Keramag introduceert een uitbreiding op het succesvolle badkamerconcept Flow by Hadi Teherani. Het Flow-concept - ontwikkeld in samenwerking met de bekende Hamburgse architect en productdesigner Hadi Teherani - werd twee jaar geleden op de markt gebracht. Vorig jaar werd het concept uitgebreid met een Flow-bad. Met Flow300 wordt nu een verdere uitbreiding toegevoegd met drie keramische producten. Daarmee speelt Flow in op de vraag naar hoogwaardig design en individualiteit. Nieuw in het keramiekassortiment zijn een wastafel (70 cm), een fontein (50 cm) en een wandcloset met een opvallend geringe voorsprong.

Aan het design van de serie ligt de basisgedachte ten grondslag dat alle sanitairproducten een organische eenheid met de ruimte dienen te vormen. Met de nieuwe producten wordt deze basisgedachte verder uitgewerkt. Door de golvende lijnvoering van de keramische producten lijken deze als vanzelfsprekend te vervloeien met de wand. Zowel bij de wastafel als bij de fontein is de sifon achter het 30 cm hoge keramiek onzichtbaar verstopt. Deze producten zijn naar wens ook te combineren met een sifonkap die de vloeiende lijnvoering van het concept accentueert. Het minimalistisch vormgegeven closet heeft volledig gladde - en daardoor onderhoudsvriendelijke - oppervlakten. De vloeiende overgang van wastafel naar sifonkap draagt eveneens bij aan eenvoudige en hygi�«nische reiniging. Het closet is te combineren met de comfortabele Flow-zitting uit het assortiment. De zitting is ook beschikbaar met een fluisterstille soft close dempingtechniek. Alle keramische producten zijn uitgevoerd in helder alpine wit, optioneel voorzien van het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect. Fontein en closet zijn vanwege de compacte afmetingen en geringe voorsprong ook prima geschikt voor de inrichting van de toiletruimte in de priv�© of zakelijke sfeer.

Het Flow300 programma is direct leverbaar. De keramische producten en meubels van de beide Flow-assortimenten zijn - met uitzondering van de Flow meubelwastafel - perfect met elkaar te combineren dankzij het consequente design. Met deze uitbreiding biedt het badkamerconcept voor verschillende badkamerwensen een individuele oplossing.

Nieuw badkamerconcept met een uitstraling van luxe en welbevinden. Van de Italiaanse designer Antonio Citterio. Tijdloze elegantie en overtuigende soberheid. Twee designs voor twee sferen. Passend in de minimalistische en natuurlijk, puristische woonstijlen

Emani by Antonio Citterio heet het nieuwe badkamerconcept van Keramag. Emani is het Italiaanse woord voor uitstraling. En dat is precies wat de beroemde Italiaanse architect en designer Antonio Citterio voor ogen stond bij het ontwerpen van deze badkamer. Citterio creëerde een omgeving met een uitstraling van luxe en welbevinden. ?Want?, zo vindt hij, ?de badkamer is niet alleen een functionele ruimte. In de badkamer willen mensen zich goed voelen en energie opladen.? Daarom creëerde hij een badkamer met een warme, harmonische sfeer die aansluit op verschillende stijlrichtingen. Emani by Citterio heeft een natuurlijke, tijdloze elegantie met overtuigende soberheid.

Twee designs, twee gezichten
De wastafels van de serie Emani by Citterio zijn er in twee verschillende stijlen. De wastafels met een ovale, ronde vorm geven de badkamer een natuurlijke, puristische uitstraling. De rechthoekige, strakke wastafels zorgen voor een minimalistische sfeer. In beide stijlrichtingen is de voorkeur van de designer voor sober, helder design zonder overbodige details duidelijk te herkennen.

Wastafels
Het badkamerconcept biedt een grote keuze in verschillende designs, maatvoeringen en uitvoeringen. In totaal zijn er drie opbouwwastafels en drie wandhangende wastafels. De wandhangende wastafels zijn beschikbaar in 70, 84 en 120 cm. De wastafel met 120 cm breedte heeft royale aflegvlakken aan weerszijden van de kom. Voor de opbouwwastafel in 70 cm breedte is er een keuze uit een rechthoekige en een ovalen wastafel (zonder kraangat). De derde opbouwwastafel heeft een ovalen vormgeving en is voorzien van kraanbank en kraangat.

Closets en bidets
De closets en bidets (wand en staand) kenmerken zich door een strakke vormgeving met vloeiend afgeronde hoeken, brede randen en enigszins schuin aflopende lijnen. Deze vormgeving sluit perfect aan op de verschillende wastafelstijlen; ovaal/rond of strak rechthoekig. De serie biedt een staand closet, een wanddiepspoelcloset (6 liter), een staand bidet en een wandbidet. Closets en bidets hebben een verdekte bevestiging en afdekkappen.

Meubels
De Emani by Citterio wastafelonderkasten (180 en 120 cm) zijn een toonbeeld van pure soberheid. Een strak, rechthoekig, open design, uitgevoerd in afgelakt mahonie. In het open schap kunnen naar wens losse ladenblokken met twee of drie lades worden geplaatst. De wastafelonderkast van 120 cm heeft een ladenblok met twee lades en de onderkast van 180 cm heeft drie lades. De combi?natie van puur wit keramiek en warm mahoniehout en het open, deurloze design van de meubels geven de badkamer een pure, natuurlijke uitstraling met een open, ruimtelijk effect.

Bad
Een rechthoekig inbouwbad (180 x 90 cm) completeert de Emani badkamer. Het bad is gemaakt van gethermoformeerd, met glasvezel versterkt acryl en wordt omkleed met waterresistente houten panelen in mahonie fineer.


Badkamerontwerpers dromen erover: Het creëren van veel interieurstijlen uit één mal met slechts een paar basisvormen. Deze droom wordt werkelijkheid met het keramiek van living by LAUFEN, gecreëerd door de ontwerpgroep, Phoenix Design. Het motief van dit uitgebreide badkamer ensemble is eigentijds wonen en welzijn. Immers, de badkamer heeft zich lang geleden ontwikkeld van natte ruimte tot een geïntegreerd onderdeel van het moderne leven. De keramische elementen vormen een geïntegreerde reeks met bijpassende closets, bidets, baden, douchebakken en meubels.

living city wastafels geven de living by LAUFEN badkamer een stedelijke flair. Hun elementaire vorm is grafisch architectonisch en zorgt voor keurige en lichte badkamers. De ontwerpen zijn echter niet sober van aard en bieden veel opslagoppervlakken voor badkameraccessoires. Met de living style wastafel vindt avant-garde extravaganza zijn weg in living by LAUFEN. Hun focus op het essentiële is wat deze uitstekende keramische elementen kenmerkt.


