Samen met stylingbureau Kamer 465, die elk jaar de nieuwste interieur- en badkamertrends voor Cleopatra visualiseert, is een set nieuwe trendbeelden gefotografeerd met als doel de consument met badkamerverbouwplannen te inspireren. De rode draad: De badkamer leeft weer.

De inspiratie - Kamer 465
Styliste Nanouk van Ramshorst: “Het vrouwelijke thema ‘Floral Grounds’ is een aards thema die verwijst naar de rituelen van de hammam. Er wordt gebruik gemaakt van warme kleuren en rijke materialen zoals marmer en koper. ‘Indigo Lines’ is een mannelijk en energiek thema en representeert de natuurlijke kleurtechniek Indigo die nu in opkomst is. Grove materialen en strakke lijnen staan centraal. ‘Shimmer’ is geïnspireerd door natuurlijke mineralen en hun wonderlijke schittering. Je vindt er veel pasteltinten, glas en marmer.”

Het resultaat
“Het resultaat is een set frisse beelden die inspireren”, vertelt Nanouk. “Consumenten hebben nu een mooie basis die hen leert de badkamer om te toveren tot mini-spa in een handomdraai. Dit bereik je o.a. door een onderscheidend kleur- en materiaalgebruik en te spelen met nieuwe en oude technieken.

Over Cleopatra
Cleopatra, dochteronderneming van Hansgrohe, is sinds 1966 de Nederlandse producent van luxe en hoogwaardige wellnessproducten. Het assortiment bestaat uit luxe douches, stoom-/douchecabines, maatwerk stoombaden, baden en whirlpools. Cleopatra bedient zowel de consumentenmarkt alsook de professionele markt.

Walk-In douche en ligbad, een 2-in-1 oplossing
Shower + Bath voor ultiem comfort in kleine badkamers

Vooral in de stad waar huizen en appartementen vaak niet al te groot zijn, bieden creatieve oplossingen uitkomst. Met de nieuwe combinatie Shower + Bath is het Duravit gelukt de hoge eisen van modern badkamerdesign en optimaal ruimtegebruik te verenigen: Het ontwerp van EOOS is een walk-in douche en ligbad in één. Dankzij de geïntegreerde glazen deur wordt het bad snel en eenvoudig omgetoverd tot een open, makkelijk te betreden douche. Maar dat is niet het enige: zodra de deur naar het bad wordt geopend, verdwijnt deze onder een waterbestendig zitkussen en blijft daardoor onzichtbaar. Het vormvaste kussen ligt op de geïntegreerde deur en badrand en biedt daarmee zowel een aangename zitplaats als extra ruimte.

De herkenbare stijl van Shower + Bath wordt gekenmerkt door zijn uitzonderlijke precieze belijning. De rechthoekige basisvorm en de steile wanden bieden veel bewegingsruimte tijdens het douchen. Het douchegedeelte wordt omgegeven door een glazen douchewand. Duravit biedt daarnaast ook optioneel een douchewand van spiegelglas. Deze variant, vooral bij toepassing in kleine badkamers, doet kleine ruimtes direct groter lijken. Tijdens het douchen kan het kussen worden gebruikt als een comfortabele zitplaats. Het verschuifbare zitkussen kan over de hele lengte worden verschoven.

Het kussen is daarnaast een handig hulpje om volledig te kunnen ontspannen het kan zowel als rugleuning of als aflegruimte gebruikt worden om allerlei spulletjes op te leggen. Met gesloten deur kun je genieten van een ontspannen bad. Een veiligheidssluiting waarborgt dat de deur van ESG-glas niet per ongeluk kan worden geopend.
De praktische 2-in-1 oplossing van Shower + Bath is met de grootste precisie vervaardigd. DuraSolid A maakt het mogelijk om zowel bij de vormgeving als bij de uitvoering uiterst nauwkeurig te werken. Zowel het bad, de opzetrand en bekleding is vervaardigd uit het Solid-materiaal. De compacte buitenmaten van 170 cm x 75 cm bieden efficiënte inbouwmogelijkheden. Deze nieuwe oplossing is ideaal als men bijvoorbeeld het klassieke ligbad willen vervangen, bij badkamerrenovaties

De badkamer is de ruimte in huis die doorgaans iedereen tevreden moet houden, ondanks verschillende gebruikerswensen. Zelf ben je misschien in een paar minuten klaar, terwijl je partner urenlang kan rommelen alvorens eindelijk eens te gaan douchen of baden. Hoe dan ook, in de badkamer voel je je thuis, de zoektocht naar comfort wil je naar tevredenheid afronden. Een inloopdouche maken is een stap die steeds meer consumenten zetten, nu de voordelen ruimschoots de nadelen overvleugelen.

Inloopdouche maken: waarop letten?
Nadelen van een inloopdouche, zijn die er dan? Tja, het is ook maar net hoe je zelf in elkaar zit. Ben je een koukleum dan kan een open inloopdouche in de winter bibberen zijn zodra je de kraan dicht draait. Maar anderzijds, als je in de winter de deur van de douchecabine opent moet je ook even door de koudegolf heen. Allemaal best overkomelijk, zeker als je de verwarming wat hoger draait. Wat zijn dan de voordelen?

  • Het schoonmaken is heel makkelijk. De trekker er doorheen is zo gedaan.
  • Doorgaans meer ruimte om in te bewegen, wat bijdraagt aan de wellness beleving.
  • Meer ruimte maakt ook het douchen met de kids een stuk soepeler.

