Instamat introduceert deze herfst een nieuwe designradiator met een unieke vormgeving: de Iskol. De traditionele ladder van vroeger keert terug als een bijzondere designradiator aan de muur. In deze verwarming komen klassieke en moderne elementen samen. Een combinatie van prachtig design, heerlijke warmte en superieure kwaliteit. Ontworpen door industrieel designer Andrea Crosetta.

De radiator staat op de vloer en rust tegen een muur. De groepering van verschillende elementen bij elkaar geeft de ruimte een elegante en warme uitstraling. Zeer stijlvol in zwart of wit maar ook leverbaar in meer dan 200 kleuren, waaronder gladde RAL kleuren en grove structuurlakken. Deze nieuwe designradiator is verkrijgbaar op de Nederlandse markt via diverse dealers (zie de website www.instamat.nl).

De Jay is een fraaie minimalistische handdoekdroger voor de exclusieve badkamer. Er is altijd de beschikking over een warme handdoek of badjas zonder afhankelijk te zijn van de centrale verwarming.

De Jay is gemaakt van geborsteld of gepolijst roestvast staal, heeft een mooie slanke vormgeving en is verkrijgbaar in twee hoogtematen. Door meerdere drogers naast elkaar te hangen, krijgt de badkamer een luxe uitstraling. De schakelaar met thermostaat bevindt zich aan de bovenkant en geeft licht als de handdoekdroger in bedrijf is. Het verbruik is ongeveer net zo veel als van een normale gloeilamp. De Jay kan zowel in nieuwe als bestaande badkamers of keukens worden gemonteerd, in een inbouw en een opbouw uitvoering.

Met Blower lanceert VASCO een duurzame innovatie om snel én slim elektrisch te verwarmen. De nieuwe reeks badkamerradiatoren is uitgerust met een verwarmingsventilator die voor extra warmteafgifte zorgt. Helemaal op maat van jouw gewoontes, want de bewegingssensor stelt automatisch een programma in volgens je leefpatroon. VASCO tekent daarmee voor een primeur op de Belgische markt, conform de nieuwe Europese energienormen voor 2018.

Energiezuinige innovatie
Speciaal voor de badkamer ontwikkelde VASCO een reeks elektrische radiatoren met geïntegreerde blower voor extra warmteafgifte. Deze verwarmingsventilator is bijzonder energiezuinig en werkt met een weekprogrammering en intelligente sturing op basis van aanwezigheidsdetectie. Concreet: de ingebouwde bewegingssensor ‘scant’ je leefgewoontes en stemt het weekprogramma daarop af. Zo verbruik je geen kilowattuur te veel. De energieconsumptie kan je makkelijk aflezen op het bedieningsscherm.

Blower is trouwens niet alleen energiezuinig en functioneel, maar ook esthetisch. De verwarmingsventilator – in witte of grijze versie – is zo ontworpen dat hij een geheel vormt met de designradiatoren. De vormgeving is strak én slank, waardoor de radiator kort bij de wand gemonteerd kan worden. Het design van de luchtuitlaat zorgt dan weer voor aerodynamische optimalisatie en een constante luchttoevoer – belangrijk in de badkamer om een gevoel van tocht te vermijden. De gebruiksvriendelijke bediening van Blower maakt het comfortplaatje compleet.

Elektrisch verwarmen = energie van de toekomst
Met Blower speelt VASCO in op de stijgende vraag naar elektrische radiatoren, ingegeven door de groei van (bijna) energieneutrale woningen. Steeds meer huizen worden vandaag goed geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte afneemt. Daarbij zorgt de verwarmingsventilator van VASCO voor een aangename temperatuur in elk seizoen.

In de winter helpt de blower de radiator om de comforttemperatuur sneller te bereiken door warme lucht, opgewekt door een eigen vermogen van 1.000 Watt, in de ruimte te blazen. Op een koude lenteochtend, wanneer er wel behoefte is aan warmte maar veel minder dan in de winter, volstaat het dat enkel het verwarmingselement in de radiator wordt aangestuurd. Verder kan de blower de opwarming versnellen of voor extra warmteafgifte zorgen. De elektrische badkamerradiatoren met intelligente sturing lenen zich zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Blower is de eerste verwarmingsventilator op de Belgische markt conform de nieuwe Europese energienormen. Deze ‘Ecodesign Directive’ – bedoeld om het energieverbruik van elektrische apparaten te verminderen – stelt dat verwarmingstoestellen vanaf januari 2018 uitgerust moeten zijn met een energiebesparende functie zoals bv. een weekprogrammering. VASCO gaat een stap verder met bijkomend een bewegingssensor en openraamdetectie (de radiator gaat in antivriesmodus bij een plotse temperatuurdaling).

Een radiator mag niet ontbreken in de badkamer voor de snelle verwarming van de badkamer en handdoeken. D.A.S, opgericht in 1972 door Mr. Aurelio, heeft zicht gespecialiseerd in het fabriceren van design radiatoren. Kwaliteit, innovatie en design zijn de sleutelwoorden voor D.A.S. Door deze regels in acht te nemen en te houden, levert D.A.S. een product dat u kunt plaatsen in het midden en hoog segment van de markt in radiatoren. De radiatoren worden geproduceerd in Italië in de omgeving van Milaan en groothandel Luca Sanitair biedt als enige deze radiatoren aan in Nederland.