Het is voor kleuterleidsters of personeel van crèches ondoenlijk om alle kinderen op elk tijdstip tegelijk te helpen. Het scheelt daarom veel werk als peuters zelf naar het toilet gaan en zelf hun handen kunnen wassen. ��n het is natuurlijk ook in het belang van de ontwikkeling van het kind zelf. De Sphinx 300 Kids-serie ondersteunt daarom kinderen bij het spelenderwijs ontwikkelen van hun lichaamsverzorging. Sphinx, specialist op het gebied van sanitair, brengt in deze serie vrolijke kinderwastafels en -closets waardoor zelfs de kleinsten zich zelfstandig kunnen verzorgen. Vanzelfsprekend staat de veiligheid voorop.

Sphinx heeft sinds kort de bekende Sphinx 300-serie opgedeeld in zeven segmenten om met één serie onder één merk invulling te geven aan alle projecten in renovatie, woningbouw, utiliteit, zorg, kinderdagverblijven en scholen. De Sphinx 300 Kids-serie draagt bij aan de ontwikkeling van het kind op het gebied van lichamelijke verzorging en neemt het personeel van kleuterscholen en crèches veel werk uit handen. Elk onderdeel uit de Sphinx 300 Kids-serie, van wastafel tot kraan en closet, is afgestemd op kindvriendelijkheid, zowel op het gebied van het vrolijke design als van functionaliteit.

Het speel- en waterlandschap van de 300 Kids-serie is hét voorbeeld van hoe kinderen spelenderwijs kennismaken met lichaamsverzorging. Aan bijvoorbeeld de wastafel van maar liefst 180 cm breedte kunnen ze niet alleen leren hun handen te wassen of tanden te poetsen, maar is er ook een hoog pleziergehalte door met het water te spelen. De wastafel bestaat uit vier wasplekken op twee verschillende hoogtes. Tussen deze twee wasbakken is een tussenschot met overloopfunctie geplaatst zodat er bij verwijdering van dit tussenschot een waterstroom gecreëerd wordt, waar bijvoorbeeld met bootjes gespeeld kan worden.

Vanzelfsprekend staat ook hier de veiligheid voorop, de waskom heeft een zachte golfvorm met afgeronde hoeken. Dit geldt ook voor de kleine kinderwastafels, eveneens in golfdesign. Uniek zijn de speciaal ontwikkelde infrarode kinderkranen waarvan de bewegingssensor reageert op kinderhanden. De temperatuur van het water kan eenvoudig ingesteld worden en kent een automatische waterstop zodat er niet onnodig water wordt verbruikt.

Als alternatief voor het arbeidsintensieve en tijdrovende werk van het legen van het potje brengt Sphinx in deze Sphinx 300 Kids-serie closets voor kinderen van alle leeftijden. De closets zijn leverbaar in de juiste hoogte voor alle leeftijden zodat kinderen veilig kunnen zitten en makkelijk kunnen opstaan. De zitring is afneembaar zodat deze makkelijk te reinigen is. Dankzij de verschillende zithoogtes en het goede zitcomfort kunnen zelfs de kleinste kinderen moeiteloos en veilig alleen naar de wc.


Baden, douchen, stomen, in de badkamer komt veel vocht vrij. Om te voorkomen dat vocht blijft hangen, is een goede ventilatie belangrijk. In een onvoldoende geventileerde badkamer blijft vocht hangen en ontstaat overmatige condens. Waterdamp slaat altijd neer op oppervlakken die kouder zijn dan de omgeving.

Zo ontstaat een hinderlijke condensvorming op spiegels en tegels in de badkamer. Dit vocht tast ook nog eens de badkamermeubels en het schilderwerk aan. Bovendien is zon vochtige ruimte een ideale omgeving voor schimmels. Met goede ventilatie wordt vocht afgevoerd en frisse lucht in de badkamer gebracht. Zo zorgt u voor een gezond badkamerklimaat en voor het behoud van uw kostbare badkamerproducten.

Raam open
Een open raam in de badkamer biedt onvoldoende en meestal verkeerde ventilatie. Wanneer het buiten koud is, komt koude lucht de badkamer binnen. En koude lucht neem minder vocht op dan warme lucht. Bij vochtig weer kan er onvoldoende vocht uit de badkamer worden afgevoerd. Bij warm weer speelt dit probleem minder, maar dan nog is een open raam onvoldoende om schimmelvorming te voorkomen.

Natuurlijke trek en ventilator
De beste ventilatie krijgt u door een kanaal te trekken vanuit de badkamer

tot boven de nok van het dak. Hierdoor ontstaat door "natuurlijke trek". Nog beter is het om in het kanaal een ventilator te plaatsen. Zon ventilator kan gemonteerd worden op een lichtschakelaar of infrarood bewegingsensor.

Handig zijn de ventilators met vertrager. Deze werken nog een aantal minuten door, wanneer u de badkamer verlaat. De ventilator kan werken met een tijdschakelaar of met een hygrostaat. Deze laatste schakelt de ventilator aan en uit op basis van de gemeten vochtigheidsgraad.

Soorten
Er zijn speciale badkamerventilators die zijn berekend zijn op hun taak. Wasem- of kanaalventilatoren worden vaak toegepast in toiletten of kleine tot middelgrote badkamers. In grotere ruimten zijn inbouwventilatoren meer geschikt. Welk type ventilator u ook kiest, belangrijk is dat er naast een voorziening voor afvoer van vochtige lucht een toevoeropening voor de aanvoer van verse lucht aanwezig is. Dit kan bijvoorbeeld door een spleet onder de deur van de ruimte aan te brengen of via een speciaal rooster in de deur, muur of het raamkozijn. Het openzetten van een deur is geen goede optie. Daarmee bereikt u slechts dat vochtige lucht zich verspreid door de rest van de woning.

Plaats
De ventilator moet daar geplaatst worden waar het vochtprobleem het grootst is. Bijvoorbeeld boven het bad en/of de douche. De luchttoevoer moet daar zover mogelijk vandaan liggen. Alleen dan ontstaat een zo effectief mogelijke doorstroming. Overigens wordt de plaats van de ventilator voor een deel bepaald door het type ventilator dat u kiest. Zo zal een raamventilator altijd in een venster geplaatst worden en een kanaalventilator op een ontluchtingskanaal. Voor de luchttoevoer blijft echter gelden: zover mogelijk van de ventilator vandaan. Logisch eigenlijk. Want zit de toevoer pal naast de ventilator dan zou de verse lucht immers meteen weer verdwijnen.

Advies
Het kiezen en installeren van een goed ventilatiesysteem is geen eenvoudige zaak. Laat u daarom adviseren door een professional. Deze kan de gewenste ventilatiecapaciteit voor u berekenen en u informeren over de verschillende mogelijkheden.

Zelf kunt u natuurlijk ook bijdragen aan een goed klimaat in uw badkamer. Maak uw tegelwanden, spiegels, bad en douchewand goed droog voordat u de badkamer verlaat. Laat geen kletsnatte handdoeken slingeren. En maak de ventilatoren in uw badkamer regelmatig schoon, zodat ze hun werk goed kunnen blijven doen.

