Als de dagen korter worden en de temperatuur naar het vriespunt zakt, is het erg behaaglijk om s avonds een warm bad te nemen. Baden is ontspannend en het bevordert een goede nachtrust. Zeker in combinatie met allerlei heerlijk geurende oliën.

Omdat de meeste Nederlandse badkamers niet zo groot zijn is het niet vanzelfsprekend dat er ruimte is voor een ligbad. Daarom ontwikkelde de badspecialisten bij Artweger de TWINLINE 2. Dit is een serie comfortabele ligbaden met een geïntegreerde, volwaardige doucheplek.

De TWINLINE 2 is ook zeer geschikt voor een deelrenovatie, want het Twinline-douchebad vraagt niet meer ruimte dan een normaal ligbad. Een bestaand oud ligbad kan eenvoudig worden verwisseld voor een nieuwe TWINLINE 2. Een douchebad dat duidelijk meer te bieden heeft, de geïntegreerde douchedeur opent naar binnen en belooft een gemakkelijk, bijna vlakke toegang tot zowel het douche- als het badgedeelte. Een slim mechanisch sluitsysteem verbindt watertoevoer met de deursluiting en verhindert dat de deur geopend kan worden tijdens het vullen en baden.

Dit bad combineert een volwaardige douche en een comfortabel ligbad in één. TWINLINE 2 is verkrijgbaar in 3 maten, 160x75, 170x75 en 180x80 cm. De mantels zijn naar keuze betegelbaar of uitgevoerd in wit kunststof. Ook is er keuze uit drie kleuren glasoppervlakken.

Dat klinkt toch eigenlijk erg logisch! Cleopatra, de Nederlandse producent van wellness producten, brengt mede daarom, drie nieuwe baden op de markt. De designserie WellPool baden is uitgebreid met een kleiner model plus een luxe loungevariant. Tevens wordt het ruimtebesparende Moneva bad vervangen door een nieuwe moderne uitvoering. Cleopatra biedt hiermee voor vrijwel iedere badkamer, groot of klein, een passend en hoogwaardig bad.

Drie nieuwe WellPool designbaden
Bij de door Robert Bronwasser van SMOOL Designstudio ontworpen WellPool baden staan heldere lijnen, strakke vormen en vooral comfort centraal. Er waren al uitvoeringen met een afmeting van 180x80 & 190x80cm. Hieraan zijn nu twee modellen met een kleinere buitenmaat van 170x75cm aan toegevoegd - de Square uitvoering met een strakke hoekvorm en de Soft met afgeronde hoeken, beide inclusief een ruime bodemmaat van maar liefst 115 cm.

Daarnaast is ook de vernieuwende WellPool Lounge (180x85cm) aan de serie toegevoegd. Dit unieke bad is een luxe variant met vier armsteunen, twee verschillende rugzijden (een schuine zijde voor ontspanning en een zijde om meer recht op te zitten) en een uniek ruime bodemmaat van 133 cm.

New Moneva: luxe in minder ruimte (170x80/55cm)
Naast de drie nieuwe WellPool modellen, wordt ook het ruimtebesparende model Moneva ge-restyled en in maart 2011 vervangen door de modernere New Moneva. Door de vorm van dit bad - dat niet rechthoekig is, maar naar keuze aan de rechter of linker zijde schuin afloopt, ontstaan meer mogelijkheden om ook kleine of in formaat afwijkende badkamers optimaal in te richten.

Alle nieuwe baden zijn leverbaar met of zonder whirlpoolsysteem (spa, hydro of een combinatie van beide) maar ook met fraaie LED-verlichting.

Baden in Holland: trendy badderen in Jaarbeurs Utrecht

'Live' badkamers kijken en ontwerpen
In je hoofd of op papier ziet een badkamer er toch altijd anders uit dan in het echt. Tijdens Baden in Holland kun je op je gemak 32 volledig opgebouwde badkamers bekijken en zo inspiratie en ideeën opdoen. De badkamers van deze Bathroom Experience zijn compleet ingericht, van tegels en badkuip tot badkameraccessoires en verwarming. Ook variëren ze qua grootte en stijl, zodat je als bezoeker een goed beeld krijgt van wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. Iedereen die de smaak te pakken heeft gekregen kan bij de Ontwerpfabriek een ontwerp-op-maat laten maken voor zijn of haar eigen badkamer. Dat gebeurt op papier of 'live'. Met behulp van een aantal lichtgewicht elementen wordt binnen de afmetingen van de opgegeven badkamermaten ter plekke de meest optimale inrichting gecreëerd. Of je nu drie of tien vierkante meter ter beschikking hebt. Ook de Ontwerproute is ontwikkeld voor een advies op maat. De! ze route neemt bezoekers mee langs meerdere ontwerpers met ieder hun eigen stijl en specialisme.

Prototype toilet
Net als de mode is ook het sanitair aan trends onderhevig. Tijdens Baden in Holland kunnen bezoekers met eigen ogen zien wat topontwerpers als Philippe Starck en Antonio Citterio recent op sanitair gebied hebben ontworpen. Verder staat in de Warme Badkamer de verwarming centraal, hier wordt een compleet overzicht getoond van de nieuwste en meest trendy designradiatoren. Bij Kijken in de Toekomst tenslotte geven jonge ontwerpers hun toekomstvisie op het toilet. Met prototypes, verfrissende ideeën en uitgewerkte ontwerpen.

Mooiste badkamer
Tijdens Baden in Holland zijn de winnende ontwerpen van de tweejaarlijkse Badkamer Design Award te zien. Deze prijs is bedoeld voor de mooist ontworpen badkamers van Nederland en wordt voor de zevende keer uitgereikt.