Bijzondere ontwerpen
De bijzondere ontwerpen komen van de ontwerper Marco Poletti die ook een aantal series van de Bongio kranen heeft ontworpen. Zijn modellen staan garant voor een exclusief ontwerp. Marco Poletti heeft zijn sporen verdiend in zowel de sanitair branche als met consumptiegoederen en een aantal grote Italiaanse modemerken. Zijn creatieve geest komt samen met zijn gevoel voor design en architectuur. Zijn motto is meer emotie en leven in een product te brengen. Door deze inspiratie heeft D.A.S. een aantal ontwerpen die totaal verschillend zijn van een standaard radiator. Met D.A.S. komen de praktische redenen van een radiator samen met een mooi design in de badkamer.

Verschillende modellen
D.A.S. heeft veel verschillende series radiatoren in hun assortiment. Van elegante en gedetailleerde modellen tot robuustere en stoerdere modellen, een zeer compleet assortiment dus. Een aantal van deze series zijn onder meer de Set, Square full, Square Space, Amore, Amon en Iside. Deze modellen hebben verschillende maatvoeringen (van 75 cm t/m 180 cm) en zijn met midden aansluiting mogelijk.

D.A.S. Kleuren overzicht
De radiatoren zijn in verschillende materialen en kleuren te verkrijgen. Dit zijn onder meer chroom, mat en in RAL en metallic kleuren.

Wanneer we ons interieur gaan vernieuwen denken we vaak aan een nieuw kleurtje op de muur, de hipste woonaccessoires en misschien ook wel een paar nieuwe meubels. Echter wordt de radiator vaak helemaal vergeten! Dat is zonde want een radiator hoeft allang geen hang of sta in de weg te zijn maar kan zelfs het pronkstuk worden in je woon, slaap of badkamer.

Vroeger waren radiatoren saai. Veel te groot, eentoning en absoluut geen blikvangers in het interieur. De radiator werd daarom al snel verstopt achter het gordijn of achter de bank maar tegenwoordig hoeft dat echt niet meer. De radiator mag gezien worden.

Radiatoren zijn in allerlei kleuren, maten en vormen verkrijgbaar. Vandaag lichten we de designradiator uit.

Designradiatoren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Kies je voor een wat kleinere horizontale aluminium radiator of een verticale radiator met drie strakke stroken? Of ga je voor een designradiator in een gezellige kleur want naast het standaard wit/zwart en aluminium is een designradiator ook verkrijgbaar in hippe pasteltinten en felle kleuren.

De keus van jouw designradiator hangt natuurlijk af van de ruimte waarin de radiator geplaatst gaat worden. Het voordeel van een designradiator is dat deze weinig ruimte in neemt in vergelijking met de traditionele radiatoren waardoor je altijd wel een geschikte plek vind om hem te monteren.

Een ander voordeel van een designradiator is dat deze zeer duurzaam is. Zo bespaar je met een designradiator niet alleen in ruimte maar ook op je energierekening. Ook is een designradiator gemakkelijk schoon te maken met een licht vochtige doek.

Ben jij op zoek naar een radiator waarmee je je huis duurzaam kunt verwarmen neem dan eens een kijkje op de website van CVkoopjes.nl. Hier vind je een ruim assortiment radiatoren, voor elk wat wils en je besteld ze ook nog eens heel gemakkelijk online. Zit jij er dit najaar lekker warmpjes bij!


De kille herfst en winterdagen komen er weer aan en wat is er dan fijner om dan na een hectische dag te mogen ontspannen in een aangenaam verwarmde badkamer.

Wanneer je in bad gaat liggen of onder een warme douche gaat staan heb je het natuurlijk zo lekker warm maar hoe fijn is het als de badkamer zelf ook heerlijk verwarmd wordt door een mooie designradiator.

De warmte is niet alleen prettig voor ons lichaam maar een radiator bied ook als voordeel dat schimmelvorming in de badkamer wordt voorkomen en je geen last krijgt van vochtige plekken.

Waar vroeger de radiator in de badkamer een storend element was is dat nu wel anders. Tegenwoordig zijn er prachtige designradiatoren verkrijgbaar. Zo kennen we de nette vlak afgewerkte verticale lamellen radiatoren maar zien we ook radiatoren die eruit zien als ware kunstwerken. Voor elke badkamer is er wel een designradiator verkrijgbaar.

Naast de bovengenoemde designradiatoren zijn er ook radiatoren van aluminium verkrijgbaar. Het voordeel van deze radiatoren is dat ze veel beter warmte geleiden dan de stalen modellen en aluminium is lichter in gewicht en wordt sneller warm.