Ergonomisch doordachte badkamerserie afgestemd op mindervalide mensen Sphinx 300 Comfort bevordert zelfstandig badkamergebruik van mindervalide mensen

Sphinx heeft sinds kort de bekende Sphinx 300-serie opgedeeld in zeven segmenten om met één serie onder één merk invulling te geven aan alle projecten in renovatie, woningbouw, utiliteit, zorg en scholen. De badkamerserie die vooral van toepassing is in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en overige plaatsen waar zelfstandig badkamergebruik door mindervaliden gewenst is, is de Sphinx 300 Comfort-serie.

Onafhankelijkheid is een groot goed en draagt bij aan het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven. Voor mindervalide mensen is afhankelijkheid vaak erg vervelend, zeker in de badkamer of op het toilet. Met de Sphinx 300 Comfort-serie heeft Sphinx er alles aan gedaan om de zelfstandigheid van mensen met lichamelijke beperkingen zoveel mogelijk te bevorderen. Elk onderdeel in de badkamer is ergonomisch doordacht en afgestemd op mensen met minder bewegingsvrijheid. De Sphinx 300 Comfort-serie draagt bij aan die zelfstandigheid en zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Of het nu gaat om de inrichting van sanitair bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen, begeleid wonen, maar ook in de particuliere badkamersector.

De Sphinx 300 Comfort-serie voldoet aan de hoogste hygiënische eisen en alle materialen zijn eenvoudig schoon te houden. Dat is thuis al belangrijk, maar in ziekenhuizen en verpleeghuizen van levensbelang. De nieuwe ergonomische wastafel heeft een gebruiksvriendelijke diepte van maximaal 55 cm waardoor de kraan makkelijk te bereiken is vanuit zittende positie. Twee waterniveaus in de binnenkom bieden verschillende gebruiksmogelijkheden, bij een half gevulde kom kan het droge voorste gedeelte gebruikt worden voor het plaatsen van bijvoorbeeld scheergerei. De zachte rondingen bieden steun voor de armen en de vlakke wastafel biedt veel beenruimte.

Het wandcloset is verhoogd van 400 mm naar 450 mm om het opstaan makkelijker te maken en het zitcomfort te verbeteren. Daarnaast is er een nieuwe verlengde wandcloset met een diepte van van 700 mm, waardoor er makkelijker over te stappen is vanuit een rolstoel. Sphinx 300 Comfort biedt bovendien een compleet assortiment aangepaste en ergonomische kranen, die niet alleen het kwaliteitslabel KIWA dragen, maar ook het nieuwe milieulabel e-TAP.

Mobiliteit staat centraal in de Sphinx 300 Comfort-serie en dat geldt ook voor de nieuwe Koralle S320 hoekdouche met vouwdeuren. Niet alleen is deze douche toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar het is tegelijkertijd een comfortabele ruimte met veel bewegingsvrijheid. Een liftmechanisme in de scharnieren zorgt ervoor dat de deuren moeiteloos open en dicht gaan.


LED licht en een exclusief design zorgen voor bijzondere sferen in uw badkamer. Daarom introduceert emco een briljant en minimalistische vormgegeven serie spiegelkasten. Deze beschikken als eerste op de markt over een verlichte kaderrand en een unieke verlichting van de binnenzijde. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een perfecte verlichting van het gezicht, maar ook voor charmante en sfeervolle effecten, omdat de lichtsterkte met een touchsensor is in te stellen. De tweede primeur is de nieuwe functiekolom waarin allerlei noviteiten zijn geïntegreerd, die voor veel comfort, gemak en indien gewenst muziek zorgen. De derde noviteit zijn de zijwaarts verschuifbare kristalglazen leggers, zodat er altijd ruimte is voor hogere verzorgingsproducten. Qua design zijn deze lichtspiegelkasten met vele stijlen te combineren, maar wat emco betreft, kunnen deze lichtspiegelkasten prima worden gecombineerd met het exclusieve modulaire systeem emcoasis. De prijzen zijn vanaf Ãïâïï 2.145,- excl. BTW.

De LED-verlichting is aangebracht aan de kopse kant van het aluminium kastframe, zodat bij geopende deuren de volledige binnenruimte optimaal wordt verlicht. De verdekte LED-techniek en het speciale PMMA-kunststof afdekprofiel, zorgen voor een homogene lichtspreiding en elimineren het puntlichteffect. Als de spiegelkast gesloten is, zorgen de precies passende gesatineerde vlakken in de deuren voor een verblindingsvrije en gelijkmatige verlichting van het spiegelbeeld. De lichtintensiteit kan traploos worden geregeld via een touch-sensor. Zo kan in de badkamer altijd de ideale lichtsfeer worden bereikt. Het lichtvermogen varieert afhankelijk van de grootte van de spiegelkast van slechts 4 W tot 60 W. Voor extra veiligheid beschikt de verlichting over een automatische uitschakelfunctie na 24 uur inschakeltijd.

Een ander innovatief kenmerk is de centraal aangebrachte functiekolom. Deze bevat semitransparante kunststofboxen, die opbergruimte bieden voor kleinere benodigdheden en cosmetica. De bodemvlakken in de boxen lopen met een hellingsgraad van 2 ° schuin naar achteren, waardoor het uitvallen van de inhoud wordt voorkomen. Daarnaast zorgt een extra geïntegreerd LED-licht voor een bijzonder stijlvolle verlichting van de opbergboxen en van de inhoud ervan. De functiekolom is verder voorzien van een magneetstrip voor een schaar en pincet, verzonken stopcontacten, een RDS-radio met stereoluidsprekers en een AUX-aansluiting voor alle gangbare MP3-spelers. Daarnaast dient deze als ondersteuning van de vier kristalglazen leggers. Deze kunnen zijwaarts worden verschoven, waardoor er voldoende opbergruimte ontstaat voor hogere producten. De kunststofelementen in de voegen zorgen voor zacht glijden, het positioneren en voor het goed vastzetten van de leggers.

De nieuwe lichtspiegelkasten hebben een hoogte van 650 mm en zijn verkrijgbaar in drie breedtes: 600, 800, 900, 1.000, 1.200 en 1.300 mm, als opbouwversie of voor inbouw in de wand.

Kleine ruimtes of grote ruimtes, een badkamer is bijna nooit groot genoeg als we al onze wensen willen toepassen. Maar met een beetje een slimme indeling, kun je ruimte ook creëren en ontstaat er op een paar vierkante meter een heuse home spa.

Het is op dit moment bijna niet voor te stellen, maar een badkamer is nog niet zo heel lang vanzelfsprekend. In de jaren vijftig van de vorige eeuw moest menigeen zich nog behelpen met een lavet: zon extra grote gootsteen waarin je kinderen kon baden en de was kon doen of zittend op het aanrecht zelf kon douchen. En dat was al een luxe, want voor die tijd werden huizen standaard zonder natte cel opgeleverd.

