Nog steeds is het een grote trend voor de badkamer: het vrijstaande bad. Met alle prachtige vormen die baden tegenwoordig meekrijgen, is het zonde hem weg te stoppen in een hoek. Ronde baden, ovalen baden of vreemdere vormen zoals een driehoek worden zo het middelpunt van de badkamer.

Een andere trend is het materiaal waarmee gewerkt wordt. We zagen al houten varianten voorbij komen, in een meer stijlvol ontwerp dan de Finse houten tobbe, maar een bad van beton of afgewerkt met natuursteen is ook een optie voor de badkamer. Denk wel dat je hier met zware materialen te maken hebt in tegenstelling tot het lichtgewicht bad van acryl.

Het standaard witte bad is nog steeds oogstrelend in bijzondere ontwerpen, maar een nieuwe trend in de wereld van baden is een kleur voor je bad. Vooral het zwarte bad steekt dan met kop en schouders boven deze trend uit. Matzwart of een glimmend zwart bad, met bijbehorend ander zwart sanitair, het kan niet donker genoeg zijn. Voor de vrolijke noot kan het bad ook in een andere kleur dan zwart of wit. Een groen bad bijvoorbeeld, of rood. Het is eigenlijk heel jaren 70, maar kan in de mix aan stijlen die we in onze badkamer laten samengaan een hele stijlvolle aanvulling zijn.

Moraal van het verhaal: het ideale bad is voor iedereen anders. Probeer een bad daarom altijd uit. Dat kan in de showroom, volledig gekleed. Zo kun je letterlijk voelen of het bad goed ligt of zit.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.

Twinline maakt een einde aan de compromissen in het bad Nederlandse badkamers zijn vaak (te) klein. Op vijf tot zes vierkante meter is vaak alleen ruimte voor een ligbad of een douchecabine.

Douchen in een ligbad is niet comfortabel en wanneer men voor een douchecabine kiest heeft men niet de mogelijkheid om lekker in bad te gaan liggen.

Met de Artweger TWINLINE 2 kan zonder grote renovatie het comfort in het bad worden verdubbeld: daarvoor wordt het bestaande ligbad eenvoudig omgewisseld voor de douche-badcombinatie TWINLINE 2.

Het bijzondere aan de TWINLINE 2 van Artweger is dat deze een volwaardig ligbad met een volwaardige douche verbindt. De badrand is aan één zijde tot bijna aan de vloer geopend. Dat maakt een gemakkelijke instap mogelijk, net als bij een douche.

Een douchedeur uit glas, die plaatsbesparend naar binnen draait, sluit het ligbad hermetisch af. Neemt men een ligbad, stelt een mechanisch sluitsysteem veilig, dat de douchedeur bij het vullen van het bad dicht blijft en niet kan worden geopend. Zo wordt de douche in een handomdraai een ligbad op precies dezelfde plaats waar daarvoor het oude ligbad stond.

Dit extra comfort kan men binnen enkele dagen en zonder veel moeite in huis halen. De installateur demonteert het oude ligbad en plaatst op precies dezelfde plek de nieuwe TWINLINE 2. De bestaande tegels blijven behouden. Hierdoor kan deze renovatie snel en zonder veel stof en moeite worden gerealiseerd.

ILBAGNOALESSI One is een badkamerontwerp dat al jaren de woondesign wereld heeft betoverd: Het wordt gekenmerkt door een tijdloze vorm, sprankelende fantasie en een vleugje excentriciteit. Dit design award winnende ensemble is de creatie van de Italiaanse sterontwerper, Stefano Giovannoni.

De keramische elementen van een badkamer worden beschouwd als de stijlbepalers van de badkamer - in het geval van ILBAGNOALESSI One spelen zij een unieke dominante rol in het badkamerontwerp: Het visuele anker en sleutel designelement van ILBAGNOALESSI One is de vloerstaande wastafel, liefdevol Tam-Tam genoemd - door haar gelijkenis met een trommel. Dit keramische voorwerp met organische vorm, gegoten uit één stuk, is momenteel één van de meest indrukwekkende keramische producten voor de badkamer op de markt - met een Design Plus award om het te bewijzen.

De andere wastafels, het indrukwekkende bad, de keramische douchebak, de closets, bidets en urinoirs uit de collectie spreken dezelfde zinnelijke designtaal - en definiëren een vrouwelijke stijl in de badkamer.

500 by Antonio Citterio bad als onderdeel van luxe design badkamerserie / Innovatieve vormgeving / Royale binnencapaciteit voor groots baden, compacte buitenvorm / Als inbouwbad of met houten panelen in Bleached Oak / Drie varianten voor een passende oplossing /

Het 500 by Antonio Citterio ligbad van Keramag is een bijzondere afronding van de badkamerserie met dezelfde naam. De vooraanstaande Italiaanse architect en designer Antonio Citterio tekende voor het design. Hij creëerde een ruimtebesparende badkamerconcept met hoek- en wandwastafels, een wandcloset, een wandbidet en meubels. Het geometrische, puristische design is niet alleen bijzonder qua uitstraling, maar houdt ook rekening met een ruimtebesparende indeling van de badkamer, zodat optimale bewegingsvrijheid gegarandeerd is.