Naast de verwarmingsfunctie van designradiatoren voor de badkamer is er nog een zeer handige functie van de designradiator want hij is ook zeer geschikt voor het drogen van je vochtige handdoeken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de soorten designradiatoren die er verkrijgbaar zijn neem dan eens een kijkje op de website van CVkoopjes.nl. Hier vind je een uitgebreid assortiment van diverse merken en bestel je je designradiator heel gemakkelijk online.

Laat die koude herfst maar komen, met een designradiator zit jij er dit najaar lekker warmpjes bij.


Een cv-ketel dient tijdig vervangen te worden. Wie er te lang mee wacht loopt immers wel behoorlijk wat risico. Denk maar even aan het ontstaan van koolmonoxide of rookgaslekkages. Om net dezelfde redenen is een cv-ketel dan ook geen aankoop om zonder nadenken over te beslissen. Er komt dan ook heel wat meer bij kijken dan je misschien op het eerste zicht zou denken. Waarop moet je dan letten bij de zoektocht naar een nieuwe cv-ketel? Vijf tips!

De prijs
Laten we eerlijk zijn: als je dan toch een nieuwe cv-ketel gaat aankopen wil je natuurlijk een goedkope cv-ketel. Hier zit echter meteen al de eerste tip in verscholen: staar je niet blind op een cv-ketel die toevallig goedkoop in de aankoop is. Deze prijs zegt immers weinig over de uiteindelijke kosten die je zult moeten maken. Zo is ook installatie een fiks deel van de totale kostprijs en kan ook een verschillend rendement op de lange termijn wel wat verschil uitmaken. De goedkoopste cv-ketel is dus niet altijd het model met de laagste aankoopwaarde!

Ken je huis
Wat voor cv-ketel je het beste in huis haalt hangt af van het huis dat je hebt: klinkt logisch toch? De benodigde capaciteit wordt naast de grootte van je huis ook bepaald door je behoefte aan warm water en de aanwezige isolatie. Of je woont in een rijwoning of een vrijstaand huis speelt zelfs een rol. De gouden tip is dan ook: ken je huis en je behoefte. Het lijkt misschien zo dat een cv-ketel met een groter vermogen geen kwaad kan maar vergis je niet: het rendement zal aangetast worden!

Welk type?
De ene cv-ketel is de andere niet: op de markt zijn er natuurlijk verschillende modellen cv-ketels beschikbaar. Dat gaat van goedkope cv-ketels tot dure, van solomodellen tot modellen met ingebouwde boilers. Dan heb je ook nog zonneboilers en combiketels met ingebouwde doorstromers. Het type zal in grote mate bepalen hoe het warme water exact geleverd wordt. Het is dan ook belangrijk je op voorhand te informeren en een duidelijke keuze te maken over het model dat je in huis wenst te halen.

Toevoer of afvoer?
Voor een optimale werking van je cv-ketel moet er genoeg verse lucht aanwezig zijn om de brandstof te verbranden. Afhankelijk van waar je de ketel hebben wilt kan je dan kiezen voor een open of een gesloten model. Bij een open model moet er voldoende luchtaanvoer zijn. Bij een gesloten model wordt een dubbelwandige buis gebruikt om lucht uit de omgeving te halen en de rookgassen af te voeren. Ken dus de ruimte waar je de cv-ketel plaatsen wilt goed!

Moduleren!
Als je een cv-ketel gaat kopen is het geen verloren moeite erop te letten dat hij kan moduleren. Wat is moduleren? Dat betekent zoveel als dat je de grootte van de gasvlam kan aanpassen. Zo kan je door op een lager pitje te branden de cv-ketel efficiënter laten werken.

Nu je weet waarop te letten bij de aankoop van een cv-ketel is het hoog tijd om ze in huis te halen! Ter inspiratie: één van de meest verkochte cv-ketels in het land is de Remeha Avanta. Alvast een goed startpunt voor je zoektocht!


Jaga radiatoren zijn er in allerlei verschillende maten en kleuren te vinden. Zo is er voor ieder interieur wel een mooie eyecatcher verkrijgbaar die de finishing touch voor je interieur kan zijn.

Feel free to… style your interior
Gek genoeg laten we vaak bij de restyling van ons interieur de oude radiator gewoon hangen. Een likje verf erover of we verschuilen hem achter een gordijn of bank. Terwijl het vervangen van de radiator juist zoveel doet voor de uitstraling van een ruimte of het nu gaat om de keuken, woonkamer, badkamer of slaapkamer. Als je kiest voor de Jaga Strada hoeft het helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn, het levert vaak zelfs een besparing op.

Discover Strada
De Jaga Strada is een echte decoratieve toevoeging aan het interieur door de robuuste bekleding, het vlakke voorpaneel en strakke aluminium designrooster. De Jaga Strada won zelfs de felbegeerde IF Design Award voor het vernieuwende design. De Strada is voor iedere situatie, stijl en interieur geschikt door de uitgebreide maatvoeringen. Zo zijn er in totaal 406 verschillende formaten met al een variant van slechts 8,5 cm breed. Ook verwarmt de Jaga Strada het huis nog eens op een energiezuinige manier door de geïntegreerde Low-H20 technologie en is daarmee de zuinigste radiator van Nederland.