Tegenwoordig vervult de badkamer een compleet nieuwe functie. Hoe meer vierkante meters, hoe beter. De trend van dit moment is daarom het combineren van de bad- en slaapkamer, waardoor één grote ruimte ontstaat. Daarvoor dient uiteraard de tussenmuur te worden gesloopt. Een rigoureuze stap, maar wel een met een hoog ruimterendement. Geen zin in zon ingrijpende verbouwing? Ruimte winnen kan gelukkig ook eenvoudiger, namelijk door te zoeken naar creatieve oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor sanitair, meubels en tegels in lichte kleuren. Groot formaat tegels hebben een vergrotend effect omdat je minder voegen ziet. Ook diagonaal geplaatste tegels laten de ruimte langer en dus groter lijken. Zwevende meubels hebben als voordeel dat je het totale vloeroppervlak blijft zien. Ook dat geeft een gevoel van ruimte. En het is bovendien handiger met schoonmaken.

Hoe kleiner het vloeroppervlak, hoe zorgvuldiger de selectieprocedure zal moeten zijn. Misschien is het visueel en praktisch beter het ligbad achterwege te laten. Of het toilet uit de badkamer te verbannen. De meeste fabrikanten hebben overigens een uitgebreide collectie ruimtebesparende producten, zoals combibaden, handige hoekoplossingen voor bad en douche en multifunctionele douchecabines. Met voorzetwanden kun je de ruimte naar believen in de gewenste vorm kneden. De perfecte oplossing om een tussenmuurtje met of zonder bergruimte te creëren en leidingen of aansluitingen te camoufleren.

Net als de rest van het interieur moet ook de badkamer op de gezinssituatie zijn afgestemd om filevorming tijdens de spits te voorkomen. Een dubbele wastafel is voor een huishouden met kinderen zeker geen overbodige luxe. Ook een tweepersoons inloopdouche is wellicht een beter idee dan een tot lang badderen uitnodigend en bovendien ruimtevretend vrijstaand bad. Buiten ruimtelijk en praktisch dient de gezinsbadkamer natuurlijk ook voldoende veilig en kindvriendelijk te zijn. Er is een ruim aanbod kindvriendelijke producten op de markt, zoals wegklapbare badpanelen (ook handig tegen spatten en spetteren). Zorg verder voor voldoende kastruimte en kies voor ontwerpen met ronde hoeken en kranen met voldoende grip voor kinderhandjes. Een veilige thermostaatkraan is een must voor de kindvriendelijke badkamer.

Niet alleen kinderen, ook ouderen hebben behoefte aan comfort en veiligheid. Een luxe douche of een gezondheidsbevorderende infraroodcabine met een ingebouwd zitje is wellicht een beter idee dan een verzonken bad waarbij het in en uit bad stappen lastig kan zijn. Er zijn zelfs combibaden waarbij de zijwand helemaal kan worden weggeklapt, waardoor instappen een eitje is. Een gelijkvloerse badkamer, waarbij hoogteverschillen zijn vermeden, is een goede keuze om risicos als struikelen of vallen te verminderen. Vloertegels zijn standaard uitgerust met een antislip. Wie helemaal op safe wil spelen kiest kleine tegels: hoe meer voegen, hoe stroever de vloer zal zijn. Houdt ook rekening met de actieradius, zodat er voldoende bewegingsvrijheid is en de stootkansen tot een minimum worden beperkt.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Een nieuwe badkamer betekent ideeën verzamelen, een flinke verbouwing en hopelijk een resultaat waar je jarenlang mee tevreden bent. Met de handige checklist breng je de wensen en eisen in beeld zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan op zoek naar de ideale badkamer.

1 Maak een moodboard
Hoe ziet de droombadkamer er uit? Scheur plaatjes uit tijdschriften, verzamel kleurstaaltjes. Maak van alle knipsels een moodboard en zet zo alle wensen op een rij. Schrappen kan altijd nog. Praat met zoveel mogelijk mensen die een badkamerervaring hebben. Wanneer de plannen na de eerste oriëntatiefase vaste vormen beginnen aan te nemen, is het goed om de praktische zaken eens op een rij te zetten. De checklist verderop in dit nummer is daarbij een handige hulp.

2 Teken een plattegrond
Als de bouwstenen zijn gekozen die per se een plek moeten krijgen, wordt het tijd een indeling te maken. De beste manier om alle mogelijkheden te verkennen is een plattegrond tekenen. Gebruik eventueel een kopie van de bouwtekening. Teken het sanitair en dergelijke na op schaal en knip deze uit. Schuif vervolgens net zo lang tot de ideale indeling is gevonden. Er is vaak meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt. Varieer met meerdere opstellingen en de elementen die een plek moeten krijgen. Waar komen de nieuwe douchecabine, de wastafel en het eventuele toilet? Gespecialiseerde sanitairwinkels zijn steeds vaker in staat een driedimensionaal ontwerp van de toekomstige badkamer te maken. Kijk ook eens op internet. Sommige websites bieden de mogelijkheid op eenvoudige wijze zelf een 3D-ontwerp te maken.

3 Vraag offertes aan
Of je nu zelf aan de slag gaat of het hele project uitbesteedt: vraag altijd meerdere offertes aan. Op die manier krijg je een objectief beeld van wat de verbouwing gaat kosten. Als het nieuwe huis casco wordt opgeleverd heb je zelf alle touwtjes in handen en kun je zelf de indeling bepalen. Let er wel op dat al in een vroeg stadium met de installateur wordt bepaald waar de aansluitingen voor de elektra, de waterleiding en het eventuele riool moeten komen. Een goede offerte bevat in elk geval de volgende informatie: een beschrijving van de badkamer, een planning, een specificatie van het sanitair, de benodigde materialen, het aantal manuren en natuurlijk de kosten. Informeer ook hoe hard de afspraken zijn die in de offerte staan. Zijn de kosten slechts een inschatting of zijn ze bindend?

4 Zoek alternatieven
Stem uw wensen af op het beschikbare budget. Bedenk dat er soms goedkopere alternatieven mogelijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor andere materialen waardoor de totale kosten aanzienlijk kunnen dalen en de kwaliteit toch is gewaarborgd. Badkamerspecialisten kunnen hierover adviseren. Bedenk ook dat verbouwingskosten gemiddeld zon tien procent hoger uitvallen dan vooraf was begroot.

< 5 Houd een vinger aan de pols
Het is belangrijk om tijdens de verbouwing de vinger aan de pols te houden. Een regelmatig werkoverleg is geen overbodige luxe. Bespreek hierin de voortgang en eventuele knelpunten. Controleer tijdens de verbouwing regelmatig of de gemaakte afspraken zijn nagekomen en check of de juiste materialen (zoals de juiste wastafel, de juiste kraan) zijn geplaatst. Controleer ook altijd even of de afvoer niet lekt en/of het bad wel snel genoeg leegloopt. Hoe eerder problemen worden gesignaleerd, des te eenvoudiger is het om er nog iets aan te (laten) veranderen.