Groots baden
Ook het ligbad heeft ruimtebesparing met bewegingsvrijheid als uitgangspunt. De binnenvorm van het bad is met een inhoud van 200 liter zondermeer royaal te noemen. Toch is de buitenkant van het bad bescheiden in maatvoering (1630x750x565 mm), dankzij een innovatieve vormgeving. Het bad kan ingebouwd worden, of worden voorzien van een ombouw met houten panelen voor een luxe uitstraling met een echte woonsfeer.

Panelen
De houten panelen zijn leverbaar in de lichte, matte houtkleur Bleached Oak. Daarmee sluit het bad in vorm en kleurstelling perfect aan op de houten meubels uit de badkamerserie 500 by Antonio Citterio.

Varianten
Het bad is leverbaar in een hoekversie (linker of rechtervariant) of in een muurversie. De brede randen langs het bad bieden voldoende aflegruimte voor allerhande badbenodigdheden. Het bad is gemaakt van 4 mm dik gethermoformeerd acryl, versterkt met glasvezel.

Het 500 by Antonio Citterio bad is leverbaar vanaf: € 946,00 (incl. BTW)

Comfortabel baden in een vrijstaand bad van de serie LUCA VASCA BADEN is een ontspannen en luxe beleving. De baden zijn volledig massief gegoten van mineral stone en hebben door de dunne rand van 2,5 cm, een strak en slank design met een heerlijk ligcomfort. Vanaf eind augustus zijn de nieuwe bijpassende opzetkommen verkrijgbaar.

Een vrijstaand bad kan uitstekend geplaatst worden op een grotere etage, in een loft of in een slaapkamer met vrije ruimte rondom. Hierbij zijn mooie bijpassende kranen die direct uit de vloer naast het bad komen.

Eind augustus is de nieuwe serie bijpassende opzetkommen verkrijgbaar van hetzelfde materiaal, en met dezelfde uitstraling en ergonomische vormen als de baden.

De serie baden is in de kleur hoog glans wit verkrijgbaar en in verschillende vormen; van cilindrisch tot rond en symmetrisch tot asymmetrisch. Voor extra rugondersteuning is een verhoogde rugleuning met ergonomische belijning mogelijk. Er zijn 5 modellen in de maten 1.60, 1.70 en 1.80 cm. Deze modellen hebben meer inhoud dan traditionele inbouwbaden, door hun dunne rand.

LUCA VASCA BADEN is een serie baden van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Het design is 100% Italiaans.

Baden in Holland: trendy badderen in Jaarbeurs Utrecht

'Live' badkamers kijken en ontwerpen
In je hoofd of op papier ziet een badkamer er toch altijd anders uit dan in het echt. Tijdens Baden in Holland kun je op je gemak 32 volledig opgebouwde badkamers bekijken en zo inspiratie en ideeën opdoen. De badkamers van deze Bathroom Experience zijn compleet ingericht, van tegels en badkuip tot badkameraccessoires en verwarming. Ook variëren ze qua grootte en stijl, zodat je als bezoeker een goed beeld krijgt van wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. Iedereen die de smaak te pakken heeft gekregen kan bij de Ontwerpfabriek een ontwerp-op-maat laten maken voor zijn of haar eigen badkamer. Dat gebeurt op papier of 'live'. Met behulp van een aantal lichtgewicht elementen wordt binnen de afmetingen van de opgegeven badkamermaten ter plekke de meest optimale inrichting gecreëerd. Of je nu drie of tien vierkante meter ter beschikking hebt. Ook de Ontwerproute is ontwikkeld voor een advies op maat. De! ze route neemt bezoekers mee langs meerdere ontwerpers met ieder hun eigen stijl en specialisme.

Prototype toilet
Net als de mode is ook het sanitair aan trends onderhevig. Tijdens Baden in Holland kunnen bezoekers met eigen ogen zien wat topontwerpers als Philippe Starck en Antonio Citterio recent op sanitair gebied hebben ontworpen. Verder staat in de Warme Badkamer de verwarming centraal, hier wordt een compleet overzicht getoond van de nieuwste en meest trendy designradiatoren. Bij Kijken in de Toekomst tenslotte geven jonge ontwerpers hun toekomstvisie op het toilet. Met prototypes, verfrissende ideeën en uitgewerkte ontwerpen.

Mooiste badkamer
Tijdens Baden in Holland zijn de winnende ontwerpen van de tweejaarlijkse Badkamer Design Award te zien. Deze prijs is bedoeld voor de mooist ontworpen badkamers van Nederland en wordt voor de zevende keer uitgereikt.