Wil je van die standaard witte radiator af? Kies dan voor een radiator met een opvallende kleur. Jaga heeft zo’n 55 kleuren in het assortiment van betongrijs tot calypso groen. Jaga Stylisten Team
Benieuwd wat het vervangen van de oude radiator met jouw woning kan doen? Maak dan een afspraak met het Jaga Stylisten Team en bezoek de vernieuwde Jaga showroom. De Jaga Stylisten geven aan de hand van sfeer en uitstraling van een ruimte persoonlijk en deskundig advies. Zo weet je zeker dat de radiatoren niet alleen bij jouw stijl en interieur passen, maar óók dat de ruimte optimaal wordt verwarmd.

September is voor Jaga kleur- en stylingmaand. Dus ga lekker aan de slag met je huis.


Mint, Forest en Moss zijn de nieuwe groene kleuren die Vasco introduceert voor haar radiatoren. Het ligt wellicht niet zo voor de hand om juist zon duurzaam product als een radiator die jarenlang moet mee gaan, uit te voeren in een kleur. Maar durf te kiezen en zie dat een gekleurde radiator juist op een hele subtiele wijze een mooi accent zet in de ruimte. Groen is een bjizondere kleur die zich gemakkelijk laat combineren met houten vloeren, witte gestucte wanden, beton, of ander grijze natuurstenen.

Alu Zen een aluminium radiator in forest green. Een designradiator die is geïnspireerd door de elegantie en de rust van natuurlijke rondingen. De vormgeving wordt versterkt door de bijhorende accessoires.

Cocos Plus een handdoekradiator in mint green. Een speelse ronde buizenrij waar de handdoek in één beweging overheen geschoven wordt geschoven. De extreem hoge verwarmingscapaciteit brengt elke ruimte direct op temperatuur.

Veronica staalradiator in Moss green. Iets feller dan de mint en forest green maar erg warm. Deze warmtebron puur sang verwarmt binnen de kortste iedere ruimte. Mooie afgeronde buizen staan borg voor optimale prestaties. In combinatie met de juiste accessoires is deze radiator ideaal voor de badkamer.

Vasco introduceert de aluminium designradiator Bryce Plus in de warme kleur Brown January. Bryce Plus kenmerkt zich enerzijds door de maximale warmteafgifte, het efficiënte energiebeheer en het fijne uiterlijk anderzijds. Het verwarmingssysteem werkt op een lage temperatuur en kent dan ook 30% vermogenswinst.

Bryce Plus is een radiator met een fijne structuur, opgebouwd uit verticale aluminiumprofielen, passend in zowel de badkamer, woonkamer of hal. Door zijn bescheiden vormgeving is de designradiator geen dominante verschijning, maar geeft iedere woonruimte extra cachet. Naast deze bijzondere uitvoering in Brown is Bryce Plus verkrijgbaar in de standaardkleur S600 (witte fijn structuurlak), maar ook in talloze andere kleuren.

Het verleden vormt voor veel interieurarchitecten en inrichters de inspiratiebron voor de aankleding en inrichting van een ruimte. Traditionele ontwerpen, ‘klassiekers’ worden dankbaar ingezet om de woning een retro look te geven. Vasco speelt hierop in met de kolomradiator Vintage. Deze robuuste radiator kenmerkt zich door een stoere en authentieke vormgeving en hoge technische prestaties. Vintage is gebaseerd op het archetype van de kolomradiator van vroeger.

De radiator Vintage is uitgevoerd in twee modellen, type 50 en type 90. Het cijfer staat voor het aantal millimeters tussen de kolommen. Vintage komt het beste tot zijn recht in de unieke transparante coating, het soort ‘naakte’ staal dat past in een industriële loft of atelier, grote keuken of badkamer. De radiator kan ook in andere kleuren worden uitgevoerd. Deze kolomradiator is uitermate geschikt voor grotere ruimtes en kan zowel tegen de wand als op de vloer geplaatst worden.

Door de natuurlijk hoge warmteafgifte zijn deze radiatoren ook uitermate geschikt voor lage temperatuurverwarming en elke gangbare warmtebron.We vinden het leuk om ons interieur regelmatig te veranderen: een fris kleurtje op de muur, andere meubels of accessoires. Vaak denken we bij een restyling niet aan een nieuwe radiator. Best gek eigenlijk, want een radiator is in ons land wel belangrijk. Daarnaast geeft dit product een ruimte direct een andere uitstraling en de nieuwste modellen zijn ook nog eens een stuk duurzamer. Met het diverse aanbod Jaga radiatoren zit er altijd één bij die bij jouw smaak past. Feel free to style your interior!

Feel free to… change
Het vervangen van een radiator heeft een groot effect op je interieur en hoeft echt niet ingewikkeld en duur te zijn. Kies je favoriete vorm, formaat en kleur Jaga radiator en plaats deze eenvoudig op de plek waar je wilt. Dat de radiatoren van Jaga een stuk energiezuiniger zijn, is mooi meegenomen.