6 Ken het bouwtraject
De verbouwing van de badkamer verloopt doorgaans volgens eenzelfde schema.

* Na de (eventuele) sloop van uw oude badkamer, waarbij het bestaande interieur uiteraard goed is afgedekt, worden leidingwerk en afvoeren gelegd.

* Vervolgens worden het bad en de douchebak ingebouwd. Indien in het ontwerp van toepassing, worden extra wanden geplaatst voor bijvoorbeeld een inbouwreservoir.

* Hierna zijn de muren en vloeren aan de beurt. Zij worden betegeld, gepleisterd of op een andere manier bedekt of gevuld (bijvoorbeeld in geval van een gietvloer).

* Het plafond, de verlichting en het nieuwe sanitair worden vervolgens gemonteerd en afgekit.

7 De oplevering
En dan is het moment van oplevering aangebroken. Tijdens de oplevering bekijkt de opdrachtgever samen met de betreffende badkamerbouwer of de verbouwing goed is uitgevoerd. Dit is hét moment om vragen te stellen en afspraken te maken over de termijn waarop eventuele gebreken moeten zijn hersteld. Bekijk en controleer het eindresultaat zorgvuldig. Zitten alle tegels wel vast, zitten er geen scheurtjes in het sanitair, is het stucwerk netjes afgewerkt; ook in de hoeken en boven de randjes?

8 Check op verborgen gebreken
Laat de bevindingen met betrekking tot verborgen gebreken vastleggen in een opleveringsrapport dat door de betrokken partijen wordt ondertekend. Het is niet ongebruikelijk om een deel van de betaling tot drie maanden na de oplevering achter te houden tot geconstateerde gebreken volledig zijn verholpen. Gebreken die niet zijn opgenomen in het opleveringsrapport zijn moeilijk te verhalen op de installateur. Voor verborgen gebreken, bijvoorbeeld scheuren in gestucte muren, blijft hij echter wel vijf jaar aansprakelijk. Constructieve gebreken kennen een aansprakelijkheidstermijn van tien jaar.

9 Regel de verzekering
Pas de inboedel- en woonhuisverzekering aan aan de nieuwe situatie.

10 Geniet
Last but not least: laat het bad vollopen of zet de stoomcabine aan en geniet van de weldaad van een gloednieuwe badkamer!

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

De grens tussen buiten en binnen vervaagt, trends als buitenkeukens, overdekt loungen en wellness in de privacy van de eigen tuin zijn niet meer te stuiten. Reden voor een immense opmars van de serre. De uitbouw die de waarde van het huis verhoogt en het leefcomfort verdubbelt. Altijd het buitengevoel en tegelijk de temperatuur van de mïditerranïe.

Serbo speelt in op deze trend met een compleet serrepark. Daar zijn alle serres en mogelijkheden te beleven. Het park is gemaakt om lekker doorheen te lopen, ideeïn op te doen en even te loungen. Tevens is er de mogelijkheid om al zittend in de serre uit te laten tekenen hoe deze aanbouw aan uw huis wordt. Belangrijk om te weten is dat Serbo serres in elke afmeting, bouwkundige uitvoering en materiaalsoort worden gemaakt. Serbo is verantwoordelijk voor het hele project, van advies tot oplevering van de serre. Serbo verzorgt zelfs de bouwtekeningen.

Informatief is ook het Serrekompas van Serbo. Voorafgaand aan een bezoek aan het serrepark in Nijverdal kunnen de voorkeuren al worden vastgelegd en de investering bekeken. Wel of geen zonwering, openslaande deuren, schuifwand of vouwwand. Een serre met compleet te openen wand geeft ook de mogelijkheid om letterlijk buiten te zitten. Handig weetje is verder dat een serre ook economisch is. Op zonnige dagen kan de thermostaat naar beneden en is een serre dus ook nog eens energiebesparend. Kortom: de serre geeft puur genot! Maar Serbo biedt ook oplossingen om midzomer te ventileren en s avonds dan weer te genieten van de vastgehouden warmte.

Advies verkoopprijs: Prijs op aanvraag.

Heeft u een kleine of juist grote badkamer? Of gaat u binnenkort een eigen wellnessruimte bouwen of misschien uw toilet verbouwen? Kijk dan eens bij het kunstzinnige kwaliteitsmerk Laufen. Laufen levert o.a. de immense serie LaufenPro. Met deze unieke serie kunt u uw badruimte volledig en harmonieus inrichten. Want LaufenPro bestaat niet alleen uit twee omvangrijke serie wastafels, maar ook uit prachtige wcs, bidets, urinoirs, ligbaden, douchebakken, meerdere series kranen en twee moderne series meubels. LaufenPro biedt dus een complete oplossing, harmonieus op elkaar afgestemd, een onderscheidende vormgeving en is heel betaalbaar. Ook ergonomische designoplossingen voor rolstoelgebruikers zijn in het assortiment van LaufenPro voorzien.

De vormgeving van LaufenPro doet denken aan de natuurlijke ronde vormen van kiezels. Dankzij de ronde rand oogt het keramisch sanitair stoer en toch elegant. Wat Laufen uniek maakt zijn de twee verschillende series wastafels en de vele afmetingen, van klein tot zelfs tot een breedte van 130 cm.

De serie LaufenPro A wastafels heeft een markante rechthoekige vormgeving en is leverbaar in 20 modellen. De tegenhanger van serie A is LaufenPro B. Deze wastafels zijn vormgegeven met zachte ronde lijnen en verkrijgbaar in 12 modellen waaronder twee hoekmodellen.

Wat Laufen uniek maakt zijn de bijpassende meubels. Ten eerste een strakke serie onder- en wandkasten die in drie vineerkleuren en 38 lakkleuren leverbaar zijn. Daarnaast de exclusieve serie CasePlus. Deze serie is the State of the Art in vormgeving. De meubels zijn voorzien van hoogglans glazen frontpanelen, aluminium? randen in combinatie met kasten uitgevoerd in hoogglans wit, zwart of Noce Canaletto houtvineer.


Plannen aan het maken voor een grootse verbouwing? Durf iets nieuws! Door de badkamer en slaapkamer naadloos in elkaar over te laten gaan, verandert uw slaapkamer direct in een master bedroom met een heerlijke wellness sfeer! Waar u op moet letten bij het samenvoegen van de slaap- en badkamer:

Vloer

Vaak wordt er gekozen voor twee verschillende vloerdelen, bijvoorbeeld tapijt in de slaapruimte en tegels in de badruimte. Als u ook de kleuren van elkaar laat afwijken, of dat nu in een geheel andere kleur is of een andere tint in dezelfde kleurenfamilie, dan is gebeurt er met de uitstraling iets unieks: een rustige sfeer in een open ruimte waarin de twee kamers toch van elkaar gescheiden lijken. Een andere mogelijkheid is om de vloer van de slaapkamer iets te verhogen.