Met verschillende inloopdouche afmetingen kan je het zo ruim of compact maken als je zelf wilt. Het is nu eenmaal een feit dat niet iedereen evenveel ruimte heeft. Maar zelfs in een kleinere badkamer zijn er voldoende manieren om het meeste uit het beschikbare oppervlakte te halen. Ook als je met een inloopdouche de kleine badkamer wil verrijken.

Inloopdouche met deur?
Om te voorkomen dat de hele badkamer kletsnat is als jij of één van je huisgenoten een douche neemt, zijn meerdere oplossingen te bedenken. Een inloopdouche met deur is een optie, maar daar wilde je met het concept van deze douche eigenlijk vanaf, toch? Een aanrader is om de aanschaf van een slimme afvoergoot meteen te regelen. Dan kan heel goed in deze sanitair webshop. Als je de goot op de juiste positie installeert, bij voorkeur op de plek waar je de douche inloopt, voorkom je dat water je hele badkamer blank zet. Als extra ondersteuning nodig is kan je overwegen een kleine verhoging in de vorm van een dorpel te creëren.

Inloopdouche verhoogt de beleving
De inloopdouche is een uiting van comfort en luxe. Zodra je de details van het comfort hebt geregeld kan je naar de luxe gaan kijken. Een regendouche is één van de absolute verwennerijen. De weldaad van het verwarmende, verkwikkende water geeft je een sensatie als nooit tevoren. Dankzij innovaties is waterverspilling behoorlijk gereduceerd. De douche is een plek om te genieten, te ontspannen. Daar prepareer je jezelf voor een nieuwe werkdag of spoel je de werkweek van je af. De inloopdouche als de plaats in huis waar de batterij volledig oplaadt.

Een nieuw hoofdstuk in een succesverhaal
Vero Air: tijdloos geometrisch design in een nieuw jasje

Tijdens de ISH 2017 presenteert Duravit met de Vero Air-collectie het doorontwikkelde concept van haar succesvolle Vero-lijn. In de nieuwe Vero Air-collectie komt de iconische, rechthoekige look van de Vero-wastafels duidelijk terug. Met de nieuwe technische mogelijkheden biedt de nieuwe collectie een vormgeving met unieke precisie en karakter. Door de assortimentsuitbreiding met de hypermoderne spoelrandloze closets, een nieuw assortiment ligbaden en diverse meubels met optimale c-bonded technologie, is de Vero Air-lijn uitgegroeid tot een complete badkamercollectie met een onveranderde robuuste, vormgevende identiteit.

In 2001 legde Duravit met de Vero-lijn de fundering voor architectonisch badkamerdesign. De succesvolle belijning wordt consistent doorgevoerd in de rechthoekige basisvorm waarbij functionaliteit en veelzijdigheid voorop staan. Duravit heeft deze kenmerkende stijl consistent doorontwikkeld en met de nieuwe Vero Air-lijn een complete badkamercollectie gecreëerd.
De wastafels en ligbaden met hun dunne randen en krachtige lijnvoering geven een elegante, strakke uitstraling. Het unieke en strakke design van deze lijn wordt mede mogelijk gemaakt door de moderne productietechnologieën van Duravit, die het bedrijf voortdurend verder blijft door ontwikkelen.

Vooral de rechte binnencontouren en precieze radius van de Vero Air-wastafels zijn karakteristiek voor deze serie. De wastafels zijn te combineren met de Vero-lijn (Design by Kurt Merki Jr.) en L-Cube (Design by Christian Werner) en zijn beschikbaar in vijf afmetingen (500 mm tot 1200 mm). De opzetwastafels zijn verkrijgbaar in twee afmetingen (500 mm en 600 mm) die speciaal voor deze serie zijn aangepast. De rechte lijnen van het Vero Air-design komen in combinatie met de wastafelonderbouwkast nog eens extra tot hun recht, met de minimaal uitstekende randen van slechts acht millimeter. Door het gebruik van de c-bonded-technologie worden keramiek en meubel uiteindelijk samengebracht tot één minimalistisch meesterwerk, dat in deze vorm uniek is voor de markt en momenteel alleen door Duravit wordt vervaardigd.

De krachtige belijning van de Vero Air-ligbaden zetten de designtaal van de serie consequent voort. Door radius en wanddiktes (55 mm)te optimaliseren is het herkenbare wastafeldesign nu ook terug te zien in het monoliet gevormde bad van acryl. Het naadloze ligbad is vrijstaand of als inbouwmodel verkrijgbaar in vier afmetingen (vanaf 1700 x 700 mm tot 1900 x 900 mm). Een bijzondere toevoeging is het nieuwe, onopvallend ingebouwde air-whirlsysteem met piëzo-knop. Deze speciale drukknop is uitgevoerd zonder mechanische onderdelen, voor een onderhoudsarm gebruik.

Ook de closets en bidets in deze serie zijn uitgevoerd in de herkenbare rechthoekige Vero-stijl met rond aflopende onderkant. De closetbril is eenvoudig te verwijderen met een drukknop aan de zijkant, zodat het sanitair gemakkelijk kan worden gereinigd. Speciaal voor de rechthoekige vormen van dit toilet heeft Duravit het spoelsysteem geoptimaliseerd: de innovatieve rimless-technologie garandeert maximale spoelresultaten door de optimale watergeleiding aan de binnenkant van het closet. Innovatieve kenmerken ten behoeve van verhoogd comfort en hygiëne, zoals het keramische glazuuroppervlak HygieneGlaze 2.0 en de optionele combinatie van de douche-wc-zitting SensoWash Slim, voldoen aan de hoogste eisen.