Feel free to… save
De Low-H2O radiatoren van Jaga zijn klein en energiezuinig. Sterker nog: ze zijn de zuinigste van Nederland. Door hun kleinere waterinhoud dan traditionele radiatoren bereiken ze sneller hun volle vermogen, warmen sneller op en blijven dezelfde warmte afgeven. Zodra de temperatuur binnen optimaal is - doordat de zon bijvoorbeeld schijnt of omdat de oven aanstaat - stopt de radiator meteen. En wordt er niet onnodig doorverwarmd. Je energieverbruik is dus een stuk lager dan normaal en zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Daarnaast heeft de radiator, doordat het alleen de lucht in de ruimte verwarmt, altijd een veilige, lage aanraaktemperatuur. Ook ‘save’ dus.

Jaga Low-H2O radiatoren dragen de ‘kwaliteitsverklaring’ van keurmerk Kiwa.

Feel free to… style
Doordat Jaga veel collecties radiatoren heeft met volop keuze in kleur, maten en toepassingen zit er zeker een exemplaar tussen dat bij jouw interieur past. Voor zowel woon-, bad-, slaapkamer, keuken en hal. Woonliefhebbers die minder bekend zijn met het installeren van een radiator, kunnen bij het Jaga Stylisten Team terecht. Zij geven aan de hand van sfeer en uitstraling van een ruimte een advies op maat. Een unieke manier om ervoor te zorgen dat er optimaal verwarmd wordt, door radiatoren die bij jouw stijl passen. Het Jaga Stylisten Team kan de consument ook in contact brengen met een installateur of binnenhuisarchitect in de buurt.


Hectisch dagje achter de rug? Niets zo zalig als thuis wegzakken in de warmte van je eigen badkamer. Voor wie in de badkamer op zoek is naar directe warmte, lanceert Vasco de nieuwe designradiator Cocos Plus. Bovendien is deze radiator ideaal voor kleinere ruimtes door het compacte design.

In de woning is de badkamer het middelpunt van welzijn en rust. Bouwers en verbouwers gaan dan ook op zoek naar oplossingen die warmtecomfort koppelen aan een aangename zintuiglijke beleving. Vasco ontwikkelde daarvoor een compleet innovatieprogramma (innovations.vasco.eu), waarin de ontwerpers van Vasco de balans vonden tussen oogstrelend design, hoge warmteafgifte en kleinere volumes.

Designradiator
Nieuwste model in dat programma is de nieuwe Cocos Plus, de zogenaamde compacte krachtpatser, door zijn unieke design een parel voor iedere badkamer. Deze generatie radiatoren is uiterst zuinig en geschikt voor lagetemperatuursystemen. Extra voordeel is de praktische vormgeving met niet-onderbroken buizenrij, zodat Cocos Plus een radiator én handdoekdroger ineen in. Ook speelt Cocos Plus dankzij zijn beperkte afmetingen in op de groeiende trend van de compacte bouwstijl.

Voorzetplaat: voor een nog strakkere look en een muurvaste montage
De verticale collectoren worden aan het oog onttrokken door een vlakke afdekplaat. Het geheel oogt daardoor rustiger, maar ook veiliger, want de plaat zorgt voor een stevige muurbevestiging. De ontwikkeling van de aansluitingen en bevestigingssystemen zijn gericht op een praktische installatie en een veilig en efficiënt gebruik. Cocos Plus is beschikbaar in een uitgebreid assortiment RAL-, natuur-, en metaaltinten.De strakke en moderne radiatoren van Vasco passen helemaal bij de betonlook-trend in het interieur. De types Arche Verticaal, Arche Plus en Arche Bad komen mooi uit op een grijze, industriële ondergrond.

De modellen Arche Verticaal en Arche Plus zijn een eigentijdse interpretatie van de traditionele kolomradiator. Deze stalen radiatoren hebben een tijdloze uitstraling en zijn geschikt voor iedere ruimte in huis. Arche Bad is een zogenaamd laddermodel, waarbij de extra ruimte tussen de buizen zorgt voor een licht en ruimtelijk effect in de badkamer. Zonder vaste handdoekbeugel, maar met een uitsparing op twee plaatsen waar de handdoek gemakkelijk en snel droogt. Het geheel zorgt voor een speelse aanblik en brengt tegelijk rust in de badkamer.

De radiatoren van Vasco zijn energiezuinig en zeer stevig te bevestigen.De internationale sanitair beurzen bevestigen de trend dat warmte in huis meer dan ooit een kwestie van ‘beleving’ is. Comfort wordt gelinkt aan energiezuinigheid én aan oogstrelend design. Zeker in de badkamer, waar je niet alleen snelle warmte, maar ook een vleugje wellness wil ervaren. Ontwerper Wim Segers van VASCO blaast met de designradiator Arche Bad het destijds succesvolle ‘Arche’ design nieuw leven in.