Muur

Doorbreek de muur tussen de slaapkamer en badkamer om de ruimte in elkaar over te laten lopen. Wilt u niet dat de ruimte helemaal open is? U kunt er ook voor kiezen om de kamers te verbinden met een (glazen) schuifdeur. De meeste mensen kiezen echter voor een halve muur of halfhoge voorzetwand tussen beide ruimtes. Dit oogt ruimtelijk en heeft het voordeel dat aan de slaapkamerkant bijvoorbeeld een dressoir kan staan en aan de badkamerkant de wastafel.

Inrichting

De inrichting van de badkamer moet natuurlijk vlekkeloos aansluiten op de uitstraling van het slaapgedeelte. Van stijlvolle badkamermeubels tot simpele accessoires: denk vooraf goed na over de inrichting. Bespreek met een gespecialiseerd bedrijf de mogelijkheden en laat u goed door hen adviseren. Zo kan bijvoorbeeld Bubbelsenjets.nl u helpen met de ideale badkamerinrichting die een luxe wellness sfeer uitdraagt en kunt u bij een home superstore in één keer alle accessoires voor de aankleding van bad- én slaapkamer kopen.

Silk badmeubelen nu ook verkrijgbaar in witte hoogglanslak / Geïntegreerde make-up module in ergonomisch opzicht geoptimaliseerd / Omvangrijk meubelprogramma met extra functionaliteit /

Het veelzijdige, complete badkamerconcept Silk van Keramag kenmerkt zich door een spannende balans tussen massieve en delicate vormen. Het hart en gezichtsbepalende element van het Silkprogramma wordt gevormd door de wastafel; beschikbaar in zeven uitvoeringen met de breedtes 57, 60, 80, 100 en 120 cm. Daarmee wordt een veelheid aan inrichtingsmogelijkheden geboden. Voor de inrichting van de toiletruimte biedt de serie ook een fontein (40 cm). Keramag introduceert binnen deze serie nu ook wastafelbladen en meubels in witte hoogglanslak.

Zo zijn de wastafelbladen in de breedten 60, 80, 100 en 120 cm, optimaal afgestemd op de meubels, nu ook in de hoogwaardige witte hoogglanslak leverbaar. De uitvoeringen in Eiken of Wengé Pangar blijven eveneens onderdeel van het assortiment. Alle wastafelbladen zijn aan de onderkant rondom voorzien van een iets verdiept geplaatste sierrand in chroomoptiek. De in maatvoering en design afgestemde wastafelonderkasten, zijkasten en hoge kasten zijn eveneens verkrijgbaar in de drie genoemde kleurvarianten. Ook voor de fontein is een bijpassende onderkast ontwikkeld met open en gesloten opbergruimte. De zij- en hoge kasten zijn omkeerbaar en voorzien van legplanken. De hoge kast biedt daarnaast een spiegel op de binnendeur en LED-lichtstrook aan de binnenzijde van de kast.

Het 140 cm brede wastafelblad laat zich combineren met een asymmetrisch vormgegeven, 60 cm breed meubelelement. Daarmee ontstaat onder de wastafel zowel opbergruimte als beenruimte bij het aanzitten. De verrijdbare hocker, voorzien van kussen en verstelbaar in twee hoogten, is nu ook leverbaar in hoogglans wit.

In combinatie met de bijpassende, hoogwaardige badmeubels biedt deze serie een hoge mate van extra functionaliteit en comfort. Zo dienen de wastafelbladen, met een diepte van 47 cm, als welkome extra aflegruimte voor allerlei badkamerbenodigdheden.

Een extra highlight van deze serie is de make-up module, die aansluitend aan het wastafelblad geïntegreerd kan worden. Deze is beschikbaar in dezelfde kleuren als de meubels en wastafelbladen en voorzien van de kenmerkende sierlijst in chroomoptiek. Door het openen van de make-up module wordt de geïntegreerde spiegel met verlichting zichtbaar. Deze spiegel is nu voorzien van een variabel instelbaar scharnier voor aanpassing van de hoogte aan de grootte van de gebruiker. Hiertoe kan de spiegel tot 2 cm gekanteld worden. Het onderste deel van de make-up module biedt ruimte aan kleine make-up artikelen.

B.V. "DE SPHINX" MAASTRICHT biedt de Beneluxmarkt een compleet en helder assortiment met drie merken die elkaar aanvullen en versterken: Sphinx, Keramag en Koralle. De drie merken zorgen samen voor één compleet assortiment dat alle marksegmenten bedient. Voor het volledige aanbod van de drie merken is B.V. "DE SPHINX" MAASTRICHT het aanspreekpunt.

De vernieuwende badkamerserie "myDay" van Keramag is - met de aantrekkelijke vormtaal - geïnspireerd op de woontrend van meer lichtheid en emotie. De zwevende, natuurlijke elegantie van "myDay speelt hierop in. De hoge mate van originaliteit in vormgeving en het unieke karakter tillen deze nieuwe serie uit boven de min of meer uniforme massaproducten.

Het programma omvat wastafels, een dubbele wastafel, een inbouwwastafel, fonteinen, evenals een wandcloset en bidet, wastafelmeubels, een kolomkast, lichtspiegelelementen en baden.

Het onderscheidende design is met name zichtbaar in de vormgeving van de wastafels. Deze vallen op door de grote radiussen, de naar voren overstekende smalle rand en de royale kraanbank. De sfeer van lichtheid is bereikt door een gereduceerde hoogte van de randen, de schuin aflopende zijkanten en de bijzondere vormgeving van de voorkant van de waskom. De royale design afvoerplug met luxe chromen rand werkt als blikvanger. Deze doet - door de vormgeving - denken aan de karakteristieke optiek van moderne smartphones. De tot in de details overtuigende vormgeving laat het overloopgat achterwege. Deze functie wordt overgenomen door het onzichtbare afvoer- en overloopsysteem Clou", dat optioneel toegepast kan worden in plaats van een standaard afvoer.

De enkele wastafel is beschikbaar in de breedten 60, 65, 80 en 100 cm en er is tevens een 130 cm brede dubbele wastafel leverbaar. Voor de toiletruimte zijn in design afgestemde 40 cm brede fonteinen beschikbaar; zowel in een linker als rechter variant. Als royaal alternatief is er de inbouwwastafel (60 cm) zonder kraanbank beschikbaar, in combinatie met een onderkast.

De serie "myDay" biedt daarnaast een closet en bidet, die door de lichtheid in vormgeving perfect harmoniëren met de wastafels. Kenmerkend zijn de zacht glooiende zijvlakken en de naar beneden schuin aflopende belijning. Door de geïntegreerde zitting met deksel oogt het closet overtuigend als een hoogwaardige, gesloten eenheid. Het in vorm identieke bidet is tevens voorzien van de voor het design kenmerkende elegante afvoerplug met chromen rand, zoals ook bij de wastafels is toegepast. Ook hier kan optioneel gekozen worden voor het Clou-systeem.

