Zo kan je, mits het aanbrengen van de juiste egalisatie, kurk plaatsen bovenop een bestaande koude ondergrond zoals een tegelvloer. In de badkamer moet de kurk verlijmd worden op de ondergrond en behandeld met een extra resistente afwerkingslaag. Hiermee is de vloer perfect bestand tegen de vaak agressieve producten die in de badkamer wel eens op de vloer belanden.

Praktisch én mooi
Verder is kurk een even sfeervolle als praktische oplossing. Het geeft de vloeren en wanden van de badkamer warmte en gezelligheid en past perfect bij elke stijl, van klassiek tot cottage of strak en modern.

Het is niet nieuw, de natuur als inspiratiebron voor het interieur. De bast van de kurkeik is dan ook puur natuur. De schors wordt elke 9 jaar gewonnen, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. De kurkeik kan tot 200 jaar oud worden, goed voor 16 oogsten. Bovendien is kurk volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar.

In de badkamer van morgen toont kurk zich als kleurspecialist heel flexibel. De vloeren en wanden zijn stijlvol af te stemmen op je badkamerconcept. Zeker met de nieuwe Rimboe designcollectie van Santana: de kleurrijke tegels zijn uniek in hun soort en combineren de speelse uitstraling van een mozaïekwand of een lijnenpatroon, met alle warmte en zachtheid van kurk, en dit in de meer dan 20 trendy kleuren.

Kurk van Santana - Uniek product !
De vloeren en wanden van Santana zijn uniek dankzij het verwerken van kurk in alle producten. Kurk op zich is uniek door de combinatie van al zijn eigenschappen. Het is een natuurlijk en 100% ecologisch product. Kurk groeit als schors rond de kurkeik en kan iedere 9 jaar ontmanteld worden van de boom, waarna dit volledig natuurlijk teruggroeit. Een meer ecologisch product in decoratie bestaat waarschijnlijk niet.

Dit, in combinatie met de uitstekende eigenschappen op het gebied van thermische isolatie (energiebesparend), het warme aanvoelen bij contact en het akoestisch dempende, maakt van kurk een unicum. Santana verwerkt de kurk en maakt er vloeren en wanden van in de meest trendy kleuren. Alle Santana kurkproducten zijn bovendien makkelijk in onderhoud. Ideaal voor renovatie dankzij de beperkte dikte van het product. Niet te vergeten: kurk verwerken in je vloerbekleding geeft een elastische eigenschap en spaart je rug en gewrichten!

Naast de tegels, is natuursteen populair als bekleding van de badkamervloer. Natuursteen geeft een natuurlijke, rijke uitstraling en past in nagenoeg elke badkamerstijl. Het mooie van natuursteen is dat elke tegel anders is. Daarom is elke natuursteenvloer uniek en uitstraling en karakter.

Badkamer in natuursteen
Alle gesteenten die in de natuur voorkomen, vallen onder de verzamelnaam Natuursteen. Er zijn vele tienduizenden soorten. Maar een klein gedeelte hiervan, zon 5.000 (!) soorten, zijn geschikt voor de bouw. Bekende natuurstenen zijn bijvoorbeeld marmer, graniet, leisteen en kwartsiet.

Polijsten of zoeten
Natuursteen wordt na het winnen uit de groeves behandeld, door het te schuren, te polijsten of te zoeten. Zoeten wordt veel toegepast bij marmer en graniet. Het verschil tussen gezoet en gepolijst natuursteen is de glans. Gepolijst natuursteen heeft een hoogglans gezoet natuursteen heeft een zijdeglans. In de badkamer is gepolijst natuursteen de meest praktische keuze, omdat dit beter bestand is tegen kalkvorming. Ook bij marmer is een waarschuwing op zn plaats. Dit materiaal is namelijk gevoelig voor zuren (b.v. in cosmetica). Voor gebruik in de badkamer is het verstandig het marmer te voorzien van een beschermlaag.

Solide
Een natuursteen tegel is - in tegenstelling tot een keramische tegel - volledig solide. Dit wil zetten dat het materiaal door-en-door gelijk is. Daardoor vallen eventuele beschadigingen minder op. Wanneer een keramische tegel een beschadiging in het glazuur oploopt, dan wordt de onderliggende klei zichtbaar.

Warm
Anders dan de naam doet vermoeden is natuursteen geen koud materiaal. Het houdt de warmte juist goed vast. Bovendien geleid natuursteen goed, waardoor toepassing van vloerverwarming zeer goed mogelijk is.

Uitglijden?
Zijn er dan helemaal geen nadelen aan natuursteen? Helaas wel. Afgezien van de prijs van sommige natuursteensoorten is er ook de kans op gladheid. Daarom zijn voor de badkamer geruwde en gezandstraalde soorten een veiliger optie. Maar, die wat ruwere tegels vergen wel meer aandacht in onderhoud omdat kalk en vuil zich gemakkelijker kunnen hechten. Het is overigens ook mogelijk om een natuursteenvloer een antislip behandeling te geven.

Terrazzo en granito
Natuursteen wordt graag geïmiteerd. Er zijn keramische tegels met het uiterlijk van natuursteen, maar er zijn ook vloeren die gemaakt worden van verlijmde natuursteenkorrels. Dit laatste wordt granito of terrazzo genoemd.

Met de opkomst van de minimalistische badkamerstijl, is ook de kijk op debadkamervloer veranderd. Velen zoeken naar naadloze vloeren met een no-nonsense, bijna industriële uitstraling. Beton lijkt - gezien de uitstraling - een lijkt een voor de hand liggende keuze. Maar gewoon, onbewerkt beton kent nogal wat nadelen.

Het is gevoelig voor vocht en vlekken. Natuurlijk kan het materiaal behandeld worden met een impregneerlaag, maar dan nog blijft een aantal nadelen bestaan: beton voelt koud aan en kan scheuren gaan vertonen.

Woonbeton
Een alternatief is nagemaakt beton. Dit wordt onder verschillende namen op de markt gebracht: woonbeton, designbeton, betonlook, etc. Dit woonbeton is een materiaal op cement- of kunststofbasis met de uitstraling van beton. Woonbeton is enorm populair en wordt ook toegepast in de badkamer. Laat u echter heel goed informeren en kies voor een betrouwbare leverancier die u goed voorlicht over de voor- en nadelen van de vloer en prima garanties biedt.

Krasbestendig?
Een vloer van woonbeton is namelijk niet altijd krasbestendig en helemaal egaal glad. Zowel de vloer op kunststofbasis als de vloer op cementbasis kan krassen gaan vertonen bij gebruik. Krassen in de betonvloer op cementbasis zijn vaak gemakkelijker te herstellen.

De meest krasvrije vloer is de oersterke woonbetonvloer op basis van zand, mineralen, pigmenten, epoxy, een conservering en met tweecomponenten transparante afwerklaag.

Elk soort woonbeton heeft verschillende eigenschappen m.b.t. warmtegeleiding en isolatie. Laat u hierover goed informeren, ook over de mogelijkheid van een combinatie met vloerverwarming.

Een woonbetonvloer biedt in de minimalistische badkamer zeker voordelen in de zin van uitstraling, schoonmaakgemak, warmte en duurzaamheid. Alles staat of valt echter met de keuze voor de leverancier en de kwaliteit van de vloer. Ga dus niet over één nacht ijs en laat u deskundig adviseren.

Meer artikelen...