Arche Bad
Vasco geeft de nieuwe ‘Arche Bad’ een innovatieve twist. Arche Bad is een zogenaamd laddermodel, waarbij de extra ruimte tussen de buizen zorgt voor een licht en ruimtelijk effect in de badkamer. Zonder vaste handdoekbeugel, maar met een uitsparing op twee plaatsen waar de handdoek gemakkelijk en snel droogt. Het geheel zorgt voor een speelse aanblik en brengt tegelijk rust in de badkamer.

Praktisch gezien is de radiator dankzij de elektrostatische dompellak jarenlang beschermd tegen roest, en hangt hij letterlijk ‘muurvast’ door de extra stevige bevestiging. De Arche Bad is ontwikkeld voor elk nieuwbouw- en renovatieproject, ook in combinatie met lage temperatuursystemen. Kortom, minimalisme bij een maximale duurzaamheid en effectiviteit, met de keuze uit een waaier van klassieke en trendy kleuren.

Het van nature zware materiaal metaal krijgt bij deze radiator een onbevattelijke ‘lichtheid’. Het ‘Arche’ design van stalen kolomradiatoren uit één stuk werd in het verleden al bekroond met tal van nationale en internationale awards, waaronder de reddot, Design Plus Award en het Henry van de Velde label.Vasco heeft haar designradiator Niva verbeterd. Door optimalisatie van het convectievermogen beschikt de volledige Niva-collectie vanaf januari 2014 over een vermogensboost tot wel 20%. Dit betekent dat een kleinere radiator op lage temperatuur de ruimte kan verwarmen, een besparing van ruimte en prijs.

Niva valt op door zijn strakke en tijdloze uiterlijk, maar is ook een uitblinker in warmteafgifte. Het tijdloze design van Niva, krijgt een speels effect doordat de zijdelingse schaduwplaat als muurbevestiging de radiator lijkt te doen “zweven”.

NIVA is vervaardigd uit staal met een elektrostatische dompellak die corrosie voorkomt. De designradiator is beschikbaar in verschillende kleuren en met praktische accessoires. De populaire handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in mat aluminium, wit, zwart en pastelblauw. Nog een innovatie van de uitvoering Niva Soft met afgeronde zijkanten, is het bedieningsventiel dat nu op de praktische hoogte van een deurklink zit.Zoals eerder aangekondigd kan iedereen vanaf de herfst genieten van de Beams designradiator van Vasco. Deze aluminium designradiator behoort tot de nieuwe generatie hoogtechnologische radiatoren.

Nog voor hij in productie ging, werd BEAMS - als prototype - al met enkele belangrijke awards onderscheiden. Zo veroverde hij het Henry van de Velde Label in 2012 voor zijn ecologische innovatie en ging hij aan de haal met de Ovam Ecodesign Award. Daarnaast won de radiator de Good Design Award 2014 in Polen.

Beams is even aangenaam om naar te kijken als zijn warmte te voelen. Er zit een vernieuwende dualiteit in het design. De verticale stoere balken contrasteren subtiel met de handdoekbeugels (optionele) in meerdere geometrische vormen, die bovendien vervangbaar zijn.

De handdoekbeugel is naast zwart en wit nu ook verkrijgbaar in blauwe pasteltint. Blauw is een verwijzing naar de wereld van het sanitair waar water een essentieel onderdeel is van het dagelijkse leven. Blauw als fris kleuraccent in combinatie met wit en zwart resulteert in een nieuwe collectie praktische radiatoraccessoires verkrijgbaar in vierkant, rechthoek, kort of lang.

Zuinig
De Beams blinkt ook uit in zuinigheid. Zo zit er slechts 2 liter water in en niet de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is Bovendien zit dat water in de kern, dus veilig voor kleine kinderen. De warmte wordt drie tot vier maal sneller afgegeven dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dit zorgt dat voor een energiebesparing tot wel 15%.

Sinds 2009 past Vasco steeds meer aluminium toe. Aluminium is voor Vasco het nieuwe groene metaal. Driemaal lichter dan staal en daardoor makkelijk door 1 persoon te installeren. Bovendien kan het voor 100% worden gerecycled, en is het mogelijk de radiator talloze fraaie vormen te laten aannemen. Het vat perfect de Vasco filosofie samen: het verenigen van design, comfort en ecologie.Nieuwe ‘Comfort Collection’ radiatoren van Vasco

Vasco introduceert een Comfort Collectie radiatoren met eigenschappen die zich kenmerken door de kwaliteit en design, een aantrekkelijke prijs en bovendien zijn ze direct uit voorraad leverbaar. Deze eigenschappen maken het product geschikt voor een breed publiek.

De Comfort Collection van Vasco biedt zes modellen voor badkamer, keuken en andere ruimten. Iedere ruimte wordt op maat verwarmd, zonder energieverlies, ook op lage watertemperaturen.

De collectie is opgebouwd uit:

Bathline
Deze lijn badkamerradiatoren heeft drie verschillende modellen. Er is keuze uit de kleuren wit, antraciet of verchroomd.

De BC kenmerkt zich door vierkante buizen die op vierkante collectoren de warmte gelijkmatig verdelen. De ideale plek om de badhanddoek te drogen of op te warmen. Dit model heeft een strakke, tijdloze look.