Ook het hoogwaardige "myDay"-meubelprogramma zet nieuwe maatstaven in vormgeving en functionaliteit. De zachte, lichte grondvorm zet zich voort in de meubels en grepen. De vlakken van de meubels kenmerken zich, net zoals de wastafels, door grote radiussen. De fronten van de laden zijn voorzien van vloeiend afgeronde hoeken die doorlopen tot in de zijkanten van het meubel. Dit onderstreept het luxe totaalbeeld. Alle onderkasten zijn uitgevoerd met zelfsluitende laden. De onderkast van de dubbele wastafel heeft door het ononderbroken front met lange greep een zeer eigentijds karakter.

Ook voor de inbouwwastafel is een onderkast beschikbaar. Het afdekblad voor de rechts- of linkszijdig te integreren wastafel is voorzien van een luxe glasafwerking en een voorgeboord kraangat. Het meubelprogramma wordt afgerond door een 150 cm hoge, 40 cm brede en 25 cm diepe hoge kast. Deze biedt met één vaste en vier verstelbare glazen leggers bergruimte naar individuele wens. Een origineel en praktisch detail is de in de deur geïntegreerde opbergtas met opbergvakken voor benodigdheden als lippenstift, nagelschaar, vijlen, pincet, borstels, lotion of douchegel. De meubels zijn leverbaar in hoogglans gelakt wit of taupe, een eigentijdse grijs/bruine warme tint.

Verdere speelruimte voor de inrichting wordt geboden met de drie lichtspiegelementen (40 x 80, 60 x 80, 100 x 70 cm), waarvan de organische vormgeving zich harmonieus in het totale desingconcept voegt. De gebruikte innovatieve LED-technologie zorgt voor een emotievolle verlichting in de badkamer.

De nieuwe badkamerserie "myDay" wordt gecompleteerd door in vorm en functie afgestemde baden. Deze zijn eveneens voorzien van de kenmerkende grote afvoerplug met luxe chromen rand. Kenmerkend voor het design van de baden is de asymmetrische vormgeving met brede rand aan de wandzijde. De serie biedt een keuze uit twee varianten in de maten 170 x 75 en 180 x 80 cm.

De start van de realisatie van uw nieuwe badkamer is in zicht. Er is een ontwerp dat naar uw zin is en er ligt een offerte... In dit laatste artikel over de voorbereiding op de aanschaf van de nieuwe badkamer een paar tips over het beoordelen van die offerte.

Een professionele offerte bestaat uit een duidelijke omschrijving en opgave van de gekozen badkamerproducten, tegels, accessoires, een technische omschrijving en gespecificeerde beschrijving van alle uit te voeren werkzaamheden (installatiekosten, breek- en verbouwkosten, etc.) en het ontwerp van de nieuwe badkamer.

Stelposten?
Een offerte die niet gebaseerd is op een duidelijk ontwerp en werkomschrijvingen is een risicofactor. De kans is groot dat u bij de eindafrekening te maken krijgt met hogere kosten, vanwege meerwerk, meer materiaal, etc. Probeer de stelposten in offertes dus zoveel mogelijk te vermijden. Is dit niet (helemaal) mogelijk, maak dan in ieder geval duidelijke afspraken over merken, types, materialen en uitvoering. En laat deze afspraken schriftelijk vastleggen! Overigens zal een professionele aanbieder een heldere offerte aanbieden en deze eventueel persoonlijk toelichten, zodat verassingen achteraf achterwege blijven. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de wijze waarop een aanbieder een offerte presenteert en opstelt, veel zegt over de kwaliteit van die aanbieder. Afgezien van de totale kosten, zijn ook de startdatum van de installatie en de opleveringsdatum belangrijke gegevens om vast te leggen.

Zelf doen of inschakelen derden?
Wellicht wilt u zelf een deel van de verbouwing doen, of een deel uitbesteden aan derden. Zorg dat dit duidelijk is bij de alle betrokken partijen en laat ook dit op schriftelijk vastleggen. Het kan soms verleidelijk zijn om af te gaan op mondelinge, informele afspraken Maar neem het zekere voor het onzekere en laat niets aan het toeval over. Zorg ook dat de werkzaamheden van verschillende partijen goed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer de één moet wachten op de ander, zal er irritatie en vertraging ontstaan.

Tip!
Tijdens de verbouw van een bestaande badkamer kan het handig zijn om tijdelijk te beschikken over een mobiele douche-unit. U kunt tenslotte gedurende een aantal weken geen gebruik maken van de badkamer. Sommige leveranciers bieden zon mobiele douche-unit (gratis of tegen gereduceerd tarief) aan. Wanneer u het eens bent over de offerte en de opdracht hebt verstrekt, is het nog een kwestie van afwachten en genieten van de voorpret. Binnen niet al te lange termijn is uw droombadkamer werkelijkheid.

Bijna on-Nederlands zo mooi! De nieuwe showroom van Clou in Nieuwegein is geopend. Op een oppervlakte van 900 vierkante meter presenteert Clou hier haar volledige assortiment badkamerproducten. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor de eigen Clou-producten, alsook die van de Italiaanse topmerken Flaminia, HighTech, Kos, LineaBeta en Zucchetti die Clou exclusief voor Nederland importeert. Zo biedt Clou een hoogstaande collectie badkamerdesign van nationale en internationale allure, in een multimediale omgeving die designliefhebbers beslist doet watertanden. Centraal in Nederland, wordt de Clou-showroom hét adres voor iedereen die zich wil informeren én vooral laten inspireren op het gebied van badkamerdesign.

Museale sfeer

In de nieuwe showroom draait alles om design: zowel qua inrichting als aankleding van de showroom, maar natuurlijk vooral qua badkamerproducten. Marc Hermans van MH1 architecten in Nuth tekende voor het bijzondere ontwerp en de realisatie van deze voor Nederland unieke showroom. Opvallend is de opstelling van de producten: veelal op podia, sfeervol omgeven door witte, translucente gordijnen, waardoor per podium een heel eigen, haast museale sfeer gecreëerd is. Lang, breed, kort, hoog, dun, plat; de podia zijn weliswaar verschillend, maar allemaal strak van vorm. Afgewerkt in dezelfde donkere bruingrijze kleur als de vloer, lijken ze zo uit de vloer te rijzen.

Flexibiliteit is troef. Zo kan de inkadering met de gordijnen zowel qua maat als vorm variëren en zijn de expositiemogelijkheden dus haast onbeperkt. De showroom heeft een basisverlichting in de vorm van een optisch verlaagd lichtplafond, waarbij naar behoefte producten extra uitgelicht kunnen worden, of juist minder licht toebedeeld krijgen.