Het model BB kenmerkt zich door de afgeronde buizen in ronde collectoren met een D-profiel. Een ladderradiator met een klassiek, rustgevend design.

De ronde, lichtgebogen variant met verchroomde buizen is het model BB-C. Een perfecte combinatie om design en verwarming te integreren in de badkamer.

Vertiline
Binnen de Comfort Collection is de Vertiline het slanke alternatief. Er zijn twee modellen: VG en VD, beide geleverd met handdoekbeugel.

De VG is een natuurlijke verschijning en heeft het vermogen om zich naadloos in iedere woonruimte te integreren. Verder is hij energiezuinig en verwarmt snel.

Kenmerkend bij de VD is de voorplaat met verticale lijnen. Een mooi voorbeeld van een moderne designradiator die zich ook thuisvoelt in zowel een klassiek als in een strak interieur.

Decoline
De strakke, universele vormgeving, de smalle vierkante buizen en het ritmisch lijnenspel zijn typerend voor de DVN uit de Decoline. De Decoline DVN is een tijdloos model dat, zoals alle Comfort radiatoren, zorgt voor een snelle, kamervullende warmteafgifte. De middenaansluiting onderaan is zo goed als onzichtbaar.Het verleden vormt voor veel interieurarchitecten en inrichters de inspiratie voor de aankleding en inrichting van een ruimte. Traditionele ontwerpen, ‘klassiekers’ worden dankbaar ingezet om de woning een retro look te geven. Vasco speelt hierop in met de kolomradiator Vintage. Deze robuuste radiator kenmerkt zich door een stoere en authentieke vormgeving en hoge technische prestaties. Vintage is gebaseerd op het archetype van de kolomradiator van vroeger.

De radiator Vintage is uitgevoerd in twee modellen, type 50 en type 90. Het cijfer staat voor het aantal millimeters tussen de kolommen. Vintage komt het beste tot zijn recht in de unieke transparante coating, het soort ‘naakte’ staal dat past in een industrieel loft of atelier, grote keuken of badkamer. De radiator kan ook in andere kleuren worden uitgevoerd. Deze kolomradiator is uitermate geschikt voor grotere ruimtes en kan zowel tegen de wand als op de vloer geplaatst worden.

Door de natuurlijk hoge warmteafgifte zijn deze radiatoren ook uitermate geschikt voor lage temperatuurverwarming en elke gangbare warmtebron.Luca Sanitair heeft een tweetal nieuwe radiatoren in het assortiment. De modellen Amon en Square van het Italiaanse designmerk DAS uit Milaan. De buizen van de radiatoren creëren een dynamisch effect dat zowel elegant als praktisch is. De DAS radiatoren brengen een harmonische sfeer in uw badkamer door de perfecte kwaliteit en afwerking.

De DAS radiatoren worden exclusief geleverd door Luca Sanitair via geselecteerde showrooms en zijn niet via internet verkrijgbaar. Meer informatie op www.lucasanitair.com/merken.

Twee compleet nieuwe modellen
Het nieuwe model DAS radiator Amon is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes: 750, 1200 en 1800 mm., met een breedte variërend van 400 - 600 mm. en met vierkante buizen van 2 x 2 cm. De radiatoren hebben elk 1, 2 of 4 tussenruimtes waar u gemakkelijk uw handdoeken op kunt hangen om ze te laten drogen. Zoals alle DAS Radiatoren is ook het model Amon verticaal te plaatsen, met als bijzonder detail dat de ophanghaken eveneens vierkant zijn. De radiatoren zijn in verschillende materialen en kleuren te verkrijgen, namelijk in chroom, mat, in alle RAL en metallic kleuren.

Niet alleen het model Amon is nieuw, maar ook het model Square.
De Square heeft een robuuster en stoerder uiterlijk met een buiten- kader van buizen van 4x2 cm., verkrijgbaar in 4 hoogtes, namelijk 810, 1200, 1500 & 18000 mm. en met een breedte variërend van 400 - 600 mm.

Hoogwaardig Italiaans design
De hoogwaardige radiatoren zijn ontworpen door ontwerper Marco Poletti en worden in Milaan geproduceerd. Op alle radiatoren van DAS wordt een garantie van 10 jaar gegeven!

Vasco introduceert de vernieuwde aluminium designradiator Bryce Plus. Bryce Plus kenmerkt zich enerzijds door de maximale warmteafgifte en efficiënt energiebeheer en het fijne uiterlijk anderzijds. Waar voorloper Bryce meerdere designprijzen heeft gewonnen, heeft Bryce Plus een technologische innovatie ondergaan. Het verwarmingssysteem werkt op een lage temperatuur en kent dan ook 30% vermogenswinst. Duurzaamheid staat bij Vasco hoog in het vaandel en ondanks deze slimme verbetering behoudt Bryce Plus dus ook nog steeds zijn geliefde uiterlijke kenmerken.