Donker-licht

In de donker gekleurde expositiewand zitten nissen van gesatineerd glas, in verschillende afmetingen. De nissen worden wisselend met RGB-licht verlicht, zodat de geëxposeerde producten extra attentiewaarde krijgen. Achter de lange expositiewand, die tevens als afscheiding functioneert, is een 34 meter lange galerij gecreëerd; ook weer een verwijzing naar het museale concept. Deze lange expositiegang is tweezijdig benut. Door ook hier te werken met donkere kleuren voor zowel de wanden, vloer als het plafond, komt het tentoongestelde witte sanitair optimaal tot zijn recht. De uiteinden van de gang zijn bekleed met spiegels, waardoor een oneindige lengte gecreëerd wordt.

Touch screens

In de Clou showroom tillen de multimediale aspecten de presentatie naar een hoger niveau. Touch screen schermen nodigen de bezoeker uit tot interactie, wat voor hen een absolute meerwaarde zal betekenen. Rechtstreeks kopen kunnen consumenten niet, dat kan uitsluitend via het uitgebreide dealernetwerk van Clou. In de showroom is voldoende ruimte gereserveerd waar klanten met deskundige medewerkers in alle rust hun wensen en mogelijkheden kunnen bespreken.

De clou van Clou

Minimalisme, maar ook uitgesproken design. Wellness, maar ook comfort in alle eenvoud. Exclusieve producten, maar ook betaalbare producten. Roestvrijstaal en cortenstaal, maar ook keramiek, Mineral Marmer, hout en andere basismaterialen. Clou loopt voorop als het gaat om nieuwe concepten, kleuren, opstellingen en materialen. De clou van Clou zit m in het totaalassortiment: van wastafels, fonteinen en kranen, via toilet en bidet, tot baden, douches en stoomcabines tot badkamermeubelen, spiegels, verlichting en accessoires. Opvallend daarbij is het grote aantal ontwerpen van internationaal gerenommeerde topontwerpers zoals Giulio Cappellini, Roberto & Ludovica Palomba, Matteo Thun, Alexander Duringer, Walter Prezzavento en Stefano Rosini. Uit eigen land zijn daar René Holten en Peter Littmann. Stuk voor stuk bekende namen die garant staan voor kwaliteit en design.

Begonnen in 1992 als zelfstandig importeur en groothandel voor de sanitairvakhandel, heeft Clou in de Benelux inmiddels een goede dekking met ruim vijfhonderd zorgvuldig geselecteerde dealers. Vanaf nu is dus een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe showroom in Nieuwegein.


Badkamerserie Vero bewijst zich als allround talent Gelijkmatigheid en harmonie - daarvoor staan de heldere lijnen en rechthoekige basisvormen bij voorwerpen en ruimten. Als inrichtingsprincipe van architecten is de rechte hoek alom vertegenwoordigd en trekt zich door tot en met de badkamerinrichting.

De serie Vero van Duravit met haar klassiek-hoekige vorm profileert zich als lieveling van badkamerinrichters. De nuchtere rechthoekige vorm maakt ze net zo geliefd in de badkamer thuis als in de sanitaire ruimte van een artsenpraktijk. Thuis overtuigt het pure design met een plus aan individualiteit. Rechte hoeken, duidelijkheid, Vero maakt puristen en individualisten met een gevoel voor duurzaam design enthousiast. Daarom schrijft Vero bij Duravit succesverhalen: de wastafelsolisten van 50, 60, 80 en 100 cm brede wastafels en de karakteristieke onderstellen in chroom op twee staanders zijn succesvol in aantal gegroeid.

Opzetbakken, fonteintjes en meubelwastafels in de geliefde klassieke basisvorm zijn geschikt om met kleinere en grotere maten samen te gaan voor een flexibele toepassing in de badkamer. Bij alle wastafelvarianten ontstaan uit de vierkante basisvorm royale afzetvlakken. Een comfortabele grote wasbak zorgt voor veel functionaliteit. Daarnaast dekt Vero complete wensen af voor een perfecte en individueel ingerichte wasgelegenheid.

Optimaal afgestemd en ontwikkeld voor het hoekige wastafeldesign, neemt het Fogo badmeubelprogramma met consoles en wastafelonderbouwkasten de dragende rol voor opzetbakken en meubelwastafels over. Hoge kasten, rolcontainers alsook bijpassende spiegels met horizontaal aangebrachte verlichting ronden het aanbod af. Actueel completeert een aantrekkelijke spiegelkast het programma. Aan twee zijden spiegelend, laten de typische, om de hoek lopende deurvormen de betrokkenheid met de Fogo-familie zien. Innovatief en sfeervol detail: een glazen lichtplank met geïntegreerde verlichtingsbuis verlicht tegelijk de binnenzijde van de spiegelkast alsook de wastafel eronder.

Bij Fogo kan voor de oppervlakken worden gekozen uit lichte en donkere echthout fineer, gelijkmatig Ahorn, sterk geaderd essen olijfboom, Amerikaanse notenboom en donkerbruin Macassar.

Ook de combinatie met de meubelklassieker X-large staat niets meer in de weg. Met de decors Weng©, Helsinki-berken, Ahorn licht en wit hoogglans alsook de echthout fineren Makor© en eiken natuur wordt de flexibiliteit bij de planning en inrichting verder verhoogd.

De nieuwe Wcs en bidets, wandhangend of als staande versie, nemen de rechthoekige basisvorm van de wastafel aan en zetten zich verder naar beneden voort in een smallere vorm. Bij de Wc-combinatie neemt ook het bondig opgezette reservoir de heldere, rechthoekige vormgeving van de wastafel aan. De Wc-zitting met comfortabele soft-close systeem past goed op het keramiek en schept een harmonieuze eenheid. Planningsvriendelijk presenteren zich de nieuwe Vero inbouwligbaden in de breedten 70, 75, 80 en 90 cm. De 170 cm lange eenzitter als ook de 180 en 190 cm lange tweezitter in rechthoekig design voeren met de karakteristieke kranenbank het designhandschrift.

Als behaaglijk alternatief nemen de, voor revisie eenvoudig te verwijderen, houten bekledingen steeds verder in belang en populariteit toe. Voor nog meer vrijheid bij de planning staan alle oppervlakken uit de programmas Fogo en X-Large voor elk van de zes badmodellen ter beschikking. Onontbeerlijk voor welness-liefhebbers zijn voor de 75, 80 en 90 cm brede modellen ook de verschillende Duravit whirlsystemen verkrijgbaar.

Vero maakt als complete serie en met het heldere rechthoekdesign carriëre in de badkamer. Overal waar een mooi en functioneel badproduct wordt gevraagd, kan met Vero een optimale oplossing worden gerealiseerd, voor moeilijke plattegronden tot en met mini-badkamers en gasten-wcs.

Meer informatie bij: Duravit Nederland