Bryce Plus is een radiator met een fijne structuur, opgebouwd uit verticale aluminiumprofielen, passend in zowel de badkamer, woonkamer of hal. Geïnspireerd door de prachtige geologische rotsformaties van Bryce Canyon, integreert Bryce Plus gemakkelijk in elk interieur. Door zijn bescheiden vormgeving is de designradiator geen dominante verschijning, maar geeft iedere woonruimte extra cachet.

De nieuwe praktische accessoires zoals handdoekbeugel of kapstok zijn beschikbaar in allerlei geometrische vormen uitgevoerd in neutraal zwart en wit of in trendy ‘fluo’ kleuren. Deze eenvoudig verwisselbare accessoires zorgen telkens opnieuw voor een fris accent. Naast deze accessoires is er ook een fraaie aluminium handdoekbeugel beschikbaar. Bryce Plus is verkrijgbaar in standaardkleur S600 (witte fijn structuurlak), maar ook in talloze andere kleuren.Vasco introduceert een innovatieve aluminium designradiator die opvalt door zijn prestaties, duurzaamheid en opvallend hippe uiterlijk. Het betreft hier Beams, een fluisterstille radiator met spectaculaire warmteafgifte en daardoor uiterst geschikt voor lage temperatuursystemen zoals condensatieketels en warmtepompen

Designradiator BEAMS is een zogenaamd ‘gesloten model’ met een hoog rendement dat bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielenDe profielen in kleur zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft, door de combinatie van stralingswarmte vooraan met de convectielamellen aan de achterzijde. Aluminium zal volgens VASCO de komende jaren steeds vaker in de schijnwerpers komen. Het materiaal is drie keer lichter dan staal, is voor 100% recyclebaar en staat garant voor een betere warmtegeleiding dan traditionele materialen.. Bovendien zijn ze prima inpasbaar in lage temperatuur systemen, De positionering en maatvoering van de convectielamellen zijn geoptimaliseerd door de Universiteit van Stuttgart, voor een extra zuinig energieverbruik.

Beams is een architectonisch statement voor iedere ruimte. Het grafisch contrast ontstaat door het robuuste volume, de fijne belijning en de frisse kleuren van de accessoires. De praktische accessoires zoals handdoekbeugel of kapstok zijn beschikbaar in allerlei geometrische vormen uitgevoerd in neutraal zwart en wit of in trendy ‘fluo’ kleuren. BEAMS, een architecturale vormgeving en levenslange kwaliteit die met eenvoudig verwisselbare accessoires telkens opnieuw een fris accent krijgt.Radson-blikvangers: Andros, Ios & Linosa! Een warme sfeer gegarandeerd in de badkamer, met de 3 nieuwe Radson-badkamerradiatoren.

Een streling voor het oog met hun verrassend design, onberispelijke afwerking en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Ruime keuze badkamerradiatoren
Radson beschikt over een breed en veelzijdig assortiment badkamerradiatoren, in tal van verschillende types, afmetingen en kleuren. Voor elke badkamer, keuken of toilet  biedt Radson een verrassende designoplossing. Deze radiatoren zijn met onzichtbare lasnaden gelaserlast en worden vervolgens voorzien van een beschermde grondlaag (anti-corrosie behandeling) via de elektroforese-techniek. Tenslotte worden ze met een hoogkwalitatieve epoxy-poederlak gecoat. Radson-radiatoren zijn standaard in RAL 9016 leverbaar. Andere RAL-kleuren én trendy metaalkleuren zijn op vraag leverbaar.

Nieuw : Andros, Ios & Linosa
Andros M wordt standaard geleverd met een voorpaneel aan de onderzijde van de radiator, waardoor de centrale middenaansluiting en de thermostaatknop volledig onzichtbaar zijn. De middenaansluiting en de thermostaatkop in chroom zijn in de prijs inbegrepen. Andros CH daarentegen is uitgevoerd in hoogwaardig chroom en zorgt voor een verfijnd, stijlvol accent in elke badkamer. Beide modellen zijn samengesteld uit ronde, lichtgebogen horizontale buizen en driehoekige collectoren die bijna vlak tegen de muur liggen. Het driehoekige collectorprofiel loopt mooi in lijn met de curve van de horizontale buizen en zorgt voor een minimale diepte.

Ios staat met zijn vlakke, lichtgebogen horizontale buizen en driehoekige verticale collectoren garant voor een strak maar tegelijk speels design. Het voorpaneel aan de onderzijde zorgt ervoor dat de centrale middenaansluiting en het ventiel volledig onzichtbaar zijn. De middenaansluiting en de thermostaatkop in chroom zijn in de prijs inbegrepen.

Linosa bestaat uit ronde, lichtgebogen horizontale buizen en valt vooral op door zijn verticale sierlijsten in geborsteld roestvrij staal of in donkere wengé-look. Hierdoor is de Linosa een opvallende verschijning in elke badkamer en speelt hij perfect in op de hedendaagse trends in badkamer- en keukeninrichting. Opvallend bijkomend detail is dat de buizen aan de zijkanten spits en naadloos in de collector overlopen.

Radson biedt een kwaliteitsgarantie van 10 jaar op het volledige assortiment radiatoren en vloerverwarming !Meer artikelen...